(Sittin’ on) the dock of the bay

Kvelden igår bydde på øl, dyp prat og dans. Jeg sov dårlig, noe jeg alltid gjør på nye steder eller hvis jeg har drukket for mye kaffe, alkohol eller annet. Jeg halvsover hele natten om ikke tilstanden min og omgivelsene mine er helt slik de skal. Dødsirriterende når tre snorkende jenter ligger i nærheten (neida de snorker ikke hihi, men you get my point) Bortsett i fra dårlig søvn, går dagene som en drøm. Vi får se hva denne kvelden bringer. Wok står står i hvertfall på menyen og litt mer øl står i kjøleskapet. Jeg kan ikke huske sist det gikk en dag uten at jeg drakk?? Det liksom bare skjer. Trening er også et fjernt begrep for meg. Gud, for en livsstil. Jeg vet det ikke er vits å prøve å snu om på det akkurat nå siden både konsert, festival og syden står for tur. Får vondt av kroppen og helsen min, men frem til høsten kommer, har jeg faktisk planer om å drite i det og rett og slett nyte meg selv og nyte livet.

Akkurat nå sitter jeg og halvveis og lytter til bølgene slå mykt og bløtt imot bryggen og halvveis Self Control av Frank Ocean (må faktisk være favoritten min av han, og jeg liker seriøst alle) Dagen i dag har vært helt ubeskrivelig. Vestlandet har vært velsignet med godt over 20 grader og strålende sol. Den har vi her i hytten på Austevoll utnyttet til det fulle vil jeg påstå. Dagen startet med nystekte rundstykker etterfulgt av pannekaker til lunsj, og enda en lunsj bestående av pizza. Sa noen carbs? Gi meg mer. Vi har solt oss på bryggen og på kafé, jeg har kjøpt nye øreringer og livet smiler denne dagen også, siste dag i juni. Måtte det bare fortsette i juli i morgen.


Sprette litt champis med dobbelthake på morgenkvisten


Kvapp som en unge når den spratt

Btw, overskriften er også en deilig sang å høre av Otis Redding <3 <3 Håper solen har skint hos dere i dag. Hasta luego, amigos.

Verdens beste sommer?

ATM befinner jeg meg i verdens kosligste hytte på Austevoll med tre nydelige jenter. Vi har gledet oss sånn til denne hytteturen, og nå er vi endelig her. Og jeg må bare si det igjen, verdens KOSLIGSTE sted. Omgivelser, interiør og eksteriør har så ufattelig mye å si på sinnstemningen min, og dette strøket hytten til Lotte befinner seg i, er idyllisk. Vi er rett med havet, og Norge leverer med naturen som vanlig. I dag har vi egentlig bare settled in, handlet mat og drikke til i kveld og gått en fin og lett tur. Nå står girlsa over steikeplaten på kjøkkenet og på menyen står ceaser salat. Sommerferie er perf og jeg koser meg maksimaalt Det er et eller annet med tanken på at jeg ikke skal tilbake på skolen til høsten som gjør at dette er verdens beste sommerferie. Føler meg ubegrenset fri. Jeg er liksom midt i den overgangsfasen og svever i skyene før jeg blir voksen og rutinene blir mer konsekvente. Nyter virkelig denne epoken i livet, wii.


Dagens bloggstasjon


Dagens lunsj


Utsikten


Amalie og Anna

NÅ skal middagen konsumeres, vi snakkes i morgen <3

Gårsdagens grillings

Som jeg skrev i går, skulle jeg prøve å få skaffet meg en pc å få blogget fra i dag (siden min som dere vet er på reperasjon pga sølt rødvin), og nå sitter jeg pinade hos en venn og fikk låne en mac. Da tenkte jeg egentlig bare å komme innom for å dele de koselige bildene jeg tok hos William på grilling i går. Det var som forventet, dødskoselig og morsomt, og squadn finner jo på så mye tull når vi er sammen, dere aner ikke. Fins ingen i verden jeg er mer meg selv med enn disse vakre menneskene.


Her var gårsdagens bloggstasjon hos Will


Rolig matlaging


Her ser det ut som det skal bli et jævlig kleint kyss, haha, men egentlig bare holder jeg mobilen for han pga han lager kjøttdeig.


Petter er dønn en MESTERkokk, og jeg sa til han i går at min favorittkvalitet ved han, var at han alltid ryddet opp etter seg samtidig som han lager mat. Det er jo selvfølgelig feeeil, men den er ganske høyt oppe på listen.


Det var så ufattelig digg med mat. Jeg var ikke litt sulten en gang, men endte opp med tre porsjoner grillmat i magen.


Kom meg opp på taket til slutt jeg og


Kosing på taket i solnedgangen 

I kveld blir det plutselig litt mer øl og kos, før jeg i morgen drar på hytten til en veninne med tre veninner. Vi gleder oss maksimalt for å si det mildt. Jeg må stå opp ganske tidlig og må egentlig også hjem å pakke, noe jeg ikke har gjort enda. Tenker jeg fikser det i natt. Så har jeg spurt om en av de jeg skal reise med kan ta med pcen sin slik at jeg får låne den til å blogge litt på hytteturen. Det gikk fint, så da er bloggen mest sansynlig sikret frem til lørdag i hvertfall, wiii. Så må dere ha en nydelig sommerdag videre. I Bergen skinner endelig solen, og du kan tro det skal utnyttes!

Kortvarig lykke

Jeg skulle ta meg ETT glass vin en mandagsettermiddag for meg selv fordi vel, sommerferie. Men den kosestunden ble kortvarig. Jeg regnet egentlig med at macen skulle overleve uhellet, men den gang ei. De som følger meg på snapchat (Leandra86) fikk kanskje med seg at jeg presterte å søle rødvin på macen min i går. I tillegg til det hvite dynetrekket mitt da. Så det var jo chill! Nå er den på reperasjon og jeg sitter for øyeblikket i solen på terassen til William og drikker pils, venter på grillmat og låner pcen hans til å blogge. Så livet er litt på stell i hvertfall. I dag har det virkelig vært sommer. At last. Såpass mye at jeg har blitt solbrent. HVORFOR er jeg ubrukelig? Jeg lover meg selv hver gang jeg blir solbrent at jeg skal bruke solkrem neste gang. Men hvis det går litt for lang tid, glemmer jeg jo det. Tenker som så at jeg er litt latina og at pigmentene mine tåler det, mennøøh, nei. 

Jeg har med kameraet så det blir sikkert litt bilder fra dagens grillings i morgen om jeg får tak i en pc, men her er litt bilder fra et par dager siden. 


Genialt mobildeksel fra iDeal og Sweeden HER


Junkyard t-skjorte HER
Bukse HER
Birkenstock HER
adlinks

Det er litt sykt faktisk

Akkurat nå er jeg drittglad, for er det én ting jeg elsker med bloggverden, så er det når den inneholder venner! Malin er en god veninne av meg som jeg har kjent siden førsteklasse på barneskolen, noe som gjør henne utrolig kjær for meg. Det er faktisk kun hennes fortjeneste at bloggen min i det hele tatt eksisterer. Hun var med meg 7. januar 2010 og opprettet Leaduvet.blogg.no. Det er litt sykt å tenke på nå over syv år senere, eller hva? Malin har blogget litt av og på opp gjennom, og nå har hun endelig begynt å blogge igjen! Hun blånektet jo da jeg sa at jeg skulle linke henne på bloggen min, og sa at det kun var for hennes egen del at hun vil blogge. Men det driter jeg faktisk litt i. HER finner dere bloggen hennes. Hun flytter til Trondhjem på slutten av sommeren med kjæresten sin, noe som gjør meg ufattelig trist. Du vet de venneparene du har som du skulle ønske bare slo opp så fort som mulig? Også har du de som du håper bare er sammen for alltid? Ja, Malin og Lars er sistnevnte. Jeg thirdwheelet dem en hel helg for noen uker siden og det er kanskje de fineste dagene jeg har hatt så langt i 2017. Har allerede en forespørsel liggende hos dem om de kan adoptere meg. 


FILA genser fra Junkyard HER

At hun oppretter blogg når hun skal flytte fra meg er jo egentlig et lite plaster på såret. For da kan jeg følge med på livet hennes i Trondhjem. Malin har alltid vært sykt flink til å skrive, så jeg håper noen av mine fine lesere også klikker seg innom hennes blogg! Wow, jeg hadde egentlig bare tenkt til å skrive en liten anbefaling i slutten av et innlegg, men dette ble langt gitt, haha. Hadde visst litt mer på hjertet enn jeg trodde. Hun har allerede lagt ut et par innlegg, og under innlegget “Public” var jeg faktisk med henne de dagene hun snakker om. Det var den fine helgen!!! <3 Anyway NÅ avslutter jeg her. Håper alle får en strålende mandag. På gjensyn amigos. Husk, Malinvde.blogg.no.

Natten

Vincent Van Gogh sa en gang “I often think that the night is more alive and more richly colored than the day.” Når søvnløse netter noen ganger velger å trollbinde meg, forstår jeg hva han mener.


“Stjernenatt” – Vincent Van Gogh

Minnene – de føles like nære som pusten min, og fyller meg som luft i lungene. Jeg kan ta og føle på savn, kjærlighetssorg, forelskelse, anger, lengsel, lærdom, håpløshet, takknemmlighet. Jeg kan elske en person slik jeg engang elsket dem. Idyllisere et minne jeg tok for gitt der og da. Natten er en bergodalbane som fargelegger den svarteste natt i stemningsfulle, dype farger som innkapsler hele meg og alt jeg er. Skyggene og konturen av møblene får personlighet. Historie. Jeg lister meg opp trappen. Rommene i huset er mørke, og stillheten gjør meg årvåken. Klar over fortid, nåtid og fremtid. Natten er kontraster, og hiver følelseslivet langt avsted i en retning du ikke valgte selv. Måneskinnet hvisker kalde, mystiske ord. Om natten er jeg meg. Jeg er tankene mine, kroppen min, følelsene mine. Jeg er i kontakt med meg selv. Natten griper meg i en alene følelse jeg aldri klarer å gjenskape om dagen. Ikke på samme måte. Ensomheten er sår, men den er litt vakker likevel. Hvordan kan så fine ting komme ut av smerte? En sang, et bilde, en samtale som stammer fra noe sårt. Er det ikke sånn mange av de vakreste tingene i denne verden ble til? 

Bedroom in Arles – Vincent Van Gogh

Så står du opp og svever gjennom enda en dag. De største inntrykkene forblir ved deg og samler farger til fargepaletten du ufrivillig skal studere i sengen din om noen år. Jeg tror det er sunt å kjenne på sitt indre sjeleliv. Å kjenne seg selv. Å kjenne det rundt seg og det inni seg. Ikke overse det. Slapp av og nyt en og en ting om gangen. Hvert avsnitt i dette blogginnlegget. Hver strofe i en sang. Begynn med “Empty Chairs” av Don Mclean. De sier livet er kort, men det er likevel det lengste et menneske kommer til å oppleve noensinne. Du har god tid. Kanskje er det en illusjon, men hva er vel ikke det?

Å være 19 i 30-årsdag

I går ble endelig den omtalte 30-årsdagen feiret! Midt blandt en haug med ingeniører fra 28-35 satt en 19-år gammel blogger i utgangspunktet ganske malplassert, men koste seg egentlig veldig likevel. Merker jeg har godt av slike ting. Jeg var jo psykelig sjenert da jeg var mindre og har jobbet og jobbet for å vokse det av meg, og nå er jeg egentlig ganske comfy og avslappet i de aller fleste settinger. Jeg er aldri den mest utadvente eller utagerende men det trives jeg egentlig godt med. Gir den til noen andre.

Jeg hilste på alle og førte mange fine og interessante samtaler. Jeg ble kjempestolt for jeg lærte meg navnene på alle 18 som var der, og kunne ramse navnene opp uten nøling eller stopp (etter en øl og to glass rødvin!!!) Det var veldig gøy, for da følte jeg meg flink. Jeg ble egentlig ganske shitfaced etterhvert og røykte som en skorstein. Ikke ikke ikke bra for meg. Det kjenner jeg i dag etter tre timer søvn for å si det mildt! Våkner alltid opp typ 06.23 etter jeg har drukket uavhengig av når jeg legger meg. Oh well, jeg koste meg og oppfører meg egentlig alltid uansett hvor mye jeg konsumerer så satser på at det gikk bra, hoho.

Jeg lot kameraet ligge på bordet slik at alle kunne knipse litt rundt seg. Lite triks for å få unna halve bloggjobben, haha neida, joda. 


Sissy


Dette var sånn det eneste fine og fokuserte bilde som ble tatt i går. Jeg bladde gjennom bildene og bare WOW det var fint. 


Okei, er ikke dette en eksakt kopi av Jake Gyllenhaal? Helt forbanna villt. Jeg var tydeligvis 7. personen som hadde sagt det til han så, haha


Ikke røyk. Lungene blir svart.

Denne jenten fikk også lage spillelisten til i går. Det er egentlig den gøyeste oppgaven du kan gi meg, selvom jeg ikke aner hva ungdommen hører på nå til dags. Jeg har lik musikksmak som en 45-år gammel alkoholisert, ensom musiker. Men det blir jo alltid stemning med litt David Bowie, Prince og noen 90-tallsklassikere? Innbiller meg i hvertfall det.

Så nå ligger jeg foreløpig i sengen og fikser opp i listene mine på Tidal og oppdager ny musikk. To av favorittbandene/artistene mine har komt ut med relativt nytt album så livet er fint, selvom kroppen og hodet verker, heh. Håper dere har hatt en super helg! I kveld tar jeg flyet hjem til good ol’ Bergen <3

Nå er det nok!

Jeez Louise, Ine klarte å dra meg med på shopping i Stavanger sentrum dag… Jeg svidde jo av et par tusenlapper med Veronica for et par dager siden, og i dag fløy enda en tusenlapp ut vinduet på klær… NÅ er det faktisk nok. Men de har jo Zara her…. Og det har vi ikke i Bergen. Så 16 plagg ble altså med meg innpå prøverommet i dag. Kjøpte heldigvis ikke alt, men fant meg et par utrolig søte og fine topper jeg ble kjempefornøyd med. Samme med Monki. Skal legge shoppoholikeren i meg på hyllen nå. Jeg har nok. Men det var gøy da, hehe. Funnet ut at jeg elsker klær og stil, og spesielt min egen. Haha, naturligvis. Det håper jeg alle gjør. Ine sa til meg at det så ut som jeg kunne sklidd rett inn i That 70’s Show. Jeg ble oppriktig smigret. Er jo tross alt veldig inspirert av 70-tallet på mange områder i livet. Også klesstilen! Kulturen man assosierer med 65-75-tallet i USA er kanskje favoritten min selvom 50-tallet også er en god kandidat. Her er i hvertfall dagens antrekk. Litt nytt fra shoppingrunden i Bergen hinn dagen.


Jakke fra Primark
Topp fra Bikbok
Bukse fra Monki
Belte fra Accessorize
Birkenstock fra Junkyard HER
 

Etter shoppingen lagde jeg min høyt etterspurte og høyt elskede oreokake til bursdagen i kveld og blåste opp ballonger til jeg ble blå i tryne. Har pyntet vinduer med ballongene og er rimelig stolt over mesterverket og bidraget mitt. Nå må jeg egentlig hive meg rundt å få på litt ekstra sminke for kvelden! Vi snakkes i morgen. 

Min velkomst i Stavanger

Fergeturen i går var utrolig koselig. Herregud jeg elsker slik alenetid! Jeg satt helt bakerst i en lenestol ved vinduet. Ingen kunne se meg, jeg kunne ikke se noe annet enn havet til venstre, og rommet var helt stille. Absolutt verdt de 50kr for den lenestolen så jeg slapp å sitte i en lounge med tusen andre barnefamilier som skriker og barn som vil ha ansiktsmaling. Fjordline er også den mest miljøvennlige (og diggeste har jeg funnet ut) måten å komme seg til Stavanger på. Utrooolig fin båt med Tax Free, kafé og alt mulig. Dette høres jo ut som en reklame for Fjordline, haha, men jeg ble egentlig bare veldig positivt overasket. Spesielt når hele greien havnet på 250kr. Jeg satt seriøst å vurderte å bestille meg en tur på den båten igjen eller annen gang bare for å chille å få unnagjort litt bloggarbeid. Veldig inspirerende omgivelser midt på havet faktisk når en skal jobbe kreativt med skriving. 


Ine <3

Så ser dere jo på bildene over hva jeg kom frem til! Den vinen, Cantina Zaccagnini, smakte jeg faktisk for to år siden akkurat her i Stavanger da jeg og min andre søster, Rebecca var her å besøkte Ine. (Rebecca kunne ikke komme denne gangen) Den har vært min favoritt siden, og jeg anbefaler den til så og si alle. Middagen var også nydelig og jeg slukte i meg en heavy load og er fortsatt mett. Likevel skal rundstykkene snart i ovnen, og vi skal inn til Stavanger sentrum i dag. I kveld skal jeg feste med 30-åringer, hahah, så det blir spennende. Håper lørdagen deres er superfin!

Hadde du gjort det jeg gjorde?

Jeg hadde nettop den MEST kaotiske morgenen jeg har hatt i hele mitt liv kanskje. At så mye kan gå i mot meg på en gang er faktisk et mirakel. Skal ikke engang ramse opp alle gangene jeg mistet ting og snublet, men jeg sitter nå endelig plantet i lenestolen min bakerst i et hjørne på Fjordline båten Bergen-Stavanger og spiser omsider frokosten min. Tingen er at jeg elsker å reise alene fordi jeg føler meg så selvstendig og det er deilig å styre litt på for seg selv, men i dag har jeg dønn vært den dumme turisten (i egen by til og med) som står og holder kartet opp ned midt i byn med kofferter og vesker som detter om hverandre, jakker som faller av og paraply som blir ødelagt. Jeg var nemlig på jakt etter kaien jeg skulle ta båten fra, og presterte å stille meg på feil kai.

Jeg skulle på andre siden av byen og stod midt i byn og så helt lost ut da en mann kom forbi og spurte om jeg trengte hjelp. Først på engelsk, haha, og da følte jeg meg passe dum når jeg svarte på begensk: “eeh hehe eg e fra Bergen altså, e bare litt lite kjent i egen by. Finnasje veien til Nøstet :p” Ha tilbudte seg å kjøre meg til kaien siden han skulle forbi der uansett. Først var jeg litt skeptisk pga. vel… Alle filmer, og advarsler fra foreldre gjennom oppveksten. Men spontan, naiv og godtroende som jeg er, slang jeg pakkenellikene mine inn i bilen hans og lot han kjøre meg. Middelaldrene mann, så helt vanlig ut med slighly dansk aksent. Needless to say, han var harmløs og kjempesnill og han reddet meg muligens fra å ha mistet fergen.


Topp og shorts fra Romwe HER

NÅ har båten komt seg i bevegelse, musikken skal på ørene og jeg skal få fikset noen blogginnlegg, svart litt på mail og kanskje lese litt i boken min hvis jeg får tid. Turen tar litt over 5 timer og det er helt perfekt til å få fikset litt diverse småting. Ååh som jeg koser meg allerede! Mat i magen og usikt over det mørkeblå, rå havet. I Stavanger venter en vakker søster og en middag på meg <3

Jeg er egentlig ganske nysgjerrig! Hvor mange av dere hadde satt dere inn i bilen til en fremmed mann i en slik situasjon? Svar gjerne i kommentarfeltet, for det lurer jeg faktisk veldig på. Hadde du gjort det?