EN HELT NY HVERDAG

For øyeblikket sitter jeg i mitt helt nye hjem og har akkurat koblet til internettet, wii! Jeg har nå sovet her to netter, men har ikke tillatt meg å prioritere bloggen enda. Det har kriblet litt i fingrene da, men jeg har stort sett vært på farten hele tiden og fortsatt hatt ting jeg skulle hatt gjort når jeg går og legger meg. De siste dagene har jeg naturligvis dedikert til skole og innflytting. En helt annerledes hverdag fra mitt friår hjemmeboende. Jeg er nok så lei av strekningen Åsane-Danmarksplass nå etter alle bilturene frem og tilbake for å hente ting. Men engasjementet mitt og gleden min over den nye leiligheten overdøver det med ganske god margin vil jeg si. Jeg elsker det virkelig her. Viben er så ren og chill og behagelig. Jeg er så giret, jeg, og syns faktisk det er megafett å bli voksen og selvstendig til slutt, haha. Begynte å kjenne det at å bo hjemme ble et lite avvik i en ideell hverdag etter hvert. En av mine svakheter (som jeg jobber med, hehe) er at jeg er litt kontrollfreak, så bare det å ha kontroll over sine egne omgivelser når det gjelder rydding og vasking, er og kommer til å bli en etterlengtet befrielse. Akkurat nå mangler jeg sofa og barstoler, som kommer på fredag! Når det er på plass, mangler det ingen verdens ting her og jeg kan slå meg til ro i min lune hule. Jeg har lyst til å vente til alt er klart og plettfritt før jeg viser dere noen bilder herfra, men jeg klarer ikke å dy meg, så jeg legger ved noen bilder! Litt sneak peeks har jeg postet på instastory og da. Men jeg ville nå bare gi en lyd fra meg, og en oppdatering på hva som skjer for tiden!

En liten appetizer.

Jeg selger forresten møblene som ble stående igjen på rommet mitt. Mye av det er ganske nytt og lite brukt, så kanskje dere finner dere noen fine møbler til en billig penge! Jeg har lagt ut Finn-annonse på sminkebordet mitt her, vegghyllen min (som jeg har fått så mange spørsmål om) her, min fine, lenestol her og speilet mitt her.

Jeg er også nødt til å selge den svarte skinnjakken min da skuldrene mine er litt for bred for den 🙁 Orginalpris er 2999kr, men jeg selger den til 700kr! De har den ikke igjen i S på Junkyard heller, så hvis noen er på jakt etter en skikkelig skinnjakke i størrelse S, er det førstemann til mølla! Den har foring på innsiden og er varm til høst/vinter – hovedgrunnen til at jeg hadde så lyst på den. Dere finner den på Finn her.

Q&A – SVAR

Hvordan er ditt forhold til å spise kjøtt?
Jeg får et lite stikk av dårlig samvittighet hver gang jeg ikke spiser vegansk for å være helt ærlig. Jeg hadde jo en periode hvor jeg leste side opp og side ned om veganisme, så alle dokumentarene, så alle youtubevideoene (ikke alle, haha, det er sikkert tusenvis) og til og med spiste vegansk i en måned. I dag spiser jeg mindre kjøtt enn før fordi jeg er så bevisst på det. Når jeg skal lage mat til meg selv, velger jeg bort kjøtt og meieriprodukter og graviterer nærmest automatisk mot plantebasert mat i butikken. Så det er jo en god ting! Men jeg kan ikke kalle meg vegetarianer eller veganer, for jeg spiser stort sett det jeg får servert. Ingen unnskyldninger, bare dårlig viljestyrke rett og slett. Jeg ble flink etter den veganske måneden min for tre år siden, og det henger fremdeles litt i. Men jeg skal fortsatt bli flinkere. Og i hvert fall nå som jeg snart flytter ut!

Anbefaler du friår, og er det noe du angrer på at du gjorde/ikke gjorde under friåret ditt?
Jeg anbefaler friår til de som har lyst til å ta friår! Om du heller har lyst til å studere, så anbefaler jeg det ikke, haha. Jeg angrer på at jeg ikke reiste mer. Det skal enormt mye til før jeg angrer på noe. Prøver så godt jeg kan å innrømme feilene mine åpent og ta det som lærdom.Fun fact: Dette er Or fra Israel som jeg ble kjent med en av de siste dagene i Vietnam. Han er fortsatt er på backpacking, og sendte meg en DM for noen dager siden og sa at han hadde møtt en norsk jente som leste bloggen min. Det er helt sinnsykt, haha, er da man kan si at verden er liten. 

Har du noen råd til de som skal begynne på vidergående i år? Tips til hvordan å ikke grue seg & hvordan få mer motivasjon?
Det handler om innstilling. Jeg syns det er kjipt at mange norske ungdommer har så negative tanker om skolen, og ser på det som noe de  gjøre. Vi må ingenting. Jeg er evig takknemlig for hvert eneste av mine år på skole. Det har bygget meg til den personen jeg er i dag både sosialt og intellektuelt. Skole kan være en fantastisk ting. Det er klart skolen byr på utfordringer i større og mindre grad, men sånn er livet og utfordringer er sunt, lærerikt og karakterbyggende hvis man velger å se på det slik. Jeg forstår at å endre perspektivet sitt på noe er skikkelig, skikkelig vanskelig. Det syns virkelig jeg og. Men baby steps. Prøv å begynn å legge merke til små positive detaljer ved jobb og/eller skole, og ta det til deg! Det er masse å være takknemlig for om man prøver. Fake it til you make it, så blir det lettere og lettere og bedre og bedre. You can do it.

Har du tenkt å flytte hjemmenfra i nærmeste framtid?
– Neste uke flytter jeg til Danmarksplass med min kjære. Skummelt, men dødsspennende. Jeg gleder meg!

Hva er det du tar bilder med? Synes generelt selfier og bilder du tar i speil er sykt tydelige og pene! Men så også på bildene som dere tok på turen. Er alle tatt med mobilen din, eller pleier du å bruke kamera?
Kameraet mitt er fantastiske Canon 6D Mark 2, og min 50mm 1.4 linse komplimenterer kamerahuset helt nydelig. Ingen fancy redigeringsprogram på meg. Jeg bare justerer lys i bilder på macbooken min. Jeg bruker også mye mobilkamera. Jeg har iPhone 8, som også tar vakre bilder. Jeg syns faktisk mobilen tar finere landskapsbilder enn kameraet mitt, spesielt etter de er redigert. Litt lys og et spenstig filter i VSCO pleier å gjøre susen.
Processed with VSCO with c1 preset

Noen positive og negative sider ved et år fri etter vgs?
Uff, ja masse. Det varierer nok fra person til person. Jeg hadde et veldig avslappet friår hvor jeg jobbet, men egentlig hadde mest fri til å gjøre på det jeg ville selv. Positive sider er jo at du kan tjene og spare dine egne penger, stor frihet, masse betenkningstid og du kan reise. Negative sider er gjerne rastløshet, mangel på en tilhørighetsfølelse, dårlig døgnrytme, dårlige valg, tiltaksløshet, ensomhet og tomhetsfølelse. Men igjen, alt blir lærerike erfaringer til slutt. Dette er bare noen ord hentet av egen erfaring, og det er sikkert mye likt for de fleste, men vi opplever det også ganske forskjellig da vil jeg tro. Spørs helt hvordan vi er skrudd sammen og hva vi velger å gjøre det til. Jeg er veldig, veldig glad i skole da, så enda et friår hadde knekt meg. Men jeg er på mange måter glad jeg gjorde det og, eller så hadde jeg angret tror jeg.

Hvor har du tatt tatoveringene dine?
De er fra litt forskjellige plasser. Både “interstellar”, stjernetegnene ved ankelen og det greske sitatet på ribbebeina er tatt på Leading Light i Bergen. De er vel kanskje de mest kjente her. Utrolig kult studio. Den ved håndleddet mitt er tatt i Leeds på et studio jeg ikke husker navnet på. Solsikken min tok jeg i Albir på et studio jeg ikke husker navnet på.

Har du noen planer om å ta ett tredje år i utlandet og få en bachelor i filmproduksjon? Vet at Noroff tilbyr det.
Hvis jeg har lyst når det er tid for å bestemme seg, hopper jeg i det! Foreløpig er det veldig fristende, ja.

Hei! Hvor er militærbuksa som du la ut på istastory fra? Så fin!!
God dag, god dag. Den lånte jeg av en venninne, og den er kjøpt på Bershka!

HVORDAN JEG TRENER

Reklame | Junkyard

Jeg holdt på å svare på spørsmålsrunden jeg hadde på bloggen her forrige uke, og syntes plutselig det ene svaret mitt ble enormt langt. Det var et spørsmål om trening. Jeg trodde ikke jeg hadde så mye å si om akkurat det, for dette er ikke akkurat en treningsblogg, og jeg er ikke den mest dedikerte treningspersonen heller, men det er vel en del av hverdagen min. Så det går jo an å skrive om, i hvert fall når så mange er nysgjerrige. Det er interessant og motiverende å se hvordan andre trener også, så da tenkte jeg bare å svare på det i et eget innlegg her. 

Processed with VSCO with c6 preset
 (ny fav) jakke her

Hvor ofte trener du og hva gjør du når du trener?
Både hyppigheten og måten jeg trener på går veldig periodevis for meg. Nå for tiden prøver jeg å trene hver dag, men stresser ikke over en dag eller to hvor jeg ikke får tid. Annenhver gang cardio og styrke, og har brukt apparatene på Nr1fitness mye i det siste. Kroppsvekt syns jeg er jævligere og tyngre, haha, men det hender så klart det også innimellom, om jeg er i siget. I det siste har jeg pleid å kjøre alle muskelgruppene i løpet av én trening. Noen ganger deler jeg opp overkropp og bein, men liker egentlig å trene alt på en gang slik at det går kortere tid mellom hver gang en muskel trenes.

Når jeg trener styrke, varmer jeg helst opp 15min på tredemøllen eller ellipsemaskinen før jeg begynner. Rekkefølgen min er rygg, bryst, (armer og skuldre om jeg orker, men føler jeg trener dem samtidig som rygg og bryst) så lår/rumpe og til slutt mage før tøying i 15-20min. Er ikke så streng med meg selv når det gjelder treningen egentlig. Følger ingen fast plan. Prøver ikke akkurat å bygge så veldig, men jeg liker at alle musklene får kjørt seg for helsen sin del. Men også for velvære etterpå, høyere forbrenning, smådeilig gangsperr og god samvittighet. Så regner jeg med at jeg er litt mer markert enn om jeg aldri hadde trent. Og det er jo en fin bonus som ser sunt og friskt ut! Et viktig tips til styrketrening er å begynne med den største muskelen i muskelgruppen du trener. Om jeg hadde trent skuldre og biceps før rygg, hadde jeg ikke hatt nok krefter i armer og skuldre til å gi ryggen den støtten den trenger når den skal jobbe. Da får man ikke like mye utbytte av ryggtreningen. Så ja, alltid de store musklene først, så de små etterpå 🙂

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset
NMD Adidas sko her

Og det aller beste treningstipset som finnes i mine øyne, er å være konsekvent. Hold det gående. Hold det jevnt. Uke etter uke. Måned etter måned. År etter år. Den eneste måten å se resultater på er å være konsekvent over tid. Jeg har falt ut mange ganger, og det er super lett for. Men det er bare å komme seg på beina igjen og prøve på nytt helt til man finner rytmen sin og det som funker seg. 

Dere kan fortsatt bruke rabattkoden “leandrav15” og få 15% rabatt på kjøp over 500kr på Junkyard.com! Gjelder ikke salgsprodukter, deals eller kampanje. Gyldig t.o.m 10.september!

OFF THE GRID

På torsdag pakket vi baggene våre og slengte oss i bilen på vei bort fra sivilisasjonen. Vi har planlagt denne hytteturen og gledet oss i flere uker nå. Espen, Erik, Ana og meg. Mobilen ble ikke godt for noe annet enn å ta bilder etter hvert, fordi vi mistet dekning da vi nærmet oss destinasjonen. Det kan jeg faktisk ikke huske sist skjedde. Ingen varsler og ingen lyd fra mobilen i to dager. Vi hadde hverandre, brettspill, mat og fiskestenger. Hytten er Erik sin far sin, og den ligger gjemt mellom daler og vann og store områder med norsk natur. Så øde og vakkert. Det var et lite hopp bakover i tid følte jeg, hvor vi måtte hente vann fra elven, vaske opp ute, pusse tenner ute og gå på do ute. Været var ikke helt på vår side heller, så det ble en ekstra utfordring å kle seg for å tåle det. Ull, fjellsko og vind- og vanntette bukser og jakker. Det var så deilig og befriende å oppholde seg på et slikt sted. Det er gull å kunne koble av fra alle inntrykkene fra hverdagen og trekke seg tilbake til naturen hvor du må bruke kroppen og bruke hodet mer enn du er vant til. En herlig ting å gjøre sammen med venner <3


Ana bakte to kaker til oss. En gulrotkake og en sjokoladekake. Ekstrem luksus.


Såå flink å vaske opp


Her vil jeg mate sauene med skive, men det skjønte de ikke.


Helgens bilde uansett <3


De tammeste kuene jeg har møtt. Såå nysgjerrige og søte, haha

Nå skal søndagen brukes godt før skolen starter for alvor i morgen. See you!

PUBCRAWL OG Q&A!

God morgen! I går hadde vi vors og pubcrawl i kostyme med faddergruppen, som jeg i min uvitenhet tenkte bestod av å krype fra bar til bar?? Men det var da altså ikke sånn, heldigvis, haha. Jeg fikk låne en fet militærbukse av en venninne, da temaet var militær/army, så den hadde vært litt kjip å krype rundt med. Det vi gjorde var rett og slett å fra bar til bar og utføre utfordringer, forhåpentligvis raskere enn de andre faddergruppene. Byen svermet med faddergrupper i går, og det ble mye håndhilsing og latter i dokøer og på dansegulv med folk fra andre skoler også. Superkjekt!

Det var på tide at jeg utforsket barene og pubene vi har i Bergen. Jeg er jo stort sett nesten aldri ute og har ikke vært på så mange av dem enda. Men jeg falt skikkelig for den eventyrlige looken til KAOS. Se så fint det er der på bildene under! Jeg vant også limbokonkurransen der og fikk spantet drink på. Det var Max kos for selvtilliten min. Det kjedelige kvarteret med tøying etter treningsøktene mine kom endelig til nytte! :´) NATT er også en relativt ny nattklubb (der som Kok lå før) hvor jeg likte viben. Det var der vi avsluttet kvelden og ristet på dansefoten. Helt til det ble stappfullt og jeg bouncet hjem.

Processed with VSCO with au5 preset

Processed with VSCO with au5 preset

I dag tar fadderuken slutt for min del! Jeg reiser nemlig på hyttetur i kveld med kjæresten og vårt trofaste vennepar. Gledet meg lenge til denne helgen! Så starter skolen for real på mandag. Meeen siden jeg er tilbake fra en såpass lang bloggpause, så tenkte jeg det ville være på sin plass med en liten spørsmålsrunde! Så da er det bare å spørre om alt dere måtte lure på i dette kommentarfeltet, så skal jeg svare i nærmeste fremtid. 

HOOD

Processed with VSCO with f1 preset
Skinnjakken min er fra Deadwood, men jeg ser at de er utsolgt for akkurat denne typen. De har alternativt, fra samme merke, denne deilige skinnjakken her. Jeg elsker skinnjakker hele året <3 Ooog husk at rabattkoden “leandrav15” gir dere 15% på kjøp over 500kr (unntatt salgsvarer, kampanje og deals) Tilbudet varer frem til 10. september!

Ellers i dag tenkte jeg å dele noen sanger med dere! Jeg bruker Tidal, så kan dessverre ikke dele noen spillelister. Med mindre det faktisk går an på Tidal og, bare at jeg ikke vet om det? Let me know how isåfall. Jeg har delt masse musikktips på bloggen tidligere, men i dag blir det en litt annen sjanger enn tidligere. Jeg vil tørre å påstå at jeg har over gjennomsnittlig mange musikksmaker for å være ett menneske. Sjangere går periodevis. Jeg har sett mange hakeslepp på mennesker jeg har kjent lenge, når jeg en sjelden gang slår til med rap eller hip hop, og kan tekstene, haha. Mange forbinder meg gjerne med eldre eller mer alternativ musikk. Uansett, dagens musikkstemning er hood. Jeg er kresen i denne sjangeren da. Jeg må virkelig føle grooven, relatere til og sette pris på teksten. Den må putte meg i det perfekte badass-humøret. Disse sangene nevnt under gjør susen for tiden. Kom gjerne med tips til sanger dere digger i kommentarfeltet, enten innenfor denne sjangeren eller hvilken som helst annen dere tror jeg kunne likt! Da hadde jeg blitt glad.

– Trouble on Central // Buddy
– Boomin // Yung Gravy & Bbno$
– Gold Snafu // Sticky Fingers
– Call me // NAV (denne har jeg på hjernen til alle døgnets tider)
– Sauvecito // Young Gravy, DRAM

PÅ ET OPPDRAG

Jeg er på et oppdrag for å gjøre hodet mitt til et lysere og lettere sted å være. Jeg skal øve meg på å gå inn for å lete etter positive ting i hverdagen, å virkelig granske omgivelsene for ting som gjør meg glad, istedenfor å bemerke meg ting som gjør meg trist. Det ble en overraskende enkel sak i dag faktisk. Mennesker er så fine i Bergen på dager som denne. Med en gang solen titter frem her, er det akkurat som en liten folkefest, sa kjæresten min her om dagen. Noe så simpelt som ukjente mennesker som går forbi meg på gaten kan jeg hente ut masse fine ting av. Mange kler seg så fint, og det er så gøy å se at folk pynter seg litt når de skal ut å nyte solen. Det er virkelig med på å løfte stemningen og fargelegge atmosfæren. En annen ting som inspirerer meg er de typiske bergenske husene våre. Sandviken-stilen, som du finner rundt sentrum og i fjellene. Gjemt blant trær og busker og blomster og vann. Ja, jeg er en av de stereotypiske, patriotiske bergenserne. Elsker byen min, både de mørke smugene og blomstrete gatene. Bergen får også mye skryt for å være en bra studentby, og nå er det jo i tillegg fadderuke her. Det gjør stemningen i byen enda bedre syns jeg. Og spesielt gøy er det at jeg faktisk er en del av det i år.

Jeg fikk tankene til dette innlegget da jeg gikk fra bryggen til Nygårdsparken i dag. Vi grillet nemlig der med faddergruppene, og jeg hadde med meg kameraet! Noe jeg tenkte var sosialt akseptert med tanke på at linjene på skolen består av såpass kreative og praktiske fag. Mange kameraelskere, og folk som er mye mer erfaren enn meg på mitt eget kamera til og med, haha. Helt fantastisk egentlig. Vi er alltid våre egne største kritikere, og det er lett for å miste selvtilliten hvis de rundt deg er flinkere til deg i noe du interesserer deg i. Det er mange som er mye flinkere enn meg på skolen, og har kommet mye lengre enn meg erfaringsmessig. Men som jeg sa da vi kom inn på det temaet i dag “If you’re the smartest person in the room, you’re in the wrong room.” Å menge seg med folk som er smartere enn deg og flinkere enn deg er ingenting annet enn inspirerende og motiverende. Med litt konkurranse utvikler man seg vel mye fortere, tenker jeg.

 Jeg syns egentlig det er litt skummelt og flaut å ha med kamera ute, og i mange sosiale sammenhenger. Så jeg er nok en gang stolt for å ha pushet meg ut av komfortsonen, wii. Se så fredfullt og idyllisk.

Det ble senere enn jeg trodde i går kveld og jeg hadde det egentlig dødsgøy med litt for mye promille i årene. Det ble både shuffle board og biljard og nye bekjentskaper på Kong Oscars, og i tillegg noen dype samtaler på en benk i en park når de fleste var gått. Jeg åpner meg sånn jeg når jeg drikker, jeg, haha, på en positiv måte da men likevel litt face palm dagen etter. Jeg er den siste som prater hull i hodet til noen, men ikke om det dukker opp et interessant tema når jeg har drukket. Da er det no way back. Jeg koste meg mer enn forventet. Men da jeg våknet i dag klarte jeg å miste balansen ved flere anledninger og måtte rett og slett legge meg igjen, haha. Null prosent klar for å være menneske. Jeg pleier aldri å legge meg på stigende rus egentlig. Eller, det er løgn. Av og til blir det som det blir. Men man burde ikke! Det var poenget mitt. I kveld er jeg sliten og dropper festing med faddergruppen for å blogge, slappe av og se etterlengtede Ex on the Beach som begynner! Har en kompis som er med, og har gledet meg i månedsvis til latter og drama som kveldsunderholdning. Det gledes, det gledes. Ny dag med fadderuke-aktiviteter i morgen. Lurer på om jeg får skvist inn en treningsøkt før fyringen begynner klokken 15. I hope so for helsen sin del. See you.

FØRSTE SKOLEDAG

Reklame | junkyard

Det føles rart og uvant og merkelig at jeg studerer nå. Vet ikke om jeg er ordentlig klar en gang. Det har hele tiden føltes så fjernt at jeg skal begynne på skolen, at mentalt sett virker det bare som om jeg ble kastet ut i noe ukjent. Men det er vel sikkert en felles følelse for de som skal begynne å studere? Jeg har fått litt mer kontroll i dag da. Vi hadde oppmøte ved skolen, etterfulgt av noen fadderuke-aktiviteter i sentrum for å bli litt bedre kjent med hverandre og byen for de som ikke er fra Bergen. I kveld blir det vors hos fadderen vår etterfulgt av en bytur, som ikke akkurat har pleid å være førstevalget mitt å gjøre en mandagskveld, men på dette studiet handler det mye om kontakter og nettverk, så jeg må bli flink til å tvinge meg ut av komfortsonen. Jeg har så klart lyst til å få mest mulig ut av disse årene på filmproduksjon, og ikke gjøre noe halvveis, men faktisk gå inn med hele hjertet og gjøre mitt beste i alle sammenhenger. Hvis du vet med deg selv at du gjør ditt beste, forsvinner mange bekymringer og usikkerheter har jeg funnet ut av. Jeg er giret for å begynne med det faglige neste uke også, kjenner jeg. Men først litt moro og nye venner. Jeg trenger det og.

Psssst. Bruk rabattkoden “leandrav15” når du handler på Junkyard.com, så får du 15% rabatt på alle kjøp over 500kr. Gjelder ikke varer som allerede er på salg, kampanje eller deals. Tilbudet varer frem til 10. september! Genseren på bildet over er fra Junkyard og den finner dere HER!

 

TAKE OFF

Reklame | Junkyard


Bukse fra Monki
Genser fra Junkyard HER 

Hei, og god søndagskveld, dere! Slutten på slutten av 13 måneder uten skole. I’m finally back. Tilbake på skolebenken. Eller først blir det vel fadderuke. Jeg har lite peiling på hva det innebærer, men møter opp kl. 10 i morgen for å se den nye klassen min for de neste to årene. Jeg er super rookie som ikke aner hva jeg går til egentlig. Håper at jeg liker studiet og at det er noenlunde sånn som jeg ser for meg. Eller at det blir annerledes fra slik jeg så for meg, men at jeg fremdeles liker det. Det funker vel også. Jeg hører bare bra om skolen da, fra alle som har hørt noe som helst om den. Noroff heter den forresten, for de som lurte. Den ligger her i Bergen, litt forbi Danmarksplass. Det er fint vær i Bergen i dag. En mild sol og et par fluffy, glødende skyer. Jeg tror samme vær skal ønske meg velkommen til begynnelsen på begynnelsen av skoleåret i morgen. Jeg er klar for forandringer.

Fortell meg gjerne hva dere skal denne høsten.