Ikke helt som planlagt

De tre siste dagene mine i Spania blir ikke helt som planlagt. De består nemlig av et forferdelig uvær med regn, vind, lyn og et torden som braker fra hammeren til en gretten værgud. Jeg gjør det beste ut av det, og nyter godt av spansk Netflix, som har mye mer å velge mellom enn norsk. Så nå har jeg da sett American Psycho, og Pulp Fiction. American Psycho likte jeg myye bedre enn forventet. Jeg liker filmer som er litt twisted, pluss at jeg har et evigvarende crush på Christian Bale. Den eneste i verden som kler å lespe. Jeg måtte så klart også se Pulp Fiction igjen selvom det bare er 2 måneder siden sist. Netflix har den ikke lenger i Norge så da grep jeg sjansen. Jeg måtte. Jeg tror ikke noe annen film i hele verden får meg i bedre humør enn den. Den er jo så spekket med geniale detaljer i hver scene og hver samtale at man kan se den igjen og igjen, forstå mer og mer og oppdage nye ting for hver gang. Blir seriøst aldri lei og ler like mye for meg selv hver eneste gang. Et master piece uten sidestykke.

Ellers er jeg snart ferdig med boken jeg leser, “Sapiens, a brief history of mankind” som jeg også har elsket! Det er så mye info du bare sitter og tenker at alle mennesker i hele verden skulle visst. Mange morsomme sammenligninger og ofte muntert språk gjorde den til en tilfredsstillende leseropplevelse. Glad jeg leste den, og perfekt om du har lyst til å trekke linjer i historien fra menneskenes opprinnelse frem til i dag. Som en stor og nerdete historieentusiast var det masse jeg visste fra før, som var herlig å få frisket opp i, men også masse interessant info jeg ikke ante noe om! Den er utrolig nyansert og viser både positive og negative aspekter ved menneskets handlinger gjennom fra den kognitive revolusjonen til jordbruksrevolusjonen til den vitenskapelige revolusjonen. Den ene jævligere og mer fantastisk enn den andre på samme tid. Forfatteren er så reflektert og kunnskapsrik jeg kunne giftet meg med han. Hans hjerne i Christian Bales kropp. HEI JA.


Litt av utsikten fra toppetasjen til mormor. Hun har virkelig funnet en perle i en sjarmerende, liten, spansk landsby. Det har nå blitt litt solsteking på stranden før uværet inntraff i hvertfall.


Syns det er koselig at min colombianske mormor reiser et norsk flagg på toppen av huset sitt i Spania.


Mi abuelita bonita


Le book. Jeg var treig og dro ikke på biblioteket før dagen før jeg skulle reise. Da hadde de bare boken på norsk og til 10dagers lån. Ups. Jeg er egentlig en ganske slow reader av meg, så dette ble en utfordring. Men ser ut til at det skal gå fint å få levert den tilbake innen fristen, som er samme dag jeg lander i Bergen. Altså på torsdag, in case you were wondering.


Vi spiser godt her nede. Mormor har mye whole foods og belgfrukter. Så hashtag vegan gains på meg disse dagene. Love.


Clean af


<3 Blir med et par flasker til Bergen for å si det sånn

Jeg har også filmet inn treningsvideo til dere her nede! Trent ca. annenhver dag og følte meg såå flink når jeg endelig fikk filmet inn hva jeg gjør. Det har jo vært så etterspurt, og en av de tingene jeg har gått rundt og hatt dårlig samvittighet for å ha brukt så lang tid på å lage til dere. Setter sånn pris på at dere sier hva dere vil ha, slik at jeg er sikker på at denne bloggen ikke bare underholder meg selv, hoho. Svarene på spørsmålsrunden er en annen historie. Skal få spilt den inn snart den også! Seppå youtuberen da 😉

I morgen, siste dagen, har jeg to spennende ting på agendaen. Dere kan få prøve å gjette hva jeg skal?

Catch and release

Uansett hva vi føler, om det er behagelig eller ubehagelig, vil vi aldri bli 100% fornøyd. Fullstendig tilfreds med livet vårt og eksistensen. Lengselen er alltid der og forårsaker lidelse. Om vi har en fysisk eller psykisk smerte, lengter vi etter å bli kvitt den. Vi gjør alt vi kan for å unngå ubehaget og irritasjonsmomentet. Naturligvis. Men om vi opplever noe behagelig, lengter vi etter at lykken skal vedvare. Vi er redd for at lykken skal forsvinne, eller så vil vi få det enda mer behagelig. Enda mer lykke. Mange ønsker lenge å finne kjærligheten, men blir sjeldent tilfreds når de finner den. Enten er de redd for å bli forlatt, eller så føler de at det er noe som skurrer og at vedkommende ikke er perfekt, slik de ønsket seg. I følge buddhismen og Buddha selv, er et menneske som ikke lengter, fritt for lidelse. Det er det de kaller å oppnå nirvana. Fullstendig aksept med omgivelsene og indre sjelefred i seg selv.

Det er så mange elementer som forstyrrer for at vi i dagens samfunn skal oppnå dette. Buddha mediterte for å oppnå denne tilstanden. Jeg tenker at følelseslivet til mennesker er et helt spekter av følelser på en gang, og noen ganger føler vi mer av noe enn noe annet. Det beste jeg har funnet er catch and release-teknikken. Det er litt det samme som mindfullness. Være tilstede i hvert øyeblikk, skjønne hvorfor du har tanker, hvor de kommer fra, hva som forårsaket dem osv. Med en gang du har en tanke som plager deg, befester du den tanken og følelsene rundt den (catch) det er da i må erkjenne den, forstå den og så gi slipp på den (release) slik at du kan returnere tilbake til din tilstand av å bare være. Om man trener hjernen til å bli flink til å gi slipp på tanker som plager en, kan man oppnå et mye høyere nivå av og mer vedvarende tilfredshet. Man finner seg selv mye mer likegyldig til bagateller.

Dette er noe jeg er blitt flinkere på, men ønsker å bli enda flinkere til. Å tenke i situasjoner som tidligere ville plaget meg, at ja, dette er en dum følelse, men ja, jeg skal også bare gi slipp på den akkurat nå. For det gjør så utrolig mye mer skade mot meg selv, føleleslivet mitt og sjelelivet mitt å dvele ved det, istedenfor å si til meg selv at jeg ikke bryr meg. Dette er vel kanskje bare en veldig spirituell måte å forklare konseptet “gi faen” på, men jeg føler denne måten forklarer det litt dypere og mer inngående slik at det blir lettere å praktisere – å være et lykkeligere og mer tilfreds menneske, uavhengig av hva som skjer rundt seg. Å ha kontroll over sitt eget følelsesliv er en kunst verdt en milliard. Det kan ta så mange år og mestre, men målet er å noe lignende ala guruer eller gamle vise mennesker som har denne iboende freden, som ikke foretar en mine, og som det ikke plages i noe stor grad på et mentalt nivå når de blir konfrontert med noe dumt og negativt.

Dette kan man trene på for eksempel hvis man leser en provoserende tekst, eller leser om et kontroversielt tema. Da kan det ofte boble opp med negative følelser, og det er da man må stoppe opp og snakke med seg selv. Vi ser følelsene komme, vi ser bølgene komme, så glatter vi dem ut igjen. Jeg kan lett bli følelesmessig involvert i mange av mine hjertesaker, og det er fint å bry seg, men det vil bare gjøre større skade om jeg dveler ved dem, istedenfor å ha full ro og fred med meg selv når jeg snakker om noe. Det er vanskelig, men det er verdt å prøve å minne oss selv på det hver dag –  At lengsel er lidelse. Derfor må vi catch and release og befri oss selv fra lidelse. Alt kommer aldri til å være perfekt. Så det vil være ubrukelig og skadelig å lengte etter det.


Kjole HER

Video – prøv å ikke le

Heisann dere! Jeg er tilbake på youtube (for sånn femte gang i løpet av min youtubekarriere) og har en veldig spontan og morsom video til dere. Vi hadde overnatting hos Solfrid for en liten stund siden og endte kvelden med å fortelle tørre vitser og gåter – og i tillegg prøve å ikke le. Husker ikke om det var meg eller noen av de andre som plutselig sa at vi burde lage en video av det, men vi gjorde nå det da vi stod opp neste dag! Jeg sitter og gliser som en idiot når jeg ser den. Håper dere også finner den underholdende!

Nå har jeg jo en besvarelse på en Q&A som også skal spilles inn og postes snart. Er videoer noe dere vil se enda mer av? Isåfall, hva ønsker dere videoer om?

 

La Rábita, Èspaña

Nå har jeg tilbrakt to hele dager her på en liten perle en times kjøring unna Málaga. La Rábita heter denne lille landsbyen, og jeg føler livet er så enkelt og primitivt her at man virkelig kommer i kontakt med seg selv og det man ønsker å gjøre i løpet av en dag. Alt går så bedagelig og sakte og jeg nyter det. I dag startet jeg dagen med en liten joggetur langs stranden, så var det frokost, grillings på stranden, masse bading, lunsj, mer soling og nå sitter jeg nydusjet klar for å få unna litt blog work. Redigere en video, besvare litt mails og den slags. Når det er unnagjort skal jeg lese i boken min og spise ett eller annet digg.

Vi er en god gjeng som er her hos mormor nå egentlig. Mamma, en venninne av henne og datteren var her fra før da Aaron og jeg kom ned. Alle unntatt mormor og jeg reiser hjem lørdagsmorgen. Så jeg har en dag igjen med dem før vi blir alene. Det kommer til å bli veldig deilig med så lite folk rundt seg, selvom jeg elsker å være sosial, og kommer til å savne å kødde rundt med Aaron døgnet rundt. Han er min beste venn i hele verden og jeg trenger egentlig ikke mye mer enn de idiotiske faktene og interne vitsene hans når jeg er på ferie – noe dere sikkert har skjønt ut i fra snap. Leandra86, legg meg gjerne til for å se hva jeg gjør og tenker gjennom dagene <3

Mamma sa forresten i morges at hun var inne og leste kommentarfeltet på mitt forrige innlegg og syns dere som kommenterte, hadde så gode spørsmål og virket så smarte og reflekterte. Just thought you should know, hihi… Mamma liker dere. Neida men jo jeg er helt enig. Gleder meg masse til å besvare los preguntas. Masse gøye temaer jeg elsker å prate om, så det blir bra. Dere kan fortsatt stille spørsmål!

Q&A – still meg spørsmål!

Adlinks

Vi kjører i gang en questions and answers! Det er kjempe lenge siden, og jeg har veldig lyst å filme svarene på video til dere. Jeg pleier egentlig ofte å få ganske gode spørsmål når jeg har spørsmålsrunder, så det er alltid gøy å svare dere. Dype spørsmål, mine meninger om ting, useriøse eller seriøse spørsmål, noe dere har lurt på en stund? Hva som helst, så skal jeg få til å filme noen svar til dere. Jeg gleder meg, og skal slutte å mase her! See you soon.


Genser HER
Veske crossbody HER
Bukse HER

Har du noe du lurer på?

Dette ble lengre enn forventet


Ny te-favoritt! Jeg slurpet i meg tre forskjellige te-er denne morgenen herregud. Fått skikkelig dilla. Jeg kjøpte denne på Rema 1000 og den er seriøst en av de beste te-ene jeg har smakt. Måå prøves. Blitt veldig glad i dette merket generelt. Få, naturlige, enkle og organiske ingredienser og masse smak!

Heisann mine kjære! Her er et par blinkskudd fra helgen. Jeg har jo begynt å jobbe på Sumo i byn nå, før de åpner i Åsane i midten av september. Da skal jeg begynne å jobbe der. Holder dere oppdatert på det. Jeg trives så langt mye bedre enn forventet og jeg er veldig optimistisk! Så ukedagene forrige uke flydde unna, og jeg var så sliten da jeg kom hjem om kveldene at det ble lite tid til sosialisering og venner. Derfor gledet jeg meg stort til å komme meg ut til Solfrid og dyrehagen hennes på Manger og tilbringe lørdag – søndag der med gode venner. Vi disket opp playstation 2 og spilte Buzz og avrundet kvelden med litt Monopol før i hvert fall jeg og William ble griisetrøtt og alle gikk og la seg. Solfrid var alene hjemme så det var luksus at alle fikk hvert sitt soverom. Høres forferdelig usosialt og i-lands ut. Millenials assa. Men deilig å våkne til nystekte rundstykker og en søndag enda mer fullspekket av planer enn lørdagen. Solfrid, Lisa, William og jeg lagde, tro det eller ei, en video til dere! Den kommer vel ut på bloggen i løpet av uken. Senere spiste vi sushi på Sumo, også samlet vi en enda større gjeng og så Annabelle på kino.

Jeg har sett alle Conjuring og nå Annabelle filmene på kino, så det er nesten blitt obligatorisk, til tross for at jeg egentlig ikke kan fordra skrekkfilmer. Jeg blir så og si aldri redd, ingen er orginale, alle er forutsigbare, og hvis jeg er så heldig og kveppe og bli redd, varer det i to sekunder før resten av filmen går ut på venting.  MEN det skal sies at hun som spilte Janice var skaaaamflink skuespiller for å være så ung. Hun fortjener suksess og jeg håper vi ser mye av henne fremover. Kino er uansett alltid koselig og det er skamtidig å se vennene sine gjemme seg bak klær og hender, haha <3 Wow, trodde dette innlegget kom til å bli maks tre linjer men ser man det! Dette var altså helgen min. Veldig glad jeg hadde en så fin helg med gode folk før jeg drar vekk i ti dager. Venner er en av hovedprioritetene i livet mitt og de betyr så ufattelig mye. Så det blir py å være uten dem så lenge, og jeg savner dem alltid så mye at det gjør vondt til tider, men jeg må bare si til meg selv at det går heelt fint. De er der til slutt uansett.

Hva har dere gjort i helgen?

Jeg forlater Norge!

Du vet når man ligger i det behagelige mellomstadiet mellom våken og søvn i sengen om kvelden? Ja, det var ca. der jeg befant meg da en lyspære plinget over hodet mitt og jeg fikk en idé. Jeg går inn og ser om flybilletter til Málaga er billig nå. Det var ikke så hakkanes gale, så da bestilte jeg like gjerne en flybillett. Og jeg reiser… i morgen 🙂 Vekk fra triste, grå Bergen og ned til sol og varme. Såå fantastisk oppløftende å ha en ferie og glede seg til igjen, sånn plutselig. Sommeren er over, og jeg ser folk går tilbake til skole… Men jeg har jo friår, så jeg drar tilbake til varmen, jeg, hihi. Not gonna lie, jeg er egentlig litt misunnelig på alle som studerer nå, og jeg gleder meg maks til det er min tur, men jeg er aaltfor nysgjerrig og eventyrlysten for å ikke skjekke ut hva annet enn skole livet har å by på først. So that’s what I’m doing.

Mormor har hus rett utenfor Málaga, så da blir jeg boende hos henne så klart. Jeg er ikke tilbake i Norge før det har blitt september. Det skal bli så deilig og avslappende. Gleder meg til å blogge til dere derfra og vise dere hvilke nydeligheter det stedet har å by på. Her er litt bilder fra forrige gang jeg var og besøkte henne.

Jeg ble forresten akkurat ferdig med boken min og trenger noen skikkelig gode bøker å lese mens jeg er der nede. Hvis dere har noen anbefalinger av bøker dere tror jeg vil like, så hadde jeg satt veldig stor pris på om dere ville anbefalt meg noen! Jeg skal nemlig en liten tur ut etterpå og se om jeg får tak i en. Takk på forhånd! Vi snakkes i varmen <3

Naturlig tannbleking, funker det?

Annonselenke

Jeg har aldri vært noe fan av tannbleking, aller mest fordi jeg har syntes det har vært såå ubehagelig å sitte med noe plastikkgreier surret rundt tennene mine i 20 minutter. Men nå har jeg endelig testet ut denne omtalte tannblekingen av naturlig kull fra kokospalmer. Jeg fikk mitt tilsendt fra Coalfactory for en liten stund siden, og ante ikke hvordan produktet skulle brukes. Så jeg prøvde meg litt frem selv med den nye tannkosten jeg også fikk tilsendt, som er laget av bambus. At produktene er naturlige og miljøvennlige varmer hjertet mitt.

Senere samme dag, satt jeg og snappet med noen venner, (og hadde helt glemt at jeg hadde brukt tannblekingen) men jeg la plutselig merke til at tennene mine var såå hvite. Jeg satt og gliste stygt til meg selv i iphonekameraet og innså plutselig at det selvfølgelig måtte ha noe med tannblekingen jeg prøvde tidligere på dagen å gjøre. Så da begynte jeg (noe jeg skulle gjort for en stund siden) å søke opp hvordan andre egentlig brukte dette greiene her. Og det var visst ikke verre enn å bare pusse tennene sine med kullet og litt vann! – som var cirka det jeg hadde gjort. Men nå har jeg begynt å gjøre det regelmessig og kan med hånden på hjertet confirm at det funker fetttt. Det svarte pulveret kan være litt grisete, og det ser ganske funky ut når du bruker det, haha, men det er jo litt av opplevelsen syns nå jeg.


Topp HER

Kommer ikke til å vise noe før-og-etter-bilde av tennene mine fordi jeg syns alltid det virker så fake på andre blogger?? Haha, jeg vet ikke, det er jo så lett å redigere slike ting med bare litt lysjusteringer, så dere får bare ta meg på ordet! Jeg skjønner i hvert fall godt hvorfor dette produktet har slått an for å si det sånn. 

Produktene er fra Coalfactory.no, dere kan også følge de på instagram @Coalfactory! Om dere bestiller noe derfra, får dere 10% avslag på bestillingen deres om dere bruker rabattkoden Leandra15! Det er da noe :)) Håper mange vil prøve dette og se hvor bra det funker selv! Orginalpris på tannblekingen er 200kr, og den varer veeldig lenge. Tannkosten koster 35kr 🙂

Self love

Annonselenke


Bukse HER

 Du er alt, henger sammen med alt, på samme måte som alt inkluderer deg. Når vi forstår dette, blir det så mye lettere å se bagateller for det de er, og observere situasjoner fra et kosmisk perspektiv. Ingenting har noe å si i et kosmisk perspektiv. Det er det som er så fint. Vi er her nå. I et lite blunk i den lange rekken av evigvarende evighet. Likevel er dette lille, nesten ingenting, men likevel alt – så dyrebart for oss. Det er det som er så patetisk og vakkert på samme tid. Hva vi gjør i hvert øyeblikk er alt vi er. Vi er ikke feilgrepene fra fortiden vår, eller resultatet av oppveksten vår. Selv om disse tingene har innflytelse på oss og er vårt grunnlag, er skjønnheten i livet at vi i hvert øyeblikk har muligheten til å transendere fra denne endimensjonale måten å tenke på. Vi kan opphøre vår avhengighet av å spille offeret og istedenfor bygge oss selv opp gjennom oppvåkning til en enhet. Self love er ikke for bare oss selv, men for hele selvet, som inkluderer like mye alt annet i denne eksistensen. Ikke bare i dette fysiske fartøyet, men langt forbi tankenes rekkevidder til dimensjoner så abstrakte og flerdimensjonale at mennesker ikke kan begripe. Men det er greit. Vi er likevel en del av det. Av alt. Og det er et under jeg aldri ville vært foruten.