Da kan jeg si takk og farvel

DA var jeg offesielt ferdig med alle vurderinger i vg2. Jeg skulle egentlig ha spanskpresentasjonen min om mørk materie og mørk energi på fredag, men det var så få i spanskklassen i dag, at det ble tid til meg. Og det var egentlig like greit, for jeg ble faktisk veldig fornøyd med meg selv da jeg var ferdig. La oss bare si det sånn at det pleier ikke å være noe “kjære mor” når spansklæreren stiller oppfølgingsspørsmål til presentasjoner. Og jeg som ikke valgte det letteste temaet, gravde egentlig min egen grav trodde jeg. Men det viste seg at jeg var on fire i dag! Nailet svar på spørsmål som “forklar forskjellen på mørk energi og mørk materie, hva er et svart hull, hva skjer hvis du kommer inn i et svart hull, beskriv oppbyggingen av et atom, hva er en galakse, hva er en stjerne” Tror ikke læreren var helt forberedt på å få et svar på alt sammen. Er da lov å skryte litt av seg selv når man forklarer grunnen til at universet utvider seg på spansk, hahaah. Er ikke så mange jeg kjenner som kan si det da!

Det var i hvertfall en fin avslutning på fem år med spansk. Så det var veldig gøy! Nå slipper jeg å komme i spansktimer fremover, og resten av skoleåret blir veldig slapt. Med andre ord egentlig bare en liten blanding koselig og unødvendig. Greit å treffe litt venner og lære en ting eller to på skolen nå de siste dagene før jeg kan si takk og farvel til vg2. Gleder meg veldig til vg3 og fagene jeg har valgt osv, men først og fremst blir det sinnsykt deilig med sommerferie. Det er jo faktisk høydepunktet i livet. 


T-skjorter fra Weekday.

Holdte på å skrive god helg, for så ferdig føler jeg faktisk meg. Men ha en strååålende tirsdag! Nå skal jeg en tur for å hente noen hagemøbler med pappa og plukke opp noen spennende saker i posten. Vi preikes. 

Vegansk sjokolademilkshake

Heey loves. Både lørdagen og søndagen min har gått mye i det samme. To timer trening om morgenen, slik at jeg kan ligge knust i sengen/solsengen resten av dagen. Ellers har det vært grilling, filmtitting med en kompis, kveldsturer med venner og en del lek og kos med katten så klart. Jeg bare føler skikkelig på det å være ferdig med eksamen, og hvor sykt chill det blir på skolen fremover. Er ferdig med spanskpresentasjonen som jeg skal ha på fredag også, så nå kan jeg lene meg nesten helt tilbake, hahah. Og jesus så deilig det er å se på værmeldingen for uken. Får ro i sjelen av å vite at det skal være fint vær. Vil aldri at det skal slutte… Har skiiiikkelig reisefeber også om dagen, og gleder meg evig masse til det jeg skal i sommer. Sommerplaner får komme i et annet innlegg. I dag tenkte jeg å vise dere en oppskrift på en sunn, vegansk, sjokolademilkshake som jeg kjenner her og nå at jeg kommer til å lage i dag. Den er full av vitaminer og proteiner, og smaker skiiitgodt. Try this. 

Ingredienser:
To bananer
En spiseskje kakaopulver
Litt (eller mye) kanel
1dl rismelk
En kopp med isbiter

Kjør alt i en blender, og nyyyyt.

Ferdig med matte for alltid

Gjett hvem som er ferdig med matte for alltid? Meeeg. I går satt i et klasserom ved siden av et vindu hvor solen strålte utenfor, og stirret på et ark og i en dataskjerm i fem timer. Det høres kanskje ikke så koselig ut, men selve matteeksamen gikk tusen ganger bedre enn jeg trodde. Det var tre spørsmål jeg ikke klarte å svare på, men det forventet jeg egentlig. Og jeg føler at resten gikk overaskende bra. Det var egentlig litt deilig å få en sånn avslutning på “matteeventyret”. Skal røpe at jeg fikk 2- på matteheldagsprøven, noe jeg aldri har fått før. Pleier å få 4-ere i matte, så det var egentlig litt greit at jeg fikk bevise med eksamenskarakteren på vitnemålet at jeg faktisk kan bedre, haha! Nå vet jeg jo ikke hvordan det gikk enda, men jeg har en god magefølelse. 

Det var i hvertfall deilig å gå ut av det klasserommet den dagen, og rett hjem til grilling på terassen med familien. Nå har jeg skikkelig sommerfølelse, selvom det regner i dag, for jeg vet at den neste uken blir sooolfylt og varm. Det skal nytes! Ha en deilig lørdag, loves.


 

Upostet antrekk

Hei, dere! Dagene går som vanlig til matematikkøving, noe som er litt trist ettersom været har blitt nyyyydelig i Bergen + at jeg suger. Gjør nå feil på alle oppgavene jeg øver på i hvertfall :))) I dag øvde Solfrid og jeg sammen, og i morgen og på torsdag skal være studiedager på skolen, så de skal jeg bruke effektivt. I tillegg må jeg vel kanskje begynne å lese gjennom boken. Guud så kjedelig med eksamensprat. Gleder meg uendelig til sommeren nå, for den er egentlig helt planlagt og det bliiir så kjekt. Åh, nå drømmer jeg meg vekk. Må tilbake til boken, men tenkte i hvertfall å dele med dere et upostet antrekk.


Holsteiner poncho fra Retro
Genser fra Shein her (sponset)
Bukse fra Shein her (sponset)
Veske fra Accessorize
Sko fra Mango

Uken som har gått…

Jeg får såå dårlig samvittighet av å sitte å blogge når det er eksamensuke. Matteboken ligger ved siden av meg liksom, og jeg skal snaaart åpne den igjen. Tingen er bare at jeg får dårlig samvittghet når jeg ikke blogger også, så da får vi skvise det og inn i timeplanen. Det er starten på en ny uke, og jeg tenkte å oppsummere den forrige med “ukens…”

Ukens sang… You’re no one til’ someone lets you down av John Mayerpusen <3 Den er sykt fin og ikke minst relatable. For å bli litt dyp da, man forandrer jo seg gjerne i tankemåte osv etter første gang man blir såret eller får kjærlighetssorg, right? Er lenge siden for min del, men jeg merker likevel at det har formet meg til den jeg er i dag på en eller annen måte, og den sangen tar det opp så perfekt. Ellers har jeg eeelsket Vienna av Billy Joel, som jeg føler han synger direkte til meg og livssituasjonen min. De første setningene treffer meg så bra.

Ukens høydepunkt… 17. mai så klaaart! Frokost og byn med venner, og familie, hvitvin, fine klær og goood stemning.

Solfrid<3

Ukens nedtur… Skole. Jeg har matteeksamen også har jeg en spanskpresentasjon jeg har laget sinnsykt komplisert for meg selv fordi jeg vil ha god karakter, så jeg stresser veldig med dette, men det skal nok ordne seg. Er bare at når jeg først er ferdig med matten, må jeg både skrive og lære meg en spansk presentasjon om mørk materie og mørk energi, og i tillegg forberede meg på spørsmål som sikkert går noe i duren av forklar Einsteins relativitetsteori, på spansk. Jesus, hvorfor kunne jeg ikke bare skrive om en ferie.

Ukens cravings… Dere vet den reklamen om de amerkanske cookiesene som er myk inni? DEM. Har evig lyst å kjøpe den hver gang jeg ser den reklamen, og jeg skal smake dem snart.

Ukens tanke… Går det AN å bli så jævlig glad i en kattunge? Jeg visste jeg kom til å bli glad i Balto, men nå har jeg hatt han en uke og det gjør vondt i sjelen hvor nydelig og snill han er. Hjertet mitt smelter når han mjauer eller ser meg inn i øynene, og jeg vil bare skvise han med kjærlighet hele tiden <3 Herregud, han ligger og maler på magen min nå, og jeg klapper han ikke engang.

Ukens person... En venninne og jeg fant nylig ut at vi bor sånn 1min unna hverandre, og jeg har allerede begynt å bruke samme uttrykk og tonefall som henne. Dere vet når dere er skikkelig mye med en person og det skjer? Hahah. Hun verdens snilleste som får alle til å føle seg bra, og hun setter pris på en god samtale. I tillegg blir jeg overlesset med komplimenter, og spesielt de som går på personligheten går jo rett til hjertet og smelter det. Så ukens person blir Marthe <3

Ukens film… I går fikk jeg ENDELIG sett Django Unchained. Det er en skam at jeg ikke har sett den enda, ettersom jeg er tidenes største Quentin Tarantino fan og eeelsker filmene hans. Filmen var som forventet. 90% av karakterene døde og fantastisk manus. Også var jo kjæresten min Leonardo DiCaprio med, og da slår det sjeldent feil, vettu.

Smoothiebowl

Hei dere! I dag er jeg i full gang med eksamensforberedelser og sitter sutrer over matteboken. Måtte ha meg et liiite avbrekk og poste et innlegg til dere nå. Balto ligger som vanlig godt inntil meg og er perfekt. Snapchatten min har forvandlet seg til en tema-mystory hvor temaet rett og slett er katt. Tror jeg bare har postet videoer og bilder av han de siste dagene, og det er såå morsomt og se hvor mange screenshots folk tar, hahah. Blir så stolt jeg <3 (Leandra86)

Ellers har jeg for første gang prøvd å lage en smoothiebowl, ettersom det har vært så trendy i det siste. Og det forstår jeg godt. Sååå forfriskende med bare overdose frukt og bær. Min første smoothiebowl ble ganske enkel, og jeg bare brukte noe vi hadde liggende. Den besto av to appelsiner, en banan og en mango. Og som dere ser, hadde jeg på eple, jordbær, blåbær og banan. Virkelig en heerlig mix, som anbefales. Har dere prøvd smoothiebowl? Hva er isåfall favoritt-kombinasjonen deres?

Å våkne til dette ansiktet

I skrivende stund ligger jeg i sengen med en sovende kattunge på skulderen. De første dagene med pusen har virkelig gått over all forventing. Han oppfører seg som en liten hundevalp. Da jeg kom hjem fra skolen isted fulgte han etter meg over alt i huset mens jeg gjorde husarbeid og han stoppet ikke å mjaue før jeg tok han opp og koste litt. Da jeg endelig var ferdig å vaske huset, la jeg meg i sengen, og det tok ikke mer enn tre sekunder før han hoppet oppi etter meg. Jeg hadde ikke engang begynt å klappe han før mjauingen gikk over til maling.Tror nemlig ikke han koser seg mer enn når jeg ligger i sengen og bare duller med han. Hele natten ligger han ved siden av meg, med mindre pappa kommer hjem fra nattevakt. Da er det en liten tur bort for å hilse og leke med skolissen mens han prøver å ta av seg skoene. Og om morgenen igjen våkner jeg til myk pels inntil halsen.

Tror ikke jeg kunne spurt om herligere, finere og mer sosial kattunge. Jeg er så glad jeg valgte ragdoll, for personligheten er virkelig til å dø før. De er akkurat som små hunder. Derfor har jeg valgt å kalle han Balto! På turen hjem fra Lillehammer innså jeg at han lignet på en liten ulveunge, og jeg har aaalltid ønsket å ha et kjæledyr som heter Balto, ettersom det var favorittfilmen min da jeg var liten. Dere hadde utrolig mange gode navneforslag, og det er akkurat som dere kjenner meg? For jeg elsket dem! Men jeg tror jeg hadde angret om jeg ikke hadde kalt han Balto <3

17.mai

Gratulerer med dagen! Nå ligger jeg i sengen hjemme med en malende kattunge inntil meg. Dere skal få se bilder og lese en liten oppdatering om babyen min snaaart, inkludert navnet! I dag tenkte jeg å dele litt bilder fra selveste Norges nasjonaldag! Jeg har ikke tatt så mange, men det har vært en veldig fin feiring selvom. Jeg og noen veninner spiste frokost sammen, og vi klarte faktisk ikke å gjøre det før rundt halv tolv. Sinnsykt elendig, hahah, men utrolig deilig å starte morgenen sent. Jeg spiste hos Victoria med Marte, Caroline og Solfrid. Etterpå dro vi inn til byn og vandret litt i gatene til vi satt oss ned på en restaurant og drakk litt vin. Etter der igjen møtte jeg familien og spiste middag med dem. Og nå er endelig finstasen av og jeg skal ta en rolig kveld med kattepusen og noen veninner her. Tenker det blir rømmegrøt og Paradise Hotel. Helt nydelig. Hvordan har deres feiring vært?

Oppskrift på søtpotetsuppe

I dag kommer et vegansk mat-innlegg til dere! Dette er oppskriften på en sinnsykt digg middag, som jeg selv ble utrolig fornøyd med. Jeg lagde en suppe/stappe av søtpotet, og den ble så god at jeg må dele den med dere.

– 1 søtpotet
– 1 sjalottløk
– 1 chilli
– 1/2 boks kokosmelk
– 1/2 boks red curry paste

De to sistnevne ingrediensene er tiiiidenes sauskombo, og mamma bruker å blande den i grønnsakswok hele tiden. En sikker vinner, kan man si, som absolutt er verdt å teste ut.

Fremgangsmåte:
Finhakk løk og chilli og stek i en stekepanne på middels til høy varme med litt vann.

Kutt opp søtpoteten i terninger og hiv i stekepannen.

Stek i ca. 5 minutter før du heller oppi kokosmelk og red curry paste.

Stek til søtpotetene er møre. Kjør alt i en blender og voilá! Middagen er servert. Som tilbehør kan du ha alt fra mer salat til bare litt ekstra mais. Den smaker veldig godt alene også. Og om du setter rester i kjøleskapet, smaker den nesten enda bedre kald syns jeg!

Noen som skal teste?