hits

DDSGOD HJEMMELAGET VEGGISBURGER

Caroline og jeg har lenge hatt planer om lage hjemmelagete vegetarburgere! S det gjorde vi, og resultatet ble s nydelig. Jeg er veldig glad i veggisburgere, og bestiller det veldig gjerne om menyen tillater det ute. Jeg syns Pygmalion sin er ddsgod. Men jeg m nesten innrmme at denne vi lagde selv, ble kanskje hakket bedre. N kunne jo vi velge ut perfekt tilbehr og gjre den perfekt for oss selv, noe vi gjorde. Caroline fant en oppskrift p Vegetarbloggen, s jeg klipper og limer den inn i dette innlegget her! Med litt forandringer etter slik vi gjorde det.

Image and video hosting by TinyPic
Se p denne saftige herligheten! Og det verste er at den smaker bedre enn den ser ut som og...

Ingredienser: 
1 desiliter grnne eller brune linser
1 spiseskje linfr
2 spiseskjeer varmt vann
1 desiliter valntter
1 sjalottlk
2 hvitlksfedd
150 gram assortert sopp (vi brukte aromasopp)
Olje til steking (vi brukte rapsolje)
2 spiseskjeer soyasaus
1 spiseskje tomatpur
1 teskje rkt paprikaplver
1 teskje trket oregano (vi droppet dette)
2 spiseskjeer maisstivelse
1 desiliter havregryn
Salt og pepper

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Framgangsmte: 

Kok linsene mre i godt med vann, det tar cirka n time. Sil av vannet. (Vi kjpte ferdige, blte linser i vann s vi slapp koke dem)

Kjr linfrene til pulver i en kaffekvern, og bland de sammen med det varme vannet. La det st og trekke i fem minutter. (Vi kjpte ferdigkvernede linser)

Grovhakk valnttene. Finhakk sjalottlk og hvitlk, skjr sopp i sm terninger.

Varm opp en stekepanne til medium/hy varme. Rist valnttene noen minutter. Legg de til sides og ha olje i pannen. Ha i sjalottlk, hvitlk og sopp, og la det surre i fem minutter. Ha i soyasaus, tomatpur, rkt paprikapulver og oregano. Skru av varmen.

Bland sammenlinser, linfrblanding, valntter og soppblanding i en bolle. Rr inn maisstivelse, og spe med havregryn til du fr en ganske fast masse. Smak til med salt og pepper. 

La burgerdeigen st i fred i en halvtime fr du former den til burgere. (Vi var for sulten til gjre dette)

Burgerne kan enten stekes i ovnen p 200 grader i 20-25 minutter, eller p stekepanne p medium/hy varme i cirka 10 minutter. (Vi stekte dem)

Som tilbehr lagde vi guacamole (skviste en avokado med gaffel og blandet inn noen drper sitronvann, et lite fedd hvitlk, salt og pepper) Jeg hadde ogs mais, ketchup, hamburgerdressing, crispysalat, tomat og rdlk p burgeren min. Vi kjpte ferdige hamburgerbrd som vi varmet litt i ovnen. 

Image and video hosting by TinyPic

Latterlig tenke p hvor sunn og full av nringsstoffer denne hamburger-pattyen er i forhold til om det skulle vrt et kjttstykke. Om du skipper hamurgerdressingen og bruker et litt grovere brd, er jo dette et skikkelig sunt mltid. Man skulle egentlig ikke tro det p den saftige, fargerike smaken, s ja, veldig fornyd med dette mltidet med andre ord! Det var virkelig ikke s vanskelig flge oppskriften heller, og ganske gy nr man er to!

SUKKERFRITT

/reklame

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

se p alt dette godteriet. Og alt er uten sukker! Jeg fikk en pakke i posten med alt dette innholdet for noen dager siden, og har allerede begynt sjekke ut snopet. Jeg tror jeg var mest spent og skeptisk p melkesjokoladen (som en stor sjokoladeelsker) og jeg m si meg evig imponert over hvor god den var. Smakte som helt vanlig melkesjokolade, og det skal jammen mye til for gjette at det ikke er sukker i dette sukkertyet. Den salte lakrisen ble ogs en stor favoritt hos meg. Og de rde og hvite dropsene er vel en stor favoritt hos de aller fleste?

Alt er fra Sukkerfritt.noEn nettside spekket med snop i alle varianter, og alt sukkerfritt. Det er som de skriver selv. Det er ikke akkurat sunt, men det er i hvert fall sunnere og bedre for deg enn vanlig godteri, og nr smaken er upklagelig, er dette et genialt alternativ. Du slipper sukkeret og sparer deg for de drlige kaloriene du heller kan fylle med annen nringsrik mat. I tillegg s elsker jeg prve ny mat og snacks, s dette var jo rene kjre julaften for meg. S det blir dagens anbefaling - sjekke ut hva Sukkerfritt har by p! Ordet er linket.

VEGGISWOK

Image and video hosting by TinyPic

Her kommer enda et lite mat-tips til dere! P dagens meny str en saftig vegetarwok. Jeg ekseprimenterte som vanlig litt p kjkkenet, og blandet sammen en god miks av sunne matvarer i stekepannen blandet med en god saus. Her er hva jeg brukte og gjorde. Dere trenger s klart ikke ha akkurat disse ingrediensene. Jeg hev egentlig bare oppi det vi hadde tilgjengelig i huset og det jeg tenkte ville smake godt sammen.

Ingredienser:
1/2 brokkoli
1/2 blomkl
1 boks vannkastanjer
1/2 boks brune bnner
1/2 boks mais
1/2 rdlk
1 boks Santa Maria Oyster Sauce

Fremgangsmte:
Verdens letteste fremgangsmte, haha. Jeg kuttet opp brokkolien og blomklen, stekte det en stund i stekeplaten med litt vann. S hev jeg oppi resten av grnnsakene og oyster sausen og lot det koke i 10-15min. Jeg lagde ogs ris til ha ved siden av.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Inns n som jeg fikk en kommentar om det, at sterssaus selvflgelig ikke er vegetarisk da det fremstilles av sters! Det er jo logisk, men jeg tenkte ikke over det i det hele tatt. Heldigvis finnes det mange andre gode sauser bruke i wok som er vegetariske. Det kan jeg vise neste gang!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Har dere laget en god wok fr dere vil anbefale?

(VELDIG) SUNN OG (VELDIG) DIGG SJOKOLADEMOUSSE

I dag kommer et nytt, lite mattips, og denne gangen er det ikke en middag, men en dessert! Det er egentlig en ganske allsidig oppskrift, da den ogs kan brukes til frokost, mellommltid, snacks, kvelds eller lignende. Det er en sjokolademousse. Jeg smakte denne for frste gang da ssteren min laget den da jeg beskte henne i Stavanger for noen r siden. Da jeg hrte hvilken ingredienser hun hadde brukt, ble jeg ganske skeptisk og lot faktisk sjokolademoussen st i kjleskapet til dagen etter. Men da jeg endelig smakte den, ble jeg s positivt overrasket over smaken og konsistensen at jeg mtte spise skeptisismen min. Den er fyldig, saftig, sjokoladete og st. Den kan bli ganske mektig og mettende, men det har sikkert mye med ingrediensene som er i den gjre. Den inneholder nemlig 1 avokado, 1 banan, yeml med kakaopulver og en teskje honning. Jeg tror vi alle har hrt hvor ufattelig sunt avokado er, og at det er noe av det beste du kan spise. Og samme har jeg hrt om banan egentlig. Kakaopulver fungerer nesten som et proteinpulver for meg, da det har s hyt innhold av proteiner. Og litt honning er min go-to sweetner p s og si alt jeg spiser. S alle disse ingrediensene sammen oppi en blender eller med en stavmikser, s har du det!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Noen som har prvd det fr, eller kunne tenkt seg prve?

VEGGISMIDDAG OPPSKRIFT

Her kommer enda et enkelt middagstips til dere! Jeg har vrt alene hjemme den siste tiden fordi pappa har vrt bortreist, og nr jeg er alene, lager jeg egentlig bare vegetar/vegan-mltider. S da blir det litt eksperimentering p kjkkenet av og til. Jeg tenkte meg til at miksen av disse ingrediensene ville laget en velsmakende og noenlunde sunn middag til meg! Det ble en suksess, og jeg kommer uten tvil til lage dette igjen. S da tenkte jeg det var p sin plass dele middagsiden med dere! Oppskriften passer til to personer. Jeg satte litt rester bort i kjleskapet da jeg spiste middagen alene.

Du trenger:

5dl Fullkornspasta
1/2 brokkoli
1 liten squash eller 1/2 stor squash
1 boks Dolmio Bolognese

Du gjr:

Kok pastaen som anvist p pakken. Kutt opp brokkolien i sm trr og squashen i sm firkanter. Stek det i pannen til det hvite i squashen blir litt brunlig. Hiv oppi en boks Dolmio bolognese Classico. Du lar det smkoke i cirka 10min. S blander du sammen den ferdigkokte pastaen med bolognese- og grnnsaksmiksen. Done! Litt brd med smr p siden passer utmerket. 

Noe du kunne testet ut? Har du kanskje noen veggis-middagsoppskrifter du syns jeg burde prve meg p?

EN MIDDAG P SUMO

De som flger meg p Snapchat (leandra86) s kanskje det enorme fatet med sushi fra sushihimmelen Anna og jeg koste oss med p fredag! Vi spiste p arbeidsplassen, Sumo Restaurant. Dette innlegget er dedikert til dem og all den deilige maten jeg ser kokkene legge ned s mye dedikasjon i hver gang jeg jobber. Ikke minst sjefen og alle kollegaene mine som jeg har nevnt fr jeg trives s godt med! Det er mange som tenker at Sumo bare selger sushi, men de er en asiatisk fusion som ogs har mange varmmatretter med alt fra hamburgere til salater til supper og andre kjttretter. Jeg er ganske sikker p at alle kan finne noe de digger her inne. Jeg er i hvert fall ikke lei maten her enda. Ikke litt engang, haha. Og det er fortsatt er par ting jeg ikke har prvd ut enda, men jeg jobber meg gjennom hele menyen etter hvert, s jeg vet hva jeg kan anbefale videre. Dessertene er like vanskelig bli lei som hovedrettene, h jeg elsker alle. Ostekaken, sjokolademoussen, men sjokoladefondanten er virkelig noe for seg selv her. Spr sjokoladekake utenp og flytende herlighet inni. Det ble Anna og meg sitt valg denne gangen, etter vi hadde slukt noen (mange) sushibiter til middag. Bare se s nydelig maten blir servert!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicMin vakre sushidate

Image and video hosting by TinyPic
Runder av bildeserien med sjokoladefondanten som m prves nr dere stikker innom ♥

Sumo har mat for mennesker i alle aldere, bde sm barn og godt voksne. Vi har ogs sunne alternativer til barnematen!

Har dere testet ut mat fra Sumo fr?

EN GOD VEGANSK FROKOST

Wii, enda en enkel, liten matoppskrift for mine fellow amatrkokker. Egentlig for viderekommende ogs, haha, for dette er s godt. Og veldig enkelt! En liten havregrtmiks med ingredienser helt fri for dyreprodukter! Stt, varmt og mettende i lang tid. Let's go. Alt jeg gjr er ta noen lettkokte havregryn i en skl, fylle den opp med vann slik at de verste flakene flyter litt i sklen. S setter jeg den i mikroblgeovnen p 1min, tar den ut, rrer om, og setter den inn i 1 minutt til. S tar jeg en spiseskje med peanttsmr i en skl, smelter den i mikroblgeovnen i 30sek slik at den blir litt mer flytende. Peanttsmret heller jeg over havregrten, tilsetter noen oppkuttede eplebiter og en oppkuttet banan. Til slutt strr jeg over litt kanel, og vipps, har du en sunn og deeeiliig frokost. Jeg tilsatte faktisk ogs noen jordbr i den etter hvert fordi jeg trengte litt mer friskhet, da mltidet er ganske varmt og mektig :) Kunne ogs brukt flere eplebiter.

You dig? ♥

ENKLEST OG BEST, VEGANSK MIDDAG

Hey hey hey! Se hvem som slr til med enda et middagstips i dag! Det er ikke s lenge siden jeg viste dere den deilige pasta- og pestosalaten min her p bloggen. Den inneholdt da fetaost, og var dermed ikke helt vegansk slik som dagens middagstips blir. Jeg er som sagt verken vegetarianer eller veganer, dessverre. Min eneste unnskyldning til det er latskap og lite viljestyrke for vre rlig. Men noen ganger fler jeg meg inspirert og flink. Og i noen dager eller perioder er jeg faktisk helt vegansk i matveien. Det gir meg et annet niv av glede og ro. Enda oftere er jeg vegetarianer faktisk, uten i det hele tatt prve. Jeg kan prestere ikke spise kjtt i en uke uten i det hele tatt tenke over det, s det er jo veldig positivt at det har blitt s naturlig for meg. P restauranter er jeg ogs alltid ivrig p sjekke ut veggismenyen :) Masse digge smaker utforske. Jeg elsker prve ny mat og sier et stort ja til s og si alt.

Plantebasert spising er noe som begynte oppta mye av interessen og engasjementet mitt for litt over 3 r siden n. Jeg har alltid hatt masse respekt til alle som prver gjre en positiv forskjell nr det gjelder helse, dyr og ikke minst det globale miljet - gjennom matvalg. Det er lite som kan mle seg med den positive effekten dyre-frie produkter har p akkurat disse tingene. Netflix har mange gode dokumentarer om dette hvis noen vil finne ut mer. Er utrolig masse spennende og overraskende sette seg inn i hvis du fremdeles er ukjent med hele konseptet. Jeg ser veganisme virkelig vokse over alt for tiden. P YouTube, hos kjendiser, vennekretsen og til og med familien. Det er nesten bitterstt  se at flere og flere innser at man virkelig ikke trenger kjtt for leve, og at det finnes mye bedre og sunnere alternativer til bde proteinene og vitaminene. Ikke minst hvor uhorvelig stor innvirkning det har p miljet, og selvflgelig lidelsen for levende, flende skapninger som nsker leve gode liv. Jeg s faktisk nylig en Ted-talk hvor en snakket om hvor stor negativ innvirkning produkter med melk og kjtt hadde p den mentale helsen i forbindelse med hukommelse og alzheimers. Ikke bra. Og hvor utrolig positiv innvirkning mat fra planteriket hadde p akkurat det. Forskjellen dietten kunne skape i hjernen var mind blowing. Dere kan se den her hvis dere vil. Syykt mye god info ha, og ikke minst interessant.

 S her forleden hadde jeg meg en vegansk dag og stelte i stand en suuuper god middag til meg selv etter trening. Den ble s god (og jeg ble s stolt) at jeg mtte dele den med dere. Se s fin og "typisk vegan" den ser ut, haha, ddsfin.

Du trenger:

En stpotet
En pose vasket og klar spinatblader
Couscos
Avokado
Salt
Pepper



Fremgangsmte:

Jeg varmer opp ovnen til 225 grader celsius. S kutter jeg stpoteten i to og smrer en teskje med olivenolje p flaten til begge to. Jeg lar dem bake i ovnen i 30 til 40min. Couscousen tar jeg i en skl, fyller den med vann akkurat slik at de verste kornene flyter litt. S tar jeg den i mikroblgovnen i 3min. (Jeg pleier bare yemle hvor mye couscous jeg bruker.) S legger spinaten i en skl, kutter avokadoen i biter, river av skallet p stpoteten og kutter den i biter. Hiver det oppi spinaten. S heller jeg i couscousen (jeg sverger jeg kunne spist couscousen alene) Til slutt topper jeg alt med litt peppermiks og drysser over litt Maldon havsalt. 

Jeg eeelsker st mat og er glad i alt som har stlige, varme smaker. Med friskheten til avokadoen og spinaten, saltheten til couscousen og saltet, blir det en perfekt combo med stpoteten (spiser ogs stpotet alene, hehe) S det var min veganske, enkle amatrmiddag! Stpoteten har litt lang baketid, men jeg satt bare og sminket med meg en kopp te mens jeg ventet, s det gikk helt fint. Worth the wait!

Er dette noe dere kunne tenkt dere prve? :)

ENKELT OG SUNT MATTIPS

Det er ikke ofte jeg prver meg frem p kjkkenet, eller er finne p kjkkenet i det hele tatt. Men av og til slr jeg til med noe digg faktisk. Frokoster er jeg best p. Varme rundstykker med all slags plegg er egentlig standard meg om morgenen, og jeg koser meg skikkelig med det. Middag derimot, det er en helt annen sak. Jeg tror ikke noen har sett meg lage middag fr. Men n nr jeg for en gangs skyld gjorde det her om dagen, og det i tillegg ble ganske godt, da m det faktisk deles p bloggen. S dette er alts et lite middagstips til de som er like talentfulle som meg p kjkkenet, eller som nsker noe lett, godt og sunt. En ganske enkel miks med veldig god smak! 



Jeg har brukt:

- Baby leaf salat
- Fullkorns pastaskruer
- Pesto
- Fetaost
- Soltrkede tomaer
- Pinjekjerner 


Framgangsmte: 

Jeg koker pastaen som anvist p pakken. Nr de er ferdig tar jeg 1-2 spiseskjeer med pesto og rrer det sammen med pastaskruene. S finner jeg frem en skl og mikser alle ingrediensene nevnt over sammen. Superduper lett, og utrolig digg!

Noe dere tror dere hadde likt? Har dere noen andre lette, gode oppskrifter jeg burde prve meg p?

Oppskrift p verdens beste kosedrikk

I dag skal jeg gi dere oppskrift p en te litt utenom det vanlige. Jeg har alltid vrt glad i te, men aldri drukket det noe srlig regelmessig bortsett fra n i det siste. Jeg elsker prve ut nye teer. Det er jo en hel verden av smaker utforske. Jeg er veldig glad i bare en tepose i varmt vann uten noe tilbehr, men jeg husker for mange, mange r siden, da jeg beskte Solfrid, tok hun melk i teen min. Jeg syns det hrtes s rart og lite appetittelig ut, men jeg syns det var overraskende godt. Her om dagen fikk jeg plutselig for meg at jeg skulle ta bde melk, kanel og honning i solbrteen min. Jeg syns det virket som en deilig combo, og jeg ble igjen overrasket - for det var i tillegg myyye diggere enn jeg forventet. N serverer jeg det til alle som er p besk og serist alle har elsket det. Inkludert de som ikke i utgangspunktet liker te. Det er jo egentlig ganske enkelt, og ikke srlig innovativt av meg, haha, meen om noen av dere ikke har prvd det fr, s anbefaler jeg sterkt disse ingrediensene:


Jeg bruker sklart min trofaste rismelk, Hindu kanel, Twinings sin blackcurrant te og flytende fjellhonning. 

Ta oppi ingrediensene i denne rekkeflgen for best resultat: Varmt vann, tepose, honning, kanel og til slutt melk. Glemte meg alltid i starten og tok melken oppi frst slik at teposen ikke fikk blande seg med s varmt vann som den skulle, i tillegg smelter honningen treigere og kanelen legger seg bare stygt p toppen hvis du ikke avslutter med melken, s ikke gjr som meg. Flg rekkeflgen jeg skrev opp s er du good to go.

Noe dere kunne tenkt dere prve?

Vegansk middag oppskrift / falafel med tilbehr

I gr spiste jeg noe sweeeet, som ogs blir dagens middag. Sykt lettvint og sykt tasty! Jeg er ikke i det hele tatt noe flink p kjkkenet, og lager s og si aldri mat fra bunnen av. Det suger jo litt nr jeg fr sprsml i kommentarfeltet som nsker oppskrifter p veganske retter. Jeg har et par oppskrifter up my sleave, men det er nok dessverre ikke laget fra bunnen av. Dere kan jo absolutt prve p det selv. Denne middagsretten jeg skal vise dere, inneholder bare tre produkter fra butikken, men er sikkert lett gjenskape med ingrediensene de inneholder om dere sker litt rundt p Google. Men om dere nsker den lette versjonen, er jeg her i dag for gi dere den. Enjoy. Slik s middagen min ut:

Og dette er det du trenger:

Disse falafelene kjpte jeg i frysedisken p Rema 1000, og ble eeevig imponert. Satt og lurte p hvorfor i alle dager jeg ikke spiser falafel oftere? Det er kanskje noe av det beste jeg vet p smak, og disse var skikkelig gode!


Denne byggrynsalaten oppdaget jeg for et par dager siden, og er for yeblikket p min tredje boks. Seee ingrediensene. Nam. Jeg kan ogs spise den uten tilbehr. EDIT: oppdaget akkurat at det er italiensk hardost i denne! Alts ikke 100% vegansk dessverre.


Og den siste ingrediensen er denne sausen/suppen. Ogs ekstreemt god p smak. M prves!

Fremgangsmte:
Jeg varmer falafelene i ovnen som anvist p pakken
Varmer byggrynet og sausen som anvist p pakkene

HAHA, okei, jeg er verdens kjipeste matblogger. Det er den latterligste fremgangsmten jeg har sett, men hey, det ble driiitgodt og definitivt worth a try.

 

Bon appetit

Hvordan gr det med kostholdet? // veganisme

Annonselenker

 

Mange kommer til bli veldig glade nr jeg skriver dette og mange kommer nok til bli provosert. Men fr jeg begynner skrive det jeg hadde tenkt, tenker jeg bare avklare det faktum at mennesker ikke trenger kjtt for overleve i dag, men at det derimot gjr uendelig mye mer skade enn godt generelt. Bare slik at vi unngr de kommentarene som sier at man fr proteinmangel eller vitaminmangel osv. Den pstanden er motbevist og falt dd for flere r siden. Vi har toppidrettsutvere og bodybuildere som er veganere. Einstein var ogs veggis. Sier litt. Man fr i seg alt man trenger og mer, om man spiser the basics fra et plantebasert kosthold. Jeg bare flte at dette var ndvendig skrive i begynnelsen av innlegget slik at vi i strre grad forhpentligvis unngr utdaterte sprsml om kjtt og nring i kommentarfeltet.

For jeg liker egentlig tro at det begynner bli allmennkunnskap; at kjtt, melk, egg og dyreprodukter generelt gjr mer skade enn godt for helse, dyrevelferd og milj. Men jeg oppdager innimellom mennesker som blir sint, og ikke tror p det fordi det strider i mot hva man blir fortalt av foreldre og lrere og lrerbker generelt i oppveksten. Og det virker som om mennesker blir fornrmet og frustrert. Men tro meg, det er like frustrerende vre en del av en minoritet og fle at flesteparten rundt seg er s blind p sannheten... men historien viser jo gang p gang at majoriteten tar feil og at det er minoritetene som til slutt blir den nye majoriteten. Og med den kende populasjonen vegetarianere og veganere i dag, ser det ut til at vi er p riktig vei.

Heldigvis i det siste, etter den nye dokumentaren kom ut p Netlix, "What The Health" oppdager jeg at mennesker rundt meg som for et par r siden ville fnyst, ledd av og avfeid veganisme, fr ynene sine opp for det. Jeg s What The Health nylig, og ja det er en informativ dokumentar som jeg er glad flere og flere ser, men personlig likte jeg Cowspiracy bedre. Samme type som har lagd begge. Men for all del, begge dekker ganske mye viktig og jeg er glad for folk ser dem. Begge finnes p Netflix.

I tillegg, etter jeg s den dokumentaren ble jeg igjen inspirert og pminnet hvorfor jeg bestemte meg for lene meg mot et plantebasert kosthold og spise vegansk en hel mned for snart to r siden. Siden den gang, har jeg innimellom ftt sprsml om hvordan kostholdet mitt er med tanke p at jeg snakket s mye om veganisme tidligere. Da jeg oppdaget veganisme og skadene kjttproduksjon og industri-jorbruk hadde p helse, dyr og det globale miljet, ble jeg fullstendig oppslukt i dokumentarer og noterte meg alle logiske konklusjoner og vitenskapelige fakta. Det ble virkelig noe som engasjerte meg og jeg brant for. Dermed prvde jeg som sagt veganisme i en mned. Og det gikk egentlig helt fint. Masse grnnsaker, frukt, belgfrukter, korn, fr, brd, falaffel, ris og spennende retter i tillegg til at jeg oppdaget mange digge matvarer som erstattet produkter som vanligvis inneholder dyreprodukter, som youghurt, melk osv. Mange av disse matvanene, har blitt permanente hos meg, men jeg har vrt mye mindre nye i hverdagen enn det jeg var p mitt flinkeste s klart. Jeg foretrekker s og si alltid mat fra vegetarmenyen p restauranter. Innimellom spiser jeg kjtt. Jeg liker det ikke innerst inne, med tanke p det jeg vet. Men jeg noen ganger har jeg ikke nok viljestyrke til avvise det, og jeg er rett og slett ikke et moralsk nok menneske til 100% unng det. Jeg skulle nske viljen min var sterkere, og at jeg var like flink som fr. Det gr litt i blger. Etter jeg ser slike dokumentarer som nevnt tidligere, blir jeg veldig inspirert og motivert igjen plutselig.

Jeg hper og prver p at jeg selv bare skal bli flinkere og flinkere lene mot et plantebasert kosthold. Frokost, lunsj, middag og hovedmltidene klarer jeg ofte men mellommltider og snacks som kake, sjokolade, godteri og annet i sosiale sammenhenger... Da blir jeg weak og faller jeg for fristelsene. Men det finnes s utrolig mye god vegetarmat og kjleskapet mitt innholder heldigvis ganske mye av det for tiden. S det er ca. der jeg ligger an med kostholdet antar jeg. Kunne vrt mye verre, men jeg skulle ogs vrt mye flinkere. Hva med dere?



Topp HER
Bukse HER
Klokke fra Marc Jacobs
Solsikker fra Toppe Blomster

Oppskrif p (vb) stpotetfries og hjemmelaget aioli

f til de perfekte stpotetfriesene er en kunst. Spr utenp, blt inni. De komme adlri til bli like spr som de du kan kjpe p restaurant, for de bruker en helt annen teknikk. Men i det siste har jeg perfeksjonert mine s godt jeg kan. Dessverre har de siste gangene jeg har ftt dem til s perfekt, blitt laget med yeml uten flge noen spesiell oppskrift. Men n stor forskjell har det vrt - stpotetene jeg har brukt de siste gangene har vrt utrolig ferske og gode. Jeg har sett med en gang jeg kuttet dem opp at de var modne og i nydelig stand. Da har de en stek og klar oransjefarge og ser fuktig og saftig ut. Usikker p hvordan du kan kjenne dem igjen p butikken, men mine er kjpt p Kiwi, som ofte har veldig god kvalitet p frukt og grnt.

Oppskrift p stpotetfries:
Jeg kutter dem opp i s tykke biter som jeg nsker. Jeg liker dem ganske tjukke for da blir de saftigst. Jeg legger bitene i en plastikkpose, heller over en desj med olivenolje og rister posen til jeg kjenner at alle har et tynt lag med olje over seg. S siler jeg over et lite lag med maizenamel og rister posen igjen til jeg ser at melet er borte og bitene ser litt mer klebrig ut. Hvor mye av disse to ingrediensene du trenger, avhenger av hvor store stpotetene er og hvor mange du har. Man m rett og slett prve seg litt frem. Deretter sprer jeg dem p et stekebrett med bakepapir. Setter dem p 225grader varmluft i ovnen i 30min, tar dem ut, snur dem med gaffel slik at de blir like stekt p begge sider, og tar dem inn igjen i 10 nye minutter. Vola, de er ferdig.

Oppskrift p hjemmelaget aioli:
Jeg ante ikke at det var s lett lage hjemmelaget aioli. Det finnes flere forskjellige mter gjre det p, og det finnes oppskrifter som har flere ingredienser enn min enkle oppskrift, men jeg syns den ble mer enn god nok! Jeg brukte en halv tube majones, skviste ut ca 2 spiseskjeer sitronsaft og finkuttet et halvt fedd med hvitlk. Dette rres sammen og vipps, har du hjemmelaget aioli. Det er jo s utrolig godt. Ogs til brd selvflgelig!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic  

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Jeg er en stor sucker for ketchup, s denne comboen slo ikke feil. Nr man fr til stpotetfriesene perfekt, noe som krever et par ganger med prving og feiling, kan man f de s gode at det nesten ikke er ndvendig med tilbehr, eventuelt bare med et lite dryss salt eller havsalt over. Mmmm. Lykke til!

Har dere ftt til lage stpotetfries fr?

Dagens eksotiske matinnkjp

Solen steiker fortsatt i Bergen og dagene utnyttes til det maximale. I gr tok jeg det s langt at jeg hoppet i sjen. M si jeg er litt stolt av meg selv og mine bragder denne vren. Frst scorer jeg mitt frste ml i fotball i hele mitt liv, s bader jeg Bergen hvor det var snstorm for en uke siden. Det fles s fjernt at det faktisk sndde for litt siden nr jeg sitter her i med et solbrent ansikt. Jepp, jeg klarte det fr sommeren startet i r ogs. Glemmer meg alltid, men jeg skal vre flink med solkrem resten av ret. Er ikke noe kjekt sitte svi i tryne og fle at du ikke kan lfte brynene eller rynke p nesen uten at det gjr vondt i huden. 

I dag hadde jeg heldagsprve i norsk og satt og cravet oliven av alle ting. S da dro jeg megselv avgrde til byn etter en (forhpentligvis) vellykket norsktentamen, og dro til en utenlandsk forretning i byn som selger en haug med forskjellige ferske oliven. Jeg husker ikke helt hva akkurat den het, men dere kan nok f tak i det flere steder. Jeg endte egentlig opp med kjpe litt mer enn det jeg hadde planlagt. Men jeg blir altfor fascinert over slike butikker, og er jo en sucker for asiatisk mat, s da blir dette innlegget et "dagens innkjp" asian style.

Her var det jeg egentlig skulle kjpe:

Her var det jeg endte opp med:



Jeg vokste opp p YumYum -nudler fordi foreldrene mine mente disse var tusen ganger bedre enn Mr. Lee sine som alle kjpte. Jeg liker egentlig begge typene Vi hadde alltid skuffen full av den gule YumYum med kyllingsmak, men vi har aldri kjpt dem i andre smaker, s da bestemte jeg meg for prve disse. And-, biff- og reke-smak.


Denne suppen er sinnsykt god p smak men den er s himla sterk. Jeg er egentlig litt pussy nr det kommer til sterk mat, s kanskje dere slipper rennende yner og nese nr dere spiser den. Jeg har egentlig tvingt meg gjennom det, fordi den smaker s godt. N kjpte jeg den gule ogs som skal ha hint av sitronsmak. Hper p at den er mildere.


Disse er ok++  ha stende i kjleskapet. Spess n i russetiden. Salt mat er eksepsjonelt digg dagen derp.


Jeg vokste aldri av meg nysgjerrigheten som barn, og det gjelder p alle aspekter ved livet. Ogs mat. Jeg lytter ofte til andres samtaler, observerer alt som skjer rundt meg, stiller sprsml herfra til evigheten og m alltid bestille noe p menyen jeg ikke har smakt fr. Har nylig smakt sjokolade med cappuchinosmak og falt pladask. N fant jeg en med kaffelattesmak.

Jeg kjpte ogs den store posen med forskjellige ntter og diverse, som dere ser p bildet litt lengre oppe. Ogs kjpe jeg en nashipre som jeg aldri har hrt om fr. Den smakte en liten mix av eple og pre og var egentlig sykt god. Skal definitivt kjpe den igjen.

Wow, kunne skrive et s langt innlegg om mat... Jaja, det er vel en glede de fleste av oss deler, s jeg hper jeg ga dere litt inspo. N skal jeg begynne gjre meg klar for komme meg ut med russen. Vi skal vre p skolen i dag og ha en ny runde med fyllakamp. Jeg tenker jeg gir meg med fotballen mens jeg er p topp. Har ikke tenkt til drikke noe srlig i dag uansett ettersom jeg drakk i gr og skal ut igjen i morgen, s da hadde jeg sikkert sge i fotball igjen. I dag vil jeg kaste frisbee og spille volleyball. Gleder meg mucho, s n m jeg f rven i gir. Vi preikes.

Scampi og stpotet-wok i red curry sauce

Er det n ting jeg ikke kan, s er det lage middag? Hvorfor jeg begynner et mat-innlegg med skrive dette, vet jeg ikke, men ikke slutt les helt enda! For jeg presterte faktisk lage en ganske s vellykket og velsmakende middag hinn dagen. Jeg fikk riktig nok litt hjelp av Veronica og Petter, men selve middagsiden og oppskriften er min egen. S da velger jeg poste den her p bloggen. Jeg tror kanskje det smakte ekstra godt fordi jeg var s stolt over at jeg lykkes p kjkkenet, men jeg tror ogs retten bare generelt smakte utrolig godt. Dere fr dmme selv. Veldig lett lage!

Ingredienser:

- To porsjonsposer med ris
- En pakke med scampi (500gram)
- Grnnsaker of your choice (vi brukte en hermetikkboks med en wokmix som inneholdt bambusskudd, bnnespirer og vannkastanjer)
- Et par biter stpotet (valgfritt men veldig godt)
- En halv box med kokosmelk
- Tre teskjeer med red curry paste

Fremgangsmte:

1. Kok ris mens du tilbreder resten.

2. Stek scampi i en stekepanne og grnnsakene i en annen p middelshy varme. Stek scampiene ca. 15min og grnnsakene ca. 7. 


3. Ta kokosmelken og red curry pasten oppi grnnsakene og rr rundt til sausen fr en jevn, oransjebrun farge. Om du vil ha den sterkere, tar du mer red curry paste. Om du vil ha den mildere, tar du mer kokosmelk.

4. Ta scampien oppi grnnsakswoken og rr rundt. Skru varmen p det laveste og la den st til dere har dekket p, og er klar til spise. 

Middagen er servert! Passer til tre sultne eller to megasultne venner.



Noe dere tror dere ville likt?

Mitt hjemmelagde, sunne (veganske) godteri

Da jeg skulle smake p mine hjemmelagde, veganske energibarer i morges, etter de hadde sttt en natt i kjleskapet, ble jeg s stolt?? Jeg er ikke en person som er flink p kjkkenet, men av og til bare fr jeg et lite n-vil-jeg-lage-noe-kick. Da eksperimenterer jeg med alt jeg har tilgjengelig. Noen ganger gr det til h, andre ganger m jeg nesten felle en tre. Denne gangen mtte jeg nesten felle en tre. Disse energibarene ble s ufattelig digg. Kan lett bytte ut godteri med dem. Og jeg tror kanskje disse kan vre min reddende engel ut i fra sjokoladeavhengheten min. Jeg skal definitivt prve lage flere energibarer, for det var jo faktisk ddslett. Tenkte gi dere oppskriften p hva jeg brukte til mine, men jeg yemlte egentlig alt, s antallet i ingredienslisten er snn cirka.

De smakte nesten litt kake eller noe? Ogs er de spekket med vitaminer og sunne fettsyrer, nei vet du hva, la oss begynne.



Jeg brukte:

1/2 boks med nttesmr (jeg brukte mandelsmr fra Amsterdam)
1 spiseskjee lys sirup 
3 never havregryn
1 hndfull solsikkekjerner
2 never ntti frutti (en ndteblanding med rosiner, trket papaya, peantter og cashewntter)
10 soletti saltstenger
Et par (mange) dryss med kanel



Fremgangsmte:

Frst blandet jeg mandelsmret og sirupen slik at de blandet seg fint inn i hverandre. s tilsatte jeg litt etter litt de andre ingrediensene slik at det blandet seg jevnt med massen. Saltstengene knakk jeg opp i sm biter fr jeg tok dem oppi. Til slutt tar du massen oppi en form og presser det sammen og utover med undersiden av et glass. Sett den i kjleskapet i noen timer eller over natten. 



Jeg tok den ut av kjleskapet i morges og skjrte dem i firkanter. Konsistensen er seig og crunchy, og smaken er en perfekt kombinasjon av stt og salt. Selvlgelig kan du mixe og matche med andre ingredienser i energibarene, men kan garantere dere at dette blir digg.





Noe du kunne tenke deg prve?

Den beste frokosten

Lettkokte havregryn

Diverse fr (gresskarkjerner, linfr, solsikkekjerner, sesamfr, chiafr)


Bananer


Honning og kanel


Rismelk


Beste frokosten, lunsjen, middagen og kveldsen ogs egentlig... Spiser dette til alle dgnets tider og har blitt heelt hekta. Jeg elsker jo all st mat, og konsistens har myye si. Denne frokostblandingen ala Leandra har begge deler. Solsikkekjernene gjr virkelig noe med konsistensen og lager en deilig krunsj, mens alt det andre bare flyter i hverandre i en deilig, st og megasunn mix av herlighet. Anbefales <3



<3

Best green smoothie





I det siste har jeg eksperimentert med masse forskjellige smoothies. Jeg har pleid lage smoothie kvelden fr en skoledag, og ha det med meg som frokost p skolen dagen etter. Jeg pleier ikke vre s sulten tidlig p morgenen, men litt ut i skoletimene kjenner jeg at jeg trenger noe, og da er det bde forfriskende og mettende ha med seg en stor flaske med smoothie. Kan ikke se for meg noe bedre starte dagen med for tiden. Uansett, jeg har klart mixe meg frem til den perfekte grnne smoothien. Dette er kanskje den friskeste av de alle, og en av mine absolutt favoritter for yeblikket. Her er hva du trenger:

1 banan
2 kiwi
1 eple
1/2 sitron
2 never spinatblader
1 kopp med isbiter

Mix i en blender, og du har den perfekte smoothien med den fineste fargen og beste smaken! Absolutt verdt prve ut. Dere kan ogs bruke fryste bananer, s slipper dere isbitene. 

Noe du kunne tenkt deg prve ut?

Verdens beste banan- og havrepannekaker

Jeg har endelig funnet den perfekte oppskriften p de aller beste og sunneste bananpannekakene. Jeg skte mye rundt p nettet etter en oppskrift jeg syns s god ut, og har prvd en del forskjellige. Men jeg syns min egen versjon var lettest og best! De blir s st og god at jeg lett spiser dem alene, og jeg tror dette kommer til redde mange matpakker de kommende ukene p skolebenken. Hadde dem med meg i gr, og de ble godkjent av bde meg selv og venner.

Du trenger bare tre ingredienser, og det tar ikke mer en 10min lage heller, s det er verdt prve ut! Lenge siden jeg har hatt mattips p bloggen her n, men det er fordi jeg i all hemmelighet egentlig suger p kjkkenet, og f maten til se fin ut. Jeg prver jo s godt jeg kan, hahah, og denne oppskriften syns jeg ble god nok til dele. S vrsgod!



Du trenger:
En banan
Et egg
1dl havregryn.

Fremgangsmte:
Kjr alt i en blender, og stek p lav varme et par minutter p hver side.

Dette gir seks sm lapper. Ta p det plegget du liker best. Her har jeg brukt oppskret banan, blbr og kesam. Har du lest en lettere oppskrift eller?



Fortell hva du syns hvis du prver dem!

Smoothiebowl

Hei dere! I dag er jeg i full gang med eksamensforberedelser og sitter sutrer over matteboken. Mtte ha meg et liiite avbrekk og poste et innlegg til dere n. Balto ligger som vanlig godt inntil meg og er perfekt. Snapchatten min har forvandlet seg til en tema-mystory hvor temaet rett og slett er katt. Tror jeg bare har postet videoer og bilder av han de siste dagene, og det er s morsomt og se hvor mange screenshots folk tar, hahah. Blir s stolt jeg <3 (Leandra86)

Ellers har jeg for frste gang prvd lage en smoothiebowl, ettersom det har vrt s trendy i det siste. Og det forstr jeg godt. S forfriskende med bare overdose frukt og br. Min frste smoothiebowl ble ganske enkel, og jeg bare brukte noe vi hadde liggende. Den besto av to appelsiner, en banan og en mango. Og som dere ser, hadde jeg p eple, jordbr, blbr og banan. Virkelig en heerlig mix, som anbefales. Har dere prvd smoothiebowl? Hva er isfall favoritt-kombinasjonen deres?



Oppskrift p stpotetsuppe

I dag kommer et vegansk mat-innlegg til dere! Dette er oppskriften p en sinnsykt digg middag, som jeg selv ble utrolig fornyd med. Jeg lagde en suppe/stappe av stpotet, og den ble s god at jeg m dele den med dere.



- 1 stpotet
- 1 sjalottlk
- 1 chilli
- 1/2 boks kokosmelk
- 1/2 boks red curry paste

De to sistnevne ingrediensene er tiiiidenes sauskombo, og mamma bruker blande den i grnnsakswok hele tiden. En sikker vinner, kan man si, som absolutt er verdt teste ut.

Fremgangsmte:
Finhakk lk og chilli og stek i en stekepanne p middels til hy varme med litt vann.


Kutt opp stpoteten i terninger og hiv i stekepannen.


Stek i ca. 5 minutter fr du heller oppi kokosmelk og red curry paste.




Stek til stpotetene er mre. Kjr alt i en blender og voil! Middagen er servert. Som tilbehr kan du ha alt fra mer salat til bare litt ekstra mais. Den smaker veldig godt alene ogs. Og om du setter rester i kjleskapet, smaker den nesten enda bedre kald syns jeg!

Noen som skal teste?

Er jeg veganer?

Helt siden jeg spiste vegansk i hele oktober i fjor, har jeg ftt sprsml om jeg fortsatt er veganer. Og svaret er nei! Jeg spiser definitivt mye mindre kjtt og meieriprodukter enn fr, og jeg har forsvidt ikke rrt f.eks biff eller drukket kumelk p veldig lenge. Men i det siste har kroppen min lengtet tilbake til den formen og flelsen jeg hadde i oktober da jeg spiste 100% vegansk i 30 dager. Vi har n komt i en ny mned, det nrmer seg sommer og jeg vil fle meg bra bde utvendig og innvendig. Jeg trenger grnnsaker, frukt, ntter og masse vitaminer. Og det i store mengder! S jeg har lagt en liten matplan for mai. Jeg skal spise vegansk igjen hver dag, uten om fredagager og 17. mai :) Resten av dagene skal best av en plant based, vegansk kost slik som i oktober i fjor. Syns det hres ganske bra ut, jeg. Dette skal jeg nok klare!

Det fles s deilig med "sunne-mneder" av og til, og jeg kjente det var p tide med en igjen. Man fler seg virkelig helt p topp, blir inspirert til prve ny mat og merker resultater p bde utsiden og innsiden av kroppen. Ikke minst er det en ekstra boost for selvflelsen at en mer plantebasert kost er det beste og mest effektive man kan gjre for miljet og dyrene <3 

Om dere har lyst prve noe lignende, eller er interessert i veganisme, men ikke vet hvor dere skal starte anbefaler jeg dere se noen dokumentarer som Forks over Knifes eller Cowspiracy p Netflix. Eventuelt se noen foredrag som 101 reasons to go vegan, best speach you will ever hear og Meat EatersEllers finnes det masse veganske blogger med oppskrifter p masse digg mat som f.eks Vegetarbloggen.no!

Elsker at det blir flere og flere som blir opplyst om dette temaet. Syns det er s interessant jeg. Om ikke jeg husker feil, hadde jeg en del vegetarianske og veganske lesere. Rop gjerne ut i kommentarfeltet med mattips og gode dokumentarer til andre interesserte :)

Mattips! Bakt stpotet



I dag har jeg et deilig og kjempesunt mattips dele! Har dere smakt stpotet fr? Jeg har nylig blitt helt frelst av denne grnnskaen, da den er super allsidig og smaker helt fantastisk. Jeg elsker st mat, og denne er ingen unntak.

Det er mange mter tilberede en stpotet p, men jeg bestemte jeg for prve en bakt stpotet i dag. Det jeg gjorde da var kutte stpoteten i to, ta et lite lag med olje p, str over litt pepper og bak den i oven p 200grader i 30min. Den skal vre myk og lett spise med skje. Jeg strdde litt saltflak over da den var ferdig og spiste den med spinat. Virkelig et deilig, mettende og sunt mellommltid, lunsj, frokost, middag hva du vil. Et annet tips jeg prvde, var kutte stpoteten opp i tynne skiver og steke dem i stekepannen med olivenolje, salt og pepper. Et alternativ til chips jeg definitivt kommer til bruke masse fremover. NAM.





Jeg betalte bare 14kr for en ganske solid stpotet. P bildene ser dere bare under halvparten av en. S den er bde billig, sunn og veeeldig god. Tror jeg har funnet min nye obsession med andre ord. Noen andre som er glad i stpotet og har noen tips til andre retter med den?
 

Fruitbowl for breakfast

I dag hadde jeg lyst p fruktsalat til frokost! Og vi hadde en del forskjellig frukt i kjleskapet som til slutt ble denne fargerike, friske fruktsklen. Fargene ble s fine sammen at jeg ble ndt til hente frem kamraet knipse noen bilder av det til dere. S det ikke godt ut? Dagens frokost bestr av kiwi, persimon, honningmelon og druer. Jeg har en tendens til ta bilder av frokosten min om morgenen og snappe den venner,og mange lurer p hvordan jegfr tid til lage slike frokoster fr skolen. Men det er egentlig null stress. kutte opp litt frukt og hive det i en skltar kanskje bare 1-2 minutter lengre enn smre noen skiver. Og det er jo s verdt det! I dag hadde jeg egentlig all verdens tid da hvis vi skal vre rlig.I dag har nemlig hele skolen fri for samle inn penger til flyktninghjelpen <3 nsker dere en super torsdag!



Sunn, vegansk sjokolademousse

I dag vil jeg dele med dere en ny vegansk oppskrift!- Som har vrt litt etterspurt i det siste. Og don't worry, jeg har flere p lager! Denne inneholder bare to ingredienser og var s god at jeg bare m dele den med dere dagen etter jeg smakte den for frste gang. Nemlig en hjemmelaget, sunn is! Alt jeg gjorde var kutte opp tobananer, lot dem ligge i frysen over natten. Det kan ogs holde med tre timer vil jeg tro, om du vil ha dem samme dag. Ogs tok jeg dem i en blender, tilsatte to spiseskjeer kakaopulver, blendet videre, ogs har du en nyydelig banansjokolademousse/is! Jeg elsker bde sjokolade og banan, s nr den i tillegg ble kald og konsistensen ble s creamy, var jo det helt perfekt. Absolutt verdt prve ut! Og visste dere forresten at kakaopulver har hyt innhold av protein? Hele 20gram per 100gram, s oppskriften kan ogs funke som et liteproteintilskudd. I tillegg er jo banan noe av det sunneste du kan spise da det inneholder en stor variasjon av nringsstoffer. Da holdt det meg ogs mett en ganske god stund, og fungerer perfekt som et ekstra velsmakendemellomltid.

What's not to like?











Tips: Det var veldig godt blande inn litt ntter!

Gi en lyd hvis dere prver det ut, og fortell hva dere syns :)

Min veganske taco

I dag skal jeg dele en oppskrift p en av debeste middagene jeg har spist denne mneden som veganer! Det er mulig jeg likte den ekstra godt fordi jeg lagde den selv, og faktisk ble utrolig stolt siden jeg vanligvis er elendig p kjkkenet. Skal innrmme at jeg klumset litt underveis, men resultatet ble i hvertfall veldigdigg. Dagens oppskrift er en form for taco, bare 100% vegansk s du kan spise deg stappmett med uten ha drlig samvittighet for dyr, milj eller kroppen din!Blir det bedre? Don't think so. La oss begynne.

Ingredienser:

Nok til 2 porsjoner.

2 tacolefser
1 pose tacokrydder
1dl grnne linser
2 gulrtter
1/2brokkoli
1/2 boks mais

Og eventuelt salsa og avokado (guacamole) som tilbehr.

Fremgansmte:

Legg linsene i en kaserolle med vann og la dem koke i 20min. (Du kan ogs kjpe ferdigkokte linser p boks) Kutt opp brokkoli og gulrtter i sm biter og stek dem p middels-hy varme i 5min. Tm oppi 1,5dl vann i stekepannen og tilsett tacokrydderet. Sil ut vannet fra linsene og ta dem oppi stekepannen. Ta deretter oppi mais. Rr om i ca. 5min.

Varm tacolefsene enten i mikroen eller i ovnen. S kan du lage guacamole av en avokado ved skvise denmed en gaffel i en liten skl. Jeg tilsatte litt salt og pepper.









S godt og mettende. Og ikke minst sunt! Her har du bde proteiner, vitaminer, fiber og brafett. Absolutt noe servere en fredagskveld.

M forresten si som en liten oppdatering p den veganske mneden min at det har vrt helt fantastisk s langt.Det har faktiskikke vrt s utfordrene som man kanskje skulle trodd. Jeg har spist bde hotdogs, nuggets, youghurt, kjeks, chips og sjokoladeog masse annen snacksuten ingredienser fra dyr. Jeg har funnet s mange nye matfavoritter. De fleste mltidene mine harlikevelhovedsakelig besttt av en haug med grnnsaker og frukt, noe som har fltes utrolig bra. Mat med f kalorier og myenringsstoffer per kalori gjr at jeg spiser masse,ogfler meg mett og full av energi etter hvert mltid!

I tillegg har flere av bestevennene mine bestemt seg for prve det, og ftt ynene opp for hva som er konsekvensene av et kosthold med kjtt, egg og meieriprodukter, noe jeg ikke hadde forventet! Men det gjr meg s glad.I gr kveld satt vi og pratet om det mens vi koste oss medvegansk mat. Og det er s deilig ha noen snakke med det om. Noen som forstr og er like engasjert som megselv. En kjempe bra video forresten, som jeg glemte linke i innlegget mitt om hvorfor jeg ville prve veganisme er 101 reasons to go vegan, som dere kan se her. Veldig interessant og yepnende!

Ha en super torsdag videre, fine lesere. I morgen er det helg!

Watermelon drink









Har dere noen gang prvd bare kjre innmaten tilen vannmelon i en blender? Det blir den deiligste drikken, og den tar seg fantastisk ut oppi melonskallet enten p vors, fest eller bare jentekveld. Ikke bareer det ddsgodt, sunt og forfriskende, men se s stt det blir da! Tidenes jentedrikk som virkelig setter stemningen, hahaha. Caroline, Camilla og jeg mekket det sammen p fredag, og det ble en suksess. Og for de som lurer s er kjolen min er fra Nelly, Camilla sin er fra junkyard, (sponset) og Caroline sin er fra Gina Tricot. Ha en super onsdag videre!

Light breakfast (vegan)

Hei og god mandag! Frokost er, som jeg sikkert har nevnt fr, mitt favorittmltid! Det er om morgenen jeg pleier vre mest sulten og dermed inntar det strste mltidet i lpet av dagen. Men innimellom, nr jeg av en eller annen grunn ikke er s veldig sulten nr jeg vkner, er det deilig med en lett frokost som kvikker meglitt opp. Da er frukt, br og yougurt perfekt. Jeg spiser jo som dere vetbare vegansk mat hele oktober, og har dermedet begrenset utvalg yougurter. Jeg pleide spise Tine naturell youghurt, og har funnet at Alpro naturell youghurt substituerer den perfectly og gjr jobben uten noensom helst ingredienser fra dyr. Ingenting er bedre enn det, s denne har nok ftt en fast plass i kjleskapet!

Litt granola og sirup gjr jobben om du skulle nske litt mer stsmak og kalorier i frokosten din, yumyum



S det godt ut?

Hper starten p uken deres har vrt strlende og at dere fr en super dag videre!

Havregrt smaksbombe (vegansk)



Min kjrlighet for havregrt er s stor, dere. Det er s mye forskjellig man kan kombinere det med at mankunne spist en forskjellig skl med havregrt hver dag i en mned.Det er jo nesten det jeg gjr da. Mitt forrige favorittilbehr i havregrt var honning, men ettersom jeg bare spiser vegansk kost denne mneden, mtte jeg finne meg en ny. S da prvde jeg den herlige smaksbomen p bildene i dag.Et absolutt must prve for alle havregrt-elskere!Jeg er ikke en mester p kjkkenet akkurat, men enkel mat som havregrt har jeg begynt bli god p etterhvert. Jeg ga opp prve lage det i kjele, for det er det bare pappa som fr til. Men jeg syns den blir noksgod i mikroen ogs! Er dere glad i havregrt? Her er i hvertfall min veganske oppskrift:

Ingredienser:

2dl lettkokte havregryn
3dl rismelk
1ss syltety
1/2banan
1 hndfull rosiner
1ss peanttsmr

Fremgangsmte:

Tm melk og havregrynet i en skl. Settden i mikroen p 3min. Rr om og ta til slutt p tilbehret.

En ganske selvsagt fremgangsmte, men poenget her var at 3min funker perfekt med 2dl havregryn og 3dl melk i mikroen!



Som en liten digresjonm jeg bare nevne at The Martian, som jeg sa jeg skulle se p kino i gr, var sinnsykt spennende og traff virkelig blink hos meg. Med innslag av komikk, spenning og masse astronomisnakk, satt ynene mine fullstendig lst til skjermen under hele filmen. Hvis dere likte Interstellar, kommer dere til like The Martian. Jeg elsket den i hvertfall og vil absolutt anbefale den om noen skal p kino! Da folkens... m jeg avslutte her og begynne p litt lekser. Kanskje fr jeg tid til redigere ferdig en video til dere ogs i kveld :))) Hper dere likte mattipset. Vi snakkes snart!

Green honey smoothie

God morgen, dere! Og tusen hjertelig takk for herligetilbakemeldinger, gode tips og en fin samtale i kommentarfeltet p forrige innlegg! Det varmet virkelig hjertet mitt at det var s mange vegetarianere og veganere der ute som satt snn pris p hva jeg vil prve :) Dere motiverte meg masse og er s flotte mennesker. Beundringsverdig.

I det siste har jeg ftt dilla p grnne smoothies. Jeg elsker eksperimentere med forskjellige frukt og grnnsaker, finne oppskrifter p nett og prve meg frem. De ender som oftest opp som et herlig mellommltid, og det blir alltid litt til overs som jeg enten deler med familien eller setter i kjleskapet til senere. I dag skal jeg gi dere en oppskrift p en grnn smoothie som smaker som en st, frisk milkshake. Du trenger bare tre ingredienser! Som oftest er det slik at med mindre ingredienser du bruker, jo bedre blir smoothien. I hvertfall etter min erfaring!



Ingredienser

1/2honningmelon
1hndfull spinat
2 prer

Fremgangsmte

Skjerbortskallet p honningmelonen, skjer innmaten opp i biter og kast dem oppi en blender.

Kjr blenderen til alt er blitt flytende.

Honningmelonener helt nydelig bare drikke for seg selv ogs, men om du vil ha litt flere vitaminer og mer metthetsflelse, tar du oppi spinaten og prene.



Og voil! En creamy, st, grnn smoothie jeg tror vil falle i smak hos de fleste. Enjoy! Og ha en strlende lrdag videre, s snakkes vi senere.

Let's go vegan

Den siste uken har jeg hatt et lite prosjekt med meg selv. Jeg har nemlig levd p vegansk mat i akkurat 1 uke i dag! Det vil si at jeg ikke har spist noen produkter som kommer fra dyr. Kjtt, fisk, melk, egg eller honning. Jeg har ikke skrevet om det p bloggen frn fordi jeg var usikker p hvordan responsen kom til bli. Men argumentere i mot veganisme er rett og slett argumentere for slaveri, utnytting og massemord p dyr,som har et nske om leve og vre fri akkurat som deg. Og det blir jeg s oppgitt og trist av hre at jeg ikke orker bry meg om. Jeg respekterer rligheten til de som sier at de er klar over at veganisme er det mest etisk riktige gjre,men at de ikke har viljestyrken. For meg har det bare vrt spennende. Det gleder meg tenke p hvor mange liv, liter vann, regnskog og CO2-utslipp jeg faktisk har spart,og hvor mye ddt kjtt, animalsk fett og kolestoroljeg har spart kroppen min for. Sier ikke at jeg har levd som en perfekt veganer, med tanke p klrog sminke osv, men jeg gjrnoe og det er bedre enn ikke gjre noe.

Jeg begynte allerede fr sommeren interessere meg for vegetar-mat og bestilte nesten bare det da jeg var i Gran Canaria.Jeg elsker jo prve ny mat, og det finnes jo veganske erstatninger for alt. Jeg har laget og smakt s utrolig mye god mat i det siste, og tenkte fullfre hele oktober som veganer, og kanskje komme med et par veganske mattips p bloggen innimellom for de som er interessert i prve noe. Hper det kan vekke interesse hos noen som er glad i dyr og miljet og i tillegg nsker booste helsen sin. Her er en liten liste over videoer som har inspirert meg. Ta en ettermiddag til se disse videoene en dag, s skal jeg love dere at det vil pne ynene deres mer enn dere forventer, og kanskje dere ogs fr lyst til gi det et forsk?

Vegan Activist DESTROYS ignorant reporter
Cowspirasy (Netflix)
Best Speech You Will Ever Hear
101 - Reasons to Go Vegan
Forks Over Knives (Netflix)
Leading Causes of Death







Noen av dere som er vegetarianere eller veganere?

Rasberry breakfast bowl

- naturell youghurt, bringebr, granola, honning -



Plakaterfra Deseneo (sponset)

Jordbrmilkshake p 1-2-3



Min hjemmelagde, sunne jordbrmilkshake er en super mte starte dagen p, og smaker s sommerlig og fresh. Alt jeg brukte var 1 banan, 3 spiseskjeer mager vaniljekesam, ca 2 dl melk og et par fryste jordbr. S kjrer du alt sammen i en blender og vips - s har du en sunn og deilig frokost. Jeg prvde frst uten kesamen og flte det var ett eller annet med konsistensen som ikke helt stemte. Men med en gang den kom oppi ble fargen p milkshaken fin og milky, og smaken veldig creamy og akkurat perfekt. Elsker prve meg frem p kjkkenet og finne en ny smak jeg elsker. Denne traff i hvertfall midt i blinken. My new found love. S den ikke god ut?



Og jeg m bare f si det igjen - hvor utrolig nydelig vret er denne uken! Det er ikke annet gjre enn utnytte det til det fulleste. Men plikten kaller. S i dagvar det opp halv syv for g p skolen, som forelpig fortsatt er veldig chill. Og da jeg kom hjem satt jeg i gang med ta noen bilder til bloggen og deretter vaske hele huset. Lommepenger trengs jo det og. N er jeg ferdig med alle ndvendigheter og senere drar jeg inn tilbyn og nyter resten av dagen der med mat og venner. Forhpentligvis drar vi inn med bt, s det blir bra! nsker dere en nydelig tirsdagsettermiddag.

(Skole)lunsjtips



Tenk at vi har komt til siste dag i sommerferien 2015. Det er jo egentlig sykt trist? Men samtidig blir det litt digg med en fresh start og nytt skoler. Vi fr bare se det positive i det! Jeg er i hvertfall veldig optimistisk og motivert til jobbe med fagene i r. Skole er s sinnsykt viktig dere, husk det. S i forbindelse med begynne igjen p skolen, har jeg et lunsjtips til dere som vil bli perfekt lage med seg til matpakken.Speltlompe med Philadelphia Light, kalkunskinke og ricculasalat. Sunt, enkelt og veldig godt. En liten variasjon fra vanlige skiver. Og man kan jo fylle lompene med hva som helst! Ost, skinke og salat for eksempel? Hvis man er litt mer stsyk kan man ta p smr, kanel og sukker, s har du deg en deilig lefse. Smart, yes?

Er dere motivert for et nytt skoler?

Sunday's breakfast

- Gresk youghurt, ntter, rosiner,blbr, honning -


Si hei til min nye obsession! Jeg er s glad i gresk youghurt og elsker finne nytt tilbehr str over for gjre den enda mer velsmakende. Denne kombinasjonen er s god, og en perfekt start p dagen. I tillegg passer den perfektom du er godtesyk og vil ha noe stt, men samtidig vil vre sunn og bli mett. Her har du jo alt! Proteiner, sunt fett, antioksidanter, karbohydrater og mye mer kroppen kan kose seg med. Love love love.

Ellers nsker jeg dere en herlig sndag, og hper dere nyter det faktum at det er litt over en uke til skolen starter igjen. Jeg skal i hvertfall kose megbde i dag og den kommende uken s mye jeg bare kan. P dagens agendastr det trening next. Ikveld drar jeg i bursdag til en venninne - noe jeg s klart gleder meg til!Ingenting som gjr en kveld stort bedre enn fine kjoler, kakerog godt selskap. Og p en ellers rolig sndag er jo det luksus. Speak to you soon, babes.

Ferskpresset grnnsaksjuice

Hei, fine dere! I det siste har mamma begynt presset juice av grnnsaker. Det smaker jo s utrolig friskt og godt! Og mengden nringsstofferman fr i seg fra et glass med grnnsaksjuice er enorm. Alle grnnsakene blir komprimert sammen slik at man slipper spise tre tallerkner med grnnsaker og f i seg like mye. Helt genialt, og utrolig forfriskende for kropp og sinn. spise seg mett p grnnsaker fles s mye bedre enn bli mett p f.eks kjtt, s akkurat der misunner jeg vegetarianere litt faktisk. Jeg har hrt med flere som er blitt vegetarianere, og alle sier hvormye kvikkere og bedre de flte seg etter de sluttet spise kjtt, og tilfrtemer grnt til kostholdet. Virker utrolig deilig, men ikke helt verdt gi opp en s stor matgruppe for min del da, men ke mengden grnt i kostholdet og for eksempel presse sin egen grnnsaksjuice er noe jeg virkelig anbefaler til alle som nsker fle seg bedre og f en sunnere kropp!

Vi kombinerer litt forskjellig fra gang til gang men her er en liten liste over hva som gr igjen:

-Gulrot
-Eple
-Rdbeter
-Ingefr
-Spinat
-Ananas
-Stangselleri
-Sitron

Du kan egentlig bruke hva som helst av frukt og grnt. Er bare prve seg frem med forskjellige kombinasjoner og se hva du liker best.



Ta gjerne noen isbiter oppi til slutt and enjoy!Har dere prvd presse deres egen grnnsaksjuice fr?

Mat, sigaretter og penger

Har dere noen gang tenkt over hvorgal alleverdens industrier er etter mer penger? De bryr seg ikke om hvem de m trakke p, eller hvor mange som dr p grunn av deres behov for penger. La oss ta matindustrien frst i dette innlegget. De har s mange sm triks flesteparten av oss ikke vet om engang. For eksempel, visste dere at de fleste matvarelogoer er rde eller gule, fordi rd stimulerer appetitten og gul skaper lyst p vre sosial? Alts spise sammen med andre.

Men det verste er deres gjennomtenkte bruk av sukker. Det finnes sukker i s og si alt av matvarer du kan kjpe p butikken. Dette er i hovedsak p grunn av 1. Det er billig erstatte andre nringsstoffer i produktene med sukker. 2. Sukker er avhengighetsskapende og lageret behov for mer sukker. Forskere har funnet ut av at sukkerfungerer p samme mte som kokain for hjernen og gift for kroppen. Det syns i hvertfall jeg er litt sykt tenke p.

I dagens samfunn er det slik at det er bra snakke negativtom ryk, og vi blir lrt opp p barneskolen til at vi aldri m begynne ryke."Ryking dreper" str det p pakkene. Ja, det dreper i for store mengder, akkuratt som pommes frites ogs hadde gjort. Det er18. rs aldersgrense p kjp av sigaretter. Hvorfor? Naturligvis fordi det er helseskadelig og avhengighetsskapende. Men det er jogodteri og mange typer matog? Jeg forstr ikke.

Antallet mennesker som dr av sykdommer forrsaket av tobakkermye lavere enn det antallet av mennesker i verden som dr av sykdommer forrsaket av feil kosthold. Derfor syns jeg deter rart atsamfunneter s mye mer tolerant for en tur p Burger Kingenn en pakke med Marlboro.

Nr dette er sagt s er ikke jeg en person som lever fanatisk etter spise riktig i det hele tatt. Livet er for kort sier n jeg.Heldigvis er jeg veldig glad i sunn mat og flelsen det gir meg. Grnnsaker, salater og sjmat er noe av det beste jeg kan bli servert. Men jeg er egentlig alt-etende. Jeg vil ikke kutte ut forskjellige matvarer selvom det helsemessig sett hadde vrt fornuftig. Jeg syns likevel det er interessant tenke over hvordan matindustrien har en s stor betydning og s drlig effektp verdenssamfunnet uten at man helt tenker over det i hverdagen. Og samtidig er det tobakkindustrien som fr mest hat. For all del, begge er noen lure jvler. Folk vet at ryk kan vreskadelig, men matindustrien er de sleipesteetter min mening.

N ble dette innlegget litt all over the place, men jeg lot egentlig bare tankene fly og skrev ned det som kom til hodet angendetemaet. Fortell gjerne hva dere syns.

Pleggstips


Cottage cheese, tomat, rdlk

Havregrt tilbehr - mine favoritter

God morgen, dere! Er det noe jeg har hatt helt dilla p i vr og sommer, s er det havregrt. Jeg er jo et skikkelig frokostmenneske. Det er det beste mltidet p dagen, spr du meg. Og havregrt er den perfekte mten starte dagen p. For det frsteer det jo s godt med noe varmt til frokost, det er super sunt og ingenting holder meg mett like lenge.

Jeg lager havregrten min i kaserolle og bruker lettkokte havregryn fra AXA. Da tar jeg nsket mengde havregryn oppi kaserollen og tar oppi en god del melk og vann. S rrer jeg rundt under oppvarming og lar den smkoke i ca. 5 minutter mens jeg rrer rundt av og til. Nr den er passe tykk, tar jeg den over p et tallerken.

Det som ogs er s digg med havregrt er at man kan prve seg frem med masse forskjellig tilbehr. Herhar jeg samlet sammen fireav mine favoritter, hvor den verstekommer p frsteplass.

Jordbrsyltety, nttifrutti mix, banan


Peanttsmr, eplebiter, rosiner og kanel


Smr, sukker, kanel


Vaniljeyoughurt, fryste bringebr, mandler

Flere enn meg som er glad i havregrt? Kanskje dere har noen flere tips til tilbehr?

Blueberry banana pancakes

God morgen, dere! N har jeg akkurat spist meg stappmett p en frokost bestende av hjemmelagde banan- og havrepannekaker. M serist slutte lage dem, for de er s god at jeg alltid ender opp med spise dobbelt s mange som planlagt, hahah. De er i hvertfall veldig sunn da. I dag endret jeg oppskriften litt og tok oppi proteinpulver og lagde noen av dem med blbr i. Det var utrolig godt! S oppskriften min ser slik ut:

- 200 g havregryn
- 3 bananer
- 1 dl vann
- 3 egg
- 60 g vaniljeproteinpulver

Mos bananene enten med gaffel eller svamikser. Rr resten av ingrediensene inn i rren. Stek pannekakene p middels varme med litt olje/smr i pannen. Nr du har stekt et par normale lapper, kan du blande inn blbr i den rren som er igjen og steke dem som vanlig.



Denne oppskriften er nok til en liten familie eller vennegjeng. De holder seg godt i kjleskap inni plastikkfolie hvis du vil spise dem dagen etter og.

Disse pannekakene er s ssmakfull og god at jeg kan spise dem uten noenting p, men de er veldig god med noen oppskrede bananbiter, nugatti, vaniljekesam, syltety, br osv. Bare til prve seg frem og se hva du liker best :) Har du laget havrepannekaker fr?

Lompepizza

Det kan vre mange av dere har spist lompepizza fr, men for meg var det frste gang i gr, og jeg ble helt frelst! Jeg vet at dette kommer til bli laget mye fremover, i mange forskjellige varianter. I gr mtte jeg bare bruke de ingrediensene jeg hadde tilgjengelig, som ikke var s mye ettersom butikkene har vrt stengt i to dager. Skulle gjerne hatt mer grnt p. Men det ble veeeldig godt alikavel, og jeg tenkte tipse dere om dette i tilfelle noen av dere ikke har smakt det fr. Utrolig lett lage, og smaker som ekte pizza, om ikke bedre! Og ikke minst mye sunnere for deg.

Her er hva jeg brukte p lompepizzaen min:

- rdlk
- hvitost
- cherrytomater
- spekeskinke
- mais
- tomatpur

Fremgangsmte:

Sett ovnen p 200 grader. Forvarm lompen alene p rist i ovnen i 4-5min. Smr et lag med tomatpur, ta p osten, skinken, rdlken, cherrytomatene og til slutt maisen. Sett lompepizzaen inn i ovnen. La den steke i 10-12min. Ta ut og nyt!

Utrolig nok smakte den mye bedre enn den s ut som ogs. Du kan enten spise den med bestikk, eller s kan du brette den sammen, for lompen er ganske myk i midten og spr i kantene. Super digg! Har dere laget lompepizza fr?

Mine sunne, hjemmelagde brdskiver

I dag tenkte jeg prve noe nytt til frokost! Vanligvis pleier jeg spise havregryn med melk og en hndfull nttemix over, og jeg elsker det. Men jeg liker variere det litt i helgene for ikke bli lei. S i dag lagde jeg mine egne supersunne brdskiver! 100% fullkorn + proteiner.

Her er det du trenger:
- 1 egg
- 100 gram havregryn
- litt kanel (valgfritt)
- Litt honning (valgfritt)

Framgangsmte:
Sett ovnen p 200 grader. Knus egget i en skl. Tm oppi havregrynet og litt kanel og bland i litt honning. Rr blandingen sammen med en gaffel. Nr rren er jevn og litt fast, del den i to og legg klattene p et bakepapir. Flat dem ut til formen av en skive med en gaffel. Sett i ovnen og la dem st i 15min.

Ogs kan du ta p det plegget du nsker! P den ene skiven hadde jeg vaniljekesam med blbr og banan, og p den andre skiven hadde jeg brunost og syltety, og sistnevnte var virkelig syykt godt. M prves!



S det ikke godt ut?

Perfect combo









Omelet for breakfast

Hei, alle sammen! I dag skal jeg slappe av og kanskje ta meg en gtur p tredemllen. Jeg m lade opp til styrketesten i gymmen i morgen som jeg fortalte dere om for en stund siden. Jeg har gjort veldig fremskritt siden jeg begynte trene p velsene vi skal ha, s det kan bli spennende :)

Jeg lever for gode frokoster, og i dag ble det en omelett. I det siste har jeg elsket spise havregryn med tilbehr til frokost, men det er jo ogs gy variere. Hva spiser dere til frokost i dag? Noen ider til meg?


- 3 egg, vann, cherrytomater, brokkoli, salt, pepper -

Eat fresh



Super gode og sunne bananpannekaker

Jeg elsker starte dagen med en god frokost, og denne oppskriften jeg skal dele n er den beste frokosten jeg har spist p lenge. Det er s gy dele mattips med dere, for jeg vet mange setter pris p snt, inkludert meg selv. Jeg elsker se hva andre lager til frokost, lunsj osv. S her har dere alts min oppskrift p noen utrolig gode og sunne bananpannekaker jeg tror alle vil like!

Her er hva jeg brukte:

- 1 stor banan
- 3 ss havremel
- 1/2 ts kanel
- 3 egg
- 1/2 ts salt
- 1 ss rapsolje

Skrell bananen og mos med en gaffel. Rr inn mel, kanel og salt. Pisk eggene godt sammen og bland inn. La rren st i 20-30 minutter fr du steker sm pannekaker i varm panne med olje.

Server med enten br, frukt, honning, peanttsmr, kesam, syltety eller bacon. Utrolig mye godt tilbehr som passer til disse pannekakene!



Noe dere kunne tenkt dere prve ut?

Mango madness



I det siste har jeg utviklet en kjrlighet for mango. For en liten stund siden delte jeg en mangosmoothie oppskrift med dere p bloggen, og hvis dere ikke har prvd den ut enda, anbefaler jeg dere gjre det i helgen! Dere finner oppskriften HER. Men jeg har gitt den en liten upgrade - Hvis du skreller en appelsin og hiver den oppi blenderen med de andre ingrediensene, blir den endabedre. Bde mamma, bror, kjreste og meg selv elsker denne oppskriften. Den er s fyldig og frisk. Aaa digg <3

Ellers nsker jeg dere en god helg loves! Nyt det fine vret og kos dere mucho.

Snack tips

Hey, babes. I dag tenkte jeg komme med et snack tips til dere! Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle dem. Havre- og bananboller? De er i hvertfall utrolig god, og best av alt - sunn! S da kan jeg kose meg med dem i mars med god samvittighet. Hvordan gr det forresten med bare spise sunt i mars til de som ble med p det? Jeg har i hvertfall klart holde meg unna godsakene. Litt vanskelig innimellom, men ogs veldig deilig flelse bare spise sunt.

Anyway, her er oppskriften p dem. Alt dere trenger er egentlig bare to ingredienser.

- banan
- havregryn

Begynn med mose en banan og nsket mengde havregryn sammen i en liten bolle.

Jeg valgte tilsette noen rosiner i blandingen.

Dere kan ogs putte i ting som oppkuttede mandler, linfr, solsikkefr og andre sunne ntter og fr. Men en ting! Det var ikke s godt med rosiner i. Vil heller anbefale sm biter av mrk sjokolade. Det hadde jeg forrige gang, og det var mye bedre! Dere kan ogs tilsette kakaopulver for gjre dem brune. Da vil de ogs smake mer sjokolade. Who doesn't love chocolate?

Rull dem til kuler og setter dem i ovnen p 175 grader i 10min og voil! De er ferdig.



Demper stsuget, er super sunn og digg. Noe du kunne tenke deg prve?

Speilegg til frokost

Hei! Frst og fremst, angende innlegget i gr - Jeg slettet den delen av innlegget hvor jeg snakket om Myfitnesspal (kaloritellerappen) siden det virker som veldig mange var i mot kaloritelling og ble veldig opprrt over de 1410 kaloriene som ble brukt i eksempelet. Dette vet jeg er altfor lite (jeg spiser s klart mer enn det) og det var et veldig drlig eksempel. Derfor valgte jeg slette den delen av innlegget slik at ikke flere s det, og jeg slettet ogs kommentarene angende det for ikke forvirre folk. Beklager misforstelsen og de feile signalene noen oppfattet!

P en annen side s det ut som dere likte at jeg snakket om mat, trening og kosthold generelt. Derfor har jeg tenkt vise dere en deilig frokost jeg lagde meg i gr. Her fr du bde fiber, sunt fett og en rekke vitaminer. I tillegg smaker det s godt og man holder seg mett lenge.

Rugbrd, speilegg, avokado, tomater, koriander, omega-3 tabletter, betakaroten og en d-vitamin. Er ogs godt med krydder p speilegget men det var vi merkelig nok tom for.



S det ikke godt ut?

Ha en super mandagskveld videre, lovlies♥

Verdens beste smoothieoppskrift

Jeg har lenge hatt lyst til prve ut en mangosmoothie, og fant en utrolig lett oppskrift som bare inneholdt fire ingredienser. I dag er andre gang jeg lager og drikker den og har veldig lyst til dele oppskriften med dere. Det har blitt min nye favoritt (til og med over jordbrsmoothie) ettersom den smaker s friskt og tropisk. Det er noe man kunne blitt servert i syden liksom. Elsker den! Her er alt dere trenger:

- 1 banan
- 1 mango
- 6 isbiter
- 2 dl eplejuice

Miks alt sammen i en blender og server! Det er nok til tre sm glass eller to store.



S den ikke god ut?

Mitt favorittplegg p rugbrd

Her kommer enda et frokost/lunsjtips til dere! Dette pleier jeg spise ca. like ofte som det jeg viste i detteinnlegget. Her fr du i deg masse fiber, jern, proteiner, sunt fett og diverse vitaminer. Jeg syns i tillegg det smaker utrolig godt, og man blir mye fortere og lengre mett p rugbrd enn brd. I tillegg er det mye bedre for kroppen og fordyelsen din enn vanlig brd. S derfor kan det vre et sjakktrekk bytte over til rugbrd, spesielt hvis du liker det :)

Her viser jeg to forskjellige kombinasjoner av plegg jeg liker best ha p rugbrdet mitt.

Du trenger:
- et rugbrd
- leverpostei
- avokado
- paprika
- kokt skinke (jeg liker egentlig mye bedre pepperskinke, men det hadde vi dessverre ikke i dag)

Psst, begge skivene er ogs sinnsykt godt med noen blader koriander p toppen.





S hva syns dere? Vil dere ha flere slike matinnlegg?

Gresk youghurt, ferske br og granola

I en god periode n har jeg pleid lage meg denne gode frokosten. Gr litt lei brdskiver hvis vi ikke har noe ekstra godt plegg, s da syns jeg dette er en bde sunn og utrolig digg frokost. Du fr i deg bde proteiner, antioksidanter, fiber, kalsium, C-vitaminer og mye mer! Alts en frokost som inneholder mange viktige nringsstoffer med f kalorier og holder deg mett frem til lunsj :)

Du trenger:
- to spiseskjeer gresk youghurt (evt. tyrkisk youghurt som er litt mildere i smak)
- en halv banan
- tre jordbr
- en liten hndfull blbr (evt. druer)
- en liten hndfull Granola (bruker ogs ofte bare havregryn, men granola blir mer knaskete)



Ogs rrer du rundt!

NAM

Her er granolaen og den greske youghurten jeg pleier bruke:

Hva pleier du spise til frokost?

Sunn sjokolademousse

Hei og goood fredag alle sammen! N skal jeg sl til med et mattips til dere. Dette er noe jeg smakte da Rebecca og jeg var beskte Ine i Stavanger. Ine fant en sunn oppskrift p en dessert som hun lagde til oss. Jeg tror bde Rebecca og jeg var skeptisk til den frst pga ingridiensene, men vi ble faktisk veldig positivt overasket! Syns det var kjempegodt. Perfekt hvis du er sjokoladesyk og ikke vil vre s usunn.



Til to serveringer trenger du:

- 1 stor moden avokado
- 2ss kakaopulver
- 1ts honning (jeg brukte melis)
- 1ss sjokoladeprotein
- 3ss kesam eller gresk yoghurt
- 1/2ts kanel



Dette gjr du:
Skrell og del opp avokokadoen og bland inn resten av ingridiensene i en bolle til en klumpfri rre med stavmikser. Det blir ekstra godt med litt frukt og/eller br p toppen. Jeg blandet inn litt banan, bringebr og blbr hinn dagen og det var supergodt.

Den er ogs veldig mettende! Spiste en tredel av innholdet glasset p bilde ovet og det var nok som mellommltid for meg. Herlig kunne nyte noe s godt med god samvittighet :)

Er dette noe du kunne tenkt deg prve?

Hva jeg spiser gjennom en hel dag

Jeg fikk et sprsml om jeg kunne skrive p bloggen hva jeg pleier spise gjennom en hel dag.

Litt vanskelig svare konkret p det med tanke p at jeg spiser ganske variert fra dag til dag, slik man skal. Det eneste jeg fokuserer p er f i meg mer av det sunne og mindre av det usunne. Jeg er ikke kresen i det hele tatt og elsker sunn mat, s kjper s og si aldri brus eller noe som inneholder hvetemel. Her har jeg prvd lage en oversikt over hverdagskosten min til dere.

Frokost: Spiser ofte youghurt med lettkokte havregryn og frukt/br som banan, druer, epler, blbr jordbr osv. Favorittoppskriften min finner dere HER. Av og til tar jeg skiver, men det er bare hvis vi har avokado, krydret svinenakke eller hardkokte egg. Som drikke har jeg min kjre 100% ferskpresset appelsinjuice fra Bama <33 Finnes ingenting bedre i hele verden. Drikker lett 1l om dagen.


Lunsj: Lunsjen min kan best av middagsrester eller knekkebrd, men pleier ofte kjpe ntter eller salat fra Meny. Er ogs avhengi av iskaffe rundt lunsj. Elsker Tine og Starbucks sine.

Middag:Begge foreldrene mine er glad i mat, men de er ogs halvveis treningsnarkomaner og opptatt av vre sunn. S en vanlig middag her hjemme kan best av grnnsaker, ris og kjtt av en eller annen sort. I tillegg lager mamma ofte gode supper og salater. Elsker vann s drikker det til alle mltider og anledninger.

Mellommltid: Varierer veldig. Spiser det jeg finner av frukt og diverse. Ironisk nok er mamma ikke bare treningsnarkoman men ogs sjokoman, s fr i meg sjokolade i hvertfall mer enn n gang i uken hihi jaja.

Kvelds: Den kan se noenlunde lik ut som frokosten, men jeg lager helst smoothie. Det er favoritten. Legger meg aldri sulten, men aldri veldig mett heller, s spiser en stund fr jeg legger meg.

Bildene er fra weheartit kolleksjonen min foodporn, link HER.

Hper dere ble litt inspirert av innlegget :) Tips meg gjerne om noe sunt og godt dere liker. Elsker prve nye ting!

Perfect summer breakfast

Tusen hjertelig takk for alle de fine kommentarene p forrige innlegg, jeg blir s glad av f s mye forstelse og sttte. Dere er best! Akkurat n gr jeg gjennom den tffeste tiden s jeg skal ikke skrive om operasjonen osv fr det har gtt litt mer tid. Jeg vil bare legge ut en veldig god og enkel smoothieoppskrift til dere som jeg elsker. Den bestr bare av fryste jordbr, banan, druer, Tine vanilje youghurt og frokost juice. Du m bare prve deg frem til en riktig mengde med hver ingrediens. Det viktigste er at du har nok juice slik at den ikke blir klumpete. Mitt rd til gode smoothies er ikke blande sammen for mange ingredienser og frukter, for da smaker den nesten ingenting. Ha heller en ren jordr, blbr, bringebr eller mangosmoothie hvis du skjnner. Og appelsinjuice er heller ikke s godt i smoothies syns jeg, da blir den litt for syrlig. Har dere en god smoothieoppskrift jeg kan prve?








Bloggmat

N skal jeg anbefale noe som jeg har blitt helt avhengi av i det siste. Kunne dnn levd p dette resten av livet, for det smaker jo rett og slett som friskt snop. Og det beste er at det heller ikke er s usunt. Sitter med det forran meg i dette yeblikk og skal spise det som dessert snart, nam♥Du trenger Tine sin ekte vaniljeyoughurt, Crunchy Musli og oppkuttede jordbr. Det er ikke vanskeligere enn at du bare legger alt dette oppi en skl, s er du ferdig. Blir like overasket over hvor sykt godt det faktisk smaker hver gang. Elsker kombinasjonen.

Hva syns du? Har du noen enkle mattips du vil dele med meg?

Les mer i arkivet Mars 2018 Februar 2018 Januar 2018


Hei! Jeg er Leandra, en 18-r gammel jente med lidenskap for blogging. Her fr du se mitt liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, samfunn, skjnnhet, fotografi og masse annet. Hper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com