Nye volumvipper

/ sponset

Etter flere måneder med luftepause for vippene mine, tok jeg meg omsider turen innom Maylinn for nytt sett. Jeg valgte volumvipper på 12mm, og er egentlig utrolig fornøyd med denne lengden. Jeg har hatt et par millimeter mer før og da syns jeg de blir litt for lange på meg. Men dette er helt perfekt. Storfornøyd som alltid, og anbefaler så klart Maylinn på det varmeste. Slik ble resultatet denne gangen!

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Dere finner Maylinn sin facebook side HER, hvor dere kan kontakte henne om det skulle være noe dere lurer på 🙂 Nå tar hun også negler og øyenbryn! 

Amsterdam

Amsterdam. Elver. Broer. Båter. Stroopwafel. Lange mennesker. Økologiske butikker. Sykler. Parker. Anne Franks huis. Shopping. AirBnB. Markeder. Barer. Søstre.

Denne tiden av året tror jeg alltid medfører seg reisesyke. Midt i mørkeste januar. Midt i mellom fjorårets sommerferie og årets sommerferie. Akkurat nå hadde jeg et lite tilbakeblikk på Amsterdamturen til mine to eldre søstre og meg i 2015. Det var bare en langhelg, men gud som vi klarte å kose oss selvom. Amsterdam er en by som absolutt har grodd seg fast i hjernebarken min. En fin plass jeg vil tilbake til. Rolig. Estetisk. Oppegående, pene mennesker. En litt mer sivilisert og utviklet by enn Bergen på mange måter. Kanskje ikke like fin som Bergen, men fremdeles fin. Det er nå bare min smak. Amsterdam er i hvertfall et reisemål jeg anbefaler til alle som vil ha noe litt annerledes, men samtidig ikke et kultursjokk. Veldig søt by det er lett å føle seg hjemme i.

Krig og fred ogsånn

Jeg husker spesifikt tankene mine som liten jente, da jeg labbet rundt i stuen mens mamma satt sammenkrøket i sofaen og slukte TV2-nyhetene. Hvordan hun gispet, holdt seg forran munnen eller felte en tåre for de 47 omkomne i et bombeangrep i Afghanistan. Jeg så på henne, kunne ikke fatte, og spurte både meg selv og foreldrene mine flere ganger, hvorfor i alle dager orker dere i det hele tatt å følge med på nyhetene, når dere bare blir triste av det? Jeg gikk alltid ut av rommet. Ville aldri se på. Var jeg feig eller visste jeg bare mitt eget beste? 

Processed with VSCO with f2 preset

En ting jeg forstod enda mindre som liten, var krig. Bare rett og slett ordentlig gammeldags krigføring. Våpen, død, fullstendige ødelagte liv, elendighet og håpløshet. Hva i alle dager får noen som helst ut av å holde på slik? Uansett om man hadde tilnærmet seg all verdens rikdom eller herredømme over universet, hadde det jo aldri noensinne vært verdt det. Virkelig altså, et av mine livs største spørsmål som liten. Hva i herrens navn er poenget med krig, og hva godt gjør det for noen som helst å vise det på TV? “Vi må jo være opplyst på hva som skjer i verden” var svaret jeg fikk. Syns ikke det var godt nok jeg. Det medførte ikke noe annet enn en nedstemt tåke hengende over sinnet – og har vi da forbedret eller forværret menneskeheten?

Etterhvert som jeg vokste, gikk forholdet mitt til slike saker gjennom et par faser. Det var et tidspunkt – type barneskolen – da jeg var mest mottakelig for all informasjon og inntrykk… Jeg var ikke lenger et blankt ark med egne, naturlige, menneskelige instinkt og meninger lengre, slik som jeg var før jeg lot samfunnet inflitrere tankene mine. Jeg ble fortalt bibelfortellinger, og tegnet og fargelagte Moses som mottok de ti bud på fjellet i full tro om at dette faktisk hadde skjedd en gang for mange år siden. Jeg så krigsfilmer, og så beundringsfullt på de idylliserte soldatene som “kjempet for landet sitt”. Helter ble de kalt. Ikke mordere.

Processed with VSCO with f2 preset

Så kom perioden der det gikk opp for meg meningen bak krig, terror og ødeleggelser. Jeg var knust. Hjelpeløs. Tårefull. Veteraner er ikke helter. De er stakkarslige, ødelagte mennesker. Mordere, mot sin vilje. Dehumaniserte. Slite med traumatiske visjoner og angst og deprisjoner til livets ende. Var det verdt det? Var det verdt å ta et annet liv bare for å ødelegge ditt eget? Har du da gjort noe betydningsfullt for landet ditt? Eller er hele instutisjonen med militæret, forsvar og soldater en stor katastrofe? Verdens største terroraksjon, organisert av menn i dress som teller tusenlapper på kontoret sitt for antall produserte og solgte maskingevær. Antall liv berøvet. Hva hvis hele verden bare hadde lagt ned forsvaret sitt? Hva da? Nei huff, nå tar jeg meg selv i å være idealist igjen. Slik som i neste perioden av livet mitt. Den nåverende perioden. Idealisten i meg.

Processed with VSCO with f2 preset

God gammeldags teenage spirit. Jeg er engasjert. Idealistisk. Vil gjøre en forandring. Jeg tror en slik innstilling er typisk for unge i dagens samfunn. Vi ser alt som skjer i hele verden, og vi vil gjøre en forskjell, ikke sant? Det minner meg liksom litt om hippieperioden på 60-70-tallet, som fortsatt viser tendenser i noen områder av ungdomslivet i dag. Vi ser det som er gale, og vi bruker stemmen vår. Noen velger så klart å ikke bry seg, og forståelig er det. Det er jo slik vi ender opp til slutt uansett, er det ikke? Likegyldige. Egoismens seirer. Hippiene vokste opp. Den kjente 68-generasjonen er i dag besteforeldre.

Processed with VSCO with f2 preset
Brun genser her (sponset)

Jeg er redd for den neste perioden. Kommer jeg til å bli en klassisk middelaldrene voksen dypt inngravert i samfunnets veldesignede nettverk. En slave for staten. En som ikke lenger bryr seg om annet enn å komme seg til og fra jobb i en miljøinfiserende bil, uten å ofre det en tanke? Kommer jeg til å ta på meg dressjakke, betale regningene mine, kjøpe et rekkehus og leve resten av livet med èn mann og to barn. Kave rundt i livet som et vilt dyr som har mistet sansene sine. Leve uten mening. Dø uten mening. Så altfor mye tilsier jo at svaret er ja. Men herregud, jeg er en 18 år gammel jente. Jeg er midt i drømmenes alder. Først vil jeg leve. Gjøre noe. Jeg er rastløs og sulten. Verden har endeløse mengder erfaringer og opplevelser å overrekke meg. Jeg kommer meg aldri gjennom alt. Men jeg er her nå, og jeg lengter etter å utnytte det. Hvor klisjé er det ikke å si det, haha – men alle kan utgjøre en minimal forskjell. En for det bedre. Jeg vet ikke hva poenget med dette innlegget er en gang. Jeg tror bare jeg ville fortelle en historie. En liten del av hjernen min og de forskjellige fasene den har svømt gjennom i sitt syn på “krig og fred ogsånn”. Det var det jeg ville få frem. Tror jeg.

Uken som gikk…

UKENS TANKE // Jeg elsker å blogge. Alt ved det. Tenkingen, skrivingen, utformingen av innlegg, formuleringen av setninger, kommentarene deres, mailingen. Alt. Håper jeg utvikler meg skikkelig fremover, og jeg drømmer om ha bloggen som en solid jobb i nær fremtid. Det må vel være lov å si? Jeg er jo et lite stykke på vei, og har absolutt planer om å fortsette å klatre.

UKENS OPPTUR // Definitivt Marthe sin 19-årsdag på lørdag! Ekstreme mengder velsmakende tapasretter og en klynge av mennesker jeg rett og slett har det  fullstendig fantastisk med. Jeg visste det kom til å bli kjekt, men ikke såå kjekt? Jeg hadde to av mine beste veninner der, Thea og Veronica…. og oss som trio på fest er faen meg noe for seg selv. Jeg har det så sinnsykt bra med de to. Når vi danser til Rihanna, dramatiserer, er dritklein og har photoshoot er vi virkelig i vårt ess. I tillegg var det deilig å preike med folk jeg kjenner mindre godt også. Mange gode ord og gode hjerter. Ellers var en aldri så liten overnatting på hotell fredagen også en solid opptur. Det var alt i alt en super helg.Processed with VSCO with f1 preset

UKENS NEDTUR // Jeg presterte å glemme sånn alt jeg eide på hotellet. Typ anker-armbåndet mitt, en ring, en olje, en ansiktsrens, sminkefjerner. Så ja. Kjempeflink. Har ringt resepsjonen to ganger, men de hadde visst ikke funnet noe. Eneste svaret på det, er jo at en renholder har stjelt det. Skikkelig nedtur. 

UKENS MAT // Dønn prim. Jeg har gjennoppdaget prim, og er blitt komplett avhengig. Jeg tror ikke jeg har spist det siden barnehagen, før jeg fikk smake det av noen på skolen. Gikk rett og kjøpte det, og nå spiser skive med prim typ hver dag.

UKENS SERIE // Jeg er sånn den siste personen i verden som ser på serier, men jeg har faktisk begynt å se på The Office. Ufattelig tidig, og nydelig skuespill. Man blir virkelig glad i karakterene når man lærer de å kjenne, og nei… jeg klarer ikke å holde meg fra å le høyt. Ny favoritt. Definitivt.

UKENS SANG // Okei, sånn alle Elvis-sanger noensinne. Er i en skikkelig Elvis-periode, og elsker “Love Me Tender”, “Don’t”, “Burning love”, “Stuck on You”, og “Fever.” Mange flere av han også, men dere skjønner greia. Det er ingenting som kan måle seg med 50-tallsmusikk, oog 60-70-tallsmusikk i hjertet mitt. Men akkurat nå er jeg i en 50’s periode. 

UKENS INNKJØP // Jo det skal jeg si dere. Jeg har nylig prøvd Bio-Oil, og huden min har seriøst aldri vært bedre? Det var selvfølgelig den jeg klarte å glemme igjen på hotellet, men jeg gikk rettttt ut og kjøpte ny på mandag. Jeg bruker den både til ansikt og kropp. Den lukter fantastisk og inneholder masse masse vitaminer og fuktighetsgivende ingredienser. Jeg merker stor forskjell, og har virkelig funnet meg et produkt jeg kommer til å bruke fast fremover.

UKENS THROWBACK // En utrolig koselig hyttetur i mai 2014 med Camilla og Caroline. Jeg tror seriøst jeg lever for hytteturer. Enten det er med venner eller familie, er det fortsatt noe av det deiligste jeg vet.

Endelig en fin vinterjakke

/ Adlink

Jeg er kanskje Skandinavias dårligste person til å kle på seg. Noe som mest sansynlig er grunnen til at jeg alltid er litt småsyk. Det, pluss at jeg aldri klarer å fullføre en antibiotkakur… Jeg må bli flinkere å ta vare på meg selv når jeg tenker meg om. Men det var ikke helsen min vi skulle snakke om i dag! Jeg er en skikkelig skinnjakke-elsker, og bruker skinnjakken min året rundt uansett om det er snøstorm eller regner trollkjerringer. Jeg angrer like mye hver gang. For jeg er nemlig en real frysepinne. Så det går jo ikke akkurat hånd i hånd med skinnjakker i -10 og vind. Men nå har jeg faktisk endelig gått til anskaffelse av en jakke som er VARM og fin. Har blitt fullstendig forelsket i den nye, svarte Urban-boblejakken min fra Junkyard. Den kan brukes med skjerf, veske og fin bukse, eller bare chilleklær. Liker at den er så allsidig, og at jeg kan slenge den over hva som helst. Dress it up or dress it down. Men mest av alt syns jeg det er ufattelig behagelig hvor varm den holder meg. Jeg er ikke vandt til sånt jeg. Bare se hvor godt jeg har det i den.


Jakken finner dere HER.

9 tips for bedre selvtillit

Jeg tror selvtillit er noe mange, eller til tider faktisk alle ikke har 100% på plass. Det er fullstendig normalt. Men det finnes visse uvaner eller ting vi gjør som får oss til å virke mindre selvsikker enn det vi kanskje er i stand til å være. Jeg har samlet sammen 9 punkt som kan være lure å tenke gjennom eller i hvertfall vite om, for de som har lyst til å fremstå mer selvsikker og ikke minst bli mer selvsikker. Jeg tror det er veldig viktig både for sin egen livskvalitet og eget selvbilde, noe som dramatisk kan gjøre en generelt mer lykkelig, og for at man skal være en mer behagelig person å være rundt for andre. Disse tipsene er noe jeg føler virkelig hjelper. Hvis jeg klarer å hjelpe bare èn person, bare gi noen et lite push, da skal jeg si meg fornøyd. Okei, let’s go.

Processed with VSCO with f2 preset

Gjør ting alene
Er det en ting som får meg til å føle meg bra, er det å gå ut i verden og gjøre ting alene. Reise alene, spise alene, shoppe alene. Sette seg ned på en kafé og gjøre lekser alene. Bare være fullstendig komfortabel i mitt eget selskap og vise til alle tundt meg at jeg en selvstendig, selvsikker person som gjør min egen greie.

Kroppsspråk
Kroppspråk har mye å si. La hendene slappe av, stå med beina vendt mot dem du snakker med, og ikke bort fra dem – da ser det ut som du har lyst til å forlate samtalen. Det er mange sånne småting med kroppen som har utrolig mye å si for hvordan andre oppfatter deg når du snakker til dem. Det viktigste er vel bare å legge vekk mobilen og slappe fullstendig av. Vær rett i ryggen og ha øyenkontakt. Slapp av i ansiktet også. Eller smil.

* Okei, når vi først snakker om dette… jeg har en forferdelig uvane med å alltid vippe på foten når jeg sitter. Om jeg har tatt en kaffe, har jeg faen ikke sjans altså. Da vibrerer nærmest foten. Jeg er ofte ganske rastløs da, pluss at det har nok gått i arv. Pappa gjør det, og farfar gjorde det visst også da han levde. Nervevrak hele gjengen.

Processed with VSCO with f2 preset

Få andre til å føle seg bra 
Om du syns noen var ekstra fin en dag, at noen er utrolig hyggelig, sjarmerende, omtenksom. SI DET. Ikke hold slike ting tilbake, uansett om du pleier å snakke med vedkommende til vanlig eller ikke. Si det til stille personer, si det til frekke personer, si det til populære personer, si det til upopulære personer. Alle trenger komplimenter og alle trenger å gi komplimenter. Da skaper du en god energi rundt deg selv og viser at du tenker godt om andre.

Vær opptatt
Gjør på ting! Arbeid med noe. Lær deg et instrument. Skriv et dikt. Lag en vennekveld. Kjør en venn som trenger en skyss. Bli ferdig med leksene før alle i klassen. Ta en joggetur. Vær litt rundt omkring og gjør på ting. Mennesker er avhengig av å gjøre på noe. Om vi ikke har noe å gjøre – noe som gir oss mening med hverdagen vår, går det kolossalt utover selvtilliten.

Snakk sakte
Dette er noe jeg kjenner jeg må øve meg på. Jeg er en person som helst åpner munnen bare når jeg føler det interesserer vedkommende. Av og til kan jeg snakke litt for fort, fordi jeg er redd folk ikke skal gidde å høre på meg? Dette er så feil! Å snakke fort tolkes som nervøsitet, og ja, gi uttrykk for at du ikke syns det du selv sier er interessant eller viktig. Det er mye mer behagelig å høre på en person som snakker sakte og tydelig. De virker mye mer sikker på at andre har lyst til å høre på dem.

Processed with VSCO with f2 preset

Vær sikker på hva du vil
Noe av det værste jeg vet er folk som sier “samma det” eller “vet ikke.” Åguud da blir jeg så lei meg. Om jeg ikke har en mening om vi skal spise kinamat eller pizza, om vi skal være hos meg eller deg, om jeg vil se komedie eller drama. Ja, da prøver jeg alltid å seriøst bare velge noe. Bare si en av alternativene. Det er ufattelig irriterende med mennesker som aldri vet hva de vil. De virker så tomme, meningsløse og likegyldige. I tillegg viser det usikkerhet, fordi du er redd for hva andre skal syntes om svaret ditt. Men tingen er – jo mindre du bryr deg, og jo mer bestemt du virker, jo mer selvtillit vil det gi deg, og jo mer selvtillit vil du utstråle. 

Si nei
Dette er kanskje enda tristere enn forrige punkt – mennesker som ikke klarer å si nei. Når du først har sagt nei til noe, stå på ditt. Aldri vær redd for å sette dine egne behov først. Respekter deg selv og hva du vil. Du har all rett i hele verden til å si nei til ting du ikke vil. Dette vil også gjøre at andre får en større respekt for deg, og du får en større respekt for deg selv. I tillegg vil du mye sjeldnere bli tråkket på av mennesker som utnytter snille mennesker, noe som er essensielt for at du skal opparbeide deg bedre selvtillitt. Viktig viktig!

Processed with VSCO with f2 preset

Snakk andre opp
Vi var litt inne på det i sted. Men det å si fine ting til andre, og ikke minst OM andre, er en av de beste egenskapene man kan ha. Tar du deg selv i å bli sjalu på noen som har noe du ikke har? Si det rett hva du føler, men på en fin og morsom måte. Dette gir ut signaler om at du er fornøyd med deg selv, men at du har selvtillit nok til å innrømme at du ikke er perfekt. Det er det søren ikke mange som klarer. Men de menneskene som klarer å skyve unna sjalusi, og heller beundre  andre – de er det så fantastisk behagelig å være rundt! Mennesker med god selvtillit, er mye mer stabile venner enn usikre og sjalue mennesker. Man kan se tvers igjennom folk og hvordan de har det med seg selv, ved å se på oppførselen deres. Selvutvikling er nøkkelen her folkens.

Innrøm at du har tatt feil
Er dere klar over hvor lett, ukomplisert og chill livet blir den dagen man helt fint kan si “Åja, faen. Du har rett. Jeg tok feil.” Jeg syns nesten det er litt tilfredsstillende å innrømme at jeg har tatt feil, fordi motparten får jo nesten bakoversveis over at jeg “gir meg.” Det er ytterst få jeg kjenner som lett innrømmer når de tar feil. Og hvor usansynlig irriterende er ikke det? Når jeg først opplever at noen tør det, da ser jeg enorme mengder sunn selvtillit hos vedkommende.

Processed with VSCO with f2 preset
Lilla silkekimono her (sponset)
 

Så oppsummering… Gjør ting alene, snakk godt om andre, tenk litt over kroppsspråket og snakkemåten din, vær sikker i din sak, innrøm feil, slapp av og smil. Å opparbeide seg selvtillit er en prosess som tar skikkelig lang tid. Det kan ta flere år. Babysteps. En dag vil du glise over hvor langt du har komt.

Ukens spørsmål #84

Når du tok et fag som privatist måtte du opp i både muntlig og skriftlig eksamen i faget?
– Jeg måtte bare opp i skriftlig, men jeg vet noen fag bare gikk opp i muntlig også.

Hei! Lurte bare på hvor mye du måtte betale for Balto? Koster det mye å ha han når det kommer til mat, kattesand og annet stell? Er student og vurderer selv å investere i en ragdoll for de virker helt fantastiske.
– Heisann! Balto kostet 8000kr men jeg vet også at de kan koste et par tusen mer. Balto var en bursdagsgave fra pappa, (den beste noensinne) så det er han som tar seg av alle utgiftene for Balto. Jeg er bare etterlatt med stell og kos <3 De er virkelig helt fantastiske, morsomme og vakre. 

Hvor leser du horoskopet ditt? Er det en nettside eller i magasiner?
Jeg leser aldri horoskopet mitt.

Hvilken størrelse har du i de svarte buksene?
– Jeg har min i S. Den har ikke såå mye stretch, og er kanskje en smule stram, men det går fint. Men det er kanskje den beste svarte buksen jeg har hatt. Dere finner den her.

Jeg lurer på hvilket kamera du bruker når du tar bilder og hvor du redigerer dem?
– Jeg bruker Canon EOS 600D, med linsen 50mm 1.4 og jeg redigerer dem ikke noe særlig mer enn å justere litt lys og farger i iPhoto. 

Jeg lurte bare på om du tjener penger på bloggen?​
– Blogg.no betaler meg ikke, men jeg får betalt av sponsorer innimellom. 

Hvor er bikinien din fra?
– Den er fra Triangl.com
Processed with VSCO with f1 preset

Hvor er den røde bluselignende greia fra? Samme som du har på deg i headeren? Har lurt såå lenge.
– Den er fra Mango, og jaa, den er veldig fin!

Kan du kanskje fortelle oss hvordan du setter i gang med skoleoppgaver og gi noen tips?
– Det handler egentlig veldig mye om holdningen du har til skolearbeid. Det er liksom en standard allmenn oppfatning at skolearbeid er kjedelig. Jeg personlig syns i hvertfall over 2/3 av det vi lærer på skolen er interessant, og noe jeg hadde hatt lyst yil å sette meg inn i på fritiden uansett. Derfor setter jeg pris på at noen gir mater meg med kunnskap og oppgaver som jeg kan lære av. Jeg elsker skolen.

Hvor er øyenskygge palettet fra?​
Den heter Morphe 350, og jeg bestilte min fra Coverbrands.
Processed with VSCO with f1 preset

Jeg håper dere fikk svar på det dere lurte på. Bare å spørre om det er noe dere lurer på til neste gang!

Dere kan forresten like facebooksiden min her. Slik at dere får opp når jeg poster nye innlegg 🙂

Noen av mine favorittsitater

Every saint has a past, every sinner has a future
– Oscar Wilde

The rewards of change will always outweigh the regrets of staying the same
-Uknown

Processed with VSCO with f2 preset

He offered her the world. She said she had her own
– Monique Duval

People who want the most approval get the least and the people who need approval the least get the most
– Wayne Dyer

– All that I know, is that I know nothing
– Sokrates

Processed with VSCO with f2 preset

Never allow yourself to be made a victim. Accept no one?s definition of your life, but define yourself
– Harvey Fierstein

Truth is truth even if no one believes it. A lie is a lie even if everyone believes it
– Uknown

Act as if what you do makes a difference. It does.
– William James

Processed with VSCO with f2 preset

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed
– Uknown

Be happy with what you have while working for what you want
– Helen Keller

Only fools are satisfied
– Steve Jobs

Processed with VSCO with f2 preset
Militærgrønn topp her (sponset)
Boyfriend jeans her

Hva er en eller flere av dine favorittsitater?

 

Hvordan livet går

Okei, hva skjer. Jeg har vanskelig for å hverdagsblogge i det siste kjenner jeg. Jeg gjør ikke noe spesielt for tiden sånn egentlig. Men vet dere hva jeg gjør? Jeg slapper av. Akkurat nå sitter jeg på Amalies Hage, eller Bergen Offentlige Bibliotek og drikker en øl mens jeg fikser litt bloggting med to kompiser som jobber skole. Det er så ufattelig lite skolearbeid for min del for tiden. Kjenner dette siste året så har jeg virkelig valgt riktige fag, pluss at jeg har blitt mye flinkere til å ikke  prokrastinere. Jeg gjør alt jeg må gjøre så fort som mulig, og da er det ingenting som plager meg eller henger over meg liksom. Det handler bare om å komme inn i en god sirkel tror jeg. Så kan jeg bruke resten av tiden min på hva jeg ønsker. I fritimene sitter jeg og leser en bok jeg fikk til jul. Når jeg kommer hjem fra skolen øver jeg litt gitar og blogger før jeg går ut og tar en kaffe med noen venner. Det er skikkelig chill, og jeg er faktisk i usedvanlig godt humør med tanke på at det er den værste tiden på året. Jeg gleder meg til 2017. Det kommer et par ferieturer dette året som jeg gleder meg helseløs til, russetid blir sikkert kos, avslutning på videregående… Okei, shit det blir trist. Trives så godt med sånn jeg har det nå egentlig. 

Det var tankestrømmen min denne tirsdagskvelden. Ikke noe spesielt, men fortell meg gjerne hvordan livet deres går for tiden. Chill, stress, lykkelig, trist?


Hvit strikkegenser her
Svart bukse her