HVORDAN BLE DET TIL SLUTT?

Jeg har nesten glemt å vise dere sluttresultatet på veggen min som jeg malte! Som jeg skrev, var jeg jo litt skeptisk til at fargen så så mørk ut. Og det hadde jeg god grunn til. Fargeriket hadde nemlig gitt meg feil farge med hjem. Så jeg gikk tilbake til butikken og fikk byttet den til riktig farge. De var veldig grei angående det. Vi måtte jo male to nye strøk, men det var absolutt verdt det. Fargen jeg egentlig skulle ha er sååå mye mer harmonisk og behagelig å se på contra den mørkere fargen syns jeg. Den andre fargen, den dere så jeg malte med i innlegget, ble så hard og nesten blodrød. En altfor stor kontrast til resten av rommet mitt. Men denne her ble perfekt. Den varmet opp den tidligere sykehushvite veggen min og skapte litt mer hjerte og vennlighet.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Nå skal det sies at rommet ikke er helt ferdig enda. På denne veggen skal det opp både noen bilder og noen hyller. På andre siden av rommet skal det henge et speil, også nærmer det seg ganske ferdig! Skal en liten tur på IKEA etterpå blant annet så da beveger vi oss noen skritt nærmere et ferdig soverom. Jeg gleder meg til alt er på plass!

VIDEO – 20 TING JEG HAR LÆRT

For rundt en uke siden fylte jeg 20 år. I den forbindelse hadde jeg veldig lyst til å lage en “20 ting jeg har lært i løpet av 20 år-video” Så den kommer her! Som vanlig snakker jeg meg litt bort, og har klippet vekk sikkert 4/5 av alt jeg sa. Men jeg håper mye av det ga mening selvom og at noen av dere kanskje kan relatere til et par lærepenger jeg har erfart! Også beklager jeg lyden fra kameraet som autofokuser i bakgrunnen. Jeg har også lært at jeg skal ta den av neste gang, haha. Håper det ikke blir altfor irriterende!

DE BESTE MINNENE

Muligens den beste helgen i 2018 så langt er nå over. Og det suger for bloggen sin del at jeg så og si ikke har noen fete bilder fra helgen. Det viser jo bare hvor mye jeg har glemt bort mobilen og levd i øyeblikket, men jeg syns alltid det er digg å ha brukt et par minutter på bilder fra minnerike kvelder slik at jeg kan ha noe å se tilbake på. Det er tilfredsstillende å bla gjennom dagen etter. Menmen! Kanskje ikke så kult å ha noe særlig med bilder av meg selv denne helgen heller, ettersom jeg har hatt øyelokksbetennelse, som noen sikkert har fått med seg på Snapchat. Jeg var på nippet til å avlyse festen min lørdagsmorgen fordi øye mitt var så hovent, rødt og vondt at det var slitsomt å holde øye åpent. Men jeg kastet meg likevel i det, lagde punsj, bacondadler, sjokoladekake, stelte i stand med chips og vannmelon og nonstop og det var egentlig ikke måte på hvor god stemning det ble tross monsterøyet mitt.


Meg lørdagsmorgen til venstre :)) Ble heldigvis bedre til kvelden som dere kan se, pluss at jeg sminket det andre øye rødt for å jevne litt ut lol. Var ikke akkurat umulig å legge merke til, men det funket bra nok til at en gæmlis (typ 30-40) spurte om nummeret mitt på byn. Ikke så stygg likevel. Score. Vittig sammentreff at politiet senere følte for å sjekke pupillene mine og lyse meg i øynene for første gang i mitt liv den kvelden. Lurer fortsatt på hva i alle dager han tenkte når han så dette røde helvete, HAHA. Gikk fint da. Enten syns han synd på meg eller så skremte jeg han vekk. 

Processed with VSCO with f1 preset
Vilde husket heldigvis at bilder er viktige og koselige!

Ja, for det ble jaggu meg min første bytur som 20-åring, men helt ærlig var det så gøy at jeg følte meg 16 igjen. Vi klarte å holde en del fra festen samlet helt til utestedene stengte nemlig. Kvelden innebar dannelse av nære bånd, fine samtaler, latter og noen syke hendelser som ikke sømmer seg å nevne på blogg, eller i virkeligheten egentlig. Jeg glemmer aldri sitatet, “de beste minnene i livet er de du ikke kan si høyt” Noen som er med meg på den, eller? Typisk kaotiske ungdomseventyr du husker klokkeklart for alltid. Jeg sovnet vel 11.00 om morgenen, våknet igjen 13.30, og var i supergod form til familiebesøk klokken 17.00. Det var faktisk ikke ironi heller. Så, jeg er visst fortsatt ung selvom jeg har bikket 20. Eller et supermenneske, hvem vet.

 Bildene i dette innlegget er de eneste jeg klarte å skrape sammen av helgen, og kunne sikkert spart dere for alle, haha. Bli flinkere til å ta bilder fra nå av da bloggeren. Lover meg selv det fremover.

Processed with VSCO with f1 preset
Presterte å flekke opp iPhonen og ta bilde av denne bygningen da, som så evig majestetisk ut om natten. Aldri lagt merke til det før. Fine Bergen.

BEAUTY CRUSH

/reklame

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Glossybox sendte meg denne rosa, romantiske esken med såå masse fint innhold! (Og rosene mine har holdt seg helt siden Valentines Day, kan jeg si at jeg har grønne fingre nå?) Denne esken var også så fin at den var umulig å kaste. Den blir nok pent plassert i rosahyllen min. Tannkosten er allerede byttet ut i denne humle brushen, og maskaraen er også erstattet med denne lille fra Clarins. Jeg syns innholdet i februarboksen var ekstra bra og mangfoldig. Både blush og lipgloss og øyeskygge, tannkost og maskara. Alltid gøy med noe nytt innenfor de kategoriene syns jeg. Jeg går altfor sjeldent ut og kjøper slikt selv, da jeg syns det er litt kjipt å bruke penger på det når jeg ikke er sååå ekspert med sminke. Derfor er det ekstra gøy med disse måndtlige boksene hvor du kan teste ut litt forskjellige og holde deg litt oppdatert på sminkeverdenen. Jeg ble i hvert fall super fornøyd!

Boksen finner dere her. 179kr måneden er så og si gitt bort syns jeg ♥

FRA COLOMBIA

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Smykket mitt er gull med en vakker, grønn smaragd i midten. Det er fra Colombia og jeg fikk det av min colombianske mormor da jeg var baby. Mange som har spurt hvor det er fra nemlig! Og, det skjønner jeg. Jeg er så glad i det, og bruker det 9/!0 ganger jeg bruker smykker. Jeg har liksom et litt spesielt og nostalgisk forhold til det også, så da er jeg jo ekstra glad i det på en måte. Men dessverre litt vanskelig å få tak i her!

Toppen min er fra NA-KD
Buksen min finner dere her.

DETTE ER FØRSTE GANG

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic  

Image and video hosting by TinyPic

Herrefred, hva er det jeg driver med? Jeg har aldri malt før i hele mitt liv, og første gang jeg begir meg ut på det, så er det den største veggen på mitt eget rom. Foreløpig, med ett strøk ser det helt jævlig ut og jeg lurer litt på om jeg angrer?? Haha, men det blir vel sikkert (forhåpentligvis) noe helt annet når andre strøket er kommet på, all tapen er tatt av  i kantene og alle møblene er plassert fint inntil veggen. Jeg er skikkelig spent, og litt nervøs jeg faktisk. Fargen ble mye mørkere på veggen enn det den så ut som da jeg valgte farge i butikken. Så ja, spenningskurven er på topp akkurat nå. Dere får nok se det ferdige resultatet snart, og hvis jeg blir skikkelig fornøyd, kan det til og med bli en oppdatert room tour! Hvis ikke, blir det nok et nytt malingsspann… HEH. Ønsk meg lykke til!

Q&A – HVA SKAL JEG STUDERE TIL HØSTEN? + MER

Heisann, alle! I dag kommer svarene på spørsmålsrunden jeg hadde her forleden. Skulle gjerne svart på enda flere spørsmål, og utdypet enda mer noen av spørsmålene, noe jeg gjorde, men måtte klippe bort. Jeg innser ikke hvor lenge jeg kan snakke om noen temaer før jeg skal begynne å redigere. Sitter og måper og klipper vekk sånn 90% av svarene, haha. Men uansett, jeg håper dere fikk noen ting ut av videoen, og at dere ble fornøyd med noen av svarene. Takk til alle som kom med kreative spørsmål. Setter oppriktig pris på det.

Jeg kunngjør også endelig hva jeg skal studere til høsten!

Dere kan lese om hvilket resultat jeg fikk på personlighetstesten som campaigner herKanskje jeg kan lage et mer utdypende innlegg om dette, hvis det er ønskelig?

VEGGISWOK

Image and video hosting by TinyPic

Her kommer enda et lite mat-tips til dere! På dagens meny står en saftig vegetarwok. Jeg ekseprimenterte som vanlig litt på kjøkkenet, og blandet sammen en god miks av sunne matvarer i stekepannen blandet med en god saus. Her er hva jeg brukte og gjorde. Dere trenger så klart ikke å ha akkurat disse ingrediensene. Jeg hev egentlig bare oppi det vi hadde tilgjengelig i huset og det jeg tenkte ville smake godt sammen.

Ingredienser:
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
1 boks vannkastanjer
1/2 boks brune bønner
1/2 boks mais
1/2 rødløk
1 boks Santa Maria Oyster Sauce

Fremgangsmåte:
Verdens letteste fremgangsmåte, haha. Jeg kuttet opp brokkolien og blomkålen, stekte det en stund i stekeplaten med litt vann. Så hev jeg oppi resten av grønnsakene og oyster sausen og lot det koke i 10-15min. Jeg lagde også ris til å ha ved siden av.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Innså nå som jeg fikk en kommentar om det, at østerssaus selvfølgelig ikke er vegetarisk da det fremstilles av østers! Det er jo logisk, men jeg tenkte ikke over det i det hele tatt. Heldigvis finnes det mange andre gode sauser å bruke i wok som er vegetariske. Det kan jeg vise neste gang!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Har dere laget en god wok før dere vil anbefale?

OUTFIT // 1976

Jeg så en film på Netflix forleden, som het The Diary of a Teenage Girl. Filmen fant sted på 70-tallet og fulgte en ung jente hennes nokså urovekkende tenåringsliv. Merkelig, upassende film som jeg absolutt digget. Jeg er jo forelsket i det meste som er typisk 60-70-tals. Fascinerer og beundrer årene med motbevegelsen og hippietiden mer enn veldig mange andre perioder i verdenshistorien. Så den filmen inspirerte meg rett og slett til å sette sammen et litt 70-tallsinspirert antrekk på bursdagen min i går. Disse buksene er kanskje en av mine heldigste fangster. Den lå gjemt blant mange andre plagg som hang på en sånn tilbudshylle du aldri gidder å se fordi du tenker det bare er boss der. Men så fanget netthinnen min opp denne buksen som jeg nysgjerrig prøvde på, og endte opp med å kjøpe for 150kr. Damn. Og jeg syns den ble rålekker med lakkskoene! Og ikke minst, se den fete stolen til mamma. Skulle ønske den passet inn hos meg, men den hadde egentlig sett best ut i stuen på en skrekkfilm hvor handlingen foregår på 70-tallet. The Conjuring eller noe, enig?

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicTopp fra H&M
Bukse fra H&M
Sko her

Any who, dagen i går var veldig oppstemt og bedagelig. Middagen hos mamma var mer enn nydelig, turen min var fredfull, og kvelden min ble plutselig spontan, latterfull og groovy med Espen og et vennepar av oss. 

Inni bursdagsgaven fra Espen og foreldrene hans, befant det seg en Moccamaster, som jeg har ønsket meg sååå lenge! Det er flaut å innrømme at jeg seriøst alltid har drukket pulverkaffe blandet med vann oppvarmet i mikroen her hjemme. Dønn skammer meg. Men når jeg er ute blir det da ekstra stas når kaffeen er en million ganger bedre enn den jeg lager selv. Men seriøst ingenting slår en Moccamaster. Det var med en slik jeg lærte meg å drikke kaffe for første gang for mange år siden. Jeg husker faktisk det øyeblikket enda. Det var hos bestemor, og hele leiligheten luktet lunt, varmt, rent, rundt, dypt, mørk-sjokoladete, ja jeg aner ikke hvordan jeg skal beskrive lukten av kaffe. Men ytterst behagelig er den i hvert fall, og det endte også kaffesippen min opp med å bli. En begeistret ung jente som slurpet den varme drikken i seg og spurte om en til. Jeg prøver egentlig å ikke drikke kaffe hver dag, fordi jeg seriøst nekter å bli avhengig. Jeg kjenner flere på min egen alder som får hodepine eller ikke fungerer om de ikke får morgenkaffen sin. Vil ikke ende opp der, men i dag er en sånn dag hvor jeg er på andre koppen, mest for kosen sin del daaa.

Jeg vet ikke om det er fordi solen skinner for andre dag på rad, men jeg har en sånn genuin, ubetinget indre lykke og selvsikkerhet i dag som jeg har klatret meg oppover mot i det siste. Masse positiv energi som florerer og sier at alt er mer enn greit. Så når frokosten har seget litt, og kopp nr. 2 er oppslukt, tenker jeg å gå en tur i den friske luften med solstråler i, for å bevare humøret på topp til i kveld. Da skal nemlig min beste venn siden fødselen, Solfrid feire sin 20-årsdag! Vi skal ut å spise en middag med noen venner av oss, som jeg har gledet meg lenge til å samles med. Håper dagen deres skinner!

I DAG ER JEG 20 ÅR

… og det kjennes en smule bemerkelsesverdig ut. Ungdomstiden føles plutselig så melankolsk fjern. Minnene fra ungdomsskolen, vennedrama, drikking og festing i skjul. Alt er liksom mer rolig og balansert nå. Og jeg vet at tall bare er tall, men det er et eller annet med 20, som høres så sykt mye mer voksent og alvorlig ut enn 19. Jeg likte å si at jeg var 19 egentlig. Tenåring liksom, litt drittunge fortsatt. Ikke i 20-årene en gang. Men nå er det slutt på det. Og jeg syns ikke jeg ser ut som en 20-åring når jeg ser meg selv i speilet heller, haha, hva enn det skal bety. Jeg må vel kanskje bare bli vant med tanken først, og huske at jeg faktisk bare er i begynnelsen av 20-årene, og det høres jo i grunn ganske perfekt ut på et vis det også?

Så ja, litt blandede følelser angående denne dagen. Jeg har av en eller annen grunn aldri gledet meg så lite til å fylle år i forkant, men så var det jo egentlig en liten spenning som traff meg innimellom dagene før også, selvom jeg er blitt ordentlig voksen. Og i går fikk jeg faktisk ikke sove før 5 om natten, eller i morges blir det vel… Lurer kanskje på om det har noe å gjøre med at jeg faktisk ble 20 år, og dermed begynte å tenke over litt ting. Fundere over hvordan livet har vært, hvordan det er og hvordan det kommer til å bli. Jeg hater egentlig å ikke få sove, men på en annen side er det slike netter de aller mest originale tankene og unike idéene inntreffer hodet mitt. Så notatene på mobilen blir fylt opp med litt gull i slike sene stunder. Kanskje jeg burde sette mer pris på søvnløshet innimellom. Omfavne det istedenfor å avsky det. Uansett – 20 er en stor dag og et rundt tall, og det er jo absolutt en unnskyldning til å feire stort med mennesker jeg er glade i. Så i går var jeg ute og spiste middag på Bryggeloftet sammen med pappa, bror og kjæreste. Jeg tok med meg kameraet og knipset noen bilder i den utrolig koselige atmosfæren der inne. Det føles ordentlig bergensk og norsk ut på Bryggeloftet, så jeg vil egentlig anbefale det til alle som besøker Bergen. Bare se så fint!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Jeg kom egentlig hit for blåskjellene deres, men de holdt visst på å pusse opp kjøkkenet og hadde skrenket inn på menyen for en liten periode. Så da ble det reinsdyrbiff istedenfor. 

Image and video hosting by TinyPic
Til dessert ble det karamellpudding.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicFine, gode pappa ♥

Image and video hosting by TinyPic

Jeg våknet klokken 8 i dag av at Aaron dro avsted på skolen, og prøvde å sove igjen, men lå egentlig bare å vred meg til lyden av en ivrig og evigvarende motorsag i et av nabohusene. Men til tross for 3 timer søvn, har det vært en deilig og fin dag når jeg først bestemte meg for å gi opp søvnen og heller gripe dagen. Jeg gikk en lang tur i solskinnet med rask gange og frisk luft. Jeg elsker å gå. Og når det er fint vær, blir ikke bilen tildelt en tanke en gang. Jeg elsker å vandre rundt omkring, være i bevegelse og se på folkelivet i bydelen min. Etter morgenturen, dro jeg til mamma og spiste en bursdagsmiddag med henne og Aaron. Jeg føler jo jeg allerede har feiret bursdagen min nå, men neste helg blir det faktisk både vennebesøk hos meg og litt større familiebesøk dagen etter. Feire det som feires kan sier nå jeg, haha. Lite er som å samle mange venner eller familiemedlemmer på et sted og omgås med dem i noen timer. Det trengs innimellom. Så det kjenner jeg at jeg gleder meg ordentlig til. Kanskje jeg til og med skal sjekke ut bylivet som 20-åring på lørdag. We’ll see!