hits

Se meg på TV i kveld!

I kveld kan dere se meg i Dagsrevyen på NRK kl. 19.00!

Husker dere på torsdag da jeg fortalte at jeg hadde tilbringt dagen med en journalist og en kameramann fra NRK? I dag skal sendingen vises på tv, og må si jeg både gleder meg, samtidig som jeg er litt nervøs. Vi filmet jo ganske mye, så det blir spennende å se hva som har komt med. Temaet er utseendepress, og det at flere og flere er villig til å legge seg under kniven for å endre på ting med seg selv. Da blir det selvsagt en del prat om neseoperasjonen jeg tok i august, men også spørsmål om skjønnhetsideal osv. Tror det blir veldig interessant, så jeg håper mange av dere skrur på tv-en klokken 19.00 og får det med seg!Her kan dere lese litt på forhånd hva som blir snakket om i sendingen og se intervjuer av noen elever fra skolen min som de snakket med.

Noen som skal se sendingen? :)

Neseoperasjonen (før- og etterbilder)

Dere kan lese mitt første innlegg om operasjonen og hvorfor jeg tok den HER.

Etter min forrige kontrollskjekk hos nesekirurgen fikk jeg endelig bekreftet at nesen min er så og si ferdig. Forandringene som skjer frem til neste kontrollskjekk om et halvt år, er veldig små. Så da tenkte jeg å skrive om hele opplevelsen min med neseoperasjonen nå, pluss vise dere før- og etterbilder. Som sagt var nesen skeiv og hadde en hump midt på neseryggen, så det var det jeg skulle fikse på :)

Operasjonen:
Etter jeg hadde byttet til operasjonsklær, la jeg meg på operasjonsbordet og fikk likegyldighetssprøyte gjennom armen. Deretter måtte vi vente på at bedøvelsen skulle virke.
   Minnet om da de begynte å skjære i nesetippen er svakt. Det første jeg husker tydelig er at jeg kjente det rev litt da de holdt nesetippen oppe med ett eller annet instrument. Da spurte jeg om mer bedøvelse. Det fikk jeg gjennom sprøyter i nesen, og det gjorde faktisk så vondt at jeg felte en tåre. Mitt neste minne er da de brukte en metallfil i nesebeinet. Husker jeg syns det var ekkelt ettersom jeg kunne se min egen nesetipp holdt oppe forran meg, og at han filte såpass hardt at han måtte ta pauser. Jeg spurte om litt mer likegyldighetssprøyte innimellom, og det fikk jeg med en gang.
   Deretter fikk jeg beskjed om at de skulle begynne med meisling. Jeg kjente ikke igjen ordet, men så fikk jeg øye på hammeren. De ga meg en ny dose likegyldighetssprøyte før de begynte, men jeg husker godt jeg lå og tenkte "helvete, helvete, helvete" da de holdt på. Jeg må ærlig si at lyden av hammeren mot nesen min er brent fast i hjernen. Hvis jeg skulle gjort alt på nytt, hadde jeg valgt å bli lagt i full narkose for å slippe minnene og til og med marerittene i ettertid. Operasjonen tok rundt to timer.

Etter operasjonen:
Jeg la på oppvåkingsrommet i litt over tre timer og sov litt, spiste kjeks og var litt på mobilen. Så ble jeg hentet av pappa og følte meg egentlig ganske fin. Bare litt sliten og blå under øynene. Senere på dagen fikk jeg besøk av noen venner og selvom det var koselig, vil jeg ikke anbefale å få besøk ettersom det er veldig slitsomt etter slike operasjoner. Til tross for at jeg bare kunne puste gjennom munnen, sovnet jeg ganske lett og sov lenge. Her er noen bilder jeg tok samme dag jeg hadde operert:


Her var jeg full i bedøvelsesmidler og smertestillende så hadde det ganske greit.

Dag 1 
Da jeg våknet opp og så meg selv i speilet den morgenen, fikk jeg sug i magen og ble helt i fra meg over hvor opphovnet jeg var. Jeg skulle vel egentlig bare slappet av alene denne dagen også, men Tobias kom på besøk. Utover dagen ble det værre og jeg klarte ikke engang å se på serier med han fordi øynene var så sammenklistret. Så jeg lå og holdt han i hånden og håpte at det skulle bli bedre, og ikke værre til dagen etter. Slik så jeg ut dagen etter operasjonen:

Dag 2
Jeg var ikke noe bedre da jeg våknet opp dag 2, men heldigvis forbedret det seg mye utover dagen og jeg kunne endelig ha øynene åpne. Det føltes helt fantastisk i forhold til dagen før. Slik så jeg ut to dager etter operasjonen. Sykt pen.

Dag 3
Jeg kunne endelig ta tampongene ut av nesen! Det var litt skummelt men ikke vondt i det hele tatt. Kunne puste akkurat som normalt med en gang. Nå begynte hevelsen å roe seg rundt øynene, men den flyttet seg nedover til kinnene slik at jeg så ut som et ekkorn. Gipsen begynte å bli veldig irriterende og ga meg litt problemer med å sovne ettersom jeg sluttet på smertestillende etterhvert.

1 uke 
Gipsen hadde begynt å gjøre meg helt gal og jeg var rett og slett sur og nedfor rundt denne tiden. Så da gledet jeg meg masse til å ta gipsen av! For å få den av må man bare gå i dusjen og la vannet renne over den en stund. Det var litt vanskelig og jeg brukte litt tid, men når den først løsnet var det lett. Da jeg kjente forsiktig nedover neseryggen i dusjen, ble jeg utrolig lettet og glad. Humpen var vekke! Jeg gikk rett til speilet for å se nesen. Fra siden så det mye bedre ut, men ikke forfra. Neseryggen var veldig bred, men jeg fant heldigvis ut at det bare var hevelsen. Nesen ble smalere og mindre for hver dag og jeg begynte å bli fornøyd.

Før- og etter.
Nå er jeg utrolig fornøyd med nesen min, og hvis dere ser på bildene under skjønner dere kanskje hvorfor! Hele ansiktet blir mer balansert både forfra og fra profil, så nå føler jeg meg mye mer vel fra alle vinkler.


Operasjonen min kom på 40.000kr og jeg ble operert av Stefan Emmes ved Plastikkirurgisk Institutt ved Lagunen Helsepark. Hjemmesiden deres er Plastkir.no.

Min neseoperasjon og mitt syn på plastisk kirurgi

Mange av mine kjente vet at jeg har vært veldig misfornøyd med nesen min i lang tid. Nesetippen er helt fin, men neseryggen er skeiv og har en liten hump. Så etter påskeferien tidligere i år dro jeg og pappa på møte med Stefan Emmes som er en erfaren plastikkirurg på Plastikkirurgisk Institutt (i Lagunen Helsepark) her i Bergen og avtalte at jeg legger meg under kniven den 13. august. Jeg vet at jeg er veldig ung men dette er neppe noe jeg kommer til å angre på. Jeg har familie, venner og kjæreste som liker meg akkurat som jeg er, men dette gjør jeg 100% prosent for meg selv og min egen selvfølelse. Det er noe jeg har hatt lyst til å gjøre i mange år, og jeg syns ikke det er noe gale med å endre på ting man er misfornøyd med hvis man har sjansen. Det siste jeg vil er å fremstå som selvoptatt og overfladisk på bloggen. Jeg vet at dette bare er en bagatell og det finnes ting som er tusen ganger viktigere enn en nosejob, men hvis det gjør meg glad, hvorfor ikke? 

Syns dette bilde var litt tidig, haha

Mitt selvbilde
Nesten alle bildene av meg på bloggen er tatt fra den høyre siden av fjeset mitt. Det er fordi jeg har komplekser for hvordan nesen får den venstre delen av ansiktet mitt til å se ut. Hver gang jeg møter nye folk, snakker med noen eller det blir tatt et bilde, må jeg alltid vise meg fra den høyre siden. Det har blitt utrolig slitsomt. Hver gang noen ser meg fra venstre, får jeg lyst å dekke til ansiktet og unngå all øyenkontakt. Jeg vet det er utrolig teit av meg men jeg har ikke klart å bli kvitt den uvanen uansett hvor mye jeg har prøvd. Men etter i morgen kan jeg endelig føle meg like fin sett på fra begge sider, og det er det jeg gleder meg mest til - å slippe å tenke over det, slik som alle andre.

Operasjonen
Operasjonen tar 1-2 timer og jeg må ligge der i 3 timer på overvåkning etterpå. Operasjonen begynner klokken 8 om morgenen. Det er strenge regler jeg har vært nødt til å følge før operasjonen og som jeg må følge etterpå. De tre første dagene må jeg ta det absolutt helt med ro og ligge mest mulig stille. De fem neste dagene kan jeg gå forsiktig oppe. I to uker må jeg unngå all fysisk aktivitet som øker blodtrykk og hjertefrekvens. Jeg må ligge på ryggen med overkroppen hevet i fire uker. Om tre måneder kan jeg leve som normalt igjen. Det vil si reise med fly, dykke, drive med ballsport og slike ting. Jeg vet det ikke blir en behagelig tid fremover og slettes ikke noe mer gøy og morro på meg denne sommerferien. Dette kommer til å føre til dårlig med blogging, tapt muskelmasse og at jeg ser helt forferdelig ut med blåmerker, bandasjer og tamponger i nesen den første tiden, hahaha. Men jeg tror nok det kommer til å bli verdt det! Dessuten har jeg mangen gode som kommer på sykebesøk, jeg har fått tv på rommet, låner ps3-en til Tobias og alle COD-spillene til Matias. Nå har jeg sug i magen og er veldig nervøs ovenfor morgendagen, men jeg gleder meg til å få drømmen om en søt, liten nese oppfylt. Operasjoner er noe av det skumleste jeg vet, så jeg har satt utrolig stor pris på omtanken som har blitt vist og betryggende ord som har blitt sagt til meg i dag. Birgitte og typen kom nettop med snop på døren og sa lykke til, åe ♥ 

Jeg har bestemt meg for å være helt åpen om neseoperasjonen. Det er ikke noen hemmelighet at jeg skal ta det. Folk kommer til å legge merke til det før eller siden og da sier jeg det som der er, uten skam. Det kommer nok til å bli flere innlegg som omhandler neseoperasjonen min om en stund, men jeg vil avslutte dette innlegget her for denne gang. Hvis dere har noen spørsmål er det bare å spørre i kommentarfeltet, så skal jeg svare i et annet innlegg. Hva er deres tanker om plastisk kirurgi?

Les mer i arkivet » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017


Hei! Jeg er Leandra, en 18-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du se mitt liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, samfunn, skjønnhet, fotografi og masse annet. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com