MITT 2017 – DEL 2/4

APRIL

I april dro jeg til Italia! Vi reiste endelig avgårde på klasseturen med historie- og filosofiklassøn. Definitvt et høydepunkt  2017. Jeg kom mye nærmere mange jenter i klassen min, spesielt Lotte, Anna og Amalie som jeg fremdeles har god kontakt med. Vi mimrer ofte tilbake til denne utrolig fantastiske turen. Så mye vakkert har jeg aldri sett eller opplevd på en liten uke. Blir rørt av å bare skrive om det i et par linjer.


Tapaskveld og spill-kveld hos Solfrid med Lisa og Caroline. Nydelig våraktivitet spør du meg.


Påskeferie og hyttetur! En av mine favorittsider gjennom året er påsken. Påskeegg, gode middager, lysere tider, familie og ikke minst hytten! Tror jeg liker det like godt som jul faktisk.


Snart russetid og jeg fikk russekortet mitt i posten, wooo


Russedress done!

MAI

Processed with VSCO with f1 preset
Russetid selvfølgelig! Mye gøy samhold og morsomme påfunn.

Processed with VSCO with f3 preset
Noen venninner og jeg ble hjemme den helgen det var landstreff Stavanger, vi solte oss, brukte vanlige klær og hadde den diiiiggeste grillmaten. Nydelig helg.


Min bror konfirmerte seg! Og jeg hadde former. 


17. mai! Nydelig vær og slutt på russetiden.


Sommeren sniker seg innpå


Ååå mai er virkelig favorittmåneden min. Alt blomstrer, mye fri og god stemning.


Jeg plantet mine første solsikker. De ble ganske lange, men fikk ikke begynt å blomstre fordi de ikke ble vannet da jeg dro bort.

JUNI


SOMMER PÅ EKTE. For første gang evig ferie. Nå stod friår for tur!


Jeg kjøpte meg ny, nydelig gitar


Jeg besøkte min søster i Stavanger i forbindelse med feiringen av 30-årsdagen hennes!


Det var dritgøy 


Jeg røykte og drakk altfor mye, men angrer ikke så veldig egentlig. Det var sommer og jeg tok meg fullstendig ut, uten å tenke noe særlig helse. Her kunne jeg drikke og røyke i mange dager på rad. Nå er drikking og i hvert fall røyking en sjelden begivenhet. Trives med det, og er nysgjerrig på hvordan neste sommer blir på denne fronten. 


Aldri så liten grillings i solnedgangen med flere gode mennesker


Enda et høydepunkt! Lotte, Anna, Amalie og jeg dro på hytten til Lotte på Austevold. Masse 90-tallssanger, god mat, fine turer, fine og mystiske samtaler.


Her spretter jeg champis på morgenkvisten.

Så var vi halvveis i oppsummeringen av året mitt! Hvordan var denne tiden for dere?

MITT 2017 1/4

Ååå jeg har gledet meg sånn til å lage dette innlegget! I skrivende stund har jeg lite peiling på hva jeg finner i arkivet mitt når jeg blar frem bilder og minner fra begynnelsen av 2017. Det er det som er så fantastisk med å ha blogg. Man får en fysisk, visuell oversikt over livet sitt som man kan se tilbake på. Så let’s do this!

JANUAR

Jeg begynte året på en mellomstor fest på nyttårsaften med en god håndfull mennesker jeg liker. Er mange av disse jeg virkelig savner, og januar er egentlig en tid av 2017 som jeg tenker veldig mye på. Jeg hadde litt andre mennesker i livet mitt på den tiden. Jeg var veldig utforskende og overrasket ofte meg selv på flere fronter. En tid med klare, tydelige, rare, fine og vonde minner. Definitivt.

Processed with VSCO with f1 preset
Mine to favoritt Pettere og meg i feststemning


Antrekket mitt på nyttårsaften


Jeg tilbrakte mer og mer tid med min kjære bestevenninne, Veronica og her lager vi middag sammen med Petter. Vi tre hang egentlig også veldig ofte sammen på denne tiden. Flere opp- og nedturer vi måtte gjennom sammen. Nå bor Petter i Oslo 🙁 Det er bittersøtt å mimre til denne tiden as.

Processed with VSCO with f2 preset
Jeg hadde ganske mørkt hår og nesering!

FEBRUAR

Shit, jeg ser nå at februar var en festlig og innholdsrik måned til tross for et litt knust hjerte. Jeg ble 19 den måneden, og må ha hatt den kjipeste bursdagen i mitt liv så langt. Men jeg hadde gode venner og fine ting å gjøre på.

Processed with VSCO with f2 preset
Solfrid og meg på vinkveld hjemme hos meg med masse girls

Processed with VSCO with f3 preset
Gamle trioen i full gang med bildeknipsing


Jeg var flink til å arrangere ting på denne tiden, så her ser dere en annen liten sammenkomst jeg hadde i februar. Matias lagde et helsikkens herremåltid til oss og jeg husker vi røykte på terrassen min, drakk vin og danset pardans til langt på natt.


Jeg hadde null sminke og nice hud. I februar faktisk. Creds til meg. 


Se på dette kunstverket!

Processed with VSCO with f1 preset
Et annet vors hos meg før vi dro i bursdagen til søsteren min.

Processed with VSCO with b2 preset
Jeg var på Mikhael Paskalev konsert! Åååå, fangirlen i meg har aldri vært større. Vi snakket til og med flere ganger og tok bilde sammen. Herreguuud, et av årets definitive høydepunkt!


En helikoptertur over Bergen. Dere kan tro jeg følte meg levende og rørt da. Jo lengre vekk fra jorden, jo bedre – ser jeg visst ut til å tenke. Høyder er fortryllende.

MARS

Mars var definitivt en roligere måned enn de to forrige. Tror jeg hadde brukt opp all energien på gjøre vinteren bra og gledet meg egentlig bare til sommeren. Jeg dyrket interessen min for kunst da. Man blir liksom mindre ensom av kunst føler jeg. De setter ord på følelser som ikke kan settes ord på, og de forstår deg på en måte mennesker ikke kan. Min kjærlighet for Vincent Van Gogh ble utrolig stor, og jeg så mange Quentin Tarantino filmer igjen. Så jeg vil vel si at mye av den jeg er i dag, videreutviklet jeg godt i denne perioden. 


Dette tenkte jeg faktisk på forleden. Jeg må begynne å gå på museum igjen. Det var jeg utrolig flink til de første månedene av 2017!


Jeg spiste en nice middag på Salsa jeg får vann i munnen av å se på. Tror absolutt det er en av favorittrestauranten mine i byn! Såå deilig stemning og sykt digg mat.

Processed with VSCO with f1 preset
Hit me up hvis dere finner filmer med bedre manus enn Tarantino sine. 


Er par venner og meg skulle ha 50-tallskveld. En etter en avlyste og til slutt trodde jeg vi bare skulle bli 4 stykker, men så hadde de søren meg stelt i stand surprise party for meg. En liten stund etter bursdagen min, men shit så gøy det var. Og så utrooolig lite jeg skjønte da hele gjengen hoppet frem i stuen og ropte “surprise”. Her danset vi også mye til 50-tallssanger og spiste middag sammen.

Processed with VSCO with f2 preset

Så det var den første kvartdelen av året mitt. De siste kommer nok fortløpende! Hvordan har deres år vært? I wanna hear.

JEG HAR PRØVD NOE NYTT

sponset

Jeg har nylig oppdaget en ny side med masse fristende skjønnhetsprodukter. Lookfantastic.no! Jeg var så heldig å få tilsendt en liten pakke av dem forleden som inneholdt en fin liten sminkebag. Jeg får ikke så ofte tilsendt sminke eller skjønnhetsprodukter som blogger. Det går vel mest i klær, så dukker det opp litt annet innimellom. Nesten min eneste kilde til slikt har vært gjennom Glossybox. Så det var forfriskende å prøve noe nytt! Inni denne sminkemappen jeg mottok, lå det nemlig masse forskjellige produkter jeg så langt har blitt positivt overrasket over. Som jente er sånn dilldall som det gøy å teste ut. Så jeg tenkte å vise dere innholdet i dag, så får dere se om dere finner noe som frister. Lookfantastic har også masse andre skjønnhetsprodukter du kan kjøpe utenom, og de har til og med en suprise boks man kan abbonere på en gang i måneden slik jeg har med Glossybox. Kunne absolutt tenkt meg å teste ut deres også, og kanskje jeg skal det på nyåret!


Denne har jeg faktisk begynt å bruke jevnlig. Utrolig behagelig lukt av den, og jeg liker at den er så tykk som den er. Jeg får skikkelig tørr vinterhud nemlig. Syns også designet til Origins er så fint.


Dette har faktisk blitt min nye faste maskara. Den er veldig buildable og du kan egentlig bare påføre og påføre til vippene er så lange som du vil ha dem.


Denne fikk jeg veldig naturlige vipper av. Ingen klumping, men litt lite definisjon syns jeg, så jeg likte den andre bedre.


Tjukt hår er ikke noe jeg trenger mer av, så denne ga jeg til en venninne faktisk!

Har dere hørt om Lookfantastic før?

 

FROKOSTER SOM DETTE

Heisann og god morgen, alle sammen! Første juledag bringer alltid med seg en viss ro og avslapning. I så lang tid har liksom alle forventinger og stemning bygget seg opp til i går. Også var det plutselig over i år også, og jeg syns det også er veldig deilig. Men jeg vil jo på en måte ikke si at julen er over. Jeg føler i hvert fall at det alltid henger igjen en del julestemning til rett over nyttår. Hele juleferien er egentlig julekos. Nå følger jo en tid med oppspising av julesokk, nyte gaver, flere familiebesøk, og litt fest og kos. Så er det snart tid for en oppsummering av året her på bloggen med masse bilder og mimring. Jeg har allerede begynt litt på de innleggene, og gleder meg masse til å dele! Så blir det å se om jeg har klart å følge opp nyttårsforsettene fra i fjor, så blir det nye nyttårsforsett og litt forandringer neste år. Åå slutten av året er alltid bittersøtt. Både avslutning og en ny start. Jeg elsker det. Det føles så rett.

Uansett, jeg tenkte å dele litt bilder jeg knipset under familiefrokosten vår i går. Jeg har masse koselige bilder fra resten av kvelden også, som jeg tenkte å dele i et innlegg for seg selv litt senere. For nå vil jeg bare dele litt frokoststemning med dere, også lurer jeg på hvordan deres julaften var i går? Hvilke tradisjoner følger dere?

Åh jeg ble sulten av disse bildene jeg. Hele huset sover fortsatt. Ja, klokken er nesten halv tolv. Det ble en sen kveld i går, men jeg trenger ikke så mye søvn jeg egentlig, og har ofte morgentimene for meg selv. Så nå skal jeg gå og stelle i stand litt rester fra julefrokosten i går og komme meg en liten tur på treningssenteret.

SISTE FORBREDELSER

Jeg kom meg fint gjennom lille julaften i går, og det var ikke noe særlig stress engang! Skal innrømme jeg sto og trippet litt på jobb da det nærmet seg ferdig. Så kjørte jeg rett hjem med “driving home for Christmas” på. Jeg elsker klisjeer av og til. Vi fikk pyntet juletreet, jeg laget eggerøre og dekket bordet til i dag. Nå gjenstår det bare å sette rundstykkene i ovnen og diske opp litt hjemmelaget varm sjokolade, så kommer søss og mor bort til meg, pappa, og Aaron. Det er så koselig å våkne på julaften da? Jeg er fortsatt et barn sånn sett og våkner av meg selv altfor tidlig. I dag våknet jeg vel i 7-tiden av at julenissen hang opp julesokken min på rommet mitt. Jeg måtte ta en sniktitt så fort han var borte og ble så rørt at jeg nesten felte en liten tåre over at han hadde husket favorittsnopet mitt fra barndommen (sure kirsebær) og husket julesokken i det hele tatt. Ååh, deilig stemning, og jeg syns egentlig det er supergøy å arrangere julefrokost, eller arrangere noe i det hele tatt! Nå står Tre nøtter til Askepott på, bare for å passe inn egentlig. Jeg har faktisk aldri sett det.


Fett hår og null sminke, men julebuksen til Veronica er på, så det går superduperfint.

Håper julaften deres blir bedre enn dere forventer ♥

SPEED

Hey hey hey! Lille julaften, folkens! Kan det bli bedre? Denne dagen går på speed mode. Jeg flyr hit og dit for å fikse huset til julefrokosten jeg arrangerer her i morgen. Samtidig må jeg gjøre meg klar til jobb…. Ja, kjipt å jobbe på lille julaften. Men jeg er ikke ferdig så altfor sent. Så når jeg er ferdig i kveld, skal jeg pynte juletreet, handle inn masse digg julefrokost og gjøre de siste finjusteringene på julespillelisten. Både far, mor, lillebror og storesøster skal spise her i morgentidlig. Så det blir vel jeg som står for å stelle i stand frokostbordet siden både mamma og søss ikke bor her. Jeg bor med to gutter, som lever opp til stereotypen med å ikke være så særlig flink til å vaske, rydde eller organisere noe særlig i heimen. Sier ofte at jeg er ryggraden i denne husholdningen, og det hadde falt sammen uten meg. Det sees ganske tydelig om jeg reiser vekk i noen dager, hehe. Til tider frustrerende og irriterende, men it could be worse, og hey, det er jul! Så ja, jeg må egentlig speede gjennom dette blogginnlegget også for å gi dere en liten update på julen min. Etter julefrokosten i morgen kjører pappa, Aaron og jeg ut til pappa sin side av familien for å være med dem på formiddagen før det blir full julemiddag med pinnekjøtt og gaver om kvelden hos mamma. En ganske stor del av familien kommer, så at jeg gleder meg er seriøst en uuunderdrivelse. Ser sånn frem til gaveutveksling, fine klær og gode samtaler. Ååå, julaften er virkelig et høydepunkt i året! 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Den fine, grønne genseren min finner dere her (de har den i mange nydelige farger)
Buksen finner dere her

Da må jeg løpe! Ønsker dere alle en fantastisk, fortryllende lille julaften, så snakkes vi veldig snart! Gledelig jul, alle sammen ♥

HVORDAN DET ER Å VÆRE BLOGGER

Som en litt etablert blogger har man ofte muligheten til å sjekke ut mange spennende ting gjennom samarbeid med andre selskaper, og man oppdager ofte mye gøy på diverse nettsider. En av de tingene som har vært vanligst, i hvert fall for meg, er samarbeid som inneholder sponsede klær eller skjønnhetsprodukter. Det har vel på en måte vært mye av betalingen min som blogger. Veldig herlig, det skal jeg ikke legge skjul på i det hele tatt! Det føles jo i tillegg veldig godt å få noe tilbake når man legger mye arbeid i noe, selvom man syns arbeidet sitt er gøy. At det blir verdsatt og satt pris på er en fantastisk følelse. Det er lett for å si at jeg, eller andre bloggere er heldige som “får” ting, men det er jo ikke helt sånn det funker. At man bare “får” ting… Er vel vanskelig å forestille seg hva som ligger bak en blogg når en ikke har prøvd det seriøst over lengre tid selv kan jeg tenke meg. Jeg hadde i hvert fall tenkt det. Men nå har jeg blogget i 8 år om en måned. Og det føles jo nesten ikke som en jobb, men samtidig gjør det jo det litt? Ikke at det er negativt at det føles som en jobb. Ikke i det hele tatt – jeg syns det er utrolig gøy at jeg kan jobbe litt med noe jeg liker. Naturligvis. Det har jo blitt et lite arbeid jeg gjør imot betaling innimellom. Og det sies jo at om man jobber med noe man liker, trenger man aldri å jobbe igjen. Det er litt sånn det føles med bloggen.

Processed with VSCO with f1 preset

I forhold til hvor mange timer jeg jobber med denne bloggen, er jo egentlig betalingen, for en blogger på mitt nivå, ikke noe særlig å skryte av. Men jeg syns det går helt fint selvom. Syns det føles litt luksus med pakker i posten og en tusenlapp her og en tusenlapp der i hverdagen. Jeg krever ikke så mye for å være lykkelig så lenge jeg er økonomisk trygg og kan skjemme meg selv og andre bort litt innimellom.  Det er jo ingen selvfølge sammenlignet med mange andre situasjoner. Så ja, jeg er vel veldig heldig sånn sett. Men mye vil ha mer, og som Steve Jobs sa “Don’t settle”, så jeg sier til meg selv ofte at jeg ikke må bli for komfortabel. For det kan føles litt sånn innimellom. At jeg har det så komfortabelt levestandardmessig at det ikke er noe som pusher meg til å virkelig strekke meg etter noe større. Og det syns jeg er litt synd. En del av meg tar til takke med det jeg har, mens en del av sier at jeg alltid må prøve og jobbe hardere. Jeg vil jo selvfølgelig la den siste tanken vinne. Men komfort hemmer vel det insentivet.

Processed with VSCO with f1 preset

Jeg syns det er veldig gøy at betalingen kommer i form av noe annet enn penger innimellom. Det gjør arbeidet i bloggen litt mer innholdsrikt og variert, om dere skjønner? Jeg syns en jobb skal være variert og ikke ensformig – som vi så fint lærte i historie og filosofi på skolen, kan ensformig arbeid føre til fremmedgjøring, meningsløshet, eksistensiell angst og eventuelt andre mentale plager som depresjoner. Variert arbeid er viktig, og jeg kjenner bloggen gjør meg godt på det området. Når jeg går perioder uten å blogge, føler jeg veldig på den uroen. Selvom blogging også kan komme med en rekke ulemper. Press til å se bra ut, skrive bedre og ta finere bilder. Jeg ser andre som er flinkere, finere og mer suksessfulle enn meg selv hele tiden. Det tærer å ikke føle seg tilstrekkelig. Litt press er alltid sunt for yteevnen, men man må klare å snappe ut av det av og til tror jeg. Livet er et meningsløst spill, som jeg pleier å si. Og man skal gjøre det en selv syns er gøy, og strekke seg etter ting som får en til å føle seg bra. Men det er viktig å huske at det også får deg til å føle deg bra å også slappe av litt innimellom, og minne seg selv på – at livet ikke er så seriøst som det er lagt opp til og ser ut som. Så her er jeg altså, og spiller dette spillet. Making my way. Leker gjennom livet så lenge jeg er her. Gir ut det jeg makter og tar imot det jeg får. Det er vel sånn det fungerer tenker jeg. 

Processed with VSCO with f1 preset

En ting jeg også føler på som blogger er liksom litt skam faktisk. Littegranne. Jeg føler at en blogger gjerne assosieres med narsissisme og overfladiske ting. Det finner man selvsagt også, men en blogg kan egentlig være hva som helst. Man kan skrive om hva som helst i hele verden. Så når jeg forteller folk at jeg er en blogger, så sitter jeg alltid med en liten fornærmelse om at de ikke har den mest positive holdningen til det “yrket” om man kan kalle det det. En ikke så god følelse, men det er jo bare i mitt eget sinn. Og jeg må lære meg å brush it off og bare si det med et smil. For jeg er jo egentlig stolt over bloggen min! Det er vel mange som ikke ser på det som en viktig jobb. Men noe av det viktigste her i livet er vel å føle at man har et fulfilling liv (fant ikke et bra norsk ord for det) Og hvis noen får positive følelser av å klikke seg innpå her – noe jeg har skapt, så er jeg faktisk ganske tilfreds.

Processed with VSCO with f1 preset

Dette innlegget ble veldig rotete, og jeg vet ikke helt hvor jeg ville med det. Men det er deilig å tømme tankene sine, og forhåpentligvis har noen av dere kanskje fått et lite innblikk i hvordan det er å være en blogger. Eller, det blir vel litt feil å si. Hvordan det er å være en blogger for meg, blir vel mer rett. Dette er mine subjektive meninger og følelser rundt blogging. Men jeg tror andre bloggere kan kjenne seg igjen i mye av det. Det tror jeg nok. Hva er deres tanker om blogging og bloggere?

PÅ TIDE, BERGEN!

Dette er første året Bergen har hatt julemarked! Vi har aldri hatt noe sånt før som jeg kan huske i hvert fall, og jeg var ikke klar over i det hele tatt at vi skulle få marked, pariserhjul, karusell, varmestue og hele pakken i år. Det var en gledelig overraskelse å finne da jeg bladde gjennom et par mystoryer en dag. Så jeg har nå vært der to ganger. Den ene gangen bare for å sjekke det ut, og den andre gangen tok jeg virkelig nytte av det. En venninne av meg, Vilde og jeg (like glad i bakverk begge to) kjøpte oss både belgiske vafler, makroner og cupcakes. Så satt vi oss i varmestuen og lot stemmebåndet løpe løpsk om kjærlighet, fine ting, vonde ting, viktige ting og morsomme ting. Med en julestemning som ikke bare fylte varmestuen, men hele Bergen by.

Senere dro vi og så etter julegaver i butikkene før vi tok farvel. Jeg setter veldig, veldig pris på slike stunder som det. Det gir meg mentalt lys i mørketiden. Bare se så koselig!

Har dere vært på noe lignende i år?

I DAG SKJER DET

Jeg husker på barneskolen når vi lærte om årstider på jorden og hvordan solen skinte på den nordlige og sørlige halvkule i løpet av de fire årstidene – hvordan en 23,5 graders helning av jordens rotasjonsakse i forhold til vertikalen kunne lage årstidene. En barnehjerne må liksom fokusere litt for å få noe så stort til å gi mening. Men jeg husker hvor logisk det var når jeg så en modell av jordens bevegelser rundt solen visuelt. Det er deilig å forstå. Lurer på hvilken hormoner som utløses når en forstår noe? Sikkert noen selvtillits-boosting hormoner og aktivitet belønningssenteret og what not. For det er hella digg, haha. Hvordan jeg kom til å tenke på det nå vet jeg ikke. Men jeg har alltid elsket astronomi mer enn alt. Det var vel det jeg var kjent for på barneskolen. Mitt felt liksom. Husker fortsatt i naturfagen når vi hadde om verdensrommet (en av de lykkeligste tidene i mitt liv, haha) og jeg følte meg sååå stolt da læreren spurte om jeg kunne forklare klassen forskjellen på en meteor og en astroide, haha. Savn. Jeg liker å se det meste i et kosmisk perspektiv egentlig. Det gjør alt litt lettere og mer begripelig for meg. Tenk at Norge i dag, 21. desember, befinner seg aller lengst vekke fra solen. Lengre bort kommer vi ikke liksom. Fra nå av blir nettene kortere og dagene lengre – i et halvt år, før de blir like lange, så motsatt. Nå skal alt snu, og vår del av verden er på vei mot liv og blomstring igjen. Det er ganske forståelig syns jeg, hvorfor man hadde et sirkulært historiesyn før kristendommen kom med det lineære. Alt vi vet om, slutter jo og begynner på nytt, så hvorfor ikke? At tiden går fremover, og ikke i sirkel er et relativt nytt tankesett i forhold til hvor lenge vi mennesker har vært her.

Jeg sitter og ser ut på landskapet som glider forbi utenfor danskebåten. Vi er nesten hjemme igjen og Norge er fint. 

Processed with VSCO with k2 preset

Processed with VSCO with k2 preset
Bilder fra en tur forleden som ikke går i glemmeboken. 

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Det er snart jul og jeg er snart hjemme. Jeg er et barn. Jeg klarer ikke å vente.