hits

MITT 2017 - DEL 2/4

APRILI april dro jeg til Italia! Vi reiste endelig avgårde på klasseturen med historie- og filosofiklassøn. Definitvt et høydepunkt  2017. Jeg kom mye nærmere mange jenter i klassen min, spesielt Lotte, Anna og Amalie som jeg fremdeles har god kontakt med. Vi mimrer ofte tilbake til denne utrolig fantastiske turen. Så mye vakkert har jeg aldri sett eller opplevd på en liten uke. Blir rørt av å bare skrive om det i et par linjer.


Tapaskveld og spill-kveld hos Solfrid med Lisa og Caroline. Nydelig våraktivitet spør du meg.


Påskeferie og hyttetur! En av mine favorittsider gjennom året er påsken. Påskeegg, gode middager, lysere tider, familie og ikke minst hytten! Tror jeg liker det like godt som jul faktisk.


Snart russetid og jeg fikk russekortet mitt i posten, wooo


Russedress done!

MAI

Processed with VSCO with f1 preset
Russetid selvfølgelig! Mye gøy samhold og morsomme påfunn.

Processed with VSCO with f3 preset
Noen venninner og jeg ble hjemme den helgen det var landstreff Stavanger, vi solte oss, brukte vanlige klær og hadde den diiiiggeste grillmaten. Nydelig helg.


Min bror konfirmerte seg! Og jeg hadde former. 


17. mai! Nydelig vær og slutt på russetiden.


Sommeren sniker seg innpå


Ååå mai er virkelig favorittmåneden min. Alt blomstrer, mye fri og god stemning.


Jeg plantet mine første solsikker. De ble ganske lange, men fikk ikke begynt å blomstre fordi de ikke ble vannet da jeg dro bort.

JUNI


SOMMER PÅ EKTE. For første gang evig ferie. Nå stod friår for tur!


Jeg kjøpte meg ny, nydelig gitar


Jeg besøkte min søster i Stavanger i forbindelse med feiringen av 30-årsdagen hennes!


Det var dritgøy 


Jeg røykte og drakk altfor mye, men angrer ikke så veldig egentlig. Det var sommer og jeg tok meg fullstendig ut, uten å tenke noe særlig helse. Her kunne jeg drikke og røyke i mange dager på rad. Nå er drikking og i hvert fall røyking en sjelden begivenhet. Trives med det, og er nysgjerrig på hvordan neste sommer blir på denne fronten. 


Aldri så liten grillings i solnedgangen med flere gode mennesker


Enda et høydepunkt! Lotte, Anna, Amalie og jeg dro på hytten til Lotte på Austevold. Masse 90-tallssanger, god mat, fine turer, fine og mystiske samtaler.


Her spretter jeg champis på morgenkvisten.

Så var vi halvveis i oppsummeringen av året mitt! Hvordan var denne tiden for dere?

MITT 2017 1/4

Ååå jeg har gledet meg sånn til å lage dette innlegget! I skrivende stund har jeg lite peiling på hva jeg finner i arkivet mitt når jeg blar frem bilder og minner fra begynnelsen av 2017. Det er det som er så fantastisk med å ha blogg. Man får en fysisk, visuell oversikt over livet sitt som man kan se tilbake på. Så let's do this!

JANUAR

Jeg begynte året på en mellomstor fest på nyttårsaften med en god håndfull mennesker jeg liker. Er mange av disse jeg virkelig savner, og januar er egentlig en tid av 2017 som jeg tenker veldig mye på. Jeg hadde litt andre mennesker i livet mitt på den tiden. Jeg var veldig utforskende og overrasket ofte meg selv på flere fronter. En tid med klare, tydelige, rare, fine og vonde minner. Definitivt.

Processed with VSCO with f1 preset
Mine to favoritt Pettere og meg i feststemning


Antrekket mitt på nyttårsaften


Jeg tilbrakte mer og mer tid med min kjære bestevenninne, Veronica og her lager vi middag sammen med Petter. Vi tre hang egentlig også veldig ofte sammen på denne tiden. Flere opp- og nedturer vi måtte gjennom sammen. Nå bor Petter i Oslo :( Det er bittersøtt å mimre til denne tiden as.

Processed with VSCO with f2 preset
Jeg hadde ganske mørkt hår og nesering!

FEBRUAR

Shit, jeg ser nå at februar var en festlig og innholdsrik måned til tross for et litt knust hjerte. Jeg ble 19 den måneden, og må ha hatt den kjipeste bursdagen i mitt liv så langt. Men jeg hadde gode venner og fine ting å gjøre på.

Processed with VSCO with f2 preset
Solfrid og meg på vinkveld hjemme hos meg med masse girls

Processed with VSCO with f3 preset
Gamle trioen i full gang med bildeknipsing


Jeg var flink til å arrangere ting på denne tiden, så her ser dere en annen liten sammenkomst jeg hadde i februar. Matias lagde et helsikkens herremåltid til oss og jeg husker vi røykte på terrassen min, drakk vin og danset pardans til langt på natt.


Jeg hadde null sminke og nice hud. I februar faktisk. Creds til meg. 


Se på dette kunstverket!

Processed with VSCO with f1 preset
Et annet vors hos meg før vi dro i bursdagen til søsteren min.

Processed with VSCO with b2 preset
Jeg var på Mikhael Paskalev konsert! Åååå, fangirlen i meg har aldri vært større. Vi snakket til og med flere ganger og tok bilde sammen. Herreguuud, et av årets definitive høydepunkt!


En helikoptertur over Bergen. Dere kan tro jeg følte meg levende og rørt da. Jo lengre vekk fra jorden, jo bedre - ser jeg visst ut til å tenke. Høyder er fortryllende.

MARS

Mars var definitivt en roligere måned enn de to forrige. Tror jeg hadde brukt opp all energien på gjøre vinteren bra og gledet meg egentlig bare til sommeren. Jeg dyrket interessen min for kunst da. Man blir liksom mindre ensom av kunst føler jeg. De setter ord på følelser som ikke kan settes ord på, og de forstår deg på en måte mennesker ikke kan. Min kjærlighet for Vincent Van Gogh ble utrolig stor, og jeg så mange Quentin Tarantino filmer igjen. Så jeg vil vel si at mye av den jeg er i dag, videreutviklet jeg godt i denne perioden. 


Dette tenkte jeg faktisk på forleden. Jeg må begynne å gå på museum igjen. Det var jeg utrolig flink til de første månedene av 2017!


Jeg spiste en nice middag på Salsa jeg får vann i munnen av å se på. Tror absolutt det er en av favorittrestauranten mine i byn! Såå deilig stemning og sykt digg mat.

Processed with VSCO with f1 preset
Hit me up hvis dere finner filmer med bedre manus enn Tarantino sine. 


Er par venner og meg skulle ha 50-tallskveld. En etter en avlyste og til slutt trodde jeg vi bare skulle bli 4 stykker, men så hadde de søren meg stelt i stand surprise party for meg. En liten stund etter bursdagen min, men shit så gøy det var. Og så utrooolig lite jeg skjønte da hele gjengen hoppet frem i stuen og ropte "surprise". Her danset vi også mye til 50-tallssanger og spiste middag sammen.

Processed with VSCO with f2 preset

Så det var den første kvartdelen av året mitt. De siste kommer nok fortløpende! Hvordan har deres år vært? I wanna hear.

JEG HAR PRØVD NOE NYTT

sponset

Jeg har nylig oppdaget en ny side med masse fristende skjønnhetsprodukter. Lookfantastic.no! Jeg var så heldig å få tilsendt en liten pakke av dem forleden som inneholdt en fin liten sminkebag. Jeg får ikke så ofte tilsendt sminke eller skjønnhetsprodukter som blogger. Det går vel mest i klær, så dukker det opp litt annet innimellom. Nesten min eneste kilde til slikt har vært gjennom Glossybox. Så det var forfriskende å prøve noe nytt! Inni denne sminkemappen jeg mottok, lå det nemlig masse forskjellige produkter jeg så langt har blitt positivt overrasket over. Som jente er sånn dilldall som det gøy å teste ut. Så jeg tenkte å vise dere innholdet i dag, så får dere se om dere finner noe som frister. Lookfantastic har også masse andre skjønnhetsprodukter du kan kjøpe utenom, og de har til og med en suprise boks man kan abbonere på en gang i måneden slik jeg har med Glossybox. Kunne absolutt tenkt meg å teste ut deres også, og kanskje jeg skal det på nyåret!


Denne har jeg faktisk begynt å bruke jevnlig. Utrolig behagelig lukt av den, og jeg liker at den er så tykk som den er. Jeg får skikkelig tørr vinterhud nemlig. Syns også designet til Origins er så fint.


Dette har faktisk blitt min nye faste maskara. Den er veldig buildable og du kan egentlig bare påføre og påføre til vippene er så lange som du vil ha dem.


Denne fikk jeg veldig naturlige vipper av. Ingen klumping, men litt lite definisjon syns jeg, så jeg likte den andre bedre.


Tjukt hår er ikke noe jeg trenger mer av, så denne ga jeg til en venninne faktisk!

Har dere hørt om Lookfantastic før?

 

MIN JULAFTEN I BILDER


Kjole fra NA-KD.comHvordan feiret dere julaften i år?

FROKOSTER SOM DETTE

Heisann og god morgen, alle sammen! Første juledag bringer alltid med seg en viss ro og avslapning. I så lang tid har liksom alle forventinger og stemning bygget seg opp til i går. Også var det plutselig over i år også, og jeg syns det også er veldig deilig. Men jeg vil jo på en måte ikke si at julen er over. Jeg føler i hvert fall at det alltid henger igjen en del julestemning til rett over nyttår. Hele juleferien er egentlig julekos. Nå følger jo en tid med oppspising av julesokk, nyte gaver, flere familiebesøk, og litt fest og kos. Så er det snart tid for en oppsummering av året her på bloggen med masse bilder og mimring. Jeg har allerede begynt litt på de innleggene, og gleder meg masse til å dele! Så blir det å se om jeg har klart å følge opp nyttårsforsettene fra i fjor, så blir det nye nyttårsforsett og litt forandringer neste år. Åå slutten av året er alltid bittersøtt. Både avslutning og en ny start. Jeg elsker det. Det føles så rett.

Uansett, jeg tenkte å dele litt bilder jeg knipset under familiefrokosten vår i går. Jeg har masse koselige bilder fra resten av kvelden også, som jeg tenkte å dele i et innlegg for seg selv litt senere. For nå vil jeg bare dele litt frokoststemning med dere, også lurer jeg på hvordan deres julaften var i går? Hvilke tradisjoner følger dere?

Åh jeg ble sulten av disse bildene jeg. Hele huset sover fortsatt. Ja, klokken er nesten halv tolv. Det ble en sen kveld i går, men jeg trenger ikke så mye søvn jeg egentlig, og har ofte morgentimene for meg selv. Så nå skal jeg gå og stelle i stand litt rester fra julefrokosten i går og komme meg en liten tur på treningssenteret.

SISTE FORBREDELSER

Jeg kom meg fint gjennom lille julaften i går, og det var ikke noe særlig stress engang! Skal innrømme jeg sto og trippet litt på jobb da det nærmet seg ferdig. Så kjørte jeg rett hjem med "driving home for Christmas" på. Jeg elsker klisjeer av og til. Vi fikk pyntet juletreet, jeg laget eggerøre og dekket bordet til i dag. Nå gjenstår det bare å sette rundstykkene i ovnen og diske opp litt hjemmelaget varm sjokolade, så kommer søss og mor bort til meg, pappa, og Aaron. Det er så koselig å våkne på julaften da? Jeg er fortsatt et barn sånn sett og våkner av meg selv altfor tidlig. I dag våknet jeg vel i 7-tiden av at julenissen hang opp julesokken min på rommet mitt. Jeg måtte ta en sniktitt så fort han var borte og ble så rørt at jeg nesten felte en liten tåre over at han hadde husket favorittsnopet mitt fra barndommen (sure kirsebær) og husket julesokken i det hele tatt. Ååh, deilig stemning, og jeg syns egentlig det er supergøy å arrangere julefrokost, eller arrangere noe i det hele tatt! Nå står Tre nøtter til Askepott på, bare for å passe inn egentlig. Jeg har faktisk aldri sett det.


Fett hår og null sminke, men julebuksen til Veronica er på, så det går superduperfint.

Håper julaften deres blir bedre enn dere forventer ♥

SPEED

Hey hey hey! Lille julaften, folkens! Kan det bli bedre? Denne dagen går på speed mode. Jeg flyr hit og dit for å fikse huset til julefrokosten jeg arrangerer her i morgen. Samtidig må jeg gjøre meg klar til jobb.... Ja, kjipt å jobbe på lille julaften. Men jeg er ikke ferdig så altfor sent. Så når jeg er ferdig i kveld, skal jeg pynte juletreet, handle inn masse digg julefrokost og gjøre de siste finjusteringene på julespillelisten. Både far, mor, lillebror og storesøster skal spise her i morgentidlig. Så det blir vel jeg som står for å stelle i stand frokostbordet siden både mamma og søss ikke bor her. Jeg bor med to gutter, som lever opp til stereotypen med å ikke være så særlig flink til å vaske, rydde eller organisere noe særlig i heimen. Sier ofte at jeg er ryggraden i denne husholdningen, og det hadde falt sammen uten meg. Det sees ganske tydelig om jeg reiser vekk i noen dager, hehe. Til tider frustrerende og irriterende, men it could be worse, og hey, det er jul! Så ja, jeg må egentlig speede gjennom dette blogginnlegget også for å gi dere en liten update på julen min. Etter julefrokosten i morgen kjører pappa, Aaron og jeg ut til pappa sin side av familien for å være med dem på formiddagen før det blir full julemiddag med pinnekjøtt og gaver om kvelden hos mamma. En ganske stor del av familien kommer, så at jeg gleder meg er seriøst en uuunderdrivelse. Ser sånn frem til gaveutveksling, fine klær og gode samtaler. Ååå, julaften er virkelig et høydepunkt i året! 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Den fine, grønne genseren min finner dere her (de har den i mange nydelige farger)
Buksen finner dere her

Da må jeg løpe! Ønsker dere alle en fantastisk, fortryllende lille julaften, så snakkes vi veldig snart! Gledelig jul, alle sammen ♥

HVORDAN DET ER Å VÆRE BLOGGER

Som en litt etablert blogger har man ofte muligheten til å sjekke ut mange spennende ting gjennom samarbeid med andre selskaper, og man oppdager ofte mye gøy på diverse nettsider. En av de tingene som har vært vanligst, i hvert fall for meg, er samarbeid som inneholder sponsede klær eller skjønnhetsprodukter. Det har vel på en måte vært mye av betalingen min som blogger. Veldig herlig, det skal jeg ikke legge skjul på i det hele tatt! Det føles jo i tillegg veldig godt å få noe tilbake når man legger mye arbeid i noe, selvom man syns arbeidet sitt er gøy. At det blir verdsatt og satt pris på er en fantastisk følelse. Det er lett for å si at jeg, eller andre bloggere er heldige som "får" ting, men det er jo ikke helt sånn det funker. At man bare "får" ting... Er vel vanskelig å forestille seg hva som ligger bak en blogg når en ikke har prøvd det seriøst over lengre tid selv kan jeg tenke meg. Jeg hadde i hvert fall tenkt det. Men nå har jeg blogget i 8 år om en måned. Og det føles jo nesten ikke som en jobb, men samtidig gjør det jo det litt? Ikke at det er negativt at det føles som en jobb. Ikke i det hele tatt - jeg syns det er utrolig gøy at jeg kan jobbe litt med noe jeg liker. Naturligvis. Det har jo blitt et lite arbeid jeg gjør imot betaling innimellom. Og det sies jo at om man jobber med noe man liker, trenger man aldri å jobbe igjen. Det er litt sånn det føles med bloggen.

Processed with VSCO with f1 preset

I forhold til hvor mange timer jeg jobber med denne bloggen, er jo egentlig betalingen, for en blogger på mitt nivå, ikke noe særlig å skryte av. Men jeg syns det går helt fint selvom. Syns det føles litt luksus med pakker i posten og en tusenlapp her og en tusenlapp der i hverdagen. Jeg krever ikke så mye for å være lykkelig så lenge jeg er økonomisk trygg og kan skjemme meg selv og andre bort litt innimellom.  Det er jo ingen selvfølge sammenlignet med mange andre situasjoner. Så ja, jeg er vel veldig heldig sånn sett. Men mye vil ha mer, og som Steve Jobs sa "Don't settle", så jeg sier til meg selv ofte at jeg ikke må bli for komfortabel. For det kan føles litt sånn innimellom. At jeg har det så komfortabelt levestandardmessig at det ikke er noe som pusher meg til å virkelig strekke meg etter noe større. Og det syns jeg er litt synd. En del av meg tar til takke med det jeg har, mens en del av sier at jeg alltid må prøve og jobbe hardere. Jeg vil jo selvfølgelig la den siste tanken vinne. Men komfort hemmer vel det insentivet.

Processed with VSCO with f1 preset

Jeg syns det er veldig gøy at betalingen kommer i form av noe annet enn penger innimellom. Det gjør arbeidet i bloggen litt mer innholdsrikt og variert, om dere skjønner? Jeg syns en jobb skal være variert og ikke ensformig - som vi så fint lærte i historie og filosofi på skolen, kan ensformig arbeid føre til fremmedgjøring, meningsløshet, eksistensiell angst og eventuelt andre mentale plager som depresjoner. Variert arbeid er viktig, og jeg kjenner bloggen gjør meg godt på det området. Når jeg går perioder uten å blogge, føler jeg veldig på den uroen. Selvom blogging også kan komme med en rekke ulemper. Press til å se bra ut, skrive bedre og ta finere bilder. Jeg ser andre som er flinkere, finere og mer suksessfulle enn meg selv hele tiden. Det tærer å ikke føle seg tilstrekkelig. Litt press er alltid sunt for yteevnen, men man må klare å snappe ut av det av og til tror jeg. Livet er et meningsløst spill, som jeg pleier å si. Og man skal gjøre det en selv syns er gøy, og strekke seg etter ting som får en til å føle seg bra. Men det er viktig å huske at det også får deg til å føle deg bra å også slappe av litt innimellom, og minne seg selv på - at livet ikke er så seriøst som det er lagt opp til og ser ut som. Så her er jeg altså, og spiller dette spillet. Making my way. Leker gjennom livet så lenge jeg er her. Gir ut det jeg makter og tar imot det jeg får. Det er vel sånn det fungerer tenker jeg. 

Processed with VSCO with f1 preset

En ting jeg også føler på som blogger er liksom litt skam faktisk. Littegranne. Jeg føler at en blogger gjerne assosieres med narsissisme og overfladiske ting. Det finner man selvsagt også, men en blogg kan egentlig være hva som helst. Man kan skrive om hva som helst i hele verden. Så når jeg forteller folk at jeg er en blogger, så sitter jeg alltid med en liten fornærmelse om at de ikke har den mest positive holdningen til det "yrket" om man kan kalle det det. En ikke så god følelse, men det er jo bare i mitt eget sinn. Og jeg må lære meg å brush it off og bare si det med et smil. For jeg er jo egentlig stolt over bloggen min! Det er vel mange som ikke ser på det som en viktig jobb. Men noe av det viktigste her i livet er vel å føle at man har et fulfilling liv (fant ikke et bra norsk ord for det) Og hvis noen får positive følelser av å klikke seg innpå her - noe jeg har skapt, så er jeg faktisk ganske tilfreds.

Processed with VSCO with f1 preset

Dette innlegget ble veldig rotete, og jeg vet ikke helt hvor jeg ville med det. Men det er deilig å tømme tankene sine, og forhåpentligvis har noen av dere kanskje fått et lite innblikk i hvordan det er å være en blogger. Eller, det blir vel litt feil å si. Hvordan det er å være en blogger for meg, blir vel mer rett. Dette er mine subjektive meninger og følelser rundt blogging. Men jeg tror andre bloggere kan kjenne seg igjen i mye av det. Det tror jeg nok. Hva er deres tanker om blogging og bloggere?

PÅ TIDE, BERGEN!

Dette er første året Bergen har hatt julemarked! Vi har aldri hatt noe sånt før som jeg kan huske i hvert fall, og jeg var ikke klar over i det hele tatt at vi skulle få marked, pariserhjul, karusell, varmestue og hele pakken i år. Det var en gledelig overraskelse å finne da jeg bladde gjennom et par mystoryer en dag. Så jeg har nå vært der to ganger. Den ene gangen bare for å sjekke det ut, og den andre gangen tok jeg virkelig nytte av det. En venninne av meg, Vilde og jeg (like glad i bakverk begge to) kjøpte oss både belgiske vafler, makroner og cupcakes. Så satt vi oss i varmestuen og lot stemmebåndet løpe løpsk om kjærlighet, fine ting, vonde ting, viktige ting og morsomme ting. Med en julestemning som ikke bare fylte varmestuen, men hele Bergen by.

Senere dro vi og så etter julegaver i butikkene før vi tok farvel. Jeg setter veldig, veldig pris på slike stunder som det. Det gir meg mentalt lys i mørketiden. Bare se så koselig!

Har dere vært på noe lignende i år?

I DAG SKJER DET

Jeg husker på barneskolen når vi lærte om årstider på jorden og hvordan solen skinte på den nordlige og sørlige halvkule i løpet av de fire årstidene - hvordan en 23,5 graders helning av jordens rotasjonsakse i forhold til vertikalen kunne lage årstidene. En barnehjerne må liksom fokusere litt for å få noe så stort til å gi mening. Men jeg husker hvor logisk det var når jeg så en modell av jordens bevegelser rundt solen visuelt. Det er deilig å forstå. Lurer på hvilken hormoner som utløses når en forstår noe? Sikkert noen selvtillits-boosting hormoner og aktivitet belønningssenteret og what not. For det er hella digg, haha. Hvordan jeg kom til å tenke på det nå vet jeg ikke. Men jeg har alltid elsket astronomi mer enn alt. Det var vel det jeg var kjent for på barneskolen. Mitt felt liksom. Husker fortsatt i naturfagen når vi hadde om verdensrommet (en av de lykkeligste tidene i mitt liv, haha) og jeg følte meg sååå stolt da læreren spurte om jeg kunne forklare klassen forskjellen på en meteor og en astroide, haha. Savn. Jeg liker å se det meste i et kosmisk perspektiv egentlig. Det gjør alt litt lettere og mer begripelig for meg. Tenk at Norge i dag, 21. desember, befinner seg aller lengst vekke fra solen. Lengre bort kommer vi ikke liksom. Fra nå av blir nettene kortere og dagene lengre - i et halvt år, før de blir like lange, så motsatt. Nå skal alt snu, og vår del av verden er på vei mot liv og blomstring igjen. Det er ganske forståelig syns jeg, hvorfor man hadde et sirkulært historiesyn før kristendommen kom med det lineære. Alt vi vet om, slutter jo og begynner på nytt, så hvorfor ikke? At tiden går fremover, og ikke i sirkel er et relativt nytt tankesett i forhold til hvor lenge vi mennesker har vært her.

Jeg sitter og ser ut på landskapet som glider forbi utenfor danskebåten. Vi er nesten hjemme igjen og Norge er fint. 

Processed with VSCO with k2 preset

Processed with VSCO with k2 preset
Bilder fra en tur forleden som ikke går i glemmeboken. 

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Det er snart jul og jeg er snart hjemme. Jeg er et barn. Jeg klarer ikke å vente.

FINE OMGIVELSER = LYKKE

sponset

I det siste har jeg fått skikkelig interiørdilla. Jeg fikk plutselig for meg at jeg hadde skikkelig lyst til å male den ene veggen på rommet mitt forleden, og det tror jeg faktisk at jeg må starte med rett over nyttår. Ellers har jeg noen nye bilder til rommet på vei og har lyst til å gjøre en liten makeover og endring i stilen generelt. Jeg tror at selvom vi er vanedyr, så har vi godt av litt sceneforandring. Når jeg tenker på hva som virkelig er bra for et menneske, så ser jeg alltid tilbake på forfedrene våre som levde naturlige og primitive liv for mange titusener av år siden. Dette gjør jeg til så og si alt om jeg skal finne ut hva som logisk sett er sunt oss mennesker. De er på en måte forbildene mine, haha. De var jo nomader og så nye ting hver dag! Jeg tror det stimulerer hjernen på en god måte å se nye ting. Men i dag blir det mye det samme, nå som vi er fast bosatt på ett sted. Hodet og kroppen sier alltid i fra om hvordan de vil ha det. Det er vel en grunn til at man blir lei av noe. Mange av oss er lysten på å reise fordi vi trenger å se og oppleve noe nytt. Fordi det er sånn mennesker er vant med å leve fra gammelt av, ikke sant? Ligger vel i naturen og biologien vår å ha det behovet. Man trenger noe nytt. Jeg får stadig venner på besøk som komplimenterer rommet mitt. Mens jeg derimot, kan nærmest spy om det ser make ut over en lengre periode. Kjenner jeg blir lykkelig av å bare flytte speilet eller sminkebordet liksom. U feel me? Derfor tenker jeg at litt sceneforandring og omgivelser man trives i er viktig for lykken vår. Og lykken vår er viktig viktig viktig.

Så jeg tenkte å tipse dere om en side jeg nylig har funnet ut om og blitt glad i. De har utrolig mye fint til interiør og møbler og jeg har laget en liten collage av litt av det som finnes på siden som dere kan se over. Den heter Trademax.no og jeg vil spesielt gi en shout out til kolleksjonen deres av senger. Jeg tror jeg seriøst vil ha alle. Så store og fine og stilrene og mye forskjellig. Klikk -> kontinentalseng <- for å komme til sengene.

Hva tenker dere om sceneforandring? Er dere fornøyd med omgivelsene deres for øyeblikket?

HVOR ER JEG?

Nå befinner jeg meg endelig på en aldri så liten reise! Jeg sitter for øyeblikket i loungen på danskebåten og blogger til dere. Jeg ble invitert med for ikke så altfor lenge siden av fetteren min som har bursdag i morgen. I den anledning fikk han tre billetter til en reise fra 19. til 21. desember på danskebåten. Han plukket med seg meg og en venninne av seg, og nå er vi altså her! På bildene over ser der meg og vakre Tina. Og fetteren min Mads som chrashet i sengen i suiten vår. En liten spontantur for min del. Jeg lurer på om vi også skal en tur i land til Aalborg når vi går i havn i Danmark, men det er vel mest båten som er opplevelsen. Jeg reiste jo med danskebåten da jeg skulle til Stavanger for å besøke søsteren min på hennes bursdag i sommer, og jeg må bare si det igjen, jeg elsker denne båten. Jeg elsker dette fremkomstmiddelet. Jeg syns sånne båter som dette, og tog er de to mest avslappende og fantastiske måtene å reise på. Behagelig og komfortabelt å være på, og utsikten glider forbi i slow motion. Det norske landskapet er for øyeblikket ekstremt, ekstremt grått og tåkebelagt. Men det titter frem små, oransje lys fra husvinduer innimellom. Det finnes vel litt skjønnhet i alt.

Og når vi snakker om skjønnhet - denne båten er flytende julestemning. Rundt meg er rødt og grønt og gull, det ligger et julemarked 5 meter unna hvor jeg har sittet meg og Michael Bublés Silver Bells klinger rolig fra høyttalerne i taket. It's Christmas time in the city ♥ Den skal legges til julespillelisten nå tenker jeg. Såå deilig stemning her, og det gjør virkelig noe positivt i sinnet mitt med stueforandring. Det er lett å bli liggende inni sin egen ensformige og urolige boble på rommet sitt dag etter dag måned etter måned. Så jeg er glad jeg er her. Bra for både sinnsstemning og julestemning. 

Tusen takk for tilbakemeldingene om skrifttype i forrige innlegg forresten. Det var veldig hjelpsomt og jeg tar i mot rådene deres! Nå er skriftstørrelsen litt større (i hvert fall på pc, er usikker på mobil) og skrifttypen er den samme :) Ha en strålende tirsdag!

DEN BESTE SÅ LANGT

sponset

Jeg tror utseende på denne månedens Glossybox må være den beste så langt. Jeg elsker når de endrer utseende fra den vanlige rosa til noe mer spenstig. Og denne var jo fullstendig hypnotiserende å se på. Visuell symmetri og sammenheng er balsam for hjernen. Innholdet denne måneden var også ganske gøy! La oss se hva som befinner seg på innsiden.Jeg syns det er så gøy med prøver på parfymer, og denne fra Guerilan lukter snop! Jeg er faktisk ikke så glad i ansiktsmasker generelt fordi jeg føler de tørker meg ut eller ikke gjør noe i det hele tatt. Men den eneste gode ansiktsmasken jeg har prøvd tidligere, og som faktisk har gittmeg fuktig og glansfull babyhud det er en med hyaluronsyre. Det inneholdt denne masken her også, så jeg har veldig stor tro på at jeg kommer til å like den veldig godt. Dusjgeléen fra Treaclemoon kom akkurat når jeg trengte den! Var akkurat tom for min forrige nemlig. Eyelineren fra Steve Laurant har jeg ikke prøvd enda fordi den hadde så fin innpakning, hehe. Men det som var gøyest å få i denne månedens Glossybox var vel kanskje det lille øyenskyggesettet fra Absolute New York.

Fargene var ganske midt i blinken for meg, og den kommer lett med på neste reise. Perfekt for å lage en brun, naturlig, smokey eller shimmery øyeskyggelook.

Glossybox koster bare 179kr i måneden og abbonementet kan startes her!

Det var forresten en kommentar som spurte meg om jeg kunne ha større skriftstørrelse på bloggen fordi den var for liten og vanskelig å lese. I dette innlegget har jeg endret størrelse fra 12 til 14 og skrifttype fra Arial til Courer New. Likte dere det bedre? Hadde blitt glad for tilbakemeldinger :)

FÅ TING ER BEDRE

Toppen min er fra NA-KD og den finner dere her
Skjørtet er fra H&M

Heisann dere og god søndag! Morgenen min i dag er lat og består av blogg og avslapning før jeg begynner på jobb kl. 15.00. Jeg har jobbet 5 av 7 dager denne uken, så det blir faktisk superherlig å være ferdig i dag. Da blir det en liten juleferie for meg, men samtidig ikke. Jeg skal jobbe lille julaften, men det blir sikkert ikke så lenge. I morgen er siste dagen min i Bergen før jeg skal ut på en liten reise som jeg nevnte tidligere. Ikke noe stort, men dere finner shortly ut av hvor jeg skal tilbringe 19-21 desember før det blir hjem til jul. Wiii, jeg gleder meg sånn til julaften jeg nå. Familie, gaver, mat, samhold, drikke. Nei, det blir nok veldig, veldig herlig vil jeg tro. Den følelsen man har etter jul er også fantastisk syns jeg. Det har liksom ladet opp til jul så lenge, og om du har en vellykket julaften, er romjulen en ekstremt behagelig og avslappet tid. Så er søren meg 2018 rett rundt hjørnet. Akkurat denne tiden av året er jeg faktisk veldig glad i. Bare masse unnskyldninger til å kose seg meg mennesker du elsker. Det finnes få ting som er bedre♥

Du får forresten 20% rabatt på bestillingen din på NA-KD.com hvis du bruker rabattkoden "leavalencia20"

DOBBELTMORALSK JULEFERING?

Merkelig hvor seriøst jeg, og mange andre "ikke særlig kristne" tar julen. Det har liksom vært en like vanlig del av livet på lik linje som å gå på skole. Det er bare sånn man gjør liksom. Man får det inn med morsmelken. Jeg tenker ofte på hvor dobbeltmoralsk jeg selv og alle andre jeg kjenner er. Med masse forskjellige ting egentlig. Jeg feirer Jesus og gud, som er menneskeskapt oppspinn, kopier og omformuleringer av tidligere astrologiske tekster. Jeg liker egentlig å si til meg selv at grunnen til at jeg feirer jul, er av samme grunn som de feiret jul lenge, lenge før Jesus. Nemlig at solen "snur," og det går mot lysere tider igjen. Jeg lærte bare for et par år siden at Jesus er en personifikasjon av solen. At historiene man leser om Jesus i bibelen finner man i blant annet egypternes astrologiske tekster bare med andre navn. Jesus som gikk på vannet er tatt fra egypterne som så solstrålene glitre i vannet. De tre vise menn er egentlig de tre stjernene i Orions Belte som på julaften peker perfekt mot Sirius, den klareste stjernen på himmelen, også kjent som julestjernen. I julen er solen på det laveste i tre dager (Jesus var død i tre dager) før den står opp igjen ♥ Osv osv. Jeg skjønner at skolen ikke kan lære oss alt om alt. Men jeg syns ofte de er flinke til å fokusere på én håndplukket side av saken for å gjøre oss litt mer blind og ensrettet. Takk gud for internett, slik at man kan få et lite sjokk over diverse sannheter som er blitt skjult fra oss. Tenker spesifikt på religion, rus, mat og politikk egentlig. Den første halvtimen i "Zeitgeist the Movie" snakker mye om dette for de som er interessert i kilder. Kan også søkes opp på Google ofc.

  Så jeg hyller vel egentlig solens gjenoppstandelse på julaften, hvor alt dette med Jesus og kristendom tilfeldigvis gjennom historiske hendelser er blitt symbolikken. I'm okay with it. Det er en perfekt måte å gjøre den mørkeste årstiden koselig og varm. Håper ikke jeg var the grinch who stole christmas for noen nå, haha. 

Jakke her
Bukse her

HVORDAN VÆRE SIN EGEN BESTEVENN

15. desembers morgentimer ble tilbrakt alene på tur. Fjelltur. Jeg tenkte som så at jeg var nødt til å få med meg en soloppgang i skogen i vinter. Det var skarpt og vakkert. Og kaldt, men damn det var verdt det selvom. Det er så og si ingen i skogen på den tiden av døgnet på en fredag. Folk er liksom på jobb eller skole. Så kommer jeg vandrende. Det er så deilig å bare være med seg selv innimellom. Viktigheten av å være venn med seg selv kan jeg faktisk ikke få understrekt nok. Sørg for innimellom at stemmen du har i hodet er din største støttespiller. At den vil hjelpe deg og bryr seg om deg, løfter deg opp og gir deg velvære. Ja, det blir dagens ord fra meg - snakk godt til deg selv, lytt til deg selv og svar deg selv slik du skulle ønske andre svarte deg. Varmen som brer seg i kroppen da folkens? Jatakk. Nå er jeg sliten, men sitter ved vinduet mitt for å få de siste strålene av dagslys til å sminke meg litt for fredagskvelden. Jeg tenker å endelig sjekke ut julemarkedet i Bergen sentrum i dag, før det blir middag hos mamma i kveld. 

Og det deilige, luksuriøse velursettet som jeg sitter og deiger meg i på bildene? Genseren finner dere her og buksen her. Husk at dere fortsatt kan bruke rabattkoden leandrav15 og få 15% rabatt på kjøp over 500kr. Gjelder ikke kampanjer, deals og salg. Tilbudet varer helt til 31. desember, dere! Ha en fin helg og ta godt vare på dere selv.

 

MINE FAVORITT JULESANGER 2017

Image and video hosting by TinyPic

 ♥ Auld Lang Syne

Jeg har en eller annen nostalgisk, trist og vakker forbindelse til denne sangen. Jeg husker i fjor når det nærmet seg jul og jeg gikk siste året på vgs, da så vi en film med hele trinnet. En skikkelig nydelig film, som var min lærers favorittfilm faktisk. Og det forstår jeg godt! Den handler om julevåpenhvilen i første verdenskrig 1914. De tyske og britiske soldatene som har blitt plassert på hver side av ingenmannsland for å drepe hverandre, foretok en uoffisiell våpenhvile på julaften og første juledag hvor de delte mat, spilte fotball og sang sammen. Det er kanskje en av de mest rørende historiene jeg vet om. På slutten av filmen kommer i hvert fall Auld Lang Syne på. Jeg fikk helt frysninger og måtte finne ut navnet på den melodien som jeg visste jeg hadde hørt en gang i barndommen. Ikke noe spesifikt minne, men den minner meg om da jeg var liten på hytten med pappa. Kanskje den mest emosjonelle julesangen for meg. Det er mange forskjellige artister som synger den, men jeg tror mange vil like Kurt Nilsen sin versjon. Den er nydelig.

Filmen heter En Dag Uten Krig, for de som lurer, og jeg anbefaler den absolutt til en julekveld med film og familie eller venner.

Fairytale of New York - The Pogues

Eventyrlig, full av personlighet, humor og sårhet. Jeg føler denne sangen er en film jeg har lyst til å lage. Den forteller liksom en historie. Stemmene er originale og det er alt i alt en unik julesang med masse følelser i sving. Og hva er bedre enn det?

Please come home for Christmas - Eagles

Jeg elsker, elsker, elsker Eagles og alle sangene deres. Tekstene deres treffer meg akkurat hvor det skal treffes og stemmen hans er såå deilig. Jeg hører på dem mye til vanlig og har et ekstremt bittersøtt og elskverdig forhold til sangen deres "Lyin' Eyes". God damn den sangen. Men uansett - jeg er så glad de også ville lage denne julesangen som er så behagelig og tilfredsstillende på de høye notene. Den korte, slappe og desperate (på en veldig god måte) gitarsoloen. Yes please.

Thank God It's Christmas - Queen

Det finnes ikke mer styrke, engasjement og desperasjon enn i stemmen til Freddy Mercury. Er vanskelig å forestille seg noen andre synge denne sangen. Stemmen hans er utenomjordisk og det gjør noe fullstendig magisk og følelsesladet med denne julesangen. 

Santa Claus is Coming to Town - Ella Anderson

Denne er aller mest behagelig å ha på i bakgrunnen hvis du har juleverksted, besøk eller hva det enn skulle være. Noen sanger er bakgrunnsstøy i sosiale situasjoner, mens denne komplimenterer stemningen. Skikkelig loungemusikk. Den er lett og lystig i pianospillingen, samtidig som det er en ganske kjent julelåt som ikke er altfor seriøs.


Genser fra Mango og sko her

 Anbefal meg gjerne deres høyt elskede julesanger ♥

EN VAKKER JULEGAVE

I samarbeid med Daniel Wellington.
 

Denne dagen har jeg gledet meg til! Jeg har jobbet hele begynnelsen av uken på Sumo, så hvert øyeblikk blir det litt juleshopping med bestemor på IKEA. Hun plukker meg opp halv tolv, og jeg gleder meg til å være med henne utenfor familiebesøk og hytteturer. Det skjer altfor sjeldent! Torsdagsettermiddagen min består Ugandakveld på Tertnes vgs, skolen min før sommeren. Shit, jeg kjenner jeg gleder meg til å dra tilbake og hilse på gamle lærere, og noen gamle skolevenner! Åå, det blir bittersøtt tror jeg. Jeg har fri fra jobb i dag og i morgen så dette blir den lille helgen min da. I morgen mååå jeg på julemarkedet i Bergen! Jeg har ikke så mange dager å gjøre det og andre juleting på igjen før julaften. Skal nemlig jobbe i helgen, også reiser jeg på en liten tur før julaften. Dere får se hvor når den tid kommer ;) Men først i dag vil jeg tipse dere om en veldig vakker julegave!

Har dere sett Daniel Wellington sine nye Bundles? Det er en kolleksjon hvor et vakkert lite armbånd kommer med i tillegg til klokken. Innpakkingen er så fin, og den gjør en perfekt julegave. Jeg tenkte å vise dere hvilken jeg valgte ut i dag. Det ble en hvit en på meg. Helt hvit, for jeg har aldri hatt en klokke som er det. Syns den var så ren og uskyldig nesten. Jeg elsket i hvert fall det snøhvite utseende. Pure. Så julegavetipsene på bloggen er ikke helt over enda. Det nærmer seg jo no, men om dere fremdeles er på utkikk etter fine gaver, kan jeg definitivt anbefale DW til både kvinner og menn i de aller fleste aldre!


Klokken jeg har på meg finner dere her. Dette vakre velursettet jeg har på meg skal jeg vise bedre i et senere innlegg!


Dette er deres Holiday Bundle Nr 9. Dere finner den her og resten av dem her.

Jeg er selvfølgelig tilbake med rabattkode til dere, slik at dere sparer noen slanter på kjøpet deres! Rabattkoden er Leandra15 og den gir dere 15% av bestillingen ♥ Blir så glad når jeg hører folk bruker rabattkoden. Jeg tjener ingenting på det, men syns det er så koselig likevel. 

 

ANTREKK OG RABATT PÅ JUNKJARD!

Sponset

Tusen hjertelig takk til dere som kommenterte på forrige innlegg! Får ikke sagt nok hvor fine mennesker man viser seg å være når man hjelper hverandre opp på sosiale medier, slik som i det kommentarfeltet. Jeg er glad jeg skrev innlegget, slik at færre folk føler seg alene på det området som noen skrev. Internett er en fantastisk ting når det brukes på den måten syns jeg. Til å støtte og komme med gode ord. Alle trenger det. Jeg også. Fikk virkelig en varm og god følelse av å lese kommentarene deres, så tusen takk for at dere er så ekte og engasjerte. Det sier meg at det er mange gode mennesker som klikker seg innpå her innimellom ♥

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Jakke fra Junkyard her
Topp fra Monki
Bukse fra Gina Tricot
Sko fra Junkyard her

Jeg utforsker videre min indre diva og gikk til anskaffelse av en leopard-printet fuskepelsjakke! Må si jeg er veldig fan av denne også. Et skikkelig blikkfang, og krydrer et hvert basic antrekk. Den er på crazy tilbud for tiden også hvis dere klikker linken under bildet. Samme med de nye vinterskoene mine, også på stort tilbud! Ellers kan jeg meddele en rabattkode med dere på hele siden! Bruker dere koden LEANDRAV15, får dere 15% rabatt ved kjøp over 500kr. Det gjelder ikke salg, kampanje eller deal, og koden er gyldig til og med 31. desember. Kos dere, så snakkes vi senere!

Dårlig selvbilde og mental helse?

Dette er ikke noe jeg skriver om på blogg ofte egentlig. Dette med selvbilde og selvtillit og sånn. Men så slo det meg. Tenk hvis dere tror at jeg går rundt og føler meg bra i mitt eget skinn hele tiden - siden jeg ikke skriver så mye om de negative følelsene tenker jeg. Det er så lett for på sosiale medier. Å putte på en fasade. I virkeligheten også egentlig. Selvfølgelig vil man dele glede og positive aspekter ved seg og sitt. Men det negative... Veeel, man vil liksom ikke virke klagete. Man vil ikke virke usikker på seg selv. For da er man redd man ikke skal bli likt. Er man sårbar, er man et lett bytte for andre. Wow, den setningen var deilig å skrive, for det er akkurat sånn jeg føler det... Et lett bytte for alle faktisk. Venner, kjæreste, bekjente. De har liksom noe på deg. Du er ikke helt beskyttet. Større sannsynlighet for å bli såret. Det er vel derfor det heter sårbar. Og når jeg tenker over det, her og nå mens jeg skriver dette, tror jeg kanskje det er min største frykt å være sårbar. Jeg har på magisk vis prøvd litt den siste tiden. Å liksom snakke om ting med nære. Hva jeg sliter med og har slitt med. Hvordan jeg har det og har hatt det de siste årene. Og det har på en måte være dritskummelt og deilig på samme tid. Men når man får høre ting som "nå er jeg bare enda mer glad i deg" eller "jeg føler vi er mye nærmere nå", så blir det liksom litt verdt det. Men det kommer ikke akkurat pøsende ut etter det heller. Det sitter dypt og som støpt i sjelen.

 Ting fra barndommen kommer opp igjen når du når en viss alder føler jeg. Og plutselig ser du sammenheng med hvordan du er nå, til hvordan du hadde det som liten. Jeg psykoanalyserer meg selv og kommer frem til svar jeg lurer på om jeg hadde vært bedre foruten egentlig. Men det er liksom en del av meg som sier at det er sunt også. Men shit noen ganger er det så jævlig å være seg selv og ikke en annen, at man vil isolere seg fra alt og alle man elsker. Også er det det jeg ender opp med å gjøre igjen... Som en liten desperat del av meg som klamrer seg fast til bitene av sjelen min så de ikke søles for mye ut. Som om det skulle hjelpe. Hvorfor putte seg selv "out there" når det er så jævlig trygt og familiært "in here". Grunnen til at jeg er fraværende er ikke fordi jeg ikke bryr meg, men ja.. Det har vel bare lagt seg i arvestoffet mitt å være sånn. Skulle gjerne deaktivert det genet med en knapp om jeg kunne. Jeg prøver da. Men jeg kan nok prøve hardere.

En av de tingene jeg har satt som nyttårsforsett for meg selv er å være mer sårbar. Selvom en del av meg skriker nei vær så snill skyv tanken bort, Leandra. De siste årene har jeg merket at jeg gjerne fremstår som en positiv, glad og fornøyd jente på utsiden. Helt ytterst. Selvfølgelig er det også en del av meg. Men det er jo ikke hele historien. Og jeg har vel egentlig fått bekreftet at det merkes det også. Jeg føler meg nesten falsk som ikke forteller dette på media ofte nok. Men jeg har egentlig ikke fortalt det til noen. Så vidt meg selv egentlig. Så det er kanskje ikke så rart at det ikke har kommet ut enda. Men joda, det er dager hvor jeg også desperat skulle ønske jeg var en annen. Hadde en fullstendig annen kropp. Et fullstendig annet ansikt. En fullstendig annen personlighet. Utstråling. Whatever. Og om jeg sammenligner meg selv med andre? Alt for ofte egentlig. Og nå er jeg redd igjen. Redd for at dere som leser dette skal tenke mindre om meg. Det er så skummelt, og det går virkelig i mot min natur å skrive slike ting. Men det er da for faen mennskelig å ha det sånn. Jeg har alltid sagt at mine barn skal vokse opp langt unna sivilisasjon og vestlige verdier. For dette samfunnet former og oppfostrer usikre barn. 


Genseren og buksen er fra Mango.

Dette innlegget er skrevet for en stund siden etter en dårlig og trist dag for meg. Det går i highs and lows. Jeg kan ha lange, gode perioder også. Men det hadde nesten vært magisk om de hadde pågått uavbrutt for alltid. Husk det. Det går ikke an å være lykkelig hele tiden. Så å akseptere at man ikke kan være det, kan definitivt gjøre deg mer generelt tilfreds med deg selv. Det handler om å forvente og godta at sinnsstemningen din kommer til å suge innimellom. Godkjenne at du har det som du har det, og granske ut hvorfor du har det sånn. Ikke skyv de dårlige følelsene vekk hver gang. Det er fullt lovlig, og meganormalt å ha det kjipt med seg selv. Om man rømmer fra problemene og skyver dem unna, vinner problemene over deg. Om man ser dem rett i øynene, møter dem head on, da vinner du. Du kan være fryktløs og sterk gjennom sårbarhet, tro det eller ei. Konfronter dem. Dette jeg konstant minne meg selv på, helt til det kommer naturlig for meg. Er det noe jeg definitivt har blitt flinkere til er det å embrace eller omfavne alle slags type følelser. Det gir et renere og mer oversiktlig sinn føles det ut som. Å være ordentlig trist, vise det og snakke om det, kan også på en rar måte være deilig, fordi man får utløp for noe man trenger å få utløp for, om dere skjønner? Merkelig med det. Mental helse er vel så viktig som fysisk helse. 

Jeg kjenner jeg trenger deres tanker om dette ♥

For deg med knust iphoneskjerm

sponset

Det jeg skal tipse om i dag, har jeg også tipset om for en god stund siden. Men nå har PineApples for andre gang fikset iPhonen min, og gjort den god som ny på en måte jeg ikke kan forestille meg mer lettvint. Jeg fikk både nytt batteri, ny skjerm (det trengtes) og en beskyttelsesskjerm. Og alt det på 20 minutter i en bil like utenfor huset mitt. Han kjører nemlig rundt og fikser folks mobiler. iPhonefiksing på jul. PineApples vil alltid være min go-to om det er noe gale med iPhonen min. Det er et par måneder siden han var her og fikset den sist, og jeg er fremdeles stooorfornøyd med tilstanden til min bedre halvdel.

Den flinke og dedikerte driveren av PineApples spurte meg så ydmykt om jeg ville tipse om at han nå hadde 15% på alle reperasjoner ut desember. Jeg tenkte kanskje noen av dere var like klumsete eller uheldig som meg og knuser iphoneskjermen med jevne mellomrom. Dere kan isåfall kontakte han på Facebook siden hans rett her!

Hvor mange har knust skjerm? :)))

I <3 philosophy

"ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα" - Socrates

"Alt jeg vet er at jeg ingenting vet." Alt vi vet, er vi opplært av andre. Av andre vesener som vet akkurat så mye som et menneske vet. Mer enn et menneske kan vite, kan vi ikke vite. Jeg lærer om hvordan livet er. Hva er et samfunn. Hva er en skole. Et hjem. Et vennskap. Alt hva dette innebærer. Det kunne vært noe komplett annerledes om historien hadde utspilt seg annerledes. Om biologien hadde utspilt seg annerledes. Om en genmanipulasjon for 12.086 år siden hadde utspilt seg annerledes. Da hadde alle disse tingene i dag vært ganske så annerledes selv. På en måte vi ikke klarer å forestille oss. Men den ble slik den er nå. Og vi går rundt. Og vet ting om ditt og datt. Vi vet om atomer. Om solsystemet. Anatomi. Matte. Ja, vi vet. Men jo mer vi vet om noe, jo mer innser vi hvor lite vi vet. "The more you know, the more you realize you dont know" er også en annen versjon av sitatet. For det finnes vel flere sider ved sak, enn det sansene våre og forståelsen vår kan oppfatte? Det finnes dyr som kan sanse ting ikke vi kan. Mennesker lever i en firedimensjonal verden. Er ikke det så komplekst det kan bli? - men samtidig, kan det ikke være så utrolig simpelt og primitivt sammenlignet med det større? Det utenfor oss og utenfor alt. Det vi ikke vet, og det vi er blind ovenfor. Skjønner dere hva jeg mener? Det er ekstremt abstrakt og forbi det vi kjenner til av vitenskap, noe som gjør det vanskelig å sette ord på. Men forstår dere litt hvor jeg er likevel? Kanskje ikke. Jeg forstår ikke fullstendig selv.

La oss si at et mennesket hadde forstått noe 100%. Noe jeg vil se på som umulig fordi denne ene tingen ikke kan forståes som en ting alene, men alltid står i sammenheng med noe annet igjen, og slik fortsetter det. Men hypotetisk sett om vi hadde forstått alt av noe, hadde vi fortsatt satt igjen med hvorfor det var sånn. 

Er ikke i bunn og grunn menneske bare en del av et større skaperverk? Som en celle i en kropp eller et blad. Vi trenger ikke å vite mer enn det vi gjør for å være det vi ble skapt til. Noen ganger når jeg hører en liten del av noe, og senere finner ut enda mer om det, innser jeg hvor feil min oppfatning var av den tingen jeg visste lite om var. Så hvis vi alle går rundt og tror vi vet litt om mye, noe vi gjør, vet vi egentlig noe som helst sikkert?

SUNDAY OUTFIT

God morgen, julepuser ♥ I dag føler jeg er den første ordentlige, ordentlige vinterdagen i Bergen. Snøen ligger tjukt og kramt på bakke, hus, busker og trær. Brøyebilen kjørte akkurat forbi vinduet mitt og små snøfnugg blåser kaotisk ned. Jeg har sjekket værmeldingen fremover og alt jeg ser er sol og snø og sol og snø. Hvis det holder seg slik som dette gjennom desember, tror jeg det kan gjøre underverker for min gjentagende vinterdepresjon. Det er skummelt og ubehagelig og få kick av angst i magen i løpet av dagen fordi du tenker på mørket som henger like tungt over den gråe byen som sinnet. Kombinasjonen snø og sol gjør meg optimistisk og frisk. Skal ikke så mye til. Også gode julesanger da. Jeg tenkte å gi dere en liten liste over årets favoritter snart!

Jeg har faktisk endelig fått meg ordentlige vintersko. De er fra Junkyard, og jeg eer så glad jeg fant dem. Jeg hadde tenkt å bestille de vanlige fra Timberland i svart, men de hadde ikke min størrelse. Noe jeg egentlig er litt glad for. Disse passet nemlig perfekt, var utrooolig deilig å behagelig og ikke minst fine. Hadde ikke lyst til å ta dem av meg. Foringen på innsiden behandler føttene mine som gull. Så i den sammenheng tenkte jeg å vise dere et passende antrekk. Dette er en av favorittgenserne mine for øyeblikket! Jeg bruker den vel en smule for ofte.


Skoene finner dere her
Buksen min er Molly fra Gina Tricot
Genseren er fra Mango

Antrekket fra i går


Topp fra NA-KD.
Bukse fra Bikbok.

Jeg tenkte å vise dere gårsdagens antrekk! Veldig enkelt og består egentlig bare av to plagg. Men også veldig komfortabelt, fint og festlig. Jeg har falt fullstendig for denne svarte toppen, jeg. Har hatt den et par uker etter hvert, men i det siste har jeg innsett at den passer såå bra til utrolig mye forskjellig. Den var jo faktisk i mitt forrige antrekks-innlegg også når jeg tenker meg om. Hehe, flink blogger. Neida men den passer perfekt til bukser, skjørt, whatever. Hele antrekket får et pyntet look over det. Også denne buksen da! Den har jeg hatt en stund, og bruker egentlig altfor lite. Den er så bra i passformen til meg. Veldig meg dette antrekket egentlig ♥

Dere kan forresten bruke koden Leandra20 på NA-KD og få 20% av bestillingen deres! Klikk her!

Velkommen til landsbyen vår!

I år tenkte jeg at det var obligatorisk med juleverksted for å komme i julestemning. Så da tok jeg saken i egne hender og inviterte et par jenter på juleverksted i går kveld. En perfekt fredag i desember i mine øyne. Vi begynte vel i halv åtte-tiden med å bake pepperkaker, og var ikke ferdig før klokken var blitt over tolv og vi endelig plasserte den nydelige pepperkakelandsbyen vår i vinduskarmen. Jeg tror vi alle var like fornøyde. Slike prosjekter ser alltid rotete og håpløs ut underveis. Men jeg visste det ville bli bra ti slutt! Pepperkakehus blir alltid det uansett om de er perfeksjonert med presisjon, eller om de er offer for tilfeldig kreativitet, barnlighet og ustødige hender i vårt tilfelle. De siste finjusteringene i landsbyen bestod av å gjøre den til et utopisk sted hvor alle kan bo fredelig sammen med hverandre og har det bra. Derav navnet Altruismia, hvor både kristne, jøder, muslimer, homofile, kjønnsløse og deformerte dyr bor side om side. Vi ble veldig stolte av drømme-landsbyen vår.


Pepperkakene ble NYDELIG. Vi lagde dem med vilje halvveis rå sånn at de er liksom litt seige inni. Jeg spiste så mye at jeg fikk skikkelig mageknip. Og det skal mye til før jeg reagerer på mat.


Mikser glasurlim med konditorfarge


Å steke sukkeret om til lim var en aldeles delikat prosess som krevde solide mengder konsentrasjon og riktig timing for å ikke få smøret til å stivne i pannen. Sofistikert arbeid, jenter.


Sykt hvor stille det ble når alle var in the zone og konsentrerte maksimalt på å sette sammen dette pepperkakehuset. Dødsvittig.


Se på disse hard working ladies.


Dekorering


De kommende innbyggerne av Altruismia


FERDIG!


Den blir aldri gammel.


Stolte skapere av Altruismia over midnatt.

Solfrid sov over hos meg i går, og vi lå egentlig bare og ikke fikk puste av latter til sånn klokken 2 om natten. Skikkelig overtrøtte, teite, barnslige barn. Solfrid sover fortsatt, men soving er ikke noe som kommer lett for meg. Så jeg har vært våken en stund. Fascinerer meg alltid hvordan andre sover gjennom lyder og støy jeg hadde fått hjerteinfarkt av i REM-søvnen min. Oh well. Jeg går og lager meg kaffe og åpner kalenderluken min. Julestemningen er det i hvert fall ikke noe i veien med. Jeg håper pappa også fikk det da han kom hjem fra julebord i natt og luktet pepperkake i hele huset ♥

Lukten av kjærlighetssorg

sponset

Her ser dere innholdet av desembers Glossybox! For øyeblikket puster jeg Coach parfymen inn gjennom nesen og elsker den. Gud, lukter kan virkelig gjøre noe med deg? Visste dere at luktesansen er den sansen sterkest knyttet til minnesenteret i hjernen? Det vil si at det er lukten som lettest kan fremkalle minner hos oss. Det har det egentlig aldri vært noe tvil om. Jeg husker jeg smurte en ansiktsolje i ansiktet mitt for noen uker siden og fikk umiddelbart den klumpen i magen av kjærlighetssorg igjen. Det var nemlig den ansiktsoljen jeg pleide å bruke i en viss periode av livet mitt, som jeg fikk en sterk påminnelse av gjennom nesen. Bilder klare som dagen av forskjellige scenarioer. Utrolig fascinerende hvordan menneskehjernen fungerer på den måten. Bittersøtt.

Gode lukter gjør meg like glad som ekle lukter gjør meg irritabel, haha, you feel? Og den parfymen var virkelig god. Favoritten min i månedens eske. Øyeskyggen inni bang-esken var også virkelig magisk. Perfekt for julesesongen. Dere finner Glossybox og produktene inni her.

Bryt stereotyper

Det er lenge siden jeg har blitt så varm og god av tilbakemeldinger på et blogginnlegg som i går. Ikke bare i kommentarfeltet, men på Snapchat og Facebook og alt mulig. Fra både kjente og ukjente som satte pris på det ganske lange blogginnlegget. Jeg mottok mye mer positiv respons enn da jeg skrev om det samme for ett år siden. Enten har enda flere fått øynene opp for saken siden sist, eller så formulerer jeg meg kanskje bedre. Er mulig det er en liten mix, og i såfall er hjertet mitt et varmere sted i dag. Det er alltid skummelt å poste slike innlegg, om  tabubelagte temaer på en blogg hvor jeg egentlig ikke regner med at dette er noe som interesserer majoriteten av leserne mine. Jeg er en 19-år gammel blogger, som gjerne assosieres med helt andre ting enn politikk og rusproblemer. Men er det en ting jeg alltid har hatt en liten greie for, så er det å bryte stereotyper. Jeg elsker mennesker som overrasker meg og har mer å by på enn det man gjerne skulle tro. Så ikke vær redd for å finne deres ting, deres verdier og deres kamper som gjør akkurat dere unik. Det finnes saker som er minst like viktige, men det er begrenset hvor mye man kan sette seg inn i, og ofte veldig tilfeldig akkurat hva man interesserer seg for. Jeg vil heller virkelig gå inn for et par viktige ting, enn å bry meg halvveis om alt slik at det ikke blir noe særlig effektiv forandring, om dere skjønner? Så ikke kast bort et uvurdelig menneskeliv og ubegrenset potensiale. Vær en god kraft i denne verden. Jeg heier på hver eneste en som leser dette. Vi er vel alle her for å prøve å skape en bedre verden? Et bedre liv for oss selv og alle rundt oss. Uenigheter og konflikter er uungåelig. Men jeg kan ikke be noe mer av meg selv eller noen andre, enn at vi prøver så godt vi kan ♥ Forståelse, og åpenhet - myndighetene burde infisere vannet vårt med det. 

Vi har blitt løyet til

Jeg innså nå at det er faktisk har gått ganske nøyaktig et år siden jeg skrev mitt første innlegg om rus og ruspolitikk. En sak som står veldig nært hjertet mitt. Jeg har ikke skrevet om det på bloggen siden, men det er en kamp jeg kontinuerlig engasjerer meg i, og stadig ser utvikling og forbedring ved i den retningen jeg ønsker. Jeg spiste middag med familien forleden mens vi så på nyhetene. Et lite men viktig innslag om ruspolitikk kom på, og vi lyttet stille. Jeg tenkte helt ærlig det skulle ta mange år før jeg var vitne til det jeg så. Men utviklingen skjer visst litt raskere enn det jeg trodde (heldigvis) Det viste seg at en gruppe justisarbeidere og politimenn fra hele verden har samlet seg i kampen for en mer kunnskapsbasert og tryggere ruspolitikk. At det var politiet selv som kjempet denne saken, gjorde det hele mye sterkere og mer rørende. LEAP heter organisasjonen.

En av grunnene til at jeg selv ikke kun blitt politi, er fordi det hadde krasjet med min indre moral. Å sette lovene som sin standard for hva som er rett og galt er ingenting annet enn å være offer for manipulasjon og hjernevasking. Holocaust var lovlig. Å eie slaver var lovlig. Men det gjør det ikke rett, hvis vi bruker vår medmenneskelighet og nestekjærlighet som standard, istedenfor den firkantede loven. Å tro at lovene som finnes i dag er det absolutt beste for oss, er ønsketenkning. Å se på rusmisbrukere som kriminelle, istedenfor syke mennesker som trenger forståelse og hjelp, gjør meg ufattelig trist og skuffet over menneskeheten. Det blir det samme som å straffe anorektikere, bulimikere eller selvskadere. De trenger hjelp og styrke, for å slutte å skade seg selv, ikke dømmende holdninger og straff. Da er det naturlig at det hele blir mye verre for alle.

Å straffe mennesker som ikke er rusmisbrukere, men som tilfører substanser til egen kropp enten for moro eller for lærdom innimellom, er også en skrudd og urettferdig virkelighet i mitt syn. Politiet på nyhetene sa det selv også; at de var for å avkriminalisere stoffer som er mindre skadelig enn alkohol. Som hasj, lsd og mdma. Jeg husker pappa kommenterte "lsd?" i forbauselse. Det fikk meg til å tenke, hvis jeg hadde spurt han; tror du virkelig at lsd er farligere enn alkohol? Så er jeg ganske sikker på at svaret jeg hadde fått fra han, og ganske mange andre ville vært "ja." Jeg skal ikke engang begynne å skrive de utallige grunnene til at tilfellet er motsatt. Men det er så dumt at det fremdeles finnes mennesker som tror at lsd får deg til å tro at du kan fly og hoppe utenfor et vindu og dø. Disse mytene som er like ekte som julenissen. Når jeg sammenligner for eksempel lsd og alkohol tenker jeg på hippiene som elsket fred og kjærlighet og prøvde å få slutt på krig, mot vennene mines skrikende, aggressive, kvalmende og flaue oppførsel en lørdagskveld på byn. Nå avhenger det selvfølgelig av hvordan du bruker disse to. Men så lurer jeg på hvordan ting ville vært om vi faktisk skulle brukt farligheten og skadeligheten av substanser til å avgjøre hva som var lovlig og ulovlig. Og ikke minst fått riktig informasjon om hvordan man brukte det forsvarlig for å unngå dårlige opplevelser. Det hadde vært en bedre verden tror jeg.

Psykedelika bringer deg på mange, mystiske og intense måter nærmere virkeligheten. Det er ikke avhengighetsskapende, men derimot kan kurere avhengigheter eller annen skadelig oppførsel. Kjenner du noen narkomaner avhengig psylosibin sopp? Tror ikke det. Naturens små gaver fra gud om de brukes klokt. DMT og psilocybin sopp (som vokser naturlig over hele verden, også i Norge) har blitt brukt av mennesker på alle kontinenter i mange årtusener til lærdom og innsikt vi i den vestlige verden ikke kan forestille oss engang. At de er blitt ulovlig å konsumere de siste tiårene, er en direkte frarøving av menneskets frihet og bevissthet. The war on drugs er også av mange kalt the war on consciousness... Og det kunne ikke vært mer accurate. Myndighetene vil at vi skal fokusere på penger og materialisme. Alkohol gjør oss dumme, og likegyldige. Det er flott. Men disse andre substansene kan vise deg en større og dypere virkelighet. Mange ulovlige rusmidler kan bidra til en ufattelig mye sunnere mentalitet enn det alkohol gjør, om de brukes som de skal. Så trist at så vet hva som egentlig skjer rundt dem.

I moderate mengder og riktige situasjoner er mange av dagens ulovlige rusmidler til ekstrem sunnhet og mental hjelp for enormt mange mennesker. Jeg snakker ikke om kokain eller meth håper jeg dere skjønner. Man kan lese mye om for eksempel psilocybin sopp og mdma sin mirakuløse betydning i behandling av depresjon, posttraumatisk stresslidelse, kurering av diverse avhengigheter, parterapi og traumer. Vi blir veldig sjeldent eksponert for de fantastisk gode sidene ved disse substansene, igjen, om brukt riktig. Jeg, som dere, er ekstremt klar over skadene all slags ulovlig og lovlig rus kan påføre mennesker om brukt feil. Skadeforebygging er en av mine største hjertesaker. Jeg er innmeldt i Foreningen Tryggere Ruspolitikk, fordi det er en av de forferdelighetene jeg har valgt å fokusere på. Måten rusmidler blir brukt på, syns jeg ofte er uklokt og skadelig, når det finnes ufattelig mye lurere måter å bruke dem på, om du bare leser deg litt opp på hvordan de egentlig kan brukes.

Akkurat hvordan ruspolitikken burde organiseres, med tanke på reguleringer, har jeg ikke et helhetlig svar på. Men jeg vet om mange tiltak som burde blitt gjort for skadeforebygging.  Bergen er en av de byene med høyest overdosedødsfall i hele Europa. Portugal har et av de laveste. Vi forbyr og straffer. Portugal kvittet seg med de lovene i 2001 og ser enorme samfunnsmessige forbedringer i kriminalitet, avhengighet og død. Dette ved å avkriminalisere stoffene og hjelpe avhengige. Jeg kan her og nå få tak i så og si hvilket som helst rusmiddel jeg ønsker. Så det hjelper ikke å straffe eller forby. Men kanskje statlig regulering og informasjonsspredning hadde utkonkurrert de svarte markedene, (med farlige kopier og utblandet stoff som blir solgt til femtenåringer som ikke har peiling på hva de putter i seg eller hvordan de burde gjøre det tryggest mulig) og forebygget mye skade og farlig bruk. Det tror jeg. 

Så jeg er veldig på lag med disse politimennene som har skjønt at å arrestere en 30-åring som sitter fredelig i sin egen leilighet og røyker en joint, (eller en ødelagt sprøytenarkoman) er fullstendig absurd og ikke hjelper en sjel. Jeg tror mange i LEAP har opplevd dårlig samvittighet i slike situasjoner hvor de arresterer mennesker for forbrytelser som ikke i utgangspunktet er forbrytelser? Skal ikke en forbrytelse liksom være farlig for samfunnet? Hvordan er det farlig at en person spiser 2 gram med psilocybin sopp, går en skogstur, feller en tåre over naturens ubegripelige skjønnhet og får et nytt perspektiv på livet? Eller svelger 0,2 gram mdma og snakker med en god venn om sine innerste følelser, renser underbevisstheten på måter de ikke visste de var i stand til og føler seg 1000 kilo lettere den kommende tiden? Det jeg nettop skrev er ulovlig... men usedvanlig vakkert og sunt. Mer uvurdelig enn tusen terapitimer eller filosofibøker. Om jeg hadde blitt satt i fengsel for det, kan jeg helt ærlig ikke si at jeg hadde hatt dårlig samvittighet. Jeg hadde følt meg enormt mye bedre enn om jeg hadde fått en fartsbot... Som er udiskutabelt mye farligere både for meg selv og andre. 

Ekstremt mange mennesker jeg kjenner hadde, uten at de vet det selv, hatt ufattelig godt av å bruke mange av de spektakulære og naturlige substansene oppført på narkotikalisten, på riktig måte. Dette er jeg sikker på høres fjernt ut for noen. Men som sagt, har disse magiske små substansene ufattelig sterke inntrykk som burde respekteres, og ikke køddes for mye med. Det finnes selvhjelpende, og det finnes selvdestruerende måter å bruke alt på. Majoritetens forhold til rus i dag er så mye mer ødeleggende enn det den kan være, fordi altfor mange antar at rus bare kan brukes på negative måter. Jeg får ikke sagt nok hvor mye det ikke stemmer. Det ser ut til at folk enten tar avstand fra alt som har med narkotika å gjøre, (noe jeg syns er trist med tanke på hvor blind og ensrettet man kan bli) eller er på andre siden av spekteret og bruker rus feil og for mye. Det finnes en mellomting. Det finnes sunne måter å bruke mye av det på. Direkte sunne og hjelpende. Ikke at jeg ser noe som helst gale i uskyldig moro med dem innimellom også. Det skader absolutt ingen om det gjøres rett og i moderasjon. Og hva er problemet da? Mye av det som er langt tryggere og sunnere å bruke enn alkohol. Det finnes objektiv informasjon der ute som vi er nødt til å lære oss når samfunnet har lært oss feil. Jeg oppfordrer ingen til å hive i seg verken lovlige eller ulovlige rusmidler, men det stopper ikke dem som vil, fra å gjøre det likevel. Mitt sterkeste råd til de som har planer om det, er å lese side opp og side ned om det du har tenkt til å konsumere i lang, lang tid. For det er utrolig mye informasjon vi ikke har blitt lært av lærere, myndighetene og ikke minst foreldre. Som viser seg å vite langt mindre enn det som hadde gjort oss best.

Jeg er også veldig for at skolen informerer om disse substansene med fakta, og ikke skremmer med den veldig lave prosentandelen av forskrudde worst case scenarios, og lyger om at sjeldne bivirkninger av unødvendige og urealistiske høye doser er den faktiske opplevelsen. Jeg leste i en gammel skolebok for noen dager siden og visste ikke om jeg skulle le eller grine, men jeg kunne ikke annet enn å bli stum og måpe over feilinformasjonen. De bygger et ukorrekt svart-hvitt bilde rus. De aller, aller fleste som eksperimenterer med forskjellige substanser, går det tro det eller ei helt fint med. Den prosenten det ikke går fint med, burde likevel bli lavere. Og det skjer på ingen måte gjennom straff eller å tabubelegge dette temaet. Det skjer gjennom realistiske lover, mer kunnskap og større forståelse. En verden hvor alle hadde hatt riktig kunnskap om dette feiloppfattede temaet hadde vært en mer fredfull, sunn, intelligent og forståelsesfull verden tror jeg. Med langt mindre misbruk. Og det er jo det vi alle ønsker, er det ikke?

HER er nettsiden til LEAP - som består av tidligere justisansatte (politi, tollvesen, kriminalomsorg, påtalemyndighetene osv) som ønsker nye løsninger på problemer der straffebaserte politiløsninger har vist seg å ha dårlig, eller negativ effekt. (hentet fra siden)

Til dere som er interesserte i dette temaet, finnes det mange videoer på YouTube med bedre informasjon enn den skolen eller store selskaper har prestert å gi oss. Til dere, og til de som vil forkaste eller fornekte informasjonen i dette innlegget, vil jeg anbefale å først se denne 10minutters videoen av en dyktig og kunnskapsrik youtuber som forklarer "the illegal drug problem". Tittelen er linket.

Hvor er buksen min fra?

adlinks

Tusen takk for all responsen på forrige innlegg! Det var overveldende mange kommentarer som prefererte de filosofiske innleggene, eller innlegg hvor jeg bare skriver om tankene som suser rundt oppi hodet mitt om forskjellige temaer. Det er definitivt de som er gøyest for meg å skrive også, så det er fantastisk at vi er på common ground her. Samme dag som jeg skrev at jeg ikke hadde noe særlig motivasjon eller inspirasjon til å skrive, kom det plutselig flommende tilbake. Og jeg har allerede tre nesten ferdige innlegg som venter på å bli postet. Innlegg med tema som jeg er glad i og bryr meg om. Det føles godt. Alt jeg trengte var et lite push av venner og blogglesere. Som jeg heldigvis og endelig la opp til selv. Jeg satte faktisk foten ned og spurte både på Snapchat og blogg hva jeg skulle skrive om. Og forslagene jeg fikk var interessante og perfekte for meg. Fikk facebookmelfinger av venner med lange tekster og alt mulig. Det var veldig herlig, for å si det mildt. Så vi er back on track.

Men først og fremst var det flere som lurte på hvor slengbuksen min fra mystory var fra, (leandra86, der kan dere se hele buksen) så da tenkte jeg å vise dere gårsdagens antrekk <3

Toppen min er fra NA-KD
Buksen min kjøpte jeg faktisk på salg på H&M for noen måneder siden. Kanskje et av mine livs røverkjøp om jeg får si det selv. Jeg har funnet noen ganske like på nett til dere her, her, her og her!

Da snakkes vi i neste innlegg, dere. Ha en strålende tirsdag uansett hvilket vær det er eller hvordan du har hatt det i det siste. Reis deg opp, strekk, smil og strål <3

Jeg trenger hjelp

Jeg er tilfredsstilt så lenge det postes i hvert fall ett innlegg på denne bloggen hver dag. Om jeg hopper over en dag, pleier det ikke å gjøre så aaaltfor mye, men livet er på stell når det ene kommer ut. Nå har jeg gått to-tre(?) dager uten å poste og skjønner ikke hvorfor motivasjonen går sånn i bølger som den gjør. Jeg lurer på hvor vanlig det er å være et periodemenneske, i forhold til et konsistent menneske. Hele året mitt er perioder. Perioder hvor jeg trener, perioder hvor jeg sloucher. Perioder hvor jeg ser film. Perioder hvor jeg ser serie. Perioder hvor jeg er avhengig av ett eller annet. Perioder hvor jeg på magisk vis ikke er avhengig lenger. Perioder hvor jeg blogger. Perioder hvor jeg ikke aner hva jeg skal skrive om. Er dere på samme måten, eller hva tror dere? Tenkt over det før? Jeg antar livet ikke kan gå på skinner hele tiden. Og når jeg først har sagt til meg selv at jeg er et periodemenneske, er det null sjans for at jeg plutselig ikke er det lenger. Tankekraft så ufattelig mye sterkere enn den virker som. Vi er akkurat det vi tenker vi er.

Processed with VSCO with c6 preset

Jeg kan ikke huske hvor jeg hørte dette, men jeg tenker på det ofte. Og det er at man hver dag skal gjøre noe som hjelper seg selv å komme eg dit man vil. Så om du har et mål, skal du hver dag gjøre noe som gagner det målet. Et skritt nærmere. Hver dag. Og hos meg er det alltid denne bloggen som kommer opp i tankene. Jeg elsker å skrive her og dele og få respons virkelig mer enn utrolig mye annet. Det er en så stor og positiv del av hverdagen min at jeg føler meg mye bedre når jeg har blogget, enn når jeg ikke har det. 

Så da trenger jeg deres hjelp, folkens! Jeg lurer på om jeg kjenner motivasjon og inspirasjon kommer krypende tilbake nå, men! Har dere noe spesielt dere vil lese om på bloggen fremover? Hvilke type innlegg liker dere best? Mote og antrekk, sminke og produkter, filosofiske tanker, hverdagslige gjøremål, bilder av meg, bilder av annet? Gi meg gjerne en liten pekepinn slik at jeg ikke bare tilfredsstiller meg selv når jeg blogger, men også dere som faktisk titter innom her om dagen!

Som et barn i julen

Oki, jeg startet julen for en måned siden, men i dag er jo det faktisk veldig lov! Jeg har åpnet første kalenderluken i dag, og har gjort det hver første desember så lenge jeg kan huske. Det er en av mine mange måter å klamre meg til barndom og magi rundt juletider på. Syns den er viktig for stemningen og forventningene. Den skal helst koste 16kr på Meny og inneholde 24 små, men usedvanlig gode sjokoladebiter. I år er det litt ekstra luksus da pappa plukket med seg en kalender fra Toms til meg fra taxfree-en da han var ute og reiste for litt siden. Jeg forventer ikke mye av foreldrene mine, men om jeg ikke får en julekalender, får de en meget skuffet unge som ikke er redd for å vise det. Med et snev av tull så klart, men også egentlig veldig seriøst. I år husket paps det og julen kan fortsette i harmoni. Jeg har allerede utvekslet et par julegaver i år, men resten blir liggende under mini-juletreet mitt enn så lenge. Det er forresten fra Clas Olson, for de som lurte, og kostet ikke mer enn 79kr. Var ikke særlig mye tvil i hjertet mitt om det skulle bli med meg hjem for å si det sånn. Det kunne gjerne vært en smule større men så lenge det glitrer og skinner er jeg egentlig fornøyd.

Mariusgenser av bestemor
Bukse her

 

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017


Hei! Jeg er Leandra, en 20-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du møte deler av mitt liv liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, skjønnhet, mat, livsstil, filosofi og mange andre tanker. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com