Min reddende engel fra Clinique

I dag vil jeg anbefale en god hudkrem som har vært min reddende engel den siste tiden. Det har ikke vært mye sol huden har fått i Norge i år, så da jeg kom til syden, var jeg flink å smøre meg de første dagene slik at huden min ikke skulle få sjokk av å plutselig få sol hver dag. Jeg endte likevel opp med soleksem på halsen og litt flassing på ryggen, men ikke så mye heldigvis. Jeg tror det har vært like før jeg begynte å flasse fra fjeset også, spesielt pannen ettersom det var litt flekkete og tørt. Men heldigvis har jeg en god og tykk hudrem som jeg tror har hjulpet godt på at huden ikke skulle bli fullstendig uttørket. Clinique Moister Surge Intense Skin Fortifying Hydrator. Herre, for et langt navn, men ja, den har i hvertfall gjort susen for meg.

// Adore.no direktelink her (sponset)

Play basket ball

En av dagene i Gran Canaria var det litt overskyet, og da frister det ikke så mye å dra på stranden. Så vi prøvde å finne ut av noen aktiviteter vi kunne gjøre i nærområdet. Vi var så heldig at hotellet hadde en basketballbane, så etter frokosten var det rett opp på hotellrommet og bytte fra bikini til treningstøy, så spurte vi om å låne en basketball i resepsjonen. Til tross for litt lite luft i ballen og veldig høy temperatur, kom konkuranseinstinkte frem til slutt likevel, og det ble en ordentlig slitsom og morsom formiddag! Basketball må være en av favorittsportene mine ved siden av badminton og volleyball.

Noen andre som er glad i basketball?

Ferskpresset grønnsaksjuice

Hei, fine dere! I det siste har mamma begynt presset juice av grønnsaker. Det smaker jo så utrolig friskt og godt! Og mengden næringsstoffer man får i seg fra et glass med grønnsaksjuice er enorm. Alle grønnsakene blir komprimert sammen slik at man slipper å spise tre tallerkner med grønnsaker og få i seg like mye. Helt genialt, og utrolig forfriskende for kropp og sinn. Å spise seg mett på grønnsaker føles såå mye bedre enn å bli mett på f.eks kjøtt, så akkurat der misunner jeg vegetarianere litt faktisk. Jeg har hørt med flere som er blitt vegetarianere, og alle sier hvor mye kvikkere og bedre de følte seg etter de sluttet å spise kjøtt, og tilførte mer grønt til kostholdet. Virker utrolig deilig, men ikke helt verdt å gi opp en så stor matgruppe for min del da, men å øke mengden grønt i kostholdet og for eksempel presse sin egen grønnsaksjuice er noe jeg virkelig anbefaler til alle som ønsker å føle seg bedre og få en sunnere kropp!

Vi kombinerer litt forskjellig fra gang til gang men her er en liten liste over hva som går igjen:

-Gulrot
-Eple
-Rødbeter
-Ingefær
-Spinat
-Ananas
-Stangselleri
-Sitron

Du kan egentlig bruke hva som helst av frukt og grønt. Er bare å prøve seg frem med forskjellige kombinasjoner og se hva du liker best.

Ta gjerne noen isbiter oppi til slutt and enjoy! Har dere prøvd å presse deres egen grønnsaksjuice før?

Spørsmål og svar #79

Tar du sol/selvbruning eller er du naturlig brun hele året?
Jeg gjør litt begge deler. Er egentlig ganske lys i huden naturlig, men har noenlunne gode pigmenter.

Får vi se bildene fra photoshooten med Junkyard?
Ja, selvfølgelig! De kommer i løpet av august.

Har du en god selvbruning å anbefale om du bruker en?
Ja, jeg ELSKER St.Tropez sin self tan bronzing mousse som jeg har skrevet om litt lengre nede på bloggen. Når man smører den utover føles den som en lett fuktighetskrem som tørker på et blunk, og brunfargen er der med en gang. Også varer den såpass lenge at man bare trenger å smøre seg to ganger i uken for å oprette holde fargen. Pluss at jeg får null flekker når jeg bruker den. Beste jeg har prøvd uten tvil. 

Er det slutt mellom deg og kjæresten?
Ja, men det er ikke noe jeg kommer til å snakke så om på bloggen. Litt får bli privat og selvom det oppstår en del latterlig snakkis og rykter, menmen.

Shortsen er utrolig fin! Men er den stor, liten eller helt “normal” i størrelsen?
Jeg syns den var helt normal i størrelsen. Jeg bestilte i str 25 som var den nestminste størrelsen de hadde.

Hva valgte du som valgfag på vg2?
Shit, vet ikke om jeg husker helt rett nå, men jeg tror jeg valgte p2-matte, biologi, markedsføring og ledelse og psykologi? Me får sjå.

Hvor er NY capsen din fra?
Den kjøpte jeg på Sport1.

Hvor gammel er broren din?
12 tydeligvis, men det er helt sykt for han ser ut og oppfører seg som om vi er like gammel. Skjønner ingenting jeg.
+

Så utrolig fint design du har! Hvor har du det fra?
Thank you! Det har jeg mekket sammen selv.

Kan du lage et innlegg om håret ditt? Det er så utrolig fint, og ser så sunt ut! Også lurer jeg på hvordan det er naturlig? Er det stritt eller bølgete/krøllete?
Wow takk, håret er virkelig det jeg liker minst med meg selv men veldig hyggelig å høre at du syns det! Et innlegg om håret mitt skal bli, og håret mitt er naturlig både stritt og krøllete og bølgete og alt på en gang. En evig struggle.

Noe dere lurer på til neste gang?

Boat life

Good morning, sunshines! En av de siste dagene i GC tilbringte vi på en båt. Og det må ha vært en av de beste dagene. Jeg elsker jo alt som har med båt å gjøre, så det var midt i blinken for meg. Vanligvis pleide vi å ligge ved stranden eller bassenget hver dag, så det var veldig deilig med litt variasjon. På båten spilte de musikk og vi ble vi servert gratis drikke og tapas mens vi solte oss på dekk. Båtturen gikk ut til et sted hvor vi snorklet og så i grotter. I tillegg var det en liten speedbåt som ble med oss, som kunne kjøre oss ut til forskjellige vannsporter i nærheten som vannscooter og båt parachuting. I tillegg var reiselederen utrolig herlig og skapte mye god stemning. Og sånt har veldig mye å si syns jeg! Så det var alt i alt en super dag, og jeg anbefaler virkelig en båttur med Afrikat om dere skulle være i Gran Canaria.

Flere båtelskere der ute?

Home from GC

Heihei, dere! Akkurat nå sitter jeg med en utrolig god følelse. Vi kom hjem fra Gran Canaria for et par timer siden og det var som alltid kjempe godt å komme hjem. Beklager så mye at jeg har hatt kanskje min lengste bloggpause i løpet av de fem årene jeg har blogget. (Skamdårlig nett på hele øyen som sagt!) De siste dagene begynte jeg virkelig å savne å skrive til dere og jeg har faktisk gledet meg masse til å begynne å blogge ordentlig igjen. Har innsett at jeg faktisk har gjort meg avhengig av å blogge, og føler liksom at det gir hverdagen litt mer mening av en eller annen grunn? Hahaha, og ekstra koselig er det jo når jeg ser at jeg fortsatt har en god del som klikker seg innpå bloggen min selv når det er null aktivitet her. Men nå har jeg masse bilder å vise dere fra ferien og litt andre innlegg som skal postes! Så dere får et par bilder nå så kommer det mer i løpet av de neste dagene.

Hvis dere vil se iPhonebildene mine, kan dere følge med på VSCO hvor jeg har lagt ut en del bilder fra ferien // leandravalencia.vsco.co

Hva har dere gjort på så langt i ferien?

Livet i Meloneras

Gran Canaria er et spesielt sted. Naturen og selve byene hvor folk bor ser så ufattelig dødt og trist ut i forhold til i Norge. Tørt, gul jord, steiner, nesten ingenting grønt noen steder og hvite, små steinhus. Men det er veldig deilig å være turist her da. Det virker nesten som om hele byen er skrudd sammen slik at turistene skal ha det bra, og ikke innbyggerne. For det finnes jo virkelig fine turiststeder med store, vakre hotell, strandpromenader og palmetrær.

Vi bor i Meloneras, som må være et av de fineste områdene på øyen. Vi havnet på en eller annen måte på feil hotell. Vi skulle egentlig bo på det samme som i fjor, men endte opp på et rett ved siden av som egentlig var vel så fint. Utrolig stort hotellområde som er inspirert av afrikansk kultur. Jeg ble helt målløs da jeg ankom hotellet. Såå høyt under taket, vakker kunst og helheten er rett og slett on point. Eneste som mangler er god wifi. Vi har kjøpt for to uker, men det er nesten helt håpløst. Så hvis jeg blir fraværende fra bloggen en stund, så må jeg bare beklage, men dere vet i hvertfall hvorfor.

Her er noen bilder vi har tatt så langt. Bildeopplastingen går så utrolig treigt pga nettet, så vi får spare en god del bilder til jeg kommer hjem tenker jeg. Men dere får i hvertfall en liten smakebit på hvordan jeg har det for øyeblikket.

 
Topp fra Sheinside. Skjørt fra Zara.


Hotellfrokost <3

I syden orker jeg verken sminke eller å gjøre noe med håret. Jeg syns bare det blir ekstra stress i varmen. Anyone feel me? Vi har ikke gjort så mye spesielt her foreløpig, annet enn å slappe av, spise god mat og jobbe med brunfargen. Så vi får se hva de neste dagene bringer. I kveld skal vi inn til byen og spise tapas!

Mat, sigaretter og penger

Har dere noen gang tenkt over hvor gal alle verdens industrier er etter mer penger? De bryr seg ikke om hvem de må trakke på, eller hvor mange som dør på grunn av deres behov for penger. La oss ta matindustrien først i dette innlegget. De har så mange små triks flesteparten av oss ikke vet om engang. For eksempel, visste dere at de fleste matvarelogoer er røde eller gule, fordi rød stimulerer appetitten og gul skaper lyst på å være sosial? Altså spise sammen med andre.

Men det verste er deres gjennomtenkte bruk av sukker. Det finnes sukker i så og si alt av matvarer du kan kjøpe på butikken. Dette er i hovedsak på grunn av 1. Det er billig å erstatte andre næringsstoffer i produktene med sukker. 2. Sukker er avhengighetsskapende og lager et behov for mer sukker. Forskere har funnet ut av at sukker fungerer på samme måte som kokain for hjernen og gift for kroppen. Det syns i hvertfall jeg er litt sykt å tenke på.

I dagens samfunn er det slik at det er bra å snakke negativt om røyk, og vi blir lært opp på barneskolen til at vi aldri må begynne å røyke. “Røyking dreper” står det på pakkene.  Ja, det dreper i for store mengder, akkuratt som pommes frites også hadde gjort. Det er 18. års aldersgrense på kjøp av sigaretter. Hvorfor? Naturligvis fordi det er helseskadelig og avhengighetsskapende. Men det er jo godteri og mange typer mat og? Jeg forstår ikke.

Antallet mennesker som dør av sykdommer forårsaket av tobakk er mye lavere enn det antallet av mennesker i verden som dør av sykdommer forårsaket av feil kosthold. Derfor syns jeg det er rart at samfunnet er så mye mer tolerant for en tur på Burger King enn en pakke med Marlboro.

Når dette er sagt så er ikke jeg en person som lever fanatisk etter å spise riktig i det hele tatt. Livet er for kort sier nå jeg. Heldigvis er jeg veldig glad i sunn mat og følelsen det gir meg. Grønnsaker, salater og sjømat er noe av det beste jeg kan bli servert. Men jeg er egentlig alt-etende. Jeg vil ikke kutte ut forskjellige matvarer selvom det helsemessig sett hadde vært fornuftig. Jeg syns likevel det er interessant å tenke over hvordan matindustrien har en så stor betydning og så dårlig effekt på verdenssamfunnet uten at man helt tenker over det i hverdagen. Og samtidig er det tobakkindustrien som får mest hat. For all del, begge er noen lure jævler. Folk vet at røyk kan være skadelig, men matindustrien er de sleipeste etter min mening.

Nå ble dette innlegget litt all over the place, men jeg lot egentlig bare tankene fly og skrev ned det som kom til hodet angående temaet. Fortell gjerne hva dere syns.

Kosesett fra Nike

Dette må være det mest behagelige jeg eier. Sykt mykt, tjukt stoff på innsiden og ikke minst utrolig kult design. Noe sier meg at jeg kommer til å bruke det masse i høst og vinter, men også på kalde dager i sommer. Jeg er jo en frysepinne, så dette settet fra Junkyard var jo midt i blinken for meg. Bukse her, genser her. Jeg har overdelen i XS og buksen i S men angrer på at jeg ikke tok den i XS ettersom den sitter litt løst på. Menmen, den funker mer enn godt nok for meg!

Hvordan første året på videregående var for meg

Jeg fikk et spørsmål i kommentarfeltet for en liten stund siden. Vedkommende lurte på om jeg kunne fortelle hvordan første året på vgs har vært for meg. Hun spurte om hvilke erfaringer jeg har fått, om jeg hadde fått mange nye venner og om det tok tid før jeg ble kjent med folk. Så da tenkte jeg å besvare det i dette innlegget. Tenker det kan være nyttig eller interessant for folk som skal begynne på ny skole til høsten!

Nå har vel min erfaring med vg1 vært litt annerledes enn for de fleste. Jeg gikk jo på to forskjellige skoler. Første halvår på U.Pihl og siste halvår på Tertnes. Det å bytte skole halveis i skoleåret, er faktisk et ork når det gjelder lærere, papirer, karakterer osv. Så det gleder jeg meg til å slippe 2. året.

Uansett, la oss begynne med U.Pihl. Jeg hadde det egentlig helt greit der. Jeg hadde min gruppe med mennesker som jeg var gode venner fra før og hang med i friminuttene. Jeg fikk egentlig ikke så mange nye venner. Skolebygget var stygt, lite og gammelt og jeg følte meg ikke vel i de omgivelsene. Det var en av grunnene til at jeg ønsket å bytte. En annen grunn var timeplanen – Vi sluttet ti på halv fire så og si hver dag. Dette var fordi vi ofte hadde fritimer midt på dagen og noen ganger begynte vi ikke før 12. Veldig irriterende. Men jeg tror at hovedgrunnen til at jeg byttet, var fordi jeg ville ha noe nytt. Ungdomsskolen og videregående ble for lik og jeg hadde lyst på litt forandring.

Så etter nyttår begynte jeg på Tertnes. Det har vært stunder hvor jeg har angret på at jeg byttet skole, fordi jeg savnet tryggheten og noen av folkene fra U.Pihl. Men jeg har holdt veldig god kontakt med dem, og siden vi ikke går på samme skole, blir vi enda gladere når vi møter hverandre og er med hverandre på fritiden, noe som er utrolig herlig. Og siden jeg har en gruppe med mennesker på Tertnes jeg elsker å omgås med og i tillegg fått nye venner (og ikke minst er skolen mye finere) så er jeg glad for at jeg byttet!


Bildene er fra begynnelsen av skoleåret. Utrolig og tenke på at det snart er et år siden. Hvis de to siste årene går like fort, er jeg jo snart ferdig på vgs. 

Når det kommer til det faglige, så ja, det er merkbare høyere krav på videregående. I hvertfall etter min opplevelse. Men det skulle nesten bare mangle. Det er jo 8 fag istedenfor 14, og da er det jo naturlig at fagene blir mer utfordrene. Men jeg har likevel fått sjokk over karakterene av og til. Mest fordi ting plutselig skal gjøres på en annen måte enn vi er vant til. Ofte tror jeg vgs lærerne bare forventer at elevene vet hvordan ting skal gjøres, men så gjør ikke vi på vg1 det. I norsk for eksempel, misforstod jeg to store innleveringer, inkludert tentamen, pga dårlig informasjon fra læreren. Da endte jeg opp med 3 i norsk første halvåret, noe som egentlig er ganske utenkelig for min del. Men også er det jo stor forskjell fra lærer til lærer. På U.Pihl var jeg så og si dronningen av spanskklassen, fikk toppkarakter uten anstrengelse og fikk beskjed om at jeg måtte si ifra hvis det ble for lett slik at de kunne gi meg vanskeligere oppgaver i timene. På Tertnes derimot, der kom spanskkravene som et slag i trynet og en 6er var nesten glemmesak. Så ja, lærere har mye og si faktisk.

Ellers har naturfagen har vært veldig gøy og interessant. Geografi har vært tørt og kjedelig. I matte har jeg fått alle karakterer mellom 2 og 5. I engelsken er plutselig det å oppgi kilder og å ha riktig oppbygging viktigere enn innhold og grammatikk. Gym har vært mer utfordrene men gøy. Samfunnsfag har vært tungt men interessant. Så vg1 har vært veldig varierende, lærerikt og inneholdt både oppturer og nedturer faglig og sosialt. Nå er jeg utrolig spent på et nytt skoleår med nye valgfag og nye opplevelser. Ønsker alle som skal begynne på ny skole masse lykke til! Tar nok litt tid å tilpasse seg, men gi det litt tid og vær snill med alle (inkludert lærerne) så skal det nok gå bra!