hits

Fra mentalsykehus til botanisk hage

For et par dager siden fikk jeg det plutselig for meg at jeg skulle pusse opp rommet mitt. Solfrid var på besøk en morgen og viste meg et nytt nattbord hun hadde kjøpt, og der var det gjort. Det gikk opp for meg, rommet mitt er en basic bitch. Det er kjedelig og har null personlighet. Det er hvitt som et sykehus og veggene er tommere enn hodet ditt etter du har lest siste Hunger Games-boken. Jeg trives jo på rommet mitt, men det er fordi det er mitt sted liksom. Ikke fordi det er noe spesielt fint. Og det er litt dumt, for omgivelser har mye mer å si for psyken til mennesker enn man tenker over. Omgivelser, interiør og eksteriør kan påvirke sinnstemningen i alle slags retninger. Det er en av grunnene til at jeg byttet skole for to år siden. Fra trange, mørke, gamle ganger til et stort, lyst, fargerikt og åpent bygg man blir mye lettere til sinns av. Det hadde all verden å si for trivsel og inspirasjon for meg. Søk opp fargepsykologi, så kan du lese om hvor mye farger i rommet du befinner deg i faktisk har å si for hvordan du føler deg.

Ops, dette var ikke meningen å bli et innlegg om menneske og psykologi, men nemlig at jeg holder på å pusse opp rommet mitt! (som noen kanskje har fått med seg på snap, Leandra86) Rommet mitt hadde jo et ganske bra utgangspunkt da, og jeg kunne gått for hvilken som helst stil. Nå har nye planter, møbler og dekor har forvandlet mitt tidligere mentalsykehus til en botanisk hage. Det har gått fra Vincent Van Goghs ekspresjonisme, til Claude Monets impresjonisme. At jeg ikke har gjort dette før?


Balto på luftetur og titter inn vinduet mitt. 

Jeg er ikke ferdig enda. Jeg skal få byttet ut den svære sofaen min med en gul stol og flytte litt rundt på de nåværende møblene. Jeg har et bilde i hodet mitt av hvordan det skal bli til slutt, og jeg gleeeder meg. Det dumme er at jeg ikke kan flytte sofaen ut før om en måned, så jeg får smøre meg med tolmodighet frem til da. Her er en liten forsmak i hvertfall.


Svart hylle og plante fra IKEA. Avokadoplanten var en gave fra søsteren min. Clapboard fra Flying Tiger Copenhagen.

Beholder litt av Van Gogh-stemningen likevel, og planter solsikker!!! Solsikker har alltid vært favorittblomstene mine. Syns ikke noen kan måle seg med dem, og jeg har lenge tenkt at jeg vil kjøpe meg en. Men det blir mye mer personlig og kjærlighetsfylt, tenkte jeg, hvis jeg planter mine egne! Jeg plantet dem for under en uke siden, og de har allerede begynt å spire. Dere kan tro jeg hoppet i taket da jeg oppdaget dem i morges <3 Skal holde dere oppdatert på babyene mine. Bilde fra Desenio, kaktus fra IKEA, solsikkefrø og tilbehør fra Mester Grønn.


Vase og falsk blomst fra Kremmerhuset. Buddha var en gave. Bilde fra Desenio.


Friske blomster fra hagen tok seg bra ut i denne saken fra Kremmerhuset.
 

Jeg brøt fasten

I går brøt jeg ramadan, da jeg utførte "tungt arbeid", noe som egentlig er lov, men føler likevel jeg feilet. Jeg bærte noen tunge møbler fra varebilen og inn til rommet mitt før jeg måtte sprinte for å rekke en buss jeg skulle ta ut til Malin som jeg skulle gå tur med. Det ble rett og slett så mye på en gang at jeg følte meg skikkelig uvel, og jeg gikk til en butikk i nærheten og kjøpte vann og sjokolade. Man skal jo bryte fasten når man kjenner at det går ut over helsen, og jeg føler det var det jeg gjorde, samtidig som jeg følte meg ganske weak mentalt (og fysisk så klart)

Jeg ga meg etter pinlig få dager syns jeg, men jeg føler at jeg har erfart noenlunde hvor utfordrende det er i hvertfall. (Tro meg, det er utfordrende) Jeg har en kollossal respekt for de som klarer dette ordentlig en hel måned. Wow. Det er virkelig et pågangsmot og en viljestyrke på høyt nivå. 


Caps fra H&M
Genser fra Urban Outfitters
Bukse fra Junkyard HER (lignende)

Nå har jeg lyst til å starte et sunt, og normalt kosthold igjen og ikke minst begynne å trene. Jeg vil føle meg bra og spekket med energi hver dag denne sommeren, og i morgen er jo første dag i første sommermåneden. Da skal jeg ta vare på helsen min og blomstre slik at jeg er klar for anything <3 Ha en super onsdag, dere.

Uken som gikk // 21

Ukens tanke //  
Har tenkt mye på hvordan det er å være ordentlig sulten og ikke kunne spise, pga Ramadan naturligvis. Og hvor ufattelig mye mer man setter pris på det når man først får mat, etter å ikke ha kunnet spist på lenge.

Ukens opptur //
Vet ikke helt, det har vært en generelt fin og sosial uke. Men om jeg må velge, så tar jeg lørdagen, hvor vi hadde typ 25 grader og sol i Bergen. Det var første dag med Ramadan, og jeg tror ikke jeg har opplevd en større glede enn det måltidet jeg spiste lørdagskveld før jeg dro ut med venner senere, og kom hjem klokken halv fire om natten, med en fortsatt lyseblå himmel over meg. Det var en fin kveld det. 
Processed with VSCO with f1 preset

Ukens nedtur // 
Hele klesskapet mitt ramler sammen. Jeg har jo en garderobe fra Garderobemannen (Ditt navn er kvalitet, my ass), og jeg sverger alle skuffene er ødelagt, sitter fast og ramler ut. MÅ få fikset det snarest. Det vil si - pappa må fikse det. Jeg er fullstendig fortapt når det kommer til handy mandy greier.

Ukens TV //
Jeg har så lyst til å dedikere et eget innlegg til denne filmen. Jeg anbefalte den på snapchat for et par dager siden. (Leandra86) Filmen heter Captain Fantastic, og den har fått mye bra kritikk. Fantastisk konsept jeg var livredd for at de skulle ødelegge. Men jeg bøyer meg i støvet for regissøren. Spektakulære skuespillerprestasjoner, estetisk vakre scener, morsom, lighthearted, men samtidig rørende og rivende. Intelligent og sorgmuntert manusskript. Jeg elsker faren, som er hovedpersonen, og heide på han gjennom hele filmen. Please gjør meg en tjeneste og søk den opp, og gi en lyd om du ser/har sett den. Tror seriøst det er en av mine nye favorittfilmer.

Ukens mat //
Dadler, haha. Det er jo tradisjon å bryte fasten om kvelden med dadler, og det har jeg gjort. Det passer med sykt mange forskjellige middager egentlig.

Ukens lættis //
Hadde besøk av noen venner på søndag/igår og vi så den ene episoden av Kollektivet som heter Borgelig Regjæring hvor de gjør et fantastisk mislykket forsøk på å snakke gammelnorsk, hahah. Jeg har lest noen få gammelnorske bøker, typ Henrik Ibsen og Knut Hamsun. Og jeg sverger - du begynner å tenke på gammlenorsk etter å ha lest en sånn bok. Anyway, vi tok helt av med å begynne å preike gammelnorsk og det er så jææævlig tidig. Det er så formelt at det går ikke an å ta det seriøst et sted.

Ukens sang // 
Meet me in the morning av Bob Dylan er skamdigg å høre på.

Ukens throwback //
Fant et bilde av meg og babybrother i bloggarkivet. Her er vi modeller i snøen i typ 2010.
 

En tid for å prøve nye ting

I dag har Anna og jeg bestemt oss for at vi skal på fotballpuben å se brannkamp. Frivillig, bare for moroskyld. Vi var i byn på onsdag da Manchester United spilte mot Ajax, og det var helt vill stemning. Så vi er bestemt på å sitte oss på fotballpuben å se fotballkamper når det er viktige kamper. For selvom vi er lite fotballinteressert, er det gøy når du går inn for å se en kamp liksom. Husker jeg syns VM i 2014 var dødsgøy. Jeg satt i en bar på Gran Canaria da Tyskland slo Brasil 7-1 elns, omringet av tyskere. Dere kan teeeeenke dere den stemningen. Fysøren så kos. Lærte meg navnene på en haug av fotballspillere gjorde jeg også under VM. Ofte de kjekkeste da, haha. Men en gang kunne jeg faktisk navnene på over 12 fotballspillere på Liverpool da jeg hadde en kjæreste som lærte meg dem. Liverpool er vel det eneste fotballlaget i verden jeg faktisk bryr meg litt om, og ønsker at skal vinne. Alle gutter i livet mitt som har stått meg nærmest har nemlig heiet på Liverpool av en eller annen grunn. Far, familie, kjærester. Sykt tidig, så nå heier jeg på dem egentlig bare fordi det betyr at folk rundt meg blir glad, haha. Man merker det så utrolig godt på humøret til gutter når favorittfotballlaget deres har vunnet. Pappa som egentlig er en stille, rolig mann av få ord, blir plutselig så munter og smilende. Haha, såå skjønt.

Jeg tror dette er året for å prøve nye ting for meg. Ramadan, fotballkamper, vært på masse museum, dratt på byn. Så holder jeg også på å pusse opp rommet mitt! It's going good so far. Viktig å berike livet sitt med litt kultur og litt nytt utenom den vanlige A4-hverdagen. Alle mulighetene ligger der, man må bare være åpensinnet, så vet man aldri hvor veier fører hen. Skamklisjé. Men klisjéer blir alltid en klisjé for en grunn. De er sanne. 


Denim overall HER.

Gårsdagens fasting og festiviteter

Fastingen i går gikk... bra? Samtidig ikke, da jeg var grååådig slapp og sulten, verst mellom kl.11 og 16, og det er jo ganske lenge. Jeg kjørte ut til Solfrid ganske tidlig på dagen, og vi lå og solte oss der en stund. Jeg sovnet vel i solen i firetiden og da jeg våknet var jeg ikke sulten lengre. Pleier alltid å være ganske mett etter jeg våkner fra naps, men blir fort sulten igjen. Jeg bestemte meg for å følge tiden for solnedgang og soloppgang i Mekka, fordi jeg er weak og har null hjelp av de jeg bor med til å stå opp og spise de vanlige, store måltidene etter solnedgang og før soloppgang. Så en litt custom made Ramadan får være godt nok for agnostiske meg. Jeg følte likevel jeg fikk litt essensen av det da jeg endelig skulle spise igjen. Man setter virkelig pris på det måltidet man spiser når man ikke har spist på lenge, i hvertfall når man ikke har kunnet spist på lenge. Jeg brøt fasten i 7-tiden med dadler, som er tradisjon i Ramadan. Vi lagde også søtpotetfries som var utrolig gode med dadlene, så drakk jeg masse vann, juice og spiste jordbær. Fastingen var verdt det når belønningen var så utrolig digg. Solfrid er vitne på hvor mye jeg satt pris på det måltidet. Beste jeg har spist på lenge. 

Resten av kvelden følte jeg meg helt fantastisk, og hadde det utrolig kjekt. Jeg satt og "vorset" litt med Lisa og Solfrid som skulle videre på en fest. Jeg kjørte bil i går, og svingte innom Veronica som også hadde jentevors. Så stakk vi på byn hvor jeg faktisk koste meg masse i edru tilstand helt frem til klokken 3 om natten. Overaskende morsom, spontan og varm kveld med masse kjærlighet og fine venner. Jeg spiste mer mat og drakk masse vann før jeg la meg, og nå er jeg klar for en ny dag med fasting. Wææ, håper denne blir litt lettere. Har hørt de første dagene er verst, så jeg er bestemt på å komme meg gjennom dem! 

Processed with VSCO with f1 preset
The hostess

Processed with VSCO with f3 preset
Det er så koselig der hvor Solfrid bor. En lang, men utrolig idyllisk kjøretur jeg alltid blir emosjonell av å kjøre. Er så vakkert der. 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f1 presetProcessed with VSCO with f1 preset
 

Været i går var ubeskrivelig perfekt, og i dag er en sånn morgen man våkner opp og innser hvor utrolig glad man er i vennene sine, fordi man koste seg sånn dagen før. Håper været kan fortsette, slik at denne sommerstemningen kan vare lenge. Lever for solfylte dager og lange, lyse netter. Himmelen var dønn lyseblå da jeg kom hjem i halv-fire tiden i natt, og det skinte gult av soloppgangen over fjellene. Jeg gikk med shorts, topp og en lett cardigan uten å fryse. Det var sånn mild sydenvind. Ingenting gjør meg gladere enn den milde sydenvinden midt på natten.

Nå skal jeg sette meg på terassen å lese litt i det milde været. Vi snakkes senere!

Jeg skal faste i Ramadan

 

Image and video hosting by TinyPicSolbrillene finner dere her.

I kveld begynner ramadan. Ca. 1 milliarder muslimer over hele verden skal ikke spise etter soloppgang eller før solnedgang i en hel måned. Jeg syns det virker som en helsikkens prøve for viljestyrken, og har tenkt lenge at jeg har lyst til å prøve. Har noen muslimske venner, og spesielt én som har lært meg masse, og gitt meg tips og triks for hvordan faste under Ramadan. Wæææ, er dritnervøs men jeg MÅ prøve. De sier de første dagene er verst, så blir du vant til det. Men å ikke spise i løpet av en hel dag, det har jeg faktisk aldri gjort. Eller aldri behøvd å gjøre. Men tenk, mens de 1 milliarder menneskene faster i 1 måned, er det enda flere i verden som faster ufrivillig hver dag. Jeg tror jeg har godt av å kjenne hvordan det er. Det er også andre religiøse og spirituelle som faster av mange forskjellige årsaker; Indre spirituell renselse, test for vilje og utholdenhet, mindfulness og ikke minst for å erfare sultfølelsen hos fattige, som er en stor motivasjon for meg. I tillegg er det mange helsefremmende aspekter ved forskjellige typer fasting man kan lese om over alt på nettet. Nå skal det også sies at fasting skal brytes med en gang man kjenner at det går negativt ut over helsen. 

Det som blir litt utfordrende, er at Norge nesten er på sitt lyseste de kommende ukene. Solen går ned rundt halv elleve og står opp halv fem. Ikke så mange timer å spise på. Men nå har jeg søren meg skrevet det på bloggen, og da må jeg pinade klare i hvertfall én dag, haha. Jeg har siktet meg inn på en uke, men jeg har virkelig null peiling på hvor vanskelig det kan bli. Fy søren, jeg har ikke vært så nervøs for noe siden... vet ikke. Jeg er mer nervøs for ramadan enn eksamen liksom. Herregud, hva er det jeg begir meg ut på? Ønsk meg lykke til!

En ny venn

Gårsdagen var fin og spontan! Anna og jeg vandret rundt i hele Bergen sentrum på jakt etter det perfekte stedet å spise. Vi endte opp på Madame Felle og spiste en digg quesedilla. Senere gikk vi på Deli De Luca, kjøpte kake og satt oss forran Bergens beste gatemusikant og hørte på musikk. Jeg spurte om han kunne spille Johnny Cash, og han spilte en av de mindre kjente låtene, "Folsom Prison Blues." Også en av de diggeste, spør du meg. Da vi var ferdig å synge den, sa han "I'd never take you for a Johnny Cash gal. I'm surprised you know that song." Jeg svarte "Anything from the 50s', 60s', 70s'." Han sa at det var "right up his alley," så kom han bort og hilste og sa han het Richard<33 Dritkoselig, lover han står på Torgalmenningen og synger og lager stemning hele året rundt. Du ser han alltid på vei hjem etter en natt på byn, så jeg ble litt starstruck da han kom og snakket med oss. Han måtte dra for å se en fotballkamp, så da dro jeg og Anna og sang karaoke på Fotballpuben. Vi ga oss på topp da vi hadde sunget Piano Man med en gammel mann. Et par timer senere på vei hjem, står Richard og spiller igjen og sier, "here come's a song from the 70s'" Så spilte han Stairway to Heaven før jeg og Anna måtte rekke bussen. En meget musikalsk og koselig kveld må jeg si. Skulle ønske jeg tok flere bilder, men alt jeg har er et bilde av maten vår.

Processed with VSCO with f1 preset

Og forresten, pappa (som jobber der) tok bilde da vi sang Piano Man. Og jeg så et par andre mobiler blinke mot oss også, hahah.

Processed with VSCO with f1 preset

I dag er det jo Kristi himmelfartsdag, noe som passet meg dårlig da jeg skulle på Kiwi for å kjøpe snop til gårsdagens Paradise. Stengt fordi Jesus dro opp til himmelen for nesten 2000 år siden :/ Jaja, i kveld skal jeg besøke en gammel klassekamerat fra ungdomsskolen jeg tydeligvis lovet for tre år siden å besøke når han flyttet på hybel. Ha en fin Krisi himmelfartsdag. 

Min mening om det norske skolesystemet

adlink

Wiiii, da var 2 av 4 eksamen unnagjort og det føles så DIGG. Norsk hovedmål er i boks og oppgavene kunne ikke klaffet bedre med meg i dag. I kortsvarsoppgaven skulle vi analysere et moderne dikt. Modernisme, fremmedgjøring, undring, individualisme og menneskets indre sjeleliv er noe som jeg begeistrer meg for herfra til astroidebelte mellom Mars og Jupiter, samtidig som det gir meg gode doser eksistensiell angst også, heheh. Jeg fikk heldgivis sjansen til å blande inn modernismekunnskaper i langssvarsoppgaven også. Jeg valgte oppgaven hvor vi skulle sammenligne et utdrag fra Henrik Ibsens "Et dukkehjem" og et utdrag fra "Skam" hvor det foregikk en samtale mellom Noora og William, hvor Noora prøvde å overbevise William om å ikke dra fra henne og reise til London. Husker dere? Vi skulle se begge tekstene i kulturhistorisk sammenheng og vise kunnskaper om de forskjellige tidsepokene de levde i.


Hvit strandtopp her

Jeg syns egentlig dette er et interessant tema å ta opp på bloggen min, og jeg har egentlig aldri delt noe jeg har skrevet i en skoleoppgave her før. Mest fordi jeg tror det hadde blitt for akademisk, formelt og kjedelig for lesegruppen min. Men også fordi det er sykt skummelt og jeg føler meg litt sårbar når jeg deler noe sånt?? Det er jo bare ment for sensor sine øyne. Jeg er anonym og kan egentlig skrive hva jeg vil uten direkte kritikk eller tilbakemelding fra hele Norge... Men nå er det jo faktisk snakk om Skam her, haha, og jeg har lyst til å dele en av de mest interessante obersvasjonene jeg gjorde av Nora i Ibsens "Et dukkehjem" og Noora i "Skam". Det er egentlig et tema jeg kunne tatt opp på bloggen utenom også. Her er et lite utrag fra oppgaven min, endret litt på av plagiatmessige grunner:

"Nora fra "Et Dukkehjem" virker overbevist om hva hun vil. Nemlig å være et sterkt og fritt menneske løsrevet fra kvinnerollens forventninger og sin ektemanns krav. Livets forutbestemte og klare retningslinjer i form av jobb, kjønnsroller, religiøs tro og familieliv var så godt som selvsagte på 1870-tallet. Å frigjøre seg selv fra dette, oppstod som en motreaksjon på de tradisjonelle mønstrene som preget livet på denne tiden. Noora fra "Skam" derimot, lever i en tid som er et resultat av 18- og 1900-tallets kamp for kvinnefrigjøring, og finner seg selv i en tilværelse så fri, ja, nesten fortapt, at hun ønsker noe å lene seg på, en kjæreste. Det virker som om hun forsøker å klamre seg til noe stabilt fordi hun har mangel på klare og definerte svar i livet sitt, noe som oppleves av samtlige ungdommer i dette århundre."

Jeg må faktisk være irriterende med dere nå, for jeg vet så mange er uenig med meg - men jeg så ufattelig glad og takknemlig for skolen. De to siste årene med norsk på videregående har vært noen av de mest givende og intellektuelle timene i mine 13 år på skolegang. Det samme kan sies for samtlige andre fag også. (Kremt, historie og filosofi) Og jeg vet det er superpopulært å trashe skolesystemet i Norge ogsånn, men for meg hadde det vært å lyge. Jeg vil oppfordre alle til å i hvertfall prøve å ha en positiv og åpen innstilling til skolen. Det er i hvertfall den som i enorm grad har formet meg til den jeg er, fargelagt personligheten min og matet nysgjerrigheten min. Kunnskap om forskjellige ting er det som gjør mennesker til den de er, og skolen har gitt meg et perfekt grunnlag til å søke videre kunnskap i det som har oppslukt meg mest, slik at jeg kan videreutvikle meg til det mennesket jeg vil bli. Jeg er så takknenmlig. Og det er så mange lærere som fortjener verdens største takk og klem. De har virkelig en av de mest essensielle jobbene i verden. De bærer fremtiden på sine skuldre.

Jeg koser meg når jeg skriver eksamensbesvarelser, og gleder meg over å kunne vise fram alt det nye jeg har lært den siste tiden - ting som jeg ikke hadde peiling på bare for noen få år, til og med måneder siden. Hvor fint er ikke det å tenke på? Hvor mye vi har vokst på grunn av skolen?

Nå har jeg en uke skolefri før det braker løs med historie- og filosofieksamen neste fredag. Det blir spennende, og det nærmer seg slutten! I dag skal Anna og jeg feire at det gikk bra på eksamen og gå ut å spise. Feire det som feires kan sier nå jeg. Skulle til å skrive god helg, for jeg har litt helgefølelse nå, men jeg ønsker dere alle i hvertfall en superfin onsdag!

Aldri mer nynorsk noensinne

I dag ble jeg ferdig med 1 av 4 eksamener, og den verste er heldigvis overstått. Det vil si nynorsk. Det er som jeg snappet til vennene mine da jeg var ferdig; Selve besvarelsen min er en åpenbaring fra Gud, men nynorskgrammatikken er Lucifers urinveisinfeksjon. En liten overdrivelse, men å reflektere over forestillingen om det norske er riktig nok gøy for meg. Syns det er superinteressant, og jeg trakk inn og utdypet basicly alt jeg skrev i første avsnitt i 17.mai-innlegget mitt litt lengre ned pluss masse annet selvsagt. Når det kommer til nynorsken min, ser jo alt riktig ut når jeg ser på det???? Men jeg kan garantere at det er utallige feil. Jaja, det å være flink i nynorsk er noe jeg verdsetter langt mindre enn kunnskap om norsk litteraturhistorie, som jeg ser på som både interessant, morsomt og viktig. Så får jo vi bare se hva sensor velger å vektlegge når han/hun retter. Jeg pleier som regel alltid å få en karakter lavere enn det jeg ville fått på en heldagsprøve. Sånn går det når du er pus med alle lærerne :/ Hehe, neiiiida ;) Blir spennende uansett.

Men det som er det diggeste; Aldri... og da mener jeg aldri mer nynorsk noensinne. Helt sykt, det er såvidt et eget fag på skolen. Bare noe læreren bestemmer seg for å snakke litt om en tilfeldig time i halvåret. Aldri ordentlig opplæring elle jevn vedlikehold av kunnskapene. Også kommer vi opp i eksamen i det? Haha, hvem er det som er så dum og trodde det var lurt? Å lære om det, ja greit. Men eksamen, wow, okei. No thanks.


Buksen er dessverre solgt ut men jeg fant den blant mange andre fine på Romwe her.

Ellers i dag har jeg vært på et trial shift for Sumo, hvor jeg kanskje skal begynne å jobbe når de åpner restaurant i bydelen min til høsten. Så jeg har egentlig bare jobbskygget et par servitører der og tatt inn en haug med informasjon. Krysser fingrene for at de likte meg og vil ha meg med videre. Får en tlf angående det i morgen etter atter en norskeksamen. Denne gangen heldiggvis på mitt eget skriftspråk. 

Uken som gikk // 20

Ukens tanke //
Jeg har vært alene hjemme en del dager og jeg både elsker det og syns det er en smule ensomt. Jeg blir på en måte et mye mer tenkende, men samtidig autentisk menneske når jeg tilbringer tid for meg selv og har hele huset for meg selv. Jeg gjør mye mer enn jeg vanligvis ville gjort. Helt tilfeldige ting som å spise kvelds i solnedgangen på terassen. Ligge meg i sofaen å lese. Gå på lange turer i fjell og korte turer i nabolaget. Det er deilig å ha det så stille rundt seg, men det er akkurat som om noe mangler. Vi mennesker er jo flokkdyr, og biologisk sett, lever og bor mennesker sammen. Så jeg antar det er det som er sunnest, men det er likevel litt befriende og inspirerende å leve for seg selv.

Ukens sang // 
Tror det må bli Down in Mexico av The Coasters. Jeg fant den i Quentin Tarantinos film, Death Proof for en stund siden, og trodde jeg var den eneste i verden som hørte på den. Så fyrte jeg den på en gang på stranden, og da det viste seg at en av mine beste venner, William også kunne den, har vi sunget den med en voldsom innlevelse og entusiasme hver gang vi tar den på. Vi tok den på på fest på fredag, og det bliiir stemning. Den er fet.

Ukens opptur //
Leserstatistikken min denne uken ha føket til værs! Jeg har vært både motivert og aktiv på bloggfronten og det har lønnet seg ser det ut som. Tusen hjertelig takk til hver og en som klikker seg inn her. Det betyr masse masse at folk ser det jeg produserer. 

Ukens nedtur // 
Det må bli både at jeg sippet på cola med brukte snus oppi og ble grisekvalm natt til 17. ofc :)) Men det var heller ikke så chill å få kork i vinen når jeg skulle kose med ordentlig med rødvin for første gang på 1mnd.

Ukens mat //
Mine hjemmelagde søtpotetfries. Det ble spist i hvertfall tre søtpoteter av meg forrige uke.
Image and video hosting by TinyPic

Ukens TV //
J
eg så en film som heter The Choice, og likte den utrolig godt. Vakker og rørende film! Historien er av Nicholas Sparks, som står bak blant annet The Notebook, The Last song og Dear John, så filmen er i samme sjanger. Perfekt om du trenger en kjærlighetsfilm!

Ukens throwback //
Hahah, ååå søskene mine Aaron, Rebecca og meg. Familien var å besøkte Rebecca i Minnesota, USA da hun gikk et år på High School der. Kan ikke tro at jeg faktisk er eldre enn det Rebecca var på dette bildet. Her var hun 17, som vil si at jeg er to år eldre enn henne nå. Wææ det er sykt.

Oppskrif på (vb) søtpotetfries og hjemmelaget aioli

Å få til de perfekte søtpotetfriesene er en kunst. Sprø utenpå, bløt inni. De komme adlri til å bli like sprø som de du kan kjøpe på restaurant, for de bruker en helt annen teknikk. Men i det siste har jeg perfeksjonert mine så godt jeg kan. Dessverre har de siste gangene jeg har fått dem til så perfekt, blitt laget med øyemål uten å følge noen spesiell oppskrift. Men én stor forskjell har det vært - søtpotetene jeg har brukt de siste gangene har vært utrolig ferske og gode. Jeg har sett med en gang jeg kuttet dem opp at de var modne og i nydelig stand. Da har de en stek og klar oransjefarge og ser fuktig og saftig ut. Usikker på hvordan du kan kjenne dem igjen på butikken, men mine er kjøpt på Kiwi, som ofte har veldig god kvalitet på frukt og grønt.

Oppskrift på søtpotetfries:
Jeg kutter dem opp i så tykke biter som jeg ønsker. Jeg liker dem ganske tjukke for da blir de saftigst. Jeg legger bitene i en plastikkpose, heller over en desj med olivenolje og rister posen til jeg kjenner at alle har et tynt lag med olje over seg. Så siler jeg over et lite lag med maizenamel og rister posen igjen til jeg ser at melet er borte og bitene ser litt mer klebrig ut. Hvor mye av disse to ingrediensene du trenger, avhenger av hvor store søtpotetene er og hvor mange du har. Man må rett og slett prøve seg litt frem. Deretter sprer jeg dem på et stekebrett med bakepapir. Setter dem på 225grader varmluft i ovnen i 30min, tar dem ut, snur dem med gaffel slik at de blir like stekt på begge sider, og tar dem inn igjen i 10 nye minutter. Voíla, de er ferdig.

Oppskrift på hjemmelaget aioli:
Jeg ante ikke at det var så lett å lage hjemmelaget aioli. Det finnes flere forskjellige måter å gjøre det på, og det finnes oppskrifter som har flere ingredienser enn min enkle oppskrift, men jeg syns den ble mer enn god nok! Jeg brukte en halv tube majones, skviste ut ca 2 spiseskjeer sitronsaft og finkuttet et halvt fedd med hvitløk. Dette røres sammen og vipps, har du hjemmelaget aioli. Det er jo så utrolig godt. Også til brød selvfølgelig!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic  

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Jeg er en stor sucker for ketchup, så denne comboen slo ikke feil. Når man får til søtpotetfriesene perfekt, noe som krever et par ganger med prøving og feiling, kan man få de så gode at det nesten ikke er nødvendig med tilbehør, eventuelt bare med et lite dryss salt eller havsalt over. Mmmm. Lykke til!

Har dere fått til å lage søtpotetfries før?

Når du går deg vill i skogen uten iPhone

Denne morgenen begynte som alle andre søndagsmorgener. Jeg våknet av Balto sine mjau nedenfor sengen, og ble liggende å halvsove og klappe på en malende pusekatt en liten stund før jeg kviknet til. Like plutselig som i går. Solen skinte i dag også, så da tok jeg meg like gjerne enda en tur. Men denne søndagen ville jeg gå i fjellet, som alle andre nordmenn. Jeg er sykt heldig sånn sett. 20min én vei fra huset mitt, og jeg er i midt i Bergen sentrum. 10min en annen vei og jeg er midt på bondelandet. Det var den ruten jeg valgte i dag. Jeg fyrte på countrylisten min, og JA, det må jeg si før jeg fortsetter... Å høre på country når man går tur i fjellet eller er på bondelandet generelt = perfekt. Johnny Cash, John Mayer, Bruce Springsteen. Wow. Nydelig. MEN, den beste av alle er Big Country av Béla Fleck, The Flecktones. Ingen som synger, men instrumentene lager en ufattelig vakker stemning. Guud jeg elsker den. Hør så deilig den er.

Så i dag var jeg også litt Knut Hamsun. Markens Grøde style. Da jeg kom på toppen av fjellet tenkte jeg at jeg kunne gå ned på motsatt side. Ned en side jeg aldri hadde gått før, og jeg endte opp på tiiiiidenes eventyr. Wow, har egentlig alltid ønsket at det skal skje. At jeg bare går og går uten å vite hvor jeg er. Meeen så gikk jeg tom for strøm på mobilen og famlet rundt på bondelandet i daler og fjell i flere timer. Beina begynte å verke, jeg var short on food supplies, så jeg måtte begynne å spørre om veien hjem. HVOR er nærmeste busstopp som fører meg til Åsane. Etter å ha stoppet folk fire ganger, og gått lengre enn langt, tror jeg aldri jeg har vært så glad for å se et busstopp i hele mitt liv. Det var en liten stund til bussen kom, så jeg satt meg i solen og leste To Kill A Mockingbird, som jeg har begynt på. DA var verden i balanse igjen. Nå har jeg akkurat måtte ta meg en power nap på puten, og jeg skal snart lage meg søtpotetfries. (igjen) Oppskriften på dem, pluss hjemmelaget aoili kommer ut senere i dag. Nå skal jeg faktisk slappe så av så intenst som jeg aldri har slappet av før. Se en Christopher Nolan film og fundere over dagens eventyr som endte lykkelig. Wii.

Jeg tok litt bilder før jeg gikk tom for strøm. Se. så. nyd.elig.

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Har dere noen gang gått dere vill på fjellet før?

Ny bikini

Sponset
Bikinien finner dere her.

Okei, Romwe.com har seriøst fått inn så mange fine bikinier at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Aner ikke hvor lenge jeg satt og bladde gjennom bikiniene deres og prøvde å bestemme meg for hvilken jeg likte best. Jeg kommer definitivt til å bestille flere, for jeg er veldig fornøyd med den jeg bestilte. Syns det er litt risky å bestille et bikinisett på nett fordi man ikke kan bestille delene i forskjellig størrelse, men jeg bestilte settet mitt i M og det passet heeeldigvis. Så denne blir nok mye brukt på stranden og i Spania i sommer. Elsket de grønne bladene på den rosa bakgrunnen. Skikkelig sydenfølelse. Dessverre ingen strand i bakgrunnen på bildene, men en kjedelig, hvit vegg. Syns likevel lyset ble ganske fint. Bildene er faktisk fullstendig uredigert, har verken justert lys, kontrast, metning eller noe som helst, så det syns jeg egentlig var ganske bra. Har dere begynt bikinishoppingen?

Vet ikke hva som går av meg

Kvelden i går var fin! Jeg var en av de siste som gikk, for Caroline og jeg hadde nemlig show med dans og sang til alle klassikere vi kunne. Vi holdt på til rundt 3 tror jeg, å dramatisere rundt på stuegulvet til sanger fra Grease og Queen og den slags. Utrolig morsom kveld. Det eneste som virkelig søøøg, var at jeg hadde jo gledet meg som en unge til å endelig drikke rødvin igjen. Men så hadde jeg jo da fått kork i vinen, det er det veeeerste. Jeg merket med en gang at den verken luktet eller smakte likte godt som den skulle :( Så det var litt trist, menmen, det meste gikk nedpå likevel. Så nå gleder jeg meg igjen til første ordentlige vin etter RT.

Jeg våknet av meg selv halv 9 i dag, og det var altså så varmt og nydelig ute, noe som ga meg ubegripelige mengder livsgnist og energi. Selv dagen derpå etter fem timer søvn. Jeg spratt nermest opp av sengen, og klarte ikke å holde meg fra å gå ut døren. Tenkte jeg kunne gå og sette inn noen kontanter i banken, men da den ikke var åpen helt enda, endte jeg opp med å vandre rundt i bydelen min i to timer. Jeg gikk først rundt et vann, satt meg på en benk, vandret videre til Global Food og kjøpte nudler, Sparkjøp og kjøpte favorittlipsylen min og endte opp med å besøke IKEA hvor jeg fant ut at jeg trengte både nye kleshengere og et søppelspann. Kontantene ble ikke satt inn i banken da jeg plutselig hadde altfor mye å bære, så jeg måtte gå hjem. Nå har jeg plukket blomster på en eng, satt dem i vann og lagd nystekte rundstykker til frokost med pesto og tomat. Haha, nå følte jeg meg grådig som Knut Hamsun i Sult. Ramser opp om hvordan jeg vandret rundt i byen uten noen spesiell mål og mening. Spiser litt mat. Vandrer videre. Kun jeg som har lest den? Okei. Voldsomt fascinerende individ Hamsun. Man får liksom ikke wrapped ones head around him. Hva babler jeg om nå? Aner ikke hva som har gått av meg denne morgenen. Har svevd rundt i min egen fredulle lille boble og bare vært i harmoni med omgivelsene. Skulle ønske alle morgener var sånn. 
Jeg kjøpte også disse tranebærene i mørk sjokolade på Global Food og shiiiiiit de var mye bedre enn jeg forventet. Elsket dem.

Nå kjenner jeg at beina er litt sliten, så jeg skal ligge i sengen og skrive en haug med blogginnlegg. Jeg er proppfull i inspirasjon for tiden, så det nyter jeg. Pappa har reist til Spania så huset er mitt til neste uke. Senere kommer Anna på besøk, og jeg håper vi kan se en film og spise tranebær med mørk sjokolade. Er keen på en rolig lørdag. Håper dagen deres er vidunderlig.

Dette har jeg sett frem til

Image and video hosting by TinyPicSkjorte // HER
Bukse // HER

Denne fredagen har jeg skolefri, noe jeg også har på mandag før det braker løs med norsk- og nynorsktentamen på tirsdag og onsdag. Er ikke så mye å forbrede seg til egentlig, så denne langlanghelgen tar jeg med klinkende ro. Spesielt når solen skinner slik som i dag. Jeg har lagt på terassen og sovnet under solsteiken, laget digg mat og drikke som kommer på bloggen shortly, sett gårsdagens paradise og rett og slett kost meg i mitt eget selskap. Nå skal jeg begynne å gjøre meg klar for en liten fest i kveld. Jeg gleder meg veldig, for det blir nemlig bygdefest, og flere av mine nærmeste pluss venner jeg ikke har sett på lenge skal komme. Jeg blir plukket opp i halv 9-tiden, så until then skal jeg høre på musikk og gjøre meg selv fin. Ordentlig fin. Uten russedress. Med digge klær fra garderoben min. Wow det har jeg sett frem til.

Ønsker alle en strålende fredagskveld uansett hva dere finner på <3

Svar om alt dere lurte på om russetiden!

Hvorfor har du blå russedress når du går studiespesialisering?
I dag er det ingen regler for hvilken farge du må ha på russedressen. Spiller ingen rolle om du går yrkesfag eller studiespes. Jeg valgte blå rett og slett fordi jeg syns det var litt finere. 

Er du på buss, van eller er du vandreruss?
Jeg var vandreruss, noe som passet perfekt for meg. Veldig chill.

Er det buss/vans på skolen din?
Vi hadde en del folk fra skolen som var med i busser med folk fra andre skoler. Så hadde vi én guttevan med bare gutter fra vår skole. Det var egentlig sykt herlig, for de var liksom alltid i nærheten, spilte musikk i friminuttene fra annlegget osv.

Hvorfor valgte du dress og ikke bukse?
Det var også bare smak og behag. Syns russedressene er finere. Eller, ingen av dem er jo "fin" men er jo kanskje litt praktisk med tanke på at du har mye større areal å feste bilder på.
Processed with VSCO with f1 preset

Hvordan har du fått til å ha på egne bilder?
Det var et HERK uten sidestykke. Kjøpte strykepapir på Clas Olson. Så la vi dem i printeren, fant noen bilder vi ville ha, la dem inn i word, skrev dem ut. Så kom de ut på arket fra printeren. Deretter legger du arket oppå russebuksen, legger et mellompapir over også stryker du. Leeeenge. Tok tid før de festet seg. Det var et dagsprosjekt å bli halvveis ferdig med én russedress. 

 Hvilke knuter har du gjort?
Dønn ingen. Syns vår skole var i elendig på russeknuter, i hvertfall i forhold til naboskolen U.Pihl som fant på sykt mye gøy. Har faktisk ikke sett russeknutelisten. Eneste var faktisk at jeg gikk med bøsse for krafttak mot kreft. Det er jo en slags russeknute.

Var klærne dyrt?
Jeg mener jeg betalte litt over 2000kr russedress, bokstaver med navnet mitt på, to pakker med strykeprodukter, russekort og to patcher.

Føler du deg alltid trygg på russefester/arrangementer?
Ja, egentlig men jeg er en veldig lite paranoid person. Var jo ikke alltid på arrangementene jeg kjente alle folkene selvfølgelig, men jeg ble aldri så full at noen kunne utnyttet meg osv. Jeg passet på at vi alltid gikk sammen når vi skulle tisse f.eks, og ikke alene. Så litt forhånsregler tok jeg så klart, for man vet jo aldri. Pluss at det er kjedelig å tisse alene :)

Hva blander du helst sprit med? (under 22%)
Har egentlig ingenting fast, for jeg drikker ikke sprit til vanlig. Men i russetiden har jeg blandet mest med solo, cola og appelsinjuice. Appelsinjuice er definitivt best å blande med typ kalinka eller vikingfjord. Da smaker du nesten ikke spritsmaken. Og med isbiter er det prima. 

Hvor har du kjøpt NASA-russ patchen?
Den er også fra Russedress.noProcessed with VSCO with f3 preset

Har du russeparkas?
Nei, det hadde jeg ikke. Hadde en parkas liggende jeg dønn bare fikk bruk for én gang. Det var stort sett vært fint vær og mildt. 

Kan du skrive litt om din opplevelse med nettstedet hvor du kjøpte russedressen din?
Jeg vil anbefale Russedress.no fremfor Russeservice.no rett og slett fordi nesten alle som sier de bestilte fra Russeservice, sa de angret fordi russedressene var  tydeligvis bedre og de utvider seg ikke. Jeg bestilte min fra Russedress og selve dressen var i fin, god kvalitet og den utvidet seg ikke i det hele tatt. Jeg ble anbefalt å gå ned en størrelse, noe jeg egentlig ikke burde gjort. Den satt tilsynelatende bra på, men jeg burde bestilte S istedenfor XS. XS ble akkurat litt for kort alle veier. Og den største ulempen var faktisk at den var for stram til at jeg kunne ligge foroverlent på pulten. På fest gikk det helt fint. Når det kom til selve "bestillingsopplevelsen", fikk jeg alt og alt var som det skulle, men jeg ble litt forvirret da jeg fikk melding flere ganger om at jeg ikke hadde betalt, noe jeg hadde. Men da var det tydeligvis russekortene jeg hadde klart å ikke betale for på en eller annen måte. Så jeg måtte betale i to omganger etter en purring. Sinnsykt rart og irriterende. 

Bilder fra min 17. mai

I går var det 203 år siden 112 menn satt på Eidsvoll og formet det nye og litt mer selvstendige Norge etter 400 år under Danmark. Takket være opplysningsfilosofer som Rousseau med folkesuverenitetsprinsippet, Montesquieu med maktfordelingsprinsippet, Voltaire med frihet, John Locke som deres inspirasjon, amerikansk uavhengighet, fransk revolusjon, rettsikkerhet, allmenn stemmrett og demokrati kom etterhvert også Norge diltende etter resten av den vestlige verden på begynnelsen av 1800-tallet. Nasjonalromantikkens gullalder med dens i dag kontroversielle politikk, men for alltid idealistiske, romantiske kunst og idéer. Deriblant grunnloven. Ferdig på bare 6 uker i 1814. 

... En slik dag kan ikke startes på noen annen måte enn med et orkester av et herremåltid med kjernefamilen.
Bikkjen til far.

Vi er en treig familie, så vi var ganske sen inn til sentrum den dagen. Typ 2-tiden kan jeg tenke meg. Jeg møtte Solfrid og William og vi tok bussen inn sammen til byn hvor jeg traff og pratet med en del bekjente. Solen strålte som en gud, så 17. mai stemningen med russebukser, bunader, sukkerspinn, kiosker og tivoli midt i Norges fineste by... Kunne faktisk ikke spurt om bedre.

Klokken 4 skulle et band spille på Fotballpuben, og foreldrene mine sa at de spilte musikk jeg liker. Så vi dro dit. 

Bighorn Butterboys er et coverband som spiller gamle klassikere fra 60-tallet og opp til idag. Hadde faktisk aldri hørt om dem før mamma sa at hun kjente dem og at jeg ville like dem. Hun hadde rett. Både kjekke og flinke.


Min søte bror


Min nusselige far


Min gåtefulle Solfrid
Jeg er en idiot som verken har bunad eller ville bruke russebuksen. Vanligvis pynter jeg meg litt mer på 17. mai, så jeg vet egentlig ikke hva som gikk av meg da jeg kledde på meg den morgenen. Fortsatt hungover etter snusjuice sikkert. Kjolen er i hvertfall fra Bikbok, vesken fra Tiger of Sweeden og skoene finner der HER.

Hva gjorde dere på nasjonaldagen vår?

Jeg skjønte ikke hva jeg hadde fått i meg

Okei, min 16. mai var bra helt til den ble jævlig. Først vorset Solfrid, Lisa og jeg sammen før vi dro videre til Tertnes, hvor en del russ var samlet på skoleplassen vår. Og alt var koselig og greit det... Helt til jeg kom på den brilliante idéen å tømme cola oppi en tom cider-box. Skulle bare ha noe å skylle ned alkoholsmaken med vettu, men jeg syns det var så rart, for hver gang jeg drakk av den, var det akkurat som om det stakk og etset veldig i halsen? Senere på natten ble jeg fullstendig skjelven, svimmel, kvalm og generelt grisedårlig. Jeg trodde jo jeg hadde blitt enda mer lightweight enn det jeg er fra før og ikke tålte alkohol sånn i det hele tatt. Så da jeg kom hjem, måtte jeg spy et par ganger over doen før jeg kjempet meg foroverbøyd inn mot sengen, rev av meg russedressen og la meg til å prøve å sove. Tror jeg klarte å sove litt, så våknet jeg i 5-tiden om natten fordi jeg måtte på do. Og da slo tanken meg. Den etsende stikkingen i halsen minnet voldsomt om snus. Og hva gjør jævler når de er ferdig å snuse? Jo tømmer dem i tomme cider-boxer som dumme meg fyller opp med cola... :D

Da gikk det jo opp for meg at noen selvfølgelig har lagt en brukt snus oppi. Jeg fikk bekreftet i morges at det ikke bare hadde havnet én brukt snus oppi, men det ble like greit tømt et helt topplokk med brukte snus i den tomme cideren. HVORDAN kunne jeg ikke tenke på det mens jeg drakk av den den etsende colaen? Jesus Lord. Så da ble jeg jo kvalm igjen da jeg skjønte at jeg hadde drukket snusjuice. Digg.dk/info. Dønn æsj. Vær forsiktig i russetiden kommende russ :) Ikke drikk snus. Det er ikke så deilig. I hvertfall ikke når du verken røyker eller snuser til vanlig, så nikotinet treffer deg som en russebuss.

Processed with VSCO with f1 preset
Dette var naive meg tidligere på kvelden da jeg ante fred og ingen fare.

Og gratulerer med daaagen forresten! Det har vært en nydelig 17. mai. Tatt masse bilder med kameraet jeg tenkte å vise dere i morgen!

Og nå er russetiden over, gitt. DET blir digg. For et styr. Det neste jeg inntar av etanol blir rødvin, og jeg skal ha på meg en stram, ubehagelig dongeribukse. For det savner jeg nemlig.

Uken som gikk // 19

Ukens tanke //  
Følelsen av at skolen nesten er over er så rar. Det er nesten ingen skole fremover. Det blir rart hvordan det siste skoleåret bare fader sakte men sikkert ut. Vi er ikke halv klasse i de fleste timer engang fordi folk er (fylla)syke og ja, skolen bare føles som en sinnsykt liten del av livet mitt fremover, og det blir litt rart å ikke skulle sette seg ordentlig på skolebenken igjen med full klasse. Jeg kom forresten opp i norsk, nynorsk og historie og filosofi i skriftlig. Tror det blir kos. 

Antrekk her

Ukens sang // 
Jeg har ikke hatt en spesiell favorittsang denne uken faktisk, men hver gang jeg hører en sang av Creedence Clearwater Revival, lurer jeg på hvordan i alle dager det går an å lage så utrolig mange gode klassikere. De gutta kan ikke ha laget èn sang som ikke er legendarisk? Suzie Q, Lookin' Out My Back Door, Fortunate Son, Proud Mary, Bad Moon Rising, Who'll Stop The Rain, Cotton Fields. 60-70-tallsmusikken deres treffer meg et spesielt sted i sjelen. Evig deilig.

Ukens opptur //
Virkelig konfirmasjonen til min fetter på søndag. Det er hands down den fineste konfirmasjonen jeg noensinne har vært i. Lokalet var dødsfint, og talene var så rørende at tårene presset på uttallige ganger. Wow. Moren til fetteren min hadde også stelt i stand en nyhetssending hvor hele sendingen omhandlet konfirmasjonen til Mathias, og hun fikk flere kjente TV2-ansikt til å gratulere han sov. Hun jobber nemlig for TV2. Sinnsykt morsom og kreativ video det nesten ikke går an å beskrive med ord. Ellers var bufféen digg, og jeg må ha lagt på meg 10kg av kakene. 
Processed with VSCO with f3 preset
Fetteren min og broren min. Syns de ligner mer og mer.

Ukens nedtur // 
Landstreff Bergen. Jeg tror nok at mangen koste seg, og jeg gjorde det til tider jeg og. Men i løpet av den tiden jeg var på selve landstreffet, var det bare dårlig samhold og folk forsvant og musikken var elendig osv, så, det var litt nedsig.

Ukens mat //
Som noen kanskje fikk med seg på snapchat (leandra86) har jeg egentlig bare spist enorme mengder frukt og bær. Lagd fruktsalat av alt jeg fant i kjøleskapet og kuttet opp en haug med frukt slik at jeg kan snacke på det gjennom hele dagen.

Ukens TV //
Det har fått denne spalten før også, men Paradise Hotel. Du kan tro jeg skal kose meg med en episode når dette innlegget er ferdigskrevet. Spenningen er til å ta å føle på, og jeg hyller redigeringen og hele opplegget egentlig. Mange vil kalle det et hjernedødt program, men selve produksjonen og alt det innebærer er faktisk høy kvalitet, haha. I hvertfall for å være norsk tv. Nei, vennene mine og jeg er oppslukt. Og å samles, spise drit og se ph har nesten blitt tradisjon.

Ukens throwback //  
Da Solfrid og jeg var i California, muligens 6 flags på dette bilde? I hvertfall en sinnsyk bergodalbane hvor vi absolutt skulle prøve å ha et straight face når vi ble tatt bilde av. Vi klarte det ikke på første forsøk for å si det mildt, men dette ble ganske vellykket?

:)

Landstreff Bergen var som forventet (untatt Tyga)

I går var jeg ordentlig russ og dro på LB/Landstreff Bergen. I god russeånd er sånn halvparten av russen jeg kjenner syk, men vi skrapte likevel sammen noen rustne russejenter til et lite vors hos Lotte før vi dro til landstreffet. I går var jeg bare skikkelig uheldig rett og slett for jeg ble sinnsykt dårlig av alt jeg drakk og var megadårlig da jeg våknet i dag også, uten å være noe spesielt full i går. Så akkurat nå tenker jeg at jeg aldri kommer til å drikke igjen :))) What's the point hvis det blir sånn her liksom? Gleder meg til rolige kvelder, rødvin og god mat igjen etter RT da. Det er noe vennene mine og jeg er ganske flink til å stelle i stand egentlig. Jeg finner mye mer glede i litt mer lowkey, rolige aktiviter enn sørpefylla. Men noen ganger treffer man blink også, og koser seg gløgg ihjel ute, men i går var egentlig det meste kjipt bortsett fra de vennene jeg traff og de jeg var med. Og ikke minst alle bloggleserne jeg møtte! Det er gøy at leaduvet.blogg.no kan være en conversation starter med morsomme mennesker. Definitivt en av mine favoritt perks med å blogge.

Processed with VSCO with f1 preset

Så LB ble egentlig ganske som forventet. (Bare at Tyga ikke kom fordi jeg hørte han ble arrestert på Gardemoen, ahaha?) Jeg tenkte å gi et landstreff en sjanse, men for min del finnes det tusen andre bedre måter å kose seg på enn å miste alle du er med i en stor folkemengde hvor du ikke hører noenting over musikken. Resten av gårsdagen for eksempel, var dødskoselig. Jeg var først på kafé med Caroline og drakk te for å pleie den såre halsen min, spise kake for å tilfredsstille mitt konstante søtsug og preike om venner og verdensproblemer for å få utløp for mitt grunnleggende behov for gode samtaler. Senere dro jeg til Solfrid og vi bestilte sushi fra Redsun (anbefales max, spesielt sushirolls med philadelphiaost på!!!) også sminket vi oss sammen før vorset. Husker jeg sa til Solfrid på vei til Lotte  "nå har jeg sykt lyst å gå hjem og se en film." Fuck meg opp det hadde vært digg. Men disse to jentene er litt koselige de også da:

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with f3 preset
Meg Celina og en Alexander som vil på bloggen

Processed with VSCO with f3 preset

Er ikke meningen å høres teit eller pessimistisk ut ovenfor russetiden, haha, men her skriver jeg om mine ærlige erfaringer og følelser. Sier aldri jeg koste meg med mindre jeg faktisk gjordet det liksom. Og don't get me wrong, RT har også hatt mange sykt morsomme øyeblikk.

Processed with VSCO with f1 preset

Noen andre som har vært på landstreff? Hva er isåfall deres opplevelse med det?

Drittmetafor

adlinkMottok denne søte sommerkjolen fra Romwe hinn dagen. De er dessverre utsolgt, men de har utrolig mange andre fine kjoler HER. Jeg har sykt lyst på denne og denne. Nyydelige.

I dag skal jeg i ny konfirmasjon! Noe jeg naturligvis ser veldig frem til. Jeg gleder meg til å pynte meg, for jeg eeeer så lei russedressen, shit. Jeg skal dusje, shave alt som shaves kan, smøre meg inn i eksotiske oljer fra topp til tå, sminke meg litt og gjøre et desperat forsøk på en god hårdag. Sånt gidd jo man ikke når man går med russedress hele tiden, ikke sant? Så det blir superdigg. Også gleder jeg meg jo selvsagt til å se familiemedlemmer, konversere med dem og spise til jeg sprekker. I dag er det min fetter sin tur til å "tre inn i de voksnes rekker" *brekningslyder* - den setningen blir dønn kastet rundt av alle mellom 40 og 60 hver gang noen konfirmeres. Tre. inn i de. voksnes. rekker?? Hva er det for en drittmetafor? Meg og broren min køddet rundt med det forrige helg da han konfirmerte seg, og for øvrig alt annet som er typisk voksne å si. Huff, jeg har kanskje interessene til en gammel dame og er den eneste på 19 som har vært våken 4 timer på denne tiden på en søndag, men jeg kan virkelig være en liten dritt og.

I går var jeg på Landstreff Bergen, noe det kommer et eget innlegg om snart. Ha en superduper dag, alle sammen, så preikes vi.

Glossybox - HEIA NORGE

Sponset

Okei, se så søt mai måneds glossybox er. De blir bare finere og finere for hver gang, og denne klarer jeg i hvertfall ikke å kaste. Innholdet var som vanlig supergreit og praktisk. Ting man egentlig trenger, men som likevel er litt kjipt å gå ut å bruke penger på. Ikke minst ting som du glemmer å kjøpe hver gang du er ute. Det er i hvertfall meg. Denne månedens Glossybox inneholdt en balsam, top coat neglelakk, plackers tannpirkere, øyekrem og ikke minst det lille settet med Comodymes (som jeg ble aller gladest for)
Jeg husker på ungdomsskolen var jeg siiinnsykt glad i de selvbruningsserviettene som kommer inni den midterste pakken i gull. Syns de er utrolig gode og lettvindte å bruke. Pluss man får den dypeste, fineste brunfargen av dem. Jeg har aldri prøvd noen av de andre produktene deres, så jeg var egentlig sykt spent på å prøve de ut. Må si begge to funket som bare juling, og spesielt peelingen. Det er liksom en serviett med små prikker i. Jeg masserte den rundt i huden og den både renset og gjorde huden min silkemyk. Aldri fått lignende resultat med andre skrubber så den kommer jeg definitivt til å kjøpe igjen. Den var som skapt for meg som pleier å ha tørr og liksom flassete hud. Guud så babymyk jeg ble. Den anbefaler jeg alle å prøve ut faktisk.

Glossybox sin side med info om produktene og om abbonomentet finner dere HER.

Det viktigste med konfirmasjoner

Da har jeg endelig fått bildene fra konfirmasjonen til lillebroren min, Aaron! Dagen var nyydelig, noe som gjorde at en av kaffepausene ble tilbringt utenfor lokalet med fetter Mats bak kameraet og meg og mine to vakre søstre, Rebecca og Ine forran. Helt spontant egentlig. Vi skulle jo absolutt tatt mye flere familiebilder, for selve konfirmanten og foreldrene ble det ikke tatt noe særlig bilder av??? Det blir heldigvis enda en konfirmasjon med familien nå den kommende helgen, hvor fetteren vår, Mathias skal konfirmeres. Jeg ser veldig frem til den og! Konfirmasjoner er et merkelig og relativt unødvendig rituale syns jeg? Men det en perfekt unskyldning til å samle familien, spise god mat, og ikke minst for et familiemedlem å få litt ekstra oppmerksomhet og gaver for en dag. Det skader vel aldri.

Jeg husker da jeg konfirmerte meg, for fire år siden. Når jeg tenker over livsløpet mitt, så skjedde det vel kanskje en forandring i livet mitt rundt konfirmasjonstiden. Det var i hvertfall fra den våren av ting startet å forandre seg ordentlig, og jeg begynte å bli mye mer ungdom enn barn. Wow, de siste fire årene har virkelig vært de mest innholdsrike mitt liv. Både de beste og de verste. Håper på fire like innholdsrike år til, og at jeg vokser enda mer som person. Ikke minst ønsker jeg det for broren min sine kommende år. Jeg er ganske sikker på at de vil bli fine, kjenner jeg Aaron rett. Hm, kanskje det er det som er en av de viktigste tingene med slike overgangsritualer. Å stoppe opp litt og tenke over livet, årene bak deg og årene du forhåpentligvis har forran deg.
Skulle ønske jeg var like digg som denne kaken. Jeg mener, SE på den. Syns hun som har laget den fortjener en liten shoutout, også i tilfelle noen av dere skulle trenge en vakker kake til hvilken som helst anledning. Da finner dere henne på facebook HER!

Den nydelige kjolen min finner dere HER.

Har dere vært i noen konfirmasjoner i år? Hva tenker dere om dem isåfall?

Love hurts + hjelp meg

Adlinks

JA, jeg kom meg faktisk på trening i dag! Jeg gikk i fritimene mine på skolen etter lunsj, og følte meg  produktiv at jeg til og med vasket hele huset da jeg kom hjem fra skolen. Nå er jeg akkurat ferdig med skole, trening og husvask, og skal snart avsted til apoteket for å skaffe meg allergitabletter. Jeg er jo allergisk mot noe av det jeg elsker mest her i verden, Baltopusen min. Jeg driter altfor mye i det - løfter han opp og gnir han inntil meg og kysser han over alt. Klarer ikke å holde meg unna han. Angrer jo et par minutter senere når øynene og leppene begynner å klø og nesen snører seg sammen. Jaja, love hurts.

Resten av dagen går til mer historieøving og Paradise Hotel som dønn er dagens høydepunkt. Ellers har jeg begynt å lese en ny bok - To Kill A Mockingbird. Tenker å jobbe meg gjennom et par klassikere et år, og søsteren min har mast på meg altfor lenge om at jeg må lese den. Kan gi en tilbakemelding når den er ferdiglest om det ønskes?

Capsen finner dere HER
Topp HER
Shorts HER

Syns jeg har fått ganske langt hår etterhvert som to av bildene over viser. Det er gøy å se! Jeg vurderer å farge det en tone lysere, typ balayage - slik at jeg har den naturlige fargen min øverst, også blir det litt lysere og litt mer spill i håret nedover. Har tenkt på det dritlenge og det frister sykt, men er evig redd for at håret skal bli slitt og jeg skal angre. Håret mitt er nemlig ganske porøst og tåler ingenting før det blir flisete og tuppene deler seg i fire. Wæ, jeg vet ikke. Dere må hjelpe meg! Hva ville dere gjort?
 

Altfor lite energi i hverdagen

adlink

Heisann og hoppsan. Nå har jeg akkurat våknet fra min daglige etter-skole-blund det seriøst må bli slutt på snart. Jeg våknet i femtiden og trodde det var onsdag og at jeg hadde forsovet meg til skolen. Som om jeg noensinne hadde klart å sove til fen?? Man blir jo helt virrete og forfjamset når man våknet etter å ha sovet på dagen. Det suger å ha så lite energi da, og jeg tror kanskje det har litt med fraværet mitt fra treningssenteret å gjøre. Har ikke satt en fot innenfor Nr1fitness siden russetiden begynte. Har vært litt på fjelltur men ellers har det vært sykelig slapt fra min side altså. Også har jeg jo ikke vært verdens sunneste heller, så det er vel naturlig at jeg har så lite energi midt på dagen. Er tungt å snu det om da, men jeg tenker stille for meg selv nå at jeg skal ta med meg treningstøy og gå rett på trening etter skolen i morgen. Nå som jeg har skrevet det på bloggen, bør jeg jo nesten gjennomføre, så vi får se hvor mye viljestyrke jeg klarer å skrape sammen. Det er jo så evig digg å trene og spise bra, men altfor lett å komme inn i en dårlig sirkel med dårlige vaner.

Nå tenkte jeg å vise et enkelt, behagelig men likevel fint antrekk. Jeg måtte hoppe ut av russedressen og gå med litt normale klær en stund. Merker jeg er lei den skitne dressen nå, haha. Blir så digg å bruke normale klær igjen. Det var også noen som spurte meg hvor dette antrekket var fra på instagram, og linkene finner dere rett under bildene.AC/DC topp HER 
Bukse HER

Nå skal jeg hoppe inn i den kalde krigen i historieboken min og øve til den siste prøven før eksamen. Det er en vippeprøve som avgjør karakteren min i historie på karakterkortet, så jeg nekter å glemme noen detaljer wææ. Hva gjør dere denne tirsdagsettermiddagen? Noen andre som er dautrøtt etter skolen?

Uken som gikk // uke 17

Ukens tanke // Okei, dette er skikkelig rart men jeg elsker når steder nevnes i sanger. Amerikanske byer eller delstater, europeiske land... Ja, jeg vet ikke. Det bare gjør sangen umiddelbart bedre, mer personlig og kreativ om steder nevnes. Aner ikke hvorfor jeg syns det.

Ukens opptur // Det må vel bli å ha hele familien samlet i konfirmasjonen til Aaron. Enorme mengder mat, kaker, politikksnakk, bilder og masse familie. Det trengs et par ganger i året for å holde meg gående. Jeg venter fortsatt på bildene. Det er nemlig fetteren min som sitter med dem for øyeblikket. 

Ukens mat // Grillmaten hos Lotte på fredag. Definitivt. Kylling, Scampi, salat, potetsalat, barbecuesaus, sweet chilli sauce, brød, aioli, maiskolbe, squash. Vi ble passe mett kan man si.
Processed with VSCO with f3 preset

Ukens nedtur // Tror det må bli solbrentheten min. Jeg får så dårlig samvittighet ovenfor hudcellene mine. Huden i pannen min er nå flekkete og stiv og litt plastikkaktig med små linjer. Føles som om jeg aldri kommer til å få fin hud igjen, men jeg har vært brent verre før så jeg håper pannen min tåler denne gangen også, så skal jeg love å smøre den resten av livet. Jeg må virkelig slutte å overvurdere pigmentene mine bare fordi jeg har litt latinamerikanske røtter. Mange tror jeg er naturlig gyllen, men dere hadde raskt trukket det tilbake om dere hadde sett et par gamle bilder av meg for å si det sånn. Jeg har en sånn undertone i huden som virkelig ikke kler å være på sitt hviteste. Ser grå og syk ut nesten. Tror det er meningen jeg skal ha litt farge på kroppen. 

Ukens sang //  Me and Bobby McGee av Janis Joplin. For det første er teksten helt nydelig. "Freedom is just another word for nothing left to lose" er en av de sitatene som bare setter seg i hjernebarken min og gjør inntrykk. Og "I'd trade all of my tomorrows for one single yesterday." Teksten er bra og stemmen hennes er perfekt for å lage en slags sår og desperat stemning. Jeg blir avslappet, trist, håpløs og melankolsk av denne sangen. Livredd for å bli lei den da, klarer ikke å la være å høre den minst ti ganger om dagen.


Ukens TV // Jeg så en film som heter Southpaw. Det handler om en bokser og var en sportsdrama. Egentlig ikke helt meg. Men jeg har fått en stor kjærlighet for Jake Gyllenhaal i det siste, og når jeg så at han spilte sammen med Rachel McAdams, da måtte jeg egentlig bare se den. Og shitttt for noen skuespillerprestasjoner av Jake. Han skuffer dønn aldri, og er egentlig en utrolig undervurdert skuespiller etter min mening. Utrolig god og rørende film også. Anbefaler den til gutter og jenter i alle aldre egentlig. 

Ukens throwback // Siden broren min konfirmerte seg i dag, tar vi en liten tb til da jeg konfirmerte meg på denne tiden for fire år siden.

 

Hvorfor jeg ikke dro på Landstreff Stavanger

Denne helgen har jeg, i motsetning til resten av Norges russ, tilbringt hjemme. Jeg valgte å ikke dra på Landstreff Stavanger rett og slett fordi jeg vil ikke betale flere tusen kroner på en helg midt i en klaustrofobisk, vill folkemengde med musikk jeg stort sett ikke liker. Vet ikke helt om det hadde vært verdt det for min del. Jeg tror alt det sosiale rundt LS er utrolig gøy, men akkurat den biten føler jeg at jeg har opplevd med venner her hjemme. Anna og jeg dro på stranden og solte oss på fredag, og vi har dønn prikk lik musikksmak. Så det å ligge under solsteiken med 60-70-tallsmusikk etterfulgt av et sinnsykt grillmåltid hos Lottelise om kvelden... Shit da koste vi oss - og angret ikke et sekund på at vi ble hjemme. Vi satt og preiket om alt fra energier til kjærlighet til død før vi så to dokumentarer og ble supertrøtt.

Processed with VSCO with f1 preset

Denne helgen har føltes som en sommerferie, og jeg nyter livet så hardt at jeg skulle ønske jorden kunne stoppe å gå i bane rundt solen akkurat her og bare bli i denne årstiden for alltid. Alt er så sosialt og forfriskende på denne tiden av året. Som om året virkelig begynner NÅ. Eller livet. Gud som jeg elsker mai. Får ikke sagt det nok. 

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

I dag har jeg vært i konfirmasjon til lillebroren min, Aaron. Jeg har en del bilder på lur fra det også som kommer etterhvert! Atm sitter jeg stappmett i sengen og fikser en haug med kommende blogginnlegg. Ettermiddagssolen skinner inn vinduet og Janis Joplin sin deilige stemme gjør sinnstemningen min euforisk. I morgen er det skole, og det er helt ok. Null prøver denne uken så jeg bare lar livet flyte frem til tre små eksamner. Er ikke redd for å komme opp i noen av fagene egentlig, pluss at jeg har én mindre eksamen enn alle andre i og med at jeg tok eksamen i markedsføring og ledelse som privatist i høst, for å slippe enda et år med økonomistyring. Beste valget i mitt liv muligens. Så akkurat nå er livet lekende lett. Tenker å nyte det mens det varer. Livet går i bølger og akkurat nå soler jeg meg på en liten bølgetopp. Skal nyte det så lenge det varer.

Det viktigste i russetiden (og ellers i livet)

Før russetiden er det tradisjon at russen i Bergen samles i Grieghallen for å høre på foredrag av politi, pårørne og mennesker som har vært utsatt for ulykker. Det fortelles ubegripelige historier og vises utrolig sterke bilder. En veldig viktig wake up call for kommende russ, men også hvem som helst andre egentlig. Det skremmer meg ofte hvor ekstremt risikabelt det er å sette seg bak rattet eller som passasjer i bil for eksempel, noe som ble snakket mye om i Grieghallen. Å kjøre bil er et spill på liv og død, og det kan forandre livet ditt fullstendig i løpet av et sekund.

Jeg har et hat-elsk forhold til bil. Ja det er superpraktisk og kan være deilig å kjøre og høre på musikk og bare suse avgårde en fin sommerdag. Men for min del, er det alltid en liiten uggen følelse i magen når jeg sitter meg i en bil. Både fordi jeg får dårlig samvittighet ovenfor miljøet, men også fordi jeg er litt redd for at jeg skal være med i en ulykke. En ting som er bokstavelig dødsviktig, er å gi beskjed hvis du sitter på med noen som kjører stygt eller for fort. Jeg har gjort det tidligere, og jeg takker meg selv for det hver gang. Det viser modenhet, respekt og selvsikkerhet ved at du tør å være den ene. Den ene som bryr seg, og kanskje til og med har reddet livene til de rundt seg.

Processed with VSCO with f3 preset

Det er utrolig viktig for meg å passe på min egen og andres fysiske (og psykiske) helse, spesielt i risikable situasjoner som trafikken eller russetiden. Skjer det noe dumt med noen, går det ut over meg selv og alle rundt vedkommende. Så vær så snill, gi beskjed, pass på deg selv og pass på de rundt deg. Det går an å ha det dritgøy uten å utsette seg selv for farlige situasjoner. Som en mann i rullestol, lam fra livet og ned, sa i foredraget sitt: "Det er vanskelig å lære av andre sine feil." Det gikk inn på meg. Dessverre er det så veldig sant, men jeg håper i hvertfall dette innlegget hjelper litt på. 

Stå ved dine meninger, og la dem være så sterke at de holder selv når/om du er påvirket. Personlig føler jeg meg heldigvis relativt trygg fordi jeg har bevist for meg selv gang på gang den siste tiden at jeg tar fornuftige valg selv i fylla. Ja, jeg kan snuble, le og si kleine og cringy ting, men jeg vet likevel at jeg hadde blånektet på å sette meg inn i bilen til en som var ruspåvirket, og gitt beskjed om jeg hadde sittet bak rattet og noen hadde spilt for høy musikk til at jeg kunne konsentrere meg ordentlig. Eller noe så enkelt som å ikke rote/flørte med noen som jeg vet har dame, og gi klar beskjed om andre ting jeg ikke syns er greit fordi det kan gå utover andre negativt. Slike ting har bare blitt som second nature for meg, selv i påvirket tilstand, noe som føles veldig godt og trygt.

Jeg tror det er dritviktig å kjenne seg selv og ha den kontrollen og den selvsikkerheten til å tørre å handle og ta lure valg. Det kan forhindre ekstremt mange uheldige situasjoner, slik at du kan leve et så lykkelig liv som overhode mulig. Og det vil jeg at dere også skal gjøre, så derfor måtte jeg bare dele disse tankene i et blogginnlegg. Så kan jeg bare håpe at det vil hjelpe i hvertfall noen. Jeg syns de i Grieghallen gjorde en veldig god jobb med det, men det er viktig at man ikke glemmer det nå midt oppi all russefeiringen, og at alle dere andre som er ikke er russ også kan få en liten påminnelse om hvor skjørt livet er. Det er så lett for å ta for gitt det å være frisk, velfungerende eller i det hele tatt å leve. Vær ydmyk og takknemmlig og ikke glem det som er grunnleggende viktig i livet. Vis at du er en sterk person og ta kontroll over deg selv og risikable situasjoner.

Dagens eksotiske matinnkjøp

Solen steiker fortsatt i Bergen og dagene utnyttes til det maximale. I går tok jeg det så langt at jeg hoppet i sjøen. Må si jeg er litt stolt av meg selv og mine bragder denne våren. Først scorer jeg mitt første mål i fotball i hele mitt liv, så bader jeg Bergen hvor det var snøstorm for en uke siden. Det føles så fjernt at det faktisk snødde for litt siden når jeg sitter her i med et solbrent ansikt. Jepp, jeg klarte det før sommeren startet i år også. Glemmer meg alltid, men jeg skal være flink med solkrem resten av året. Er ikke noe kjekt å sitte å svi i tryne og føle at du ikke kan løfte brynene eller rynke på nesen uten at det gjør vondt i huden. 

I dag hadde jeg heldagsprøve i norsk og satt og cravet oliven av alle ting. Så da dro jeg megselv avgårde til byn etter en (forhåpentligvis) vellykket norsktentamen, og dro til en utenlandsk forretning i byn som selger en haug med forskjellige ferske oliven. Jeg husker ikke helt hva akkurat den het, men dere kan nok få tak i det flere steder. Jeg endte egentlig opp med å kjøpe litt mer enn det jeg hadde planlagt. Men jeg blir altfor fascinert over slike butikker, og er jo en sucker for asiatisk mat, så da blir dette innlegget et "dagens innkjøp" asian style.

Her var det jeg egentlig skulle kjøpe:

Her var det jeg endte opp med:Jeg vokste opp på YumYum -nudler fordi foreldrene mine mente disse var tusen ganger bedre enn Mr. Lee sine som alle kjøpte. Jeg liker egentlig begge typene Vi hadde alltid skuffen full av den gule YumYum med kyllingsmak, men vi har aldri kjøpt dem i andre smaker, så da bestemte jeg meg for å prøve disse. And-, biff- og reke-smak.


Denne suppen er sinnsykt god på smak men den er så himla sterk. Jeg er egentlig litt pussy når det kommer til sterk mat, så kanskje dere slipper rennende øyner og nese når dere spiser den. Jeg har egentlig tvingt meg gjennom det, fordi den smaker så godt. Nå kjøpte jeg den gule også som skal ha hint av sitronsmak. Håper på at den er mildere.


Disse er ok++ å ha stående i kjøleskapet. Spess nå i russetiden. Salt mat er eksepsjonelt digg dagen derpå.


Jeg vokste aldri av meg nysgjerrigheten som barn, og det gjelder på alle aspekter ved livet. Også mat. Jeg lytter ofte til andres samtaler, observerer alt som skjer rundt meg, stiller spørsmål herfra til evigheten og må alltid bestille noe på menyen jeg ikke har smakt før. Har nylig smakt sjokolade med cappuchinosmak og falt pladask. Nå fant jeg en med kaffelattesmak.

Jeg kjøpte også den store posen med forskjellige nøtter og diverse, som dere ser på bildet litt lengre oppe. Også kjøpe jeg en nashipære som jeg aldri har hørt om før. Den smakte en liten mix av eple og pære og var egentlig sykt god. Skal definitivt kjøpe den igjen.

Wow, å kunne skrive et så langt innlegg om mat... Jaja, det er vel en glede de fleste av oss deler, så jeg håper jeg ga dere litt inspo. Nå skal jeg begynne å gjøre meg klar for å komme meg ut med russen. Vi skal være på skolen i dag og ha en ny runde med fyllakamp. Jeg tenker jeg gir meg med fotballen mens jeg er på topp. Har ikke tenkt til å drikke noe særlig i dag uansett ettersom jeg drakk i går og skal ut igjen i morgen, så da hadde jeg sikkert søge i fotball igjen. I dag vil jeg kaste frisbee og spille volleyball. Gleder meg mucho, så nå må jeg få ræven i gir. Vi preikes.

Uken som gikk // uke 17

Ukens tanke // Alle sier det; GU som tiden flyr. Rart at vi aldri blir vant med at tiden går fort. Samtidig føler jeg at tiden speeder opp jo eldre man blir. Noe som er litt skummelt og uvant for alle kanskje. Da jeg var liten, og noe skulle skje om en måned, da var det ikke vits å glede seg engang fordi det var så ufattelig lenge til. Nå har "om en måned" allerede skjedd. Ya feel?

Ukens opptur // RT2017! Trodde aldri jeg skulle si det, men jeg sykt positivt overasket. Det er bare noe med det sosiale og at man hele tiden er med masse venner, blir mye bedre kjent og møter mange nye mennesker. Alle er glade. I tillegg er det noe med at man liksom ikke tar livet så seriøst, og hele tiden har noe å glede seg til. Arrangementer, spontanturer, overnattinger og solskinn. Føler meg bare skikkelig fri og lykkelig. Mai er jo tross alt favorittmåneden min i året, og det ser neppe ut til at dette blir et unntak.

Nei vet dere hva nå glemte jeg meg helt. Ukens høydepunkt var uten tvil da jeg scorte et mål i fyllafotballkampen. Jeg fikk endelig bekreftet teorien min om at jeg er bedre i fotball full enn edru. Og ikke nok med det; Blårussen vant over rødrussen 5-4 og vi fikk dele en champis premie!!! Dere kan tro det var god stemning. Og det målet kommer jeg til å leve på resten av livet. Du kan tro jeg ringte til pappa og sa det med èn gang <3 
Processed with VSCO with f1 preset

Ukens nedtur // Dette problemet har jeg hatt en stund da.... Jeg får hele tiden opp at jeg har full startdisk på macbooken min. Jeg har maks 30 bilder på pcen og ingen videoer og har overført alle viktige dokumenter til harddisk. Alt unødvendig av nedlastinger er slettet osv. Er det noen som vet hvordan jeg enkelt kan fikse dette problemet? Det er jo akkurat som om 90% av det jeg sletter kontinuerlig legger seg inn på et eller annet skjult sted på dataen og stjeler plass. Dødsirriterende, og hadde satt stor pris på om noen kan fortelle meg hvordan jeg kan fikse det lett.

Ukens sang // Blir nok ikke en russesang, haha. Jeg er blitt sinnsykt glad i My Baby Just Cares For Me av Nina Simone. Jeg vet ikke hva det er med den sangen. Eller jo det gjør jeg. Det jeg falt for var definitivt pianospillingen, som er ubeskrivelig digg, spesielt til den jevne rytmen som av og til tar pauser, og ææ ja det er så deilig. Jeg skal ikke begynne å analysere hele sangen, (selvom det hadde vært gøy) men det er et parti midt i sangen hvor pianospillingen tar litt av. Og en gang når jeg bare gjorde meg klar til ett eller annet på rommet, ble jeg helt våt i øynene i det partiet av sangen. Det kom helt uventet, for det er ikke en trist eller emosjonell sang i det hele tatt, men den er så full i sjel og kraft samtidig som den er enkel. Det er en av de sangene jeg setter på og innser hvor mye jeg setter pris på musikk. Og at jeg kanskje burde begynne å høre mer på jazz. Se for deg hvor intenst han eller hun pianisten koser seg når du hører sangen.


Ukens TV // Lettttt Huskestue!!! Vi så på det i fjor sommer i Spania, og det var dønn dagens høydepunkt. Nå sitter jeg og ser årets sesong og alene og skrattler for meg selv. Dødsmorsomt og vanvittig håpløst å høre svarene til Dag Otto innimellom, herrejesus. Huskestue må vel være det beste på norsk TV etter min mening.

Ukens mat // Vanskelig. Har spist så mye forskjellig, men kan jeg heller ta ukens drikke? Haha, jeg gjør det. Jeg anbefaler drinken, espresso martini. Den smaker rett og slett iskaffe, bare bedre. Vi lager den selv hjemme, men jeg har også smakt den ute. Det er faktisk min favoritt alkoholholdige drikke, og dette kommer fra en stor rødvinselsker.

Ukens throwback // Det må blir Spania i fjor når vi først var innpå det i forrige punkt. Jeg var i Albir med pappa, Aaron, (broren min som jeg mest sansynlig viser fing til på dette bilde) Caroline, mange venner av pappa og barna deres. Sykt mange morsomme minner derfra. Og flere skal jeg lage der i år! Vi skal nemlig tilbake til Albir, bare at denne gangen blir Solfrid med meg :) Vi gleder oss.

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017


Hei! Jeg er Leandra, en 20-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du møte deler av mitt liv liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, skjønnhet, mat, livsstil, filosofi og mange andre tanker. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com