EN GOD VEGANSK FROKOST

Wii, enda en enkel, liten matoppskrift for mine fellow amatørkokker. Egentlig for viderekommende også, haha, for dette er så godt. Og veldig enkelt! En liten havregrøtmiks med ingredienser helt fri for dyreprodukter! Søtt, varmt og mettende i lang tid. Let’s go. Alt jeg gjør er å ta noen lettkokte havregryn i en skål, fylle den opp med vann slik at de øverste flakene flyter litt i skålen. Så setter jeg den i mikrobølgeovnen på 1min, tar den ut, rører om, og setter den inn i 1 minutt til. Så tar jeg en spiseskje med peanøttsmør i en skål, smelter den i mikrobølgeovnen i 30sek slik at den blir litt mer flytende. Peanøttsmøret heller jeg over havregrøten, tilsetter noen oppkuttede eplebiter og en oppkuttet banan. Til slutt strør jeg over litt kanel, og vipps, har du en sunn og deeeiliig frokost. Jeg tilsatte faktisk også noen jordbær i den etter hvert fordi jeg trengte litt mer friskhet, da måltidet er ganske varmt og mektig 🙂 Kunne også brukt flere eplebiter.

You dig? ♥

TB TIL EN NYDELIG FERIE

I dag måtte jeg ta en liten throwback til en tur jeg var på sommeren 2016. Caroline sin søster og mann bodde i Leeds på denne tiden, og jeg var så heldig at jeg fikk snike meg med i kofferten til Caroline når hun skulle ned og besøke dem. Jeg har vært i London før, men aldri i andre byer enn det i England, så jeg var utrolig glad for at jeg fikk se litt hva annet landet hadde å tilby. Jeg vet i hvert fall ganske sikkert at om jeg noen gang skal til England igjen, så foretrekker jeg andre byer en folksomme London. De hadde de samme butikkene i Leeds som i Oxford Street for eksempel, bare billigere, og i tillegg var det så mange fine områder rundt byen at vi fikk med oss masse kultur og koselige småsteder på kjøpet. Vi shoppet, kjørte forbi lange vakre åser, så på gamle bygninger, drakk te som ekte engelskmenn, og satt i barer og kom i en diskusjon med kelneren om politikk. Hvor klisjé er ikke det? De skulle bare spilt Piano Man med Billy Joel i bakgrunnen. Nå var jo dette faktisk akkurat under Brexit, som gjorde at politikksnakk ble litt vanskelig å unngå når vi var i England på den tiden, men det var veldig gøy å se hvor mye pundet falt på kort tid da vi var der. (et pund over natten) Så dagen etter Brexit skaffet jeg meg en ny, billig tattis, haha.

Har dere vært noen fine steder i England før?

LYKKERUS

Heisann, folkens og god lørdaaaag! I dag er en ordentlig vinterlørdag. Snøen ligger perfekt ute på alle overflater og reflekterer klart den skrå solen som smiler sidelengs inn fra en dus, lyseblå himmel. Det ekstra deilig når man ikke har noen forpliktelser, og kan våkne skvist inni armene til en man elsker, og ligge strødd helt til magen begynner å rumle, hihi ♥ Lyse rundstykker til frokost etterfulgt av en etterlengtet tur til Japanphoto. Endelig, etter seks år med min kjære, gamle Canon 600D, tok jeg endelig og kuttet vekk de siste to nullene og gikk til anskaffelse av en 6D mark 2. Jeg har siklet på det kamerahuset en stund, men samtidig hvert litt i stuss om jeg skulle bytte til et annet kameramerke. Men jeg holdt meg trofast og lojal mot Canon, slik at jeg kan bruke min elskede 50mm 1.4 linse med det, og beholde alle kunnskapene mine, uten å måtte lære meg et helt nytt kamerasystem. 6D er fullformat, og gjør nemlig slik at man får med enda mer av omgivelsene sammen med portrettlinsen jeg har fra før – veldig enkelt forklart da for de som ikke er kameraeksperter. Nå ligger det på lading ved siden av meg, og selvom det er litt kjipt at dagslyset snart forlater oss denne vakre dagen, slik at jeg ikke får tatt noen ordentlige bilder med det, så gleder jeg meg masse til å bruke det fremover! Det er et dyrt kamera, men jeg er så glad i fotografering og å ha fine bilder til bloggen, at jeg følte virkelig det var på tide med en liten oppgradering. Jeg er veldig stolt over hvor flink jeg har vært å spare de siste månedene, så jeg kan endelig begynne å spandere på meg noe ordentlig jeg virkelig ønsker meg i tiden fremover! Dødsherlig, og en veldig god oppnåelsesfølelse, i mangel på et bedre ord. 

Processed with VSCO with k2 preset

Processed with VSCO with k2 preset
Hettegenseren min finner dere her.

Jeg fikk solgt mitt gamle kamerahus og standardlinse i går, til min kjære Veronica faktisk. Morsomt at jeg skulle prøve å selge kameraet mitt i flere uker, så endte hun opp med det, haha. Men veldig digg for oss begge med nye kameraer, wii. Så nå blir blogg-gamet stepped the fuck up. Jeg gleder meg til å ta det i bruk og knipse enda bedre bilder til dere. Tror dette blir veldig bra, og jeg er i smålig lykkerus nå. 

Planene for resten av kvelden står ganske åpen egentlig. Det er mulig Espen og jeg skal joine broren min og kjæresten i en Ringenes Herre 3-kveld. Jeg har sett 1 og 2 nå, fordi jeg tydeligvis er nødt til å se og like dem slik som alle andre, haha. Sorry, jeg klarer faktisk ikke å leve meg inn i de filmene og se magien, selvom jeg forstår at andre gjør det… Men jeg vet ikke, de bare fengsler meg ikke slik som Harry Potter gjør for eksempel. Jeg tror typ 45% av hjertet mitt tilhører Harry Potter. Men nå babler jeg, så vi snakkes snart igjen dere! Hvordan tilbringer dere lørdagen deres?

ENKLEST OG BEST, VEGANSK MIDDAG

Hey hey hey! Se hvem som slår til med enda et middagstips i dag! Det er ikke så lenge siden jeg viste dere den deilige pasta- og pestosalaten min her på bloggen. Den inneholdt da fetaost, og var dermed ikke helt vegansk slik som dagens middagstips blir. Jeg er som sagt verken vegetarianer eller veganer, dessverre. Min eneste unnskyldning til det er latskap og lite viljestyrke for å være ærlig. Men noen ganger føler jeg meg inspirert og flink. Og i noen dager eller perioder er jeg faktisk helt vegansk i matveien. Det gir meg et annet nivå av glede og ro. Enda oftere er jeg vegetarianer faktisk, uten å i det hele tatt prøve. Jeg kan prestere å ikke spise kjøtt i en uke uten å i det hele tatt tenke over det, så det er jo veldig positivt at det har blitt så naturlig for meg. På restauranter er jeg også alltid ivrig på å sjekke ut veggismenyen 🙂 Masse digge smaker å utforske. Jeg elsker å prøve ny mat og sier et stort ja til så og si alt.

Plantebasert spising er noe som begynte å oppta mye av interessen og engasjementet mitt for litt over 3 år siden nå. Jeg har alltid hatt masse respekt til alle som prøver å gjøre en positiv forskjell når det gjelder helse, dyr og ikke minst det globale miljøet – gjennom matvalg. Det er lite som kan måle seg med den positive effekten dyre-frie produkter har på akkurat disse tingene. Netflix har mange gode dokumentarer om dette hvis noen vil finne ut mer. Er utrolig masse spennende og overraskende å sette seg inn i hvis du fremdeles er ukjent med hele konseptet. Jeg ser veganisme virkelig vokse over alt for tiden. På YouTube, hos kjendiser, vennekretsen og til og med familien. Det er nesten bittersøtt å se at flere og flere innser at man virkelig ikke trenger kjøtt for å leve, og at det finnes mye bedre og sunnere alternativer til både proteinene og vitaminene. Ikke minst hvor uhorvelig stor innvirkning det har på miljøet, og selvfølgelig lidelsen for levende, følende skapninger som ønsker å leve gode liv. Jeg så faktisk nylig en Ted-talk hvor en snakket om hvor stor negativ innvirkning produkter med melk og kjøtt hadde på den mentale helsen i forbindelse med hukommelse og alzheimers. Ikke bra. Og hvor utrolig positiv innvirkning mat fra planteriket hadde på akkurat det. Forskjellen dietten kunne skape i hjernen var mind blowing. Dere kan se den her hvis dere vil. Syykt mye god info å ha, og ikke minst interessant.

 Så her forleden hadde jeg meg en vegansk dag og stelte i stand en suuuper god middag til meg selv etter trening. Den ble så god (og jeg ble så stolt) at jeg måtte dele den med dere. Se så fin og “typisk vegan” den ser ut, haha, dødsfin.

Du trenger:

En søtpotet
En pose vasket og klar spinatblader
Couscos
Avokado
Salt
Pepper

Fremgangsmåte:

Jeg varmer opp ovnen til 225 grader celsius. Så kutter jeg søtpoteten i to og smører en teskje med olivenolje på flaten til begge to. Jeg lar dem bake i ovnen i 30 til 40min. Couscousen tar jeg i en skål, fyller den med vann akkurat slik at de øverste kornene flyter litt. Så tar jeg den i mikrobølgovnen i 3min. (Jeg pleier bare å øyemåle hvor mye couscous jeg bruker.) Så legger spinaten i en skål, kutter avokadoen i biter, river av skallet på søtpoteten og kutter den i biter. Hiver det oppi spinaten. Så heller jeg i couscousen (jeg sverger jeg kunne spist couscousen alene) Til slutt topper jeg alt med litt peppermiks og drysser over litt Maldon havsalt. 

Jeg eeelsker søt mat og er glad i alt som har søtlige, varme smaker. Med friskheten til avokadoen og spinaten, saltheten til couscousen og saltet, blir det en perfekt combo med søtpoteten (spiser også søtpotet alene, hehe) Så det var min veganske, enkle amatørmiddag! Søtpoteten har litt lang baketid, men jeg satt bare og sminket med meg en kopp te mens jeg ventet, så det gikk helt fint. Worth the wait!

Er dette noe dere kunne tenkt dere å prøve? 🙂

MER BRUNETTE

Nå har denne tøtto jammen meg blitt enda mer brunette, gitt! Jeg la jo litt lyse striper på min naturlige hårfarge i slutten av august i fjor, og ikke bare har håret mitt grodd fortere enn noensinne den siste tiden slik at etterveksten uten striper så liiitt kjip ut, men jeg var klar for å gå all dark for resten av vinteren. Det er faktisk bare en minicolor, så fargen vil gå ut etter hvert. Jeg farger egentlig alltid med minicolor både fordi det skader mindre og fordi jeg egentlig er veldig glad i min naturlige kalde, lysebrune hårfarge. Men av og til vil jeg ha en midlertidig forandring, og da syns jeg minicolor er genialt! Det varierer litt hvor lang tid det tar før fargen slipper taket. Spørs litt på håret ditt og hvor mye du vasker det kan jeg tenke meg. Jeg pleier å gå 3-4 dager mellom hver vask, og føler det er en stor grunn til at håret mitt har vokst så fort som det har, og vært så sunt som det har vært de siste månedene. Det har virkelig utgjort en stor forskjell for meg å vaske det sjeldnere, så det vil jeg anbefale alle som vil ha lengre, finere hår! 

Jeg har også tynnet ut håret mitt litt da tuppene mine ble veldig tjukke. Jeg syns nemlig det ble litt mye tyngde nederst, på grunn av det tjukke håret mitt. Noe jeg ikke syns var så fint da det er såpass kort. Både fargingen og uttynningen ble gjort av Maylinn! Hun som pleide å legge vipper på meg før om dere husker? Hun er snart ferdig med frisørutdanningen sin, og gjør både vipper, negler, hår og sminke. Jeg har alltid hatt full tiltro til henne når det kommer til alt innenfor skjønnhet. Hun er ikke bare en vakker og snill jente, men også veldig dyktig i det hun driver på med. Så til alle som vil gi seg selv en liten oppfriskning enten det er hår, øyner, ansikt eller negler – this is your girl. Uten tvil. Dere finner Maylinn på Facebook her, og hun holder til i Åsastuen frisør, som ligger på Tertnes her i Åsane! Dere kan bestille time på Ledigtime.no hvis dere søker på Åsastuen frisør.

Slik ble håret mitt!

 Dere kan faktisk se før-bilder i forrige innlegg. De er tatt i samme lys som disse bildene. Der kan dere også se hva jeg mener med etterveksten etter stripene. Jeg har endret håret mitt en del i løpet av det siste året. Hva syns dere jeg har kledd best?

ACDC ANTREKK

adlinks



Jakke her
T-skjorte fra H&M
Gjennomsiktig topp her
Bukse fra Monki
Sekk fra GastonLuga.com (bruk koden leandra15 og få 15% på siden deres)
Lue her

ENKELT OG SUNT MATTIPS

Det er ikke ofte jeg prøver meg frem på kjøkkenet, eller er å finne på kjøkkenet i det hele tatt. Men av og til slår jeg til med noe digg faktisk. Frokoster er jeg best på. Varme rundstykker med all slags pålegg er egentlig standard meg om morgenen, og jeg koser meg skikkelig med det. Middag derimot, det er en helt annen sak. Jeg tror ikke noen har sett meg lage middag før. Men nå når jeg for en gangs skyld gjorde det her om dagen, og det i tillegg ble ganske godt, da må det faktisk deles på bloggen. Så dette er altså et lite middagstips til de som er like talentfulle som meg på kjøkkenet, eller som ønsker noe lett, godt og sunt. En ganske enkel miks med veldig god smak! 

Jeg har brukt:

– Baby leaf salat
– Fullkorns pastaskruer
– Pesto
– Fetaost
– Soltørkede tomaer
– Pinjekjerner 

Framgangsmåte: 

Jeg koker pastaen som anvist på pakken. Når de er ferdig tar jeg 1-2 spiseskjeer med pesto og rører det sammen med pastaskruene. Så finner jeg frem en skål og mikser alle ingrediensene nevnt over sammen. Superduper lett, og utrolig digg!

Noe dere tror dere hadde likt? Har dere noen andre lette, gode oppskrifter jeg burde prøve meg på?

SCENEFORANDRING OG ANBEFALINGER

Det er en sjelden begivenhet at jeg blogger noen andre steder enn på rommet mitt. Også er jeg er alltid nødt til å være helt alene. Kan ikke ha besøk (med mindre de sover. Da hopper jeg av og til på muligheten og blogger) De eneste andre stedene jeg har blogget er vel på flyplasser eller andre steder når jeg er på reise generelt. I dag hadde jeg hele dagen til å disponere akkurat slik jeg ville. Jeg visste det ble litt bildeknipsing, mailing og skriving, men jeg følte faktisk for å forlate min kjære hule i dag. Så nå sitter jeg alene på Jordbærpikene og lar tankene flyte litt. Det er varmt i dag. Og jeg sitter i singlet. Med en kopp te. Pukkate for å være eksakt. Så og si det eneste temerket som lager teer med god smak syns jeg. De har så mange spennende, sterke smaker å utforske. For øyeblikket drikker jeg Star Anise and Cinnamon. Alt med kanel er egentlig a-okay. Favoritten min av Pukka i lang, lang tid har vært Liqourice and Cinnamon. Tror jeg har vist den til så og si alle mine nærmeste. Jeg får alltid høre “men jeg liker ikke lakris” For det første, lakris er besssst, nam. Også har de har alltid likt den selvom, hihi. Til og med min femten-år gamle bror som ikke drikker te, slukte den i løpet av sekunder. Anbefales meget! Har også hatt en greie for Tumeric Gold i det siste. Litt blanding av sitrus og honning smak. Yummi.

Jeg anbefaler forresten å ta en matbit på Jordbærpikene til de som ikke har vært der enda. Det er definitivt den beste kaféen vi har i Åsane, men også ganske bra generelt. Det er veldig dyrt her syns jeg, men de har er upåklagelig utvalg av alt som ser fresht, nylaget og fargerikt ut. Smaken står også i stil med utseende.  Dere mååå teste ut deres cheese brownies. Mye bedre enn vanlig brownies. Så saftig dere aner ikke, huff.

At de spiller jazz og fransk musikk her gir meg en behagelig og groovy følelse. Blir nok sittende en stund til før jeg sniker meg på boksetrening kl. 20.

Har dere noen te-anbefalinger til meg?

SASSY

sponset

Hola hermanos. Today I bring good news! Rett før jul fikk jeg noen nye posters fra Desenio i postkassen. Og ikke lenge etter havnet de på soveromsveggen min. Jeg har alt for mange posters i forhold til bilderammer, så de byttes ut altfor ofte egentlig. Jeg syns det er så gøy hva de kan gjøre med et rom. Denne gangen ble det en litt sassy feel. Det blir super bra når jeg får malt veggen også tenker jeg, wii. Desenio har så mye å velge mellom at man ikke klarer å ta øynene vekk fra siden deres når man først er der. Noe for en hver smak, virkelig.

Nå har jeg en rabattkode å dele ut til dere, som dere kan bruke på Desenio.no om dere ønsker å freshe opp rommet deres også! Den er så mye som “LEANDRA” og gir dere hele 25% på en håndplukket kolleksjon av bilder og rammer. Man kan bli sittende å bla på hjemmesiden deres i tiiimesvis så vær forsiktig, men have fun ♥ Link her.

Processed with VSCO with c6 preset

Processed with VSCO with c6 preset

Processed with VSCO with c6 preset

Processed with VSCO with c6 preset
Den nydelige nye jakken min finner dere her.

HAR DERE SETT DISSE FØR?

sponset

For en liten stund siden fant jeg ut om GasonLuga, som er et svensk merke som lager utrolig kule sekker. De har til all slags bruk; pyntet, hverdagslig, tursekker, skolesekker osv. Jeg elsker det enkle og gjenkjennbare designet på sekkene deres, og om jeg i fremtiden skal gå til anskaffelse av flere sekker, tror jeg nok GastonLuga blir mitt go-to merke. Den første sekken min herfra ble en svart sekk med ganske klassisk, enkelt utseende. Det var vanskelig å bestemme seg, for jeg ville egentlig også ha en av de mer fasjonable sekkene. Men jeg gjorde vel kanskje det rette valget ettersom jeg allerede har brukt den nye sekken min en del. Den kommer nok til å bli en god følgesvenn når jeg skal starte å studere igjen til høsten. Åh, som jeg gleder meg. Uansett, jeg tenke å tipse dere om hjemmesiden deres, gastonluga.com om dere er på utkikk etter en ny sekk. Jeg la ut bilde med den på Instagram for en stund siden, og på Instagram har GastonLuga utrolig mange fine inspirasjonsbilder av disse sekkene. De falt virkelig i smak hos meg, og kan tenke meg de gjør det hos mange av dere også!

Stoffet på innsiden er rødt, den klikkes igjen med magnet og kan strammes i åpningen med strikk. I tillegg har den ekstra lomme utenpå og datalomme på innsiden! Min modell finner dere her.