hits

Oppskrif på (vb) søtpotetfries og hjemmelaget aioli

Å få til de perfekte søtpotetfriesene er en kunst. Sprø utenpå, bløt inni. De komme adlri til å bli like sprø som de du kan kjøpe på restaurant, for de bruker en helt annen teknikk. Men i det siste har jeg perfeksjonert mine så godt jeg kan. Dessverre har de siste gangene jeg har fått dem til så perfekt, blitt laget med øyemål uten å følge noen spesiell oppskrift. Men én stor forskjell har det vært - søtpotetene jeg har brukt de siste gangene har vært utrolig ferske og gode. Jeg har sett med en gang jeg kuttet dem opp at de var modne og i nydelig stand. Da har de en stek og klar oransjefarge og ser fuktig og saftig ut. Usikker på hvordan du kan kjenne dem igjen på butikken, men mine er kjøpt på Kiwi, som ofte har veldig god kvalitet på frukt og grønt.

Oppskrift på søtpotetfries:
Jeg kutter dem opp i så tykke biter som jeg ønsker. Jeg liker dem ganske tjukke for da blir de saftigst. Jeg legger bitene i en plastikkpose, heller over en desj med olivenolje og rister posen til jeg kjenner at alle har et tynt lag med olje over seg. Så siler jeg over et lite lag med maizenamel og rister posen igjen til jeg ser at melet er borte og bitene ser litt mer klebrig ut. Hvor mye av disse to ingrediensene du trenger, avhenger av hvor store søtpotetene er og hvor mange du har. Man må rett og slett prøve seg litt frem. Deretter sprer jeg dem på et stekebrett med bakepapir. Setter dem på 225grader varmluft i ovnen i 30min, tar dem ut, snur dem med gaffel slik at de blir like stekt på begge sider, og tar dem inn igjen i 10 nye minutter. Voíla, de er ferdig.

Oppskrift på hjemmelaget aioli:
Jeg ante ikke at det var så lett å lage hjemmelaget aioli. Det finnes flere forskjellige måter å gjøre det på, og det finnes oppskrifter som har flere ingredienser enn min enkle oppskrift, men jeg syns den ble mer enn god nok! Jeg brukte en halv tube majones, skviste ut ca 2 spiseskjeer sitronsaft og finkuttet et halvt fedd med hvitløk. Dette røres sammen og vipps, har du hjemmelaget aioli. Det er jo så utrolig godt. Også til brød selvfølgelig!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic  

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Jeg er en stor sucker for ketchup, så denne comboen slo ikke feil. Når man får til søtpotetfriesene perfekt, noe som krever et par ganger med prøving og feiling, kan man få de så gode at det nesten ikke er nødvendig med tilbehør, eventuelt bare med et lite dryss salt eller havsalt over. Mmmm. Lykke til!

Har dere fått til å lage søtpotetfries før?

10 kommentarer

Hannehm

21.05.2017 kl.19:29

Det der så sykt godt ut! :)

Leandra Valencia

21.05.2017 kl.21:41

Hannehm: De var nyydelig

21.05.2017 kl.21:27

Digger at du blogger så mye om tiden! Elsk<33333

Leandra Valencia

21.05.2017 kl.21:41

Anonym: Godt å høre at du liker det! Tusen takk <3

Mina

21.05.2017 kl.21:49

Hvor mange grader har du de på i ovnen?

Leandra Valencia

21.05.2017 kl.22:50

Mina: Ops, glemte å skrive det! 225grader celcius

Marie Oma

22.05.2017 kl.17:16

åhnam, dette så og hørtes utrolig godt ut! Tusen takk for oppskrift. Dette må jeg prøve <3

Leandra Valencia

22.05.2017 kl.21:17

Marie Oma: Ja, prøv det! Bare hyggelig <3

emmadrevvatne

22.05.2017 kl.21:17

Det så utrolig godt ut! Nam! :D

Leandra Valencia

22.05.2017 kl.21:18

emmadrevvatne: Jaa, det var det!

Skriv en ny kommentarHei! Jeg er Leandra, en 20-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du møte deler av mitt liv liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, skjønnhet, mat, livsstil, filosofi og mange andre tanker. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com