hits

Winter is coming


Lue fra Only
Best bomber jakke fra Junkyard
Topp fra Zara
Bukse fra Junkyard
Cardigan fra Vero Moda
Sko fra Junkyard

Kjipt å være kvinne? // Innlegg om feminisme

Feminisme. Noe jeg føler mange enten elsker eller hater. Feminister står for likestilling blandt kjønnene når det gjelder økonomi, jobbsammenhenger, respekt osv. Og her er jeg helt enig. Det er klart kvinner og menn skal ha akkurat de samme mulighetene og bli behandlet rettferdig. Samtidig mener jeg at det går an å dra feminisme for langt, når det resulterer i at kvinner nesten ser på seg selv som bedre enn menn. Dette finnes det mange eksempler på dessverre. Og da har jo vi snudd hele greien rundt, og er kommet like langt. Det er et faktum at det er forskjell på kvinner og menn. Vi er biologisk sett er vi kvalifisert til forskjellige ting. Og jeg syns ikke det er noe nagativt med det. Jeg, som kvinne, vil omfavne og sette pris på de tingene jeg er bedre til enn en mann, og beundre de tingene en mann er flinkere til enn meg. Det ene kjønnet er ikke overlegent den andre. De utfyller hvernadre. I mange tusen år har menn hatt ledersillinger i samfunnet, mens kvinnen har tatt seg barna og hjemmet. Disse to jobbene er like viktig for at samfunnet skal gå rundt.Det er interessant å se at vi nærmer oss et samfunn hvor kvinner og menn bytter mer og mer på kjønnsrollene. Heldigvis har vi komt så langt i Norge i dag at vi kan ta hensyn til ønskene av hvert individ. For det har jo seg faktisk sånn at selvom de fleste kvinner er flink til en ting, og menn er flink til det andre, er det alltid unntak. Og det er disse unntakene vi skal gi nøyaktig samme respekt og likegyldighet som vi gir dem som velger å utfylle de tradisjonelle kjønnsrollene. Det er nydelig at kjønnsrollene blir vannet ut. Om en kvinne er en utmerket tømrer, og en mann er en dyktig sykepleier, skal vi la det være akkurat sånn. Men igjen, vi må ta hensyn til at menn og kvinner er biologisk forskjellig, og vi dermed ikke har samme utgangspunkt.

Noe jeg fremdeles personlig støtter, er at vi ja, (og hear me out) behandler kjønnene forskjellig. For om man tenker over det, er det faktisk det som er mest rettferdig. Vi kan ikke gi samme krav til gutter og jenter, slik som vi ikke kan gi samme krav til en katt og en hund. Vi er bygget forskjellig. Gutter er naturlig sterkere, og jenter er mer i kontakt med følelsene sine. Så lenge forskjellsbehandlingen ikke er nedtrykkende eller gir en av kjønnene en fordel over den andre.

Jeg syns fremdeles det er vakkert å se kjønnsrollene utspille seg når en mann åpner en dør for en kvinne, betaler for henne innimellom, bærer de tyngste varene og behandler henne som en prinsesse. Samtidig - om det hadde vært et tilfelle hvor det var omvent, hadde jeg syntes det var utrolig inspirerende, modig og moderne. Men samtidig har jeg ikke sett dette, fordi det naturligvis er sjeldent. Jeg personlig ville foretrukket det på den tradisjonelle måten, for jeg vet godt at jeg er bedre enn mannen på andre områder, og kan tilby tjenester, omsorg og vise kjærlighet på en måte som er naturlig for meg som kvinne. Men at det er folk som tenker annerledes på dette punktet, er fantastisk, og det har jeg masse respekt for.

Det at kvinner tjener mindre enn menn i samme stilling, er fullstendig idiotisk. At kvinner tjener mindre enn menn statistisk sett, er helt naturlig og henger igjen fra gammelt av. I Norge i dag er det heldigvis opp til hver enkelt. At mange kvinner velger kvinnedominerte yrker, som tjener mindre enn mannsdominerte yrker er jo opp til kvinnene selv. Det er flere kvinnelig sykepleiere enn mannlige, nettop fordi disse kvinnene har valgt dette selv. Så lenge kjønnene tjener likt, for likt arbeid er jeg fornøyd, og at ingen blir sett ned på for å være det ene eller andre. 


Hettegenser fra Junkyard (sponset) 

Det skal sies at det finnes et område i livet hvor jeg faktisk føler at det er kjipt å være kvinne. Og det er i mange sosiale situasjoner hvor jeg har politiske eller andre viktige samtaler med menn. Jeg føler ofte at menn veldig gladelig hører på hverandre, men at når en kvinne kommer med et innspill, blir det oversett eller ikke tatt like seriøst som om en mann skulle sagt akkurat det samme. Jeg tror det kan ha en sammenheng med at ikke bare mennene, men kvinnene selv annser seg selv, underbevisst, som det svakere kjønn, og dermed fremstår som det. Dette er noe jeg føler henger veldig igjen fra gammelt av, og jeg håper sterkt at i fremtiden, det skal komme naturlig for mennesker å fullstendig se over hvilket kjønn den andre, men også de selv har, i visse typer samtaler med hverandre. Noen som har opplevd det samme, eller en annen form for urettferdig behandling? Jeg gleder meg til å høre deres meninger om dette. Ta også hensyn til at jeg har tatt for meg feminisme i vesten og spesielt Norge. Det er sørgelig nok ekstremt mange land hvor kvinner blir undertrykt på måter vi ikke kan forestille oss, og hvor det virkelig trengs noen enorme doser feminisme. 

Q&A (hva jeg brenner for, min filosofi, mine reiser, takle vanskelige tider)

Går rundt med dårlig samvittighet ovenfor at jeg blogger så lite for tiden, så jeg håper liksom litt at denne videoen skal gjøre opp for det. Den er dobbelt så lang som jeg pleier å lage videoene mine, og håper det er et lite plaster på såret. Eller at dere faktisk orker å se hele, haha, da hadde jeg blitt veldig glad i hvertfall. Det var masse veldig gode spørsmål, og jeg svarte egentlig superlangt på alt og måtte klippe vekk sånn 95% av det jeg filmet, menmen, jeg håper likevel dere fikk noe ut av videoen. At den var behjelpelig og informativ for noen. Da er jeg fornøyd for dagen!

Genseren er fra junkyard (sponset)

Julegavetips fra Glossybox

Sponset

Her kommer enda et julegavetips på bloggen! Nå nærmer vi jo oss julemåneden dere, og jeg kjenner jeg virkelig gleder meg til den aller fineste vintermåneden. Jeg har jo nå mottatt Glossybox en god stund, og kom til å tenke på for en fin og annerledes julegave det hadde vært. Eller riktig nok var det en veninne av meg som lurte på om jeg ville anbefale å gi et abbonement i julegave til søsteren sin, og det vil jeg! Tror mange hadde elsket å fått noe slikt i julegave. Nye spennende produkter hver måned. Jeg elsker at de fleste av produktene du får kommer i små flasker slik at jeg får testet dem ut, gått tom også bestemme meg for om det er et produkt jeg trenger videre. Det hadde vært litt mer sørgelig om man hadde kjøpt ett produkt til dobbelt av prisen av abbonementet for å så ikke like det. Så veldig greit å teste ut på forhånd. Det er en av grunnen til at jeg er glad i Glossybox, og tror det hadde vært en super julegave til et familiemedlem eller en venninne!Glossybox abbonementet kan dere lese om her.

Ellers er jeg i full sving med redigering av Q&A-videoen, så den skal være oppe hvert øyeblikk. Dvs i løpet av uken :) Ha en finfin kveld! Siste kveld før helg you guys. 

Mitt hjemmelagde, sunne (veganske) godteri

Da jeg skulle smake på mine hjemmelagde, veganske energibarer i morges, etter de hadde stått en natt i kjøleskapet, ble jeg så stolt?? Jeg er ikke en person som er flink på kjøkkenet, men av og til bare får jeg et lite nå-vil-jeg-lage-noe-kick. Da eksperimenterer jeg med alt jeg har tilgjengelig. Noen ganger går det til h, andre ganger må jeg nesten felle en tåre. Denne gangen måtte jeg nesten felle en tåre. Disse energibarene ble så ufattelig digg. Kan lett bytte ut godteri med dem. Og jeg tror kanskje disse kan være min reddende engel ut i fra sjokoladeavhengheten min. Jeg skal definitivt prøve å lage flere energibarer, for det var jo faktisk dødslett. Tenkte å gi dere oppskriften på hva jeg brukte til mine, men jeg øyemålte egentlig alt, så antallet i ingredienslisten er sånn cirka.

De smakte nesten litt kake eller noe? Også er de spekket med vitaminer og sunne fettsyrer, nei vet du hva, la oss begynne.Jeg brukte:

1/2 boks med nøttesmør (jeg brukte mandelsmør fra Amsterdam)
1 spiseskjee lys sirup 
3 never havregryn
1 håndfull solsikkekjerner
2 never nøtti frutti (en nødteblanding med rosiner, tørket papaya, peanøtter og cashewnøtter)
10 soletti saltstenger
Et par (mange) dryss med kanelFremgangsmåte:

Først blandet jeg mandelsmøret og sirupen slik at de blandet seg fint inn i hverandre. så tilsatte jeg litt etter litt de andre ingrediensene slik at det blandet seg jevnt med massen. Saltstengene knakk jeg opp i små biter før jeg tok dem oppi. Til slutt tar du massen oppi en form og presser det sammen og utover med undersiden av et glass. Sett den i kjøleskapet i noen timer eller over natten. Jeg tok den ut av kjøleskapet i morges og skjærte dem i firkanter. Konsistensen er seig og crunchy, og smaken er en perfekt kombinasjon av søtt og salt. Selvølgelig kan du mixe og matche med andre ingredienser i energibarene, men kan garantere dere at dette blir digg.

Noe du kunne tenke deg å prøve?

Sengeliggende og kino

Processed with VSCO with f1 preset

Du vet når du kan kjenne forkjølelsen snike seg innpå deg i sånn en uke, så plutselig smeller det. Jepp, det skjedde. Og det skjedde jo selvfølgelig da jeg hadde eksamen. Eeendelig ferdig med privatisteksamen i markedsføring og ledelse 2! På torsdag befant jeg meg i verdens største lokale med hvertfall over 100 andre som tok privatisteksamen. Og jeg måtte være den ene jævelen som ble akuttforkjølet og nøs og snufset som en gris i fem timer straight. Fy så deilig det var å gå ut av det lokale og endelig slippe å ha det faget hengende over meg til en hver tid. Nå har jeg ett fag mindre på skolen, og masse deilige fritimer jeg kan chille i med god samvittighet. Jeg kom meg gjennom et års pensum med markedsføring på noen måneder, og jeg ble faktisk ganske fornøyd med meg selv til slutt, selvom prokrastineringen førte til at halve pensum ble lest på èn uke. 

Processed with VSCO with f1 preset

På fredag lå jeg strykeflat i sengen etter skolen med noe som kjentes ut som feber, men sikkert bare var en kraftig forkjølelse som tappet meg for krefter. I går følte jeg meg mye bedre og var på kino og så Kongens Nei. En film jeg har planlagt å se i flere uker, og endelig fikk sett. Jeg likte filmen veldig godt og ble nesten litt patriotisk og stolt over å være norsk der jeg satt i kinosalen. Både fordi det var en nydelig laget, norsk film, og pga Norges historie og kongens demokratiske og faste prinsipper. Veldig spennende også. Anbefales!

Processed with VSCO with f1 preset
Kjole-t-skjorte fra Shein (sponset)

I dag skal jeg faktisk tappe lommeboken igjen for å gå på kino igjen, og se J.K Rowlings' Fantastic Beasts and Where to Find Them. Harry Potter var sånn 86% av barndommen min, så jeg håper virkelig den er bra! Vi blir i hvertfall en stor gjeng som skal, og jeg er skikkelig pumped. Noen som har sett den, isåfall hva syns dere?

Daniel Wellington // Classic Black

sponset

Hei, dere! Beklager at jeg har vært fraværende de siste dagene, men nå nærmer det seg faktisk privatisteksamen for meg. Et års pensum med markedsføring og ledelse 2, har jeg nå prøvd å komme meg gjennom de siste ukene. Man jobber jo faktisk ikke ordentlig før det er en halv uke igjen, og man innser at ÅJA, var visst ikke så god tid likevel. Så jeg gleder meg til torsdag er overstått for å si det sånn.

Uansett, nå tenkte jeg å tipse dere om de nye klokkene til Daniel Wellington! Eller ny og ny, dere har vel kanskje sett en del andre bloggere bruke dem? Jeg har alltid elsket helt svarte klokker, og kontaktet Daniel Wellington i håp om å få meg min egen da jeg så at de hadde lansert denne svarte kolleksjonen. Jeg samarbeidet jo med dem i fjor, og de var glad for å gjøre det i år også - heldigvis for meg, og dere! Jeg har nemlig en rabattkode å dele. Hvis dere bruker rabattkoden LEANDRA, får dere 15% på alt fra Danielwellington.com frem til 30. november! Det er mange fine julegaver å finne der, til hele familien. I fjor var det mamma som fant en DW-klokke i julegaven.
Bluse fra Shein 
Skjørt fra Shein
Klokke fra DanielWellngton

Et ikke-dypt innlegg

/ sponset klær

Hei, dere! I dag hadde vi planleggingsdag, noe som gjorde veldig godt i sjelen hos denne jenten her. Kvelden i går ble tilbringt med noen venner, og en veninne sov over her til i dag. Det ble stor frokost for to, etterfulgt av en treningsøkt på hele kroppen. Så her har dere altså det første ikke-så-dype-innlegget på en stund. Haha, har fått høre at det er en stund siden. Ikke på en negativ måte, men fortsatt sant.

Jeg tenkte å vise dere gårsdagens antrekk, som er helt satt sammen av plagg fra Junkyard. Jeg ble forelsket i denne store, blå genseren fra Adidas. Ikke så veldig "meg," men helt alvorlig kan jeg gå som en kontordame en dag, fjortiss neste dag, og hippe dagen etter. Men jeg tror kroppen min er 100% hjemme i sommerklær... som er grunnen til at jeg får høre på skolen hver dag gjennom hele vinteren at jeg burde kle mer på meg. Jeg presterte jo å bare gå i denne genseren, uten jakke i går, sååe. Ikke deilig i -4. Uansett så elsker jeg gjennomførte i stiler og antrekk, og akkurat nå er jeg så ung at jeg kan eksperimentere og kose meg. Jeg har nesten ingenting blått heller, selvom det er favorittfargen min, så i går ble det blått. Ønsker dere en nydelig fredagskveld <3
Adidas genser her
XX-XY bukse her
Adidas sko her

Ukens dokumentaranbefaling #2

Uff, denne uken var vanskelig å velge. Jeg har som vanlig sett altfor mange dokumentarer. Tre stk bare denne uken og det er tirsdag. Noen hjelp meg. Uansett, dagens anbefaling er en ganske ny dokumentar. Og selvom jeg skulle gjerne anbefalt Before The Flood av Leonardo Dicaprio fordi den var fantastisk, så tror jeg den har fått nok medieoppmerksomhet, og at de fleste har sett den. Hvis ikke, anbefales i hvertfall den og.

Denne uken vil jeg anbefale en dokumentar jeg nettop ble ferdig med som kalles Food Choices. Jeg får ofte spørsmål på om jeg er vegetarianer/veganer slik som jeg var en periode i fjor. Og svaret er dessverre nei. Ikke helt, men det er ikke så langt unna noend dager. La meg til noen vaner i veganerperioden jeg fortsatt har. Mange kvelder legger jeg meg og tenker at i dag spiste jeg faktisk helt vegansk. Men så kommer jeg på den ene sjokoladen jeg spiste siden jeg er sjokoladeavhengig </3 :( Og andre dager er det ikke bare sjokolade heller dessverre. 

Men etter denne dokumentaren ble jeg fullstendig mint på hvorfor dette er en viktig og virkelig fantastisk livvsstil. Jeg har sett så og si alle dokumentarer om veganisme. Cowspiracy for den positive effekten det har på miljøet, Earthlings på dyrevelferd og Food Matters på hva den gjør for kroppen vår. Denne dokumentaren tar nyydelig opp alle disse tre aspektene ved en plantebasert kost, og jeg mener de har samlet den absolutt mest verdifulle informasjonen her. Ikke like detaljert som i de tre andre dokumentarene jeg nevnte, men en veldig veldig fin samling av informasjon. Jeg kan ikke si noe annet enn bare se den. Enten du vet kjempelite om veganisme og tror at kjøtt, egg og melk er sunt, eller om du har mye informasjon om sannheten fra før. Kos dere!

Hvordan er dine holdninger til en slik livsstil, før og etter du har sett sånne dokumentarer?

Q&A, still meg spøsmål

Begynner å bli en stund siden en Q&A nå. Og jeg føler bloggen min har forandret seg ganske mye siden sist Q&A. Jeg får en del spørsmål innimellom, men jeg tenker alltid å spare dem opp, slik at jeg kan svare på alle på en gang. På den måten får jo flere folk svar på ting de kanskje lurer på. Uansett, enten det er noe du har lurt på en stund, eller et morsomt spørsmål du kommer på i farta, spør i vei. Jeg kan også prøve å svare på mer personlige spørsmål, om du vil ha det. Så skal jeg få svart på en video om ikke så alt for lenge.

Hadde egentlig ikke tenkt å blogge i dag siden jeg var grisetrøtt og har sovet tilsammen 10 timer i helgen </3 Så i dag skulle jeg egentlig bare slappe av å se en dokumentar eller noe. Men ser ut til at jeg er bloggavhengig. Jaja. Her er to bilder av meg og engelen. Gleder meg til å lese spørsmålene deres. God natt!


Bukse fra Shein (sponset)

Tusen takk for all den fine responsen på forrige innlegg. Det er en ubeskrivelig deilig følelse at så mange sier de liker de type innleggene, og får noe ut av dem. Det viser hvor mange nyskjerrige og åpne hoder som leser bloggen min, og at dere er mottakelig for andres tanker. Jeg ser veldig opp til dere, og gleder meg til å skrible ned enda mer tanker vi kan disktutere sammen <3

La oss snakke om materialisme

Materalisme. Er vi dårlige personer fordi vi blir opphengt i skjønnhet, ting og mote, og bruker flere titusener av kroner på å se bra ut og eie ting? Samfunnet har jo formet oss sånn? Vi er rett og slett programmert til å bry oss om slikt. Status og annerkjennelse er et menneskelig behov. Det jo i menneskers natur å ville se best mulig ut, for en partner, og for seg selv. Sånn har det jo alltid vært. Tenk så forfengelig de var, for 5000 år siden i det gamle Egypt for eksempel. Et folk jeg beundrer mer enn noe annet opp gjennom historien. De var jo i tillegg til å være forfengelig, ekstremt opphengt i viten og vitenskap. Ingeniørkunst og astronomikunnskaper jeg har vanskelig for å begripe. Det har alltid fascinert meg, og en liten del av meg har alltid brukt det til å rettferdiggjøre min materialistiske oppførsel. At de var både vakre og hadde intelligens av en annen verden.Problemet er jo det... At vi i velutviklede land, er plassert i en situasjon hvor vi lever velstående og i overflødig på bekostning av menneskers velferd og liv i utviklingsland. Dere har vel sett progammer med sweatshops? Likevel gleder vi oss over å kjøpe ny dongeribukse fra Bikbok. Vi burde absolutt endre kjøpevanene våre, uansett hvor mye folk hater å lese det. Og vi burde absolutt ha bærekraft og velferd i hodet vårt på en daglig basis. Samtidig kan vi såvidt kjøpe noe som helst uten at det går på bekostning av noen andre, så vi er i en vanskelig situasjon. Fra et objektivt synspunkt er jo vi verdens drittsekker. Parasitter som utnytter slaver til å tære på jordens ressurser for å lage meningsløse ting til oss. Likevel er det ikke vår feil, som ble født her. Oppfostret og programmert til å konsumere. Det er vondt å innse at at verden er så urettferdig. 

Materialisme er grobunn for misunnelse og egoisme.

Det kan gjøre oss til dårligere mennesker på mange måter. Studier linker mange eiendeler til lidelser som depresjon. Jeg tror at jo mindre vi eier, jo mer bryr vi oss om hverandre. At vi rett og slett fokuserer mer på varme og glede ovenfor andre. Det er klinkende klart å se om vi sammenligner den mentale helsen til mennesker i storbyer, med mennesker fra landsbygder eller den tredje verden. Vi er blitt dratt så langt vekk fra menneskets naturlige omgivelser, at vi helt har mistet bakkekontakt. Vi surrer omkring i tusenvis av inntrykk hver dag, og får sjeldent tid til å komme i kontakt med den beste delen av oss selv.Jeg er ikke sikker, men jeg føler liksom at man kan bry seg om utseende sitt og eiendelene sine, samtidig som man har dypere verdier og viktigere interesser? Det handler jo om balanse? Det er vanskelig innimellom, for patetiske 18-år gamle meg å undertrykke mitt behov for materialistisk lykke. Reklame er in our face uansett hvor vi går, og forteller oss at vi trenger ditt og datt for å bli lykkelig og suksessfull. Slik har det vært siden vi ble født. Igjen, programmert til å konsumere. Og det kan absolutt være negativt, hvis det tar over livet vårt, noe som er lett for i Norge i 2016. For all del, jeg elsker å føler meg bra med meg selv, klærne mine, sminken min, hva enn det måtte være. Og det er naturlig. Men som et medmenneske, så føler jeg meg pliktig til å i det minste la tankenene mine streife bærekraft og velferd før jeg kjøper enten mat, klær, sminke og andre ting. Noe som resulterer i at jeg sjeldent handler, og rommet mitt er ganke simpelt. Jeg tror dette har spart meg for mange unødvendige og skadelige kjøp for kloden vår. I tillegg vil jeg at mesteparten av tiden min skal brukes til å oppsøke en mer ekte lykkefølelse. Det er jo tross alt filosofi, abstrakte tanker og samtaler som får meg til å føle noe dypere, viktigere og mer ekte.


Calvin Klein T-skjorte fra Junkyard (sponset)

Når jeg mottar sponsede klær, føler jeg alltid et stikk av dårlig samvittighet. Samtidig er jeg så heldig at jeg har muligheten til å heller bruke pengene mine på noe annet enn klær. Noe som er viktigere for meg. Selvom det er veldig mye mer arbeid bak det å få ting sponset enn mange tror, føler jeg meg likevel utrolig heldig. For jeg trives med hele bloggopplegget. Jeg elsker bloggen min. Ja, det er mye mails, misforståelser, deadlines, mas, prokrastinering, koder, linker, bilder, redigering osv. Men jeg erkjenner privelegiene mine, og jeg er evig takknemlig, ydmyk, stolt, skamfull og hardtarbeidene. Det er en mix av følelser jeg alltid kommer til å ha med meg.

Om vi skulle gått rundt og tenkt på hvor mye forferdeligheter det finnes, og tatt hensyn til det, til en hver tid, hadde vi blitt syke. Som fetteren min sa til meg, "hjernen vår har en limited amount of fucks to give. Og det vet hjernen. Vi kan ikke alltid tenke på alt og alle i verden. Da blir vi selv syke og ender opp på mentalsykehus." Jeg visste jo det egentlig, men det var likevel litt deilig å høre. Og jeg føler meg enda værre når jeg sier det. Jeg skulle gjerne reddet regnskogen, endet fattigdom, eliminert krig, fjernet korrupsjon, endret ruspolitikk og fikset problemene til alle som lider psykisk. Men jeg kan ikke. Vi må velge våre kamper. Velge vår måte å leve livet vårt på. Velge hva vi vil prioritere. Som mennesker er vi "dømt til å ta valg," for å sitere Sartre.Så bottom line i dette innlegget - vi burde alltid strekke oss så langt vi kan for andre, før det tipper skalaen og går utover oss selv negativt. (Det er ofte lengre enn vi tror) Det syns jeg er et optimalt menneske, og noe alle kan gjøre uansett hvor mange ressurser de har. Mine sterkeste ressurser er kjøpemønsteret mitt, bloggen min, stemmen min og min villighet til å bruke dette for å uttrykke meg selv. For å hjelpe og inspirere andre, men også for min egen del. Jeg kommer aldri til å slutte å sette pris på privelegiene mine. Ytringsfriheten min. En mer befriende følelse er vanskelig å finne.

Høye forventinger

Du skjønner tingen er. At jeg har for høye forventninger. Ikke på den måten at han må være høy, mørk og kjekk. Utseende utgjør en så liten prosent av hva som tiltrekker meg. Virkelig. Bare spør veninnene mine. En dag. Kanskje i morgen. Kanskje om 10 år. Vil jeg ha noe som er mangelvare. En som kan inspirere meg. Lære meg noe. En jeg kan se opp til. En som bærer seg selv med en samlet og selvsikker holdning. Som ikke sier så mye. Men egentlig er har jævlig mye å si. En som vil høre på det jeg har å si. Og bry seg. En som er villig til å lære noe av meg også. Jeg vil kveppe når jeg finner ut av at vi har samme favorittfilm, og at jeg ikke er den eneste som hører på det bandet, eller har tenkt den tanken som er vanskelig å forklare.

En som tar dokumentaren på pause for å diskutere en setning. En som har like vanskelig for å flytte blikket ned fra himmelen på en stjerneklar natt som meg. En som vil vise meg det vakreste de vet, og lar meg snakke i timesvis om miljøproblemer og verdensrommet. En som er interessert i de dypeste delene av meg, og elsker dem mer enn utseende mitt. En som har stoppet opp, tatt et steg tilbake - nærmere det naturen og universet mente at et menneske skulle være. Og jeg ønsker at den rastløse sjelen min er moden nok til å ikke ødelegge det.


Kimono fra Shein (sponset)

- Noen tanker jeg hadde en sen kveld for noen dager siden. God helg, alle sammen <3

Elsker jo skole (og dagens antrekk)

Det går skikkelig bra for tiden. Så bra at jeg nesten er redd for at det skal komme noe og ødelegge lykken min, nå som jeg endelig har klart å komme meg ut av min tidligere funk. Skolen går strålende og jeg gleder meg til hver skoledag. Helt ærlig har jeg sjeldent den negative opplevelsen med skole det snakkes så mye om. At skolen bare er noe drit alle må gjennom for å få en jobb og sikker fremtid. Jeg ser på skolen som et læringssted, diskusjonssted og tenkested hvor jeg har mottatt såå mye nyttig kunnskap jeg elsker å ha og bruke. Jeg noterer som en gal i skoletimene. Mest for min egen del egentlig. Fordi jeg vil huske det læreren sier, og jeg syns genuint det er interessant. Har sikkert litt å gjøre med fagene jeg har nå sisteåret.

Også er det det sosiale da. Ja, skolen er faktisk nesten høydepunktet i dagen for tiden. Og jeg har jo to fag mindre enn de fleste andre, ettersom jeg ikke har matte, og tar markedsføring 2 som privatist. (Skal nevnes at privatist er grisetungt og jeg sovner hver medietime) Så jeg syns nesten jeg er for lite på skolen, og lurer på hva jeg skal gjøre når jeg kommer hjem. Men så kommer kvelden og jeg har ikke fått tid til å gjøre halvparten av det jeg skulle gjort. Jeg trener hver dag, er full i blogginspirasjon, skolearbeid, dokumentar-titting og boklesing.

Jeg tror jeg hadde veldig godt av helgen som nettop var. Jeg tok meg for første gang (siden kygo-konserten) fri fra jobb lørdag kveld/natt. Den jobben har virkelig vært en stor grunn til at jeg har følt meg så nedfor. Å stå rett opp og ned i flere timer hver lørdagskveld og se alle vennene dine kose seg mens du er edru og har rygg- og hodesmerter. Og ikke minst alle idiotene jeg må deale med... Nei, en frihelg gjorde godt. Jeg var faktisk ute og drakk to dager på rad. Mye. Men ikke for mye. Men såpass at jeg ble sittende med to kompiser til halv fire lørdagsnatt og filosofere om eksistensialisme, erkjennelse og spiritualitet. Det var befriende, og matet sjelen min med så mye energi at det preger humøret mitt fortsatt.


Caps // H&M
Skjerf // Bikbok
Kåpe // Romwe (sponset)
Genser // Junkyard (sponset)
Klokke // Komono
Bukse // Junkyard
Nike Sko // Junkyard

Mine beste dokumentar-anbefalinger

Et av de mest etterspurte innleggene jeg får, er et om alle favorittdokumentarene mine. Om jeg skulle laget et innlegg med alle dem, hadde dette blitt tidenes lengste innlegg. Jeg ser kanskje i gjennomsnitt 4 dokumentarer i uken, så da kan dere tenke dere. Prøver for tiden å ta litt pause fra dokumentarer og lese istedenfor, men godamn its hard. Dukker hele tiden opp nye på Netflix og Youtube jeg vil se. Uansett, jeg tenkte å starte en liten serie på bloggen hvor jeg anbefaler èn dokumentar i uken. Hvordan høres det ut? Jeg tenkte å begynne med en av mine all time-favorites... Okei, denne tror jeg dere har hørt meg snakke en del om før, men den kan ikke nevnes nok. Det finnes tre Zeitgeist-dokumentarer. Zeitgeist The Movie, Zeitgeist Moving Forward og Zeitgeist Addendum. Alle er helt fantastisk og spekket med informasjon de aldri lærer deg på skolen. Det kan være litt slitsomt for mange, så jeg pleier ofte å ta på pause, høre på nytt/lese på nytt det som blir vist. Eventuelt notere ned. Jeg har sett den første Zeitgeist-dokumentaren 6 ganger og jeg lærer noe nytt hver eneste gang.

Peter Joseph er mannen bak disse dokumentarene. Og dere vil merke at meg og han tenker ganske likt om hvordan verden skulle blitt styrt og hva folk skulle visst. Det er veldig komplekse dokumentarer som forteller deg sannheten bak noen av verdens mektigste institusjoner. Alle jeg har vist dem til har fått hakeslep, så jeg kan garantere deg en øyeåpnende reise gjennom disse dokumentarene. Spørsmålet er om du er klar for det. Jeg gikk inn en periode preget av sjokktilstand og grining i noen uker etter jeg så dem. Lett for å føle seg ganske alene, fordi du vet så mye andre ikke vet og du vil bare skrike det ut til alle du kjenner.Det er uansett tre dokumentarer jeg tror kan forandre mange hoder der ute, og jeg anbefaler egentlig alle å se dem. De er lange, så hent teppe, snacks og en notisblokk! De finnes både på Netflix og Youtube.

Noen som har sett dem?

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017


Hei! Jeg er Leandra, en 20-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du møte deler av mitt liv liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, skjønnhet, mat, livsstil, filosofi og mange andre tanker. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com