hits

GRUNNEN TIL AT JEG ER VOLDELIG

Jeg nevnte at jeg har som nyttårsforsett å drive med kampsport jevnlig i år! Jeg fikk et veldig bra og fint spørsmål her om dagen angående det. Den som kommenterte lurte vel egentlig bare på hvorfor jeg hadde bestemt meg for å prøve akkurat kampsport. Jeg pleide selv, og syns fortsatt at kampsport kan være litt skummelt og brutalt, haha. Og liksom, hva er poenget bak å finne de beste mulige måtene å skade hverandre på? Vel, alt kan sees på fra forskjellige vinkler, og jeg tenkte å fortelle litt om hvordan jeg ser på det.

Interessen min ble vel vekket for rundt to år siden da pappa og Aaron satt og så på en dokumentar om Connor McGregor. Jeg så den ferdig med dem og likte det bedre enn jeg forventet. Min bror har drevet litt med kampsport en stund. Det har også min signifikante andre, som har prøvd å få meg med på boksetrening med han i vel et år. Lenge, lenge før jeg trodde vi i det hele tatt kunne bli en greie, haha. Jeg sto imot ganske lenge, men ga etter for både kjærlighet og boksingen etterhvert, hihi. Og for rundt to måneder siden ble jeg med på min første trening. Den var veldig fint tilrettelagt for en nybegynner som meg, og fant sted på Mudo i Åsane, som jeg nå har skaffet meg medlemskap hos for å kunne være med på timene deres. Espen, Aaron og jeg har vel blitt en liten trio som noen har sikkert har fått med seg på snap etter hvert. Så vi liker å dra dit sammen og gi hverandre litt juling. 


Mest psycho idiotene du finner men jeg elsker dem mest

Først og fremst er det alltid gøy å forsøke noe helt nytt! Å prøve å mestre noe du ikke vet noe om fra før av. Det er intens øving i fleksibilitet, kroppskontroll, treffsikkerhet og reflekser. En av de mest appellerende aspektene ved kampsport for meg er også evnen til å virkelig å gå løs på hverandre og så være like gode venner, og ha like mye (om ikke mer) respekt for hverandre etterpå. Jeg har alltid syntes det er fascinerende når MMA-boksere banker hverandre til blods, og går bort og sier ydmyke ord eller tar hverandre i hånden etterpå. Jeg tror det er noe vi alle har noe å lære av -  bare når det kommer til konflikter i hverdagen mener jeg. Jeg elsker mennesker som kan si nøyaktig hva de mener, være brutalt ærlig, men likevel ha like god stemning og et like godt forhold etter en eventuell krangel eller konflikt. Finnes det noe mer avslappende? Langtidssure mennesker er byrder, etter min mening. Dette er jo det komplett motsatte.

Kampsport, har jeg funnet ut, handler også mye om få lov å uttrykke seg, være ydmyk, og å kunne lære noe nytt av andre og nye nytt om seg selv. Det handler ikke minst også veldig om å pushe seg selv i ubehagelige situasjoner. Jeg elsker sitatet "discomfort is your friend." Man mååå ut av komfortsonen sin om man skal vokse som person. Jeg har opplevd mye jeg ikke vil oppleve. Sett mye jeg ikke vil se. Men samtidig har jeg også levd et veldig skjermet liv. Så jeg har merket at når jeg først opplever noe ubehagelig eller traumatisk for meg, så setter det arr og spor i sinnet mitt. Jeg vil ruste meg selv opp litt. Jeg tror at alt i alt, kan det ha en både styrkende og ydmykende effekt på meg som menneske. Så derfor bestemte jeg meg for å prøve kampsort. Jeg syns det er skummelt nå, men mestringsfølelse tar tid, og til slutt gir det livsgnist. Eller dopamin som en vitenskapsmann ville kalt det. Hvis man mestrer noe, tror jeg det vil gi en sterke psyke til å mestre andre ting i livet også. Man skaper nye bindinger i hjernekjemien. Så det er vel like mye trening for kroppen som for sinnet for meg, vil jeg si.

Ikke minst syns både typen og jeg at det er en betryggende tanke at jeg har større sjans til å kicke ass i tilfelle det skulle oppstå en ubehagelig situasjon en gang. Å kunne sloss betyr ikke at du skal gjøre det. Det betyr at du skal oppnå et best mulig utfall i tilfelle du blir nødt til å gjøre det en gang.

Viktige mineraler og stort tilbud!

Jeg mottok blant annet disse to fine boksene med jern og magnesium fra Gymgrossisten i min forrige bestilling. Jeg har egentlig aldri tatt noe kosttilskudd fast, men etter alt hypet om magnesium i det siste, så bestemte jeg meg for å prøve. Det er litt dumt egentlig, for om man spiser et rett kosthold, burde det i de aller fleste normale tilfeller være unødvendig med kosttilskudd. Men matindustrien, kulturen og samfunnet gjør det ganske så vanskelig for oss til tider. De legger ikke akkurat opp det optimale kostholdet, for å si det mildt. Så da trenger vi av og til litt ekstra av disse små sakene som gjør kroppen vår så utrolig godt. Magnesium er noe du får mye av i grønne blader, noen frø og nøtter for eksempel. Og jern finner man i grove kornprodukter, noen grønnsaker som brokkoli og spinat. Mye mer også selvfølgelig, men det er likevel mange som mangler diverse vitaminer og mineraler. Både fordi kosten vår vanligvis ikke inneholder nok variert, sunn mat, men også fordi at kunstgjødselen som brukes til å plante mat til oss i dag, har mange mangler på essisensielle mineraler.

Noen av fordelene med magnesium:
- Renser blodet, forhindrer åreforkalkning, styrker immunforsvaret regulerer Ph-verdier, noe som forebygger en rekke livsstilsykdommer og bidrar til å hindre kreftsvulster.
- Hjelper nyrenes helse ved å kvitte seg med syre som bygges opp
- Stimulerer hjernefunksjoner og overføring av nerveimpulser (mange som ikke tenker over hvor mye mat har å si for hjernen vår. Det er i hvert fall en av mine største motiavsjonskilder for å spise sunt. Jeg elsker å være klar i hode og at stay "at the top of my game." Det er så grunnleggende og viktig, og man merker så stor forskjell på klarheten i sinn og sjel etter en salat i forhold til energifallet etter en sukker- og fettbombe som pasta carbonara for eksempel)
- Det er et antistressmiddel som bekjemper depresjon, trøtthet og svimmelhet.

Pluss mye, mye mer.Helsefordeler ved jern er vel litt mer kjent, ettersom det er vanlig at menstruerende kvinner kan mangle jern. Det viktigste jern gjør for oss er vel å transportere nok oksygen gjennom blodårene. For lite jern i blodet kan føre til anemi,  hvor symptomene er svimmelhet, trøtthet, kalde hender og føtter, svakhet, hvit hud og mye mer. 

Linker:

Vitrapana Magnesium  
Vitaprana Iron

Jeg vil også tipse om at det er 25-50% rabatt på topp-merker og produkter på Gymgrossisten.no nå! Det gjelder fra 23-27.november. Link finner dere her!

Ny pakke fra Gymgrossisten!

Nå har jeg jammen meg mottatt en ny pakke fra Gymgrossisten.no! Wiii. Er ikke såå lenge siden jeg fikk min første pakke derfra om dere husker, og jeg lagde en unboxing video. Jeg var så heldig å få plukke meg ut noen nye produkter, og tenkte å ha en "unboxing" med dere i blogginnlegg-form. Så må dere gjerne si hvilken måte dere liker best. Jeg skal prøve å gi en liten review av alle de spennende produktene jeg plukket meg ut denne gangen også. 

Gymgrossisten er min nr.1 source til alt jeg trenger for å holde meg motivert og sporty. So let's do this. Link til alle produktene vil være den uthevede teksten rett under bildene. Håper dere finner noe fengslende!


JAM Transite Lite

Jeg ville ha meg et par med skikkelig headset til trening eller til når jeg trenger ekstra lydkvalitet. Jeg har brukt iphone-headset omtrent hele livet, og tenkte det var på tide med en upgrade. Some next lvl shit. Jeg syns iphone sine er ok-, men lyden er så aaaltfor lav noen ganger, damn. Spesielt til trening eller når du virkelig vil føle musikken, sant? Så da jeg så at Gymgrossisten solgte disse, var jeg solgt, hehh. Gleder meg til å teste dem, og kommer gjerne tilbake med en liten anmeldelse.


KS 19 kjøkkenvekt

Vi har aaaldri hatt kjøkkenvekt noensinne. Og det har i mange tilfeller vært hemmende, eller en utfordring i matlagingen. Ikke for å telle kalorier akkurat, men for baking. Jeg hater når mengden av ingrediensene står i gram istedenfor desiliter. Da må jeg skrape frem rustne mattekunskaper på uoversiktelige konverteringssider.... Så nå har jeg kjøpt verdens søteste matvekt med bilder av sitroner på. De hadde også andre utrolig fete og retro motiver på dem. Også enkle. Nå er mitt tidligere beskjedne bakeliv transformert seg til et hakke mer effektivt og profesjonelt. Kanskje jeg skal lage hjemmelaget oreokake snart. Min etterspurte spesialitet de siste årene. Broren min har tross alt bursdag neste uke :)))


Pillmaster box Star Nutrition

Noen ganger tar jeg kosttilskudd, men faller alltid ut. Noen ganger tar jeg medisiner og noen ganger glemmer jeg å ta med meg det jeg trenger av piller når jeg reiser. Ikke at jeg tar så mye vanligvis, men jeg tror denne lille vennen kan gjøre det lettere og mer oversiktlig de gangene jeg trenger det. Veldig reisevennlig er den i hvert fall. Den kommer også i flere farger.


Rawbite - bær og vanilje
RawBite - eple og kanel

Ååå, disse deilige babyene her. Den øverste på bildet smakte jeg faktisk for første gang i går. Eller slukte den er vel mer rett å si. Jeg syns de eeer så gode. Og med såå god samvittighet da? De er super healthy og består av veldig få, naturlig ingredienser presset sammen til en deilig og energigivende godbit. Jeg måtte bestille "eple og kanel" på nytt igjen fordi den seriøst er magisk god. 


Vitrapana Magnesium 
Vitaprana Iron

Så jeg tenkte å hoppe inn i en periode hvor jeg blir flink til å ta slike kosttilskudd som dette! Magnesium har jeg hørt så mye sykt og bra om den siste tiden, at jeg definitivt skal gi det en sjanse. Mennesker i dag mangler vanligvis altfor mange mineraler i kroppen fordi kunstjødselet i jordbruket inneholder mye færre mineraler enn det det gjorde way back tusenvis av år siden da alt var naturlig og rått. Diverse helseplager som et resultat av mangel på mineraler er dermed veldig vanlig i dag. Du kan lese litt om de fysiske og mentale fordelene magnesium her. Virkelig noe interessant å lese seg opp på! Mamma vet jeg, er i hvert fall helt frelst av det. Jern er også noe jeg har hatt lyst til å begynne å ta en stund, så får vi se om jeg merker noe forskjell etter hvert. Veldig spent.

Har dere skjekket ut Gymgrossisten? De har alt du trenger for å holde helsen på plass. Alt fra klær til sunne ingredienser i bakevarer og proteinshakes. Masse vegansk, tørket frukt, snacks, treningsverktøy, vekter. You name it. Du finner det der inne. Suuperdupergrei side jeg er veldig fan av!

Produktene fra Gymgrossisten

Heisann, og god torsdag, kjære dere. Nå har jeg fått testet mesteparten av produktene fra Gymgrossisten jeg åpnet i unboxing-videoen min for litt siden, og tenkte å gi en mini-review av produktene for de som er nysgjerrig på det!


Overdel HER
Underdel HER

Disse satt perfekt på meg, og stoffet eeer så deilig og mykt. Definitivt nye favoritter i undertøys-kategorien. Jeg føler meg ekstra sporty med matchende undertøy på trening, men aller emst har jeg egentlig brukt dem til chilling hjemme. Sexy og sporty. Elsker det.


Protein HER
Cacao HER
Apple and cinnamon HER 

Åå min obsession for raw-barer er stor. Favoritten min ble som forventet sistnevnte, apple and cinnamon. Den var enda bedre enn jeg så for meg, og den kommer uten tvil til å bli gjenkjøpt. Igjen, jeg elsker at de bare inneholder et par naturlige ingredienser. Jeg har aldri klart å se på slike sportsbarer som sunne, men tanken på at dette bare er compressed frukt og nøtter, gjør meg glad. Spesielt fordi det kan smake så godt uten noe tilsatt tull.


Tørket mango HER

Disse er så søte og gode! Jeg har dem på rommet og tar alltid en bit i forbifarten. De etterlater en frisk og søt ettersmak.


Chiafrø HER

Disse har jeg de siste dagene hatt over sojayoughurten min til frokost. Jeg eelsker blåbæryoughurten til Alpro, og tar alt mulig dilldall oppi. Jeg syns ikke chiafrø smaker noe særlig, men de blir strødd over for litt ekstra fiber og omega 3 spesielt.


Eplemos HER 

Jeg trodde jo dette var eplesyltetøy da jeg bestile det, men fant ut senere at det var en eplemos som man kan bruke i forskjellig mat. Dere finner tips til hvordan den kan brukes i blant annet baking i linken under bildet!


Spirulina HER

Spirulina snakket jeg nok opp i skyene i videoen. Hvis du ikke har sett den, finner du den HER

Treningsvideo - hvordan jeg trener hele kroppen på ferie

Næmmen! Se hvem som endelig klarte å komme ut med treningsvideo?? This girl! Denne videoen spilte jeg inn under en av treningsrundene mine i Spania. Den er superlett, ikke noe avansert og pløyer gjennom alle hovedmuskelgruppene. Ofte trener jeg enten bare overkropp eller bare bein, liksom noen utvalgte muskelgrupper og kjører en haug med øvelser på dem i en økt. Men i denne videoen har jeg plukket ut et par øvelser som jeg liker til hver muskelgruppe og kjørt gjennom hele kroppen. Noen ganger er det deilig å bare kjenne seg skikkelig gjennomtrent etter en økt, og spesielt dagen etter når man føler seg litt støl over alt. Er noe deiligvondt med det.  Så jeg er eegentlig også glad i å trene gjennom hele kroppen på en gang også. Uansett så håper jeg dere liker denne korte, simple men også lenge etterspurte treningsvideoen. Kan gjerne lage en litt mer in-debth-video hvor jeg fokuserer på en spesiell muskelgruppe i fremtiden hvis det er ønskelig. Først må dere vel vurdere om videoen under var grei. Håper dere syns det i hvert fall! :)

Ser på denne videoen og lengter tilbake til tiden før matforgiftningen. Jeg var jo så godt i gang med treningen og alt. Skikkelig god periode, men er dessverre ikke helt bra igjen. Føler meg mye bedre, men ikke hvor jeg vil være. Begynner å bli gråådig irriterende, men GJETT om jeg skal sette pris på det når jeg er helt frisk. Dere som er det, dønn sett pris på det i 2sek! Haha, neida men det kunne vært verre. Jeg kunne blitt brent av en brennmanet. Gud de dyrene gir meg gåsehud. Okei jeg skal avslutte min stream of consciousness her og ønske dere en vakker søndag. Solen skinner og jeg tar meg selv i å være smålig positivt innstilt til høst og vinter i år mer enn noensinne? Dritspent på om det fortsetter, OKEI DER slutter vi å mase. Hadejaaa

Mine beste trenings- og motivasjonstips!

Trening gir meg så mye fysisk velbehag og mental glede, så jeg er alltid på topp når jeg er i gode treningsperioder, og ønsker at andre skal ha det på samme måte. Så her er mine beste treningstips til de som sliter med å finne motivasjonen!

Just keep going... Når du først har vært på din første treningstime, er det litt lettere å komme seg avgårde på den neste. Og enda lettere å gå på neste igjen. Det blir bare lettere og lettere å komme seg på trening når man først er komt i gang, og gått et par ganger. Akkurat på samme måte som det er lettere å ligge på latsiden, når du er i den perioden... Men den eneste måten å se resultater av trening er nok å være konsekvent! Å trene et par ganger i uken over lang tid, gjør så utrolig godt for kroppen. Og det merkes ekstremt positivt både mentalt og fysisk.

Føl deg vel... Når jeg går på trening, liker jeg å føle meg vel. Om det er i en stor t-skjorte eller en inntilsittende treningstopp, kommer helt an på dagen. Men når jeg er på treningssenteret, blant mange folk og utfører alle slags rare øvelser, får jeg litt ekstra motivasjon av å føle at jeg ser bra ut. En sporty treningsfrisyre og fresht treningstøy is key. Da blir jeg gjerne en halvtime ekstra.

Ikke vær sulten... Dette er griseviktig. Forskjellen fra når jeg trener sulten, og når jeg ikke er sulten, utgjør all verdens forskjell. Mat er energi. Og å trene uten energi er som å trene når du har feber. Det gjør mer skade enn godt for kroppen. Jeg merker det alltid på viljestyrken og innsatsen til både meg selv, og de jeg trener med, om vi ikke har spist på en stund.Hold intensiteten oppe... Ikke ta for lange pauser mellom sett! Pauser har så mye å si. Ha kontroll på hvor lenge du hviler imellom sett, og ikke bli for caught opp i mobilen eller samtaler med treningspartneren din. Du vil ikke at musklene skal stivne til slik at de må varmes opp på nytt før du fortsetter styrketrening. I tillegg holder du fettforbrenningen i gang, om du holder en viss intensitet gjennom økten, og gjerne er litt småanpusten og klam/svett gjennom hele økten. Dette kan for lange pauser ødelegge for.

Prøv nye ting... Mange liker ikke trening. Men tingen er at nesten alt er trening. Prøv noe du ikke har prøvd før, eller noe du syns virker gøy. Tror jeg har prøvd alle apparatene på Fitness og finner stadig nye ting jeg blir obsessed med i perioder. For en liten stund siden eelsket jeg trappemaskinen, og før det var jeg all about sykling, før det rodde jeg hver eneste økt osv. 

Planlegg økten... Jeg pleier alltid å planlegge økten kanskje noen dager i forveien, eller på vei til trening, eller når jeg varmer opp. Jeg tenker hvordan jeg vil oppvarme, tøye, hvilke muskler jeg vil trene, hvilke øvelser jeg vil kjøre i hvilke rekkefølge, også tøyer jeg musklene jeg har brukt til slutt etter en rolig nedjogging eller rask gange. 

Få håret unna... Det er så mange ganger jeg angrer på at jeg ikke tok med meg fliseklemmer. Når jeg blir varm, elsker babyhårene mine å stå rett ut til siden eller klistre seg til trynet, og det er irriterende når du bare vil ha alt håret unna ansiktet. I det siste har jeg blitt helt avhengi av dette hårbåndet fra Ivybands, og jeg bruker det hele tiden utenom trening også. Det som er så digg med den, er at den har en overflate som ikke sklir på håret. Den sitter bom fast der du plasserer den uansett om du har løst hår, fletter, hestehale eller dutt. Den er en lifesaver. Jeg fikk min hos frisørsalongen min Bjuti Hårstudio, men Ivybands har også egen hjemmeside her. (sponset)Varm opp... Aldri begynn rett på styrketrening, eller rett på intervaller. Denne smellen har jeg gått på altfor mange ganger, og det er ikke deilig. Det er heller ikke noe sunt for kroppen, og du får mye mer utbytte av at musklene er varm og myknet opp før du begynner med noe litt mer intenst.

Kontrollerte bevegelser... Dette er også viktig folkens. Det er ikke om å gjøre å gjøre øvelser så fort som mulig. Du skal gjøre det så tungt for deg selv som mulig, i en kontrollert hastighet. Du får ikke nødvendigvis mer utbytte av å gjøre øvelser kjapt. Noen øvelser krever riktig holdning, og burde gjøres i en slik hastighet at du har kontroll over bevegelsene dine. Dette er viktig for å unngå skader og trene så effektivt som mulig.

Drikk... Hiv innpå med vann. Denne er logisk. Du trener, mister mye veske. Kroppen din elsker vann, gi den det <3 Da får du mer energi til å holde på lengre også.

Maten. Uansett hvor mye du trener, så vil kosten du har alltid være viktigere for helsen din. Abs are made in the kitchen, guys. Dere vet hvordan det skal gjøres. Lite til ingen kjøtt, lite til ingen meieriprodukter, og lite hvite karbohydrater som hvetemel og sukker. Nå skal det sies at jeg spiser egentlig hva som helst, og overspiser ukontrollert på kake en fredagskveld innimellom. Men sånn ellers da hehe. La grønnsaker, frukter, belgrfrukter, havre og korn ta over livet ditt. Det er superdigg det og. Lover.Har du noen gode trenings- eller motivasjonstips du vil dele?

Et must når jeg trener

Jeg hadde jo som mål å komme tilbake til treningsrutinene i september, men endte jo da opp med litt halsbetennelse og forkjølelse først. Nå begynner det endelig å gå over, og jeg har komt i gang igjen. Jeg har ikke noen faste dager eller treningsplaner jeg følger. Så lenge jeg får trent hele kroppen på forskjellige måter og holder meg aktiv i hverdagen, er jeg fornøyd. Om jeg ikke får det, blir jeg som nevnt tidligere ekstremt rastløs, føler ubehag i alle ledd og sovner ikke like lett som om jeg hadde gjort, hvis jeg hadde trent. Jeg har perioder hvor jeg ligger på latsiden, men det er alltid disse negative følelsene som får meg tilbake på treningssenteret igjen. Og det er like deilig som vanskelig å få unnagjort den første treningsøkten hver gang. 

Denne helgen har jeg vært med på en del gruppetimer. Jeg vært på både zumba, basic step, basic styrke og yoga. Favoritten min på Nr1Fitness er egentlig basic step og styrke rett etter hverandre. Da får jeg trent uutholdenhet, fått opp forbrenningen og i tillegg trent alle muskelgruppene i kroppen. Da føler jeg meg dønn fantastisk resten av dagen og dagen etter. 

Er det noen andre som har det problemet at når de blir varm, elsker babyhårene å krølle seg rundt til alle kanter? I det siste har jeg blitt helt avhengi av dette hårbåndet fra Ivybands, og jeg bruker det hele tiden utenom trening også. Det som er så digg med den, er at den har en overflate som ikke sklir på håret. Den sitter bom fast der du plasserer den uansett om du har løst hår, fletter, hestehale eller dutt. Den er en lifesaver. Jeg fikk min sponset hos frisørsalongen min Bjuti Hårstudio, men Ivybands har også egen hjemmeside her. Jeg glemte å ta den med forrige treningstime, og da innså jeg virkelig hvor avhengig jeg var av den. Man vil liksom bare ha alt håret unna det klamme ansiktet. De har Ivybands i flere farger og fasonger, og jeg kunne gjerne tenkt meg et par ekstra!

Spar penger når du nettshopper!

I dag føler jeg for å gi litt treningsinspi til dere! Jeg håper ikke jeg er den eneste som har vært i en dårlig treningsperiode i det siste? Så dette innlegget er ment som litt motivasjon til meg selv og andre som trenger det! Jeg har mekket sammen en liten ønskeliste fra Gymgrossisten.no. De har et stort utvalg av alt du skulle trenge til å komme i gang med treningen. I tillegg har de utrolig mye sunn snacks som jeg har såå lyst til å prøve ut.

Samtidig vil jeg tipse dere om en nettside som deler ut rabattkoder til blandt annet Gymgrossisten og mange andre nettsider som for eksempel Nelly, Hotels, Zalando, Bik Bok og mange, mange flere. Cuponation!! Ved hjelp av Cuponation kan dere spare masse penger når dere nettshopper. Det kan være dere har hørt om dem fra andre blogger også. Den er utrolig praktisk å bruke, og akkurat nå har de en ekslusiv kode dere kan bruke på Gymgrossisten.no for å få 10% avslag på alle varer. Link til andre rabattkupongener hos Cuponation finner dere her.
DOM treningstopp, Raw chiafrø, Eplechips, Nike drikkeflaske, Fit & Smart Vitamintilskudd, OMPU hotpants, OMPU treningstights, Raw Bite Coconut

/ reklame

Hvordan ligger dere an med treningen?

Post-work out smoothie

I går var jeg på crossfit! Jeg har vært på en crossfit time èn gang før, og det er to år siden. Grunnen til at det er så lenge siden, er fordi jeg ble helt traumatisert etter den timen. Det var helt sykt, hahah, og jeg er egentlig ikke så glad i den type trening. Jeg valgte likevel å prøve det igjen i går, og gruet meg skikkelig, men det gikk faktisk veldig fint! Selvom det var nesten uutholdeldig innimellom, var det en veldig morsom time og jeg angret absolutt ikke etterpå, selvom jeg var helt gåen i armene resten av dagen. Kan ikke huske jeg var så støl i hele kroppen som jeg er i dag. Jeg drar likevel en tur på fitness senere og blir med på et par gruppetimer. Er så deilig at det er høstferie, slik at jeg får tid til å starte ordentlig med trening igjen. Det har vært så mye skole i det siste at helse har blitt litt nedprioritert i hverdagen, noe som føles skikkelig drit. Men nå blir det andre boller! Når jeg kommer hjem fra trening etterpå, tenker jeg å lage en super god post-work out smoothie som jeg lagde for første gang i går etter crossfit-timen. Den ble så bra at jeg må dele oppskriften med dere!

Denne smoothie-oppskriften er perfekt som restitusjon etter trening. Den inneholder både proteiner, (hvis du har med chiafrøene) sunne karbohydrater for påfyll av energi, og er flytende og frisk for hydrering etter en treningsøkt. Utrolig god smak og den får i tillegg en helt nydelig farge av blåbærene.

 

Ingredienser

2 dl hodekål
1 box med ananasbiter i vann
1 skrelt appelsin
2 dl fryste blåbær
2 spiseskjeer chiafrø

Blend alle ingrediensene i en blender og nyt!Noen av dere som har prøvd crossfit? Hva syns dere isåfall om det?

 

Hva jeg spiser gjennom en uke

Jeg har fått litt forespørsler om jeg kan lage et innlegg hvor jeg skriver hva jeg spiser gjennom en hel dag. Det syns jeg var litt vanskelig siden det pleier å variere. Derfor tenkte jeg det var litt lettere og mer nøyaktig og lage en oversikt over hva jeg spiser gjennom en hel uke. Dette blir da et eksempel på hvordan en normal uke med mat er for meg. Selvfølgelig varierer det også, men jeg har prøvd å lage den så typisk meg som mulig. Sier ikke at dette er et perfekt kosthold, men jeg håper den kan være til inspirasjon og gi noen mattips og idèer!

Hvor mye jeg spiser av hva, avhenger selvsagt av hvor sulten jeg er, men jeg liker aldri å spise meg stappmett. Syns det er veldig ubehgalig, og det er heller ikke sunt for fordøyelsen og helsen. Når det kommer til vann, drikker jeg 1-2 glass om morgenen, 1l eller mer på skolen, 1 glass til middag og 1l hvis jeg trener. Er superglad i vann og drikker det alltid fremfor brus f.eks.

Som dere ser er havregryn til frokost en storfavoritt hos meg. Holder meg så utrolig lenge mett av det, og jeg elsker det. Spiser lite pasta, ris, pizza, alt av lyst brød og raske karbohydrater da. Ellers liker jeg å smake mat av andre og takker ikke nei til en bit av noe godteri. Spiser egentlig hva som helst, bare mest sunt. So there you have it! Fortell meg gjerne noe du er glad i å spise.

Cottage cheese <3Jeg har oppdaget en ny matfavoritt! Det er ikke lenge siden jeg ble glad i vanlig cottage cheese. Er så mye godt jeg liker å blande det med. Kan gjerne vise dere? Men denne cottage cheesen med smak av eple, pære og vanilje er god å spise som snacks alene. Den smaker friskt og er en god kilde til proteiner, så hvis dere liker cottage cheese, vl dere nok like denne enda bedre tror jeg.

I går spiste jeg litt som mellommåltid med et par blåbær i. Super good. Har dere smakt den?

Super god proteinshake

Heyhey! I dag vil jeg dele med dere en oppskrift på en veldig god proteinshake. Pappa lagde den til meg for bare et par dager siden, og jeg syns den var så god at jeg måtte lære meg oppskriften og legge den ut på bloggen. Den er kjempe lett å lage, og for meg smaker den som milkshake. Fikk faktisk veldig lyst på den akkurat nå, hahah. Herlig å tenke på at noe så sunt kan smake så digg.Her er det du trenger:

♥ 1 banan
♥ 2 dl havredrikk
♥ 2 ss proteinpulver


Her er havredrikken jeg bruker. Tror den kan kjøpes på de fleste matvarebutikker. Denne er i hvertfall kjøpt på Kiwi.


Proteinpulveret jeg bruker er bestilt på internett, men du må bare finne et proteinpulver med en smak du liker!


Du blander sammen de tre ingrediensene i en blender. Her har jeg tatt for mye havredrikk oppi, men det gjør ingenting. Da blir den bare litt mer flytende. Mmmm, perfekt etter en treningsøkt. Og den er i tillegg veldig mettende. Noe dere kunne tenkt dere å prøve?

Spørsmål fra en leser

Jeg fikk et spørsmål på bloggen for noen dager siden, og jeg tenkte å besvare det nå så godt jeg kan.

Spørsmål: Dersom jeg spiser 2000 kcal på èn dag, må jeg da trene bort ALT dette for å gå ned i fettprosent? Jeg er trent, men har så mye magefett, hvordan får jeg bort dette? Må jeg kutte all usunn mat? Syns det er utrolig frustrerende at jeg ikke får finere form selv om jeg trener osv?

Nei, de 2000 kaloriene forsvinner av seg selv om man er i nok bevegelse i løpet av dagen! Man forbrenner kalorier hele tiden. Hvis jeg hadde lagt i ro en hel dag, hadde jeg likevel forbrent rundt 1400kcal automatisk. Selvfølgelig forbenner man mer når man beveger på seg eller trener, og da må man spise mer. Tenk på kalorier som et mål på energi, hvor "energi inn" er maten du spiser og "energi ut" er det du forbrenner.

Energi inn = energi ut = stabil vekt. 
Energi inn > energi ut = vektøkning
Energi inn < energi ut = ned i vekt 

Om du skal få magefettet til å forsvinne, handler det om kosten! Du trenger ikke å kutte ut all usunn mat nei. Men spis mest sunn mat! Det handler om å legge om livsstilen sin, og det tar lang tid før man ser resultater. Man må ha god selvkontroll, være tolmodig, aktiv, spise riktig og spise NOK. Spiser man for lite, synker forbrenningen og maten du spiser blir lagret som fett. Det er en feil mange gjør.

Jeg gikk ned 5kg på ett år. Det trenger ikke å ta så lang tid, men det tar en god stund! Ikke gi opp om du ikke ser resultater med det første. Bare keep going! Og til slutt vil jeg si at det finnes mange ting i livet som er viktigere enn vekttap og kaloritelling, men jeg håper dette svaret var til hjelp til den som stilte det, og andre i samme situasjon. 

Husk å smil og vær snille med hverandre. Det er langt viktigere og vakrere enn hvordan kroppen deres ser ut <3

Mine favoritt mageøvelser

Heihei! Nå har jeg endelig tatt meg sammen og laget en ny video til dere! Det er så utrolig mye mer arbeid å sette sammen en video enn det folk tror, og det er derfor jeg ikke gjør det så mye lengre, men det er jo også veldig gøy så jeg kan prøve å bli litt flinkere til å lage når jeg har tid :) En video med mageøvelser har vært så etterspurt i det siste, og jeg har lovet å lage en video med mine favoritte øvelser til mage. Så her har dere den!

Jeg pleier ikke å ta alle sammen på èn dag når jeg skal trene mage. Det hadde blitt litt mye, og jeg hadde ikke klart å gjennomføre alle ordentlig tror jeg. Så når jeg skal trene magen velger jeg bare et par av disse øvelsene i videoen om gangen, bare sånn at det er sagt. Anyway, jeg håper videoen er hjelsom!

New in fra XXL

Hei beauties. I går var jeg på Fitness og tenkte å jogge en tur ute som avslutning på treningsøkten. Mens jeg jogget kom jeg på at det var siste dagen før butikkene stengte i alle helligdagene fremover. Så da fikk jeg en trang til å kjøpe noe, hahah. Jeg jogget til XXL og tenkte å kjøpe meg en yogamatte siden jeg har hatt lyst på det en stund. Da kan jeg trene hjemme og kanskje prøve yoga? Jeg endte i hvertfall opp med et par ting til. Jeg pleier alltid å gå tom for sports bh-er så da kjøpte to nye, pluss en treningstopp. Tenkte å vise dere innkjøpene mine.


Nike sports bh // 149kr. Str. S


Nike treningstopp // 199kr


DOM sports bh // 149kr.


Yogamatte // 99kr

Dagens økt og post-workout mat

Heihei! Hvordan er starten på påskeferien deres? Min startet ved å utføre ukens 5. økt på Fitness. I dag bestemte jeg meg for å dra på spinning siden det er så lenge siden. Spinningtimen var etterfulgt av en liten treningsøkt i tillegg, så nå er jeg veldig happy med begynnelsen av dagen. I skrivende stund ligger jeg nydusjet og mett i sengen etter et deilig post-workout måltid. Tenkte å vise dere både hva jeg trente i dag og hva jeg spiste etterpå.

- 45min spinning
- planke så lenge jeg klarer
- 50 situps 
- 20 armhevninger
 -10 x 3 burpies
- 20min rolig jogg på tredemølle
- uttøying

Lunsjen min bestod av dette:To rugsprød med makrell i tomat og en jordbær- og banansmoothie med litt oppkuttede mandler

Liker dere slike type innlegg?

The perfect brekkie


- store havregryn med melk, nøttifrutti, blåbær og banan -

God lørdagsmorgen, lovlies ♥ Hvor godt så ikke dette ut? Perfekt start på dagen spør du meg. Jeg pleier også alltid å ha et lett lag med kanel over. Da blir det ekstra godt.

I dag skal jeg på idrettsbanen og øve på å løpe 3000m med Tobias. Jeg skal løpe den i gymmen til våren og da vil jeg gjerne klare 6-er tid. Så da må jeg begynne å øve allerede nå. Kondisen min er ikke noe å skryte av akkurat, så det kan bli spennende. Når 3000m og litt annen trening er gjennomført, skal jeg hjem og stelle meg før jeg drar til byn med jentene mine og nyter det fine været. Ha en strålende dag!

Mitt treningsprogram fremover

Heihei! Jeg har fått inntrykk av at flere av dere vil lese om mine treningsprogram, hva jeg spiser hver dag osv. Jeg er jo ganske opptatt av helse og livsstil, men jeg får ikke blogget så mye om det som jeg ønsker. Men nå tenkte jeg å bli litt flinkere til det, og jeg starter i dag med å vise dere hvordan min treningsplan fremover er. Vanligvis har jeg pleid å trene de muskelgruppene og treningstypene som passer meg. Jeg liker å gå i oppoverbakke, trene mage, rumpe og lår (planlegger å vise dere på video hvilke øvelser jeg liker best) Men nå har det seg slik at vi skal ha styrketest i gymmen om ca. 1 måned! Og der vil jeg gjerne klare å få 6 på alle øvelsene. Det er ganske høye krav, så jeg begynner allerede nå å forbrede meg. Kravene for å få 6-er er disse:

- 24 push ups med strak kropp
- 3.30min planken
- 2.10m stillelengde
- 8.8sek på 60-meter
- 6min 90-grader intill veggen
- 50 sit ups

Push ups og stillelengde er allerede klar for å hente inn 6-eren, men resten trenger nok litt trening. Jeg gikk jo på friidrett i mange år og har trent aktivt hver uke i over et år på Fitness, så jeg skal nok ha godt grunnlag for de fleste av øvelsene. Den øvelsen som blir tøffest for meg må nok være 90-graderen. Det er virkelig min verste fiende. Så vi får se hvordan det går!

Nå denne første uken er jeg allerede godt i gang med å skjekke hvor jeg ligger på de ulike øvelsene og noterer ned resultatene. Så det blir spennende å se hvor mye jeg klarer å forbedre meg på en måned. Jeg kan legge ut resultatet av forbredringen når det er klart for det. Og dere må gjerne ta utfordringen og nå disse målene med meg. Det hadde vært gøy! Perfekt mulighet til å se dokumenterte resultater på fremgangen din.

Min mars

I dag er det første mars, som vil si første vårmåned i 2015! Det gjør meg så lykkelig at vi nærmer oss lysere og varmere tider ♥

Jeg har planlagt et lite prosjekt for denne måneden. Nemlig å kutte ut all usunn mat helt til 1. april. Det vil si ingen brus, sjokolade, chips, boller, ostehorn, snop osv. Jeg har egentlig et ganske variert og bra kosthold til vanlig, men er også veldig glad i sjokolade og smågodt.  Men det føles jo så utrolig godt å spise sunt. Jeg blir gladere, får mer energi, føler meg lettere og friskere. Metthetsfølelsen etter et sunt måltid contra et usunt er så utrolig mye bedre syns jeg. Så derfor gleder jeg meg til å teste ut dette den kommende måneden. Tror det blir bra, så lenge det er mye sunn og god mat tilgjengelig. Hvis noen av dere tør å slenge dere på, må dere gjerne gjøre det!

Ikke bare blir livet her og nå bedre av å være sunn. Men tenk på alle de friske, ekstra årene vi får som eldre. Jeg vil heller være den livlige, aktive bestemoren som finner på ting med barnebarna sine enn den som ligger i sykesengen og ikke er i form til å ta vare på seg selv en gang. Et sunt kosthold og en aktiv livsstil forbedrer livskvaliteten og selvfølelsen, to ting som jeg syns er veldig viktig om man skal leve et godt liv.

Jeg kan gjerne blogge litt om hva jeg spiser og hvordan jeg trener i løpet av måneden hvis noen er interessert. Så kan det kanskje være til motivasjon og inspirasjon til andre som ønsker en sunnere livsstil. What do you think? 

Kosttilskuddene jeg tar

Heihei! I dag tenkte jeg å vise dere kosttilskuddene jeg pleier å ta hver morgen. Før pleide jeg aldri å ta kosttilskudd, men så tenkte jeg det var lurt å begynne på omega-3 med tanke på at jeg ikke liker fisk så godt og dermed ikke spiser det så ofte som jeg skal. Jeg merket store forskjeller etter jeg begynte på dem, Jeg pleide alltid å få veldig tørr hud om vinteren, men ikke i år. I tillegg hadde jeg ikke verdens beste immunforsvar og pleide å bli syk et par ganger i året. Denne vinteren har jeg ikke vært syk en eneste gang. Jeg var med kjæresten min hele tiden da han hadde feber og var forkjølet og var sikker på at jeg kom til å bli smittet, men det ble jeg ikke. Og jeg tror dette er mye takket være vitaminene og kosttilskuddene jeg har tatt. Jeg har også fått et bedre kosthold enn det jeg hadde før, og det hjelper også på når man skal holde seg frisk :)


Møllers Dobbel Omega-3
Life Solbrun
Life d-vitamin


Noen av fordelene ved omega-3 er at den inneholder de tre viktigste fettsyrene og kan hjelpe mot tørr hud og hår. Forskning viser positive effekter på forbrenning, muskel og leddplager og generell helse. Jeg tar to kapsler om morgenen.


Noen av fordelene ved d-vitaminer er redusert risiko for å utvikle kreft og for å unngå beinskjørhet i eldre år. Kroppen lager selv vitamin D når man er ute i solen, og det får ikke vi i nord alltid nok av. Jeg tar èn kapsel om morgenen.
Noen av fordelene ved betakaroten er at det beskytter huden fra innsiden og gir en penere, dypere brunfarge. I tillegg er det bra for immunforsvaret og er anti-aging. Jeg tar èn kapsel om morgenen.

Har du noen kosttilskudd eller vitaminer du anbefaler?

Dagens treningsøkt og antrekk

Hei og god kveld, alle sammen. For en hektisk dag dette har vært! Jeg har vært på storhandel på IKEA til det nye rommet mitt hos pappa som skal være ferdig til fredag. Da skal jeg nemlig feire bursdagen min der, (blir 17 år i morgen, wii) så jeg har gått fra butikk til butikk og kjøpt inn det jeg trenger av diverse mat, desserter, pynt og ballonger, glowsticks, partybriller, sugerør osv osv. Nå har jeg bakt en oreokake fra bunnen og beina mine verker etter all gåingen.

Som den superwomanen jeg er fikk jeg også startet dagen med en tur til solariummet og Nr1Fitness. Vi hadde nemlig fri fra skolen i dag <3 <3 Dagens økt har jeg skrevet litt lengre nede i innlegget :)

Image and video hosting by TinyPic

♥ 30min på tredemøllen med 14% stigning, 5km/t
♥ 20 x 5 sit ups
♥ 10 x 3 push ups
♥ 20 x 5 sittende rotasjon medisinball
♥ 10min elipsemaskin 7% motstand
♥ uttøying


Topp fra Kari Traa
Tights fra Frank Shorter
Sko fra Adidas
Jakke fra Junkyard, link her 

Elsker ryggen på overdelen! Sykt freshe farger som matcher skoene, hahah. Og jakken fra Junkyard har jeg også blitt helt forelsket i. Den er så enkel men alikavel sporty, så jeg bruker den hver gang jeg skal på trening. Hadde ingen peiling på at jeg kom til å like den så godt da jeg kjøpte den. Very nice

Hva syns dere?

Nike Epic Lux Tight Fit

Jeg hadde meg en aldri så liten shoppingrunde for noen dager siden. Skulle jo kanskje ventet til januarsalget, men var virkelig desperat etter en ny treningstights. Er blitt så lei 2xu-tightsen min for tiden. Syns faktisk de er veldig oppskrytt. Har brukt mye bedre tightser, og denne nye fra Nike er virkelig en av de bedre. Den kostet 900kr på G-sport og jeg elsker utvalget de har der! Var først på XXL men der var det elendig utvalg i forhold syns jeg. Jeg er i hvertfall veldig fornøyd med denne tightsen. Sitter helt perfekt, er super behagelig og ikke minst utrolig fin. 

Hva syns dere? Hva er deres favoritt treningstights?

Mat, trening og mat

Heihei! Dagen i dag begynte med en kjempe god frokost rett før trening med Birgitte. Tenkte å vise dere kjapt hva jeg lagde. Tok rett og slett bare litt kjøttdeig fra noen middagsrester, la på tre osteskiver og tok skiven i ovnen. Tok den ut når osten hadde smeltet. Det smakte litt pizza, litt taco og litt toast. Perf frokost spør du meg.Har prestert å pådra meg en ryggskade etter litt for tung vekttrening, så da ble det magedag på Fitness. Treningsprogrammet mitt i dag så noenlunde slik ut: 

♥ Tredemølle 5km/h med 12% stigning i 15min.
♥ 5 x 10 push-ups
♥ 10 x 10 sit-ups 
♥ Tre andre mageøvelser (med og uten apparater)
♥ 15min på elipsemaskin med 7% motstand.
♥ Tøye 


Drikkeflaske fra XXL.

Før jeg gikk, kokte jeg et egg til etter trening slik at jeg slapp å lage det når jeg kom hjem. Tok egget på knekkebrød med majones og salt, også lagde jeg proteinshake utblandet med havredrikk slik at jeg fikk protein til musklene rett etter økten.

Så nå er jeg sliten, god og mett og skal gjøre litt lekser før jeg slapper av med Prison Break. Tror dette blir en rolig lørdag, men det går helt fint for jeg er sykt keen på å bare slappe av i kveld, men vi får se. Hva er deres planer for lørdagen?

Trene vekk helgekosen

God kveld dere! Denne dagen begynte med en ordentlig søndagsfrokost. Vi manglet fryste jordbær til smoothien, så i koseklær og no makeup dro Tobias og jeg på butikken for å kjøpe det. Da vi stod ved senteteret så jeg gjennom dørene at det var mørkt. Det var da jeg kom jeg på - Åja, det er jo søndag. Hahaha, da følte vi oss sånn passe dum og gikk hjem og lagde blåbærsmoothie i stedenfor. Den ble faktisk veldig god, så det gikk bra, haha. Nå har jeg akkurat komt hjem fra bestemor og innsett at dette har egentlig vært en veldig usunn helg. Så jeg avslutter den sammen med Birgitte på Fitness nå. Ha en fin kveld videre!

Alt treningstøy fra Nike.

Hvordan være en livsnyter

Hvis jeg kunne beskrevet meg selv med ett ord, hadde det vært livsnyter. Jeg er en avslappet sjel som driter i det som skal drites i, og bryr meg om det som skal brys om. Jeg tror at meningen med livet er rett og slett og bare være lykkelig, og derfor burde alle ha som mål å finne ut hva som gjør de lykkelig her i livet, og drive med det. Men det finnes også små ting i hverdagen man kan gjøre for å nyte livet, her er noen av mine tips!

  Gled deg til ting. Jeg er nesten avhengi av å alltid ha noe å glede meg til. Enten det er ferier, bursdager eller bare det at jeg skal få av gipsen på nesen i morgen. Hvis du ikke har noe du gleder deg til, så kan du jo lage noe du gleder deg til! Countdown eller Daysleft appen er et godt hjelpemiddel. 

 Tren. Det er ingen som er sur etter en treningsøkt. Merker at sinnet mitt blir så lett og optimistisk og jeg blir rett og slett fornøyd resten av dagen. Det er så herlig.

 Vær takknemlig. Og dette er utrolig viktig! Du bor i Norge, så det burde ikke være så vanskelig å finne masse ting du kan være takknemlig for. Jeg tenker ofte på hvor heldig jeg er på flere områder i livet. Jeg er takknemlig for at foreldrene mine er friske eller at jeg ikke blir mobbet, men også småting som hvis vi skal ha taco til middag eller jeg setter sammen et antrekk jeg er fornøyd med.

 Gled andre. Jeg pleier å gi klær og gaver til vennene innimellom. Du kan også gi komplimenter eller lage mat til dem. Hvis de er glad, er jeg glad. 

 Få nok søvn. Hvis jeg går flere netter med underskudd av søvn, merker jeg at dagene blir tyngre og jeg kan ikke gi nok av meg selv. Slik vil jeg ikke leve, så jeg prøver å ikke legge meg altfor sent.

 Lag en spilleliste på Spotify. Haha, dette er litt random men hvis jeg lager en spilleliste jeg er fornøyd med, blir jeg dritglad og stolt.

♥ Vær produktiv. Jeg blir faktisk gladere av å komme meg opp og enten vaske klær eller rydde rommet istedenfor å ligge i sengen hele dagen. Følelsen av å ha vært produktiv er bedre enn følelsen av en bortkastet dag.

♥ Kos deg. Etter du har fulgt det forrige tipset om en produktiv dag, er det ekstra godt å kose seg! Lag noe snacks og se på favorittserien din. Lakk neglene, ta en hårkur eller stell deg selv på en annen måte. Det er så koselig når du først setter i gang. // Weheartit.com
 

Work hard

Denne sommeren har jeg hatt så mye treningsmotivasjon at jeg har trent nesten hver morgen. Pleier å våkne tidlig av meg selv når ingen er våkne eller klare til å henge. Da drar jeg like greit å trener, kommer tilbake og steller meg, også slipper jeg å vente på at folk skal våkne. Minst fire dager i uken, av og til flere drar jeg på Fitness. Det er herlig å være i en sånn periode, for da får jeg samtidig lyst til å være sunn. Og det er jo da men begynner å se resultater etterhvert. Det er så gøy å sammenligne gamle og nye bilder av kroppen sin hvis man har gjort en god nok innsats.

Les mer i arkivet » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017


Hei! Jeg er Leandra, en 18-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du se mitt liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, samfunn, skjønnhet, fotografi og masse annet. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com