Vel fortjent <3

God morgen, dere! Skolen min har gitt oss fri i dag, ettersom det er 29. feb og de hadde glemt å regne med en ekstra dag i år, så da ble det plutselig planleggingsdag. Det passer meg utmerket. Beklager at jeg har blogget super sjeldent i det siste, men av og til blir det sånn, når skole og hverdag tar over litt mer enn vanlig i perioder. Sånn får det bare bli! Får sinnsykt dårlig samvittighet av å se at lesere fortsatt kommer innom, haha men tusen takk anyway. You mean the world, og jeg gleder meg fortsatt like mye til å blogge hver gang. Går aldri lei <3

En liten update da; I gårkveld var jeg på kino og så Leonardo Dicaprio’s alltid fantastiske skuespillerprestasjoner, denne gangen i The Revenant. Han (ganske likt med Matthew McConaughey og Jennifer Lawrence) er min favorittskuespiller noensinne tror jeg. En av de første tankene jeg hadde under filmen var “faen jeg skulle lest om hva den handlet om på forhånd for jeg skjønner ingenting, men det går fint for Leo er deilig” og den andre var “hvem i alle dager står bak filmingen, for det er noe av det vakreste jeg har sett.” Så ja, dere kan tro jeg ble glad da jeg våknet opp til å se at pusen endelig hadde vunnet sin første Oscar!!!! Fader meg på tide. Og i tillegg vant The Revenant for beste cinematography. Vel fortjent begge deler, så det var en fin start på dagen.

Videre i dag har jeg tenkt til å dra på trening, og senere jobbe økonomistyring og markedsføring. Men først en million kopper kaffe og noen bilder av meg i dette nye skjørtet fra Shein her, (sponset) og blusen fra forrige innlegg som er fra Mango. De ser så classy ut sammen, og jeg tror muligens dette blir antrekket for pappa sin 50-årsdag på lørdag! Wii.

Ha en strålende skuddsårsdag!

Dukkeøyner på heltid

Dagen før bursdagen min var jeg innom min faste vippestylist, Maylinn og fikk påfyll til den store dagen. Har helt mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har vært hos henne nå, men det begynner å bli en del. Og det er det god grunn til! Jeg har gått til ganske mange vippestylister før men nå har jeg vært trofast ganske lenge. Hun gir meg alltid det jeg spør etter, og denne gangen ville jeg fortsette looken fra forrige gang med litt lange og dramatiske vipper.

Jeg har 3D-vipper i 14mm med D-curl 🙂

Maylinn får dere tak i på Facebook her!

// Sponset

18 års-dagen min!

I går ble jeg 18 år(?!?!) og hadde dessverre null tid til å komme innom bloggen å si hei. Dagen gikk i ett kjør. Skole til halv fire, jomfruturen på polet, kjøpe litt smågreier, hjem og rydde, sminke meg, på med kjole også begynte bursdagsfeiringen kl. 6 hjemme hos meg. De siste ukene har en kompis av meg og jeg planlagt å feire bursdagen vår sammen. Vi har så og si bare fellesvenner, og begge har bursdag i februar så det passet egentlig kjempefint. Vi hadde vors hjemme hos meg med de nærmeste vennene våre til 20.30 da vi ble hentet i partybuss og kjørt til Downstairs hvor resten av vennene våre kom, slik at vi fikk feiret med dem og. Vi ble godt over 100 stk og det var utrolig gøy å ha så mange venner samlet på ett sted. Ut i fra bilder og videoer ser det ut som jeg har hatt det kjempegøy, hahah neida, det var en veldig vellykket kveld for min del, og jeg tror den ble det for Olve også!

Jeg var kjempeflink i går og tok frem kamraet, og det ble flittig brukt som dere ser! Vi tok det ikke med på DS, men det ble et par snapshots på vorset, så her kommer det ganske mange bilder til dere 🙂 Hope you enjoy

Dere kan se hele feiringen på snapchat: Leandra86


Olve mekket jellyshots


Ready for takeoff


Seee så fine venner jeg har


Innså nettop; Alle bildene er rolige og fine frem til hit. Blikket til Caroline sier liksom “Er du klar?” 


Bursdagsbarn nr. 2 Olve in the front 

Det er så gøy med ordentlige bilder fra kvelder som dette. Det får meg til å innse hvor glad jeg er i vennene mine, om jeg får lov å være litt klein <3 <3 Og ikke minst er det jo såå gøy å se tilbake på! Håper dere også likte bildene. Lovelove

Bestillingene deres er på vei!

Image and video hosting by TinyPic

Tusen takk til alle som har bestilt fra nettbutikken min! Dessverre var jeg nødt til å stenge den ned etter jeg fikk sendt ut klærne i dag. Det ble litt for mye arbeid for en som har så liten tid til overs som meg. Å administrere en hel nettbutikk er mye arbeid når man må være modell, fotograf, markedsfører og regnskapsfører, laste opp bilder, pakke inn og sende ut pakkene på egenhånd. Det har jeg dessverre for liten tid til når jeg går på skole, blogger, lager videoer og trener i tillegg. Det ble så gale forrige uke at jeg satt våken hele netter og jobbet med diverse ting uten et sekunds søvn, og når jeg skulle prøve å sove fikk jeg det ikke til. Jeg ble veldig stresset og lei meg om dagene. Det ble litt for gale, så nå må jeg skjerpe meg og ta det litt mer med ro kjenner jeg!

Jeg var utrolig heldig som hadde fri fra skolen i dag, slik at jeg kunne være effektiv og sende ut bestillingene. Mamma var så snill og hjalp meg, og vi brukte noen gode timer på hele prosessen. Men så utrolig deilig å få det unnagjort! Pakkene er på vei til dere <3 Ellers i dag har jeg fått meg en god treningsøkt, og nå er jeg nødt til å øve økonomistyring, siden vi skal ha prøve på tirsdag. Det blir liten tid til å øve i helgen da den er fullbooket. På fredag skal jeg feire 18-årsdagen min, som jeg skal fortelle mer om senere! På lørdag skal jeg i enda en 18-årsdag og på søndag skal jeg ha familiebesøk selv. Mye spennende som skjer for tiden! 

Men jeg har fortsatt kjempe mange klær jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av og er for fine til å kastes. Jeg husker det var noen som anbefalte en lettere side/app å selge brukte klær, men husker ikke helt hva den het? Så om dere har noen anbefalinger til en sånn nettside/app dere bruker selv og som er lettere å bruke, må dere gjerne tipse meg om den, så kanskje jeg prøver å selge noen klær igjen snart!

 

Nye sminkemapper fra Happy Wifey

Har dere sett denye sminkemappene som har komt på markedet? De er fra nettsiden Happywifey.no, hvor du kan finne merker som blant annet Studiomakeup, theBalm, Billion Dollar Brows, Hurraw og Happy Wifey. De har nylig designet selv og lansert en ny kolleksjon med sminkemapper jeg, som mange andre bloggere har falt pladask for. De kommer i tre forskjellige størrelser, er minimalistisk og stilren i designet med hvitt PU-lær, og de er limited edition!

Jeg er jo en veldig organisert person av meg, så jeg at elsker denne familien med sminkemapper rommer akkurat det jeg trenger. I den største oppbevarer litt forskjellige kremer, sminkefjernere og renseprodukter. Den tar seg veldig bra ut på baderomshyllen. Den mellomste inneholder all sminken jeg bruker til hverdags. I den minste har jeg alle sminkekostene mine. Jeg elsker at de har fått sin egen plass. Det blir så mye mer oversiktelig, og ikke minst hygienisk. Nei, nå er jeg fornøyd altså, hahah <3 Dette var perfekt for en som meg. Reisevennlige, praktiske og søte.

Den største finner dere her
Den mellomste finner dere her
Den minste finner dere her

Hvis dere bruker rabattkoden Leavalencia20%, får dere 20% av bestillingen deres på disse sminkemappene. Rabattkoden varer frem til torsdag 18. feb. Det er ikke lenge til, så de som ønsker seg disse sminkemappene gjør lurt i å bestille innen da.

// Sponset

Ha en nydelig mandag!

Video med Jarl Andersen!

Hei alle sammen! I dag har jeg to videoer å dele med dere! Mange av dere vet sikkert hvem Jarl Andersen er? Vi har hatt en plan om å lage video sammen ganske lenge, og endelig fikk vi gjennomført det. For en liten stund siden kom han på besøk her hvor vi lagde en video til hans kanal, hvor jeg faktisk måtte snakke engelsk. Så da får dere sett det også, gitt! Et par dager senere lagde vi en til min også. Jeg syns selv de ble kjempe koselig, og håper dere også liker dem! Enjoy <3

Min dag minutt for minutt 12.02.16

07.20: Ganske normal start på morgenen egentlig. Jeg er kanskje litt trøttere enn vanlig, og pyer på den lengste skoledagen i uken som varer fra ti på ni til halv fire. 

08.10: To timer historie, og vi ser aldri ut til å bli ferdig med europeisk middelalder og vikingtid… De tusen årene middelalderen varte er kanskje de minst interessante i menneskehistorien spør du meg, bortsett i fra oppfinnelsene til araberne. Ellers er jeg lei av å høre om skitne mennesker som torturerer hverandre, vier livet sitt til gud og har null interesse av kunnskap. Så disse to timene går sakte. 

12.00: En time med spansk og et storefri er overstått, og det er tid for to timer med noe enda verre enn middelalderen. Faktisk en million ganger verre. Økonomistyring. Jeg går inn i timen med en iskaffe og den største dosen optimisme jeg klarer å skrape frem. Jeg skriver ned ett tall før jeg tilbringer resten av tiden med blikket vekslende mellom tavlen og boken. Noen dråper trenger såvidt gjennom tårekanalene, og jeg håper ingen ser meg. Det finnes ikke ord for å beskrive min frustrasjon i disse timene. 

13.35: Jeg gir egentlig opp livet og beveger meg som en apatisk zombie ned i skapet for å hente hifi-bøkene. Det er tid for historie og filosofi. Kanskje det kan muntre meg opp?

13.45: Og visst faen om det kan. Vi starter timen med en kahoot, (quiz) i vitenskapens historie. Endelig er det min tur til å være smart. Da temaene omhandler ting som jordens rotasjonshastighet, Galileo Galilei, planeters omløpsbaner og teleskoper, kan jeg ikke gjøre annet enn å vinne. Spesielt ikke når en Freia Melkesjokolade er førstepremien. 

15.50: HELG! Jeg tar litt bilder av noen greier jeg hentet i posten som jeg skal vise på mandag, og sitter meg ned for å skrive et blogginnlegg. Altså dette. Jeg skammer meg litt fordi jeg bare har tre ruter igjen av melkesjokoladen. Aner ikke hva som skjedde, plutselig bare var hele driten vekke. Så jeg vurderer å gå med en litt løsere kjole i kveld enn den tettsittende jeg hadde planlagt.

17.06: Tid for øvekjøring! Jeg kubber bilen tre ganger på rad i samme lyskryss midt i byn. Jeg blir litt stresset og forbanna, men det går over etter et par minutter, for ellers gikk det veldig bra.

19.00: Det ringer på døren, og utenfor står Roba som jeg ikke har sett på leeenge. Det første jeg legger merke til er at hun har fått jævlig fin rumpe og jeg komplimenterer den før noe annet. Videre får hun en god klem og vi gjør oss klar til 17-årsdagen til Marte sammen. Jeg velger en tettsittende kjole likevel, fordi den er så fin og jeg har ikke brukt den før :/ Med litt mer kake og en halv flaske rødvin ser det sikkert ut som jeg er 6mnd på vei, så da kan jeg skylde på det. 
Kjole fra Shein her (sponset)

21.40: Litt brownies, en altfor god muffins og et par glass Cantina Zaccagnini er konsumert og jeg blir endelig 6mnd på vei. Det tydes ikke så godt på bildet, men i virkeligheten tydes det så godt at jeg bruker beina til en ukjent jente for å skjule magen. Et par minutter senere er det glemt og jeg baber meg med Birgitte.


Roba, meg, Birgitte, Roba, Caroline.

00.20: Nå gjetter jeg litt på klokkeslettet, men rundt denne tiden henter moren til Caroline oss, og det er egentlig litt deilig å få en relativt tidlig kveld etter en lang dag på farten. Jeg innser at neste fredag er det faktisk min tur til å feire bursdag, og jeg blir jo hele 18 år? Sjukt. Et par minutter senere sover jeg søtt i sengen min. 

Jeg er så glad i dag

Vi hadde fagdag i økonomistyring i dag, så morgenen begynte med to trøtte timer økonomistyring hvor jeg faktisk var så trøtt at jeg ble kvalm. Har dere opplevd det før? Helt forferdelig. Jeg hadde så utrolig mye greier å gjøre natt til i går at jeg ble sittende oppe hele natten og jobbe med forskjellige ting, så jeg fikk jo masse gjort, unntatt å sove. Jeg har aldri døgnet ufrivillig før, men jeg er en sånn person som må ha alt gjort før jeg legger meg, hvis ikke blir jeg så stresset at jeg ikke fikk sove. Da klokken var 04.30 innså jeg at det bare var best å holde seg våken, ellers hadde det blitt forferdelig å stå opp. Så da begynte jeg å lage nytt design og header til bloggen, haha. Likte dere det? 

Dagen i går gikk merkelig nok bra, men da jeg våknet etter 8 timer søvn i natt, DA kom trøtthetsbølgen over meg for å si det mildt. Men det gikk fint, for etter de to timene i morges dro vi inn til byn! Der hev jeg innpå en stor kopp kaffe fra 7Eleven før vi dro videre til Hansa Bryggeri. Vi fikk en utrolig bra omvisning og jeg føler selv at jeg kan alt om øl nå, hahah. Alt i fra hvordan det brygges til hvordan ølglassene skal vaskes. Det er jo andre bryggeriet vi besøker. Jeg filmet masse på snapchat til dere. Utrooolig hvor mange øl de hadde på lageret. Anbefaler dere å ta en titt! Leandra86 på snap. Etter skolen ble noen venner og jeg igjen i byn og shoppet litt Videre i dag skal jeg fylle på vipper og ta en treningsøkt. Så det blir digg! Ikke bare er jeg glad fordi jeg fikk så mye arbeid unna gjort natt til i går, men i dag er det soooool! Og dere aner ikke hvor glad det gjør meg. Hadde lyst til å susse alle jeg gikk forbi i byn. 

Image and video hosting by TinyPic

Tuuusen takk for herlige tilbakemeldinger på forrige innlegg! Jeg bruker så mye tid på å skrive sånne tekster, så når jeg får god respons føler jeg virkelig at jeg får 1000 ganger igjen for strevet. Og ikke minst utrolig gøy at så mange likte nettbutikken min. Jeg ble utsolgt mye fortere enn jeg forventet! Så det var utrolig gøy. Jeg skal fylle på med nye klær og sko veldig snart så hold øynene åpne for nettbutikken her. Bestillingene deres blir mest sansynlig sendt ut til dere tirsdag 16. feb! Om ikke, gir jeg beskjed her. Så de som vil ha klærne kjapt hjem til seg, må bestille før den datoen 🙂 Skal se om jeg får lagt ut litt nye klær i dag. Vi snakkes!

Stolt eller flau over å være nordmann?

Jeg bor i Norge – verdens rikeste land. Jeg er en av de hundretusende såkalte oljebarna. Oljebarna… hah, bra ord for å beskrive oss egentlig. En liiiten brøkdel av de menneskene med best utgangspunkt i hele verden. Vi liker å tenke at vi er best tror jeg. God i vintersport, god økonomi, flink med politikk, fine jenter, solidariske, nasjonalromantiske, friluftsmennesker, bunader, flott kongefamilie, nydelig natur, olje, dyre klær, god oppdragelse, velferdstat. Dette stemmer jo, gjør det ikke? Hvis vi snakker litt generelt? Vi løsrev oss fra Danmark og Sverige. Vi reiste landet fra askene etter 2. verdenskrig, sammen. Vi fant en jævla gullgruve i Nordsjøen i 1969. Vi er vikinger. Vi er hardtarbeidende. Vi er stolt. Vi har da all grunn til å være patriotisk ovenfor det lille, idylliske, vellykkede landet vårt?

Men av og til… klarer jeg ikke å la vær å bli flau over meg selv. Og jeg får så dårlig samvittighet. Så innmari dårlig samvittighet at tårene til slutt gir meg hovne øyner. Jeg får høre det samme hver gang jeg bryter sammen. “Du skal ikke ha dårlig samvittighet for å ha det bra. Det hjelper ikke for noe.” Nei, det hjelper ikke. Men skal jeg ikke ha dårlig samvittighet for at grunnen til at jeg har det så bra, er på bekostning av noen andre? At for at jeg skal gå med klærne mine, må de bli produsert av underbetalte, sultne barnearbeidere? Eller at sminken jeg har på meg har forårsaket lidelse og grusomhet mot uskyldige dyr? Eller at de kiloene med mat jeg kaster i året hadde noen solgt datteren sin for å få tak i. Om jeg bare hadde kjøpt mindre… For det er det problemet går ut på; Bruk-og kastsamfunnet. Det kan være kvalmende å tenke på. Herregud, jeg er selv en del av det, som alle andre. Jeg er en 17-år gammel jente, frelst av sosiale medier, venner og en million ting jeg vil og kan bruke penger på. Stolt? Hva har jeg å være stolt for? Flau? Ja, egentlig. 

Processed with VSCOcam with c1 preset

Jeg personlig tror ikke at vi er for mange mennesker på jorden, eller at vi kommer til å bli det. Jeg vet at det er nok ressurser til alle, men ikke når land som f.eks Norge fråtser og bruker og kaster og bruker og kaster. Nesten 3 jordkloder hadde vi trengt om alle skulle levd som oss. Vi må gjøre noe da. Jeg vet at verden er urettferdig, og at det alltid kommer til å være sånn. Men fysøren så mange forbedringer vi har gjort opp gjennom historien. På lik linje som jeg ser på europeere i middeladeren og deres levemåte som fullstendig latterlig… Og at jeg ikke kan forstå meg på at de utførte lobotomi i Norge på 70-tallet; Slik kommer de fremtidige generasjonene til å tenke om mange ting vi gjør i dag. Er ikke det litt rart å tenke på? Vanskelig å si hva, men vi er ikke feilfri enda. Det finnes alltid små (og store) ting vi kan gjøre for å gjøre verden til et litt bedre sted. Ikke bruk og kast. Selvrefleksjon og et lavere forbruk har aldri skadet en stolt nordmann.

Jeg prøver allerede å gjøre litt for miljøet. Som å slukke lys i tomme rom og kutte ned på kjøtt-og meieriinntak. Det blir en vane etterhvert. Nå har jeg bestemt meg for en ny ting jeg kan gjøre; Når jeg har lyst på noe, skal jeg skjekke om det går an å kjøpes brukt først. Jeg har nylig gått gjennomm alle klærne mine og prøvd å bare sitte igjen med ting jeg regelmessig bruker. Resten skal gi vekk til folk som trenger det, og selge bort til de som er interessert i gjenbruk eller bare vil ha noen nye klær til en billig penge. I det siste har jeg jobbet litt med en nettbutikk hvor dere kan kjøpe mange av klærne fra garderoben min. Den finner dere her. Jeg håper dere finner noe fint dere har lyst på der inne, og som dere kan kjøpe med god samvittighet. Det er lett å bestille, og den vil jevnlig bli oppdatert med nye ting.

La oss være litt miljøvennlig sammen, bli litt bedre mennesker, reflektere litt over hverdagslige valg. La oss gi oss en selv en ekte grunn til å være litt stolt. Litt etter litt. 

 

Bygdefest!

Hei, dere! I går feiret en av mine beste veninner, Solfrid 18-årsdagen sin! Hun feiret den med Elvir og Oda, så det ble en super artig trippel 18-årsdag. Først var det sinnsykt stress med buss og henting og kjøring og jeg måtte organisere alt for å bringe Sofie, Camilla og meg selv langt ut på landet og tilbake. Det pluss masse annet gjorde meg så stresset at jeg startet et lite alene-vors på rommet med meg selv. Heldigvis fikk jeg tak Simon som var en engel og kjørte oss dritlangt sinnsykt billig. Bleee så glad. 

Jeg kjente så og si ingen der. Tror vi kan ha vært opp i mot 160 personer der og jeg kjente max 10! Men jeg ble introdusert for så mange vennlige og imøtekommende folk at det gikk helt fint. Vanligvis har jeg en en stor gruppe venner jeg alltid pleier å feste med, men å dra langt vekk og møte helt nye folk kan også være kjempe artig av og til. I tillegg til at jeg fikk vært med bestevennene til Solfrid som det er leeenge siden jeg har sett. Dødskoselig.

Her er gårsdagens look. Lurer på om jeg skal lage en sminkevideo på denne? Fikk så mye god respons på den forrige <3 <3


Verdens fineste kjole fra Shein her og jakke fra Shein her (sponset)

Her er litt blinkskudd fra gårsdagen

Dere kan fortsatt se mystoryen min fra i går på Leandra86 hvis dere vil ha en stemningsrapport av kvelden i videoklipp!