hits

Ta på hverandre

Da jeg ble gjenforent med et par medlemmer av vennekjernen min etter jeg kom hjem fra Trondheim, hadde jeg ikke sett dem på rundt to uker. Jeg kan være en lykkelig idiot noen ganger, og lente meg forover fra baksetet og meddelte hvor fantastisk det var å dele deres nærvær igjen. Det var en dag hvor vennskap og nærkontakt ofte ble tatt opp som tema, og viktigheten av det liksom. Søsteren min sendte meg en liten artikkel hinn dagen hvor en hjerneforsker sa at for å maksimere lykke og minimere stress, var vennevalg og dem man omgir seg med en av de aller viktigste avgjørelsene. Det er liksom sånn man halvveis vet fra før gjennom logikk, men igjen, det er godt å få ting man har tenkt på bekreftet. Veronica sa også den dagen at mennesker bør bli tatt på, eller ha nærkontakt med andre 11 ganger i løpet av en dag. Jeg tenkte shit ja, det hadde vært sykt fint, men jeg er jo ikke i nærheten en gang. Dager jeg ikke tilbringer med venner, er jeg som regel ikke ani en sjel. Så kom jeg på noe jeg hørte om babyer en gang, at hvis ikke de blir tatt på innen de to første månedene av livet sitt kan de i verstefall dø, eller så blir de i hvert fall mentalt skadet for livet. Samme hvis ikke et barn har fått nok øyenkontakt opp til den er fem år, og hvor utrolig viktig det er for mental helse videre i livet. Og visste dere at kosing er bra for immunforsvaret, og at å klappe kjæledyret sitt reduserer produksjonen av stresshormoner? Jeg syns slike ting er fantastisk.

Processed with VSCO with c7 preset

Processed with VSCO with c7 preset

Sykt hvor avhengig mennesker er av hverandre bare for å være frisk. Jeg husker jeg snakket om dette med en kompis for lenge siden også, og han nevnte at det var leit at det var sjeldnere at gutter hadde fysisk kontakt med hverandre enn at jenter har det. Veldig lenge har det jo ikke akkurat blitt sett på som "mandig" at gutter kan stryke hverandre på ryggen eller gi hverandre en klem, slik det har vært allmenn akseptert at jenter alltid har gjort. Det blir heldigvis litt og litt mer vanlig, enn det var da for eksempel fedrene våre var ung. Da skulle man liksom være så tøff, ikke sant? Og ikke vise følelser. Jeg syns å vise følelser å være en bløtfis er det ultimate tegnet på selvsikkerhet egentlig. Å tørre å vise følelser, og ikke minst å ta på andre, når det er naturlig så klart - viser enorm selvtillit, og ikke minst er det utrolig sunt for mental helse. Jeg har definitivt blitt flinkere på dette med årene, og i hvert fall i det siste. Men tror at jeg og mange av oss enda kan bli bedre til å bli mer kjærlige, følsomme og kosete personer. Det gagner jo både oss selv, og de rundt oss <3

Se så fin sommeren min var

Nærmere 20 grader og en sol som titter skrått innover høsten. Jeg må bare si at dette er den fineste høsten jeg har vært vitne til i mitt liv. Eller, for å være helt oppriktig, den fineste utgaven av en årstid jeg har sett i mitt 19 og et halvt år gamle liv. Aldri vært så forelsket i omgivelsene som nå. Det var ikke en spektakulær sommer værmessig. Men vi har hatt noen perler innimellom, og et par dager med minner av gull. Jeg koblet til harddisken min og så gjennom alle mappene jeg har sortert med minner fra i sommer. Fikk av en eller annen grunn lyst til å samle dem sammen i et innlegg. Syns sånne oppsummeringsinnlegg av en viss periode er så koselig. Og veldig fine å se tilbake på. Det er det som er så fint med å ha blogg også. Jeg kan lage slike mimre-poster, så kan jeg bare finne frem til disse innleggene en gang i fremtiden og tenke noe som, ja, sommeren 2017 var ganske fin.

Disse bildene er de som er tatt med speilrefleksen, som jeg konstant minner meg selv på at jeg må bli flinkere til å ta med steder og bruke. Jeg har vært flink innimellom de siste månedene da. Og her er resultatet! Noen biter av sommeren min min gjennom speilrefleksen.Føler man gir av litt "se så fint livet mitt er-vibber" med slike innlegg? Haha, for det er jo det man gjør. Man tar bilder av fine øyeblikk og deler dem for å vise andre. Mange syns det er dumt at sosiale medier som oftest bare viser den fine siden av ting, og jeg ser hvor den kommer fra. Men for å være helt ærlig er det det jeg elsker med sosiale medier. Man kan se så mye fint. Alt fra et vakkert bilde av en venninne til et bilde av en bekjent som er på backpacking i Asia. Jeg syns det er gøy å se. Mennesker liker fine ting, og å se på fine ting. Vi vet jo alle at alles liv ikke er perfekte uansett, så at små øyeblikk av bliss blir fanget, det liker jeg. Syns vi skal unne hverandre det. En god veninne av meg, Malin skrev faktisk et innlegg jeg syns var såå bra om akkurat det på bloggen sin i går. Dere kan lese det her.

Produktene fra Gymgrossisten

Heisann, og god torsdag, kjære dere. Nå har jeg fått testet mesteparten av produktene fra Gymgrossisten jeg åpnet i unboxing-videoen min for litt siden, og tenkte å gi en mini-review av produktene for de som er nysgjerrig på det!


Overdel HER
Underdel HER

Disse satt perfekt på meg, og stoffet eeer så deilig og mykt. Definitivt nye favoritter i undertøys-kategorien. Jeg føler meg ekstra sporty med matchende undertøy på trening, men aller emst har jeg egentlig brukt dem til chilling hjemme. Sexy og sporty. Elsker det.


Protein HER
Cacao HER
Apple and cinnamon HER 

Åå min obsession for raw-barer er stor. Favoritten min ble som forventet sistnevnte, apple and cinnamon. Den var enda bedre enn jeg så for meg, og den kommer uten tvil til å bli gjenkjøpt. Igjen, jeg elsker at de bare inneholder et par naturlige ingredienser. Jeg har aldri klart å se på slike sportsbarer som sunne, men tanken på at dette bare er compressed frukt og nøtter, gjør meg glad. Spesielt fordi det kan smake så godt uten noe tilsatt tull.


Tørket mango HER

Disse er så søte og gode! Jeg har dem på rommet og tar alltid en bit i forbifarten. De etterlater en frisk og søt ettersmak.


Chiafrø HER

Disse har jeg de siste dagene hatt over sojayoughurten min til frokost. Jeg eelsker blåbæryoughurten til Alpro, og tar alt mulig dilldall oppi. Jeg syns ikke chiafrø smaker noe særlig, men de blir strødd over for litt ekstra fiber og omega 3 spesielt.


Eplemos HER 

Jeg trodde jo dette var eplesyltetøy da jeg bestile det, men fant ut senere at det var en eplemos som man kan bruke i forskjellig mat. Dere finner tips til hvordan den kan brukes i blant annet baking i linken under bildet!


Spirulina HER

Spirulina snakket jeg nok opp i skyene i videoen. Hvis du ikke har sett den, finner du den HER

En serie jeg binger

Overveldende god og gøy respons på forrige innlegg! Igjen, det er så deilig å lese andres tanker når de er såpass lik dine egne. Blir et gjensidig engasjement, og det er lite som er like givende som det, unntatt kanskje samtaler med totalt ulike meninger? Gøy det også så klart. Men ja, det er noe med å lese noe man halvveis har tenkt på før - å liksom se noen andre sette ord på det. Utrolig tilfredsstillende. 

Uansett, nå er jeg tilbake i (for en gangs skyld) solfylte Bergen. Jeg fikk en kommentar på bloggen i går som anbefalte meg å se Black Mirror på Netflix, og jeg har sett et par episoder før, men i går tok jeg det opp igjen. Og det skulle jeg aldri gjort, for jeg binget den serien så til de grader i hele går frem til jeg dro på jobb (og etter hehe) Den er sinnsykt bra??? Jeg er ikke en serieperson i det hele tatt, men med tanke på at det er ny handling og nye mennesker i hver episode, blir det lett å følge med. Er sykt imponert over hvor mye som er lagt i den serien. Alt fra de som har skrevet episodene, til skuespillerne. Alt er skikkelig bra, tankevekkende og underholdende. Så det var dagens tips til de som ikke har sett Black Mirror enda! Og takk til personen i går som anbefalte meg det.

Dette ble et bablete innlegg, og jeg hadde egentlig ikke noen plan da jeg begynte å skrive. For øyeblikket sitter jeg foran et vindu som viser et hav av blå himmel, fargerike trær og et mildt regn av tørre blader. Jeg skal samle sammen viljestyrken min, holde meg unna den fordømte serien og ta på noen fjellsko snart tenker jeg.

Meningen med livet

Annonselenke

Jeg tror svaret på "hvordan være lykkelig" egentlig er veldig enkelt, men at vi har gjort det veldig vanskelig for oss selv. I dag mer enn noensinne før finner vi depresjon, eksistensiell angst, mennesker som føler seg lost, malplassert og uten mening på jorden. Jeg føler jeg har snakket om dette såå mye før, men dette er en av de tingene jeg syns er så interessant og viktig, og bare føler det snakkes for lite om. Derfor vil jeg skrive om det. Så det moderne livet - asfalt istedenfor sletter, skyskrapere istedenfor fjell, biler istedenfor elver, reklameplakater istedenfor busker, kunstig lys istedenfor måneskinnet, tv istedenfor utsikt. Vi er revet så langt vekk fra det som er naturlig for oss. Så langt vekk fra de omgivelsene som kroppene våre er ment til å boltre seg i. Det kan umulig være bra mener jeg, og det fører med seg en haug med psykologiske, fysiologiske og samfunnsmessige utfordringer.

Vi er designet for å gå i mark, plukke bær, jage en mammut... og alt dette for å overleve. Å overleve i dag er en selvfølge. Så, vi har mistet meningen med å gjøre ting. Vi vandrer på en overflate av menneskeskapte rare greier og ting som menneskekroppen i bunn og grunn verken trenger eller har godt av. Vi lever i en rar science fiction verden. Det er ikke rart vi lurer på hva meningen med livet er i dag. Før -  i min favorittperiode (hehe you guessed it) jæger- og sankerperioden for et par titusener av år siden, var det om å gjøre å overleve. Jobbet rundt 3-5 timer hver dag, (mye mindre enn i dag) med å samle mat, så kan resten av dagen brukes til å være rundt nær slekt og venner. Og vi vet alle hvor utrolig godt sosialt felleskap er for mental helse. Det er et essensielt grunnleggende behov. Og disse grunnleggende behovene, hvis dere tenker Maslows behovspyramide som et eksempel, falt det tusen ganger lettere og mer naturlig å oppfylle i en verden som sankerne levde i syns jeg. Jeg tror behovet for selvrealiseringen er noe helt annet i dag. Noe vanskeligere enn å bare leve.

Don' get me wrong. Jeg elsker å sitte alene under dempede, kunstige lys med tastaturet under fingertuppene, mobilen regelmessig lysende til venstre og kameraet ferdigladet til høyre. Jeg koser meg ofte. Men aller innerst inne, så er det noe som skurrer med hele dette falske plastikk-opplegget og jeg tror vi har mistet oss selv litt. Det naturlige i oss selv da. Det som det vil si å være et ordentlig menneske hvor meningen er å overleve og å bli i lykkerus ovenfor det, menge seg med nære slektninger og venner til en hver tid og tilegne seg en kunnskap om omgivelsene, stjernehimmelen, årstidene og små skifter i omgivelsene som vi i dag bare kan drøøøømme om. Greit, jeg kan peke på Orions Belte, Karlsvognen, Kassiopeia eller Venus på stjernehimmelen, men shit mennesker kunne virkelig gå i dybden på ting før. I praksis liksom. Ikke på wikipeda. Det er noe helt annet det. De hadde så sykt god tid. Det må jo være så uendelig behagelig og godt for sjelen. Det livet misunner jeg forfedrene våre stort. Istedenfor dette "vet litt om alt men er likegyldig fordi jeg har supermasse å gjøre og må sjekke mobilen og gå på jobb og trene og tusen andre egentlig bisarre, men i dag vanlige gjøremål" Det er så distraherende at et er ubehagelig til tider.

Det er jo så mye som indikerer at levemåten vår er feil også. Bare tenk for 10.000 år siden når jordbruksrevolsujonen kom, og alle problemene som oppstod som ikke hadde vært der før da alle var nomader. Mange mennesker samlet på ett sted fører til samfunnsregulering, hierarki og sosiale forskjeller. Istedenfor et variert kosthold hvor du vandrer rundt og spiser alt du kommer over, blir det heller spesialisering innenfor noen matvarer i jordbruket som fører til mangelsykdommer og dårligere helse. Og for ikke å snakke om alle sykdommene som oppstod når mennesker levde så tett oppi hverandre i høykulturer. Også selvfølgelig alle helseplagene som leddgikt og skiveforskyvinger i ryggen av det mekaniske, ensformige arbeidet som for eksempel å pløye åkeren. I could go on. Dette er problemer som ikke alltid har vært, men har eksistert siden vi endret den naturlige levemåten vår. Det er lenge, lenge siden, og vi prøver fremdeles å fikse dem. I 2017. Bare nå er jordbrukssamfunnene blitt til byer med enda mer forurensing, fremmedgjøring, stress og de enda flere plagene det måtte føre med seg.

Jeg tror dette har en sammenheng til en større forståelse av tanken om meningen med livet. Og jeg ville bare sette et lite perspektiv på det. Det er også mye fantastisk med den verden vi lever i i dag, som selvfølgelig er på bekostning av mindre gode ting, men vi må uansett utnytte det for det er verdt. Informasjonen vi har tilgang til på nettet er ufattelig undervurdert. Jeg hadde ikke vært halvparten av meg uten internet. Det høres lite idyllisk ut, men slik er det faktisk. Så ja, meningen med livet... Jeg har alltid sagt at jeg tror det er å være lykkelig. For det er jo bare det vi prøver på alle sammen uansett. Både store instutisjoner og individuelle mennesker. Leve best mulig. For mange dreier det seg om penger. Men jeg leste et sted at tall fortsetter for alltid -  og hvis du trenger mer penger for å være lykkelig, vil du aldri bli lykkelig nok. Jeg tror det handler om å bare være, lære, lage et godt liv for seg selv og hjelpe andre rundt seg. Det er sykt vagt å si, men det er vel det nærmeste jeg kommer. Gjøre analyser av seg selv og ting rundt seg, stadig utvikle og forbedre seg og omgivelsene sine både i liten og i så stor skala som mulig. Vi kommer aldri til å bli utlært, men selve reisen er jo det som utgjør livet. Og livet burde vi lage fint så ofte som mulig. Vi trenger ikke å være bedre, rikere eller finere akkurat nå. Vi burde bare puste og nyte og gjøre ting vi liker og nye ting vi ikke har gjort før. Syns det er litt mer ekte lykke enn mye annet.Toppen finner dere HER

Det beste i Trondheim

I dag er nest-siste dagen min her i Trondheim. Nå har to av de jeg reiste ned med tatt flyet hjem, mens Arne og jeg skal sove hos Lars og Malin til i morgen. De siste dagene har vi bodd på hotell, og fyy så digg. Hotellfrokost? Tomatbønner? Det er tre år siden sist jeg spiste tomatbønner på hotellfrokost, så det traff virkelig blink. Shit as. Er det noe jeg har lært disse dagene er det at mine egne frokoster jeg steller i stand til meg selv hjemme, suger. Jeg skal rett å handle inn alt av youghurter og granola og tomatbønner når jeg kommer hjem, hihi.

Jeg syns vi har vært såå flinke turister her nede. Gjort og sett kjempemasse. Jeg spurte jo hva dere anbefalte at jeg fikk med meg mens jeg var her nede, og jeg kan krysse av masse dere har foreslått i kommentarfeltet. I går spiste vi i Tyholdt-tårnet for eksempel, og wooow for en view. Vi funderte sånn på hvorfor ikke Bergen hadde noe sånt. Det var rett etter solnedgang, og fjellene, månen, himmelen og havet hadde de mest duse, lilla og mystiske fargene. Jesus. I dag har vi vært på Bakklandet, og spist lunsj på Mat fra Hagen, som flere anbefalte meg! 100% plantebasert kafé med buffet. Jeg elsker buffet. Det var suuupernice der, og maten smakte himmelsk. Bloggen til denne fine jenten finner dere her 
Solbriller - New Yorker
Jakke - Weekday
Topp - Zara
Bukse - Monki
Veske - Spania
Sko - her

Det har også vært superkoselig å hilse blogglesere her oppe! Var en som nettop hilste i kassen på Bunnpris, og en del som kom bort da vi var på Mint, som legit var høydepunktet med byturen. Jeg liker jo ikke å gå ut på byen generelt, så jeg må faktisk innrømme at det beste med å faktisk være på byen en gang innimellom er brisne blogglesere som hilser. Ufattelig koselig og jeg gliser fra øre til øre.

Sanger noen kommer til å elske

Tenkte å komme med noen sangtips i dag, siden det er lenge siden! Disse type sangene er sjelden, og er i en liten kategori for seg selv. Nå aner jeg ikke hva musikksmaken til noen av dere er, og musikksmak er så sykt individuelt. Noen av dere vil sikkert elske disse sangene, mens andre vil være likegyldig. Men jeg har en følelse av at mange av leserne mine er veldig lik meg selv på mange måter. Og når tekster i sanger handler om ting jeg fascinerer meg over, så får de en spesiell plass i hjertet mitt. Tenk da, hvor utrolig mange sanger i verden som handler om kjærlighet. Kjærlighet er noe spesielt, og kjærlighetssanger er vel den aller mest vanlige å skrive om, forståelig nok. Men disse sangene jeg skal snakke om i dag, er ikke kjærlighetssanger. De er hjernemat-sanger som plukker verden og menneskehjernen i biter og setter ord på følelser som jeg tror mange mennesker har, men likevel er undertrykt og ikke brakt frem i lyset. Menneskefølelser er så komplekse og varierende, og det er så mange av dem. Så jeg tror at det føles det bra, og jeg tror det er sunt og lærerikt å fokusere på en eller annen merkelig følelse eller tanke om gangen. Det er litt det disse sangene gjør for meg. Vet ikke ellers hvordan jeg skal beskrive det. Men jeg har elsket slike sanger siden jeg var rundt 14-15 år, og jeg blir liksom ikke lei dem, fordi jeg forstår dem så godt. Og jeg føler de forstår meg, og de de forstår verden og den bisarre måten vi mennesker har laget et liv for oss selv her i samvær med andre på et absurd nivå. Stemningen i sangene gjør i tillegg noe helt spesielt for meg.Det er spesielt ett band som jeg føler en sinnsykt sterk connection til. Jeg vet seriøst kun om en annen person i hele verden som hører på dem, og det er Solfrid. Vi hørte utrolig mye på dem i USA i 2013, og jeg hører fremdeles på dem regelmessig.Tekstene deres er av en annen verden og de elsker å tenke i ganske like baner som meg selv. Jeg syns det er helt utrolig at disse ikke er et av de mest kjent indiebandene i verden. Samfunnskritisk og intelligente tekster med stemninger av andre dimensjoner. Hør spesielt godt etter på teksten i disse.

The Stand - Mother Mother

Little Pistol - Mother Mother

Wisdom - Mother Mother

Business Man - Mother Mother.

Aspiring Flies - Mother Mother

Happy - Mother Mother

Pysjen min finner dere HER

En annen sang som gjør det samme for meg er The Logical Song av Supertramp. Måtte bare hive med den også, ettersom teksten er perfekt. Håper disse sangene faller i smak hos noen av dere. Gi gjerne tilbakemelding om de gjør det <3 Det hadde gjort meg rørt og glad.

Hva gjør jeg i Trondheim?

Dette innlegget skrevet i går

Heihei! For øyeblikket befinner jeg meg i Trondheim, og har gledet meg til denne turen altfor lenge. Helt siden Malin og Lars, et vennepar av meg flyttet hit i sommer. Vi har egentlig siden det, planlagt at jeg og tre kompiser skal dra ned å besøke dem om høsten. Så nå er vi er. Første natten fra onsdag - torsdag sov vi i leiligheten deres, men i dag kommer sistemann ned til oss slik at vi fire skal sjekke inn på et hotell rett i nærheten. Det bliiir så deilig. Jeg kan ikke huske sist jeg var ordentlig på et hotell. Vi har leid leilighet de siste årene på ferie nemlig. Jeg hadde meg faktisk, når jeg tenker meg om, én natt på et hotell etter byn i vinter, men det teller ikke. Ordet "hotellfrokost" er som musikk i mine ører, så det skal bli et meget behagelig opphold her i Trondheim regner jeg med. Jeg reiser tilbake igjen på mandag, men før det har vi masse planer. Vi skal på Vitensenteret på utsillingen "Body Worlds", dette var noe jeg måtte få med meg. Også skal vi på Rockheim, se Nidarosdomen, dra i en jazzbar, spise ute og kanskje besøke Munkholm.

Jeg har aldri vært i Trondheim før, men er så langt utrolig positivt overasket. Vi har jo fått det knallværet disse dagene, og bare flyturen opp var jo en sighseeing i seg selv. En finere utsikt fra et fly kan jeg med hånden på hjertet si at jeg aldri har sett. Kunne ikke tro at det var Norge liksom, at det var sååå perfekt. Høye fjell, isbreer, fjorder og holmer og nei, jeg har ikke ord. Det var magisk. Bussturen hit også var virkelig noe for seg selv. Solnedgang og høstfarger er kanskje det mest stemningsfulle og vakre jeg kan se i denne verden har jeg innsett.

Processed with VSCO with c7 preset

Processed with VSCO with c7 preset

Processed with VSCO with c7 preset

Har dere vært i Trondheim før? Noe spesielt dere anbefaler å få med seg?

Begynner alt på nytt igjen?

Har dere prøvd å gå fjelltur på denne tiden av året? I helgen var Bergen så heldig at vi ble velsignet med to dager perfekt høstvær. Kontrastene, men samtidig helheten av fargene i naturen er virkelig noe eget nå. Det er så magisk og idyllisk når sollyset trenger seg inn gjennom trærne og varmer opp en eventyrsti hvor du må hoppe fra den ene steinen til den andre. En grå stein som både skinner litt brunt og litt grønt i den våte overflaten. Herregud så vibrant fargene er i skogen akkurat nå. Som om noen skrudde metningen opp på et bilde.

En kompis og jeg tok oss en fjelltur både lørdag- og søndagsmorgen og det angrer vi ikke på for å si det sånn. Det er liksom et par ting i naturen som holder på å dø for tiden. Noen busker, trær og sopp har helt mistet fargene sine og er fullstendig blek, blågrå og sykehushvit. Om man får et overblikksbilde av landskapet, og man velger å utelukkende fokusere på den "døde" fargen er det utrolig kult. Så kan man gjøre akkurat det samme med det grønne, røde eller gule. Det er så fint, og virkelig et avbrekk fra virkeligheten å leke med synet og hjernen på den måten. Familier med små nysgjerrige barn som skaper stemning langs fjellstien og finner det passende å hilse på forbispaserende nordmenn fordi vi nå befinner oss i fjellet, og ikke på et fortau hvor bare blikkontakt er sjeldent. Nei, naturen og alt den gjør har virkelig vokst på meg i det siste. Før pleide jeg å hate høsten fordi den til slutt blir grå og visker vekk alle fargene. Men så faller jo snøen, så smelter den, så begynner jo alt på nytt. Det begynner på nytt igjen. Hvor fantastisk er ikke det? Tiden og eksistensen er jo på mange sirkulær, ikke lineær. Alt repeteres i det store og det små.


Har dere sett? Kameraet klarer ikke å fange opp det levende og detaljrike, men se så mange farger, og se hvordan de går igjen og igjen.


Hva eeeer dette skaperverket?? Skulle så sykt ønske jeg hadde biologi på vgs, for jo mer man vet om noe, jo gøyere er det liksom. Jeg vet iiingenting om navn på noe som helst i naturen untatt det man lærte på barneskolen liksom, og det plager meg en smule. 


Det er virkelig soppsesong. Og gud så mange forskjellige typer sopp vi så, og hvor uendelig mange flere som finnes. Husker på barneskolen så plukket vi sopp og lagde soppstuing i en liten uthulet rot. Vi moste alt sammen med en pinne og jeg kan fremdeles huske den søte, syrlige, stramme lukten, haha. Lukten av barneskolefriminutt om høsten. Tb.


Landskapet på Rollandsfjellet dreper meg.


Se så livløs og spøkelsesaktig soppen blir når den dør. Nasty å si, men også fascinerende at mennesker får lignende utseende når vi også dør. Sånne små likheter syns jeg setter mennesker mer på plass som en del av naturen, og at vi ikke står i en særstilling i forhold til den. Livet mitt er objektivt like meningsløst og nytteløst som livet til denne soppen sitt. Fra et kosmisk perspektiv. Likevel er det spektakulært og digg at begge har fått livet i gave selvom, og at vi kan blomstre og leve før jorden gjør det den må og gjør oss om til jord. Begynner det på nytt igjen det og slik som sesongene? 


Se alt det lilla i trærne. Det så jeg ikke før nå.


Jakken min finner dere HER. De har den i mange forskjellige farger.

Unboxing video - helseprodukter fra Gymgrosissten

Annonselenker


Genseren min finner dere HER

Bjørn Borg:
Overdel HER
Underdel HER

Raw bars:
Protein HER
Cacao HER
Apple and cinnamon HER (denne ble min favoritt)

Tørket mango HER

Chiafrø HER

Eplemos HER (innså nå at dette ikke var eplesyltetøy, haha, men den kunne visst brukes til masse annet gøy så gleder meg til å prøve uansett)

Spirulina HER

Jeg klippet pannelugg på meg selv

Herreguuud, så høy puls har jeg ikke hatt på lenge! Jeg har liksom lekt litt med tanken på lugg i det siste. Og det er jo egentlig helt idiotisk, fordi en av grunnene til at jeg klippet håret kort, var at jeg ville ha alt håret like langt. Ingen layers. Men det varte ikke lenge, gitt. Rart det der behovet for forandring, og hvor gøy og spennende det er å forandre noe på kroppen sin. Det er forfriskende liksom. Men dere skulle hørt meg. Jeg satt forran speilet med saksen (igjen) og bokstaveligtalt skrek når jeg klippet av en chuck med hår. Jeg klippet den til og med LITT fort kort på første klipp så det var jo helt sinnsykt nervepirrende. Men okei, jeg har roet meg selv ned nå og jeg tror det kan funke. Det var ufattelig uvant og kjenne håret i pannen sin, og jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg når folk så meg med luggen haha, men jeg syns samtidig at det var ganske kult?? Det framet ansiktet på en måte, og det ble liksom en mer pyntet, søt vibe over ansiktet. Jeg tror det kan bli bra jeg. Det er jo ikke så vanskelig å skjule den, så jeg kan liksom velge om jeg vil rocke lugg eller ikke en dag, og det er jo egentlig sykt greit. Men shiiit så merkelig det føles å ha lugg igjen for første gang siden 2009-2010? Over syv år siden i hvert fall. Hvordan syns dere det ble?

Jeg ser definitivt mye yngre ut, men på en måte også ikke. Akkurat som om jeg fikk mer karakter. Jeg aner ikke, jeg likte looken egentig. Det kan bare bli en smule stress å style den? Men slik er det vel med håret mitt uansett. Jeg har ikke sånn hår som bare legger seg naturlig og perfekt, så jeg er nødt til å lære meg å bli flinkere til å jobbe med det. En venninne av meg sa at det så veldig "pulp fiction" ut. At jeg seriøst ikke har tenkt på det før? Hun trodde det var det jeg var inspirert av. Og på alt annet i livet, ja, hehe, men tenkte ikke over det med håret faktisk. Men greit nå liker jeg det enda mer, hoho. En annen kompis sa at jeg lignet på Edna fra De Utrolige til og med uten luggen, så nå skal han få seg en god latter.Har endelig fått de fine pysjene mine i posten, og akkurat denne nydelige finner dere HER.

Masse sminkekoster i ett sett

Annonselenke

Veldig ofte hvis jeg har besøk av venninner og vi sminker oss blir jeg alltid fascinert over sminkekost-verdenen som befinner seg i kolleksjonen deres, mens jeg kan bruke én sminkekost til hele øye og smører ut foundationen med fingrene. Så jeg tenkte det var lurt å gå til anskaffelse av noen rene sminkekoster. For jeg kan legit ikke huske når jeg vasket mine sist. Gud, jeg er forferdelig på slike ting, haha. Men jeg har tenkt en stund på å bestille egentlig bare en haug med koster fra nett istedenfor å bruke hundre kroner på en og en i en sminkebutikk. Jeg vet ikke om dere visste det, men Romwe selger faktisk også slike sett med sminkekoster. Så da gikk jeg til anskaffelse av en av dem. Og jeg syns jeg ser litt mer pro ut når de står på utstilling slik som på bildene under. Ser ut som jeg vet hva jeg driver med liksom. Selvom jeg ikke vet hva halvparten brukes til. Men det er jeg sikker på at mange av dere gjør, så jeg tenkte egentlig bare å tipse om sminkekost-settene til Romwe, for de har imponerende mange å velge mellom, og så langt har jeg fått bruk for et par av kostene fra settet mitt, så det er nice.

Settet finner dere HER
Glasset jeg har sminkekostene i er fra en liten butikk som en venninne av mamma driver, den heter Hjerte for Hjem og holder til i bydelen min, Åsane.

Noen kommentarer fra mine lesere

Jeg hadde for litt siden en periode hvor kommentarfeltet var ganske rolig og jeg følte jeg bare skrev til meg selv. Men nå de siste dagene har jeg virkelig fått mange, lange og gode kommentarer fra mennesker som er utrolig lik meg selv. Det føles så godt det? Å kjenne seg igjen i noe man leser - ekstremt undervurdert følelse ass! Blir en sånn gjensidig forståelse og aksept som virkelig føles bra. Det er vel belønningen for at jeg har vært gjennom en periode i det siste med mye soul searching, og videre blogging om nettopp de tankene og følelsene jeg har latt komme til overflaten. Så klart, når jeg skriver så åpent og ærlig som det jeg har gjort i det siste, vil det jo alltid være noen som opponerer eller reagerer negativt. Noen har kanskje en dårlig dag og angriper det første som kan angripes, mens noen rett og slett bare har andre meninger om hva som er riktig, og det forventer og aksepterer jeg naturligvis. Jeg fikk for eksempel høre at noen syns innlegget mitt, "kan noen kjenne seg igjen i dette?" var arrogant og at jeg mente min tankemåte var bedre enn andres osv osv.

Da må jeg nesten le litt. For det er jo litt arrogant, er det ikke? Å falle ut når folk snakker. Det er ignorant og litt frekt. Men jeg tror egentlig det er ganske menneskelig, og man gjør jo det så klart ikke med vilje! Likevel tror jeg vi alle har gjort det en gang når noen ikke klarer å holde munn om noe vi syns er litt kjedelig? Tror vi alle har vært der jeg. Hvis ikke, er du heldig som klarer å interessere deg i alt. Jeg liker å tro at jeg er et relativt åpent og nysgjerrig menneske på veldig mange områder i livet, men ikke alt så klart. Jeg har mine styrker og svakheter. Og det jeg ikke finner så interessant, vel, det gjør andre I guess. Og takk gud for det.

Processed with VSCO with l5 preset

Jeg blir så paff når dere sier at jeg er god å sette ord på ting, så er kommentaren søren meg laget av gull selv. Blir så inspirert av dere. Bare se disse velartikulerte kommentarene under her. Setter sånn pris på dem og jeg koser meg gløgg ihjel når jeg leser gjennom dem.

Her er noen av mine favoritter i det siste:

"GUD så tilfredsstillende dette var å høre! Vite at det finnes andre som enn selv, selv om det ikke føles som de er der i de grusomme, trege situasjonene der man er nødt til å smile og nikke og late som man har tenkt langt og lenge på hvorfor de to man ikke helt husker navnet på egt slo opp. H E R R E G U D. Folk snakker om så mye bullshit, som ikke gagner noen, det er bare distraksjon. "Underholdning". Jeg føler meg nesten dum, når jeg tar initiativet i en samtale og prøver å prate om politikk, miljø, sex, ting som får enn til å føle noe, fordi så mange er så utrolig lite engasjert, og viser at de bare rett og slett ikke bryr seg, eller ikke gidder å bry seg, fordi det er lettere å forholde seg til sånne små distraherende og hjernedrepende temaer. Nå tente du noe i meg ass, men sånn er det gjerne når noen klarer å sette ord på det du føler. Både fordi d er godt i seg sjæl, å forstå hva som frustrer enn, men ogsåfordi det er så deilig å vite at noen andre har det på noenlunde samme måten et sted.

Dette ble rotete, men takk for innlegget, og ja, jeg kan kjenne meg igjen haha.""Det med innvandring.. Går ikke an å si at man ønsker en mer kontrollert eller mindre innvandring uten at man blir stemplet som rasist. Er så lei av det. Mange av de som virkelig trenger å flykte er ikke i stand til å flykte, det er ofte de rikeste som når frem. Og man må ikke glemme at en innvandring som kommer til Norge koster flere tusen i mnd. De har gjerne familie eller vil stifte familie, og antall individer som trenger hjelp vokser. Hver innvandrer skal ha tak over hodet, mat, lommepenger, jobb osv. Når så mange kommer til Norge på så kort tid og trenger jobb, hvordan går det da? Og når man ikke har kontroll på flyktningsstrømmene, hvor mange skitne epler får vi blant alle de uskyldige? Tenker på all terroren som blomstrer opp i Europa. Som terrorist hadde man vært dum hvis man ikke utnyttet flyktningstrømmen over grensene. Selv om vi ser på terrorister som dumme, så betyr det ikke at de er mindre intelligente når det gjelder det å tenke, planlegge og utnytte enkelte situasjoner. Og hvor mange flere kunne vi ikke hjulpet hvis vi hjalp dem der de var? Eller fikk slutt på krig i stedet for å fóre partene med våpen og utstyr, og på den måten støtte krigen indirekte. Og det er litt interessant det som blir sagt om å gå til roten av problemet, for det er sant. Hvis vasken lekker kan man velge å plassere en bøtte under, så vil man unngå at vannet renner ut på gulvet. Men det løser ikke problemet, og det vil bare fortsette og fortsette til det etter hvert renner over. Løsningen vil da være å fikse lekkasjen. Og når man har en sykdom og går til legen, kan man få medisiner, men medisinene vil i mange tilfeller bare fjerne symptomene på problemet, ikke fjerne selve problemet.

Det hele er så fjernt. Og dette kan man ikke si mye av dette uten å bli kalt for rasist. Er. Så. Lei. Av. Det. Har så mange utenlandske venner, og jeg er så glad i dem. Jeg gråter av å se videoklipp o.l. av uskyldige mennesker som befinner seg i krigsherjede land og har det vondt. Jeg gråter av å se utmagrede barn, høre dem grine etter mamma, se folk som ligger på gaten med avkappede lemmer. Jeg gråter, det gjør så vondt.

Jeg er så misunnelig på mange afrikanere som kan gå med omtrent hvilken farge som helst og likevel se fin ut, mens jeg kler 2-3 farger og ser død ut i de fleste andre. Jeg har flere muslimske venner som jeg virkelig verdsetter, for de er så flotte mennesker. Likevel blir jeg kaldt rasist fordi jeg har en litt annen tankegang om innvandringen. Hvorfor er det sånn..?"

"kan ikke fatte og begripe at folk stemmer verken venstre, eller borgerlig generelt. Spesielt ikke med den voldsomme høyrebølgen i europa den siste tiden. Du sier en av dine hjerte/prioriteringssaker er miljø, så HVORFOR ikke Rødt, SV, eller mdg? det gir null mening. Fire nye år med en fæl regjering og mest sannsynlig oljeboring i de sårbare områdene Lofoten, vesterålen og senja."

<3

"Herregud, folk som sier at en stemme til Venstre er en stemme til Frp... Skal vi la være og stemme på de mindre partiene som har en politikk vi er enige med nå? En stemme til Venstre er en stemme til Venstre. Hvis alle skulle stemt taktisk hadde det jo bare vært Ap og Høyre som hadde hatt mandater i stortinget. Og dessuten er jo en borgerlig regjering med Venstre ti ganger bedre enn en borgerlig regjering kun bestående av Krf, Høyre og Frp? Sorry blir bare irritert på folk som klager hvis man stemmer venstre heheh"
 

Disse to kommentarene er ganske i mot hverandre, men jeg forstår begge og syns det er vakkert at man engasjerer seg uansett. Jeg stemte jo selv V og hadde samme tankegang som nederste, men det betyr ikke at jeg ikke vurderer argumentene i øverste kommentar heller. You feel? Jeg syns det er feil å bli lojal til et parti, for å ombestemme seg er sunt og det viser at du bryr deg mer om viktige enkeltsaker enn lojaliteten din til et parti. Og det er jo det det handler om? Det er ikke en konkurranse. Dette forklarer neste kommentar så fint.

Synes det er slitsomt når folk på min alder eller eldre ikke klarer å la være å slenge dritt om ulike partier eller politikere, bare fordi de ikke liker dem. Har full respekt for andre meninger, men blir virkelig sliten og irritert av bunnløs klaging og shitsnakk uten bruk av (gode) argumenter. Reagerer på at så mange virker å ha liten kunnskap om hvordan styreformen i Norge fungerer, og gjerne tror at alle de 'fæle' avgjørelsene som blir tatt er på grunn av den sittende regjeringen, uten å ta i betraktning alle mandatene på stortinget som er med på å stemme frem ting. Enkelte mennesker tror andre partier er sendt fra helvete, mens deres eget parti er perfekt. Det GÅR ikke an å være 100% enig med et parti. Alle medlemmene i et parti er ikke en gang enige, for alle er individer med særegne meninger og holdninger. Det er partier jeg ikke kunne drømt om å stemme på, men det betyr ikke at alle sakene de står for er noe jeg er uenig i. Synes det er dumt når folk ikke tenker lenger enn til deres egen nesetipp, eller hater og elsker de samme partiene som foreldrene fordi de stoler blindt på det de sier, uten å tenke kristisk og utforske på egenhånd. Tenker også det er dumt at så mange er dømmende i forhold til hva andre stemmer. Ikke en gang i den nærmeste vennegjengen min går det an å fortelle åpent hvem jeg eventuelt ville stemt, for hvis det ikke stemmer i forhold til deres meninger så blir man stemplet som 'dum', selv om ingen av de bryr seg om politikk i motsetning til meg. Jeg fikk ikke stemt i år ettersom jeg satt (sitter) hjemme med kyssesyken og så vidt får i meg væske, men hadde jeg stemt hadde jeg ikke sagt valget mitt til andre enn foreldrene mine. Jeg vet at de ikke dømmer meg hvis jeg stemmer noe annet enn dem, men det samme kan jeg ikke si om besteforeldre eller venner... ://

Denne siste her er så ACCURATE at jeg kunne ikke sagt det bedre selv, men jeg har definitivt tenkt samme tanken og er fullstendig enig, og fullstendig lei av politisk engasjerte som er spydig eller frekk mot andre partier og virkelig ikke klarer å se noe som helst positivt i dem. 

Det får være nok lesestoff fra meg i dag! Herregud hvis du leste alt, så håper jeg du fikk noe ut av det. Det gjorde i hvert fall jeg!

Ny jakke og rabattkode på Junkyard!

Annonselenke

Da har jeg igjen gått til anskaffelse av et nytt yttertøy som skal holde meg varm i høst og vinter. Jeg har vært altfor dårlig opp gjennom årene - til å kle på meg ordentlig. Jeg elsker skinnjakken min, så den presterer jeg å fyre på midt i svarteste, mest frosne januar. Det skal ikke skje denne sesongen = Note to self. Å ha et yttertøy du trives i er viktig. Det er liksom det alle ser 3/4 av året når det ikke er varmt. Jeg liker denne tiden av året egentlig fordi det fortsatt er varmt nok til å ha litt layers av klær med en lett jakke over, men må nok bare innse at jeg må finne meg i å bo i en stor jakke til vinteren. Jakken på bildene over er Brixtol og er fra Junkyard.com! De har den også i andre fine farger som jeg angrer på jeg ikke vurderte sterkere. Usikker på denne fargen til meg, det heter nude camo, som egentlig var sykt unik og fin, men ikke heeelt meg? Dere finner dem uansett i fire forskjellige farger HER.

Om du også er på utkikk etter en ny vinterjakke eller annet snacks til garderoben, så har jeg en rabattkode på Junkyard dere kan bruke når dere bestiller for over 500kr! Koden er LEANDRA15. Det gjelder ikke for salgsvarer eller limited edition, men den varer frem til 30. september. Rabatt på Junkyard ekke' gale dere. Vurderer å bruke den selv, hehe.

Q&A - svar på video (del 2)

Heisann! Da var del 2 publisert. Igjen, guuud så store deler av svarene mine som ble klippet vekk slik at jeg ikke fikk forklart hundre prosent hva jeg mente på alt. Første spørsmål for eksempel, høres jo ut som jeg vil være singel for alltid. Men sannheten er at jeg bare veldig nyter den friheten jeg har akkurat nå og føler jeg ikke har tid til en partner, fordi det var det som var en stor del av problemet forrige gang. Men når god timing og rette personen comes along, er det klart jeg ønsker et forhold. Det handler mest om å like noen godt nok til at det er verdt det på en måte. Uansett, håper resten av svarene var greie, ellers svarer jeg gledelig på kommentarer i kommentarfeltet <3

Og siden aaaalle spurte om genseren (som ja er dødsfin og evig digg) så har dere en link til den HER

Q&A - svar på video (del 1)

Heisann! Da var endelig svarene postet. I hvert fall første del. Svarene på spørsmålsrunden ble evig lang, så jeg måtte klippe bort halvparten av spørsmålene og svarene og dele resterende opp i to deler. Så her kommer første del av spørsmålsrunden. Så må jeg bare si at svarene på de politiske spørsmålene kunne jeg bygget videre på i det uendelige, og de svir i sjelen at jeg svarte så kort uten å fordype meg, slik at ting lettere kan misforstås, eller dere kanskje ikke helt skjønte akkurat hva jeg ville. Men sånn ble det nå. Kan prøve å svare mer i kommentarfeltet om det er noe angående spørsmålene som ikke var helt klart. Ellers håper jeg dere får noe ut av videoen!

Del 2 kommer fortløpende.

Kan noen kjenne seg igjen i dette?

Mennesker snakker om så sykt mye unødvendig, uinteressant og overfladisk at noen ganger vet jeg ikke hvor jeg skal gjøre av meg eller hvor jeg skal få ut tankene mine. Så kommer jeg på at jeg har en blogg, hehe. Men er det noen andre som har dette problemet? Folk kan snakke om ting de har snakket om en haug med ganger før, en bagatell i hverdagen, med så stort engasjement at det virker som at de er helt oppslukt i sånne ting jeg ikke helt klarer å bry meg noe særlig om. Jeg klarer ikke å ha en genuin reaksjon til det folk sier av og til, fordi jeg rett og slett kjeder meg. Jeg ville aldri snakket om det de snakker om selv, eller i hvert fall fått dårlig samvittighet ovenfor personen jeg snakket til fordi det jeg sier er piss. Jeg skulle ønske at jeg ikke var sånn, for noen ganger når folk skikkelig maser om sitt, så kobler jeg ut. Jeg står og stirrer på dem, nikker og sier "mhm," men inni hodet mitt er jeg i en sinnsykt mye mer underholdende verden. Likevel er temaet så simpelt at jeg vet godt hva de preiket om selvom jeg kobler ut noen minutter. Eller så står jeg egentlig og hører jeg på en litt mer interessant samtale de ved siden av har. Akkurat som om jeg er på konstant, ubevisst jakt etter stimuli for hjernen, istedenfor opium for hjernen jeg mener denne kulturen er infisert av.

Processed with VSCO with f1 preset

Noen ganger føler jeg meg flink da, og klarer å liksom bry meg - leve meg inn i samtale og svare på det folk sier. Eller ta en original vri på et ellers kjedelig tema. Og det er helt greit, men det er litt anstrengende med mindre det virkelig interesserer meg. En venninne av meg beskrev meg på en ganske passende måte her om dagen syns jeg. Hun sa at jeg er ganske rolig, tilbaketrukken og ikke særlig engasjert sånn generelt sett eller i møte med nye mennesker. Men om det blir tatt opp et tema jeg interesserer meg for, er det som å tenne en på et lys. Jeg blomstrer, gløder og hengir meg 100% til øyeblikket. Alt jeg er kommer frem. Jeg elsker slikt, men jeg må innse at ikke alle mennesker liker det. Noen liker å tulle eller sulle mesteparten av tiden, kanskje fordi de er redd for å vise ekte følelser fordi det er sårbart, eller fordi de rett og slett syns det er mer behagelig å leve på den måten. Det tilfredsstiller deres sosiale behov best antar jeg. Jeg tenker at alle burde leve på den måten de syns er mest behagelig, og det er fint, men noen ganger savner jeg dybde tror jeg.

Noen ganger starter jeg intellektuelle, filosoferende eller komplekse samtaler med mennesker fordi jeg har lyst og tror det kan bli bra. Men da er det som om det motsatte skjer. Mange tuner ut, og blir sånn "mhm, ja, mhm" også bytter de tema til hvor mye de hater jobben sin, hvilke ny sminke de gleder seg ihjel til å kjøpe eller ett eller annet. Kommer ikke på noe men det er masse smått, haha. Noen ganger må man liksom. Vi lever i en verden hvor slike overfladiske ting er over alt. Og jeg syns klær og skjønnhet  osv er gøy, og det syns tydeligvis veldig mange i dag, men for meg kan det liksom ikke sammenlignes med alt det andre. 

Processed with VSCO with f3 preset

Jeg vil liksom snakke om alt fra det minste som eksisterer som kvarker i atomer og hvor de kommer fra, til det største som eksisterer som fire dimensjoner eller universelle problemer det finnes uendelige tanker om men ingen endelige svar på. Jeg vil rives med i en samtale om tabubelakte temaer om sex, narkotika og bakgrunnen for psykiske lidelser eller onde handlinger. Hvordan og hvorfor noen kan hate en bok mens andre elsker den. Fra mitt ståsted lurer jeg på hvorfor ikke flere mennesker bryr seg om slike ting. Ting som får deg til å føle ærefrykt, ydmykhet, fascinasjon og mystikk. Jeg tror noen kanskje syns det er slitsomt, men jeg mener det er slitsomt på samme måte som trening. På en god måte. Bra for helsen, og du sitter igjen med en god følelse og masse energi og motivasjon til livet liksom. Kanskje jeg bare må slappe mer av og slukke lyset.

Hva tenker dere?

Det som er fint med høsten

Annonselenker

Det er et eller annet med ettermiddagssolen som lyser gjennom bladene i trærne, som finnes i alt fra dype lillafarger til duse grønn og oransje. Det kan også se ut som det regner løv ute i det et vindpust treffer skogen eller trærne langs stien. Jeg må innrømme at det er fint. At det lager en litt beroligende stemning som er vakker og litt lettere å se på og ta inn enn sommerens stekende farger. Jeg setter mer pris på det i år faktisk. Jeg har lært meg det nå. Eller andre har vel lært meg det. Jeg har jo alltid mislikt alt annet enn sommeren. Men spesielt Solfrid har lært meg å sette pris på høsten. Når det blir litt mørkere ute, å se sånn Idol, The Voice eller Norske Talenter i sofaen med familien en fredagskveld. Tenne telys, drikke te, lese en bok og sitte inne å kose seg skjermet fra stormen utenfor. Naturen blir faktisk mer livlig og fargerik på denne tiden av året, og det er et eller annet med det som faktisk virkelig kan nytes.Jakke HER
Topp fra Junkyard
Bukse HER
Sko HER

Hårvideo - krøller for kort hår

Alle produktene er fra Studio Hårfin unntatt spray-heatprotecten, den er fra Vita.

Her kommer hårvideoen jeg har snakket litt om - på hvordan jeg lager de krøllene jeg har hatt i det korte håret mitt i det siste. Jeg er blitt helt obsessed med denne hårstilen og jeg syns den kan se både sofistikert, søt og well put-together ut. Gud blanding av norsk og engelsk er så stygt, men noen ganger får man ikke sagt engelske ting ordentlig på norsk, you feel? Uansett, håper dere blir fornøyd med videoen og at den hjalp en eller annen der ute! Innså forresten at jeg sier i videoen at det ikke er bra å børste over floker, men jeg mener selvsagt glatte med rettetangen over floker, haha.

Ha en super mandag, og godt valg <3

Stem heller blankt!

annonselenker

I dag skal jeg på ny vin- og matsmaking med mine nye kollegaer på Sumo kl. 15, og jeg gleder meg masse! Denne gangen skal vi spise i den nye restuaranten vi snart åpner i Åsane, så jeg ser også frem til å endelig gå inn i det nye lokalet som visst nok skal være den fineste restauranten de har så langt. Dere vet hva jeg tenker om omgivelser og stemninger, så det å ha en pen arbeidsplass med mennesker man liker... det er key. Så dette tror jeg blir bra. Nå skal jeg stelle meg litt og se om jeg får tid til å ta noen bilder til bloggen og begynne å redigere svarene på spørsmålsrunden.

Jeg svarer på et par politiske spørsmål i videoen, og det var en i kommentarfeltet som foreslo at jeg kanskje skulle vente med å poste svarene til etter stemmedagen, slik at ingen blir påvirket. Det gjør jeg gjerne, men samtidig, hvis dette valget hadde vært utrolig viktig for meg, så hadde det vel vært rettferdig at jeg, som alle andre politisk engasjerte hadde fått lov til å prøve å påvirke så mye som mulig om noe jeg brant for rett før valget? Wow, det ble en lang setning, men skjønner dere hva jeg mener? Hadde dette vært noe politisk revolusjonerende, og det hadde vært umåtelig viktig for meg, så hadde jeg nesten følt en plikt som blogger til å heve stemmen min. Grunnen til at jeg ikke er helt der, er vel også fordi det var to partier jeg stod mellom, og begge har flaws, så da vil jeg liksom ikke skrike ut hvor viktig det er for meg å stemme det ene partiet jeg stemmer. Men det jeg kan gjøre er i hvertfall å oppfordre alle over 18 til å bruke dagen i dag. Å lese masse innpå de forskjellige partienes hjemmesider og finne ut hvem dere er mest enig med. Det er søndag og bare én dag igjen, så jeg håper folk setter av litt tid. Jeg er ikke 100% forelsket i noen av partiene, men jeg gir så klart min stemme til dem jeg er mest enig med, eller jeg føler kan påvirke samfunnet på måter som er viktige for meg. Håper dere også gjør det!


T-skjorte fra H&M
Bukse HER
Sko HER (på tilbud nå)
 

Og enda en ting - stem heller blankt enn å stemme på et parti du ikke vet hvorfor du stemmer på!!! Er det en ting som irriterer meg og gjør meg trist, er det når folk blir spurt hva de skal stemme og de svarer noe som "Vet ikke, sikkert AP" eller "Har ikke peiling, høyre sikkert." Det er det verste jeg vet. Da blir ikke resultatene en gjengivelse av hva folket vil, men skeivfordelt og ikke eksakt. Det indirekte demokratiet er så ineffektivt fra før, så ikke hvisk ut effekten enda mer! Så stem heller blankt. Okei, det var det jeg hadde å si om det. Godt valg!

Hva er deres tanker om valget? Sier dere hva dere stemmer eller holder dere det hemmelig?

En stemning, flere stemninger

Adlinks

Har dere noen gang tenkt over hvor ufattelig syke og bisarre stemninger er? Hvor mye de har å si for eksistensen din, hvordan omgivelsene påvirker deg og sinnstemningen din. Mennesker du er i et rom med, hvordan det får deg til å føle deg? Jeg kunne gjerne tenkt meg å se i en brain scan hvilke deler av hjernen som lyser opp når jeg føler at noe er ubehagelig og kleint mellom meg og en annen person. Når jeg føler meg fullstendig ubekvem og får en trang til å fylle tomrommet med ett eller annet, men uansett hva jeg sier, angrer jeg umiddelbart, og det blir for dumt - i forhold hvilke deler av hjernen min som lyser opp når jeg snakker om noe jeg liker, og jeg får positiv tilbakemelding på det av en person som jeg syns det er behagelig bryr seg om meg og det jeg sier. For det er så jævlig godt det? En av de følelsene man ikke vil gi slipp på, men som likevel naturligvis fader ut relativt kjapt. Hvilke hormoner pøser ut i kroppen under de forskjellige følelsene? Og hvem har bestemt at det skal trigges akkurat sånn? Akkurat det tror jeg er ekstra unikt med mennesker, eller så er det bare vår evne til å fundere over det. Stemninger i rommet, stemninger mellom mennesker, stemninger i hodet. Det er så unikt og så levende. Et helt spekter av følelser. Hva i alle dager er følelser og hvorfor har jeg dem? Hva er de godt for? 

Skapninger på jorden og evolusjon er jo i utgangspunktet ganske logisk. Vi utvikler oss slik at vi best mulig kan overleve i naturen. De sterkeste og mest gunstige evnene våre for overlevelse vinner frem. Men det er med mennesker, og det komplekse tanke- og følelsesgreiene som vi har evnen til, logikken stopper litt opp, eller blir vanskeligere å få hodet sitt rundt. Hva skal det liksom være godt for? Er det bra eller gunstig for evolusjonen at jeg kan sitte i hagen til en venninne en fredagskveld og se på en lanterne på veggen og føle den mystiske, fredfulle, bittersøte stillheten. Den varmen og tryggheten, men også ensomheten somlyset fra lanternen utstråler mot en mørk og blå atmosfære. Hvordan kan den lille tilfeldige kontrasten i lys få meg til å føle ting? Hva godt gjør det, at jeg syns at det er vakkert? Og enda bedre - å snakke om noe som gjenspeiler stemningen. Hvorfor er det det beste jeg vet? Stemninger, føle dem, snakke om dem, og å bli forstått. Hva hjelper det menneskeheten at vi har den evnen, og liker akkurat det? Vi liker mat fordi vi skal overleve. Vi liker sex fordi vi skal reprodusere. Vi har morsinnsikt fordi liv skal vernes om. Det er hovedoppgave nr. 1 - overlev. Men vi liker fine ting fordi....? Hæ? Hvorfor har vi utviklet den egenskapen? Symmetri, kaos. Mening, meningsløshet. Nydelig. Den evnen vil jeg tro en forbispaserende katt vil være likegyldig til. Men hva vet jeg, kanskje han også elsker den lanternen. Eller kanskje han hater den, syns den er skikkelig drit og hadde foretrukket en verden uten kunstig lys. Det hadde virkelig vært noe det også da? En verden uten elektrisk lys? Hva vet jeg. Men jeg fryder meg over å elske enkle ting. Fordi evnen min til det, fascinerer meg og kan røre meg til tårer. Alle sansene sluker opp alt rundt meg og lager noe ufattelig unikt og uvurderlig. Stemninger. Det er undervurdert altså.


Genser HER

Har dere noen gang tenkt over hvor lekende lett rennende vann er på hendene deres? Hvor latterlig mykt, bløtt og silkete konsistensen er, og når temperaturen treffer perfekt, liksom akkurat det du trengte der og da? Og du kan føle i flere minutter senere at det vannet har vært på hendene dine og gjort deg godt.

Jeg prøvde å lage dette innlegget så sammenhengende som mulig. Men greien er at ved hvert punktum, åpner det seg en million stier til hvor jeg kan løpe etter de nye tankene som oppstod. Så komplekst er det. Det er som å prøve å putte alle puslespillbitene sammen, men for hver gang jeg legger på en brikke, oppstår det en million nye tomme plasser på brettet. Tenk å forstå alt. Hvis hjernen hadde klart alt. Sammenhengen, helheten, alt. Jeg hadde implodert.

Beauty and the city // Glossybox

Sponset

Her har dere innholdet av månedens Glossybox! Igjen, nye produkter, noen nødvendigheter og noe som er gøy å prøve for første gang - som en rosa highlighter og en ny leppefarge. Både tørrsjampoen, eyelineren og ansiktskremen er forbruksvarer som er deilig å slippe å bruke penger på. Har testet ut alt og som vanlig, kommer det meste til å bli tatt i bruk! Glossybox.com


Her har jeg prøvd highlighteren øverst , eyelineren nederst og den matte lipglossen til høyre.

Har noen av dere abbonement på Glossybox? Isåfall, hva syns dere?

Det nærmer seg og jeg gleder meg

Nå nærmer det seg snart åpning av Sumo i Åsane, og i den anledning var mine nye kollegaer og jeg på mat- og vinsmaking i går for å lære oss om det vi selger på menyen. De første to timene måtte vi gjennom et foredrag om regler og hvordan ting fungerer på Sumo, men siste del - med mat- og vinsmaking mener jeg, var luksus. Jeg kjente bare én av mine nye kollegaer fra før av, Thea, som jeg gikk på barne- og ungdomsskole med. Resten av kollegaene mine var helt ny for meg, men det var nesten sprøtt hvor godt alle kom overens og hvor mye masing det ble. Skikkelig behagelig. Jeg liker når det er sånn. God mat og godt selskap, det høres basic ut, men man kan virkelig nyte slike stunder altså. Og det er faktisk ganske forfriskende å bli kjent med nye mennesker, syns dere ikke? Etterpå inviterte hun ene oss opp i leiligheten hennes hvor vi fortsatte å drikke og bli kjent. Vi fikk med vinene vi hadde smakt på av Sumo, og det var bare god stemning. Fikk en skikkelig god følelse, og jeg gleder meg til å starte å jobbe med disse menneskene. Jeg skal ikke jobbe så mye foreløpig, og jeg vil først og fremst være host og ikke servitør, men jeg tror det blir gøy. Det er fint å ha noe nytt å se frem til. 


Dere kan fortsatt bruke koden Leandra20 for å få 20% på bestillingene deres fra NA-KD! 

Ofte bare våkner jeg tidlig av meg selv, men jeg liker det. Jeg våknet før klokken 8 i dag, leste ferdig boken min, The Catcher In The Rye. En klassiker jeg har hatt på listen lenge. Så spiste jeg frokost, og nå skal jeg gjøre det som må gjøres på macen før det bærer avsted til IKEA med noen venner. Bare på gøy egentlig. Så må jeg hente noe i posten før jeg skal ta en kaffe med min gamle beste venn, Matias, som skal prøve å overbevise meg om sine politiske syn før valget, selvom jeg egentlig har gjort meg opp en mening allerede. Men my mind is open, og jeg tar gjerne i mot kritikk og andre synspunkt for jeg skal stemme for første gang.

Den vakreste kjolenSe på fargene til denne kjolen. Magisk. De utspiller seg så levende på den silkemyke overflaten. Det er forresten lenge siden dere har sett den lille oreokjeksen av en katt jeg eier og forguder til tross for katteallergien min. Fargene hans er ganske magiske de også, er de ikke? Jeg tror farger er det fineste som fins, og vi burde begynne å sette mer pris på dem. Ironisk hvor grått rommet mitt så ut i bakgrunnen da heh. På motsatt side ser det heldigvis ut som en botanisk hage. Uansett, kjolen min er fra NA-KD!

Dere kan fremdeles få 20% rabatt på klær fra NA-KD de neste 24 timene i dag også hvis dere bruker koden Leandra20 ved bestilling!

NA-KD try-on haulJakke HER
Svart topp HER
Grønn topp HER
Satin kjole HER

Bruk koden Leandra20 på bestillinger fra NA-KD og få 20% avslag på det dere kjøper! Koden varer i 24 timer og de har free shipping over hele verden! @nakdfashion

Treningsvideo - hvordan jeg trener hele kroppen på ferie

Næmmen! Se hvem som endelig klarte å komme ut med treningsvideo?? This girl! Denne videoen spilte jeg inn under en av treningsrundene mine i Spania. Den er superlett, ikke noe avansert og pløyer gjennom alle hovedmuskelgruppene. Ofte trener jeg enten bare overkropp eller bare bein, liksom noen utvalgte muskelgrupper og kjører en haug med øvelser på dem i en økt. Men i denne videoen har jeg plukket ut et par øvelser som jeg liker til hver muskelgruppe og kjørt gjennom hele kroppen. Noen ganger er det deilig å bare kjenne seg skikkelig gjennomtrent etter en økt, og spesielt dagen etter når man føler seg litt støl over alt. Er noe deiligvondt med det.  Så jeg er eegentlig også glad i å trene gjennom hele kroppen på en gang også. Uansett så håper jeg dere liker denne korte, simple men også lenge etterspurte treningsvideoen. Kan gjerne lage en litt mer in-debth-video hvor jeg fokuserer på en spesiell muskelgruppe i fremtiden hvis det er ønskelig. Først må dere vel vurdere om videoen under var grei. Håper dere syns det i hvert fall! :)

Ser på denne videoen og lengter tilbake til tiden før matforgiftningen. Jeg var jo så godt i gang med treningen og alt. Skikkelig god periode, men er dessverre ikke helt bra igjen. Føler meg mye bedre, men ikke hvor jeg vil være. Begynner å bli gråådig irriterende, men GJETT om jeg skal sette pris på det når jeg er helt frisk. Dere som er det, dønn sett pris på det i 2sek! Haha, neida men det kunne vært verre. Jeg kunne blitt brent av en brennmanet. Gud de dyrene gir meg gåsehud. Okei jeg skal avslutte min stream of consciousness her og ønske dere en vakker søndag. Solen skinner og jeg tar meg selv i å være smålig positivt innstilt til høst og vinter i år mer enn noensinne? Dritspent på om det fortsetter, OKEI DER slutter vi å mase. Hadejaaa

Mine 3 faste hårprodukter

Sponsede produkter

Helt siden jeg klippet håret kort, har jeg fått tre nye, faste følgesvenner i hårrutinen. Jeg tenkte som så at med de naturlige krøllene mine, kom det til å bli et herk og et rabalder å styre med håret etter dusjen. Men jeg kan faktisk ikke huske å noensinne ha hatt så sunt og samarbeidsvillig hår som etter jeg klippet det og begynte å bruke disse produktene. De er sponset, men plukket ut spesielt av frisøren jeg var hos som syns disse var de aller beste hun kunne gi meg. Jeg strekker meg alltid etter de beste hårproduktene i dusjen og nøler ikke et sekund med å kaste meg over disse. Virkelig fornøyd. Jeg tenkte å introdusere dere for dem nå!SHAMPOO 


Sjampoen jeg bruker er fra Londa, og den gjør håret mitt såå rent og friskt uten å ha noe særlig spesiell lukt. Det er alltid et positivt tegn hos meg. Jo mindre syntetisk lukt, jo mindre parfyme som tørker ut håret. Den inneholder argan oil og vitamin E. Jeg er en stor forkjemper for olje. Olje til alt. Ikke den svarte heh...
 

BALSAM

Balsamen har i det siste blitt erstattet med Olaplex som fungerer som en hårkur og virkelig styrker håret. Bra for meg som har litt lyse striper. Dere har sikkert hørt om dette vidunderproduktet? Jepp, det er en stoor grunn til at håret mitt blir silkemykt når jeg føner det og ikke afro. Magisk forskjell. Elsker denne.
 

OLJE

Når jeg kommer ut av dusjen og lar håret tørke litt tar jeg en-to pumps av denne deilige oljen og stryker hendene gjennom håret. Den funker både som en fuktighetsgiver og en varmebeskyttende slik at hårmanken er preppet og klar til varmebehandling som føning, retting eller krølling.
 

Med denne rutinen har håret mitt blitt en drøm å føne, og jeg kunne gjerne laget en hårvideo til dere med hvordan jeg gjør det og hvordan jeg lager krøllene på bildene over. Da er det bare å gi en lyd! Ellers er alle produktene fra Studio Hårfin som også står ansvarlig for klippen og stripene. Trives meeget godt i det, og kan anbefale dem og produktene deres på det varmeste! Dere finner hjemmesiden deres HER hvor dere kan bestille time og facebooksiden deres kan dere like HER. De holder til her i Åsane :)

Matforgiftet og avhengig

Hvis dere noen gang har landet på Flesland i Bergen, så har dere kanskje sett de utallige øyene man glir over når flyet endelig begynner å nærmere seg bakkenivå med noen hundre meter. Mange, mange små biter av land som stikker opp av det mørkeblå oseanet. Det er ingen andre steder jeg har landet som ser slik ut eller som kan sammenliknes med det landskapet. Jeg får aldri en mer nostalgisk "hjemmefølelse" enn av det synet. Jeg landet på den aller siste sommerdagen i 2017 og kunne allerede se at trærne var begynt å ta en mer rustgrønn farge. I overgangen til oransje og brun. Jeg er spent på hvordan høsten og vinteren blir i år. Jeg har alltid sett ganske svart-hvitt på årstidene. Sommeren er det eneste og det beste som fins mens resten er grått og regn og helvete. Jeg har alltid vært værsyk og hatt tendenser til vinterdepresjon. Men jeg har blitt bedre med årene, og jeg håper at denne mørketiden blir litt lysere enn de forrige. Eller at jeg bare klarer å sette mer pris på mørket. Det er jo faktisk noen som liker det. Alt ligger vel i hodet.

Speaking of hodet; sterk hodepine, magesmerter og andre fysiske plager gjorde at jeg måtte dra rett til legen da jeg kom meg av flyet i går. En av mine to verste mareritt har gått i oppfyllelse. Matforgiftning. (den andre er å bli brent av en liten, gjennomsiktig giftig brennmanet) Jeg skrev på instastory i går at jeg måtte ta en liten pause fra bloggen til jeg ble frisk. Men formen går liksom i bølger. I det ene øyeblikket føles det som om jeg nesten er frisk, og i det andre kunne jeg like gjerne hatt en hissig svulst på hjernen og en annen på magesekken. Legen sa det mest sansynlig gikk over på en uke. Så det gleder vi oss til for å si det slik :)) Jeg benytter nå disse minuttene av velbehag til å blogge litt cause I'm an addict apparently.

Processed with VSCO with m2 preset
Har alltid tenkt hvor utrolig koselig det må være å eie en av disse øyene. Barndomsdrømmen min er å ha en slik øy for meg selv med sånn 10 kjæledyr løpende rundt på den. Det er seriøst min utopi, mitt paradis, haha. Tenker det HVER gang jeg kjører forbi en pitteliten øy eller holme.

Dette er første gang jeg ikke har pakket ut kofferten i sekundet jeg kom inn døren, og jeg prøver å ikke la det gjøre meg riv ruskende gal at rommet mitt ser ut som et stereotypisk tenåringsrom med tomme brus- og chipsflasker. Jeg verken liker eller konsumerer noen av delene til vanlig men det er hvis bra for veske- og salttap ved matforgiftning. Så da blir det French Fries og Fanta limón. What have i become

Hva tenker dere om den første høstdagen? Selvom jeg med ti minutters mellomrom føler meg døden nær, er jeg generelt fremtidsoptimistisk og gleder meg til å bli frisk slik at jeg kan rydde og vaske rommet så grundig at jeg kan sleike på gulvet. Så er jeg nødt til å hente noen pakker i posten og levere tilbake Sapiens til biblioteket. Jeg fikk dessverre ikke gjort noen av tingene jeg ba dere gjette hva var i det forrige innlegget. De som har vært matforgiftet skjønner sikkert hvorfor. Man blir ikke bare sengeneliggende, man blir i ett med sengen. Og doen.

Å ha planer og noe å glede seg til, har jeg funnet er det aller viktigste når jeg skal komme meg gjennom de tre kommende årstidene som egentlig er en eneste lang høst. Ikke at denne sommeren har vært noe bedre. Visste dere at det kommer det til å å falle 30% mer regn enn det som har vært standard i Bergen før? Det vil si at de 2000mm med regn i året kommer til å bli 3000mm i fremtiden. Aah klimaforandringer... Det er like mye som i fjor, som var på 5. plass over de årene med mest regn siden de begynte målingene. I år har det regnet enda mer! Det har ikke vært så mye regn disse tre sommermånedene siden begynnelsen av 60-tallet. 

Les mer i arkivet » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017


Hei! Jeg er Leandra, en 18-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du se mitt liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, samfunn, skjønnhet, fotografi og masse annet. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com