hits

(Sittin' on) the dock of the bay

Kvelden igår bydde på øl, dyp prat og dans. Jeg sov dårlig, noe jeg alltid gjør på nye steder eller hvis jeg har drukket for mye kaffe, alkohol eller annet. Jeg halvsover hele natten om ikke tilstanden min og omgivelsene mine er helt slik de skal. Dødsirriterende når tre snorkende jenter ligger i nærheten (neida de snorker ikke hihi, men you get my point) Bortsett i fra dårlig søvn, går dagene som en drøm. Vi får se hva denne kvelden bringer. Wok står står i hvertfall på menyen og litt mer øl står i kjøleskapet. Jeg kan ikke huske sist det gikk en dag uten at jeg drakk?? Det liksom bare skjer. Trening er også et fjernt begrep for meg. Gud, for en livsstil. Jeg vet det ikke er vits å prøve å snu om på det akkurat nå siden både konsert, festival og syden står for tur. Får vondt av kroppen og helsen min, men frem til høsten kommer, har jeg faktisk planer om å drite i det og rett og slett nyte meg selv og nyte livet.

Akkurat nå sitter jeg og halvveis og lytter til bølgene slå mykt og bløtt imot bryggen og halvveis Self Control av Frank Ocean (må faktisk være favoritten min av han, og jeg liker seriøst alle) Dagen i dag har vært helt ubeskrivelig. Vestlandet har vært velsignet med godt over 20 grader og strålende sol. Den har vi her i hytten på Austevoll utnyttet til det fulle vil jeg påstå. Dagen startet med nystekte rundstykker etterfulgt av pannekaker til lunsj, og enda en lunsj bestående av pizza. Sa noen carbs? Gi meg mer. Vi har solt oss på bryggen og på kafé, jeg har kjøpt nye øreringer og livet smiler denne dagen også, siste dag i juni. Måtte det bare fortsette i juli i morgen.
Sprette litt champis med dobbelthake på morgenkvisten


Kvapp som en unge når den sprattBtw, overskriften er også en deilig sang å høre av Otis Redding <3 <3 Håper solen har skint hos dere i dag. Hasta luego, amigos.

Verdens beste sommer?

ATM befinner jeg meg i verdens kosligste hytte på Austevoll med tre nydelige jenter. Vi har gledet oss sånn til denne hytteturen, og nå er vi endelig her. Og jeg må bare si det igjen, verdens KOSLIGSTE sted. Omgivelser, interiør og eksteriør har så ufattelig mye å si på sinnstemningen min, og dette strøket hytten til Lotte befinner seg i, er idyllisk. Vi er rett med havet, og Norge leverer med naturen som vanlig. I dag har vi egentlig bare settled in, handlet mat og drikke til i kveld og gått en fin og lett tur. Nå står girlsa over steikeplaten på kjøkkenet og på menyen står ceaser salat. Sommerferie er perf og jeg koser meg maksimaalt Det er et eller annet med tanken på at jeg ikke skal tilbake på skolen til høsten som gjør at dette er verdens beste sommerferie. Føler meg ubegrenset fri. Jeg er liksom midt i den overgangsfasen og svever i skyene før jeg blir voksen og rutinene blir mer konsekvente. Nyter virkelig denne epoken i livet, wii.


Dagens bloggstasjon
Dagens lunsj


Utsikten


Amalie og AnnaNÅ skal middagen konsumeres, vi snakkes i morgen <3

Gårsdagens grillings

Som jeg skrev i går, skulle jeg prøve å få skaffet meg en pc å få blogget fra i dag (siden min som dere vet er på reperasjon pga sølt rødvin), og nå sitter jeg pinade hos en venn og fikk låne en mac. Da tenkte jeg egentlig bare å komme innom for å dele de koselige bildene jeg tok hos William på grilling i går. Det var som forventet, dødskoselig og morsomt, og squadn finner jo på så mye tull når vi er sammen, dere aner ikke. Fins ingen i verden jeg er mer meg selv med enn disse vakre menneskene.


Her var gårsdagens bloggstasjon hos Will
Rolig matlaging


Her ser det ut som det skal bli et jævlig kleint kyss, haha, men egentlig bare holder jeg mobilen for han pga han lager kjøttdeig.
Petter er dønn en MESTERkokk, og jeg sa til han i går at min favorittkvalitet ved han, var at han alltid ryddet opp etter seg samtidig som han lager mat. Det er jo selvfølgelig feeeil, men den er ganske høyt oppe på listen.


Det var så ufattelig digg med mat. Jeg var ikke litt sulten en gang, men endte opp med tre porsjoner grillmat i magen.
Kom meg opp på taket til slutt jeg og


Kosing på taket i solnedgangen 

I kveld blir det plutselig litt mer øl og kos, før jeg i morgen drar på hytten til en veninne med tre veninner. Vi gleder oss maksimalt for å si det mildt. Jeg må stå opp ganske tidlig og må egentlig også hjem å pakke, noe jeg ikke har gjort enda. Tenker jeg fikser det i natt. Så har jeg spurt om en av de jeg skal reise med kan ta med pcen sin slik at jeg får låne den til å blogge litt på hytteturen. Det gikk fint, så da er bloggen mest sansynlig sikret frem til lørdag i hvertfall, wiii. Så må dere ha en nydelig sommerdag videre. I Bergen skinner endelig solen, og du kan tro det skal utnyttes!

Kortvarig lykke

Jeg skulle ta meg ETT glass vin en mandagsettermiddag for meg selv fordi vel, sommerferie. Men den kosestunden ble kortvarig. Jeg regnet egentlig med at macen skulle overleve uhellet, men den gang ei. De som følger meg på snapchat (Leandra86) fikk kanskje med seg at jeg presterte å søle rødvin på macen min i går. I tillegg til det hvite dynetrekket mitt da. Så det var jo chill! Nå er den på reperasjon og jeg sitter for øyeblikket i solen på terassen til William og drikker pils, venter på grillmat og låner pcen hans til å blogge. Så livet er litt på stell i hvertfall. I dag har det virkelig vært sommer. At last. Såpass mye at jeg har blitt solbrent. HVORFOR er jeg ubrukelig? Jeg lover meg selv hver gang jeg blir solbrent at jeg skal bruke solkrem neste gang. Men hvis det går litt for lang tid, glemmer jeg jo det. Tenker som så at jeg er litt latina og at pigmentene mine tåler det, mennøøh, nei. 

Jeg har med kameraet så det blir sikkert litt bilder fra dagens grillings i morgen om jeg får tak i en pc, men her er litt bilder fra et par dager siden. 
Genialt mobildeksel fra iDeal og Sweeden HERJunkyard t-skjorte HER
Bukse HER
Birkenstock HER
adlinks

Det er litt sykt faktisk

Akkurat nå er jeg drittglad, for er det én ting jeg elsker med bloggverden, så er det når den inneholder venner! Malin er en god veninne av meg som jeg har kjent siden førsteklasse på barneskolen, noe som gjør henne utrolig kjær for meg. Det er faktisk kun hennes fortjeneste at bloggen min i det hele tatt eksisterer. Hun var med meg 7. januar 2010 og opprettet Leaduvet.blogg.no. Det er litt sykt å tenke på nå over syv år senere, eller hva? Malin har blogget litt av og på opp gjennom, og nå har hun endelig begynt å blogge igjen! Hun blånektet jo da jeg sa at jeg skulle linke henne på bloggen min, og sa at det kun var for hennes egen del at hun vil blogge. Men det driter jeg faktisk litt i. HER finner dere bloggen hennes. Hun flytter til Trondhjem på slutten av sommeren med kjæresten sin, noe som gjør meg ufattelig trist. Du vet de venneparene du har som du skulle ønske bare slo opp så fort som mulig? Også har du de som du håper bare er sammen for alltid? Ja, Malin og Lars er sistnevnte. Jeg thirdwheelet dem en hel helg for noen uker siden og det er kanskje de fineste dagene jeg har hatt så langt i 2017. Har allerede en forespørsel liggende hos dem om de kan adoptere meg. 
FILA genser fra Junkyard HER

At hun oppretter blogg når hun skal flytte fra meg er jo egentlig et lite plaster på såret. For da kan jeg følge med på livet hennes i Trondhjem. Malin har alltid vært sykt flink til å skrive, så jeg håper noen av mine fine lesere også klikker seg innom hennes blogg! Wow, jeg hadde egentlig bare tenkt til å skrive en liten anbefaling i slutten av et innlegg, men dette ble langt gitt, haha. Hadde visst litt mer på hjertet enn jeg trodde. Hun har allerede lagt ut et par innlegg, og under innlegget "Public" var jeg faktisk med henne de dagene hun snakker om. Det var den fine helgen!!! <3 Anyway NÅ avslutter jeg her. Håper alle får en strålende mandag. På gjensyn amigos. Husk, Malinvde.blogg.no.

Natten

Vincent Van Gogh sa en gang "I often think that the night is more alive and more richly colored than the day." Når søvnløse netter noen ganger velger å trollbinde meg, forstår jeg hva han mener.


"Stjernenatt" - Vincent Van Gogh

Minnene - de føles like nære som pusten min, og fyller meg som luft i lungene. Jeg kan ta og føle på savn, kjærlighetssorg, forelskelse, anger, lengsel, lærdom, håpløshet, takknemmlighet. Jeg kan elske en person slik jeg engang elsket dem. Idyllisere et minne jeg tok for gitt der og da. Natten er en bergodalbane som fargelegger den svarteste natt i stemningsfulle, dype farger som innkapsler hele meg og alt jeg er. Skyggene og konturen av møblene får personlighet. Historie. Jeg lister meg opp trappen. Rommene i huset er mørke, og stillheten gjør meg årvåken. Klar over fortid, nåtid og fremtid. Natten er kontraster, og hiver følelseslivet langt avsted i en retning du ikke valgte selv. Måneskinnet hvisker kalde, mystiske ord. Om natten er jeg meg. Jeg er tankene mine, kroppen min, følelsene mine. Jeg er i kontakt med meg selv. Natten griper meg i en alene følelse jeg aldri klarer å gjenskape om dagen. Ikke på samme måte. Ensomheten er sår, men den er litt vakker likevel. Hvordan kan så fine ting komme ut av smerte? En sang, et bilde, en samtale som stammer fra noe sårt. Er det ikke sånn mange av de vakreste tingene i denne verden ble til? 

Bedroom in Arles - Vincent Van Gogh

Så står du opp og svever gjennom enda en dag. De største inntrykkene forblir ved deg og samler farger til fargepaletten du ufrivillig skal studere i sengen din om noen år. Jeg tror det er sunt å kjenne på sitt indre sjeleliv. Å kjenne seg selv. Å kjenne det rundt seg og det inni seg. Ikke overse det. Slapp av og nyt en og en ting om gangen. Hvert avsnitt i dette blogginnlegget. Hver strofe i en sang. Begynn med "Empty Chairs" av Don Mclean. De sier livet er kort, men det er likevel det lengste et menneske kommer til å oppleve noensinne. Du har god tid. Kanskje er det en illusjon, men hva er vel ikke det?

Å være 19 i 30-årsdag

I går ble endelig den omtalte 30-årsdagen feiret! Midt blandt en haug med ingeniører fra 28-35 satt en 19-år gammel blogger i utgangspunktet ganske malplassert, men koste seg egentlig veldig likevel. Merker jeg har godt av slike ting. Jeg var jo psykelig sjenert da jeg var mindre og har jobbet og jobbet for å vokse det av meg, og nå er jeg egentlig ganske comfy og avslappet i de aller fleste settinger. Jeg er aldri den mest utadvente eller utagerende men det trives jeg egentlig godt med. Gir den til noen andre.

Jeg hilste på alle og førte mange fine og interessante samtaler. Jeg ble kjempestolt for jeg lærte meg navnene på alle 18 som var der, og kunne ramse navnene opp uten nøling eller stopp (etter en øl og to glass rødvin!!!) Det var veldig gøy, for da følte jeg meg flink. Jeg ble egentlig ganske shitfaced etterhvert og røykte som en skorstein. Ikke ikke ikke bra for meg. Det kjenner jeg i dag etter tre timer søvn for å si det mildt! Våkner alltid opp typ 06.23 etter jeg har drukket uavhengig av når jeg legger meg. Oh well, jeg koste meg og oppfører meg egentlig alltid uansett hvor mye jeg konsumerer så satser på at det gikk bra, hoho.

Jeg lot kameraet ligge på bordet slik at alle kunne knipse litt rundt seg. Lite triks for å få unna halve bloggjobben, haha neida, joda. 


Sissy
Dette var sånn det eneste fine og fokuserte bilde som ble tatt i går. Jeg bladde gjennom bildene og bare WOW det var fint. 


Okei, er ikke dette en eksakt kopi av Jake Gyllenhaal? Helt forbanna villt. Jeg var tydeligvis 7. personen som hadde sagt det til han så, haha
Ikke røyk. Lungene blir svart.Denne jenten fikk også lage spillelisten til i går. Det er egentlig den gøyeste oppgaven du kan gi meg, selvom jeg ikke aner hva ungdommen hører på nå til dags. Jeg har lik musikksmak som en 45-år gammel alkoholisert, ensom musiker. Men det blir jo alltid stemning med litt David Bowie, Prince og noen 90-tallsklassikere? Innbiller meg i hvertfall det.

Så nå ligger jeg foreløpig i sengen og fikser opp i listene mine på Tidal og oppdager ny musikk. To av favorittbandene/artistene mine har komt ut med relativt nytt album så livet er fint, selvom kroppen og hodet verker, heh. Håper dere har hatt en super helg! I kveld tar jeg flyet hjem til good ol' Bergen <3

Nå er det nok!

Jeez Louise, Ine klarte å dra meg med på shopping i Stavanger sentrum dag... Jeg svidde jo av et par tusenlapper med Veronica for et par dager siden, og i dag fløy enda en tusenlapp ut vinduet på klær... NÅ er det faktisk nok. Men de har jo Zara her.... Og det har vi ikke i Bergen. Så 16 plagg ble altså med meg innpå prøverommet i dag. Kjøpte heldigvis ikke alt, men fant meg et par utrolig søte og fine topper jeg ble kjempefornøyd med. Samme med Monki. Skal legge shoppoholikeren i meg på hyllen nå. Jeg har nok. Men det var gøy da, hehe. Funnet ut at jeg elsker klær og stil, og spesielt min egen. Haha, naturligvis. Det håper jeg alle gjør. Ine sa til meg at det så ut som jeg kunne sklidd rett inn i That 70's Show. Jeg ble oppriktig smigret. Er jo tross alt veldig inspirert av 70-tallet på mange områder i livet. Også klesstilen! Kulturen man assosierer med 65-75-tallet i USA er kanskje favoritten min selvom 50-tallet også er en god kandidat. Her er i hvertfall dagens antrekk. Litt nytt fra shoppingrunden i Bergen hinn dagen.


Jakke fra Primark
Topp fra Bikbok
Bukse fra Monki
Belte fra Accessorize
Birkenstock fra Junkyard HER
 

Etter shoppingen lagde jeg min høyt etterspurte og høyt elskede oreokake til bursdagen i kveld og blåste opp ballonger til jeg ble blå i tryne. Har pyntet vinduer med ballongene og er rimelig stolt over mesterverket og bidraget mitt. Nå må jeg egentlig hive meg rundt å få på litt ekstra sminke for kvelden! Vi snakkes i morgen. 

Min velkomst i Stavanger

Fergeturen i går var utrolig koselig. Herregud jeg elsker slik alenetid! Jeg satt helt bakerst i en lenestol ved vinduet. Ingen kunne se meg, jeg kunne ikke se noe annet enn havet til venstre, og rommet var helt stille. Absolutt verdt de 50kr for den lenestolen så jeg slapp å sitte i en lounge med tusen andre barnefamilier som skriker og barn som vil ha ansiktsmaling. Fjordline er også den mest miljøvennlige (og diggeste har jeg funnet ut) måten å komme seg til Stavanger på. Utrooolig fin båt med Tax Free, kafé og alt mulig. Dette høres jo ut som en reklame for Fjordline, haha, men jeg ble egentlig bare veldig positivt overasket. Spesielt når hele greien havnet på 250kr. Jeg satt seriøst å vurderte å bestille meg en tur på den båten igjen eller annen gang bare for å chille å få unnagjort litt bloggarbeid. Veldig inspirerende omgivelser midt på havet faktisk når en skal jobbe kreativt med skriving. 
Ine <3Så ser dere jo på bildene over hva jeg kom frem til! Den vinen, Cantina Zaccagnini, smakte jeg faktisk for to år siden akkurat her i Stavanger da jeg og min andre søster, Rebecca var her å besøkte Ine. (Rebecca kunne ikke komme denne gangen) Den har vært min favoritt siden, og jeg anbefaler den til så og si alle. Middagen var også nydelig og jeg slukte i meg en heavy load og er fortsatt mett. Likevel skal rundstykkene snart i ovnen, og vi skal inn til Stavanger sentrum i dag. I kveld skal jeg feste med 30-åringer, hahah, så det blir spennende. Håper lørdagen deres er superfin!

Hadde du gjort det jeg gjorde?

Jeg hadde nettop den MEST kaotiske morgenen jeg har hatt i hele mitt liv kanskje. At så mye kan gå i mot meg på en gang er faktisk et mirakel. Skal ikke engang ramse opp alle gangene jeg mistet ting og snublet, men jeg sitter nå endelig plantet i lenestolen min bakerst i et hjørne på Fjordline båten Bergen-Stavanger og spiser omsider frokosten min. Tingen er at jeg elsker å reise alene fordi jeg føler meg så selvstendig og det er deilig å styre litt på for seg selv, men i dag har jeg dønn vært den dumme turisten (i egen by til og med) som står og holder kartet opp ned midt i byn med kofferter og vesker som detter om hverandre, jakker som faller av og paraply som blir ødelagt. Jeg var nemlig på jakt etter kaien jeg skulle ta båten fra, og presterte å stille meg på feil kai.

Jeg skulle på andre siden av byen og stod midt i byn og så helt lost ut da en mann kom forbi og spurte om jeg trengte hjelp. Først på engelsk, haha, og da følte jeg meg passe dum når jeg svarte på begensk: "eeh hehe eg e fra Bergen altså, e bare litt lite kjent i egen by. Finnasje veien til Nøstet :p" Ha tilbudte seg å kjøre meg til kaien siden han skulle forbi der uansett. Først var jeg litt skeptisk pga. vel... Alle filmer, og advarsler fra foreldre gjennom oppveksten. Men spontan, naiv og godtroende som jeg er, slang jeg pakkenellikene mine inn i bilen hans og lot han kjøre meg. Middelaldrene mann, så helt vanlig ut med slighly dansk aksent. Needless to say, han var harmløs og kjempesnill og han reddet meg muligens fra å ha mistet fergen.
Topp og shorts fra Romwe HER

NÅ har båten komt seg i bevegelse, musikken skal på ørene og jeg skal få fikset noen blogginnlegg, svart litt på mail og kanskje lese litt i boken min hvis jeg får tid. Turen tar litt over 5 timer og det er helt perfekt til å få fikset litt diverse småting. Ååh som jeg koser meg allerede! Mat i magen og usikt over det mørkeblå, rå havet. I Stavanger venter en vakker søster og en middag på meg <3

Jeg er egentlig ganske nysgjerrig! Hvor mange av dere hadde satt dere inn i bilen til en fremmed mann i en slik situasjon? Svar gjerne i kommentarfeltet, for det lurer jeg faktisk veldig på. Hadde du gjort det?

Dette gjør meg veldig glad

Adlink

Wiii, akkurat nå er jeg pumped. Jeg begynte dagen med å bestille ferge- og flybilett. Jeg skal nemlig til Stavanger å besøke søsteren min i morgen. Hun ble 30 år for noen dager siden og skal feire det på lørdag. Vi har planer om middag på fredag, bytur og selvfølgelig bursdagsfeiring med alle vennene hennes på lørdagen også en liten fjelltur på søndag. Jeg gleder meg sååå masse og tror det blir kjempe koselig. Så nå er jeg klar for å sette meg ned å pakke til morgendagen. Jeg reiser med ferge 13.30 i morgen og kommer tilbake med fly søndagskveld. Jeg elsker å reise, uansett om det bare er i Norge. I tillegg er jeg faktisk veldig glad i å pakke. Det er noe med sorteringen, musikken i bakgrunnen og det faktum at du forbereder deg til noe gøy, som er skikkelig uplifting og godstemning. Så først og fremst ser jeg egentlig frem til pakkingen, haha.

Tenkte bare å svippe innom for å gi en liten lyd fra meg. Jeg har vært å fartet i byn i hele dag og svidd av altfor mange tusenlapper etter en deilig kaféfrokost med Veronica. Det er bylørdag, så jeg har gjort et par røverkjøp, må jeg si. Veldig herlig følelse i kroppen nå. En liten mix av nye klær og at jeg skal fyre på noen deilige sanger og halvveis danse i undertøy, halvveis pakke til i morgen just about now. Men først et aldri så lite outfit fra et par dager siden. Se den nydelige blusen. flowy og fine farger. Omg. Linker i bunnen av innlegget!

Topp fra Romwe
HER
Bukse fra Zara
Solbriller fra Junkyard HER

Så ufattelig deilig

Se så fin denne nydeligheten er! Og for en klang i den. Jeg hadde egentlig tenkt å bruke max 2000kr på ny gitar med stålstrenger, men jeg falt pladask for både utseende og lyd i denne Epiphonen. Det første en kunde sa da jeg gikk inn på lydrommet for å prøve noen gitarer, var at jeg måtte prøve denne gitaren, og at han ikke skjønte hvorfor den var så billig. Jeg var så heldig og hadde med meg en aldri så liten musiker på gitarleting som kunne fikse rabatter, pluss at de i butikken også kjente min onkel som fikset rabatter, wii heldig. Så da ble denne babyen min for en tusenlapp mer enn jeg hadde tenkt, men likevel en halv tusenlapp mindre enn orginalpris.

Jeg hadde nok angret om jeg ikke hadde kjøpt den tror jeg, for jeg er så glad i den nå. Føler nesten ikke jeg er flink nok til å spille på den fordi lyden er så fin, haha, desto mer grunn til å øve da. Det er jo utrolig mye mer fristende å øve når gitaren er såå fin og har så vakker lyd. Nå har jeg blitt lært å spille "Idyll" av Postgirobygget ganske fint, så det er jo chill til sommeren. Jamsessions med musikalske venner er noe jeg lever for. I tillegg hadde min bror og jeg en aldri så liten fam-jamsesh her i går hvor han fikk låne gamle gitaren min. Gutten er jo flink og. Wiii, dette skal bli gøy fremover <3

Favoritt-tingen min med menneskerasen er at vi kan skape slike ting som dette. Lage instrumenter og vakre og harmoniske lyder, og at det treffer noen punkter i hjernen som igangsetter kjemiske reaksjoner som gjør at vi kan føle ting som lykke, velbehag og entusiasme. Definitivt favoritt-tingen min med oss - at vi kan lage fine ting, bare for å nyte dem. Det kan liksom ikke noen annen skapning på planeten gjøre like komplekst som oss. Vi kan skape en mening og skape en bedre tilværelse for oss selv. That's what its all about. Og det gjelder egentlig all kunst. At man kan bli fortapt en vakker tekst, et nydelig bilde eller en deilig tone. Guud så digg. Selvom det ofte er uendelig komplisert og overveldende å være et menneske, istedenfor en mer primitiv skapning, er jeg sabla takknemmlig for det. For fysøren, måtene å berike livet sitt på er virkelig uendelige for et menneske.

Summer mood

Adlinks

Disse bildene beskriver mitt humør om dagen. Det regner og er grått og jævlig, men de aller mest somrete klærne skal likevel handles inn. Men hvor søtt var ikke dette settet? Og ikke minst behagelig. Tenker det blir perfekt sydenantrekk når den tid kommer. Vet ikke om jeg syns det var litt småharry også, haha, men liker det litt sånn har jeg funnet ut. Nå skal jeg kjøre langt ut på Sotra og hente en bil på repereasjon AKA de mest interessante nyhetene dere har hørt i dag. Såå skal jeg mest sansynlig en tur på kino med noen venner som jeg fant ut for typ to sekunder siden. Har nettop tatt facemask og hadde planer om å ligge inne resten av kvelden men vi får se. Kanskje ser vi bare en film her istede. Have a good one, så preikes vi i morgen!


Topp og shorts sett HER
Rab Bans HER

Dette skal nytes

Adlinks

Fred Perry kjole fra Junkyard HER
Klokke fra Marc Jacobs
Sko fra Shein HER

Disse bildene ble tatt i løpet av de få minuttene vi hadde sol i Bergen for et par dager siden. Likevel skinner solen i hjertet mitt, for jeg har endelig fått skikkelig følelse av at det er sommerferie, og ikke bare sommerferie, men at friåret mitt har startet. Jeg er fri. Ingen forpliktelser. I går satt vi samlet en god, liten gjeng hos William og jeg innså at allle rundt meg også skulle forbli i Bergen og hvor utrolig godt det er. Etter overnattingspartneren min og jeg sov til klokken halv fem om dagen, spiste vi en heavy frokost på Egon og tok en spontantur opp til William. Der endte det opp med spontan vindrikking, prating og musikk i ganske mange timer. Vi kjørte alle hjem i soloppgangen og endte opp med å legge oss i fem-tiden. I dag er en ny lat dag og vi skal igjen samles hos William i kveld. Gleder meeeg, for gårsdagen var nemlig veldig koselig. For et luksusliv å være ung med ferie og friår. Det skal nyyytes. 

Antrekket og festlighetene fra i gårsdagen

Adlinks
Denne nydelige skjorten er de dessverre utsolgt, men Romwe har mange flere fine HER 
Bukse fra Zara
Veske fra Accessorize
Sko fra Shein HER

En venninne i (gamle)paralellklassen feiret bursdagen sin i går, så da ble naturligvis en del av oss fra trinnet samlet sammen. Wææ vil ikke at det skal ta slutt at vi er samlet like ofte som vi har vært det siste halvåret. Må slenge med litt bilder fra i går også. 

Processed with VSCO with f1 preset
6 år med vennskap og skole med denne eventyrlystne guttn <3 Vi er så close at jeg vet jeg kommer til å se han masse igjen fremover heldigvis. 


Disse to derimot, stikker i militæret 

Processed with VSCO with f1 preset
Så mange som mulig fra (gamle)klassen, 3STA klynger seg alltid sammen på et eller annet tidspunkt når det er festligheter. Kåret til køddeklassen på avslutningen. Passer fint med tanke på alle fellestimer vi har noensinne. Mye idioti og latter. Stakkars kontaktlæreren vår, haha

I dag skal jeg ikke ut, haha nå er jeg lei. Har endt opp på flasken og på byn altfor ofte for min smak i det siste. Så kvelden skal nytes i heimen med et lite besøk. Håper lørdagen deres blir fin! Vi snakkes bloggen <3<3

Røde vans til solbrune legger

Nå kommer den følelsen av at det er noe som avsluttes og mistets i livet krypende inn på meg. Jeg har merket det de siste dagene når jeg har vært rundt mennesker jeg har vært rundt de siste årene, og "hade" blir på en måte ekstra "hade" fordi de gjerne etterfulges av en "hvis vi ikke ser hverandre før du reiser så..." Gud så mange det er som skal i militæret for eksempel. Altfor mange. Folk flytter til andre byer. Venner jeg har kjent siden barneskolen. Vi har virkelig fulgt samme brede stien hele livet, med et par omveier hit og dit - meg og de i omkretsen min liksom. Men nå er det akkurat som om stien deler seg og går i utallige nye retninger. Så står jeg her og er helt lost. Må velge min egen sti. Litt mer alene og litt mer skjelvende. Jeg skal tviholde på de vennene jeg har som fortsatt skal bo i Bergen videre. Det er heldigvis et par gode av de også. Også håper jeg virkelig at jeg møter de som reiser bort fortere og oftere enn vi forventer.

Jeg er optimistisk til fremtiden. Jeg har så mange ting jeg skal gjøre, som ingen og ingenting kan stoppe meg fra å gjøre. Og jeg gleder meg til både friår og stuider igjen, til blogging, til minner, til latter, til tårer, følelser i sving og følelser på pause under solsteiken i Spania. Jeg gleder meg til folkene jeg skal møte, båndene jeg skal knytte og menneskene som skal forme meg til den jeg blir. Utvikling, knytte bånd, være spontan og gjøre ting. Er ikke noe bedre å finne på i dette livet enn akkurat det. Og det er jeg egentlig storfornøyd med.Røde Vans fra Junkyard HER
 

Disse røde vansene skal bære meg gjennom mange sommereventyr. Med solbrune legger herfra til forskjellige øyer som omringer Bergen, Stavanger, Østlandet og helt til Spania. Det er noe med røde sko. De har personlighet.

Summer breeze outfit

Adlink
Topp fra Nelly
Bukse fra Mango
Skjorte fra Junkyard HER
Birkenstock fra Junkyard HER
 

Jeg er fri

I går var endelig avslutningen med videregående skole. Det var en fin og trist avslutning med fine og mindre fine taler, varme ord og varme klemmer og masse bilder, haha. Ikke så mange fine av meg syns jeg, men det ligger vel litt rundt omkring på sosiale medier. Jeg var den siste som forlot skolen, fordi jeg er en emosjonell drit. Og senere på kvelden samlet mange fra trinnet seg på vors litt her og der før vi alle møttes på byn. Det var nesten ingen ute igår, så flertallet av av de som okkuperte Fotballpuben var vel avgangselever ved Tertnes Videregående skole. 

Så nå er virkelig ferien og friåret mitt startet. Jeg er fri som en fugl, enn så lenge. Bloggen skal få massemasse oppmerksomhet, for det er det jeg elsker å bruke tiden min på, og det er min hovedkilde til inntekt disse dager, så det er kjempegøy! Håper vi vokser litt denne sommeren. Ellers har jeg fått jobb på Sumo, hvor jeg skal begynne å jobbe litt til høsten. Det kan bli spennende! Ferieplanene mine består først og fremst av Slottsfjell med Veronica og Spania med Solfrid. Masse fritid jeg skal bruke på hyttetur, lesing og gitar. De tre er nøkkelordene mine fremover. Og bloggen så klart, men det er jo en selvfølge <3


Kjole fra Shein HER
 

Hva er deres planer for sommeren og neste år?

I morgen slutter (og starter) det

Sponset

Wiii, i dag kom det endelig litt sommer til Bergen! Dessverre har jeg ikke utnyttet den noe særlig. Jeg har nemlig bare sittet inne og redigert en video - ikke til bloggen denne gangen faktisk :( Jeg ble nemlig spurt av skolen å lage en video med bilder og videosnutter fra hele trinnet vårt. Ting vi har filmet og knipset i løpet av skoleårene. Så nå har jeg sittet og klippet sammen en haug med morsomme ting fra skolehverdagen, romaturen og russetiden. Jeg er veldig fornøyd med videoen så langt og håper den blir godt tatt i mot på avlsuntingen i morgen. Fyy det blir trist og fint. Kjenner jeg skolen min rett, blir det er super bra program.  Både gleder og gruer meg, men etter det... da kommer jeg til føle at ferien, og faktisk friåret mitt, virkelig starter. Wæ så rart det er.

Nå skal jeg en tur inn til byen og nyte de siste solstrålene for dagen. Håper dere nyter resten av deres dag!

Sommerkjole fra Shein.com her
Mobildeksel fra iDeal her

Månedens glossybox // juni

Sponset

1. Valquer Ice Hair Mask Total Repair
"En svalende hårmaske med macadamiaolje som reparerer og forbedrer kvaliteten på håret. Masser inn i håndkletørt hår og skyll ut etter 3-5min. En skikkelig boost for tørt hår."

2. Rodial Glamolash Mascara XXL
"En mascara som løfter og gir liv til trøtte øyne. Den gir volum og en intens svart farge - alt du behøver til din daglige makeup! åfør litt ekstra og du er klar til kveldens festligheter også."

3.SB12 White
"SB12 White gir frisk pust i 12 timer, styrker tennene med flour og fjerner misfarging etter 2 uker! Beskytter også mot nye flekker. Skyll morgen og kveld i 30-60sek. Tillgjengelig på apoteket."

4. Escada Fiesta Carioca
"Fiesta Carioca er en frisk og eksotisk parfyme. Den har en floral og fruktig duft med noter av pasjonsfrukt, bringebær, appelsinblomst, perfekt for lange, lyse sommernetter."

5. Moisture + Tørr Hud
"Fuktighetskrem som beskytter huden og holder den frisk og fuktig. Moisture + har en ny og bedre formel, samt at pakningen er 100% resirkulerbar. Moisture + kommer i tre varianter som er tilpasset ulike hudtyper."

Få rabatt på alt fra Danielwellington.com!

God morgen, skjønnheter! Det er mandag, og selvom det er skolefri, er det tidlig pån' for min del. Veronicones sendte melding i går og spurte om jeg var med å trene tidlig neste morgen. Jeg har en del å få gjort i dag, så da tenker jeg egentlig at det blir sykt digz å starte dagen med en treningsøkt. Herregud jeg trente bein for første gang siden Romerrikets fall for et par dager siden, og fikk mitt livs verste gangsperr noensinne. Stønnet og cringet bare jeg  på en trapp. Dette er dag 3, og det er endelig litt bedre, så lurer på om jeg bare skal trene gjennom hele kroppen i dag. Savner musklene jeg hadde for typ to år siden. Husker jeg hadde et bilde av magen min som gikk viral på instagram pga jeg hadde så tydelig sixpack, hahah, den er long gone nå for å si det sånn. RIP. Skal prøve å få den halvveis tilbake i hvertfall, hehe. Ellers i dag må jeg svare på litt mails nå også skal jeg inn til byn for å kjøpe meg noe jeg har tenkt på leeenge. Følg meg på snapchat (Leandra86) for å se hva :))
Klokke fra Daniel Wellington HER
Topp fra Mango
Skjørt fra Shein HER

Se den fine nye klokken min fra DanielWellington.com! Jeg er en sucker for roségull, og med det svarte i midten? Damn, dette syns jeg definitivt er den fineste de har laget så langt! De har ganske mange nye typer, også lignende til denne, ute. Jeg (og dere) er så heldig at jeg kan gi dere en rabattkode på 15% om dere bruker rabattkoden LEANDRAV på alt fra Daniel Wellington. Den gjelder helt frem til 30. juni :) Wii håper dere går inn og tar en titt!

Uken som gikk // uke 23

Ukens tanke //
Hvor sinnsykt fort og plutselig livet kan forandre seg i løpet av kort tid pga. små, spontane avgjørelser som kan påvirke resten av livet ditt. Livet er bare en rekke av valg som vi tror blir tatt via fri vilje, og det fører hver og en av oss i en retning hvor et nytt valg må taes enten vi vil det eller ikke. Og alle disse små valgene former deg til deg, og fører deg ned én av uendelige stier livet ditt kunne tatt. 

Ukens opptur //  
En kompis sin onkel klarte å resette hele macen min slik at jeg nå har god diskplass! Jeg var først på Eplehuset og hørte med dem, men de skulle jo så klart ha 600kr for det. Fant ut at det var pittelitt bedre å høre med noen andre først, og javisst var det det. Ååå jeg har slitt med diskplassen så utrolig lenge nå så jeg føler jeg har ny pc. Dødsdigg. Ellers må jeg faktisk innrømme at byturen i går var jælla koselig. 
Processed with VSCO with f1 preset

Ukens nedtur // 
Absolutt da jdg hadde brukt en hel dag på å ta bilder til bloggen, også ble alt slettet når jeg la det inn på macen pga full diskplass. Hadebra til det problemet i hvertfall.

Ukens sang // Sånn alt fra The Lovin' Spoonful? Har hørt på Summer in the City jevnlig veldig lenge, men den er fortsatt skamdigg og classic. Daydream er helt sinnsykt fin og deilig, men Nashville Cats strummer en eller annen chord i hjertet mitt, og country-elskeren i meg blir tilfredsstilt herfra til Tennessee. Tror seriøst ikke jeg kommer på noe mer fengende enn teksten i den sangen. At jeg kan få frysninger av en useriøs, ikke-kjærlighetssang er litt villt. Fant kun en bra versjon av Summer in the City på Youtube, men hør gjerne de andre på Spotify eller Tidal.


Ukens TV //
Har ikke sett på TV hele denne uken tror jeg, men jeg har virkelig hatt en musikkvideo- og livekonsertuke. Har kost meg med musikkvideoer og live preformances fra alt fra David Bowie til Bruce Springsteen. Anna og jeg snapper hverandre mens vi ser på samme musikkvideoer og anbefaler hvilken den andre skal se etterpå. Vi kan også finne på å bli sittende i evigheter å se på musikkvideoer fra gamle klassikere når vi er sammen. Da blir jeg faktisk skikkelig jentete og fangirl og frustrert for at jeg ikke ble født tidligere på 1900-tallet enn 98.

Ukens mat // 
Ostekaken fra Starbucks. Say no more.

Ukens throwback // 
Summer of 14´. Beste sommeren i mitt liv. Det været det året er noe av det sykeste som har skjedd Bergen siden svartedauden.

 

Vampire Weekend

sponset

Av og til svipper jeg innom min gamle indie rock-liste og fryder meg over musikksmaken min for fem år siden. Sanger som er deilig å gjenoppdage og nydelig og nostalgisk å høre. Det gikk mye i Vampire Weekend og Mother Mother, to band som ikke klarer å lage en eneste dårlig sang. Tror primært musikksmaken min kan deles i to, mellom populærmusikk på 50-60-70-tallet, til alt i indie og alternative i dag, som fremdeles er inspirert av nevnte tiår. Jeg elsker fargerike, unike sanger hvor dedikasjon, sjel og lidenskap skinner tvers igjennom fra artist til lytter. Jeg er strengt tatt dritglad i country også. Samtidig er jeg på jakt etter å utvide musikksmaken min enda mer, selvom de sjangrene jeg forholder meg til fortsatt innebærer uendelige muligheter igjen for meg å oppdage.
Bukse fra Shein HER

 Jeg får alltid lyst til å si at musikk er min favorittform for kunst når jeg snakker om det, men jeg blir i tvil når jeg ser en bra film eller et kunstverk som treffer meg på en eller annen måte som er vanskelig å beskrive. Eller bare et antrekk som er et fryd for øye, en bok som fargelegger en fargeløs flekk i hjernen din, eller å oppleve en person som føles som et friskt vindpust du ikke ante fantes. Likevel tror jeg egentlig ikke at noe kan sette i gang de samme kjemiske forbindelsene i hjernen min som det instrumenter og stemmer gjør. Kan på mange måter sammenlignes med rus den effekten det har. Av og til lurer jeg på hvor mye mer fattig musikkverden hadde vært uten påvirkning av sansestimulerende substanser.

Jeg vet ikke hva det er med meg og postmodernismen, men det er et eller annet med det ufullkomne som ødelegger tankegangens vel-konsutruerte symmetri, og plasserer bitene sammen igjen på en ny plass, noe som føles merkelig forfriskende.

50's summer shorts

sponsetHeisann dere, hva syns dere om den nye sommershortsen? Den er fra Shein.com og dere finner den herSyns den var så søt og fikk skikkelig 40-50-talls vibe av den. Jeg liker alt som er forhistorisk så denne blir nok brukt mye i sommer. Fin og lett og behagelig til stranden osv.

Går liksom ikke helt opp for meg at skolen er over og at sommerferien har begynt. Kan ha noe med at jeg utsatte så mye bloggarbeid i eksamenstiden at jeg nå har 11 innlegg som skal postes? Tok en haug med bilder i hele går, men da jeg skulle laste dem innpå macen ble de slettet. Ble faktisk helt lamslått, haha, sååå mye bortkastet tid. Har noe med at macen fortsatt sier den har full diskplass selvom jeg ikke har noe som helst på pcen. Men jeg skal få hjelp av en venn til å resete den i dag, for dette går nemlig ikke lengre. I need to get my work done. Jeg hadde jo så mange planer om hyttetur og bli flink på gitar og lese bøker, noe det blir lite tid til når det ene redskapet jeg trenger til å utføre jobben min, svikter meg.

I kveld skal jeg på byn en tur. Ikke mitt rette element, men jeg gleder meg til vorset da as ususal. Det er alltid en million ganger bedre enn byn så skjønner ikke helt hvorfor vi drar. Noen som er med meg på den eller?
 

Mine topp 10 favorittfilmer

Jeg elsker film. Likevel skal det mye til for å fange oppmerksomheten min. Det må  være noe spesielt, noe som skaper en stemning eller beveger en følelse i meg på en måte jeg ikke har opplevd før. Noe som gjør at jeg elsker historien, skuespillerne, cinematografien, manuset. Det er nødt til å være noe særegent slik at jeg ikke bare "ser en film" men blir fortapt i en verden jeg blir fascinert over, bryr meg om og beundrer på en eller annen måte. Jeg har laget min topp 10 liste med filmer til dere, og jeg håper dere skriver dem ned i notatene deres og ser dem på rams de neste gangene dere skal se film, haha. Har lyst til å si at dere ikke kommer til å angre, og at dette er filmer alle  se, men det er vel noe annerledes og særegent i hver og en av oss som gjør at vi har forskjellig smak når det kommer til kunst og kultur. Jeg bare håper jeg klarer å dra noen av dere med inn i mine favorittdeler ved det.

Jeg skal prøve å gi en KORT anbefalelse av filmene og friste dere til å se dem.


En av mine kjerneinteresser, er som mange av dere vet, astronomi. Mystikken, de ubesvarte spørsmålene, alt vi ikke forstår, rått, villt. Universet er favoritttingen min med eksistensen. Så at denne ekstremt vel-lagde filmen hvor mange vitenskapelige hyposer tas i bruk, som tidsreising, sorte hull, ormhull osv. Null overaskelse at denne er på topp. At Christopher Nolan tar på seg en oppgave å lage en film med slikt tema. Jeg kunne ikke spurt om noe bedre.


Denne er vel heller ikke noe surprise. Drøy humor, drøye scener. Blod, vold, sex, smerte, lidenskap, humor og uventede hendelser rundt hvert hjørne. Ikke minst en fantastisk komposisjon som trimmer hjernen. Denne er priiiima. Virkelig helt på topp. Manuset er glimrende og skuespillerprestasjonene er uanstrengt spektakulære. Quentin Tarantinos livsverk spør du meg.


Oldie but goldie. Det er én scene i denne filmen som jeg begynner å grine ca. 10min i forveien av fordi jeg vet hva som kommer. Hjerteskjærende, med de absolutt vakreste ansiktene i hovedrollene. Stemningen er rett og slett idyllisk og min kjærlighet for denne filmen er veldig veldig sterk.


At Matt Damon og Ben Affleck skrev denne filmen sammen i så ung alder imponerte meg grenseløst. Dette er viiiirkelig kvalitet. Ufattelig rørende historie med tema og preg av psykologien. Bøyer meg i støvet.


Hååper jo at de fleste har sett denne. Den mest bittersøte filmen noensinne. Orginalt og kreativt, hele greien. Ingen i verden kunne hoppet inn i den rollen bedre enn Tom Hanks. Koselig men hjerteskjærende film. Mange legendariske sitater.


Denne tror jeg ikke så mange har sett, for jeg hadde i hvertfall aldri hørt om den før jeg helt tilfeldig kom over den på Netflix. Det et en film basert på fiksjonsboken til Carl Sagan, astronomi- og filosofiguuuud. Kunne giftet meg med han. Uansett, filmen er i samme stil og sjanger som Interstellar. Matthew Mconaughey er med her også. Tror jeg er forelsket i han, og når vi først snakker om han, sniker jeg inn en snikanbefaling av Dallas Buyers Club, med han i hovedrollen, hehe, den elsker jeg også.


Min favorittkjærlighetsfilm. Jake Gyllehnall, Heath Ledger og Michelle Williams i hovedrollene. Kunne egentlig giftet meg med alle tre. Noen av favorittskuespillerne mine samlet i verdens vakreste og tristeste kjærlighetseventyr om et homofilt par på 60-70-tallet. Finn frem lommetørklet og vis den gjerne til homofober. 


Også en av Quentin Tarantinos kunstverk. Igjen drøy humor, absolutt geniale replikker med orginale og sjokkerende scener. Forventet ikke noe annet av favorittreggisøren min, men man kan jo ikke unngå å bli overasket over hvor gode filmer det faktisk går an å lage heller.Det er noe med stemningen i denne filmen, og det krypende foraktet du føler ovenfor karakteren til hovedpersonen Kevin Spacey. Å påta seg en rolle og spille så pervers og motbydelig er beundringsverdig herfra til månen. Se denne folkens. Ekstremt rar og spesiell og litt ekkel, men det er det som trengs.


Umulig å ikke bli fullstendig revet med av skuespillerne her. Perfekte for rollene sine. Margot Robbie? <3 Leonardo Dicaprio - han i hovedrollen er nesten en garantert kvalitetssikring av filmen. De 13 første filmene som kommer opp om du søker på Leonardo Dicaprio movies, absolutt elsker jeg. Og det er litt sykt å si. Jeg syns dette er en av hans beste da. Underholdende hvert eneste sekund, og selvom jeg ikke har mye til over for økonomi, så elsker jeg økonomi akkurat i denne filmen. Man blir jo fullstendig oppslukt og oppspilt av det sinnsyke luksuslivet som fremstilles.

Noen av disse filmene dere har en spesiell formening om? Eventuelt filmer dere har lyst å anbefale til meg basert på hva jeg liker?
 

Offesielt sommerferie

Sååå deilig! Jeg var så uendelig skjelven og nervøs da jeg gikk inn for å ha RLE-muntlig i dag, men det gikk heldigvis sykt fint. Både læreren min og sensor var driitsøt og skrøt sånn av begrepsapparatet mitt og kunnskapene om hele pensum så det ble 6! Virket som de var kjempefornøyd og da ble jo jeg det også selvsagt. Tror jeg skalv enda mer av lykke da jeg kom ut. De sa at det virket som om jeg ikke var nervøs siden jeg svarte så rolig og kontrollert men det er bare sånn jeg er av natur, på innsiden var jeg pissssnervøs, men samtidig ganske sikker på fagstoffet? Var heldig og fikk spørsmål om ting jeg er interessert i og kunne mye om så da bare pøste jeg på. Wiii, for en digg følelse.

Nå er jeg søren meg ferdig med videregående skole. Husker det som om det var i går at jeg satt og skrev om første skoledag på vgs i 2014... Det hele er ganske bittersweet. I kveld skal trinnet samles og feire litt, så er det kun avslutning igjen neste uke før det er farvel. Ber til alle værguder om sol fremover. Jeg har planer om å lese en haug med bøker og bli flink på gitar denne sommeren. Og dra mye på hytten, tilbringe tid i fred og ro der alene, men også invitere litt venner opp. Trenger litt stueforandring og har fått låne hytten av bestemor. Der er det så idyllisk og nydelig om sommeren så det kan bli veldig deilig.

Skal begynne å ta noen freshe bilder igjen nå som eksamenstiden er over, men her er et lite bildedryss fra kamerarullen min i det siste.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Min helg + eksamenstrekk!

Jeg har hatt en herlig pinsehelg på Sotra i hele fire dager, og jeg blitt kjent med masse fine mennesker og third wheelet Malin og kjæresten. Sov hos dem og ble servert frokost, fikk egen seng og dusjet og ja, gjestfriheten var syk i hodet. Ble helt overveldet. Kvelden tilbringte vi først på fredag på konsert med noen venner av Malin som var dritflinke. Lørdagen dro vi på fest, styrte musikken og snakket om politikk og musikk. Og på søndagen satt vi et par stykker i et nøst, spilte gitar, sang, grilte, snakket om filmer, og igjen, musikk og politikk. Kunne ikke funnet et bedre sted for meg å være enn i selskapet deres denne helgen. Så det hele var egentlig utrolig hyggelig og veldig spontant av meg. Derfor har jeg heller ikke hatt tilgang til pcen slik at jeg kunne fått blogget :( Og har vært så caught up i virkeligheten at jeg har nesten ikke tatt et eneste bilde. Bare det jeg har lagt ut på snap (Leandra86)

Nå er det virkelig tilbake til virkeligheten, for i dag var det nemlig eksamenstrekk! Jeg kom opp i RLE, noe som er helt ok. Får 6 i alle fagene jeg kunne komt opp i, så det er veldig chill! (untatt medie ofc, for der kan man sove seg til en 5er, hehe) og hadde eeegentlig et hemmelig ønske om å komme opp i norsk? Har blitt så glad i det den siste tiden. Menmen, kan ikke klage. Jeg hadde egentlig bare tenkt til å ta en liten svipptur innom for å si hei og hade, selvom jeg burde dive in to religion akkurat nu. Gud, så digg det hadde vært å trukket et tema i filosofi-kapittelet i morgen. Da hadde jeg sovet til jeg skulle inn til sensor tror jeg. For det ble ikke særlig myye soving eller spising i helgen. Bare øl og vin. Så dere kan tenke dere jeg var knekt i går, men worth it. Okei, NÅ er det skole. Fortell gjerne hva dere andre avgangselever kom opp i!

Processed with VSCO with f3 preset
 

Verdens beste smoothie med ÉN ingrediens

Denne smoothien består av favorittfrukten min, honningmelon, som smaker helt nydelig blendet i en blender. Anbefales!

Har lyst til å si god morgen, med tanke på at jeg (denne egentlige morgenfuglen, som endelig har lært seg å sove lenge) nettop har våknet. I går var en kjempefinkveld, som jeg i utgangspunktet hadde dobbeltbooket. Jeg skulle både i 18-årsdag og i en konsert på Sotra hvor en jeg kjenner skulle spille. Jeg rakk begge deler jeg! Kjørte frem og tilbake og over alt og hadde konsert med meg selv i bilen, så det var en veldig fin kveld hvor jeg faktisk ble kjent med mange nye, hyggelige mennesker og koste meg i fint selskap. I dag skal jeg ut på landet igjen og være med på bygdefest, wiii. Gleder meg. Ha en fin lørdag, alle sammen!

Sannhet og demokrati

Nå hadde jeg tenkt til å dedikere dagen til eksamensøving, men det ble fort en treningsøkt, fjelltur med Malin, to blunder og en middag. (og et blogginnlegg mehe) Da jeg hadde tenkt til å begynne å øve, oppdaget jeg noen spørsmål i kommentarfeltet angående hifi-eksamen i morgen, og om hvordan jeg hadde tenkt til å forbrede meg. I morgen er det nemlig eksamen i historie og filosofi! Vi fikk vite temaet i dag, og det ble "sannhet og demokrati". Absolutt ikke det beste temaet for meg. Det er altfor samfunnsfaglig og dagsaktuelt. Jeg leser så og si aldri nyheter og er altfor dårlig med å holde meg up to date på den fronten. Gammel historie og generell, abstrakt tenkning aka filosofi, er mitt felt. Men hva som foregår i dag derimot? Jeg vet ikke, det bare oppsluker meg ikke i like stor grad.

Det er jo et enormt tema, og om dette innlegget skulle blitt en ordentlig eksamenshjelp til i morgen, hadde det blitt milevis langt. Men liiiitt kan jeg vel svare på. Vi vet jo ikke hva oppgaven er enda, men jeg regner med det kanskje blir relevant å nevne hva et demokrati er, hva det trenger (stemmerett, ytringsfrihet, maktfordeling osv) og ulemper og fordeler med det. Samt hvordan det settes under press i dag via populistiske bevegelser og overflod av desinformerte nyheter på nettaviser og sosiale medier. Når det kommer til sannhet, er det nok lurt at vi skriver om bruk og misbruk av historien, typ unskyldninger og begrunnelser for jødeforfølgelse i Tyskland eller nasjonsbygging i Norge. Også hva som skal til for at noe er sant, kildekritikk, kildekriterier osv. Også kommer jeg sikkert til å snakke litt om retoriske knep fra politikere, taler og hvilken effekt ditt og datt har på samfunn. 

Processed with VSCO with f3 preset

Som dere ser, liiite filosofi og mye drøfting rundt samfunnproblemer. Jeg kommer til å lese de sidene i hifiboken jeg føler er relevant for temaet og se om jeg finner noen lure artikler på nett jeg kan lagre å ha med meg i morgen. Pluss det læreren har lagt på Itslearning. Alt som handler om demokrati, populisme, sannhet og løgner i media, og sikkert noen høyrevennlige artikler. 

Vet ikke om jeg har så mange andre lure tips til dere, dessverre. Jeg setter i gang med å lese de relevante sidene i boken nå, og oppretter meg et word-dokument med viktige ting jeg vil huske fra alt jeg leser i dag. Jeg tar med meg både oppgavearket, historie-, hifi-, og medieboken på eksamen i morgen. Så satser jeg på at oppgaven blir bra og at jeg får vist det jeg kan. Lykke til, til dere andre som kom opp i historie og filosofi! Og andre eksamensfag selvfølgelig <3 

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017


Hei! Jeg er Leandra, en 20-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du møte deler av mitt liv liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, skjønnhet, mat, livsstil, filosofi og mange andre tanker. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com