hits

VEGGISWOK

Image and video hosting by TinyPic

Her kommer enda et lite mat-tips til dere! På dagens meny står en saftig vegetarwok. Jeg ekseprimenterte som vanlig litt på kjøkkenet, og blandet sammen en god miks av sunne matvarer i stekepannen blandet med en god saus. Her er hva jeg brukte og gjorde. Dere trenger så klart ikke å ha akkurat disse ingrediensene. Jeg hev egentlig bare oppi det vi hadde tilgjengelig i huset og det jeg tenkte ville smake godt sammen.

Ingredienser:
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
1 boks vannkastanjer
1/2 boks brune bønner
1/2 boks mais
1/2 rødløk
1 boks Santa Maria Oyster Sauce

Fremgangsmåte:
Verdens letteste fremgangsmåte, haha. Jeg kuttet opp brokkolien og blomkålen, stekte det en stund i stekeplaten med litt vann. Så hev jeg oppi resten av grønnsakene og oyster sausen og lot det koke i 10-15min. Jeg lagde også ris til å ha ved siden av.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Innså nå som jeg fikk en kommentar om det, at østerssaus selvfølgelig ikke er vegetarisk da det fremstilles av østers! Det er jo logisk, men jeg tenkte ikke over det i det hele tatt. Heldigvis finnes det mange andre gode sauser å bruke i wok som er vegetariske. Det kan jeg vise neste gang!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Har dere laget en god wok før dere vil anbefale?

(VELDIG) SUNN OG (VELDIG) DIGG SJOKOLADEMOUSSE

I dag kommer et nytt, lite mattips, og denne gangen er det ikke en middag, men en dessert! Det er egentlig en ganske allsidig oppskrift, da den også kan brukes til frokost, mellommåltid, snacks, kvelds eller lignende. Det er en sjokolademousse. Jeg smakte denne for første gang da søsteren min laget den da jeg besøkte henne i Stavanger for noen år siden. Da jeg hørte hvilken ingredienser hun hadde brukt, ble jeg ganske skeptisk og lot faktisk sjokolademoussen stå i kjøleskapet til dagen etter. Men da jeg endelig smakte den, ble jeg så positivt overrasket over smaken og konsistensen at jeg måtte spise skeptisismen min. Den er fyldig, saftig, sjokoladete og søt. Den kan bli ganske mektig og mettende, men det har sikkert mye med ingrediensene som er i den å gjøre. Den inneholder nemlig 1 avokado, 1 banan, øyemål med kakaopulver og en teskje honning. Jeg tror vi alle har hørt hvor ufattelig sunt avokado er, og at det er noe av det beste du kan spise. Og samme har jeg hørt om banan egentlig. Kakaopulver fungerer nesten som et proteinpulver for meg, da det har så høyt innhold av proteiner. Og litt honning er min go-to sweetner på så og si alt jeg spiser. Så alle disse ingrediensene sammen oppi en blender eller med en stavmikser, så har du det!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Noen som har prøvd det før, eller kunne tenkt seg å prøve?

VEGGISMIDDAG OPPSKRIFT

Her kommer enda et enkelt middagstips til dere! Jeg har vært alene hjemme den siste tiden fordi pappa har vært bortreist, og når jeg er alene, lager jeg egentlig bare vegetar/vegan-måltider. Så da blir det litt eksperimentering på kjøkkenet av og til. Jeg tenkte meg til at miksen av disse ingrediensene ville laget en velsmakende og noenlunde sunn middag til meg! Det ble en suksess, og jeg kommer uten tvil til å lage dette igjen. Så da tenkte jeg det var på sin plass å dele middagsidéen med dere! Oppskriften passer til to personer. Jeg satte litt rester bort i kjøleskapet da jeg spiste middagen alene.

Du trenger:

5dl Fullkornspasta
1/2 brokkoli
1 liten squash eller 1/2 stor squash
1 boks Dolmio Bolognese

Du gjør:

Kok pastaen som anvist på pakken. Kutt opp brokkolien i små trær og squashen i små firkanter. Stek det i pannen til det hvite i squashen blir litt brunlig. Hiv oppi en boks Dolmio bolognese Classico. Du lar det småkoke i cirka 10min. Så blander du sammen den ferdigkokte pastaen med bolognese- og grønnsaksmiksen. Done! Litt brød med smør på siden passer utmerket. 

Noe du kunne testet ut? Har du kanskje noen veggis-middagsoppskrifter du syns jeg burde prøve meg på?

EN MIDDAG PÅ SUMO

De som følger meg på Snapchat (leandra86) så kanskje det enorme fatet med sushi fra sushihimmelen Anna og jeg koste oss med på fredag! Vi spiste på arbeidsplassen, Sumo Restaurant. Dette innlegget er dedikert til dem og all den deilige maten jeg ser kokkene legge ned såå mye dedikasjon i hver gang jeg jobber. Ikke minst sjefen og alle kollegaene mine som jeg har nevnt før jeg trives så godt med! Det er mange som tenker at Sumo bare selger sushi, men de er en asiatisk fusion som også har mange varmmatretter med alt fra hamburgere til salater til supper og andre kjøttretter. Jeg er ganske sikker på at alle kan finne noe de digger her inne. Jeg er i hvert fall ikke lei maten her enda. Ikke litt engang, haha. Og det er fortsatt er par ting jeg ikke har prøvd ut enda, men jeg jobber meg gjennom hele menyen etter hvert, så jeg vet hva jeg kan anbefale videre. Dessertene er like vanskelig å bli lei som hovedrettene, ååh jeg elsker alle. Ostekaken, sjokolademoussen, men sjokoladefondanten er virkelig noe for seg selv her. Sprø sjokoladekake utenpå og flytende herlighet inni. Det ble Anna og meg sitt valg denne gangen, etter vi hadde slukt noen (mange) sushibiter til middag. Bare se så nydelig maten blir servert!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicMin vakre sushidate

Image and video hosting by TinyPic
Runder av bildeserien med sjokoladefondanten som måå prøves når dere stikker innom ♥

Sumo har mat for mennesker i alle aldere, både små barn og godt voksne. Vi har også sunne alternativer til barnematen!

Har dere testet ut mat fra Sumo før?

EN GOD VEGANSK FROKOST

Wii, enda en enkel, liten matoppskrift for mine fellow amatørkokker. Egentlig for viderekommende også, haha, for dette er så godt. Og veldig enkelt! En liten havregrøtmiks med ingredienser helt fri for dyreprodukter! Søtt, varmt og mettende i lang tid. Let's go. Alt jeg gjør er å ta noen lettkokte havregryn i en skål, fylle den opp med vann slik at de øverste flakene flyter litt i skålen. Så setter jeg den i mikrobølgeovnen på 1min, tar den ut, rører om, og setter den inn i 1 minutt til. Så tar jeg en spiseskje med peanøttsmør i en skål, smelter den i mikrobølgeovnen i 30sek slik at den blir litt mer flytende. Peanøttsmøret heller jeg over havregrøten, tilsetter noen oppkuttede eplebiter og en oppkuttet banan. Til slutt strør jeg over litt kanel, og vipps, har du en sunn og deeeiliig frokost. Jeg tilsatte faktisk også noen jordbær i den etter hvert fordi jeg trengte litt mer friskhet, da måltidet er ganske varmt og mektig :) Kunne også brukt flere eplebiter.

You dig? ♥

ENKLEST OG BEST, VEGANSK MIDDAG

Hey hey hey! Se hvem som slår til med enda et middagstips i dag! Det er ikke så lenge siden jeg viste dere den deilige pasta- og pestosalaten min her på bloggen. Den inneholdt da fetaost, og var dermed ikke helt vegansk slik som dagens middagstips blir. Jeg er som sagt verken vegetarianer eller veganer, dessverre. Min eneste unnskyldning til det er latskap og lite viljestyrke for å være ærlig. Men noen ganger føler jeg meg inspirert og flink. Og i noen dager eller perioder er jeg faktisk helt vegansk i matveien. Det gir meg et annet nivå av glede og ro. Enda oftere er jeg vegetarianer faktisk, uten å i det hele tatt prøve. Jeg kan prestere å ikke spise kjøtt i en uke uten å i det hele tatt tenke over det, så det er jo veldig positivt at det har blitt så naturlig for meg. På restauranter er jeg også alltid ivrig på å sjekke ut veggismenyen :) Masse digge smaker å utforske. Jeg elsker å prøve ny mat og sier et stort ja til så og si alt.

Plantebasert spising er noe som begynte å oppta mye av interessen og engasjementet mitt for litt over 3 år siden nå. Jeg har alltid hatt masse respekt til alle som prøver å gjøre en positiv forskjell når det gjelder helse, dyr og ikke minst det globale miljøet - gjennom matvalg. Det er lite som kan måle seg med den positive effekten dyre-frie produkter har på akkurat disse tingene. Netflix har mange gode dokumentarer om dette hvis noen vil finne ut mer. Er utrolig masse spennende og overraskende å sette seg inn i hvis du fremdeles er ukjent med hele konseptet. Jeg ser veganisme virkelig vokse over alt for tiden. På YouTube, hos kjendiser, vennekretsen og til og med familien. Det er nesten bittersøtt å se at flere og flere innser at man virkelig ikke trenger kjøtt for å leve, og at det finnes mye bedre og sunnere alternativer til både proteinene og vitaminene. Ikke minst hvor uhorvelig stor innvirkning det har på miljøet, og selvfølgelig lidelsen for levende, følende skapninger som ønsker å leve gode liv. Jeg så faktisk nylig en Ted-talk hvor en snakket om hvor stor negativ innvirkning produkter med melk og kjøtt hadde på den mentale helsen i forbindelse med hukommelse og alzheimers. Ikke bra. Og hvor utrolig positiv innvirkning mat fra planteriket hadde på akkurat det. Forskjellen dietten kunne skape i hjernen var mind blowing. Dere kan se den her hvis dere vil. Syykt mye god info å ha, og ikke minst interessant.

 Så her forleden hadde jeg meg en vegansk dag og stelte i stand en suuuper god middag til meg selv etter trening. Den ble så god (og jeg ble så stolt) at jeg måtte dele den med dere. Se så fin og "typisk vegan" den ser ut, haha, dødsfin.

Du trenger:

En søtpotet
En pose vasket og klar spinatblader
Couscos
Avokado
Salt
PepperFremgangsmåte:

Jeg varmer opp ovnen til 225 grader celsius. Så kutter jeg søtpoteten i to og smører en teskje med olivenolje på flaten til begge to. Jeg lar dem bake i ovnen i 30 til 40min. Couscousen tar jeg i en skål, fyller den med vann akkurat slik at de øverste kornene flyter litt. Så tar jeg den i mikrobølgovnen i 3min. (Jeg pleier bare å øyemåle hvor mye couscous jeg bruker.) Så legger spinaten i en skål, kutter avokadoen i biter, river av skallet på søtpoteten og kutter den i biter. Hiver det oppi spinaten. Så heller jeg i couscousen (jeg sverger jeg kunne spist couscousen alene) Til slutt topper jeg alt med litt peppermiks og drysser over litt Maldon havsalt. 

Jeg eeelsker søt mat og er glad i alt som har søtlige, varme smaker. Med friskheten til avokadoen og spinaten, saltheten til couscousen og saltet, blir det en perfekt combo med søtpoteten (spiser også søtpotet alene, hehe) Så det var min veganske, enkle amatørmiddag! Søtpoteten har litt lang baketid, men jeg satt bare og sminket med meg en kopp te mens jeg ventet, så det gikk helt fint. Worth the wait!

Er dette noe dere kunne tenkt dere å prøve? :)

ENKELT OG SUNT MATTIPS

Det er ikke ofte jeg prøver meg frem på kjøkkenet, eller er å finne på kjøkkenet i det hele tatt. Men av og til slår jeg til med noe digg faktisk. Frokoster er jeg best på. Varme rundstykker med all slags pålegg er egentlig standard meg om morgenen, og jeg koser meg skikkelig med det. Middag derimot, det er en helt annen sak. Jeg tror ikke noen har sett meg lage middag før. Men nå når jeg for en gangs skyld gjorde det her om dagen, og det i tillegg ble ganske godt, da må det faktisk deles på bloggen. Så dette er altså et lite middagstips til de som er like talentfulle som meg på kjøkkenet, eller som ønsker noe lett, godt og sunt. En ganske enkel miks med veldig god smak! Jeg har brukt:

- Baby leaf salat
- Fullkorns pastaskruer
- Pesto
- Fetaost
- Soltørkede tomaer
- Pinjekjerner 


Framgangsmåte: 

Jeg koker pastaen som anvist på pakken. Når de er ferdig tar jeg 1-2 spiseskjeer med pesto og rører det sammen med pastaskruene. Så finner jeg frem en skål og mikser alle ingrediensene nevnt over sammen. Superduper lett, og utrolig digg!

Noe dere tror dere hadde likt? Har dere noen andre lette, gode oppskrifter jeg burde prøve meg på?

Oppskrift på verdens beste kosedrikk

I dag skal jeg gi dere oppskrift på en te litt utenom det vanlige. Jeg har alltid vært glad i te, men aldri drukket det noe særlig regelmessig bortsett fra nå i det siste. Jeg elsker å prøve ut nye teer. Det er jo en hel verden av smaker å utforske. Jeg er veldig glad i bare en tepose i varmt vann uten noe tilbehør, men jeg husker for mange, mange år siden, da jeg besøkte Solfrid, tok hun melk i teen min. Jeg syns det hørtes så rart og lite appetittelig ut, men jeg syns det var overraskende godt. Her om dagen fikk jeg plutselig for meg at jeg skulle ta både melk, kanel og honning i solbærteen min. Jeg syns det virket som en deilig combo, og jeg ble igjen overrasket - for det var i tillegg myyye diggere enn jeg forventet. Nå serverer jeg det til alle som er på besøk og seriøst alle har elsket det. Inkludert de som ikke i utgangspunktet liker te. Det er jo egentlig ganske enkelt, og ikke særlig innovativt av meg, haha, meen om noen av dere ikke har prøvd det før, så anbefaler jeg sterkt disse ingrediensene:


Jeg bruker såklart min trofaste rismelk, Hindu kanel, Twinings sin blackcurrant te og flytende fjellhonning. 

Ta oppi ingrediensene i denne rekkefølgen for best resultat: Varmt vann, tepose, honning, kanel og til slutt melk. Glemte meg alltid i starten og tok melken oppi først slik at teposen ikke fikk blande seg med så varmt vann som den skulle, i tillegg smelter honningen treigere og kanelen legger seg bare stygt på toppen hvis du ikke avslutter med melken, så ikke gjør som meg. Følg rekkefølgen jeg skrev opp så er du good to go.

Noe dere kunne tenkt dere å prøve?

Vegansk middag oppskrift / falafel med tilbehør

I går spiste jeg noe sweeeet, som også blir dagens middag. Sykt lettvint og sykt tasty! Jeg er ikke i det hele tatt noe flink på kjøkkenet, og lager så og si aldri mat fra bunnen av. Det suger jo litt når jeg får spørsmål i kommentarfeltet som ønsker oppskrifter på veganske retter. Jeg har et par oppskrifter up my sleave, men det er nok dessverre ikke laget fra bunnen av. Dere kan jo absolutt prøve på det selv. Denne middagsretten jeg skal vise dere, inneholder bare tre produkter fra butikken, men er sikkert lett å gjenskape med ingrediensene de inneholder om dere søker litt rundt på Google. Men om dere ønsker den lette versjonen, er jeg her i dag for å gi dere den. Enjoy. Slik så middagen min ut:

Og dette er det du trenger:

Disse falafelene kjøpte jeg i frysedisken på Rema 1000, og ble eeevig imponert. Satt og lurte på hvorfor i alle dager jeg ikke spiser falafel oftere? Det er kanskje noe av det beste jeg vet på smak, og disse var skikkelig gode!


Denne byggrynsalaten oppdaget jeg for et par dager siden, og er for øyeblikket på min tredje boks. Seee ingrediensene. Nam. Jeg kan også spise den uten tilbehør. EDIT: oppdaget akkurat at det er italiensk hardost i denne! Altså ikke 100% vegansk dessverre.


Og den siste ingrediensen er denne sausen/suppen. Også ekstreemt god på smak. Må prøves!

Fremgangsmåte:
Jeg varmer falafelene i ovnen som anvist på pakken
Varmer byggrynet og sausen som anvist på pakkene

HAHA, okei, jeg er verdens kjipeste matblogger. Det er den latterligste fremgangsmåten jeg har sett, men hey, det ble driiitgodt og definitivt worth a try.

 

Bon appetit

Hvordan går det med kostholdet? // veganisme

Annonselenker

 

Mange kommer til å bli veldig glade når jeg skriver dette og mange kommer nok til å bli provosert. Men før jeg begynner å skrive det jeg hadde tenkt, tenker jeg bare å avklare det faktum at mennesker ikke trenger kjøtt for å overleve i dag, men at det derimot gjør uendelig mye mer skade enn godt generelt. Bare slik at vi unngår de kommentarene som sier at man får proteinmangel eller vitaminmangel osv. Den påstanden er motbevist og falt død for flere år siden. Vi har toppidrettsutøvere og bodybuildere som er veganere. Einstein var også veggis. Sier litt. Man får i seg alt man trenger og mer, om man spiser the basics fra et plantebasert kosthold. Jeg bare følte at dette var nødvendig å skrive i begynnelsen av innlegget slik at vi i større grad forhåpentligvis unngår utdaterte spørsmål om kjøtt og næring i kommentarfeltet.

For jeg liker egentlig å tro at det begynner å bli allmennkunnskap; at kjøtt, melk, egg og dyreprodukter generelt gjør mer skade enn godt for helse, dyrevelferd og miljø. Men jeg oppdager innimellom mennesker som blir sint, og ikke tror på det fordi det strider i mot hva man blir fortalt av foreldre og lærere og lærerbøker generelt i oppveksten. Og det virker som om mennesker blir fornærmet og frustrert. Men tro meg, det er like frustrerende å være en del av en minoritet og føle at flesteparten rundt seg er så blind på sannheten... men historien viser jo gang på gang at majoriteten tar feil og at det er minoritetene som til slutt blir den nye majoriteten. Og med den økende populasjonen vegetarianere og veganere i dag, ser det ut til at vi er på riktig vei.

Heldigvis i det siste, etter den nye dokumentaren kom ut på Netlix, "What The Health" oppdager jeg at mennesker rundt meg som for et par år siden ville fnyst, ledd av og avfeid veganisme, får øynene sine opp for det. Jeg så What The Health nylig, og ja det er en informativ dokumentar som jeg er glad flere og flere ser, men personlig likte jeg Cowspiracy bedre. Samme type som har lagd begge. Men for all del, begge dekker ganske mye viktig og jeg er glad for folk ser dem. Begge finnes på Netflix.

I tillegg, etter jeg så den dokumentaren ble jeg igjen inspirert og påminnet hvorfor jeg bestemte meg for å lene meg mot et plantebasert kosthold og spise vegansk en hel måned for snart to år siden. Siden den gang, har jeg innimellom fått spørsmål om hvordan kostholdet mitt er med tanke på at jeg snakket så mye om veganisme tidligere. Da jeg oppdaget veganisme og skadene kjøttproduksjon og industri-jorbruk hadde på helse, dyr og det globale miljøet, ble jeg fullstendig oppslukt i dokumentarer og noterte meg alle logiske konklusjoner og vitenskapelige fakta. Det ble virkelig noe som engasjerte meg og jeg brant for. Dermed prøvde jeg som sagt veganisme i en måned. Og det gikk egentlig helt fint. Masse grønnsaker, frukt, belgfrukter, korn, frø, brød, falaffel, ris og spennende retter i tillegg til at jeg oppdaget mange digge matvarer som erstattet produkter som vanligvis inneholder dyreprodukter, som youghurt, melk osv. Mange av disse matvanene, har blitt permanente hos meg, men jeg har vært mye mindre nøye i hverdagen enn det jeg var på mitt flinkeste så klart. Jeg foretrekker så og si alltid mat fra vegetarmenyen på restauranter. Innimellom spiser jeg kjøtt. Jeg liker det ikke innerst inne, med tanke på det jeg vet. Men jeg noen ganger har jeg ikke nok viljestyrke til å avvise det, og jeg er rett og slett ikke et moralsk nok menneske til å 100% unngå det. Jeg skulle ønske viljen min var sterkere, og at jeg var like flink som før. Det går litt i bølger. Etter jeg ser slike dokumentarer som nevnt tidligere, blir jeg veldig inspirert og motivert igjen plutselig.

Jeg håper og prøver på at jeg selv bare skal bli flinkere og flinkere å lene mot et plantebasert kosthold. Frokost, lunsj, middag og hovedmåltidene klarer jeg ofte men mellommåltider og snacks som kake, sjokolade, godteri og annet i sosiale sammenhenger... Da blir jeg weak og faller jeg for fristelsene. Men det finnes så utrolig mye god vegetarmat og kjøleskapet mitt innholder heldigvis ganske mye av det for tiden. Så det er ca. der jeg ligger an med kostholdet antar jeg. Kunne vært mye verre, men jeg skulle også vært mye flinkere. Hva med dere?Topp HER
Bukse HER
Klokke fra Marc Jacobs
Solsikker fra Toppe Blomster

Oppskrif på (vb) søtpotetfries og hjemmelaget aioli

Å få til de perfekte søtpotetfriesene er en kunst. Sprø utenpå, bløt inni. De komme adlri til å bli like sprø som de du kan kjøpe på restaurant, for de bruker en helt annen teknikk. Men i det siste har jeg perfeksjonert mine så godt jeg kan. Dessverre har de siste gangene jeg har fått dem til så perfekt, blitt laget med øyemål uten å følge noen spesiell oppskrift. Men én stor forskjell har det vært - søtpotetene jeg har brukt de siste gangene har vært utrolig ferske og gode. Jeg har sett med en gang jeg kuttet dem opp at de var modne og i nydelig stand. Da har de en stek og klar oransjefarge og ser fuktig og saftig ut. Usikker på hvordan du kan kjenne dem igjen på butikken, men mine er kjøpt på Kiwi, som ofte har veldig god kvalitet på frukt og grønt.

Oppskrift på søtpotetfries:
Jeg kutter dem opp i så tykke biter som jeg ønsker. Jeg liker dem ganske tjukke for da blir de saftigst. Jeg legger bitene i en plastikkpose, heller over en desj med olivenolje og rister posen til jeg kjenner at alle har et tynt lag med olje over seg. Så siler jeg over et lite lag med maizenamel og rister posen igjen til jeg ser at melet er borte og bitene ser litt mer klebrig ut. Hvor mye av disse to ingrediensene du trenger, avhenger av hvor store søtpotetene er og hvor mange du har. Man må rett og slett prøve seg litt frem. Deretter sprer jeg dem på et stekebrett med bakepapir. Setter dem på 225grader varmluft i ovnen i 30min, tar dem ut, snur dem med gaffel slik at de blir like stekt på begge sider, og tar dem inn igjen i 10 nye minutter. Voíla, de er ferdig.

Oppskrift på hjemmelaget aioli:
Jeg ante ikke at det var så lett å lage hjemmelaget aioli. Det finnes flere forskjellige måter å gjøre det på, og det finnes oppskrifter som har flere ingredienser enn min enkle oppskrift, men jeg syns den ble mer enn god nok! Jeg brukte en halv tube majones, skviste ut ca 2 spiseskjeer sitronsaft og finkuttet et halvt fedd med hvitløk. Dette røres sammen og vipps, har du hjemmelaget aioli. Det er jo så utrolig godt. Også til brød selvfølgelig!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic  

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Jeg er en stor sucker for ketchup, så denne comboen slo ikke feil. Når man får til søtpotetfriesene perfekt, noe som krever et par ganger med prøving og feiling, kan man få de så gode at det nesten ikke er nødvendig med tilbehør, eventuelt bare med et lite dryss salt eller havsalt over. Mmmm. Lykke til!

Har dere fått til å lage søtpotetfries før?

Dagens eksotiske matinnkjøp

Solen steiker fortsatt i Bergen og dagene utnyttes til det maximale. I går tok jeg det så langt at jeg hoppet i sjøen. Må si jeg er litt stolt av meg selv og mine bragder denne våren. Først scorer jeg mitt første mål i fotball i hele mitt liv, så bader jeg Bergen hvor det var snøstorm for en uke siden. Det føles så fjernt at det faktisk snødde for litt siden når jeg sitter her i med et solbrent ansikt. Jepp, jeg klarte det før sommeren startet i år også. Glemmer meg alltid, men jeg skal være flink med solkrem resten av året. Er ikke noe kjekt å sitte å svi i tryne og føle at du ikke kan løfte brynene eller rynke på nesen uten at det gjør vondt i huden. 

I dag hadde jeg heldagsprøve i norsk og satt og cravet oliven av alle ting. Så da dro jeg megselv avgårde til byn etter en (forhåpentligvis) vellykket norsktentamen, og dro til en utenlandsk forretning i byn som selger en haug med forskjellige ferske oliven. Jeg husker ikke helt hva akkurat den het, men dere kan nok få tak i det flere steder. Jeg endte egentlig opp med å kjøpe litt mer enn det jeg hadde planlagt. Men jeg blir altfor fascinert over slike butikker, og er jo en sucker for asiatisk mat, så da blir dette innlegget et "dagens innkjøp" asian style.

Her var det jeg egentlig skulle kjøpe:

Her var det jeg endte opp med:Jeg vokste opp på YumYum -nudler fordi foreldrene mine mente disse var tusen ganger bedre enn Mr. Lee sine som alle kjøpte. Jeg liker egentlig begge typene Vi hadde alltid skuffen full av den gule YumYum med kyllingsmak, men vi har aldri kjøpt dem i andre smaker, så da bestemte jeg meg for å prøve disse. And-, biff- og reke-smak.


Denne suppen er sinnsykt god på smak men den er så himla sterk. Jeg er egentlig litt pussy når det kommer til sterk mat, så kanskje dere slipper rennende øyner og nese når dere spiser den. Jeg har egentlig tvingt meg gjennom det, fordi den smaker så godt. Nå kjøpte jeg den gule også som skal ha hint av sitronsmak. Håper på at den er mildere.


Disse er ok++ å ha stående i kjøleskapet. Spess nå i russetiden. Salt mat er eksepsjonelt digg dagen derpå.


Jeg vokste aldri av meg nysgjerrigheten som barn, og det gjelder på alle aspekter ved livet. Også mat. Jeg lytter ofte til andres samtaler, observerer alt som skjer rundt meg, stiller spørsmål herfra til evigheten og må alltid bestille noe på menyen jeg ikke har smakt før. Har nylig smakt sjokolade med cappuchinosmak og falt pladask. Nå fant jeg en med kaffelattesmak.

Jeg kjøpte også den store posen med forskjellige nøtter og diverse, som dere ser på bildet litt lengre oppe. Også kjøpe jeg en nashipære som jeg aldri har hørt om før. Den smakte en liten mix av eple og pære og var egentlig sykt god. Skal definitivt kjøpe den igjen.

Wow, å kunne skrive et så langt innlegg om mat... Jaja, det er vel en glede de fleste av oss deler, så jeg håper jeg ga dere litt inspo. Nå skal jeg begynne å gjøre meg klar for å komme meg ut med russen. Vi skal være på skolen i dag og ha en ny runde med fyllakamp. Jeg tenker jeg gir meg med fotballen mens jeg er på topp. Har ikke tenkt til å drikke noe særlig i dag uansett ettersom jeg drakk i går og skal ut igjen i morgen, så da hadde jeg sikkert søge i fotball igjen. I dag vil jeg kaste frisbee og spille volleyball. Gleder meg mucho, så nå må jeg få ræven i gir. Vi preikes.

Scampi og søtpotet-wok i red curry sauce

Er det èn ting jeg ikke kan, så er det å lage middag? Hvorfor jeg begynner et mat-innlegg med å skrive dette, vet jeg ikke, men ikke slutt å les helt enda! For jeg presterte faktisk å lage en ganske så vellykket og velsmakende middag hinn dagen. Jeg fikk riktig nok litt hjelp av Veronica og Petter, men selve middagsidéen og oppskriften er min egen. Så da velger jeg å poste den her på bloggen. Jeg tror kanskje det smakte ekstra godt fordi jeg var så stolt over at jeg lykkes på kjøkkenet, men jeg tror også retten bare generelt smakte utrolig godt. Dere får dømme selv. Veldig lett å lage!

Ingredienser:

- To porsjonsposer med ris
- En pakke med scampi (500gram)
- Grønnsaker of your choice (vi brukte en hermetikkboks med en wokmix som inneholdt bambusskudd, bønnespirer og vannkastanjer)
- Et par biter søtpotet (valgfritt men veldig godt)
- En halv box med kokosmelk
- Tre teskjeer med red curry paste

Fremgangsmåte:

1. Kok ris mens du tilbreder resten.

2. Stek scampi i en stekepanne og grønnsakene i en annen på middelshøy varme. Stek scampiene ca. 15min og grønnsakene ca. 7. 


3. Ta kokosmelken og red curry pasten oppi grønnsakene og rør rundt til sausen får en jevn, oransjebrun farge. Om du vil ha den sterkere, tar du mer red curry paste. Om du vil ha den mildere, tar du mer kokosmelk.

4. Ta scampien oppi grønnsakswoken og rør rundt. Skru varmen på det laveste og la den stå til dere har dekket på, og er klar til å spise. 

Middagen er servert! Passer til tre sultne eller to megasultne venner.Noe dere tror dere ville likt?

Mitt hjemmelagde, sunne (veganske) godteri

Da jeg skulle smake på mine hjemmelagde, veganske energibarer i morges, etter de hadde stått en natt i kjøleskapet, ble jeg så stolt?? Jeg er ikke en person som er flink på kjøkkenet, men av og til bare får jeg et lite nå-vil-jeg-lage-noe-kick. Da eksperimenterer jeg med alt jeg har tilgjengelig. Noen ganger går det til h, andre ganger må jeg nesten felle en tåre. Denne gangen måtte jeg nesten felle en tåre. Disse energibarene ble så ufattelig digg. Kan lett bytte ut godteri med dem. Og jeg tror kanskje disse kan være min reddende engel ut i fra sjokoladeavhengheten min. Jeg skal definitivt prøve å lage flere energibarer, for det var jo faktisk dødslett. Tenkte å gi dere oppskriften på hva jeg brukte til mine, men jeg øyemålte egentlig alt, så antallet i ingredienslisten er sånn cirka.

De smakte nesten litt kake eller noe? Også er de spekket med vitaminer og sunne fettsyrer, nei vet du hva, la oss begynne.Jeg brukte:

1/2 boks med nøttesmør (jeg brukte mandelsmør fra Amsterdam)
1 spiseskjee lys sirup 
3 never havregryn
1 håndfull solsikkekjerner
2 never nøtti frutti (en nødteblanding med rosiner, tørket papaya, peanøtter og cashewnøtter)
10 soletti saltstenger
Et par (mange) dryss med kanelFremgangsmåte:

Først blandet jeg mandelsmøret og sirupen slik at de blandet seg fint inn i hverandre. så tilsatte jeg litt etter litt de andre ingrediensene slik at det blandet seg jevnt med massen. Saltstengene knakk jeg opp i små biter før jeg tok dem oppi. Til slutt tar du massen oppi en form og presser det sammen og utover med undersiden av et glass. Sett den i kjøleskapet i noen timer eller over natten. Jeg tok den ut av kjøleskapet i morges og skjærte dem i firkanter. Konsistensen er seig og crunchy, og smaken er en perfekt kombinasjon av søtt og salt. Selvølgelig kan du mixe og matche med andre ingredienser i energibarene, men kan garantere dere at dette blir digg.

Noe du kunne tenke deg å prøve?

Den beste frokosten

Lettkokte havregryn

Diverse frø (gresskarkjerner, linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø, chiafrø)


Bananer


Honning og kanel


Rismelk


Beste frokosten, lunsjen, middagen og kveldsen også egentlig... Spiser dette til alle døgnets tider og har blitt heelt hekta. Jeg elsker jo all søt mat, og konsistens har myye å si. Denne frokostblandingen ala Leandra har begge deler. Solsikkekjernene gjør virkelig noe med konsistensen og lager en deilig krunsj, mens alt det andre bare flyter i hverandre i en deilig, søt og megasunn mix av herlighet. Anbefales <3<3

Best green smoothie

I det siste har jeg eksperimentert med masse forskjellige smoothies. Jeg har pleid å lage smoothie kvelden før en skoledag, og ha det med meg som frokost på skolen dagen etter. Jeg pleier ikke å være så sulten tidlig på morgenen, men litt ut i skoletimene kjenner jeg at jeg trenger noe, og da er det både forfriskende og mettende å ha med seg en stor flaske med smoothie. Kan ikke se for meg noe bedre å starte dagen med for tiden. Uansett, jeg har klart å mixe meg frem til den perfekte grønne smoothien. Dette er kanskje den friskeste av de alle, og en av mine absolutt favoritter for øyeblikket. Her er hva du trenger:

1 banan
2 kiwi
1 eple
1/2 sitron
2 never spinatblader
1 kopp med isbiter

Mix i en blender, og du har den perfekte smoothien med den fineste fargen og beste smaken! Absolutt verdt å prøve ut. Dere kan også bruke fryste bananer, så slipper dere isbitene. 

Noe du kunne tenkt deg å prøve ut?

Verdens beste banan- og havrepannekaker

Jeg har endelig funnet den perfekte oppskriften på de aller beste og sunneste bananpannekakene. Jeg søkte mye rundt på nettet etter en oppskrift jeg syns så god ut, og har prøvd en del forskjellige. Men jeg syns min egen versjon var lettest og best! De blir så søt og god at jeg lett spiser dem alene, og jeg tror dette kommer til å redde mange matpakker de kommende ukene på skolebenken. Hadde dem med meg i går, og de ble godkjent av både meg selv og venner.

Du trenger bare tre ingredienser, og det tar ikke mer en 10min å lage heller, så det er verdt å prøve ut! Lenge siden jeg har hatt mattips på bloggen her nå, men det er fordi jeg i all hemmelighet egentlig suger på kjøkkenet, og å få maten til å se fin ut. Jeg prøver jo så godt jeg kan, hahah, og denne oppskriften syns jeg ble god nok til å dele. Så værsågod!Du trenger:
En banan
Et egg
1dl havregryn.

Fremgangsmåte:
Kjør alt i en blender, og stek på lav varme et par minutter på hver side.

Dette gir seks små lapper. Ta på det pålegget du liker best. Her har jeg brukt oppskåret banan, blåbær og kesam. Har du lest en lettere oppskrift eller?Fortell hva du syns hvis du prøver dem!

Smoothiebowl

Hei dere! I dag er jeg i full gang med eksamensforberedelser og sitter sutrer over matteboken. Måtte ha meg et liiite avbrekk og poste et innlegg til dere nå. Balto ligger som vanlig godt inntil meg og er perfekt. Snapchatten min har forvandlet seg til en tema-mystory hvor temaet rett og slett er katt. Tror jeg bare har postet videoer og bilder av han de siste dagene, og det er såå morsomt og se hvor mange screenshots folk tar, hahah. Blir så stolt jeg <3 (Leandra86)

Ellers har jeg for første gang prøvd å lage en smoothiebowl, ettersom det har vært så trendy i det siste. Og det forstår jeg godt. Sååå forfriskende med bare overdose frukt og bær. Min første smoothiebowl ble ganske enkel, og jeg bare brukte noe vi hadde liggende. Den besto av to appelsiner, en banan og en mango. Og som dere ser, hadde jeg på eple, jordbær, blåbær og banan. Virkelig en heerlig mix, som anbefales. Har dere prøvd smoothiebowl? Hva er isåfall favoritt-kombinasjonen deres?Oppskrift på søtpotetsuppe

I dag kommer et vegansk mat-innlegg til dere! Dette er oppskriften på en sinnsykt digg middag, som jeg selv ble utrolig fornøyd med. Jeg lagde en suppe/stappe av søtpotet, og den ble så god at jeg må dele den med dere.- 1 søtpotet
- 1 sjalottløk
- 1 chilli
- 1/2 boks kokosmelk
- 1/2 boks red curry paste

De to sistnevne ingrediensene er tiiiidenes sauskombo, og mamma bruker å blande den i grønnsakswok hele tiden. En sikker vinner, kan man si, som absolutt er verdt å teste ut.

Fremgangsmåte:
Finhakk løk og chilli og stek i en stekepanne på middels til høy varme med litt vann.


Kutt opp søtpoteten i terninger og hiv i stekepannen.


Stek i ca. 5 minutter før du heller oppi kokosmelk og red curry paste.
Stek til søtpotetene er møre. Kjør alt i en blender og voilá! Middagen er servert. Som tilbehør kan du ha alt fra mer salat til bare litt ekstra mais. Den smaker veldig godt alene også. Og om du setter rester i kjøleskapet, smaker den nesten enda bedre kald syns jeg!

Noen som skal teste?

Er jeg veganer?

Helt siden jeg spiste vegansk i hele oktober i fjor, har jeg fått spørsmål om jeg fortsatt er veganer. Og svaret er nei! Jeg spiser definitivt mye mindre kjøtt og meieriprodukter enn før, og jeg har forsåvidt ikke rørt f.eks biff eller drukket kumelk på veldig lenge. Men i det siste har kroppen min lengtet tilbake til den formen og følelsen jeg hadde i oktober da jeg spiste 100% vegansk i 30 dager. Vi har nå komt i en ny måned, det nærmer seg sommer og jeg vil føle meg bra både utvendig og innvendig. Jeg trenger grønnsaker, frukt, nøtter og masse vitaminer. Og det i store mengder! Så jeg har lagt en liten matplan for mai. Jeg skal spise vegansk igjen hver dag, uten om fredagager og 17. mai :) Resten av dagene skal bestå av en plant based, vegansk kost slik som i oktober i fjor. Syns det høres ganske bra ut, jeg. Dette skal jeg nok klare!

Det føles så deilig med "sunne-måneder" av og til, og jeg kjente det var på tide med en igjen. Man føler seg virkelig helt på topp, blir inspirert til å prøve ny mat og merker resultater på både utsiden og innsiden av kroppen. Ikke minst er det en ekstra boost for selvfølelsen at en mer plantebasert kost er det beste og mest effektive man kan gjøre for miljøet og dyrene <3 

Om dere har lyst å prøve noe lignende, eller er interessert i veganisme, men ikke vet hvor dere skal starte anbefaler jeg dere å se noen dokumentarer som Forks over Knifes eller Cowspiracy på Netflix. Eventuelt se noen foredrag som 101 reasons to go vegan, best speach you will ever hear og Meat EatersEllers finnes det masse veganske blogger med oppskrifter på masse digg mat som f.eks Vegetarbloggen.no!

Elsker at det blir flere og flere som blir opplyst om dette temaet. Syns det er så interessant jeg. Om ikke jeg husker feil, hadde jeg en del vegetarianske og veganske lesere. Rop gjerne ut i kommentarfeltet med mattips og gode dokumentarer til andre interesserte :)

Mattips! Bakt søtpotetI dag har jeg et deilig og kjempesunt mattips å dele! Har dere smakt søtpotet før? Jeg har nylig blitt helt frelst av denne grønnskaen, da den er super allsidig og smaker helt fantastisk. Jeg elsker søt mat, og denne er ingen unntak.

Det er mange måter å tilberede en søtpotet på, men jeg bestemte jeg for å prøve en bakt søtpotet i dag. Det jeg gjorde da var å kutte søtpoteten i to, ta et lite lag med olje på, strø over litt pepper og bak den i oven på 200grader i 30min. Den skal være myk og lett å spise med skje. Jeg strødde litt saltflak over da den var ferdig og spiste den med spinat. Virkelig et deilig, mettende og sunt mellommåltid, lunsj, frokost, middag hva du vil. Et annet tips jeg prøvde, var å kutte søtpoteten opp i tynne skiver og steke dem i stekepannen med olivenolje, salt og pepper. Et alternativ til chips jeg definitivt kommer til å bruke masse fremover. NAM.

Jeg betalte bare 14kr for en ganske solid søtpotet. På bildene ser dere bare under halvparten av en. Så den er både billig, sunn og veeeldig god. Tror jeg har funnet min nye obsession med andre ord. Noen andre som er glad i søtpotet og har noen tips til andre retter med den?
 

Fruitbowl for breakfast

I dag hadde jeg lyst på fruktsalat til frokost! Og vi hadde en del forskjellig frukt i kjøleskapet som til slutt ble denne fargerike, friske fruktskålen. Fargene ble så fine sammen at jeg ble nødt til å hente frem kamraet å knipse noen bilder av det til dere. Så det ikke godt ut? Dagens frokost består av kiwi, persimon, honningmelon og druer. Jeg har en tendens til å ta bilder av frokosten min om morgenen og snappe den venner, og mange lurer på hvordan jeg får tid til å lage slike frokoster før skolen. Men det er egentlig null stress. Å kutte opp litt frukt og hive det i en skål tar kanskje bare 1-2 minutter lengre enn å smøre noen skiver. Og det er jo så verdt det! I dag hadde jeg egentlig all verdens tid da hvis vi skal være ærlig. I dag har nemlig hele skolen fri for å samle inn penger til flyktninghjelpen <3 Ønsker dere en super torsdag!Sunn, vegansk sjokolademousse

I dag vil jeg dele med dere en ny vegansk oppskrift!- Som har vært litt etterspurt i det siste. Og don't worry, jeg har flere på lager! Denne inneholder bare to ingredienser og var såå god at jeg bare må dele den med dere dagen etter jeg smakte den for første gang. Nemlig en hjemmelaget, sunn is! Alt jeg gjorde var å kutte opp to bananer, lot dem ligge i frysen over natten. Det kan også holde med tre timer vil jeg tro, om du vil ha dem samme dag. Også tok jeg dem i en blender, tilsatte to spiseskjeer kakaopulver, blendet videre, også har du en nyydelig banansjokolademousse/is! Jeg elsker både sjokolade og banan, så når den i tillegg ble kald og konsistensen ble så creamy, var jo det helt perfekt. Absolutt verdt å prøve ut! Og visste dere forresten at kakaopulver har høyt innhold av protein? Hele 20gram per 100gram, så oppskriften kan også funke som et lite proteintilskudd. I tillegg er jo banan noe av det sunneste du kan spise da det inneholder en stor variasjon av næringsstoffer. Da holdt det meg også mett en ganske god stund, og fungerer perfekt som et ekstra velsmakende mellomåltid.

What's not to like?Tips: Det var veldig godt å blande inn litt nøtter!

Gi en lyd hvis dere prøver det ut, og fortell hva dere syns :)

Min veganske taco

I dag skal jeg dele en oppskrift på en av de beste middagene jeg har spist denne måneden som veganer! Det er mulig jeg likte den ekstra godt fordi jeg lagde den selv, og faktisk ble utrolig stolt siden jeg vanligvis er elendig på kjøkkenet. Skal innrømme at jeg klumset litt underveis, men resultatet ble i hvertfall veldig digg. Dagens oppskrift er en form for taco, bare 100% vegansk så du kan spise deg stappmett med uten å ha dårlig samvittighet for dyr, miljø eller kroppen din! Blir det bedre? Don't think so. La oss begynne. 

Ingredienser:

Nok til 2 porsjoner.

2 tacolefser
1 pose tacokrydder
1dl grønne linser
2 gulrøtter
1/2 brokkoli
1/2 boks mais

Og eventuelt salsa og avokado (guacamole) som tilbehør.

Fremgansmåte:

Legg linsene i en kaserolle med vann og la dem koke i 20min. (Du kan også kjøpe ferdigkokte linser på boks) Kutt opp brokkoli og gulrøtter i små biter og stek dem på middels-høy varme i 5min. Tøm oppi 1,5dl vann i stekepannen og tilsett tacokrydderet. Sil ut vannet fra linsene og ta dem oppi stekepannen. Ta deretter oppi mais. Rør om i ca. 5min.

Varm tacolefsene enten i mikroen eller i ovnen. Så kan du lage guacamole av en avokado ved å skvise den med en gaffel i en liten skål. Jeg tilsatte litt salt og pepper. 

Sååå godt og mettende. Og ikke minst sunt! Her har du både proteiner, vitaminer, fiber og bra fett. Absolutt noe å servere en fredagskveld.

Må forresten si som en liten oppdatering på den veganske måneden min at det har vært helt fantastisk så langt. Det har faktisk ikke vært så utfordrene som man kanskje skulle trodd. Jeg har spist både hotdogs, nuggets, youghurt, kjeks, chips og sjokolade og masse annen snacks uten ingredienser fra dyr. Jeg har funnet så mange nye matfavoritter. De fleste måltidene mine har likevel hovedsakelig bestått av en haug med grønnsaker og frukt, noe som har føltes utrolig bra. Mat med få kalorier og mye næringsstoffer per kalori gjør at jeg spiser masse, og føler meg mett og full av energi etter hvert måltid!

I tillegg har flere av bestevennene mine bestemt seg for å prøve det, og fått øynene opp for hva som er konsekvensene av et kosthold med kjøtt, egg og meieriprodukter, noe jeg ikke hadde forventet! Men det gjør meg såå glad. I går kveld satt vi og pratet om det mens vi koste oss med vegansk mat. Og det er så deilig å ha noen å snakke med det om. Noen som forstår og er like engasjert som meg selv. En kjempe bra video forresten, som jeg glemte å linke i innlegget mitt om hvorfor jeg ville prøve veganisme er 101 reasons to go vegan, som dere kan se her. Veldig interessant og øyeåpnende!

Ha en super torsdag videre, fine lesere. I morgen er det helg!

Watermelon drink

Har dere noen gang prøvd å bare kjøre innmaten til en vannmelon i en blender? Det blir den deiligste drikken, og den tar seg fantastisk ut oppi melonskallet enten på vors, fest eller bare jentekveld. Ikke bare er det dødsgodt, sunt og forfriskende, men se så søtt det blir da! Tidenes jentedrikk som virkelig setter stemningen, hahaha. Caroline, Camilla og jeg mekket det sammen på fredag, og det ble en suksess. Og for de som lurer så er kjolen min er fra Nelly, Camilla sin er fra junkyard, (sponset) og Caroline sin er fra Gina Tricot. Ha en super onsdag videre!

Light breakfast (vegan)

Hei og god mandag! Frokost er, som jeg sikkert har nevnt før, mitt favorittmåltid! Det er om morgenen jeg pleier å være mest sulten og dermed inntar det største måltidet i løpet av dagen. Men innimellom, når jeg av en eller annen grunn ikke er så veldig sulten når jeg våkner, er det deilig med en lett frokost som kvikker meg litt opp. Da er frukt, bær og yougurt perfekt. Jeg spiser jo som dere vet bare vegansk mat hele oktober, og har dermed et begrenset utvalg yougurter. Jeg pleide å spise Tine naturell youghurt, og har funnet at Alpro naturell youghurt substituerer den perfectly og gjør jobben uten noensom helst ingredienser fra dyr. Ingenting er bedre enn det, så denne har nok fått en fast plass i kjøleskapet!

Litt granola og sirup gjør jobben om du skulle ønske litt mer søtsmak og kalorier i frokosten din, yumyum Så det godt ut? 

Håper starten på uken deres har vært strålende og at dere får en super dag videre!

Havregrøt smaksbombe (vegansk)Min kjærlighet for havregrøt er så stor, dere. Det er så mye forskjellig man kan kombinere det med at man kunne spist en forskjellig skål med havregrøt hver dag i en måned. Det er jo nesten det jeg gjør da. Mitt forrige favorittilbehør i havregrøt var honning, men ettersom jeg bare spiser vegansk kost denne måneden, måtte jeg finne meg en ny. Så da prøvde jeg den herlige smaksbomen på bildene i dag. Et absolutt must å prøve for alle havregrøt-elskere! Jeg er ikke en mester på kjøkkenet akkurat, men enkel mat som havregrøt har jeg begynt å bli god på etterhvert. Jeg ga opp å prøve å lage det i kjele, for det er det bare pappa som får til. Men jeg syns den blir nokså god i mikroen også! Er dere glad i havregrøt? Her er i hvertfall min veganske oppskrift:

Ingredienser:

2dl lettkokte havregryn
3dl rismelk
1ss syltetøy
1/2 banan
1 håndfull rosiner
1ss peanøttsmør

Fremgangsmåte:

Tøm melk og havregrynet i en skål. Sett den i mikroen på 3min. Rør om og ta til slutt på tilbehøret.

En ganske selvsagt fremgangsmåte, men poenget her var at 3min funker perfekt med 2dl havregryn og 3dl melk i mikroen!Som en liten digresjon må jeg bare nevne at The Martian, som jeg sa jeg skulle se på kino i går, var sinnsykt spennende og traff virkelig blink hos meg. Med innslag av komikk, spenning og masse astronomisnakk, satt øynene mine fullstendig låst til skjermen under hele filmen. Hvis dere likte Interstellar, kommer dere til å like The Martian. Jeg elsket den i hvertfall og vil absolutt anbefale den om noen skal på kino! Da folkens... må jeg avslutte her og begynne på litt lekser. Kanskje får jeg tid til å redigere ferdig en video til dere også i kveld :))) Håper dere likte mattipset. Vi snakkes snart!

Green honey smoothie

God morgen, dere! Og tusen hjertelig takk for herlige tilbakemeldinger, gode tips og en fin samtale i kommentarfeltet på forrige innlegg! Det varmet virkelig hjertet mitt at det var så mange vegetarianere og veganere der ute som satt sånn pris på hva jeg vil prøve :) Dere motiverte meg masse og er så flotte mennesker. Beundringsverdig.

I det siste har jeg fått dilla på grønne smoothies. Jeg elsker å eksperimentere med forskjellige frukt og grønnsaker, finne oppskrifter på nett og prøve meg frem. De ender som oftest opp som et herlig mellommåltid, og det blir alltid litt til overs som jeg enten deler med familien eller setter i kjøleskapet til senere. I dag skal jeg gi dere en oppskrift på en grønn smoothie som smaker som en søt, frisk milkshake. Du trenger bare tre ingredienser! Som oftest er det slik at med mindre ingredienser du bruker, jo bedre blir smoothien. I hvertfall etter min erfaring!Ingredienser

1/2 honningmelon
1 håndfull spinat
2 pærer

Fremgangsmåte

Skjer bort skallet på honningmelonen, skjer innmaten opp i biter og kast dem oppi en blender.

Kjør blenderen til alt er blitt flytende.

Honningmelonen er helt nydelig å bare drikke for seg selv også, men om du vil ha litt flere vitaminer og mer metthetsfølelse, tar du oppi spinaten og pærene.Og voilá! En creamy, søt, grønn smoothie jeg tror vil falle i smak hos de fleste. Enjoy! Og ha en strålende lørdag videre, så snakkes vi senere.

Let's go vegan

Den siste uken har jeg hatt et lite prosjekt med meg selv. Jeg har nemlig levd på vegansk mat i akkurat 1 uke i dag! Det vil si at jeg ikke har spist noen produkter som kommer fra dyr. Kjøtt, fisk, melk, egg eller honning. Jeg har ikke skrevet om det på bloggen før nå fordi jeg var usikker på hvordan responsen kom til å bli. Men å argumentere i mot veganisme er rett og slett å argumentere for slaveri, utnytting og massemord på dyr, som har et ønske om å leve og være fri akkurat som deg. Og det blir jeg så oppgitt og trist av å høre at jeg ikke orker å bry meg om. Jeg respekterer ærligheten til de som sier at de er klar over at veganisme er det mest etisk riktige å gjøre, men at de ikke har viljestyrken. For meg har det bare vært spennende. Det gleder meg å tenke på hvor mange liv, liter vann, regnskog og CO2-utslipp jeg faktisk har spart, og hvor mye dødt kjøtt, animalsk fett og kolestorol jeg har spart kroppen min for. Sier ikke at jeg har levd som en perfekt veganer, med tanke på klær og sminke osv, men jeg gjør noe og det er bedre enn å ikke gjøre noe.

Jeg begynte allerede før sommeren å interessere meg for vegetar-mat og bestilte nesten bare det da jeg var i Gran Canaria. Jeg elsker jo å prøve ny mat, og det finnes jo veganske erstatninger for alt. Jeg har laget og smakt så utrolig mye god mat i det siste, og tenkte å fullføre hele oktober som veganer, og kanskje komme med et par veganske mattips på bloggen innimellom for de som er interessert i å prøve noe. Håper det kan vekke interesse hos noen som er glad i dyr og miljøet og i tillegg ønsker å booste helsen sin. Her er en liten liste over videoer som har inspirert meg. Ta en ettermiddag til å se disse videoene en dag, så skal jeg love dere at det vil åpne øynene deres mer enn dere forventer, og kanskje dere også får lyst til å gi det et forsøk?

Vegan Activist DESTROYS ignorant reporter
Cowspirasy (Netflix)
Best Speech You Will Ever Hear
101 - Reasons to Go Vegan
Forks Over Knives (Netflix)
Leading Causes of DeathNoen av dere som er vegetarianere eller veganere?

Rasberry breakfast bowl

 - naturell youghurt, bringebær, granola, honning -Plakater fra Deseneo (sponset)

Jordbærmilkshake på 1-2-3Min hjemmelagde, sunne jordbærmilkshake er en super måte å starte dagen på, og smaker såå sommerlig og fresh. Alt jeg brukte var 1 banan, 3 spiseskjeer mager vaniljekesam, ca 2 dl melk og et par fryste jordbær. Så kjører du alt sammen i en blender og vips - så har du en sunn og deilig frokost. Jeg prøvde først uten kesamen og følte det var ett eller annet med konsistensen som ikke helt stemte. Men med en gang den kom oppi ble fargen på milkshaken fin og milky, og smaken veldig creamy og akkurat perfekt. Elsker å prøve meg frem på kjøkkenet og finne en ny smak jeg elsker. Denne traff i hvertfall midt i blinken. My new found love. Så den ikke god ut?Og jeg må bare få si det igjen - hvor utrolig nydelig været er denne uken! Det er ikke annet å gjøre enn å utnytte det til det fulleste. Men plikten kaller. Så i dag var det opp halv syv for å gå på skolen, som foreløpig fortsatt er veldig chill. Og da jeg kom hjem satt jeg i gang med å ta noen bilder til bloggen og deretter vaske hele huset. Lommepenger trengs jo det og. Nå er jeg ferdig med alle nødvendigheter og senere drar jeg inn til byn og nyter resten av dagen der med mat og venner. Forhåpentligvis drar vi inn med båt, så det blir bra! Ønsker dere en nydelig tirsdagsettermiddag.

(Skole)lunsjtipsTenk at vi har komt til siste dag i sommerferien 2015. Det er jo egentlig sykt trist? Men samtidig blir det litt digg med en fresh start og nytt skoleår. Vi får bare se det positive i det! Jeg er i hvertfall veldig optimistisk og motivert til å jobbe med fagene i år. Skole er så sinnsykt viktig dere, husk det. Så i forbindelse med å begynne igjen på skolen, har jeg et lunsjtips til dere som vil bli perfekt å lage med seg til matpakken. Speltlompe med Philadelphia Light, kalkunskinke og ricculasalat. Sunt, enkelt og veldig godt. En liten variasjon fra vanlige skiver. Og man kan jo fylle lompene med hva som helst! Ost, skinke og salat for eksempel? Hvis man er litt mer søtsyk kan man ta på smør, kanel og sukker, så har du deg en deilig lefse. Smart, yes?

Er dere motivert for et nytt skoleår?

Sunday's breakfast

- Gresk youghurt, nøtter, rosiner, blåbær, honning -


Si hei til min nye obsession! Jeg er så glad i gresk youghurt og elsker å finne nytt tilbehør å strø over for å gjøre den enda mer velsmakende. Denne kombinasjonen er sååå god, og en perfekt start på dagen. I tillegg passer den perfekt om du er godtesyk og vil ha noe søtt, men samtidig vil være sunn og bli mett. Her har du jo alt! Proteiner, sunt fett, antioksidanter, karbohydrater og mye mer kroppen kan kose seg med. Love love love. 

Ellers ønsker jeg dere en herlig søndag, og håper dere nyter det faktum at det er litt over en uke til skolen starter igjen. Jeg skal i hvertfall kose meg både i dag og den kommende uken så mye jeg bare kan. På dagens agenda står det trening next. I kveld drar jeg i bursdag til en venninne - noe jeg så klart gleder meg til! Ingenting som gjør en kveld stort bedre enn fine kjoler, kaker og godt selskap. Og på en ellers rolig søndag er jo det luksus. Speak to you soon, babes.

Ferskpresset grønnsaksjuice

Hei, fine dere! I det siste har mamma begynt presset juice av grønnsaker. Det smaker jo så utrolig friskt og godt! Og mengden næringsstoffer man får i seg fra et glass med grønnsaksjuice er enorm. Alle grønnsakene blir komprimert sammen slik at man slipper å spise tre tallerkner med grønnsaker og få i seg like mye. Helt genialt, og utrolig forfriskende for kropp og sinn. Å spise seg mett på grønnsaker føles såå mye bedre enn å bli mett på f.eks kjøtt, så akkurat der misunner jeg vegetarianere litt faktisk. Jeg har hørt med flere som er blitt vegetarianere, og alle sier hvor mye kvikkere og bedre de følte seg etter de sluttet å spise kjøtt, og tilførte mer grønt til kostholdet. Virker utrolig deilig, men ikke helt verdt å gi opp en så stor matgruppe for min del da, men å øke mengden grønt i kostholdet og for eksempel presse sin egen grønnsaksjuice er noe jeg virkelig anbefaler til alle som ønsker å føle seg bedre og få en sunnere kropp!

Vi kombinerer litt forskjellig fra gang til gang men her er en liten liste over hva som går igjen:

-Gulrot
-Eple
-Rødbeter
-Ingefær
-Spinat
-Ananas
-Stangselleri
-Sitron

Du kan egentlig bruke hva som helst av frukt og grønt. Er bare å prøve seg frem med forskjellige kombinasjoner og se hva du liker best.Ta gjerne noen isbiter oppi til slutt and enjoy! Har dere prøvd å presse deres egen grønnsaksjuice før?

Mat, sigaretter og penger

Har dere noen gang tenkt over hvor gal alle verdens industrier er etter mer penger? De bryr seg ikke om hvem de må trakke på, eller hvor mange som dør på grunn av deres behov for penger. La oss ta matindustrien først i dette innlegget. De har så mange små triks flesteparten av oss ikke vet om engang. For eksempel, visste dere at de fleste matvarelogoer er røde eller gule, fordi rød stimulerer appetitten og gul skaper lyst på å være sosial? Altså spise sammen med andre.

Men det verste er deres gjennomtenkte bruk av sukker. Det finnes sukker i så og si alt av matvarer du kan kjøpe på butikken. Dette er i hovedsak på grunn av 1. Det er billig å erstatte andre næringsstoffer i produktene med sukker. 2. Sukker er avhengighetsskapende og lager et behov for mer sukker. Forskere har funnet ut av at sukker fungerer på samme måte som kokain for hjernen og gift for kroppen. Det syns i hvertfall jeg er litt sykt å tenke på.

I dagens samfunn er det slik at det er bra å snakke negativt om røyk, og vi blir lært opp på barneskolen til at vi aldri må begynne å røyke. "Røyking dreper" står det på pakkene.  Ja, det dreper i for store mengder, akkuratt som pommes frites også hadde gjort. Det er 18. års aldersgrense på kjøp av sigaretter. Hvorfor? Naturligvis fordi det er helseskadelig og avhengighetsskapende. Men det er jo godteri og mange typer mat og? Jeg forstår ikke.

Antallet mennesker som dør av sykdommer forårsaket av tobakk er mye lavere enn det antallet av mennesker i verden som dør av sykdommer forårsaket av feil kosthold. Derfor syns jeg det er rart at samfunnet er så mye mer tolerant for en tur på Burger King enn en pakke med Marlboro.

Når dette er sagt så er ikke jeg en person som lever fanatisk etter å spise riktig i det hele tatt. Livet er for kort sier nå jeg. Heldigvis er jeg veldig glad i sunn mat og følelsen det gir meg. Grønnsaker, salater og sjømat er noe av det beste jeg kan bli servert. Men jeg er egentlig alt-etende. Jeg vil ikke kutte ut forskjellige matvarer selvom det helsemessig sett hadde vært fornuftig. Jeg syns likevel det er interessant å tenke over hvordan matindustrien har en så stor betydning og så dårlig effekt på verdenssamfunnet uten at man helt tenker over det i hverdagen. Og samtidig er det tobakkindustrien som får mest hat. For all del, begge er noen lure jævler. Folk vet at røyk kan være skadelig, men matindustrien er de sleipeste etter min mening.

Nå ble dette innlegget litt all over the place, men jeg lot egentlig bare tankene fly og skrev ned det som kom til hodet angående temaet. Fortell gjerne hva dere syns.

Påleggstips


Cottage cheese, tomat, rødløk

Havregrøt tilbehør - mine favoritter

God morgen, dere! Er det noe jeg har hatt helt dilla på i vår og sommer, så er det havregrøt. Jeg er jo et skikkelig frokostmenneske. Det er det beste måltidet på dagen, spør du meg. Og havregrøt er den perfekte måten å starte dagen på. For det første er det jo så godt med noe varmt til frokost, det er super sunt og ingenting holder meg mett like lenge.

Jeg lager havregrøten min i kaserolle og bruker lettkokte havregryn fra AXA. Da tar jeg ønsket mengde havregryn oppi kaserollen og tar oppi en god del melk og vann. Så rører jeg rundt under oppvarming og lar den småkoke i ca. 5 minutter mens jeg rører rundt av og til. Når den er passe tykk, tar jeg den over på et tallerken.

Det som også er så digg med havregrøt er at man kan prøve seg frem med masse forskjellig tilbehør. Her har jeg samlet sammen fire av mine favoritter, hvor den øverste kommer på førsteplass.

Jordbærsyltetøy, nøttifrutti mix, banan


Peanøttsmør, eplebiter, rosiner og kanel


Smør, sukker, kanel


Vaniljeyoughurt, fryste bringebær, mandler

Flere enn meg som er glad i havregrøt? Kanskje dere har noen flere tips til tilbehør?

Blueberry banana pancakes

God morgen, dere! Nå har jeg akkurat spist meg stappmett på en frokost bestående av hjemmelagde banan- og havrepannekaker. Må seriøst slutte å lage dem, for de er så god at jeg alltid ender opp med å spise dobbelt så mange som planlagt, hahah. De er i hvertfall veldig sunn da. I dag endret jeg oppskriften litt og tok oppi proteinpulver og lagde noen av dem med blåbær i. Det var utrolig godt! Så oppskriften min ser slik ut:

- 200 g havregryn
- 3 bananer
- 1 dl vann
- 3 egg
- 60 g vaniljeproteinpulver

Mos bananene enten med gaffel eller svamikser. Rør resten av ingrediensene inn i røren. Stek pannekakene på middels varme med litt olje/smør i pannen. Når du har stekt et par normale lapper, kan du blande inn blåbær i den røren som er igjen og steke dem som vanlig. Denne oppskriften er nok til en liten familie eller vennegjeng. De holder seg godt i kjøleskap inni plastikkfolie hvis du vil spise dem dagen etter og.

Disse pannekakene er så ssmakfull og god at jeg kan spise dem uten noenting på, men de er veldig god med noen oppskårede bananbiter, nugatti, vaniljekesam, syltetøy, bær osv. Bare til å prøve seg frem og se hva du liker best :) Har du laget havrepannekaker før?

Lompepizza

Det kan være mange av dere har spist lompepizza før, men for meg var det første gang i går, og jeg ble helt frelst! Jeg vet at dette kommer til å bli laget mye fremover, i mange forskjellige varianter. I går måtte jeg bare bruke de ingrediensene jeg hadde tilgjengelig, som ikke var så mye ettersom butikkene har vært stengt i to dager. Skulle gjerne hatt mer grønt på. Men det ble veeeldig godt alikavel, og jeg tenkte å tipse dere om dette i tilfelle noen av dere ikke har smakt det før. Utrolig lett å lage, og smaker som ekte pizza, om ikke bedre! Og ikke minst mye sunnere for deg.

Her er hva jeg brukte på lompepizzaen min:

- rødløk
- hvitost
- cherrytomater
- spekeskinke
- mais
- tomatpurè

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Forvarm lompen alene på rist i ovnen i 4-5min. Smør et lag med tomatpurè, ta på osten, skinken, rødløken, cherrytomatene og til slutt maisen. Sett lompepizzaen inn i ovnen. La den steke i 10-12min. Ta ut og nyt!

Utrolig nok smakte den mye bedre enn den så ut som også. Du kan enten spise den med bestikk, eller så kan du brette den sammen, for lompen er ganske myk i midten og sprø i kantene. Super digg! Har dere laget lompepizza før?

Mine sunne, hjemmelagde brødskiver

I dag tenkte jeg å prøve noe nytt til frokost! Vanligvis pleier jeg å spise havregryn med melk og en håndfull nøttemix over, og jeg elsker det. Men jeg liker å variere det litt i helgene for å ikke bli lei. Så i dag lagde jeg mine egne supersunne brødskiver! 100% fullkorn + proteiner.

Her er det du trenger:
- 1 egg
- 100 gram havregryn
- litt kanel (valgfritt) 
- Litt honning (valgfritt) 

 

Framgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Knus egget i en skål. Tøm oppi havregrynet og litt kanel og bland i litt honning. Rør blandingen sammen med en gaffel. Når røren er jevn og litt fast, del den i to og legg klattene på et bakepapir. Flat dem ut til formen av en skive med en gaffel. Sett i ovnen og la dem stå i 15min.

Også kan du ta på det pålegget du ønsker! På den ene skiven hadde jeg vaniljekesam med blåbær og banan, og på den andre skiven hadde jeg brunost og syltetøy, og sistnevnte var virkelig syykt godt. Må prøves!Så det ikke godt ut?

Perfect combo

Omelet for breakfast

Hei, alle sammen! I dag skal jeg slappe av og kanskje ta meg en gåtur på tredemøllen. Jeg må lade opp til styrketesten i gymmen i morgen som jeg fortalte dere om for en stund siden. Jeg har gjort veldig fremskritt siden jeg begynte å trene på øvelsene vi skal ha, så det kan bli spennende :)

Jeg lever for gode frokoster, og i dag ble det en omelett. I det siste har jeg elsket å spise havregryn med tilbehør til frokost, men det er jo også gøy å variere. Hva spiser dere til frokost i dag? Noen idèer til meg?


- 3 egg, vann, cherrytomater, brokkoli, salt, pepper -

Eat freshSuper gode og sunne bananpannekaker

Jeg elsker å starte dagen med en god frokost, og denne oppskriften jeg skal dele nå er den beste frokosten jeg har spist på lenge. Det er så gøy å dele mattips med dere, for jeg vet mange setter pris på sånt, inkludert meg selv. Jeg elsker å se hva andre lager til frokost, lunsj osv. Så her har dere altså min oppskrift på noen utrolig gode og sunne bananpannekaker jeg tror alle vil like!

Her er hva jeg brukte:

- 1 stor banan
- 3 ss havremel
- 1/2 ts kanel
- 3 egg
- 1/2 ts salt
- 1 ss rapsolje 

Skrell bananen og mos med en gaffel. Rør inn mel, kanel og salt. Pisk eggene godt sammen og bland inn. La røren stå i 20-30 minutter før du steker små pannekaker i varm panne med olje. 

Server med enten bær, frukt, honning, peanøttsmør, kesam, syltetøy eller bacon. Utrolig mye godt tilbehør som passer til disse pannekakene!Noe dere kunne tenkt dere å prøve ut?

Mango madnessI det siste har jeg utviklet en kjærlighet for mango. For en liten stund siden delte jeg en mangosmoothie oppskrift med dere på bloggen, og hvis dere ikke har prøvd den ut enda, anbefaler jeg dere å gjøre det i helgen! Dere finner oppskriften HER. Men jeg har gitt den en liten upgrade - Hvis du skreller en appelsin og hiver den oppi blenderen med de andre ingrediensene, blir den enda bedre. Både mamma, bror, kjæreste og meg selv elsker denne oppskriften. Den er så fyldig og frisk. Aaa digg <3

Ellers ønsker jeg dere en god helg loves! Nyt det fine været og kos dere mucho.

Snack tips

Hey, babes. I dag tenkte jeg å komme med et snack tips til dere! Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle dem. Havre- og bananboller? De er i hvertfall utrolig god, og best av alt - sunn! Så da kan jeg kose meg med dem i mars med god samvittighet. Hvordan går det forresten med å bare spise sunt i mars til de som ble med på det? Jeg har i hvertfall klart å holde meg unna godsakene. Litt vanskelig innimellom, men også veldig deilig følelse å bare spise sunt. 

Anyway, her er oppskriften på dem. Alt dere trenger er egentlig bare to ingredienser.

- banan
- havregryn 

Begynn med å mose en banan og ønsket mengde havregryn sammen i en liten bolle.

Jeg valgte å tilsette noen rosiner i blandingen.

Dere kan også putte i ting som oppkuttede mandler, linfrø, solsikkefrø og andre sunne nøtter og frø. Men en ting! Det var ikke så godt med rosiner i. Vil heller anbefale små biter av mørk sjokolade. Det hadde jeg forrige gang, og det var mye bedre! Dere kan også tilsette kakaopulver for å gjøre dem brune. Da vil de også smake mer sjokolade. Who doesn't love chocolate?

Rull dem til kuler og setter dem i ovnen på 175 grader i 10min og voilá! De er ferdig.Demper søtsuget, er super sunn og digg. Noe du kunne tenke deg å prøve?

Speilegg til frokost

Hei! Først og fremst, angående innlegget i går - Jeg slettet den delen av innlegget hvor jeg snakket om Myfitnesspal (kaloritellerappen) siden det virker som veldig mange var i mot kaloritelling og ble veldig opprørt over de 1410 kaloriene som ble brukt i eksempelet. Dette vet jeg er altfor lite (jeg spiser så klart mer enn det) og det var et veldig dårlig eksempel. Derfor valgte jeg å slette den delen av innlegget slik at ikke flere så det, og jeg slettet også kommentarene angående det for å ikke forvirre folk. Beklager misforståelsen og de feile signalene noen oppfattet!

På en annen side så det ut som dere likte at jeg snakket om mat, trening og kosthold generelt. Derfor har jeg tenkt å vise dere en deilig frokost jeg lagde meg i går. Her får du både fiber, sunt fett og en rekke vitaminer. I tillegg smaker det såå godt og man holder seg mett lenge.

Rugbrød, speilegg, avokado, tomater, koriander, omega-3 tabletter, betakaroten og en d-vitamin. Er også godt med krydder på speilegget men det var vi merkelig nok tom for.Så det ikke godt ut?

Ha en super mandagskveld videre, lovlies ♥

Verdens beste smoothieoppskrift

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve ut en mangosmoothie, og fant en utrolig lett oppskrift som bare inneholdt fire ingredienser. I dag er andre gang jeg lager og drikker den og har veldig lyst til å dele oppskriften med dere. Det har blitt min nye favoritt (til og med over jordbærsmoothie) ettersom den smaker så friskt og tropisk. Det er noe man kunne blitt servert i syden liksom. Elsker den! Her er alt dere trenger:

- 1 banan
- 1 mango
- 6 isbiter
- 2 dl eplejuice

Miks alt sammen i en blender og server! Det er nok til tre små glass eller to store.Så den ikke god ut?

Mitt favorittpålegg på rugbrød

Her kommer enda et frokost/lunsjtips til dere! Dette pleier jeg å spise ca. like ofte som det jeg viste i dette innlegget. Her får du i deg masse fiber, jern, proteiner, sunt fett og diverse vitaminer. Jeg syns i tillegg det smaker utrolig godt, og man blir mye fortere og lengre mett på rugbrød enn brød. I tillegg er det mye bedre for kroppen og fordøyelsen din enn vanlig brød. Så derfor kan det være et sjakktrekk å bytte over til rugbrød, spesielt hvis du liker det :)

Her viser jeg to forskjellige kombinasjoner av pålegg jeg liker best å ha på rugbrødet mitt.

Du trenger:
- et rugbrød
- leverpostei
- avokado
- paprika
- kokt skinke (jeg liker egentlig mye bedre pepperskinke, men det hadde vi dessverre ikke i dag)
 
Psst, begge skivene er også sinnsykt godt med noen blader koriander på toppen. 

Så hva syns dere? Vil dere ha flere slike matinnlegg?

Gresk youghurt, ferske bær og granola

I en god periode nå har jeg pleid å lage meg denne gode frokosten. Går litt lei brødskiver hvis vi ikke har noe ekstra godt pålegg, så da syns jeg dette er en både sunn og utrolig digg frokost. Du får i deg både proteiner, antioksidanter, fiber, kalsium, C-vitaminer og mye mer! Altså en frokost som inneholder mange viktige næringsstoffer med få kalorier og holder deg mett frem til lunsj :)

Du trenger:
- to spiseskjeer gresk youghurt (evt. tyrkisk youghurt som er litt mildere i smak)
- en halv banan
- tre jordbær
- en liten håndfull blåbær (evt. druer)
- en liten håndfull Granola (bruker også ofte bare havregryn, men granola blir mer knaskete)Også rører du rundt!

NAM

Her er granolaen og den greske youghurten jeg pleier å bruke:

Hva pleier du å spise til frokost?

Sunn sjokolademousse

Hei og goood fredag alle sammen! Nå skal jeg slå til med et mattips til dere. Dette er noe jeg smakte da Rebecca og jeg var å besøkte Ine i Stavanger. Ine fant en sunn oppskrift på en dessert som hun lagde til oss. Jeg tror både Rebecca og jeg var skeptisk til den først pga ingridiensene, men vi ble faktisk veldig positivt overasket! Syns det var kjempegodt. Perfekt hvis du er sjokoladesyk og ikke vil være så usunn.Til to serveringer trenger du:

- 1 stor moden avokado
- 2ss kakaopulver
- 1ts honning (jeg brukte melis)
- 1ss sjokoladeprotein
- 3ss kesam eller gresk yoghurt
- 1/2ts kanelDette gjør du:
Skrell og del opp avokokadoen og bland inn resten av ingridiensene i en bolle til en klumpfri røre med stavmikser. Det blir ekstra godt med litt frukt og/eller bær på toppen. Jeg blandet inn litt banan, bringebær og blåbær hinn dagen og det var supergodt.

Den er også veldig mettende! Spiste en tredel av innholdet glasset på bilde ovet og det var nok som mellommåltid for meg. Herlig å kunne nyte noe så godt med god samvittighet :)

Er dette noe du kunne tenkt deg å prøve? 

Hva jeg spiser gjennom en hel dag

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive på bloggen hva jeg pleier å spise gjennom en hel dag.

Litt vanskelig å svare konkret på det med tanke på at jeg spiser ganske variert fra dag til dag, slik man skal. Det eneste jeg fokuserer på er å få i meg mer av det sunne og mindre av det usunne. Jeg er ikke kresen i det hele tatt og elsker sunn mat, så kjøper så og si aldri brus eller noe som inneholder hvetemel. Her har jeg prøvd å lage en oversikt over hverdagskosten min til dere. 

Frokost: Spiser ofte youghurt med lettkokte havregryn og frukt/bær som banan, druer, epler, blåbær jordbær osv. Favorittoppskriften min finner dere HER. Av og til tar jeg skiver, men det er bare hvis vi har avokado, krydret svinenakke eller hardkokte egg. Som drikke har jeg min kjære 100% ferskpresset appelsinjuice fra Bama <33 Finnes ingenting bedre i hele verden. Drikker lett 1l om dagen.


Lunsj: Lunsjen min kan bestå av middagsrester eller knekkebrød, men pleier ofte å kjøpe nøtter eller salat fra Meny. Er også avhengi av iskaffe rundt lunsj. Elsker Tine og Starbucks sine. 

Middag: Begge foreldrene mine er glad i mat, men de er også halvveis treningsnarkomaner og opptatt av å være sunn. Så en vanlig middag her hjemme kan bestå av grønnsaker, ris og kjøtt av en eller annen sort. I tillegg lager mamma ofte gode supper og salater. Elsker vann så drikker det til alle måltider og anledninger.

Mellommåltid: Varierer veldig. Spiser det jeg finner av frukt og diverse. Ironisk nok er mamma ikke bare treningsnarkoman men også sjokoman, så får i meg sjokolade i hvertfall mer enn èn gang i uken hihi jaja.

Kvelds: Den kan se noenlunde lik ut som frokosten, men jeg lager helst smoothie. Det er favoritten. Legger meg aldri sulten, men aldri veldig mett heller, så spiser en stund før jeg legger meg.

Bildene er fra weheartit kolleksjonen min foodporn, link HER.

Håper dere ble litt inspirert av innlegget :) Tips meg gjerne om noe sunt og godt dere liker. Elsker å prøve nye ting!

Perfect summer breakfast

Tusen hjertelig takk for alle de fine kommentarene på forrige innlegg, jeg blir så glad av å få så mye forståelse og støtte. Dere er best! Akkurat nå går jeg gjennom den tøffeste tiden så jeg skal ikke skrive om operasjonen osv før det har gått litt mer tid. Jeg vil bare legge ut en veldig god og enkel smoothieoppskrift til dere som jeg elsker. Den består bare av fryste jordbær, banan, druer, Tine vanilje youghurt og frokost juice. Du må bare prøve deg frem til en riktig mengde med hver ingrediens. Det viktigste er at du har nok juice slik at den ikke blir klumpete. Mitt råd til gode smoothies er å ikke blande sammen for mange ingredienser og frukter, for da smaker den nesten ingenting. Ha heller en ren jordær, blåbær, bringebær eller mangosmoothie hvis du skjønner. Og appelsinjuice er heller ikke så godt i smoothies syns jeg, da blir den litt for syrlig. Har dere en god smoothieoppskrift jeg kan prøve?
Bloggmat

Nå skal jeg anbefale noe som jeg har blitt helt avhengi av i det siste. Kunne dønn levd på dette resten av livet, for det smaker jo rett og slett som friskt snop. Og det beste er at det heller ikke er så usunt. Sitter med det forran meg i dette øyeblikk og skal spise det som dessert snart, nam ♥ Du trenger Tine sin ekte vaniljeyoughurt, Crunchy Musli og oppkuttede jordbær. Det er ikke vanskeligere enn at du bare legger alt dette oppi en skål, så er du ferdig. Blir like overasket over hvor sykt godt det faktisk smaker hver gang. Elsker kombinasjonen.

Hva syns du? Har du noen enkle mattips du vil dele med meg?

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017


Hei! Jeg er Leandra, en 18-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du se mitt liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, samfunn, skjønnhet, fotografi og masse annet. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com