Mattips! Bakt søtpotet

I dag har jeg et deilig og kjempesunt mattips å dele! Har dere smakt søtpotet før? Jeg har nylig blitt helt frelst av denne grønnskaen, da den er super allsidig og smaker helt fantastisk. Jeg elsker søt mat, og denne er ingen unntak.

Det er mange måter å tilberede en søtpotet på, men jeg bestemte jeg for å prøve en bakt søtpotet i dag. Det jeg gjorde da var å kutte søtpoteten i to, ta et lite lag med olje på, strø over litt pepper og bak den i oven på 200grader i 30min. Den skal være myk og lett å spise med skje. Jeg strødde litt saltflak over da den var ferdig og spiste den med spinat. Virkelig et deilig, mettende og sunt mellommåltid, lunsj, frokost, middag hva du vil. Et annet tips jeg prøvde, var å kutte søtpoteten opp i tynne skiver og steke dem i stekepannen med olivenolje, salt og pepper. Et alternativ til chips jeg definitivt kommer til å bruke masse fremover. NAM.

Jeg betalte bare 14kr for en ganske solid søtpotet. På bildene ser dere bare under halvparten av en. Så den er både billig, sunn og veeeldig god. Tror jeg har funnet min nye obsession med andre ord. Noen andre som er glad i søtpotet og har noen tips til andre retter med den?
 

vsco.co/leandravalencia
vsco.co/leandravalencia <-link

Akkurat ferdig på skolen og lagt meg ned i sengen for å se gårsdagens paradise, og jeg er egentlig altfor trøtt til å skrive noe av interesse for dere nå. Kommer mest sansynlig til å ta pærra på pause og sovne innen 10min, men det er greit for det er fredag og helg! I dag er det treningsfri og jeg skal bare slappe av og nyte det frem til jeg skal i bursdag i kveld. I dag er det en av mine beste venner, Matias som skal feire sammen med en kompis. De som har følgt bloggen min i noen år, husker han sikkert godt fra den tiden vi var naboer for et par år tilbake. Shit, så lenge jeg har hatt blogg egentlig. Jaja, gøy er det! Vi snakkes når jeg er mer opplagt, dere. Gooood helg!

Forresten! De to toppene på et av de øverste bildene er fra Madeleine Pedersen sin kolleksjon med Junkyard. Link her og her (sponset) Perfekte sommer-basics å ha i klesskapet, og utrolig gøy at de har samarbeidet om en kolleksjon. Såå dyktige, både Madeleine og folkene bak Junkyard. Skjekk det ut!

Hvordan blogget man igjen?

Jaja, where to start når du ikke har blogget på lenge. Det er de der periodene altså. Av og til har jeg masse blogginspirasjon og har fem innlegg på lager som bare venter på å publiseres, og noen ganger bare glemmer jeg hvordan man blogger? Fine bilder og en passende tekst. Det pleide ikke å være noe vanskeligere enn det. Men for det første har jeg prestert å miste den gode linsen til kameraet mitt, og det hemmer jo bloggeren i meg veldig. Aner ikke hvordan jeg har klart det. Må ha glemt den et sted, eller så er den blitt stjelt. Utrolig kjipt å bare bruke standardlinsen når du er vant til noe bedre, men jeg har bestilt en ny så jeg håper den ligger på postkontoret snart. Og for det andre så har vi den eldste unskyldningen i boka, skole. Tentamen hver onsdag. Forrige uke fullførte jeg tentamen i historie og filosofi, som er et helt nyydelig fag hvor pensum egentlig bare er ting jeg snakker om med veninner til vanlig uansett. Så der dro jeg i havn en 6-er i en samtale om fremveksen og betydningen av vitenskapen fra oldtiden frem til idag! Kunne ikke blitt et bedre tema for meg egentlig. Aristotiles, Galileo og Newton er jo noen av historiens diggeste, så det var deilig å reflektere litt over dem og briljere med kunnskaper jeg har hatt interesse av siden jeg kunne lese.

I dag har jeg hatt tentamen i markedsføring, og ble veldig fornøyd med teksten min. Følte at jeg fikk dratt inn hele pensum på tre sider, men det er muligens litt for lite. Jeg har en tendens til å bare nevne det viktigste å dra fagbegreper inn i setninger hvor jeg viser at jeg vet hva det betyr, og at jeg kan sette det i sammenheng med oppgaven. Syns det blir så overflødig å gå i dybden på alt, men jeg hørte folk skrev over dobbelt så mye som meg, så heh, kanskje jeg gjorde den samme tabben igjen. Vi får se!

Jeg er blitt veldig ivrig på videolaging igjen da! Håper dere syns det er gøy 🙂 Fremover tenker jeg å poste april-favoritter som neste video, også har jeg en sminkevideo på lur, og en haug med punkter over ting som irriterer meg. Har dere noe mer dere vil se, må dere gjerne komme med forslag!

World Recycle Week

/ Reklame

Forrige uke da jeg var innom en H&M så jeg en plakat som straks fanget oppmerksomheten min. World Rycyle Week! World Recycle Week varer fra 18. april til 24. april, som vil si denne uken. Det går ut på at du kan ta med deg brukte klær og gi dem i kassen på H&M, slik at de kan bli resirkulert. Dette passet meg midt i blinken da jeg hadde en haug med klær liggende fra da jeg ryddet gjennom skapet mitt for noen måneder siden. Jeg har liksom ikke helt visst om jeg skulle gi alt til Fretex eller selge. Å kaste har for meg blitt uaktuelt da jeg lever så miljøbevisst som jeg kan i hverdagen. 

De som følger meg på snapchat (leandra86) så den solide søppelsekken jeg (og pappa) dro med til H&M i går, og jeg tror det blir et nytt last i dag! Jeg elsker at H&M og egentlig bare andre kjeder og bedrifter generelt får et større fokus på miljø for tiden. Det har vært viktig for meg helt siden jeg var liten. En ødelagt verden, søppel overalt, forurensing og verdens undergang var mine største mareritt da jeg var yngre, og det kunne seriøst få meg på gråten flere ganger i uken før jeg skulle legge meg. Så slike tiltak som dette vil jeg så klart være en del av, og spre videre.

Resirkulering av èn t-skjorte sparer 2100 liter vann… Så bare tenk hvor mye world rycycle week kan gjøre for miljøet. Det varmer hjertet mitt. Og om ikke det er motivasjon nok, får dere i tillegg 10% avslag på deres neste kjøp om dere leverer inn klær denne uken. Det kan gjøres i alle H&M-butikker i landet!

Hva syns dere om kampanjen? Har dere noen brukte klær dere kunne tenke dere å levere? 

What’s in my makeup bag + hvordan jeg bruker almond oil

Hei, dere! I helgen satt jeg meg ed å lagde en video om hva jeg har i sminkemappene mine. Jeg er jo en organiseringsfreak og elsker å ha tingene mine på stell, så her viser jeg altså en samling av de mest nødvendige skjønnhetsproduktene mine +  en liten minireview av favorittene. Så jeg håper dere liker videoen, blir litt inspirert til å organisere eller finner noen produkter dere syns virket interessant. Om det skulle være noen spørsmål, står jeg alltid til tjeneste i kommentarfeltet. Enjoy, og ha en super mandag puser

Where I wanna beCochella. En dag om ikke så altfor lenge skal jeg også dit. Jeg både elsker og hater den funksjonen til Snapchat hvor du kan se Mystoryer fra forskjellige events rundt om i verden. Såå mye gøy, også sitter jeg i lille Norge med de samme repetative ukene. For første gang i mitt liv kjenner jeg faktisk at jeg gleder meg til å bli ferdig på skolen. Jeg har egentlig alltid vært glad i å studere, og gruet meg til voksenlivet og jobb. Men livet er jo faktisk du gjør det til selv, og jeg kjenner jeg gleder meg til å ha mer tid til å gjøre det jeg selv vil. Jeg vil satse på blogg og youtube.

Nå har jeg komt til et punkt hvor jeg faktisk kan velge å satse litt, for jeg merker det blir mer og mer serisøt. Skatteetaten anser meg nå som selvstendig næringsdrivende, og det vil si at jeg må opprette et enkeltpersonsforetak, føre regnskap og betale skatt, som noen kanskje fikk med seg på mystoryen min hinn dagen? Jeg har også blitt med i et youtube nettverk som heter Nordic Screens som skal veilede meg i videolaging og merkevarebygging. Og selvom alt dette er ekstremt stressende ved siden av skole, trening og venner, merker jeg at jeg har sååå lyst å prioritere det. Derfor blir det veldig deilig å kunne få tid til det etter vgs, slik at jeg bare kan ta meg spontanturer til Cochella.

Let’s talk about hair w/ Hairtalk!

/ Sponset behandling

Hei på dere, og god torsdagskveld! Fy som ukene flyr for tiden. Det må de bare gjøre forsåvidt. Er så klar for sommerferie etterhvert… Og spesielt etter i går! Da var jeg nemlig på Bjuti Hårstudio hos min faste og flinke frisør, Stine. Jeg gjorde noe veldig spennende jeg har ønsket å gjøre sååå lenge. Jeg fikk nemlig påsatt tape-extensions, så nå har jeg langt hår å vifte rundt med i vår og sommer. Utrooolig herlig og jeg trives masse med det allerede. Sykt hvor stor forskjell det gjør for utseende og selvfølelsen det gjør å være fornøyd med håret sitt!

Extensionene jeg fikk påsatt er fra Hairtalk, og her kommer litt info om dem for de som er interessert i å få langt, nydelig hår til sommeren!

For det første, tape extensionsene er en invistering for lang tid om du er flink å ta vare på dem! De kan nemlig teas av og festes på på nytt hos frisøren din, etter hvert som håret ditt vokser. Det er normalt å bytte etter 3-4 måneder. Festene er lette og små, og man kan både flette, ta opp i hestehale, dusje og alt mulig med dem. I tillegg former på en måte etter ditt eget hår slik at om du har litt fall, vil også de få det. Extensionene er sponset av Ruhs!


Need I say more?

Om du skal ha extensions, er det lurt å kjøpe meg seg en startpakke slik at du kan ta ordentlig vare på håret. Her er mine produkter som skal holde håret rent og pent:

Fra venstre til høyre: Rapair Creme som skal sitte i håret 15min etter shampoo som en kur. Shampoo som vasker håret som normalt. Conditioner som skal sprayes i tørt hår og beskytter det, holder det skinnende og ikke-statisk. Balsam som påføres i vått hår etter det er vasket, og eventuelt kuret. Detangler gjør det lett å børste håret under tørking. Haarspitzen Fluid fungerer som en olje som kan tas i håret etter styling, spesielt i tuppene. Den beskytter håret mot varme og andre stråler fra miljøet samtidig som den tilfører vitaminer.

Og til slutt børsten som jeg allerede er blitt veldig glad i! Såå komfortabelt å børste håret med den.

Jeg fikk dem som sagt påsatt på Bjuti Hårstudio i Bergen, rett ved bystasjonen. Dere finne mer info på facebooksiden deres her eller bestille time på 55 31 23 60. Anbefaler Stine på det varmeste uansett om du skal klippe, farge eller sette på extensions. Blir alltid like fornøyd, og det er så betryggende å vite når du drar til frisøren 🙂

Hva syns dere om det nye håret?

Good news for youuu


Obey topp fra Junkyard her (sponset)

Hei snupper! Var ikke toppen fin? Jeg elsker fargen og tror den blir perfekt til sommeren på dager jeg føler for å show off tatoveringen min :)))

I dag er en fin dag, for jeg har nemlig friiii! Så i morges fikk jeg sove helt ut, og løp på trening med pappa i 10-tiden. Ja, jeg er et a-mennesket, hahah. Trives egentlig med det. Man får så mye mer ut av dagene da. Planene for resten av fagen foreløpig er å få svart på en del mail jeg har lagt ligge i inboxen, og slappe av en times tid. Klokken 16 i dag har jeg time hos Bjuti Hårstudio, og jeg gleder meg veeeldig! Skal nemlig gjøre noe helt nytt med håret i dag. 10 poeng til den som klarer å gjette hva! 

Ellers har jeg helt supre nyheter til dere før jeg går. Romwe.com hvor jeg har masse av klærne mine fra, har gitt meg en kode som gir leserne mine 60% avslag på alt på hele siden. Den gjelder i en hel måned. Så om dere er på utkikk etter noen nye plagg å friske opp garderoben med, I’ve got you covered. Link til siden HER. Og koden dere bruker for å få 60% avslag er: RW-leaduvet60. 

Mine rosa favoritter fra The Body Shop

Denne lille esken dukket opp på postkontoret hinn dagen, og med en såå fin innpakning ble jeg selvsagt super nysgjerrig på hva som la inni.

1. Fresh Nude Foundation
Jeg tok en dråpe på hånden min og lo. Fargen var desverre altfor lys, så jeg ga den til Solfrid som var på besøk på søndag. Og hun likte den veldig godt, så da fikk hun den med seg hjem! Haha, ikke så mye mer å si om dem, men den er i hvertfall approved av Solfrid, og selv syns jeg den ble utrolig fin og jevn på henne. Men hun har veldig fin hud fra før av da!

2. Vitamin E Aqua Boost Essence Lotion
En veldig tyntflytende body lotion som ga meg en utroolig fin glød. Prøvde den på leggene i dag faktisk, og det var akkurat som om de ble 3 hakk brunere med en gang. Veldig god om du ikke har så tørr hud, da hadde det kanskje vært bedre med en tykkere krem. Men denne funker perfekt for å gi glød til beina og den  tørker på et blunk.

3. Eau De Perfume Black Musk
Uten tviiiiil mitt favorittprodukt i hele esken. Jeg er vanligvis super kresen på parfymer, men denne likte jeg viiirkelig. Den siste uken har den erstattet min statement scent, Flowerbomb av Victor og Rolf som jeg har brukt siden 9. klasse! Da kan dere tenke dere.

Parfymen er søt, og jeg elsker jo alt som er søtt. Mat, dyr, mennesker, lukter… You name it. Men den er også litt spicy på en måte? Samtidig er det ikke for mye, og den lukter bare rent og herlig. Litt vanskelig å beskrive siden jeg ikke har luktet noe lignende, men jeg elsker elsker elsker den. Jeg tror den alltid kommer til å minne meg om helgen som nettop var </3

4. British Rose Instant Glow Body Butter
Denne kan også brukes på kroppen og lukter mildt av roser. Ikke noe spesielt, men works the way it should.

5. Darkening Shade Adjusting Drops 6. Lightening Shade Adjusting Drops
Disse to er på en måte som en flytende highlighter og bronzer tror jeg? Var utrolig spent på å prøve dem, for jeg har aldri prøvd noe lignende! De var ganske drøy i bruk, og litt vanskelig å påføre. Men jeg er fast bestemt på å få teken på dem! EDIT: Fikk akkurat vite at man tar de i foundation for å gjøre dem lysere eller mørkere, ahhaha. Bra jobbet, Lea. Er jeg en gutt? Neida, men da gleder jeg meg til å teste dem, så skal jeg komme tilbake til dere med update hvis det funker 😉 Hahah, er det mulig

7. Vitamin E Aqua Boost Sorbet
Denne ble også en stor favoritt! Nesten på lik linje med parfymen faktisk. En deiligere konsistens har jeg faktisk aldri opplevd i en hudkrem. Jeg hadde den med på skolen hinn dagen, og veninnene mine ble fullstendig forelsket i den. Den ser jo helt nydelig ut også! Absolutt et nytt favorittprodukt for huden min. Jeg tror jeg har brukt den hver dag siden jeg fikk den. Lukten er mild og søt, og er perfekt under sminke. Den legger seg som et glatt lag, nesten som en primer og kan minne om Smashbox sin gjennomsiktige primer. Bare jeg syns denne gir en smule mer fuktighet. Love it.

Igjen, jeg har ingen forpliktelser til å skrive om produktene til The Body Shop, så dette er et frivillig innlegg og ærlige meninger og reviews av produktene til dere. Grunnen er at jeg rett og slett er forelsket i både produktene og verdiene deres. Da The Body Shop lovet å å aldri teste produktene sine på dyr, sa resten av kosmikkindustrien at det var umulig. I dag er det ulovlig å teste på dyr innenfor EU <3 Pluss deres fokus på naturlige ingredienser, miljøvern og menneskerettigheter – det gjør at jeg kan bruke produktene deres med god samvittighet.

Jeg regner med dere finner alle produktene på TheBodyshop.no eller i butikkene deres. Vi snakkes puser.