Kjipt å være kvinne? // Innlegg om feminisme

Feminisme. Noe jeg føler mange enten elsker eller hater. Feminister står for likestilling blandt kjønnene når det gjelder økonomi, jobbsammenhenger, respekt osv. Og her er jeg helt enig. Det er klart kvinner og menn skal ha akkurat de samme mulighetene og bli behandlet rettferdig. Samtidig mener jeg at det går an å dra feminisme for langt, når det resulterer i at kvinner nesten ser på seg selv som bedre enn menn. Dette finnes det mange eksempler på dessverre. Og da har jo vi snudd hele greien rundt, og er kommet like langt. Det er et faktum at det er forskjell på kvinner og menn. Vi er biologisk sett er vi kvalifisert til forskjellige ting. Og jeg syns ikke det er noe nagativt med det. Jeg, som kvinne, vil omfavne og sette pris på de tingene jeg er bedre til enn en mann, og beundre de tingene en mann er flinkere til enn meg. Det ene kjønnet er ikke overlegent den andre. De utfyller hvernadre. I mange tusen år har menn hatt ledersillinger i samfunnet, mens kvinnen har tatt seg barna og hjemmet. Disse to jobbene er like viktig for at samfunnet skal gå rundt.

Det er interessant å se at vi nærmer oss et samfunn hvor kvinner og menn bytter mer og mer på kjønnsrollene. Heldigvis har vi komt så langt i Norge i dag at vi kan ta hensyn til ønskene av hvert individ. For det har jo seg faktisk sånn at selvom de fleste kvinner er flink til en ting, og menn er flink til det andre, er det alltid unntak. Og det er disse unntakene vi skal gi nøyaktig samme respekt og likegyldighet som vi gir dem som velger å utfylle de tradisjonelle kjønnsrollene. Det er nydelig at kjønnsrollene blir vannet ut. Om en kvinne er en utmerket tømrer, og en mann er en dyktig sykepleier, skal vi la det være akkurat sånn. Men igjen, vi må ta hensyn til at menn og kvinner er biologisk forskjellig, og vi dermed ikke har samme utgangspunkt.

Noe jeg fremdeles personlig støtter, er at vi ja, (og hear me out) behandler kjønnene forskjellig. For om man tenker over det, er det faktisk det som er mest rettferdig. Vi kan ikke gi samme krav til gutter og jenter, slik som vi ikke kan gi samme krav til en katt og en hund. Vi er bygget forskjellig. Gutter er naturlig sterkere, og jenter er mer i kontakt med følelsene sine. Så lenge forskjellsbehandlingen ikke er nedtrykkende eller gir en av kjønnene en fordel over den andre.

Jeg syns fremdeles det er vakkert å se kjønnsrollene utspille seg når en mann åpner en dør for en kvinne, betaler for henne innimellom, bærer de tyngste varene og behandler henne som en prinsesse. Samtidig – om det hadde vært et tilfelle hvor det var omvent, hadde jeg syntes det var utrolig inspirerende, modig og moderne. Men samtidig har jeg ikke sett dette, fordi det naturligvis er sjeldent. Jeg personlig ville foretrukket det på den tradisjonelle måten, for jeg vet godt at jeg er bedre enn mannen på andre områder, og kan tilby tjenester, omsorg og vise kjærlighet på en måte som er naturlig for meg som kvinne. Men at det er folk som tenker annerledes på dette punktet, er fantastisk, og det har jeg masse respekt for.

Det at kvinner tjener mindre enn menn i samme stilling, er fullstendig idiotisk. At kvinner tjener mindre enn menn statistisk sett, er helt naturlig og henger igjen fra gammelt av. I Norge i dag er det heldigvis opp til hver enkelt. At mange kvinner velger kvinnedominerte yrker, som tjener mindre enn mannsdominerte yrker er jo opp til kvinnene selv. Det er flere kvinnelig sykepleiere enn mannlige, nettop fordi disse kvinnene har valgt dette selv. Så lenge kjønnene tjener likt, for likt arbeid er jeg fornøyd, og at ingen blir sett ned på for å være det ene eller andre. 


Hettegenser fra Junkyard (sponset) 

Det skal sies at det finnes et område i livet hvor jeg faktisk føler at det er kjipt å være kvinne. Og det er i mange sosiale situasjoner hvor jeg har politiske eller andre viktige samtaler med menn. Jeg føler ofte at menn veldig gladelig hører på hverandre, men at når en kvinne kommer med et innspill, blir det oversett eller ikke tatt like seriøst som om en mann skulle sagt akkurat det samme. Jeg tror det kan ha en sammenheng med at ikke bare mennene, men kvinnene selv annser seg selv, underbevisst, som det svakere kjønn, og dermed fremstår som det. Dette er noe jeg føler henger veldig igjen fra gammelt av, og jeg håper sterkt at i fremtiden, det skal komme naturlig for mennesker å fullstendig se over hvilket kjønn den andre, men også de selv har, i visse typer samtaler med hverandre. Noen som har opplevd det samme, eller en annen form for urettferdig behandling? Jeg gleder meg til å høre deres meninger om dette. Ta også hensyn til at jeg har tatt for meg feminisme i vesten og spesielt Norge. Det er sørgelig nok ekstremt mange land hvor kvinner blir undertrykt på måter vi ikke kan forestille oss, og hvor det virkelig trengs noen enorme doser feminisme. 

Q&A (hva jeg brenner for, min filosofi, mine reiser, takle vanskelige tider)

Går rundt med dårlig samvittighet ovenfor at jeg blogger så lite for tiden, så jeg håper liksom litt at denne videoen skal gjøre opp for det. Den er dobbelt så lang som jeg pleier å lage videoene mine, og håper det er et lite plaster på såret. Eller at dere faktisk orker å se hele, haha, da hadde jeg blitt veldig glad i hvertfall. Det var masse veldig gode spørsmål, og jeg svarte egentlig superlangt på alt og måtte klippe vekk sånn 95% av det jeg filmet, menmen, jeg håper likevel dere fikk noe ut av videoen. At den var behjelpelig og informativ for noen. Da er jeg fornøyd for dagen!

Genseren er fra junkyard (sponset)

Julegavetips fra Glossybox

Sponset

Her kommer enda et julegavetips på bloggen! Nå nærmer vi jo oss julemåneden dere, og jeg kjenner jeg virkelig gleder meg til den aller fineste vintermåneden. Jeg har jo nå mottatt Glossybox en god stund, og kom til å tenke på for en fin og annerledes julegave det hadde vært. Eller riktig nok var det en veninne av meg som lurte på om jeg ville anbefale å gi et abbonement i julegave til søsteren sin, og det vil jeg! Tror mange hadde elsket å fått noe slikt i julegave. Nye spennende produkter hver måned. Jeg elsker at de fleste av produktene du får kommer i små flasker slik at jeg får testet dem ut, gått tom også bestemme meg for om det er et produkt jeg trenger videre. Det hadde vært litt mer sørgelig om man hadde kjøpt ett produkt til dobbelt av prisen av abbonementet for å så ikke like det. Så veldig greit å teste ut på forhånd. Det er en av grunnen til at jeg er glad i Glossybox, og tror det hadde vært en super julegave til et familiemedlem eller en venninne!

Glossybox abbonementet kan dere lese om her.

Ellers er jeg i full sving med redigering av Q&A-videoen, så den skal være oppe hvert øyeblikk. Dvs i løpet av uken 🙂 Ha en finfin kveld! Siste kveld før helg you guys. 

Mitt hjemmelagde, sunne (veganske) godteri

Da jeg skulle smake på mine hjemmelagde, veganske energibarer i morges, etter de hadde stått en natt i kjøleskapet, ble jeg så stolt?? Jeg er ikke en person som er flink på kjøkkenet, men av og til bare får jeg et lite nå-vil-jeg-lage-noe-kick. Da eksperimenterer jeg med alt jeg har tilgjengelig. Noen ganger går det til h, andre ganger må jeg nesten felle en tåre. Denne gangen måtte jeg nesten felle en tåre. Disse energibarene ble så ufattelig digg. Kan lett bytte ut godteri med dem. Og jeg tror kanskje disse kan være min reddende engel ut i fra sjokoladeavhengheten min. Jeg skal definitivt prøve å lage flere energibarer, for det var jo faktisk dødslett. Tenkte å gi dere oppskriften på hva jeg brukte til mine, men jeg øyemålte egentlig alt, så antallet i ingredienslisten er sånn cirka.

De smakte nesten litt kake eller noe? Også er de spekket med vitaminer og sunne fettsyrer, nei vet du hva, la oss begynne.

Jeg brukte:

1/2 boks med nøttesmør (jeg brukte mandelsmør fra Amsterdam)
1 spiseskjee lys sirup 
3 never havregryn
1 håndfull solsikkekjerner
2 never nøtti frutti (en nødteblanding med rosiner, tørket papaya, peanøtter og cashewnøtter)
10 soletti saltstenger
Et par (mange) dryss med kanel

Fremgangsmåte:

Først blandet jeg mandelsmøret og sirupen slik at de blandet seg fint inn i hverandre. så tilsatte jeg litt etter litt de andre ingrediensene slik at det blandet seg jevnt med massen. Saltstengene knakk jeg opp i små biter før jeg tok dem oppi. Til slutt tar du massen oppi en form og presser det sammen og utover med undersiden av et glass. Sett den i kjøleskapet i noen timer eller over natten. 

Jeg tok den ut av kjøleskapet i morges og skjærte dem i firkanter. Konsistensen er seig og crunchy, og smaken er en perfekt kombinasjon av søtt og salt. Selvølgelig kan du mixe og matche med andre ingredienser i energibarene, men kan garantere dere at dette blir digg.

Noe du kunne tenke deg å prøve?

Sengeliggende og kino

Processed with VSCO with f1 preset

Du vet når du kan kjenne forkjølelsen snike seg innpå deg i sånn en uke, så plutselig smeller det. Jepp, det skjedde. Og det skjedde jo selvfølgelig da jeg hadde eksamen. Eeendelig ferdig med privatisteksamen i markedsføring og ledelse 2! På torsdag befant jeg meg i verdens største lokale med hvertfall over 100 andre som tok privatisteksamen. Og jeg måtte være den ene jævelen som ble akuttforkjølet og nøs og snufset som en gris i fem timer straight. Fy så deilig det var å gå ut av det lokale og endelig slippe å ha det faget hengende over meg til en hver tid. Nå har jeg ett fag mindre på skolen, og masse deilige fritimer jeg kan chille i med god samvittighet. Jeg kom meg gjennom et års pensum med markedsføring på noen måneder, og jeg ble faktisk ganske fornøyd med meg selv til slutt, selvom prokrastineringen førte til at halve pensum ble lest på èn uke. 

Processed with VSCO with f1 preset

På fredag lå jeg strykeflat i sengen etter skolen med noe som kjentes ut som feber, men sikkert bare var en kraftig forkjølelse som tappet meg for krefter. I går følte jeg meg mye bedre og var på kino og så Kongens Nei. En film jeg har planlagt å se i flere uker, og endelig fikk sett. Jeg likte filmen veldig godt og ble nesten litt patriotisk og stolt over å være norsk der jeg satt i kinosalen. Både fordi det var en nydelig laget, norsk film, og pga Norges historie og kongens demokratiske og faste prinsipper. Veldig spennende også. Anbefales!

Processed with VSCO with f1 preset
Kjole-t-skjorte fra Shein (sponset)

I dag skal jeg faktisk tappe lommeboken igjen for å gå på kino igjen, og se J.K Rowlings’ Fantastic Beasts and Where to Find Them. Harry Potter var sånn 86% av barndommen min, så jeg håper virkelig den er bra! Vi blir i hvertfall en stor gjeng som skal, og jeg er skikkelig pumped. Noen som har sett den, isåfall hva syns dere?

Daniel Wellington // Classic Black

sponset

Hei, dere! Beklager at jeg har vært fraværende de siste dagene, men nå nærmer det seg faktisk privatisteksamen for meg. Et års pensum med markedsføring og ledelse 2, har jeg nå prøvd å komme meg gjennom de siste ukene. Man jobber jo faktisk ikke ordentlig før det er en halv uke igjen, og man innser at ÅJA, var visst ikke så god tid likevel. Så jeg gleder meg til torsdag er overstått for å si det sånn.

Uansett, nå tenkte jeg å tipse dere om de nye klokkene til Daniel Wellington! Eller ny og ny, dere har vel kanskje sett en del andre bloggere bruke dem? Jeg har alltid elsket helt svarte klokker, og kontaktet Daniel Wellington i håp om å få meg min egen da jeg så at de hadde lansert denne svarte kolleksjonen. Jeg samarbeidet jo med dem i fjor, og de var glad for å gjøre det i år også – heldigvis for meg, og dere! Jeg har nemlig en rabattkode å dele. Hvis dere bruker rabattkoden LEANDRA, får dere 15% på alt fra Danielwellington.com frem til 30. november! Det er mange fine julegaver å finne der, til hele familien. I fjor var det mamma som fant en DW-klokke i julegaven.


Bluse fra Shein 
Skjørt fra Shein
Klokke fra DanielWellngton

Et ikke-dypt innlegg

/ sponset klær

Hei, dere! I dag hadde vi planleggingsdag, noe som gjorde veldig godt i sjelen hos denne jenten her. Kvelden i går ble tilbringt med noen venner, og en veninne sov over her til i dag. Det ble stor frokost for to, etterfulgt av en treningsøkt på hele kroppen. Så her har dere altså det første ikke-så-dype-innlegget på en stund. Haha, har fått høre at det er en stund siden. Ikke på en negativ måte, men fortsatt sant.

Jeg tenkte å vise dere gårsdagens antrekk, som er helt satt sammen av plagg fra Junkyard. Jeg ble forelsket i denne store, blå genseren fra Adidas. Ikke så veldig “meg,” men helt alvorlig kan jeg gå som en kontordame en dag, fjortiss neste dag, og hippe dagen etter. Men jeg tror kroppen min er 100% hjemme i sommerklær… som er grunnen til at jeg får høre på skolen hver dag gjennom hele vinteren at jeg burde kle mer på meg. Jeg presterte jo å bare gå i denne genseren, uten jakke i går, sååe. Ikke deilig i -4. Uansett så elsker jeg gjennomførte i stiler og antrekk, og akkurat nå er jeg så ung at jeg kan eksperimentere og kose meg. Jeg har nesten ingenting blått heller, selvom det er favorittfargen min, så i går ble det blått. Ønsker dere en nydelig fredagskveld <3


Adidas genser her
XX-XY bukse her
Adidas sko her

Ukens dokumentaranbefaling #2

Uff, denne uken var vanskelig å velge. Jeg har som vanlig sett altfor mange dokumentarer. Tre stk bare denne uken og det er tirsdag. Noen hjelp meg. Uansett, dagens anbefaling er en ganske ny dokumentar. Og selvom jeg skulle gjerne anbefalt Before The Flood av Leonardo Dicaprio fordi den var fantastisk, så tror jeg den har fått nok medieoppmerksomhet, og at de fleste har sett den. Hvis ikke, anbefales i hvertfall den og.

Denne uken vil jeg anbefale en dokumentar jeg nettop ble ferdig med som kalles Food Choices. Jeg får ofte spørsmål på om jeg er vegetarianer/veganer slik som jeg var en periode i fjor. Og svaret er dessverre nei. Ikke helt, men det er ikke så langt unna noend dager. La meg til noen vaner i veganerperioden jeg fortsatt har. Mange kvelder legger jeg meg og tenker at i dag spiste jeg faktisk helt vegansk. Men så kommer jeg på den ene sjokoladen jeg spiste siden jeg er sjokoladeavhengig </3 🙁 Og andre dager er det ikke bare sjokolade heller dessverre. 

Men etter denne dokumentaren ble jeg fullstendig mint på hvorfor dette er en viktig og virkelig fantastisk livvsstil. Jeg har sett så og si alle dokumentarer om veganisme. Cowspiracy for den positive effekten det har på miljøet, Earthlings på dyrevelferd og Food Matters på hva den gjør for kroppen vår. Denne dokumentaren tar nyydelig opp alle disse tre aspektene ved en plantebasert kost, og jeg mener de har samlet den absolutt mest verdifulle informasjonen her. Ikke like detaljert som i de tre andre dokumentarene jeg nevnte, men en veldig veldig fin samling av informasjon. Jeg kan ikke si noe annet enn bare se den. Enten du vet kjempelite om veganisme og tror at kjøtt, egg og melk er sunt, eller om du har mye informasjon om sannheten fra før. Kos dere!

Hvordan er dine holdninger til en slik livsstil, før og etter du har sett sånne dokumentarer?

Q&A, still meg spøsmål

Begynner å bli en stund siden en Q&A nå. Og jeg føler bloggen min har forandret seg ganske mye siden sist Q&A. Jeg får en del spørsmål innimellom, men jeg tenker alltid å spare dem opp, slik at jeg kan svare på alle på en gang. På den måten får jo flere folk svar på ting de kanskje lurer på. Uansett, enten det er noe du har lurt på en stund, eller et morsomt spørsmål du kommer på i farta, spør i vei. Jeg kan også prøve å svare på mer personlige spørsmål, om du vil ha det. Så skal jeg få svart på en video om ikke så alt for lenge.

Hadde egentlig ikke tenkt å blogge i dag siden jeg var grisetrøtt og har sovet tilsammen 10 timer i helgen </3 Så i dag skulle jeg egentlig bare slappe av å se en dokumentar eller noe. Men ser ut til at jeg er bloggavhengig. Jaja. Her er to bilder av meg og engelen. Gleder meg til å lese spørsmålene deres. God natt!


Bukse fra Shein (sponset)

Tusen takk for all den fine responsen på forrige innlegg. Det er en ubeskrivelig deilig følelse at så mange sier de liker de type innleggene, og får noe ut av dem. Det viser hvor mange nyskjerrige og åpne hoder som leser bloggen min, og at dere er mottakelig for andres tanker. Jeg ser veldig opp til dere, og gleder meg til å skrible ned enda mer tanker vi kan disktutere sammen <3