10 ting du ikke visste om meg

Jeg er mentalt gammel. Av og til går det opp for meg at jeg mentalt må være rundt 60 år. Jeg drakk en ny kaffe med mamma i morgenkåpen min hinn dagen og kommenterte hvor rund den var i smak, uten å tulle. Da hun påpekte det, måtte jeg faktisk le litt av meg selv. På fritiden hører jeg gjerne på The Rolling Stones, Elvis, Queen eller The Beatles, istedenfor listepop som jeg for øvrig bare hører på før og på fest. Jeg “flørter” eller prøver meg på noen kanskje max èn gang i skuddåret. Jeg diskuterer dagsaktuelle saker på kaféer ukentlig og er elendig med alt teknologisk. Jeg plystrer hver dag. Så den “gamle” siden av meg er vel en side som ikke så ofte kommer til uttrykk på bloggen, men nå vet dere det da 🙂

Jeg elsker rødvin. Rødvin er noe jeg har likt hele livet faktisk. Første gang jeg ble full på rødvin var jeg 2-3 år! Jeg klarte å stjele av glasset til foreldrene mine når de ikke så på, og tok den gjerne ut av hendene deres også for å få litt mer. Liten alkis rett og slett. Haha, nå drikker jeg helst alltid rødvin på fest, selvom 90% rynker på nesen av det. Blir så glad når jeg finner fellow rødvin-elskere når jeg er ute.

Jeg har tre søsken. Ine-Therese, halvsøsteren min på pappa sin side som er 28 og bor i Stavanger. Rebecca, halvsøsteren min på mamma sin side som er 25 og bor her i Bergen. Også har jeg lillebroren min, Aaron. Jeg elsker søsknene mine over alt, og jeg kan ikke huske sist jeg kranglet med noen av dem. Super takknemlig.

Jeg vil bli astronaut. Min første “drømmejobb” noensinne var å bli astronaut. Helt siden jeg kunne lese har drømmen vært å dra ut i verdensrommet, noe den egentlig fortsatt er.  Jeg blir aldri lei av verdensrommet og kan lese side opp og side ned om fysikken bak alle universets fenomener. 

Jeg er et hundemenneske. Kjærligheten min for hunder er så stor, dere… Da jeg var liten lekte jeg at jeg var en hund. Jeg krøp rundt på gulvet og elsket at folk behandlet meg som en hund. HEHE psykopat. Men guuud mitt største ønske er å få en valp altså. Jeg har mast på foreldrene mine seriøst hele livet. Senest i dag var temaet rundt middagsbordet hva jeg skulle kalle hunden min. 

Jeg har klaustrofobi. Heldigvis har den blitt mye svakere med årene, men da jeg var liten var det ganske ekstremt. Jeg satt fast i et laken (???) da jeg var ganske ung og skrek og gren helt til mamma og Rebecca måtte klippe den opp mens jeg fortsatt var i panikk. Etter den hendelsen klarte jeg ikke å ta heiser, ta trange gensre over hodet, låse døren til toalett osv. Får nesten litt klaustrofobisk følelse bare av å skrive det, hahah. Også er ikke klaustrofobi og astronaut enn veldig fin kombo heller da… Hjelmer som dekker hele hodet gir meg fortsatt høy puls.

Jeg er en grineunge. Jeg tror ikke dette er noe mange ville gjettet om meg, men jeg kan faktisk begynne å grine relativt lett. Om en venninne sier noe trist er jeg den første til å grine. Om en film er trist, griner jeg. Om en økonomistyringstime eller lekse er litt for hard, (noe den alltid er) griner jeg. Om noen venner og jeg snakker om f.eks barnesoldater,  på en kafé, griner jeg. Om noen viser meg et eller annet rørende klipp med dyr på facebook, griner jeg. Jeg vil påstå jeg har en ganske god evne til å sette meg i andres situasjon, enten jeg vil eller ikke, så for det meste griner jeg på andre sine vegne. Og jeg tror helt seriøst at de gangene jeg griner for min egen del, så er det på grunn av frustrasjon under økonomistyringshelvete.

Jeg er avhengig av lobotomi. For noen uker siden fant jeg ut hva lobotomi er……. og jeg klarer ikke å slutte å søke på det og finne ut mer om det. Det er offisielt det sykeste og ekleste og mest forstyrrende jeg har sett i hele mitt nesten 18-år gamle liv. Men av en eller annen grunn klarte jeg ikke å slutte å lese om det, for det fascinerte meg på en sånn sinnsyk måte. Det var en form for operasjon de gjorde på folk med psykiske lidelser som schizofreni, ADHD osv, hvor de tok en ishakke opp gjennom øyelokket og traff en del av hjernen. Der hamret de til de ødelagte funksjonene i frontallappen. Noen døde. De kom i hvertfall aldri tilbake på jobb. De ble helt apatisk og robot-ish, og legene trodde de hadde fikset pasientene! Det er det jævligste noensinne, og det skjedd under tvang. I Norge!!! Opp til 1974!??!?!?!??! Skjønner ikke hvordan jeg ikke hadde fått vite om det tidligere? 95% av de jeg spurte visste ikke hva det var! Veldig underdiskutert for å være så sykt mener jeg.

Jeg har et kosedyr som heter Pernille. Over til noe litt mer koselig enn forrige punkt, haha! Det er en kanin, og alle ler av den fordi den er så fillete og stygg. Men den er egentlig helt sinnsykt nydelig og jeg elsker den av hele mitt hjerte. Jeg hadde mange fine bamser når jeg var liten, men mamma har fortalt at den eneste jeg ville sove med (helt siden før jeg kunne snakke) var Pernille. Jeg vet ikke, jeg er bare sinnsykt knyttet til den og glad i den som om den skulle vært et ekte kjæledyr. En gang glemte vi den på et hotell i Spania, og da vi hadde kjørt i halvannen time hører mamma og pappa “nin” (som var det tidligere navnet på Pernille) fra baksetet da jeg innser at jeg ikke har henne. Så da kjørte de hele veien tilbake for å hente hun <3 <3 <3 Vb foreldre.

Jeg har dårlig hørsel. Da jeg var liten slet jeg en del med ørebetennelse og etter hvert hørselen. Jeg husker når jeg fikk lagt inn dren, og jeg hørte hele verden noe som føltes dobbelt så høyt. Jeg kunne høre når jeg trakket i grusen, som om det skulle skjedd rett ved siden av øret mitt, og jeg kvapp da jeg trakk i snoren. Det var skikkelig skummelt å plutselig høre normalt faktisk. Drenene skal falle ut av seg selv, og da skulle jeg egentlig ha operert inn nye men det visste vi ikke? Så jeg tror jeg fortsatt har litt dårligere hørsel enn andre pga jeg ikke fikk operert dem inn igjen, i og med at jeg ofte hører helt feil når folk snakker og sier en del “hæ.” I tillegg har jeg fortsatt arr på trommehinnen i følge legen. Wohoo. Også har jeg sinnsykt små ører som broren min mobber meg for innimellom. Men hørselen er egentlig det eneste “handikappet.” Not too bad I guess.

Noe du visste fra før, eller ikke visste?

Helt ny på håret!

// Sponset behandling

Hårtuppene har gitt meg klar beskjed om at det er på tide med en klipp i en måned nå, og i går fikk de endelig den behandlingen de fortjente. Som jeg nevnte i forrige innlegg var jeg innom min faste og kjære frisørsalong, Bjuti Hårstudio og fikk som vanlig ordentlig god hårpleie av frisøren min, Stine. Jeg trengte i hvertfall en klipp og en kur, også pratet vi litt om å farge det?? Jeg har ikke rørt hårfargen min siden barneskolen. Og da ble det sjeldent bra! Men for noen dager siden satt mamma og jeg å bladde gjennom instagrammen til Bjutihårstudio (Bjutihaarstudio) hvor det er mange før-og-etter bilder av når Stine har farget håret på kunder, og det blir alltid så utroolig fint. Hun er så dyktig med farge! Så da lot jeg henne farge håret mitt med minicolor som går ut etter cirka en måned. Vi gikk for en mørkere, kald brunfarge. Det ble så fint at jeg hadde vært fornøyd om det var permanent også! Men greit å prøve en midlertidig farge først.

I tillegg til minicoloren, tok vi også i Olaplex-kuren som ga håret mitt helt ekstremt mye glans. Resultatet ble tusen ganger bedre enn forventet og det var utrolig gøy å freshe opp håret igjen, og ikke minst prøve noe annerledes! Følte meg helt ny.  Under ser dere før og etter. Ble det ikke bra?


De sendte meg hjem med noen nye skatter til håret mitt! Olaplex Hair Perfector, som man skal bruke èn gang i uken mellom Olaplexbehandlinger. Shu Eumura Color Lustre Brilliant Glaze Thermo-Milk tas i fuktig hår etter dusj. Shu Eumura Color Lustre Dry Cleaner er en tørrsjampo som har blitt min nye favoritt nettop fordi den ikke lukter! Ååå det er så herlig med en fungerende tørrsjampo som ikke tar all oppmerksomheten vekk fra parfymen du har på deg.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Skulle ønske dere kunne kjenne! På skolen dagen etter hadde jeg tre jenter som tok i håret mitt samtidig, og det er noe som ikke skjer meg til vanlig for å si det sånn! Stine gjennopplivet rett og slett håret mitt.

Bjuti Hårstudio ligger i Lars Hilles Gate 29, som er like ved Bergen Storsenter eller Bystasjonen. Dere finner facebooksiden deres her og dere kan bestille time på 55 31 23 60.

@Bjutihaarstudio
@Bjutistine
@ShuEumuraNorge
@OlaplexNorge

Min dag minutt for minutt 27.01.16

Dette innlegget ble skrevet i går, men det var så sent at jeg heller poster det nååå 🙂 Enjoy.


Jeg fikk så mye positiv respons på den forrige min dag minutt for minutt <3 Så nå tenkte jeg å kjøre i gang en ny! Hvis du følger meg på snapchat (Leandra86) har du vært med på det meste, men her er en liten oppsummering og litt iPhonebilder. Let’s go

07.45: Alarmen ringer men jeg har allerede vært våken et par minutter og er uthvilt og klar for dagen, i motsetning til de to første dagene denne uken. Deiliiig! Jeg hopper i dusjen, og mamma har laget frokost til meg og alt går på skinner. 

10.00: Øyeblikket Tertnes vgs har ventet på… Vi får besøk av kjendis(!!!!) Magne fra Luksusfellen og han holder et kjempebra og øyeåpnende foredrag i auditoriet om økonomi for unge. Nå har jeg bestemt meg for å begynne å spare og slutte å kjøpe så mye kaffe og tyggis.

13.00: Vi har fått beskjed om at vi skal til byn med markedsføringsklassen, for vi har nemlig fagdag. Men vi aner ikke hva vi skal der eller hvordan vi kommer oss dit. Jeg ber squadn chille og bare følge etter alle andre. Vi endte opp laaangt forbi byn og det var snakk om et bryggeri? Plutselig er vi ved inngangen til 7 Fjell Bryggeri, som er et ganske ungt selskap som brygger øl. Der får vi omvisning og lærer om hvordan de brygger ølet, får smake ølet, og lære om markedsføringen rundt ølet deres – som naturligvis har ganske strenge regler, men antar jeg kan skrive om dette? Genialt å invitere en gjeng med ungdommer som snapper ølsmakingen og logoen rundt til alle venner da, og en liten blogger med på kjøpet, wohoo. Sneaky markedsføring uten lovbrudd, not bad

14.30: Vi tar bussen inn igjen til byn, og jeg har frisøravtale om en og en halv time. Karoline og Malene må på jobb, men Thea og jeg drar og ser litt i butikker. Vi ender opp på Retro, hvor jeg alltid bruker trippelt så lang tid som planlagt. Vi prøver på noen sykt digge joggebukser fra Nike jeg har lett etter og ønsker meg. Blir enda mer forelsket i dem når jeg får prøve dem på.

15.30: Jeg møter opp litt tidlig på Bjuti Hårstudio, siden jeg var i området, og blir vel tatt i mot av min faste frisør, Stine som jeg ikke har sett siden hårshowet i november! Jeg får (GRATIS) kaffe <3 <3 <3 og leser litt i blader mens jeg venter på tur. I frisørsstolen har vi en lang prat om hva vi skal gjøre med håret mitt, og vi legger en plan. Det ble klipp, kur og farging!!! Det kommer eget innlegg om frisørtimen snart med mer info og bilder. Jeg ble i hvertfall utrolig fornøyd og aaante ikke at håret mitt kunne se sånn ut? Elsk.

17.50: Frisørtime, done. Jeg vifter med håret hele veien hjem og innser at jeg er dritsulten siden jeg ikke hadde beregnet nok mat til en så lang dag hjemmefra. Mamma har mekket sammen en syk wok, og jeg spiser den i 300.000km/s, eller litt fortere enn lysets hastighet da ca, null stress. Hade!

Svar på spørsmålsrunden (video)

Da var endelig svarene på spørsmålsrunden ute. Det ble stilt veldig mange gode spørsmål, noe som var kjempe gøy, men disse var de jeg valgte å svare på før videoen ble for lang. Jeg har en tendens til å snakke meg litt bort når jeg bare svarer på en enkel ting. Så det er myye tull som er klippet vekk for å si det sånn. Håper dere likte de elleve minuttene med småprat og fikk svar på noe dere lurte på!

Lashes by Maylinn

// sponset behandling

Processed with VSCOcam with m3 preset

Hei, dere! Nå har jeg endelig tatt nye vipper igjen, som vanlig hos Maylinn! Blir alltid like fornøyd hos henne. Hun gir meg akkurat det jeg spør om, og denne gangen ville jeg ha dem litt mer dramatisk enn forrige gang. Det ble 13mm med D-curl. Så nå går morgenrutinen lett som en lek, og ikke minst det å vaske av seg sminken er jo en fryd! Også får man jo dådyrøyne på heltid. Visste ikke hvor mye jeg hadde savnet det før Maylinn ga meg speilet da den siste vippen var satt på. Sååå herlig. 

Maylinn holder til i Sandviken og kan kontaktes på facebook HER.

Nå har jeg gjort pittelitt økonomistyringslekse og drukket så mye kaffe at jeg bokstaveligtalt skjelver i hendene. Så jeg får komme meg på trening å løpe fra meg litt rastløshet, så blir resten av kvelden dedikert til lekser, videoredigering og litt andre nødvendigheter. Håper dere har en super mandag!

Svart regn


Jakke fra Junkyard her (sponset)

Nå har gradene endelig begynt å klatre oppover termometeret, og skyene har begynt å slippe ned regn i stedenfor snø. Det har vært minusgrader så lenge nå at jeg faktisk gledet meg til regn, men det var ikke så digg det heller, gitt! Man slipper å pakke seg inn i den største vinterjakken da. Jeg har vært på utkikk etter en svart regnjakke en stund nå og fant denne fra merket, Burton på Junkyard.no. Super happy med den. Den er både vind- og vanntett, så den passer perfekt inn under det klassiske bergensværet.

Sorry at jeg har vært fraværende fra bloggen i helgen. Jeg har egentlig ikke noe god unskyldning heller. Det har vært en super lat helg med masse usunn mat og sofasitting. Caroline og jeg har dedikert dagen til Pirates of the Caribbean og masse sjokolade, så nå shaket vi hender på å begynne og spise sunne ting fremover når vi er sammen, så får vi se hvordan det går! I morgen er det en ny skoleuke, noe som forsåvidt går greit. Ukene går kjapt for tiden, og det er bra for denne tiden av året er min minst-favorittid. Går og gleder meg til det blir lysere og varmere ute, så orker jeg kanskje å finne på noe spennende ute i helgene.

Forresten utrolig hyggelig med alle som har lagt meg til på snapchat! Masse nye navn som har dukket opp under hvem som har sett mystoryene jeg har lagt ut siden fredag, så det var veldig kjekt, eller hva syns dere?

Følg meg på snapchat!

I går var innom posten og hentet noen pakker, og inni en av dem lå disse nyydelige mobildekslene fra Richmond & Finch, som Buymehelse.no (sponset) var så snill å sende meg. Jeg forelsket meg heeelt i det vakre designet, og klarer nesten ikke å bestemme meg for hvilken farge jeg liker best. Det var den grønne som fanget oppmerksomheten da jeg åpnet pakken, så den ble i hvertfall prøvd på først! Deilig å bytte deksel nå kjenner jeg. Jeg har hatt på et lommebokdeksel i flere måneder, og det er jo superpraktisk. Men disse er så mye finere! Jeg er bare livredd for å knuse skjermen om jeg skulle miste den, haha. Men av og til skal jeg unne meg å pynte mobilen litt ekstra.

Nå kan dere følge meg på snapchat! Jeg har etter en del etterspørsel, åpnet snapchatten min slik at alle kan se den. Vet ikke hvor aktiv jeg kommer til å være, med tanke på at jeg ikke er såå aktiv til vanlig. Men nå må jeg vel skjerpe meg nå som dere også følger med. Jeg heter i hvertfall Leandra86 hvis dere vil legge meg til! Hihi, dette blir gøy.

Kan ikke alle bare være glad

Hei, dere! Tusen takk for alle som gikk inn og tok undersøkelsen i forrige innlegg. Vi fikk inn over 1000 svar! Dessverre oppdaget vi altfor sent at vi bare fikk se svarene til max 100 personer, hvis ikke måtte vi betale for å bruke siden, så det var utroolig kjipt! Jeg håper likevel at dere som tok den, fikk noe ut av den. Også takk for alle tilbakemeldingene i kommentarfeltet på forrige innlegg! Slike temaer er alltid vanskelig å ta opp, for det er så lett å trakke noen på foten eller ikke skrive objektivt nok. Jeg fikk for det meste kommentarer som var enig med meg, men også noen som la til viktige ting jeg ikke fikk dekket. Dette presset føles så klart forskjellig fra person til person, og det er mye lettere sagt enn gjort å komme seg ut av den onde sirkelen. Spesielt for vår generasjon som blir utsatt for så mye inntrykk fra alle kanter. Det er noe drit altså, og jeg skulle ønske jeg kunne gi alle en drithard klem og fortelle de at de er god nok. Jeg tror fortsatt det viktigste vi kan gjøre for å dempe presset er rett og slett å bare vise hvor vakker vi er gjennom handlinger, og ikke minst unne andre godt, og innse at noen alltid er bedre enn oss, rett og slett. Det å behandle andre mennesker med kjærlighet er gull verdt i mine øyne, og gjør en person 1000 ganger finere.

Ja, det suger å se instagramprofil etter instagramprofil med de peneste jentene i verden når du sitter med fett hår, null sminke, ny kvise og chipsskålen i fanget. Men jeg har komt til et punkt hvor jeg er såpass glad i meg selv at jeg (som oftest, hahah) ville ikke byttet med dem, selvom de er mye finere enn meg. Og det er da det går fint! Jeg elsker å følge slike instagrammodeller osv. Mennesker liker å se på fine ting, og jeg finner det inspirerende og underholdene. Men jeg liker også å gjøre det beste ut av mitt eget utseende, selvom jeg aldri blir finest. Det er alltid noen som er bedre, penere, smartere og mer “vellykket” enn oss, og det må vi faktisk bare innse, drite i, le av og fortsatt elske oss selv. I hvertfall prøve! For jeg tror at alle kan klare det til slutt. 

Så ja, det var bare en liten fortsettelse på forrige innlegg. Before I go, må jeg vise dere en nydelig rød kjole fra Romwe.com som dere kan få tak i her (sponset) De har så mange fine kjoler for tiden, blir helt gal <3

Håper dere sover godt i natt, babes, så snakkes viii. Natta!

Pssst, Junkyard.com har et stort salg på siden sin nå, dere finner link til salget her. You’re welcome.

Undersøkelse om jenters mentale helse

Det er interessant å se hvordan media fremstiller unge jenter i dag. At vi er mer kroppsfiksert og sliter mer mentalt enn noen gang. Jeg syntes det er trist. At alt ligger inni hodet, og at der såpass vanskelig å gjøre noe med det. Man blir jo ikke blir ikke penere ved å utstråle dårlig selvtillit og misnøye med seg selv. Vi ser alle ut som vi gjør, og ja, det er gøy å gjøre det beste ut av det med sminke og klær. Det har mennesker alltid syntes og kommer helt sikkert alltid til å gjøre, og det er greit. Mitt livsmotto er og har alltid vært at meningen med livet er å være lykkelig. Og det som gjør en lykkelig, etter min mening, er å være den beste personen man kan være mot andre, og i tillegg ha respekt for og ta vare på seg selv. Det handler veeeldig om å finne en fin balanse. Ikke la noe eller noen oppta tiden din for mye. Og det gjør dessverre utseende for mangen i dag. Det jeg mener og håper er at alle skulle dyttet prestasjoner, kropp og utseende et par hakk lengre ned på prioriteringslisten. Bare det gjør folk til så utrolig mye bedre og finere mennesker syns jeg.

Thea, Malene, Karoline og jeg har laget en undersøkelse i forbindelse med markedsføring og ledelse. Vi fikk velge tema selv, og vi valgte å fokusere på jenters mentale helse ettersom det er så aktuelt og fremmet i media for tiden. Vi vil prøve å kartlegge mer presist hvor alt dette presset kommer fra. Undersøkelsen er helt anonym, men dere får se hvilke svaralernativer som var mest populære når dere har fullført undersøkelsen. Det er bare 10 spørsmål, og jo flere som svarer, jo mer nøyaktig blir konklusjonen vår av spørreundersøkelsen. Ta den HER.


Genser fra SheIn her (sponset)

Jeg håper etter hvert at unge i dag kan se hvor sinnsykt mye hysteri det er rundt dette prestasjonspresset i norsk tv og i avisartikler, syns det er latterlig, og blir en av de vakre menneskene som har viktigere prioriteringer enn utseende. Alt ligger i hodet til hver enkelt. Ikke skyld på samfunnet, for du er samfunnet.

If it’s not black, put it back on the rack

Heihei! Nå er spørsmålsrunden stengt, for jeg lagde nemlig en video med svar nettop! Den kommer ut i løpet av de neste dagene 🙂 Ellers i dag har jeg bare vært på trening og har foreløpig ingen planer for resten av dagen. Noe som egentlig er litt deilig. Er blitt skikkelig gammel i det siste, og setter like stor pris på en lørdagskveld hjemme i sofakroken med noen venner istedenfor å dra ut, men vi får se hva dagen bringer!

Jeg tenkte bare å legge ut et upostet antrekk fra tidligere i uken. Den svarte kåpen er fra Shein, og uten tvil et av favorittplaggene mine for tiden. Jeg bruker den så og si hele tiden, og den topper virkelig et ellers helt svart antrekk. Den høyhalsede genseren på bildene er ny og er fra Junkyard! Jeg har endelig funnet den perfekte svarte, turtlenecken og er nesten like forelsket i den som i kåpen. Ellers vil jeg også uttrykke min kjærlighet for de nye skoene mine <33 Husker jeg så bilder av dem på instagram og fikk dem ikke ut av hodet. Fargen er liksom brunlillagrå? Helt nydelig. Jeg kom tilfeldigvis over dem på Retro og da ble de så klart med hjem. Ha en super lørdag you guys.

Kåpe fra Shein her
Genser fra Junkyard her (sponset)
Bukse fra Junkyad
Nike Airmax Thea fra Retro
Veske fra Accessorize
Klokke fra Komono