Ikke helt som planlagt

De tre siste dagene mine i Spania blir ikke helt som planlagt. De består nemlig av et forferdelig uvær med regn, vind, lyn og et torden som braker fra hammeren til en gretten værgud. Jeg gjør det beste ut av det, og nyter godt av spansk Netflix, som har mye mer å velge mellom enn norsk. Så nå har jeg da sett American Psycho, og Pulp Fiction. American Psycho likte jeg myye bedre enn forventet. Jeg liker filmer som er litt twisted, pluss at jeg har et evigvarende crush på Christian Bale. Den eneste i verden som kler å lespe. Jeg måtte så klart også se Pulp Fiction igjen selvom det bare er 2 måneder siden sist. Netflix har den ikke lenger i Norge så da grep jeg sjansen. Jeg måtte. Jeg tror ikke noe annen film i hele verden får meg i bedre humør enn den. Den er jo så spekket med geniale detaljer i hver scene og hver samtale at man kan se den igjen og igjen, forstå mer og mer og oppdage nye ting for hver gang. Blir seriøst aldri lei og ler like mye for meg selv hver eneste gang. Et master piece uten sidestykke.

Ellers er jeg snart ferdig med boken jeg leser, "Sapiens, a brief history of mankind" som jeg også har elsket! Det er så mye info du bare sitter og tenker at alle mennesker i hele verden skulle visst. Mange morsomme sammenligninger og ofte muntert språk gjorde den til en tilfredsstillende leseropplevelse. Glad jeg leste den, og perfekt om du har lyst til å trekke linjer i historien fra menneskenes opprinnelse frem til i dag. Som en stor og nerdete historieentusiast var det masse jeg visste fra før, som var herlig å få frisket opp i, men også masse interessant info jeg ikke ante noe om! Den er utrolig nyansert og viser både positive og negative aspekter ved menneskets handlinger gjennom fra den kognitive revolusjonen til jordbruksrevolusjonen til den vitenskapelige revolusjonen. Den ene jævligere og mer fantastisk enn den andre på samme tid. Forfatteren er så reflektert og kunnskapsrik jeg kunne giftet meg med han. Hans hjerne i Christian Bales kropp. HEI JA.


Litt av utsikten fra toppetasjen til mormor. Hun har virkelig funnet en perle i en sjarmerende, liten, spansk landsby. Det har nå blitt litt solsteking på stranden før uværet inntraff i hvertfall.


Syns det er koselig at min colombianske mormor reiser et norsk flagg på toppen av huset sitt i Spania.


Mi abuelita bonita


Le book. Jeg var treig og dro ikke på biblioteket før dagen før jeg skulle reise. Da hadde de bare boken på norsk og til 10dagers lån. Ups. Jeg er egentlig en ganske slow reader av meg, så dette ble en utfordring. Men ser ut til at det skal gå fint å få levert den tilbake innen fristen, som er samme dag jeg lander i Bergen. Altså på torsdag, in case you were wondering.


Vi spiser godt her nede. Mormor har mye whole foods og belgfrukter. Så hashtag vegan gains på meg disse dagene. Love.


Clean af


<3 Blir med et par flasker til Bergen for å si det sånn

Jeg har også filmet inn treningsvideo til dere her nede! Trent ca. annenhver dag og følte meg såå flink når jeg endelig fikk filmet inn hva jeg gjør. Det har jo vært så etterspurt, og en av de tingene jeg har gått rundt og hatt dårlig samvittighet for å ha brukt så lang tid på å lage til dere. Setter sånn pris på at dere sier hva dere vil ha, slik at jeg er sikker på at denne bloggen ikke bare underholder meg selv, hoho. Svarene på spørsmålsrunden er en annen historie. Skal få spilt den inn snart den også! Seppå youtuberen da ;)

I morgen, siste dagen, har jeg to spennende ting på agendaen. Dere kan få prøve å gjette hva jeg skal?

Catch and release

Uansett hva vi føler, om det er behagelig eller ubehagelig, vil vi aldri bli 100% fornøyd. Fullstendig tilfreds med livet vårt og eksistensen. Lengselen er alltid der og forårsaker lidelse. Om vi har en fysisk eller psykisk smerte, lengter vi etter å bli kvitt den. Vi gjør alt vi kan for å unngå ubehaget og irritasjonsmomentet. Naturligvis. Men om vi opplever noe behagelig, lengter vi etter at lykken skal vedvare. Vi er redd for at lykken skal forsvinne, eller så vil vi få det enda mer behagelig. Enda mer lykke. Mange ønsker lenge å finne kjærligheten, men blir sjeldent tilfreds når de finner den. Enten er de redd for å bli forlatt, eller så føler de at det er noe som skurrer og at vedkommende ikke er perfekt, slik de ønsket seg. I følge buddhismen og Buddha selv, er et menneske som ikke lengter, fritt for lidelse. Det er det de kaller å oppnå nirvana. Fullstendig aksept med omgivelsene og indre sjelefred i seg selv.

Det er så mange elementer som forstyrrer for at vi i dagens samfunn skal oppnå dette. Buddha mediterte for å oppnå denne tilstanden. Jeg tenker at følelseslivet til mennesker er et helt spekter av følelser på en gang, og noen ganger føler vi mer av noe enn noe annet. Det beste jeg har funnet er catch and release-teknikken. Det er litt det samme som mindfullness. Være tilstede i hvert øyeblikk, skjønne hvorfor du har tanker, hvor de kommer fra, hva som forårsaket dem osv. Med en gang du har en tanke som plager deg, befester du den tanken og følelsene rundt den (catch) det er da i må erkjenne den, forstå den og så gi slipp på den (release) slik at du kan returnere tilbake til din tilstand av å bare være. Om man trener hjernen til å bli flink til å gi slipp på tanker som plager en, kan man oppnå et mye høyere nivå av og mer vedvarende tilfredshet. Man finner seg selv mye mer likegyldig til bagateller.

Dette er noe jeg er blitt flinkere på, men ønsker å bli enda flinkere til. Å tenke i situasjoner som tidligere ville plaget meg, at ja, dette er en dum følelse, men ja, jeg skal også bare gi slipp på den akkurat nå. For det gjør så utrolig mye mer skade mot meg selv, føleleslivet mitt og sjelelivet mitt å dvele ved det, istedenfor å si til meg selv at jeg ikke bryr meg. Dette er vel kanskje bare en veldig spirituell måte å forklare konseptet "gi faen" på, men jeg føler denne måten forklarer det litt dypere og mer inngående slik at det blir lettere å praktisere - å være et lykkeligere og mer tilfreds menneske, uavhengig av hva som skjer rundt seg. Å ha kontroll over sitt eget følelsesliv er en kunst verdt en milliard. Det kan ta så mange år og mestre, men målet er å noe lignende ala guruer eller gamle vise mennesker som har denne iboende freden, som ikke foretar en mine, og som det ikke plages i noe stor grad på et mentalt nivå når de blir konfrontert med noe dumt og negativt.

Dette kan man trene på for eksempel hvis man leser en provoserende tekst, eller leser om et kontroversielt tema. Da kan det ofte boble opp med negative følelser, og det er da man må stoppe opp og snakke med seg selv. Vi ser følelsene komme, vi ser bølgene komme, så glatter vi dem ut igjen. Jeg kan lett bli følelesmessig involvert i mange av mine hjertesaker, og det er fint å bry seg, men det vil bare gjøre større skade om jeg dveler ved dem, istedenfor å ha full ro og fred med meg selv når jeg snakker om noe. Det er vanskelig, men det er verdt å prøve å minne oss selv på det hver dag -  At lengsel er lidelse. Derfor må vi catch and release og befri oss selv fra lidelse. Alt kommer aldri til å være perfekt. Så det vil være ubrukelig og skadelig å lengte etter det.


Kjole HER

Video - prøv å ikke le

Heisann dere! Jeg er tilbake på youtube (for sånn femte gang i løpet av min youtubekarriere) og har en veldig spontan og morsom video til dere. Vi hadde overnatting hos Solfrid for en liten stund siden og endte kvelden med å fortelle tørre vitser og gåter - og i tillegg prøve å ikke le. Husker ikke om det var meg eller noen av de andre som plutselig sa at vi burde lage en video av det, men vi gjorde nå det da vi stod opp neste dag! Jeg sitter og gliser som en idiot når jeg ser den. Håper dere også finner den underholdende!

Nå har jeg jo en besvarelse på en Q&A som også skal spilles inn og postes snart. Er videoer noe dere vil se enda mer av? Isåfall, hva ønsker dere videoer om?

 

Sunset and palms
Kjole HER

Et par gjenglemte blinkskudd fra forrige Spania-tur i år

La Rábita, Èspaña

Nå har jeg tilbrakt to hele dager her på en liten perle en times kjøring unna Málaga. La Rábita heter denne lille landsbyen, og jeg føler livet er så enkelt og primitivt her at man virkelig kommer i kontakt med seg selv og det man ønsker å gjøre i løpet av en dag. Alt går så bedagelig og sakte og jeg nyter det. I dag startet jeg dagen med en liten joggetur langs stranden, så var det frokost, grillings på stranden, masse bading, lunsj, mer soling og nå sitter jeg nydusjet klar for å få unna litt blog work. Redigere en video, besvare litt mails og den slags. Når det er unnagjort skal jeg lese i boken min og spise ett eller annet digg.

Vi er en god gjeng som er her hos mormor nå egentlig. Mamma, en venninne av henne og datteren var her fra før da Aaron og jeg kom ned. Alle unntatt mormor og jeg reiser hjem lørdagsmorgen. Så jeg har en dag igjen med dem før vi blir alene. Det kommer til å bli veldig deilig med så lite folk rundt seg, selvom jeg elsker å være sosial, og kommer til å savne å kødde rundt med Aaron døgnet rundt. Han er min beste venn i hele verden og jeg trenger egentlig ikke mye mer enn de idiotiske faktene og interne vitsene hans når jeg er på ferie - noe dere sikkert har skjønt ut i fra snap. Leandra86, legg meg gjerne til for å se hva jeg gjør og tenker gjennom dagene <3

Mamma sa forresten i morges at hun var inne og leste kommentarfeltet på mitt forrige innlegg og syns dere som kommenterte, hadde så gode spørsmål og virket så smarte og reflekterte. Just thought you should know, hihi... Mamma liker dere. Neida men jo jeg er helt enig. Gleder meg masse til å besvare los preguntas. Masse gøye temaer jeg elsker å prate om, så det blir bra. Dere kan fortsatt stille spørsmål!

Q&A - still meg spørsmål!

Adlinks

Vi kjører i gang en questions and answers! Det er kjempe lenge siden, og jeg har veldig lyst å filme svarene på video til dere. Jeg pleier egentlig ofte å få ganske gode spørsmål når jeg har spørsmålsrunder, så det er alltid gøy å svare dere. Dype spørsmål, mine meninger om ting, useriøse eller seriøse spørsmål, noe dere har lurt på en stund? Hva som helst, så skal jeg få til å filme noen svar til dere. Jeg gleder meg, og skal slutte å mase her! See you soon.


Genser HER
Veske crossbody HER
Bukse HER

Har du noe du lurer på?

Dette ble lengre enn forventet


Ny te-favoritt! Jeg slurpet i meg tre forskjellige te-er denne morgenen herregud. Fått skikkelig dilla. Jeg kjøpte denne på Rema 1000 og den er seriøst en av de beste te-ene jeg har smakt. Måå prøves. Blitt veldig glad i dette merket generelt. Få, naturlige, enkle og organiske ingredienser og masse smak!

Heisann mine kjære! Her er et par blinkskudd fra helgen. Jeg har jo begynt å jobbe på Sumo i byn nå, før de åpner i Åsane i midten av september. Da skal jeg begynne å jobbe der. Holder dere oppdatert på det. Jeg trives så langt mye bedre enn forventet og jeg er veldig optimistisk! Så ukedagene forrige uke flydde unna, og jeg var så sliten da jeg kom hjem om kveldene at det ble lite tid til sosialisering og venner. Derfor gledet jeg meg stort til å komme meg ut til Solfrid og dyrehagen hennes på Manger og tilbringe lørdag - søndag der med gode venner. Vi disket opp playstation 2 og spilte Buzz og avrundet kvelden med litt Monopol før i hvert fall jeg og William ble griisetrøtt og alle gikk og la seg. Solfrid var alene hjemme så det var luksus at alle fikk hvert sitt soverom. Høres forferdelig usosialt og i-lands ut. Millenials assa. Men deilig å våkne til nystekte rundstykker og en søndag enda mer fullspekket av planer enn lørdagen. Solfrid, Lisa, William og jeg lagde, tro det eller ei, en video til dere! Den kommer vel ut på bloggen i løpet av uken. Senere spiste vi sushi på Sumo, også samlet vi en enda større gjeng og så Annabelle på kino.

Jeg har sett alle Conjuring og nå Annabelle filmene på kino, så det er nesten blitt obligatorisk, til tross for at jeg egentlig ikke kan fordra skrekkfilmer. Jeg blir så og si aldri redd, ingen er orginale, alle er forutsigbare, og hvis jeg er så heldig og kveppe og bli redd, varer det i to sekunder før resten av filmen går ut på venting.  MEN det skal sies at hun som spilte Janice var skaaaamflink skuespiller for å være så ung. Hun fortjener suksess og jeg håper vi ser mye av henne fremover. Kino er uansett alltid koselig og det er skamtidig å se vennene sine gjemme seg bak klær og hender, haha <3 Wow, trodde dette innlegget kom til å bli maks tre linjer men ser man det! Dette var altså helgen min. Veldig glad jeg hadde en så fin helg med gode folk før jeg drar vekk i ti dager. Venner er en av hovedprioritetene i livet mitt og de betyr så ufattelig mye. Så det blir py å være uten dem så lenge, og jeg savner dem alltid så mye at det gjør vondt til tider, men jeg må bare si til meg selv at det går heelt fint. De er der til slutt uansett.

Hva har dere gjort i helgen?

Jeg forlater Norge!

Du vet når man ligger i det behagelige mellomstadiet mellom våken og søvn i sengen om kvelden? Ja, det var ca. der jeg befant meg da en lyspære plinget over hodet mitt og jeg fikk en idé. Jeg går inn og ser om flybilletter til Málaga er billig nå. Det var ikke så hakkanes gale, så da bestilte jeg like gjerne en flybillett. Og jeg reiser... i morgen :) Vekk fra triste, grå Bergen og ned til sol og varme. Såå fantastisk oppløftende å ha en ferie og glede seg til igjen, sånn plutselig. Sommeren er over, og jeg ser folk går tilbake til skole... Men jeg har jo friår, så jeg drar tilbake til varmen, jeg, hihi. Not gonna lie, jeg er egentlig litt misunnelig på alle som studerer nå, og jeg gleder meg maks til det er min tur, men jeg er aaltfor nysgjerrig og eventyrlysten for å ikke skjekke ut hva annet enn skole livet har å by på først. So that's what I'm doing.

Mormor har hus rett utenfor Málaga, så da blir jeg boende hos henne så klart. Jeg er ikke tilbake i Norge før det har blitt september. Det skal bli så deilig og avslappende. Gleder meg til å blogge til dere derfra og vise dere hvilke nydeligheter det stedet har å by på. Her er litt bilder fra forrige gang jeg var og besøkte henne.

Jeg ble forresten akkurat ferdig med boken min og trenger noen skikkelig gode bøker å lese mens jeg er der nede. Hvis dere har noen anbefalinger av bøker dere tror jeg vil like, så hadde jeg satt veldig stor pris på om dere ville anbefalt meg noen! Jeg skal nemlig en liten tur ut etterpå og se om jeg får tak i en. Takk på forhånd! Vi snakkes i varmen <3

Naturlig tannbleking, funker det?

Annonselenke

Jeg har aldri vært noe fan av tannbleking, aller mest fordi jeg har syntes det har vært såå ubehagelig å sitte med noe plastikkgreier surret rundt tennene mine i 20 minutter. Men nå har jeg endelig testet ut denne omtalte tannblekingen av naturlig kull fra kokospalmer. Jeg fikk mitt tilsendt fra Coalfactory for en liten stund siden, og ante ikke hvordan produktet skulle brukes. Så jeg prøvde meg litt frem selv med den nye tannkosten jeg også fikk tilsendt, som er laget av bambus. At produktene er naturlige og miljøvennlige varmer hjertet mitt.

Senere samme dag, satt jeg og snappet med noen venner, (og hadde helt glemt at jeg hadde brukt tannblekingen) men jeg la plutselig merke til at tennene mine var såå hvite. Jeg satt og gliste stygt til meg selv i iphonekameraet og innså plutselig at det selvfølgelig måtte ha noe med tannblekingen jeg prøvde tidligere på dagen å gjøre. Så da begynte jeg (noe jeg skulle gjort for en stund siden) å søke opp hvordan andre egentlig brukte dette greiene her. Og det var visst ikke verre enn å bare pusse tennene sine med kullet og litt vann! - som var cirka det jeg hadde gjort. Men nå har jeg begynt å gjøre det regelmessig og kan med hånden på hjertet confirm at det funker fetttt. Det svarte pulveret kan være litt grisete, og det ser ganske funky ut når du bruker det, haha, men det er jo litt av opplevelsen syns nå jeg.


Topp HER

Kommer ikke til å vise noe før-og-etter-bilde av tennene mine fordi jeg syns alltid det virker så fake på andre blogger?? Haha, jeg vet ikke, det er jo så lett å redigere slike ting med bare litt lysjusteringer, så dere får bare ta meg på ordet! Jeg skjønner i hvert fall godt hvorfor dette produktet har slått an for å si det sånn. 

Produktene er fra Coalfactory.no, dere kan også følge de på instagram @Coalfactory! Om dere bestiller noe derfra, får dere 10% avslag på bestillingen deres om dere bruker rabattkoden Leandra15! Det er da noe :)) Håper mange vil prøve dette og se hvor bra det funker selv! Orginalpris på tannblekingen er 200kr, og den varer veeldig lenge. Tannkosten koster 35kr :)

Self love

Annonselenke


Bukse HER

 Du er alt, henger sammen med alt, på samme måte som alt inkluderer deg. Når vi forstår dette, blir det så mye lettere å se bagateller for det de er, og observere situasjoner fra et kosmisk perspektiv. Ingenting har noe å si i et kosmisk perspektiv. Det er det som er så fint. Vi er her nå. I et lite blunk i den lange rekken av evigvarende evighet. Likevel er dette lille, nesten ingenting, men likevel alt - så dyrebart for oss. Det er det som er så patetisk og vakkert på samme tid. Hva vi gjør i hvert øyeblikk er alt vi er. Vi er ikke feilgrepene fra fortiden vår, eller resultatet av oppveksten vår. Selv om disse tingene har innflytelse på oss og er vårt grunnlag, er skjønnheten i livet at vi i hvert øyeblikk har muligheten til å transendere fra denne endimensjonale måten å tenke på. Vi kan opphøre vår avhengighet av å spille offeret og istedenfor bygge oss selv opp gjennom oppvåkning til en enhet. Self love er ikke for bare oss selv, men for hele selvet, som inkluderer like mye alt annet i denne eksistensen. Ikke bare i dette fysiske fartøyet, men langt forbi tankenes rekkevidder til dimensjoner så abstrakte og flerdimensjonale at mennesker ikke kan begripe. Men det er greit. Vi er likevel en del av det. Av alt. Og det er et under jeg aldri ville vært foruten. 

Oppskrift på verdens beste kosedrikk

I dag skal jeg gi dere oppskrift på en te litt utenom det vanlige. Jeg har alltid vært glad i te, men aldri drukket det noe særlig regelmessig bortsett fra nå i det siste. Jeg elsker å prøve ut nye teer. Det er jo en hel verden av smaker å utforske. Jeg er veldig glad i bare en tepose i varmt vann uten noe tilbehør, men jeg husker for mange, mange år siden, da jeg besøkte Solfrid, tok hun melk i teen min. Jeg syns det hørtes så rart og lite appetittelig ut, men jeg syns det var overraskende godt. Her om dagen fikk jeg plutselig for meg at jeg skulle ta både melk, kanel og honning i solbærteen min. Jeg syns det virket som en deilig combo, og jeg ble igjen overrasket - for det var i tillegg myyye diggere enn jeg forventet. Nå serverer jeg det til alle som er på besøk og seriøst alle har elsket det. Inkludert de som ikke i utgangspunktet liker te. Det er jo egentlig ganske enkelt, og ikke særlig innovativt av meg, haha, meen om noen av dere ikke har prøvd det før, så anbefaler jeg sterkt disse ingrediensene:


Jeg bruker såklart min trofaste rismelk, Hindu kanel, Twinings sin blackcurrant te og flytende fjellhonning. 

Ta oppi ingrediensene i denne rekkefølgen for best resultat: Varmt vann, tepose, honning, kanel og til slutt melk. Glemte meg alltid i starten og tok melken oppi først slik at teposen ikke fikk blande seg med så varmt vann som den skulle, i tillegg smelter honningen treigere og kanelen legger seg bare stygt på toppen hvis du ikke avslutter med melken, så ikke gjør som meg. Følg rekkefølgen jeg skrev opp så er du good to go.

Noe dere kunne tenkt dere å prøve?

Ny på håret igjen!

Sponset behandling
Annonselenker


Okei, jeg skal innrømme at jeg var litt smånervøs da jeg satt i frisørstolen for et par dager siden. Både fargen og klippen skulle endres, og jeg skulle bli veldig kort og litt lysere. Denne gangen var jeg innom Studio Hårfin som holder til i Åsane, og har gjort det så lenge jeg kan huske. Jeg har vært litt hos dem opp gjennom årene, og ga min fulle tillit til dem da jeg la håret mitt i hendene deres, klar for å gjennomgå en av de største forandringene jeg har gjort med håret mitt. Hår har så utrolig mye å si for selvfølelse. Det har alltid hatt det, spesielt for jenter vil jeg tro. Det lange håret er nesten hellig for oss, og det er ikke så lenge siden jeg hadde ganske så langt hår selv. Nå er over halvparten borte og det rekker meg ikke til skuldrene en gang. Akkurat slik jeg har ønsket en stund. Jeg har aldri trivdes med kort hår før, og hadde planer om å spare enda mer, men kanskje jeg har blitt litt mer voksen. Eller hauggammel. Neida, jeg ble faktisk utrolig fornøyd og elsker det korte håret mitt. Jeg liker at ryggen og brystet mitt vises og ikke tildekkes, og nei jeg vet ikke, jeg føler meg nesten mer sexy og leken med kort hår. I tillegg stripet jeg det litt lysere, for å få litt mer spill i det lysebrune. Slik ble nå resultatet!


Topp HER
Bukse fra Monki
Klokke fra Daniel Wellington

Om dere ønsker dere en stor forandring eller liten oppfriskning, og bor i Bergen/Åsane-området, finner dere hjemmesiden til Studio Hårfin HER, hvor dere bl.a. kan gjøre timebestillinger. Facebooken deres finner dere HER!

Min ønskeliste med undertøy

Jeg har nylig oppdaget at Romwe har fått inn den vakreste kolleksjonen av pent undertøy og pysjamas. Er det noe jeg elsker, er det akkurat det. Nydusjet, nyshavet, nytt sengetøy, en ansiktsmaske, hårkur også det fiiineste silkeundertøyet. Da kan jeg legge meg nedpå med en kopp te og en bok eller en film og nyte livet og nyte mitt eget selskap så til de grader. Hvem elsker vel ikke slik me-time? Nå som høsten er på vei, er nettop dette essensielt for velvære og kos. Pluss noen sterainlys og litt smooth jazz i bakgrunnen? Eller litt Marvin Gaye kanskje? Haha, nå ble det veeeldig over the top her... Må innrømme jeg fikk litt lyst å stelle i stand en slik kveld for meg selv likevel? Å bare dra den skikkelig ut liksom, hoho.

Uansett, tenkte å lage en liten wishlist til dere for å vise hvor mye vakkert de har å velge mellom for tiden! Blir helt forelsket.


Svart sett HER
Grønt sett HER

Herreguuud, kan vi snakke om det grønne undertøyet litt? Jeg tror det må være min favoritt av alle selvom det var et tough choice. Tror grønn nettop ble min nye favorittfarge. Det svarte var jo claaassic og elegant også da, jeez. Kunst. Jeg vil ha det på meg nå.


Blomstrete sett HER
Mintgrønt sett HER
 


Kongeblått sett HER
Stripete sett HER

Og der skjønte jeg hvorfor blå egentlig er favorittfargen min. Hjerter i øynene.


Rosa sett HER
Vinrødt sett HER
 

Så mye vakkert på ett sted, og ikke latterlig dyrt heller! Gleder meg til jeg får det jeg har bestilt i posten <3 Så det var dagens lille ønskeliste. Hvilken ble din favoritt?

Vegansk middag oppskrift / falafel med tilbehør

I går spiste jeg noe sweeeet, som også blir dagens middag. Sykt lettvint og sykt tasty! Jeg er ikke i det hele tatt noe flink på kjøkkenet, og lager så og si aldri mat fra bunnen av. Det suger jo litt når jeg får spørsmål i kommentarfeltet som ønsker oppskrifter på veganske retter. Jeg har et par oppskrifter up my sleave, men det er nok dessverre ikke laget fra bunnen av. Dere kan jo absolutt prøve på det selv. Denne middagsretten jeg skal vise dere, inneholder bare tre produkter fra butikken, men er sikkert lett å gjenskape med ingrediensene de inneholder om dere søker litt rundt på Google. Men om dere ønsker den lette versjonen, er jeg her i dag for å gi dere den. Enjoy. Slik så middagen min ut:

Og dette er det du trenger:

Disse falafelene kjøpte jeg i frysedisken på Rema 1000, og ble eeevig imponert. Satt og lurte på hvorfor i alle dager jeg ikke spiser falafel oftere? Det er kanskje noe av det beste jeg vet på smak, og disse var skikkelig gode!


Denne byggrynsalaten oppdaget jeg for et par dager siden, og er for øyeblikket på min tredje boks. Seee ingrediensene. Nam. Jeg kan også spise den uten tilbehør. EDIT: oppdaget akkurat at det er italiensk hardost i denne! Altså ikke 100% vegansk dessverre.


Og den siste ingrediensen er denne sausen/suppen. Også ekstreemt god på smak. Må prøves!

Fremgangsmåte:
Jeg varmer falafelene i ovnen som anvist på pakken
Varmer byggrynet og sausen som anvist på pakkene

HAHA, okei, jeg er verdens kjipeste matblogger. Det er den latterligste fremgangsmåten jeg har sett, men hey, det ble driiitgodt og definitivt worth a try.

 

Bon appetit

I dag begynner friåret mittTopp // gave uten merkelapp
Bukse // Bershka
Veske // Paco martintez
(sponset) Sko // Junkyard HER

Dagen min i dag begynte med et frisørbesøk jeg har hatt nerver for en liten stund nå. Jeg gleder meg masse til å vise dere resultatet snart! Dere har jo så klart fått en sneak peek på snapchat (leandra86) Ellers er jeg i gang med mange andre spennende blogginnlegg og et stort prosjekt jeg seriøst skjelver av spenning av og gleder meg til å dele med dere. Videre i dag skal jeg ta et par bilder til, også stikker jeg til byn og spiller biljard på en pub. Biljardbordet vi har her hjemme er også mye brukt, men det er litt mindre enn de i original størrelse man spiller på ute, så da blir det en liten bytur på meg denne mandagen. Mange begynner jo på skole i dag? Sykt å tenke på at sommerferien min i dag går over i friår. Lykke til til alle som begynner med fadderuke og skal studere!!! Virker utrolig gøy, og jeg gleder meg masse til dagen jeg skal gjøre det selv. But for now, er jeg meeget spent og klar for friåret mitt og alt det skal inneholde. Har vært en smule redd for at det skal bli for lite å gjøre, men bloggen har holdt meg okkupert hver eneste dag siden skoleslutt. Så blogg og alt det bringer med seg skal nok holde meg busy, og jeg er utrolig glad for det <3 Vi snakkes snart, fine dere!

Hvordan går det med kostholdet? // veganisme

Annonselenker

 

Mange kommer til å bli veldig glade når jeg skriver dette og mange kommer nok til å bli provosert. Men før jeg begynner å skrive det jeg hadde tenkt, tenker jeg bare å avklare det faktum at mennesker ikke trenger kjøtt for å overleve i dag, men at det derimot gjør uendelig mye mer skade enn godt generelt. Bare slik at vi unngår de kommentarene som sier at man får proteinmangel eller vitaminmangel osv. Den påstanden er motbevist og falt død for flere år siden. Vi har toppidrettsutøvere og bodybuildere som er veganere. Einstein var også veggis. Sier litt. Man får i seg alt man trenger og mer, om man spiser the basics fra et plantebasert kosthold. Jeg bare følte at dette var nødvendig å skrive i begynnelsen av innlegget slik at vi i større grad forhåpentligvis unngår utdaterte spørsmål om kjøtt og næring i kommentarfeltet.

For jeg liker egentlig å tro at det begynner å bli allmennkunnskap; at kjøtt, melk, egg og dyreprodukter generelt gjør mer skade enn godt for helse, dyrevelferd og miljø. Men jeg oppdager innimellom mennesker som blir sint, og ikke tror på det fordi det strider i mot hva man blir fortalt av foreldre og lærere og lærerbøker generelt i oppveksten. Og det virker som om mennesker blir fornærmet og frustrert. Men tro meg, det er like frustrerende å være en del av en minoritet og føle at flesteparten rundt seg er så blind på sannheten... men historien viser jo gang på gang at majoriteten tar feil og at det er minoritetene som til slutt blir den nye majoriteten. Og med den økende populasjonen vegetarianere og veganere i dag, ser det ut til at vi er på riktig vei.

Heldigvis i det siste, etter den nye dokumentaren kom ut på Netlix, "What The Health" oppdager jeg at mennesker rundt meg som for et par år siden ville fnyst, ledd av og avfeid veganisme, får øynene sine opp for det. Jeg så What The Health nylig, og ja det er en informativ dokumentar som jeg er glad flere og flere ser, men personlig likte jeg Cowspiracy bedre. Samme type som har lagd begge. Men for all del, begge dekker ganske mye viktig og jeg er glad for folk ser dem. Begge finnes på Netflix.

I tillegg, etter jeg så den dokumentaren ble jeg igjen inspirert og påminnet hvorfor jeg bestemte meg for å lene meg mot et plantebasert kosthold og spise vegansk en hel måned for snart to år siden. Siden den gang, har jeg innimellom fått spørsmål om hvordan kostholdet mitt er med tanke på at jeg snakket så mye om veganisme tidligere. Da jeg oppdaget veganisme og skadene kjøttproduksjon og industri-jorbruk hadde på helse, dyr og det globale miljøet, ble jeg fullstendig oppslukt i dokumentarer og noterte meg alle logiske konklusjoner og vitenskapelige fakta. Det ble virkelig noe som engasjerte meg og jeg brant for. Dermed prøvde jeg som sagt veganisme i en måned. Og det gikk egentlig helt fint. Masse grønnsaker, frukt, belgfrukter, korn, frø, brød, falaffel, ris og spennende retter i tillegg til at jeg oppdaget mange digge matvarer som erstattet produkter som vanligvis inneholder dyreprodukter, som youghurt, melk osv. Mange av disse matvanene, har blitt permanente hos meg, men jeg har vært mye mindre nøye i hverdagen enn det jeg var på mitt flinkeste så klart. Jeg foretrekker så og si alltid mat fra vegetarmenyen på restauranter. Innimellom spiser jeg kjøtt. Jeg liker det ikke innerst inne, med tanke på det jeg vet. Men jeg noen ganger har jeg ikke nok viljestyrke til å avvise det, og jeg er rett og slett ikke et moralsk nok menneske til å 100% unngå det. Jeg skulle ønske viljen min var sterkere, og at jeg var like flink som før. Det går litt i bølger. Etter jeg ser slike dokumentarer som nevnt tidligere, blir jeg veldig inspirert og motivert igjen plutselig.

Jeg håper og prøver på at jeg selv bare skal bli flinkere og flinkere å lene mot et plantebasert kosthold. Frokost, lunsj, middag og hovedmåltidene klarer jeg ofte men mellommåltider og snacks som kake, sjokolade, godteri og annet i sosiale sammenhenger... Da blir jeg weak og faller jeg for fristelsene. Men det finnes så utrolig mye god vegetarmat og kjøleskapet mitt innholder heldigvis ganske mye av det for tiden. Så det er ca. der jeg ligger an med kostholdet antar jeg. Kunne vært mye verre, men jeg skulle også vært mye flinkere. Hva med dere?Topp HER
Bukse HER
Klokke fra Marc Jacobs
Solsikker fra Toppe Blomster

Mindre klær, mer lykke

Jakke // Pull & Bear
Genser // Junkyard HER
Bukse // Bershka 
Sko // Junkyard HER
Veske - Paco Martinez

 Jeg reduserer stadig mengden klær jeg har i klesskapet mitt og fyller hver måned opp en eller flere poser med klær jeg gir vekk til venner eller organisasjoner slik at jeg bare sitter igjen med de plaggene jeg er ordentlig glad i og kommer til å bruke. Basics, behagelige, fine klær jeg føler meg aller best i. Minimalisme i garderoben, og å bare eie et par ting jeg virkelig liker, renser sjelen og gir meg ro og struktur. Garderoben er en del av hverdagen vår, og dermed en del av livet. Å rense opp i en del av livet ditt gjør noe med sinnet, så det anbefaler jeg alle å sette av tid til innimellom. Det føles utrolig bra. 

Antrekket på bildene over er noe jeg gjerne slenger på om jeg vil chille og være komfortabel (som er cirka hver dag) men samtidig ikke gå i typ joggeklær. For eksempel om jeg skal henge med venner eller se en film. Å finne en balanse mellom så fin og behagelig som mulig er det jeg sikter på. Dette har beskrevet stilen min i sommerferien, og det er så ytterst sjeldent at jeg går i en vanlig trang bukse, at det var uvant da jeg gjorde det for første gang på lenge på bowling hinn dagen. Trives veldig i løse bukser har jeg funnet ut av, men det trenger ikke å være mindre pyntete eller fint for det. Jeg elsker mote og hvordan klærne kan få meg til å føle meg. Men less is more, dere. Kvalitet fremfor kvantitet. Derfor er jeg så glad i Junkyard. De har så mye basic kvalitetsklær som også er unike på sitt vis? Bare den hvite genseren på bildene over for eksempel. Jeg hadde en hvit genser fra Cubus før, men som likevel ikke satt halvparten så fint på som denne gjorde. Så da ble den erstattet med denne fine genseren HER, som de også har i rød og svart.

Noen andre som tenker likt, eller er dere glad i å ha en stor garderobe?

Girls just wanna have sun // Glossybox
Toppen min finner dere HER

Glossybox finner dere HER

Jeg blir bare mer og mer glad i Glossybox, jeg! Føler at produktene deres bare har blitt bedre og bedre helt siden jeg mottok den første pakken. Månedens pakke inneholdt som vanlig fem ting jeg gleder meg til å teste ut den kommende tiden. Har allerede prøvd noen av dem så klart, og ble veldig glad i leppeproduktet jeg viser på bilde over.

Det kom også med et annet leppeprodukt - en helt vanlig lipsyl med vakker innpakning som luktet mildt av sukkerspinn. Den rosa sticken dere ser på et av bildene over er en contour-stick. Jeg har tenkt en stund på at jeg har lyst på en countor eller bronzer i den konsistensen, altså creamy, fordi det gir et mer glødende og naturlig resultat enn et i pudderform ville gjort. Jeg er jo blitt veldig glad i å gå uten sminke eller bruke så lite sminke som mulig. Standard-meg for tiden hvis jeg tar på sminke er vel å fylle inn gaps i brynene, noen dråper foundation som concealer under øynene, krølle vippene, smøre litt creamblush på kinnene og en lipsyl. Syns countor-sticken var et bra tilskudd til den looken da jeg bruker den under kinnbeina, i tinningen og i pannen for å varme opp ansiktet litt ekstra. Ansiktsmasken var jeg ikke særlig imponert over. Syns den var ubehagelig å ha på, og merket ingen reell forskjell i ettertid, men jeg har lite tiltro til 95% av ansiktsmasker.

Jeg har til overs å teste ut after-sunen, men Bergen har til overs at det faktisk skal bli vær å sole seg i. Skal gi en lyd om jeg liker den også :)

En tåre renner idet jeg skriver dette

Annonselenker
Topp HER
Bukse HER
Birkenstock HER
Veske fra Paco Maritnez

Solfrid sendte meg en melding og spurte om jeg ble med på en liten kveldstur med hunden hennes. Jeg sklei ned i Birkenstockene mine og endte opp med en kveldstur i den vakreste solnedgangen. Jeg har alltid bodd i Åsane. Født og oppvokst her, i tre forskjellige hus. Vi gikk bort til det stedet hvor vi begge ble født og tilbrakte de første årene av livene våre. Nabolaget og området vi ble sendt avsted på sykkelturer i, vannet hvor vi matet endene og butikkene og busstoppene som nå er nye butikker og mer moderne busstopp. Vi begynte å mimre og snakke om de vakreste sommerene i våre liv. Jeg har alltid tenkt på sommeren 2014 som den beste sommeren. Men 2011 var også nydelig. Alt er så annerledes hver sommer. Det er ett år mellom hver gang. Det skjer så mye på et år. Du kan ha mistet en venn, fått en ny venn. Menneskene rundt deg har så mye å si at de former livet og minnene dine. Nå var det egentlig ganske nostalgisk og bittersøtt å vandre langs Liavannet. 13 år siden jeg flyttet derfra.

Jeg har vært så emosjonell i det siste. For et par dager siden ringte jeg Malin, (og jeg ringer aldri mennesker fordi jeg hater å snakke i tlf) men det var dagen før hun skulle flytte til Trondheim med kjæresten, og plutselig ble pratingen min om til tårer og hulking en liten stund. Tror det har bygget seg litt opp inni meg. Gått rundt med klump i halsen. Jeg har vokst opp med den jenten, og nå skal vi bo i to forskjellige byer. Nå er vi kommet i den perioden liksom... Den etter videregående og alle går sine egne veier. Mennesker jeg er glad i og elsker å tilbringe tid med, er plutselig ikke tilgjengelig lengre. De drar vekk. Det føles vondt. For første gang i livet, som 19-åring, skjønner jeg hva de mener med "don't grow up, it's a trap." Og igjen, jeg er 19 - det har såvidt begynt. Fortiden føles så fjern. Som om den ikke er der lenger. Alle må komme hjem. Være hos meg. Ikke forsvinne. Men det er ikke sånn det fungerer. Man må innse at det aldri kommer til å bli det samme.

Jeg ser nå at avslutningen min på dette innlegget ble altfor depressiv. Så for å runde det av på en litt mer munter tone, skal det sies at jeg samtidig er veldig fremtidsoptimistisk. Jeg er spent og gleder meg til alle planenene mine, og jeg har det veldig godt. Det håper jeg dere også har.

100% komfortabel med nakenhet?

Adlnk

Kommentar fra en leser:
Er du 100% komfortabel med å være naken? Syns du det er greit å vise nipplene dine? Kunne du ha stilt opp på en fotoshoot for Vi Menn?

Dette spørsmålet fikk jeg på bloggen etter jeg la ut dette innlegget: Hva er galt med å vise kropp?

Så nå tenkte jeg å prøve å besvare akkurat hvor komfortabel jeg er, og hvordan mitt syn på nakenhet er.

På stranden i utlandet foran mennesker jeg ikke kjenner, er jeg ganske tilnærmet 100% komfortabel. La oss si jeg nettop har spist et heavy lunsjmåltid og føler at jeg har en svær stein i magen. Da er det kanskje litt mindre behagelig å ligge å sole seg nesten naken. Men så minner jeg meg selv på at det er kun jeg som tenker over det, og at absolutt ingen andre rundt meg bryr seg om hvordan akkurat min kropp ser ut. Og hvis noen faktisk bryr seg, eller stirrer, så bryr i hvert fall ikke jeg meg. Det har ingenting å si for meg. 

Foran familie er det blitt ganske rart, men det er bare slik i dagens samfunn at det er flaut å se familiemedlemmer naken, haha. Slike "kleine" situasjoner unngås til en hver pris fordi man blir flau. Det er egentlig merkelig at det er sånn, hvis du ser på det fra et mer løsrevet perspektiv. Det hadde jo ikke trengt å være sånn, og familien er jo egentlig dem man burde være minst flau for. Funny thing akkurat det der. Også for meg er det slik at om jentene i familien ser puppene mine er det helt ok. Det første jeg gjorde etter jeg hadde tatt nipple piercing var å vise det til mamma liksom. Men det motsatte kjønn? Hell no.

 Foran gode venner om jeg for eksempel skal bytte klær, føler jeg nakenhet er naturlig og ikke vits å skjule. Jeg er stort sett en bekymringsløs, optimistisk og carefree person som ikke føler seg noe engstelig over å være naken eller nesten naken. Så 90% komfortabel, pluss minus - avhengig av hvor bra jeg føler meg den dagen kan jeg tenke meg. Om jeg hadde følt meg som verst en dag, er det ikke akkurat gøyest å vise kroppen sin til andre, men med tanke på hvor sykt lite det har å si for andre mennesker hvordan min kropp ser ut, burde det ha like lite å si for meg. Den tanken er nok til å bry meg ganske lite.

Man må ikke være best eller perfekt eller på sitt beste alltid, og det er sykt attraktivt å klare å drite i det og bare smile og le selvom. Likevel skal det sies at det er helt naturlig og vanlig å føle å klare å gi mer av seg selv, stråle og være i godt humør når man føler seg fin. Slik er det bare. Både mennesker og dyr har i tusenvis av år prioritert utseende til en viss grad for å føle seg bra og attraktiv for seg selv og andre. Det ligger i vår natur. Så ikke få dårlig samvittighet om du bryr deg, pynter deg og vil "look your best." Det vil de fleste av og til, men igjen, det går ikke an å alltid være på topp. Og man skal i hvert fall ikke gå og engste seg over hva andre syns de gangene man ikke føler seg finest. Det er såå nydelig å bare være komfortabel med seg selv uansett syns jeg. I tillegg er det så behagelig og være rundt slike mennesker som du merker trives en passelig mengde med seg selv.

Samtidig har jeg alltid syntes det har vært logisk at mange mennesker ikke syns det er fint når andre er for tynn eller for stor. Mennesker liker ting som ser sunt og naturlig ut. Dette gjelder kroppsstørrelser også. Jeg syns det kan være utrolig fint å være tynn og "formløs" og jeg syns også det kan være veldig vakkert og være større og ha masse former. Alt midt i mellom i alle slags fasonger og kroppstyper kan jeg virkelig beundre. Men når det går over og under en viss grense at det ser helsefarlig ut, da er det klart det er ubehagelig for de fleste menneskeøyner. Men dette var bare en liten avstikker! Tilbake til nakenhet.

Jeg skrev jo i innlegget jeg refererte til, at kropp er naturlig og at vi burde ha et mer laidback og chill forhold til det generelt. Likevel hadde jeg takket nei til å stille naken i Vi Menn. Det hadde gitt ut the wrong message for min del, og hadde ikke vært helt meg. Nakenheten hadde vært på feile premisser, (seksuelle formål) og slike ting føles bedre å holde i privaten på soverommet syns jeg. Ikke så hvem som helst kan se. Men at andre har et enda mer liberalt og åpent forhold til nakenhet og seksualitet, og kunne tenkt seg å bli stripper eller pornostjerne eller hva det enn måtte være, så har jeg 100% respekt for at de har et annet og mer åpent syn på kropp enn meg. Ikke noe jeg dømmer eller noensinne kunne sett ned på. Samme med de som har et mer lukket syn på nakenhet, og for eksempel aldri ville lagt ut bikinibilder på en blogg eller Instagram. Jeg forstår det også utrolig godt. Mine meninger er jo formet og basert på mitt liv, mine omgivelser og min oppvekst. Ikke et fasitsvar, men bare slik jeg er blitt, akkurat som med alle andre. Derfor konkluderer jeg i siste avsnitt med hvordan mitt subjektive syn på nakenhet er:

Jeg hadde denne samtalen med Solfrid da hun hadde lest kommentaren jeg skrev øverst i innlegget, og hun sa noe jeg var veldig enig i. Hun sa at å stille i et pornoblad hadde vært med på å seksualisere kvinnekroppen mer, mens å stille naken til for eksempel et kunstprosjekt eller lignende, for eksempel som albumcoveret til Mikhael Paskalevs What's Life Without Losers, hadde vært noe annet. Jeg er enig - da gir det fremdeles ut budskapet at kropp er vakkert og ingenting å skjule, men uten å seksualisere den så voldsomt og objektifisere kvinnekroppen, men heller hylle den. Nå kan jo man tolke albumcoveret til Mikhael Paskalev som man vil så klart, men jeg syns det er mer kreativt, corky og kunstnerisk enn bilder i et pornoblad for eksempel. Og det er ca. der komfortsonen min med nakenhet og kropp befinner seg. Jeg syns nakenhet i hverdagen og i kunst er A okay for min egen del. Og at andre må være så akkurat så åpen eller lukket som de føler er riktig for dem selv.


Topp og shorts fra Romwe HER

Hva tenker dere om dette temaet?

Hvordan jeg redigerer VSCO- og instagrambildene mine

Jeg bruker egentlig utelukkende appen VSCO. (som dere forresten kan følge meg på Leandravalencia) VSCO er en av mine favorittapper, både fordi det er så lett å få bildene til å se kul ut med det store utvalget av filtre de har og fordi man kan justere og redigere litt fritt også. De har det meste man trenger av kontrast, lysstyrke, temperatur, tint, fade, beskjæring osv. De fleste har vel VSCO etterhvert og vet hvordan det brukes? Du starter med et par filtre, men jeg har kjøpt en del ekstra, og er ikke et sekund i tvil om det var verdt det. Tenker å kjøpe litt flere nye filtre snart for å se om jeg finner noen jeg liker. Som oftest holder jeg meg til F-filtrene, men jeg er også glad i C og P-filtrene. 

Her ser dere før- og etter F3

Denne er kjøpt i en pakke med filtre og er kanskje den jeg brukes nestmest etter F1 som er litt mørkere og mer kontrastfylt. Den bruker jeg på de fleste instagrambildene mine, men denne funker også om jeg vil ha det litt mer varme, sommer og lys. F-filtrene er ofte fin på portretter som dette syns jeg. 
 

Her ser dere før- og etter C1

Denne bruker jeg ofte hvis jeg vil at fargene skal komme ekstra tydelig frem. Kan være fin på portrettbilder, men den gjør underverker med disse bærene og masse i naturen.
 

Før- og etter P5

Noen av P-filtrene kan brukes om du vil være ekstra inspo og mystisk. De tar seg meget bra ut på litt mørke og stemningsfylte bilder. Det blir en litt distansert, natt-stemning. Elsker det.


Ellers pleier jeg ofte å justere "highlights" hvor jeg fjerner veldig lyse områder på bildene. Himmelen kan gå fra blendende hvit til behagelig blå, og huden kan gå fra skinnende og svett til brun og matt. Den er gull verdt. Ellers justerer jeg opp ned eksponering ettersom hvor lyst og mørkt jeg vil ha bildet.

Dette er det jeg har funnet ut av gjør de fleste bildene fine, men av og til leker jeg meg litt med andre filtre og redigeringsapplikasjoner også. Er bare å prøve seg frem. Ikke noe hokuspokus.

Hva skal jeg gjøre i friåret mitt?

Adlink

Jeg får en del spørsmål om hva jeg har tenkt å gjøre i friåret mitt og hva jeg har tenkt til å studere videre. Så da ville jeg bare besvare det i et eget innlegg. Det er ikke så mye å si, men jeg har et par planer jeg gleder meg veldig til å gjennomføre fremover.

For det første har jeg fått jobb som servitør på Sumo, som er en asiatisk restaurant som skal åpne i Åsane 5min gåavstand fra huset mitt. Så der blir jeg å jobbe et par dager i uken. Gjennom Sumo og blogg skal jeg spare opp penger til å reise til alle steder jeg måtte ønske før jeg skal begynne å studere igjen. Om det blir et halvt, et helt eller to år før studier, så frister det foreløpig med xphil, exfac og filmproduksjon. Jeg gleder meg masse til å begynne å studere igjen, for egentlig så har jeg alltid elsket skolen. Det har bare virkelig gjort godt for meg, og jeg er så beriket og uendelig takknemlig for kunnskapen, minnene og vennene det har brakt med seg. Samtidig er livet mitt ganske uforutsigbart og det er mange åpne dører for meg føles det som akkurat nå, så man vet jo aldri. Jeg vil ta en pause fra skole og se hva annet livet har å by på nå som jeg har sjansen. Bare for å prøve det. Dette er planen min, men jeg har ingenting i mot omveier, avstikkere eller spontane avgjørelser som måtte tilby seg på veien. Alt jeg vet er at jeg gleder meg til å gjøre ting jeg liker og er spent på alt uplanlagt som måtte skje.


Topp fra Mango
Bukse fra Shein HER
Klokke fra Marc Jacobs
Veske fra Paco Martinez

Hva er deres planer for høsten, eventuelt etter skole? Veldig interessert i å høre.

Spørsmål og svar #86

Lurte på om du kunne ha laget et innlegg om treningsrutinene dine? Hva du trener for å få den kroppen du har nå? Hvilken øvelser du anbefaler og som du syntes har hjulpet deg?
- Nå den siste måneden har jeg kommet inn i en god treningsrutine igjen, og jeg har veldig lyst til å lage et innlegg eller en video hvor jeg viser dere hva jeg gjør og hvordan, men jeg er fremdeles usikker på hvordan jeg skal utforme det.
 

Hvor lenge hadde du ringen i nesen? Har det grodd fint?
- Jeg tror ikke jeg hadde den mer enn 2 måneder. Jeg byttet ring i nesen til en for tynn ring jeg hadde kjøpt selv, og da fikk jeg en veeeldig vond betennelse. Så jeg måtte fjerne ringen... Det gikk egentlig fint, for jeg fant ut at jeg trivdes bedre uten ringen. Syns ikke jeg kledde den så godt, men det var gøy å prøve den ut!

 

Hei! Jeg lurte på hvilken bok det er du leser for øyeblikket?
- Heisann! Akkurat nå leser jeg første boken i en trilogi om Alexander den store, skjebnens sønn. Boken handler om oppveksten til Alexander den Store og inneholder filosofer, det gamle hellas, gresk mytologi og mer. Den er så langt underholdende, lettleselig og right up my alley, selvom det kanskje er en smule for mye krigssnakk til tider. Kan gi en review når jeg er ferdig med første bok, og eventuelt hele serien om det er ønskelig?
 

 Bruker du skrubben i ansiktet også?
- Nei, jeg føler den er litt for grov til å bruke i fjeset, selvom det sikkert hadde gått fint. Men jeg liker å være litt forsiktig med huden i ansiktet.

Hei! Dette kommer litt random, men du tok nipple piercing for en stund siden. Jeg har vurdert det lenge, og skal endelig ta det om noen uker. Hvordan har din opplevelse vært med det så langt? Må du fremdeles rense ofte, og har det begynt å gro for deg? Du har kanskje noen tips både i for- og etterkant?
- Heihei! Det tar mange måneder før det gror ordentlig, og jeg må fremdeles av og til rense dem da det kan komme litt skorpe og puss akkurat ved hullet, men det går egentlig fint og det blir bare mindre og mindre av det. Som jeg har skrevet tidligere er det kanskje noe av det vondeste jeg har gjort med meg selv frivillig, ved siden av tatoveringen på ribbebeina, men det kommer helt an på hvor sensetiv du er fra før. Alt i alt var det worth it.
 

Hvor er jakken din fra?
- Oh this old thing? Den kostet utrolig nok 250kr på Primark I Leeds, og er absolutt den jakken jeg bruker mest. Kan stå foran speilet og prøve på fire jakker, men det er alltid denne som er vinneren.Processed with VSCO with f1 preset

Kan du lage et innlegg om hvordan du redigerer Instagram bildene dine?
 - Det kan jeg få til asap ja.

Hvilken novelle begynte du å gråte av?
- "Hvis det er sant" av Jacob Arvola <3
 

Om Dunkirk var bra?

(skrevet i gårkveld)

Jeg har akkurat kommet hjem fra en kinotur for å se den meget omtalte Dunkirk, og kan i hvert fall meddele at den var verdt alt hypet. Definitivt. Ikke bare var hver eneste scene filmatisk og estetisk vakker, (noe som egentlig er blitt en selvfølge i dagens kinematografi) men den var også rå, ekte og smart. Jeg hadde egentlig ikke gjort noe som helst bakgrunnssjekk på filmen. Ikke visste jeg om skuespillerne eller filmprodusentene, men da jeg så navnet til Christopher Nolan i hvitt på svart bakgrunn da siste scene var over, forstod jeg veldig godt hvorfor filmen var så bra som den var og brought me to tears mer enn en gang. Han er en av mine favorittregissører som står bak blant annet Interstellar, som jeg elsker og forguder, og mange andre større filmer så klart. I tillegg så jeg at Hans Zimmer stod for filmmusikken, så du kan i hvert fall ikke forvente noe annet enn kvalitet på lerretet. Anbefales til filmelskere som setter pris på slikt. Det var i hvert fall en tårevåt og imponert kinosal som forlot Bergenkino i går.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Liten sidenote; Bergenkino har fått noe som heter komfortsaler hvor setene er mye større, kan lenes i og har et lite bord ved siden av. Bakerst i salen får man gratis te, kaffe og en sjokoladebit. Det var nice, og anbefales også. 

Så det var dagens lille film review og tips! Noen av dere som har sett Dunkirk? Isåfall, hva syntes dere?

 

Bildene fra Spania som ikke kom på bloggen

(men som gjorde det nå likevel)
 

Hippe- og hårpreik

/ adlink


 Topp fra Shein HER 

Denne toppen er perfekt og jeg aner ikke hvorfor jeg ikke har hatt en i klesskapet mitt før nå. Føler det er noe Bridget Fonda i Jackie Brown av Quentin Tarantino kunne gått med, spesielt med det nye korte håret og ingen sminke. Samtidig er det statement piecen til hele 68-er generasjonen. En tie dye singlet liksom. Så ja, den føltes egentlig veldig meg. Jeg trengte den.

Jeg har forresten fått kommentarer på at håret mitt har blitt lysere i det siste, noe jeg selv ser og liker. Har vurdert å ta lysere baylage-striper egentlig. Jeg farget jo håret mitt mørkt for ca et halvt år siden, og det henger fremdeles litt igjen. Jeg har jo egentlig lysebrunt hår, så etterveksten min er litt lysere enn det nederste. Men nå begynner det å bli mer likt min naturlige hårfarge, som jeg egentlig har savnet veldig. Men det er fremdeles litt mørkere i lengdene enn den ca. 7cm lange etterveksten. Også vil jeg egentlig også klippe det enda kortere, og har blitt oppmuntret til det også. Frister veldig med mer forandring siden jeg ble så fornøyd forrige gang, men jeg vet ikke. Vil ikke ødelegge håret mitt, heh, gått på den smellen et par ganger. Hva tenker dere?

Egosentrisme

Du vet de menneskene som syns at de selv er ufattelig spennende og forteller godt og lenge om seg selv og ting i livet sitt, men når det er andre sin tur til å snakke.... da er det ikke så gøy lengre. Da sitter de gjerne på mobilen, ubevisst overser det du sier, eller bytter tema til seg selv igjen. Det er bare noen mennesker som mangler den selvinnsikten som går ut på det å skjønne når de skal slutte å snakke, og heller begynne å lytte og interessere seg i andre mennesker istede. Jeg får ofte dårlig samvittighet hvis jeg snakker om meg selv i bare et par minutter. Så mesteparten av tiden holder jeg kjeft eller stiller spørsmål til andre. Jeg vil jo ikke virke tankeløs og egosentrisk, og er livredd for at andre skal kjede seg når jeg snakker. Kanskje litt for redd, og det er noe jeg må lære meg - å bli trygg på meg selv og ha troen på at folk faktisk vil høre om meg også innimellom. Men innimellom er nøkkelordet her. For det er klart man kan snakke om seg selv, men det er jo ren høfliget å stille mennesker spørsmål om dem selv først og fremst.

Processed with VSCO with f1 preset

Det handler om en balanse det der. Gjensidig medmenneskelighet. Ja, du kan snakke om deg selv, og lette på tankene til andre. Men sørg nå i hvertfall for å spørre og ta interesse i andre også, på lik linje som du tar interesse i deg selv. Det er sjeldent og vakkert når mennesker faktisk gjør det i dag, selvom det egentlig også burde være en selvfølge mener jeg. Folk kan virke så tomme og ignorante hvis mesteparten av det som kommer ut av munnen deres handler om dem selv. 

Å gi andre mennesker oppmerksomhet, ta initiativ, stille spørsmål, la dem snakke, fokusere 100% på det de sier og vise at du bryr deg... det betyr utrolig mye for vedkommende, og føles ut som det fullstendig motsatte av ensomhet. Likevel er det overaskende få som tenker på det i dag. Jeg kjenner en håndfull personer (gull verdt) hvor dette engasjementet og interessen i andre kommer naturlig. Og da får jeg seriøst lyst til å spørre foreldrene deres om oppdragelsestips, haha - slik at mine fremtidige barn også skal bli sånn! Så viktig og fin er den egenskapen i et menneske syns jeg.

Processed with VSCO with f1 preset

Må innrømme at jeg føler meg nesten litt slem når jeg skriver dette? For man har jo alltid noen mennesker i tankene, ikke sant? Og jeg er jo langt i fra perfekt selv. Tenkte likevel det var greit å skrible ned og poste dette på bloggen uansett - både for at jeg selv skal bli oppmerksom på å ikke vise tendenser til dette irritasjonsmomentet selv, og kanskje noen andre relaterer til frustrasjonen min. Kanskje til og med noen tenker, "oi, det er jo meg." Da håper jeg i hvertfall at ingen blir såret, men heller tar det som en sjanse til personutvikling. Det er lett å bli tankeløs, og kritikk er vanskelig å svelge, men det kan være så avslappende og forfriskende når man bare "let go" og gjør det selvom av og til. Men det er en annen sak. Budskapet her var mindre egosentrisme og mer medmenneskelighet.

For min del er jeg både redd for å snakke for mye og for lite om meg selv. Jeg jobber med en fin mellomting - hvor det å høre på, og snakke om andre er førsteprioritet, men å likevel være komfortabel med å snakke om meg selv når det passer seg eller jeg føler at jeg må få noe av hjertet.

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Hei! Jeg er Leandra, en 18-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du se mitt liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, samfunn, skjønnhet, fotografi og masse annet. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com
hits