DØDSGOD HJEMMELAGET VEGGISBURGER

  •   

Caroline og jeg har lenge hatt planer om å lage hjemmelagete vegetarburgere! Så det gjorde vi, og resultatet ble sååå nydelig. Jeg er veldig glad i veggisburgere, og bestiller det veldig gjerne om menyen tillater det ute. Jeg syns Pygmalion sin er dødsgod. Men jeg må nesten innrømme at denne vi lagde selv, ble kanskje hakket bedre. Nå kunne jo vi velge ut perfekt tilbehør og gjøre den perfekt for oss selv, noe vi gjorde. Caroline fant en oppskrift på Vegetarbloggen, så jeg klipper og limer den inn i dette innlegget her! Med litt forandringer etter slik vi gjorde det.

Image and video hosting by TinyPic
Se på denne saftige herligheten! Og det verste er at den smaker bedre enn den ser ut som og…

Ingredienser: 
1 desiliter grønne eller brune linser
1 spiseskje linfrø
2 spiseskjeer varmt vann
1 desiliter valnøtter
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
150 gram assortert sopp (vi brukte aromasopp)
Olje til steking (vi brukte rapsolje)
2 spiseskjeer soyasaus
1 spiseskje tomatpuré
1 teskje røkt paprikaplver
1 teskje tørket oregano (vi droppet dette)
2 spiseskjeer maisstivelse
1 desiliter havregryn
Salt og pepper

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Framgangsmåte: 

Kok linsene møre i godt med vann, det tar cirka én time. Sil av vannet. (Vi kjøpte ferdige, bløte linser i vann så vi slapp å koke dem)

Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern, og bland de sammen med det varme vannet. La det stå og trekke i fem minutter. (Vi kjøpte ferdigkvernede linser)

Grovhakk valnøttene. Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær sopp i små terninger.

Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Rist valnøttene noen minutter. Legg de til sides og ha olje i pannen. Ha i sjalottløk, hvitløk og sopp, og la det surre i fem minutter. Ha i soyasaus, tomatpuré, røkt paprikapulver og oregano. Skru av varmen.

Bland sammenlinser, linfrøblanding, valnøtter og soppblanding i en bolle. Rør inn maisstivelse, og spe med havregryn til du får en ganske fast masse. Smak til med salt og pepper. 

La burgerdeigen stå i fred i en halvtime før du former den til burgere. (Vi var for sulten til å gjøre dette)

Burgerne kan enten stekes i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, eller på stekepanne på medium/høy varme i cirka 10 minutter. (Vi stekte dem)

Som tilbehør lagde vi guacamole (skviste en avokado med gaffel og blandet inn noen dråper sitronvann, et lite fedd hvitløk, salt og pepper) Jeg hadde også mais, ketchup, hamburgerdressing, crispysalat, tomat og rødløk på burgeren min. Vi kjøpte ferdige hamburgerbrød som vi varmet litt i ovnen. 

Image and video hosting by TinyPic

Latterlig å tenke på hvor sunn og full av næringsstoffer denne hamburger-pattyen er i forhold til om det skulle vært et kjøttstykke. Om du skipper hamurgerdressingen og bruker et litt grovere brød, er jo dette et skikkelig sunt måltid. Man skulle egentlig ikke tro det på den saftige, fargerike smaken, så ja, veldig fornøyd med dette måltidet med andre ord! Det var virkelig ikke så vanskelig å følge oppskriften heller, og ganske gøy når man er to!

Siste innlegg