hits

HVORDAN BLE DET TIL SLUTT?

Jeg har nesten glemt å vise dere sluttresultatet på veggen min som jeg malte! Som jeg skrev, var jeg jo litt skeptisk til at fargen så så mørk ut. Og det hadde jeg god grunn til. Fargeriket hadde nemlig gitt meg feil farge med hjem. Så jeg gikk tilbake til butikken og fikk byttet den til riktig farge. De var veldig grei angående det. Vi måtte jo male to nye strøk, men det var absolutt verdt det. Fargen jeg egentlig skulle ha er sååå mye mer harmonisk og behagelig å se på contra den mørkere fargen syns jeg. Den andre fargen, den dere så jeg malte med i innlegget, ble så hard og nesten blodrød. En altfor stor kontrast til resten av rommet mitt. Men denne her ble perfekt. Den varmet opp den tidligere sykehushvite veggen min og skapte litt mer hjerte og vennlighet.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Nå skal det sies at rommet ikke er helt ferdig enda. På denne veggen skal det opp både noen bilder og noen hyller. På andre siden av rommet skal det henge et speil, også nærmer det seg ganske ferdig! Skal en liten tur på IKEA etterpå blant annet så da beveger vi oss noen skritt nærmere et ferdig soverom. Jeg gleder meg til alt er på plass!

VIDEO - 20 TING JEG HAR LÆRT

For rundt en uke siden fylte jeg 20 år. I den forbindelse hadde jeg veldig lyst til å lage en "20 ting jeg har lært i løpet av 20 år-video" Så den kommer her! Som vanlig snakker jeg meg litt bort, og har klippet vekk sikkert 4/5 av alt jeg sa. Men jeg håper mye av det ga mening selvom og at noen av dere kanskje kan relatere til et par lærepenger jeg har erfart! Også beklager jeg lyden fra kameraet som autofokuser i bakgrunnen. Jeg har også lært at jeg skal ta den av neste gang, haha. Håper det ikke blir altfor irriterende!

DE BESTE MINNENE

Muligens den beste helgen i 2018 så langt er nå over. Og det suger for bloggen sin del at jeg så og si ikke har noen fete bilder fra helgen. Det viser jo bare hvor mye jeg har glemt bort mobilen og levd i øyeblikket, men jeg syns alltid det er digg å ha brukt et par minutter på bilder fra minnerike kvelder slik at jeg kan ha noe å se tilbake på. Det er tilfredsstillende å bla gjennom dagen etter. Menmen! Kanskje ikke så kult å ha noe særlig med bilder av meg selv denne helgen heller, ettersom jeg har hatt øyelokksbetennelse, som noen sikkert har fått med seg på Snapchat. Jeg var på nippet til å avlyse festen min lørdagsmorgen fordi øye mitt var så hovent, rødt og vondt at det var slitsomt å holde øye åpent. Men jeg kastet meg likevel i det, lagde punsj, bacondadler, sjokoladekake, stelte i stand med chips og vannmelon og nonstop og det var egentlig ikke måte på hvor god stemning det ble tross monsterøyet mitt.


Meg lørdagsmorgen til venstre :)) Ble heldigvis bedre til kvelden som dere kan se, pluss at jeg sminket det andre øye rødt for å jevne litt ut lol. Var ikke akkurat umulig å legge merke til, men det funket bra nok til at en gæmlis (typ 30-40) spurte om nummeret mitt på byn. Ikke så stygg likevel. Score. Vittig sammentreff at politiet senere følte for å sjekke pupillene mine og lyse meg i øynene for første gang i mitt liv den kvelden. Lurer fortsatt på hva i alle dager han tenkte når han så dette røde helvete, HAHA. Gikk fint da. Enten syns han synd på meg eller så skremte jeg han vekk. 

Processed with VSCO with f1 preset
Vilde husket heldigvis at bilder er viktige og koselige!

Ja, for det ble jaggu meg min første bytur som 20-åring, men helt ærlig var det så gøy at jeg følte meg 16 igjen. Vi klarte å holde en del fra festen samlet helt til utestedene stengte nemlig. Kvelden innebar dannelse av nære bånd, fine samtaler, latter og noen syke hendelser som ikke sømmer seg å nevne på blogg, eller i virkeligheten egentlig. Jeg glemmer aldri sitatet, "de beste minnene i livet er de du ikke kan si høyt" Noen som er med meg på den, eller? Typisk kaotiske ungdomseventyr du husker klokkeklart for alltid. Jeg sovnet vel 11.00 om morgenen, våknet igjen 13.30, og var i supergod form til familiebesøk klokken 17.00. Det var faktisk ikke ironi heller. Så, jeg er visst fortsatt ung selvom jeg har bikket 20. Eller et supermenneske, hvem vet.

 Bildene i dette innlegget er de eneste jeg klarte å skrape sammen av helgen, og kunne sikkert spart dere for alle, haha. Bli flinkere til å ta bilder fra nå av da bloggeren. Lover meg selv det fremover.

Processed with VSCO with f1 preset
Presterte å flekke opp iPhonen og ta bilde av denne bygningen da, som så evig majestetisk ut om natten. Aldri lagt merke til det før. Fine Bergen.

BEAUTY CRUSH

/reklame

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Glossybox sendte meg denne rosa, romantiske esken med såå masse fint innhold! (Og rosene mine har holdt seg helt siden Valentines Day, kan jeg si at jeg har grønne fingre nå?) Denne esken var også så fin at den var umulig å kaste. Den blir nok pent plassert i rosahyllen min. Tannkosten er allerede byttet ut i denne humle brushen, og maskaraen er også erstattet med denne lille fra Clarins. Jeg syns innholdet i februarboksen var ekstra bra og mangfoldig. Både blush og lipgloss og øyeskygge, tannkost og maskara. Alltid gøy med noe nytt innenfor de kategoriene syns jeg. Jeg går altfor sjeldent ut og kjøper slikt selv, da jeg syns det er litt kjipt å bruke penger på det når jeg ikke er sååå ekspert med sminke. Derfor er det ekstra gøy med disse måndtlige boksene hvor du kan teste ut litt forskjellige og holde deg litt oppdatert på sminkeverdenen. Jeg ble i hvert fall super fornøyd!

Boksen finner dere her. 179kr måneden er så og si gitt bort syns jeg ♥

FRA COLOMBIA

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Smykket mitt er gull med en vakker, grønn smaragd i midten. Det er fra Colombia og jeg fikk det av min colombianske mormor da jeg var baby. Mange som har spurt hvor det er fra nemlig! Og, det skjønner jeg. Jeg er så glad i det, og bruker det 9/!0 ganger jeg bruker smykker. Jeg har liksom et litt spesielt og nostalgisk forhold til det også, så da er jeg jo ekstra glad i det på en måte. Men dessverre litt vanskelig å få tak i her!

Toppen min er fra NA-KD
Buksen min finner dere her.

DETTE ER FØRSTE GANG

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic  

Image and video hosting by TinyPic

Herrefred, hva er det jeg driver med? Jeg har aldri malt før i hele mitt liv, og første gang jeg begir meg ut på det, så er det den største veggen på mitt eget rom. Foreløpig, med ett strøk ser det helt jævlig ut og jeg lurer litt på om jeg angrer?? Haha, men det blir vel sikkert (forhåpentligvis) noe helt annet når andre strøket er kommet på, all tapen er tatt av  i kantene og alle møblene er plassert fint inntil veggen. Jeg er skikkelig spent, og litt nervøs jeg faktisk. Fargen ble mye mørkere på veggen enn det den så ut som da jeg valgte farge i butikken. Så ja, spenningskurven er på topp akkurat nå. Dere får nok se det ferdige resultatet snart, og hvis jeg blir skikkelig fornøyd, kan det til og med bli en oppdatert room tour! Hvis ikke, blir det nok et nytt malingsspann... HEH. Ønsk meg lykke til!

Q&A - HVA SKAL JEG STUDERE TIL HØSTEN? + MER

Heisann, alle! I dag kommer svarene på spørsmålsrunden jeg hadde her forleden. Skulle gjerne svart på enda flere spørsmål, og utdypet enda mer noen av spørsmålene, noe jeg gjorde, men måtte klippe bort. Jeg innser ikke hvor lenge jeg kan snakke om noen temaer før jeg skal begynne å redigere. Sitter og måper og klipper vekk sånn 90% av svarene, haha. Men uansett, jeg håper dere fikk noen ting ut av videoen, og at dere ble fornøyd med noen av svarene. Takk til alle som kom med kreative spørsmål. Setter oppriktig pris på det.

Jeg kunngjør også endelig hva jeg skal studere til høsten!

Dere kan lese om hvilket resultat jeg fikk på personlighetstesten som campaigner herKanskje jeg kan lage et mer utdypende innlegg om dette, hvis det er ønskelig?

VEGGISWOK

Image and video hosting by TinyPic

Her kommer enda et lite mat-tips til dere! På dagens meny står en saftig vegetarwok. Jeg ekseprimenterte som vanlig litt på kjøkkenet, og blandet sammen en god miks av sunne matvarer i stekepannen blandet med en god saus. Her er hva jeg brukte og gjorde. Dere trenger så klart ikke å ha akkurat disse ingrediensene. Jeg hev egentlig bare oppi det vi hadde tilgjengelig i huset og det jeg tenkte ville smake godt sammen.

Ingredienser:
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
1 boks vannkastanjer
1/2 boks brune bønner
1/2 boks mais
1/2 rødløk
1 boks Santa Maria Oyster Sauce

Fremgangsmåte:
Verdens letteste fremgangsmåte, haha. Jeg kuttet opp brokkolien og blomkålen, stekte det en stund i stekeplaten med litt vann. Så hev jeg oppi resten av grønnsakene og oyster sausen og lot det koke i 10-15min. Jeg lagde også ris til å ha ved siden av.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Innså nå som jeg fikk en kommentar om det, at østerssaus selvfølgelig ikke er vegetarisk da det fremstilles av østers! Det er jo logisk, men jeg tenkte ikke over det i det hele tatt. Heldigvis finnes det mange andre gode sauser å bruke i wok som er vegetariske. Det kan jeg vise neste gang!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Har dere laget en god wok før dere vil anbefale?

OUTFIT // 1976

Jeg så en film på Netflix forleden, som het The Diary of a Teenage Girl. Filmen fant sted på 70-tallet og fulgte en ung jente hennes nokså urovekkende tenåringsliv. Merkelig, upassende film som jeg absolutt digget. Jeg er jo forelsket i det meste som er typisk 60-70-tals. Fascinerer og beundrer årene med motbevegelsen og hippietiden mer enn veldig mange andre perioder i verdenshistorien. Så den filmen inspirerte meg rett og slett til å sette sammen et litt 70-tallsinspirert antrekk på bursdagen min i går. Disse buksene er kanskje en av mine heldigste fangster. Den lå gjemt blant mange andre plagg som hang på en sånn tilbudshylle du aldri gidder å se fordi du tenker det bare er boss der. Men så fanget netthinnen min opp denne buksen som jeg nysgjerrig prøvde på, og endte opp med å kjøpe for 150kr. Damn. Og jeg syns den ble rålekker med lakkskoene! Og ikke minst, se den fete stolen til mamma. Skulle ønske den passet inn hos meg, men den hadde egentlig sett best ut i stuen på en skrekkfilm hvor handlingen foregår på 70-tallet. The Conjuring eller noe, enig?

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicTopp fra H&M
Bukse fra H&M
Sko her

Any who, dagen i går var veldig oppstemt og bedagelig. Middagen hos mamma var mer enn nydelig, turen min var fredfull, og kvelden min ble plutselig spontan, latterfull og groovy med Espen og et vennepar av oss. 

Inni bursdagsgaven fra Espen og foreldrene hans, befant det seg en Moccamaster, som jeg har ønsket meg sååå lenge! Det er flaut å innrømme at jeg seriøst alltid har drukket pulverkaffe blandet med vann oppvarmet i mikroen her hjemme. Dønn skammer meg. Men når jeg er ute blir det da ekstra stas når kaffeen er en million ganger bedre enn den jeg lager selv. Men seriøst ingenting slår en Moccamaster. Det var med en slik jeg lærte meg å drikke kaffe for første gang for mange år siden. Jeg husker faktisk det øyeblikket enda. Det var hos bestemor, og hele leiligheten luktet lunt, varmt, rent, rundt, dypt, mørk-sjokoladete, ja jeg aner ikke hvordan jeg skal beskrive lukten av kaffe. Men ytterst behagelig er den i hvert fall, og det endte også kaffesippen min opp med å bli. En begeistret ung jente som slurpet den varme drikken i seg og spurte om en til. Jeg prøver egentlig å ikke drikke kaffe hver dag, fordi jeg seriøst nekter å bli avhengig. Jeg kjenner flere på min egen alder som får hodepine eller ikke fungerer om de ikke får morgenkaffen sin. Vil ikke ende opp der, men i dag er en sånn dag hvor jeg er på andre koppen, mest for kosen sin del daaa.

Jeg vet ikke om det er fordi solen skinner for andre dag på rad, men jeg har en sånn genuin, ubetinget indre lykke og selvsikkerhet i dag som jeg har klatret meg oppover mot i det siste. Masse positiv energi som florerer og sier at alt er mer enn greit. Så når frokosten har seget litt, og kopp nr. 2 er oppslukt, tenker jeg å gå en tur i den friske luften med solstråler i, for å bevare humøret på topp til i kveld. Da skal nemlig min beste venn siden fødselen, Solfrid feire sin 20-årsdag! Vi skal ut å spise en middag med noen venner av oss, som jeg har gledet meg lenge til å samles med. Håper dagen deres skinner!

I DAG ER JEG 20 ÅR

... og det kjennes en smule bemerkelsesverdig ut. Ungdomstiden føles plutselig så melankolsk fjern. Minnene fra ungdomsskolen, vennedrama, drikking og festing i skjul. Alt er liksom mer rolig og balansert nå. Og jeg vet at tall bare er tall, men det er et eller annet med 20, som høres så sykt mye mer voksent og alvorlig ut enn 19. Jeg likte å si at jeg var 19 egentlig. Tenåring liksom, litt drittunge fortsatt. Ikke i 20-årene en gang. Men nå er det slutt på det. Og jeg syns ikke jeg ser ut som en 20-åring når jeg ser meg selv i speilet heller, haha, hva enn det skal bety. Jeg må vel kanskje bare bli vant med tanken først, og huske at jeg faktisk bare er i begynnelsen av 20-årene, og det høres jo i grunn ganske perfekt ut på et vis det også?

Så ja, litt blandede følelser angående denne dagen. Jeg har av en eller annen grunn aldri gledet meg så lite til å fylle år i forkant, men så var det jo egentlig en liten spenning som traff meg innimellom dagene før også, selvom jeg er blitt ordentlig voksen. Og i går fikk jeg faktisk ikke sove før 5 om natten, eller i morges blir det vel... Lurer kanskje på om det har noe å gjøre med at jeg faktisk ble 20 år, og dermed begynte å tenke over litt ting. Fundere over hvordan livet har vært, hvordan det er og hvordan det kommer til å bli. Jeg hater egentlig å ikke få sove, men på en annen side er det slike netter de aller mest originale tankene og unike idéene inntreffer hodet mitt. Så notatene på mobilen blir fylt opp med litt gull i slike sene stunder. Kanskje jeg burde sette mer pris på søvnløshet innimellom. Omfavne det istedenfor å avsky det. Uansett - 20 er en stor dag og et rundt tall, og det er jo absolutt en unnskyldning til å feire stort med mennesker jeg er glade i. Så i går var jeg ute og spiste middag på Bryggeloftet sammen med pappa, bror og kjæreste. Jeg tok med meg kameraet og knipset noen bilder i den utrolig koselige atmosfæren der inne. Det føles ordentlig bergensk og norsk ut på Bryggeloftet, så jeg vil egentlig anbefale det til alle som besøker Bergen. Bare se så fint!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Jeg kom egentlig hit for blåskjellene deres, men de holdt visst på å pusse opp kjøkkenet og hadde skrenket inn på menyen for en liten periode. Så da ble det reinsdyrbiff istedenfor. 

Image and video hosting by TinyPic
Til dessert ble det karamellpudding.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicFine, gode pappa ♥

Image and video hosting by TinyPic

Jeg våknet klokken 8 i dag av at Aaron dro avsted på skolen, og prøvde å sove igjen, men lå egentlig bare å vred meg til lyden av en ivrig og evigvarende motorsag i et av nabohusene. Men til tross for 3 timer søvn, har det vært en deilig og fin dag når jeg først bestemte meg for å gi opp søvnen og heller gripe dagen. Jeg gikk en lang tur i solskinnet med rask gange og frisk luft. Jeg elsker å gå. Og når det er fint vær, blir ikke bilen tildelt en tanke en gang. Jeg elsker å vandre rundt omkring, være i bevegelse og se på folkelivet i bydelen min. Etter morgenturen, dro jeg til mamma og spiste en bursdagsmiddag med henne og Aaron. Jeg føler jo jeg allerede har feiret bursdagen min nå, men neste helg blir det faktisk både vennebesøk hos meg og litt større familiebesøk dagen etter. Feire det som feires kan sier nå jeg, haha. Lite er som å samle mange venner eller familiemedlemmer på et sted og omgås med dem i noen timer. Det trengs innimellom. Så det kjenner jeg at jeg gleder meg ordentlig til. Kanskje jeg til og med skal sjekke ut bylivet som 20-åring på lørdag. We'll see!

SKOØNSKER FRA NELLY

/reklame

PYNTET


Stiletto boot her. Slim pump nude her. High heal sandal her.


Pointy stretchy block boot her. Platform over knee boot her. Stretchy mesh boot her.


CASUAL


Laced up sneaker herAir Huarache Run PRM TXT her. Empire Slip On Sneaker her.


Warm Boot her. Air Force 1 '07 SE her. Air Huarache Run Ultra her.
 

Litt søndagssnacks, hoho. Fant dere noe dere likte? :)

HORMONER

En ting som fascinerer meg mye er hormoner. De forskjellige hormonene som utløses når vi føler forskjellige følelser. Når vi er trist, stresset, glad, empatisk, euforisk, redd. At man føler disse følelsene på grunn av forskjellige hormoner utløses, igjen på grunn av ytre stimuli. Jeg syns det er så interessant at jeg kan sitte og lese side opp og side ned om hormonene, se Ted-Talks og andre informative videoer på YouTube om dem. Som om jeg har litt naturfag med meg selv. Så i dag vil jeg snakke litt om dem, og dele hva jeg har innsett om hormoner når det kommer til mental helse. For å gjøre det enkelt, kan én av to ting skje i hverdagen; vi kan oppleve ting som gir energi til hjernen. Og vi kan oppleve ting som tar energi fra hjernen. Altfor vanlig er det dessverre, at vi går rundt med slitne hoder. Trette sinn. Vi er mentalt utslitte... Men hvorfor skjer det? Og hvordan kan vi endre det? Jeg tror det er veldig viktig å ta tak i, og å gjøre noe med det. Å gi hverandre energi, istedenfor å tappe hverandre for det. Å utløse lykkehormoner fremfor stresshormoner har nemlig sååå mye å si, ikke bare for mental helse, men også fysisk helse. Det er direkte sunt og helsefremmende å være lykkelig.

Image and video hosting by TinyPic

Med en energirik hjerne kan vi fokusere oppmerksomheten vår, regulere følelser og ta smarte valg. Med en utslitt hjerne, blir vi fortere distraherte, vi reagerer impulsivt og vi tar ukloke valg. Så hva gir energi til hjernen? Det viser seg nemlig at tilhørighet, å bli inkludert, å bli akseptert og å føle seg som en del av noe utløser disse gode hormonene som gir oss livsgnist, livslyst og energi. Når mennesker har samtaler med hverandre, stiller hverandre spørsmål og tar på hverandre, skjer det noe i hjernen. Vi utløser et hormon som heter oksytosin. Jeg nevnte det i bursdagsinnlegget til lillebroren min. Og jeg fikk en kommentar som jeg tror syns det var rart at jeg nevnte et hormon som utløses mellom barn og mor under fødsel for å styrke båndet mellom dem. Men det er bare det første som står på wikipedia. Det er nemlig ikke bare da det utløses. Det er hormon som føles mer og mer fantastisk jo mer du utløser det. Jeg er ikke en veldig åpen person, så jeg føler det gjerne litt sjeldnere enn veldig åpne mennesker som liker å dele personlige ting. Men når jeg tør å snakke om følelsene mine, er sårbar og åpner meg, utløses dette hormonet utløses hos meg, om responsen jeg får, er riktig. Om personen jeg snakker med virkelig bryr seg om det jeg sier, stiller spørsmål ved det - da utløses det oksytosin i hjernen til begge parter. Et hormon som bidrar til en dypere forbindelse mellom to personer. Bånding. Oksytosin produserer tiltro. Man stoler mer på hverandre. 

Image and video hosting by TinyPic

Her er litt fakta om oksytosin hentet fra wikipediasiden:

- Oksytocin fremkaller følelser av tilfredshet, reduksjon i angst, og følelser av ro og trygghet.

- Oksytocin er veldig viktig for sosial interaksjon. Ved berøring av alle slag går oksytocin-nivået i blodet opp. Både den som berører og den som blir berørt skiller ut oksytocin, det er også en sammenheng mellom oksytocin-nivå og hvor mye man stoler på folk.

- I forskjellige adferdsøkonomiske ekperimenter har man vist at folk blir mer generøse etter å ha brukt en oksytocin-nesespray, og er villig til å gi mer penger enn placebo-gruppen under «ultimatum-spillet»

- I en studie fra Universitetet i Oslo fant man at etter å ha brukt en oksytocin-nesespray var studentene i ekperimentet flinkere til tolke andres følelser basert på ansiktsuttrykk (dette er såå fantastisk syns jeg og sier mye om oksytosin i forbindelse med empati)

- Lavt oksytocinnivå kan spille en rolle i autisme. Flere studier har vist at oksytocin reduserte repetitiv atferd, og økte evnen til å tolke andres følelser i personer med autisme

Image and video hosting by TinyPic

Så har vi et annet viktig hormon jeg vil snakke om! Når mennesker, eller pattedyr generelt, ser en mulighet, utløser vi dopamin. Dopamin er kilden til motivasjon, kreativitet og engasjement. Hvis du har mangel på disse følelsene, er det mangel på dopamin. Er det noe vi kan gjøre for å utløse dopamin i hverandres hjerner? Absolutt - å hjelpe hverandre å se muligheter og potensiale vi har. Mennesker elsker fremgang, vi føler oss fantastiske når vi blir bedre i noe. Når vi utvikler oss, og ting går fremover, og når vi oppnår noe. Når folk respekterer og verdsetter oss for dedikasjonen vår. Når folk gir oss oppgaver. Hvorfor nyter vi akkurat dette? Jo, fordi det tredje og siste hormonet jeg vil snakke om, nemlig serotonin, utløses i hjernen... Og hva skjer når serotonin utløses i hjernen? Vi føler oss uovervinnelige. Vi føler mestring og selvtillit. 

Visste dere at om et barn ikke blir tatt på i løpet av de første månedene etter det er født, kan bli veldig syk det dø? Det har en sammenheng med avvik i seratoninproduksjonen. Å hjelpe hverandre å utløse disse gode hormonene, er bokstaveligtalt livsviktig. Mangel på dem fører til mange psykiske lidelser som depresjon, angst, tvangslidelser, migrene, bipolar osv. Det er derfor for eksempel serotonin brukes i medisin mot slike lidelser.

Er det noe vi kan gjøre for å utløse disse hormonene i hverandres hjerner naturlig? Jaa.

Image and video hosting by TinyPic

Vi trenger ikke å være biologer, nevrologer eller psykologer for å utløse disse tre favoritthormonene mine hos hverandre ♥ Alle kan hjelpe hverandre. Bry seg om hverandre. Samarbeide om fremdrift og ta hensyn til hverandres ønsker. Stille spørsmål og være interessert. Utløse disse mirakuløse og livsviktige hormonene hos hverandre og dermed gi energi til det mest fantastiske organet i kroppen, hjernen.

Her er et eksempel for å sette ting i perspektiv. Hvis jeg er med en venn på kafé, og jeg forteller en historie. Noe som betyr mye for meg. Noe jeg deler fordi jeg stoler på denne personen og vil dele følelsene mine med dem. La oss si han eller hun da responderer med en historie som skal overgå min. Begynner å snakke om seg selv, eller bytter tema til noe annet som interesserer han/henne mer. Når vi får slike responser føler vi oss nedkjempet, lite verdsatt, ikke forstått, som om vi ikke er viktig eller verdt bryet. Når du da forlater deres selskap, er hjernen din sliten. Du er tappet for energi og det vil være et veldig merkbart mangel på noen av disse hormonene jeg har snakket om.

Om derimot responsen fra vennen din hadde vært noe som "hvordan fikk det deg til å føle deg?", og du velter ut med dine innerste følelser, enten de er positive eller negative. Og du ser at de bryr seg og er interessert i følelseslivet ditt - da forlater du deres selskap, med enda mer energi enn du hadde da du først møtte dem. Du føler deg både lettere og gladere, som en naturlig rus - takket være disse hormonene som utløses når sosiale interaksjoner er forståelsesfulle, meningsfulle, med gode intensjoner og masse kjærlighet. Hjernen din har fått tilført energi, og du er nå enda mer klar for å gjøre gode valg, fokusere oppmerksomheten din og regulere følelsene dine. 

Er det noen som kan kjenne seg igjen i dette eksempelet, og har opplevd å reagere slik på disse to forskjellige type responsene man kan få?

Image and video hosting by TinyPic

Gi hverandre energi, folkens. Det er så viktig i dag når mangelen på gode hormoner, og antallet mennesker med psykiske lidelser er høyere enn noensinne. Det har en sammenheng. Og muligheten til å bekjempe det, for oss selv og de rundt oss, ligger i våre hender. Vi kan være uovervinnelige, men ikke alene. Strekk dere ut. Del noe som er utenkelig å dele. Dette innlegget er på en måte en beskjed til meg selv også, om å legge vekk masken som stenger for strømmen av lykkehormonene. Ingenting er mer terapeutisk og energigivende for hjernen den kommende tiden enn etter det. Resultatet er flere motiverte mennesker med klare hoder, og en større sannsynlighet å realisere seg selv og leve lykkelige liv.


Bilden er tatt av Vilde Wathne, @photo_byv på Instagram ♥

(VELDIG) SUNN OG (VELDIG) DIGG SJOKOLADEMOUSSE

I dag kommer et nytt, lite mattips, og denne gangen er det ikke en middag, men en dessert! Det er egentlig en ganske allsidig oppskrift, da den også kan brukes til frokost, mellommåltid, snacks, kvelds eller lignende. Det er en sjokolademousse. Jeg smakte denne for første gang da søsteren min laget den da jeg besøkte henne i Stavanger for noen år siden. Da jeg hørte hvilken ingredienser hun hadde brukt, ble jeg ganske skeptisk og lot faktisk sjokolademoussen stå i kjøleskapet til dagen etter. Men da jeg endelig smakte den, ble jeg så positivt overrasket over smaken og konsistensen at jeg måtte spise skeptisismen min. Den er fyldig, saftig, sjokoladete og søt. Den kan bli ganske mektig og mettende, men det har sikkert mye med ingrediensene som er i den å gjøre. Den inneholder nemlig 1 avokado, 1 banan, øyemål med kakaopulver og en teskje honning. Jeg tror vi alle har hørt hvor ufattelig sunt avokado er, og at det er noe av det beste du kan spise. Og samme har jeg hørt om banan egentlig. Kakaopulver fungerer nesten som et proteinpulver for meg, da det har så høyt innhold av proteiner. Og litt honning er min go-to sweetner på så og si alt jeg spiser. Så alle disse ingrediensene sammen oppi en blender eller med en stavmikser, så har du det!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Noen som har prøvd det før, eller kunne tenkt seg å prøve?

LOOK FANTASTIC (AND ROMANTIC)

Jeg viste dere januarboksen til Look Fantastic for ikke så lenge siden, og nå har tiden kommet for å åpne februarboksen! I motsetning til de forrige boksen som var blå, er denne esken rosa og såå vakker. Jeg pleier egentlig å kaste de fleste boksene, men denne har jeg plassert fint i den ene hyllen min i garderoben hvor alt er rosa. Jeg skulle nesten vist dere, for det er litt morsomt nemlig - rett ovenfor hverandre har jeg to hyller med helt forskjellig innhold som på en måte representerer to forskjellige sider av meg. I rosahyllen min har jeg rosa parfymeflaske, en liten Victoria's Secret pose og ja, dere skjønner tegningen. I hyllen rett ovenfor har jeg alle te-ene mine, noen elefant og buddha-figurer. Den er altså mye mer down to earth og spirituell, da den rosa er mer materialistisk og overfladisk. Jeg tenkte ikke noe særlig over det før for noen uker siden da jeg innså at de på en måte representerer to forskjellige sider av meg som person. At jeg har litt av begge liksom. Opplever ofte å være mentalt revet frem og tilbake mellom dem, og jeg syns de to hyllene veldig fint representerer akkurat det.

Men uansett, tilbake til februarboksen. Se så fin og Valentine's Day-inspirert den er ♥

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Dere kan abbonere på deres egen måndtlige Beauty boks fra no.lookfantastic.com eller bare sjekke ut siden HER!

SMINKEVIDEO CASUAL/PYNTET

VALELNTINES DAY GLAM!

//reklame

Sminkevideo for denne looken kommer i morgen! 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Jakken min finner dere her
Kjolen min er en gammel fra Junkyard
Korsett fra NA-KD
Klokke fra Daniel Wellington
Armbånd fra Paul Hewitt
Øredobber fra CMYK
Lakkstøvlettene finner dere her og dere finner dem i litt mer hverdagslig stoff herheeelt nydelige...
 

Nelly har Valentines Day kampanje, hvor dere får 20% på alt HER! Dere trenger ikke kode ♥ Tilbudet varer bare ut dagen i dag, så verdt å ta en titt!

LYKKELIG OG UVITEN

Noen kvelder, når det eneste som holder mørket ute er gule, teite kunstige lys fra taket. Og føttene mine tripper rundt til kveldsrutinen er unnagjort, er jeg bekymret for hvilke følelser som vil vise sin substans i det hodet treffer puten. Mine innerste, dypeste tanker som kommer krypende opp gjennom kroppen min rett før leggetid, jager meg, eller drar meg et sted jeg er litt skeptisk til å bevege meg nær. Den siste gjesten har forlatt det stille huset og døren har brutalt og avsluttende blitt slengt igjen. Ja, det var en kortvarig pause fra ensomheten, det besøket. Det noen times-lange møtet med en venn. Så svaret på ensomhet, er vel da kanskje ikke å være med andre? Uansett hvor selvmotsigende det høres ut. Kanskje vi i samvær med andre, bare undertrykker følelsene og gir oss selv kortvarig lykke, slik vi gjør når vi skroller gjennom Instagram eller ser på TV. Men på slutten av dagen har vi bare oss selv, og må etter hvert legge bort distraksjoner for å få den jævla søvnen. Og det er kanskje derfor vi ligger på mobilen lengst mulig i sengen. Fordi vi er redde tankene våre skal være mer ubehagelig enn å skrolle. Fordi vi vet at når tankene først kommer, så er det ikke en person i verden som kan forstå dem. Og om noen hadde forstått dem, hadde vi ikke kunne visst om de faktisk forstod dem engang. Følelsene er så subjektive, så unike, så uforklarlige at ord og språk blir mangelfullt om de skal uttrykkes. Det er liksom ikke tanker engang. Det er en stemning eller en følelse som fyller hver eneste kroppsdel. 

Image and video hosting by TinyPic

Jeg har alltid funnet komfort i kunst. I en film, hvor sammensettingen av bilde, lyd, lys og klipp skaper en følelse som jeg kan relatere mer til enn min egen bestevenn. Eller musikk, hvor notene treffer den delen av hjertet som du ikke visste lengtet etter å bli berørt en gang. Eller et maleri - det er nesten det rareste - at et maleri på et museum kan forstå følelsene mine bedre enn andre mennesker. At et bilde med nøye utvalgte fargesammensetninger, mønstre og ansikter, kan vekke og vise denne stemningen som jeg ikke klarer å forklare til noen. Livet hadde vært mer ensomt uten kunst, definitivt. Men jeg tror det jeg må innse, og jobber hver dag for å innse, er at kunst er alt. At absurditeten og simplisiteten av å faktisk bare være med seg selv, er mer fantastisk enn alle filmer, sanger og malerier tilsammen.

En ting meditering lærer meg mer og mer er at disse negative tankene (og positive forsåvidt) bare er gjester de også. De kommer og går. Og vi burde bare se og observere dem når de viser seg. Det er ikke riktig eller feil å tenke eller føle noe som helst. Men for vår egen mentale helses skyld, for å være snill med oss selv, og lære at vårt eget selskap er det viktigste å trives i, så bør vi kanskje strebe etter å bare se på tankene våre som malerier på et museum. Jeg er en observerer av malerier. Jeg er en observerer av tanker. Jeg er ikke maleriene. Jeg er ikke tankene. Jeg bare ser dem drifte avgårde mens jeg beveger meg fra den ene til den andre tanken. Og hvis jeg spør meg selv, hva er det jeg er redd for? Så blir hodet mitt ganske tomt egentlig. På en behagelig måte. For det er jo egentlig ingenting å være redd for. Alt jeg kan gjøre er å være her og nå. For en ting har jeg lært, fremtiden blir ikke bedre av at jeg bekymrer meg for den. Hele konseptet ved å forestille seg ting som har skjedd eller skal skje, hjelper ikke det som har skjedd eller det som skal skje. Så da er det bortkastet tid da? Og jeg vil heller bruke tiden min på... Ja, hva vil jeg egentlig bruke tiden min på? For hva skal jeg fylle hodet mitt med, om ikke før eller etterpå? Hva er det egentlig som skjer akkurat nå, og hvorfor er jeg redd for å miste kontroll på alt rundt meg hvis jeg slipper taket og lever her og nå? Jeg er ikke sikker på om jeg vet hva det vil si å leve her og nå en gang. Med mindre jeg sitter i fritt fall på en berg-og-dal-bane eller involverer meg i andre kortvarige gleder som gir meg tilsvarende følelser av tilstedeværelse.

Image and video hosting by TinyPicGenser HER.

Hvorfor tror jeg at livet blir bedre av å tenke, granske, filosofere og utforske mer? Alt det gjør er bare å sette flere tanker i hodet på meg. Så misunner jeg det relativt uvitende hodet mitt for et halvt år siden. For tre år siden. Var det ikke bedre å vite mindre? Var jeg ikke lykkeligere da? Mindre bekymringsfull? Åå, hvorfor må min jakt på lykke og sannhet krasje med hverandre? Skal jeg dumme meg selv ned eller skal jeg fortsette reisen? Jeg tror og håper at jeg bare må komme meg over kneiken egentlig. At reisen gjør vondt, men endemålet - hodet mitt når jeg har forstått enda litt mer - vil være et bedre sted å være. Det er jo det jeg håper på.

VEGGISMIDDAG OPPSKRIFT

Her kommer enda et enkelt middagstips til dere! Jeg har vært alene hjemme den siste tiden fordi pappa har vært bortreist, og når jeg er alene, lager jeg egentlig bare vegetar/vegan-måltider. Så da blir det litt eksperimentering på kjøkkenet av og til. Jeg tenkte meg til at miksen av disse ingrediensene ville laget en velsmakende og noenlunde sunn middag til meg! Det ble en suksess, og jeg kommer uten tvil til å lage dette igjen. Så da tenkte jeg det var på sin plass å dele middagsidéen med dere! Oppskriften passer til to personer. Jeg satte litt rester bort i kjøleskapet da jeg spiste middagen alene.

Du trenger:

5dl Fullkornspasta
1/2 brokkoli
1 liten squash eller 1/2 stor squash
1 boks Dolmio Bolognese

Du gjør:

Kok pastaen som anvist på pakken. Kutt opp brokkolien i små trær og squashen i små firkanter. Stek det i pannen til det hvite i squashen blir litt brunlig. Hiv oppi en boks Dolmio bolognese Classico. Du lar det småkoke i cirka 10min. Så blander du sammen den ferdigkokte pastaen med bolognese- og grønnsaksmiksen. Done! Litt brød med smør på siden passer utmerket. 

Noe du kunne testet ut? Har du kanskje noen veggis-middagsoppskrifter du syns jeg burde prøve meg på?

SPØRSMÅLSRUNDE // Q&A

//Reklame

Nå begynner det å bli en stund siden jeg har hatt Q&A, eller en video i det hele tatt. Så da tenkte jeg at dere kunne fyre løs med noen spørsmål i dette innlegget så skal jeg samle sammen så mange jeg kan og svare på dem på video snart!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
T-skjorte fra Monki
Lakkbukse fra Junkyard her
Når dere skriver inn koden "LEANDRAV15" får dere 15% rabatt på kjøpet deres på Junkyard! Det gjelder på alle kjøp over 500kr utenom salgsprodukter, deal eller kampanje. den er gyldig til og med 2. mars! ♥


Mange pleier alltid å være så kreative med spørsmålene, så jeg gleder meg masse til å lese gjennom kommentarfeltet senere! Ask away.

EN MIDDAG PÅ SUMO

De som følger meg på Snapchat (leandra86) så kanskje det enorme fatet med sushi fra sushihimmelen Anna og jeg koste oss med på fredag! Vi spiste på arbeidsplassen, Sumo Restaurant. Dette innlegget er dedikert til dem og all den deilige maten jeg ser kokkene legge ned såå mye dedikasjon i hver gang jeg jobber. Ikke minst sjefen og alle kollegaene mine som jeg har nevnt før jeg trives så godt med! Det er mange som tenker at Sumo bare selger sushi, men de er en asiatisk fusion som også har mange varmmatretter med alt fra hamburgere til salater til supper og andre kjøttretter. Jeg er ganske sikker på at alle kan finne noe de digger her inne. Jeg er i hvert fall ikke lei maten her enda. Ikke litt engang, haha. Og det er fortsatt er par ting jeg ikke har prøvd ut enda, men jeg jobber meg gjennom hele menyen etter hvert, så jeg vet hva jeg kan anbefale videre. Dessertene er like vanskelig å bli lei som hovedrettene, ååh jeg elsker alle. Ostekaken, sjokolademoussen, men sjokoladefondanten er virkelig noe for seg selv her. Sprø sjokoladekake utenpå og flytende herlighet inni. Det ble Anna og meg sitt valg denne gangen, etter vi hadde slukt noen (mange) sushibiter til middag. Bare se så nydelig maten blir servert!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicMin vakre sushidate

Image and video hosting by TinyPic
Runder av bildeserien med sjokoladefondanten som måå prøves når dere stikker innom ♥

Sumo har mat for mennesker i alle aldere, både små barn og godt voksne. Vi har også sunne alternativer til barnematen!

Har dere testet ut mat fra Sumo før?

JAKKEDILLA OG 20% AVSLAG PÅ NLY BRANDS!

//reklame

Jeg får høre det av pappa i hvert fall en gang i måneden, og forleden var bestemor på besøk og måtte kommentere det hun også. Jeg er mildt sagt glad i jakker, og har tydeligvis flere jakker enn pappa og bestemor har hatt til sammen i hele sitt liv. Det er nesten et problem. Jeg sliter alltid med å finne rette jakken å ha på meg, og er altfor glad i jakker med spesielt utseende så de bare sømmer seg innimellom. Men en jakke føler jeg nesten er halve antrekket. En dealbreaker. Og det er så og si giftig for meg å bla gjennom jakkeutvalget på Nelly for tiden. Jeg skrapte sammen de jeg syns var aller finest, bare for å plage dere litt. Og meg selv. Neida, men se på disse skjønnhetene. De to øverste har jeg jo en av i rosa selv, men shit disse fargene er ikke noe å klage på disse heller da?


Grønn fuskepelsjakke her. Brun fuskepelsjakke her.


Svart skinnjakke her. Tommyjeans jakke her.


Blå fuskepelsjakke her. Rust fuskepelsjakke her.


Svart vinterjakke her. Shearling jakke her.

Jakkehjertet mitt tilhører egentlig skinnjakker. Min nåværende skinnjakke er fra Pull & Bear og har vært med meg i mange år. Det er egentlig mange minner og følelser knyttet til den jakken for meg. Men den er hullete, slitt, og har egentlig alltid vært en smule for liten hvis jeg skal ha en noenlunde tykk genser under. Men damn skinnjakker er sexy. På både gutter og jenter syns jeg. Men jeg tror at denne våren er det på tide med en ny en. Jeg skal være på utkikk, og fant i hvert fall et par gode kandidater på Nelly. Jeg har linket en av dem over i innlegget her. Hvilke av jakkene falt i smak hos dere? Og hvilket plagg tror dere at dere har mest dilla på? For noen er det sko, for noen er det undertøy, men for meg er det jakker, hihi.

Det foregår for øvrig en kampanje nå som gir dere 20% på alt fra Nly Brands! Koden dere bruker for å få avslaget er "NLY20"! Det gjelder frem til 12. februar! Link til siden med Nly Brands HER.

JUNKYARD ANTREKK OG RABATTKODE!

//reklame

Fredaaag folkens, (ikke at det betyr så mye for meg som har friår, men jeg tror fredagsfølelsen sitter biologisk støpt i dna-et vårt etter hvert) og i kveld skal jeg ut å spise med min fine Anna. Vi skal spise på Sumo, hvor jeg jobber, men aldri blir lei maten, haha. Jeg skal blogge mer om besøket etter vi har vært der, men foreløpig ville jeg bare innom for å vise dere gårsdagens antrekk. Ganske grått og simpelt, og jeg innså nå at over halvparten av antrekket er fra Junkyard. Jeg er småforelsket i den nye genseren min. Syns detaljene er så fine. Jeg har ikke alltid syntes jeg kler høyhalsede gensere, men når de er sånn halvveis høye, så elsker jeg det, av en eller annen grunn. Og de gamle svarte adidasskoene mine som jeg brukte så og si hver dag, er nå blitt byttet ut med et nytt fresht par fra Adidas. Det har trengtes sååå lenge, men jeg har alltid prioritert klær foran sko. Men jeg ble skikkelig fornøyd med disse. Syns de er perfekte for hverdagsbruk. Jeg søker automatisk etter svarte sko om jeg skal ut døren, og må nesten tvinge meg selv til å velge noe annet innimellom.

 Så jeg tenkte da å vise dere hva jeg hadde på meg i går, og komme med en liten rabattkode til dere på Junkyard i dag! Mer info under bildene.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicGenser her
Smykker her
Bukse fra Mango
Sko her


Hvis det er flere enn meg der ute som elsker Junkyard, så har jeg en rabattkode til dere i dag! Når dere skriver inn koden "LEANDRAV15" får dere nemlig 15% rabatt på kjøpet deres. Det gjelder på alle kjøp over 500kr utenom salgsprodukter, deal eller kampanje. den er gyldig til og med 2. mars!

TILBUD PÅ VIPPESERUM NÅ!

//reklame

Jeg tenker ofte over hvor mye jeg faktisk å har å gjøre fra jeg kommer inn døren om kvelden til jeg legger meg. Jeg speeder alltid gjennom kveldsrutinen min fordi det er liksom en del som må på plass før hodet treffer puten. I hvert fall i forhold til guttene i dette huset. De pusser tenner, hiver fra seg klærne også er det rett i seng. Men jeg må for det første rydde alt rundt meg før jeg kan legge meg ned. Klær, sko, nøkler, veske, alt skal være på plass før jeg kan slappe av. Så når omgivelsene mine er ryddig, kan jeg gå videre med å hive på meg en joggebukse, t-skjorte, for å så vaske av sminken, tilføre en eller annen fuktighet til huden, gå på do, pusse tenner, påføre lipsyl, svelge noen piller som gjør at jeg ikke blir gravid, ikke reagerer på katten min og som gjør at jeg får sove i det hele tatt. Og nå også dette nye vippeserumet mitt fra Komorebi. Det er jo egentlig en enkel sak med vippeserum, og tar typ 5 sekunder å påføre - hvis du i det hele tatt husker det! Så nå sitter den fint på baderomshyllen, som er utsikten min i det jeg pusser tennene, slik at den blir husket. Jeg har hatt veldig god erfaring med vippeserum tidligere, så jeg gleder meg til å se hva denne kan gjøre på et par uker! Øyevippene mine til vanlig er tilnærmet fluebein, men det er helt utrolig hvordan et vippeserum kan forvandle dem til så og si trippel størrelse. 

Jeg tenkte å tipse dere om Komorebi sitt vippeserum i dag. Det er nemlig på 60% avslag og fås for bare 199kr på Nelly! Link direkte til produkter finner dere under de to bildene ♥

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Vippeserumet finner dere her!

OUTFIT // MARINE

//reklame

Denne looken minner meg om sjø, ankere, blått hav og båter. Men med en veldig elegant vri. Jeg har gledet meg sånn til å vise dere akkurat dette. Jeg syns nemlig dette dress-settet er så nydelig, og jeg har sett at jeg ikke er den eneste som har plukket det ut. Dere finner link til både bukse og jakke rett under bildene. Også passer det jo såå fint med det nye armbåndet og den nye ringen min fra Paul Hewitt. Det gjorde antrekket enda mer preget av marine. Er en stund siden jeg knipset disse bildene, så her ser dere meg faktisk med mitt naturlige hår slik det blir hvis jeg ikke gjør noe med det etter jeg har dusjet. Jeg takler jo ikke å gå med det til vanlig, men jeg testet det ut for disse bildenes skyld. Og det ble ikke akkurat stygt, men damn jeg trives virkelig best med rett hår. Aller helst skulle jeg hatt en helt annen sitt hår, menmen :))) Håper alle har en behagelig og stressfri torsdag så langt. Min har vært laid back men noenlunde produktiv, akkurat slik jeg liker det. Jeg har hatt et lite besøk av bestemor, laget hjemmelaget mat, dusjet, meditert, sminket meg, knipset noen bilder og nå sitter jeg og slapper litt av med Eagles på høyttalerne. Etterpå skal jeg møte Caroline som jeg ikke har sett på altfor lenge. Er ikke bra å være noen uker vekke fra sine nærmeste venner, for det er alltid så ekstremt mye å fortelle når man sees igjen at man ikke vet hvor man skal begynne, haha. Vi snakkes senere!

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Dressbukse her og dressjakke her
Både armbånd og ring fra paul-hewitt.com#paulhewitt #getAnchored

MY BEAUTIFUL BLACK COAT

//reklame

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Jakke her
Sko her

Jeg må si jeg syns denne kåpen var majestetisk. Den hadde i hvert fall en elegant og veldig sofistikert stil over seg, noe jeg likte veldig godt. Føler meg kvinnelig og empowered i den nesten, haha. Spesielt med støvlettene til. Så dagens antrekk ble helt svart, noe jeg alltid trives i. Også har jeg endelig sminket meg igjen, haha. Jeg følte ikke jeg fikk det noe særlig til egentlig, men det ble en enkel look i ansiktet også. Som jeg skrev i mitt tidligere innlegg, har dagen min så klart bestått av den nye morgenrutinen. Jeg har ryddet huset, skrevet noen blogginnlegg til senere, og i kveld har jeg planer med både venninne og kjæreste.

Må forresten nevne at jeg var på kino i går og så The Maze Runner: The Death Cure. Altså siste filmen i trilogien. Jeg husker jeg leste de bøkene i 9. klasse, så det var en selvfølge at jeg måtte komme meg avgårde og se også dem på kino når de endelig kom ut. Jeg må innrømme jeg ble ganske emosjonell på slutten av The Deah Cure, men jeg tror det var mest fordi jeg husker hvor sinnsykt rivende i følelseslivet slutten var i boken. Jeg syns både Hunger Games- Divergent- og Maze Runner-trilogiene var helt fantastiske og unike i seg selv, men filmene på kino er myye mer lik hverandre. De er så hollywoodifisert, actionfylt og klisjé. Dialogene i filmene kan ikke sammenlignes med forfatterens ord i bøkene. Tilstedeværelsen gode dialoger skaper, syns jeg er mye sterkere enn skytescener på skytescener. Men det er uansett gøy når bøker du har lest, blir filmatisert. Det tilfredsstiller min indre science fiction-nerd som for mange år siden hoppet i taket da bøkene skulle bli til filmer. A dream come true liksom, haha, og nå er jammen meg alle favorkttbøkene mine fra barndommen ferdig og sendt på kino... Det er litt sårt egentlig, men litt godt også :) Noen av dere som har sett siste filmen, eller noen andre bra filmer i det siste?

JEG KLARTE IKKE Å SLUTTE Å GRÅTE

Åh, hvor skal jeg begynne? I går satt jeg opp en liten to-do list over hvordan morgenrutinen min fremover skal bli. Som dere sikkert har skjønt litt ut i fra tidligere innlegg, har den siste tiden vært en liten mental bergodalbane av bra og mareritt-aktig for meg. Men jeg har vært supermotivert til å lage en bedre hverdag og et bedre sinn for meg selv i det siste. Og kanskje én dårlig hendelse var med på å virkelig pushe meg til å prøve å lage et bedre liv for meg selv. Det er i hvert fall sånn jeg velger å se på det. Og i dag... Denne morgenen, var på mange måter et lite turning point for meg. Eller i hvert fall håper jeg det. Det virker sånn.

Image and video hosting by TinyPic

Listen som jeg lagde, har jeg tenkt til å følge en stund til før jeg deler den med dere. Sånn at jeg har mer erfaring og kan skrive bedre om den. Men en av de tingene jeg har hatt lyst til å begynne med kjempe lenge, og som jeg endelig har gjort en del av min morgenrutine, er meditasjon. Jeg følte både i dag og i går at det gikk over all forventning. Og i dag når jeg åpnet øynene i dag, plassert på en liten grå pute midt på gulvet i en tom og stille stue, kjente jeg en avslapning og ro som ingenting annet har gitt meg før. Jeg fortsatte å sitte med åpne øyner og kjenne litt på kroppen, før jeg gikk videre til neste steg i morgenrutinene min, som er å være takknemlig. Så der satt jeg. I lotusposisjon, med hendene på knærne, øynene fiksert ett eller annet sted i luften fremfor meg, og begynte å hviske ting jeg var takknemlig for. Jeg ble avbrutt ganske kjapt, av klump i halsen og øyne som fyltes av vann. De neste to minuttene satt jeg og gråt. Jeg gråt gledestårer. Jeg reiste meg, litt forvirret, men prøvde å fortsette å tenke på ting jeg var takknemlig for, og bare gråt enda mer. Vandret rundt i stuen. Bort til vinduet, så ut på snøen og mumlet til meg selv mens tårene trillet.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Fleecen min finner du her

Vesten vil kalle det galskap. Østlig kultur vil vel kalle det en slags bliss. Eller oppvåkning. I hvert fall en liten en. Det kom så uventet på meg. Jeg har prøvd å analysere reaksjonen min, og hvorfor tårene kom. Jeg tror bare at jeg gjorde ting i en riktig rekkefølge. Jeg hadde nettop hatt en god natts søvn, magen min var tom, jeg falt inn i meditasjon, våknet med en annerledes følelse og begynte ganske med en gang å ramse opp ting jeg var takknemlig for. Jeg tror ikke takknemligheten hadde gått like sterkt innpå meg uten renselsen av hodet rett før. Hele takknemligheten fylte meg uten forstyrrelser av noen andre tanker eller følelser, og det var så rent og sårt. Jeg må nesten le av hvor spirituell jeg begynner å bli. Og hvor mange som kommer til å syns dette er fullstendig galskap. Men sånn gikk det i hvert fall, og jeg tror mange som er kjent med mer østlig kultur, meditasjon, yoga, buddhisme, hinduisme, spiritualitet osv, kan bli glad av å lese dette. At jeg endelig har skjønt litt mer hva det hele går ut på kanskje. Jeg har vanskelig for å se for meg noe som kan gjøre hodet mer godt enn akkurat dette nå. Så jeg skal definitivt fortsette, og holde dere oppdatert på slike ting om det er ønskelig. Bare å gi en lyd i kommentarfeltet isåfall, så jeg kan se om det er noe av interesse for dere.

Hadde vært fantastisk å høre tanker fra andre som har meditert tidligere. Det er jo flere av dere som har oppfordret meg til å prøve det, og det må jeg takke dere for ♥ Ta godt vare på dere selv.

INSOMNIA

//reklame

Nå er det lenge siden jeg har tenkt over at det er en greie å gjøre i det hele tatt. Å sminke seg. Deilig, men kanskje ikke på det beste tidspunkt. Jeg ser så sliten ut for tiden. Eller kroppen og hodet er vel det. Tre søvnløse netter på en uke har vist meg bekymring, paranoia, ensomhet, sinne og isolasjon, som jeg er overrasket over at man kan føle så sterkt. Det er tungt å sminke over det. Og de blå ringene under øynene så klart Jeg er i en periode hvor jeg tar en dag om gangen og har akkurat innsett hvor sakte fremgang går. Og jeg har lært hvor mye forventninger kan knuse deg. "Nå føler jeg meg bra. Da er alt over" Men så går de gode følelsene bort og angsten for angsten kryper seg innpå deg. Så er du nede igjen akkurat slik du var redd for. Men man gir ikke opp. Og hver dag blir bittelitt bedre. Januar var virkelig 365 dager lang føltes det ut som. Men oi, jeg kom på et passende sitat fra The Hunger Games akkurat nå faktisk. (s/o til den gangen bloggen min omhandlet de bøkene, hihi) Men jeg mener å huske selveste president Snow sa, om jeg ikke husker feil, "the only thing stronger than fear, is hope". og ja for faen, håpet mitt er faktisk sterkere enn frykten. Det vet jeg sikkert. Og så lenge man har håpet, og man vet det blir bedre, så er det vel i den retningen energien min og livet mitt dras mot. Bedre dager. Jeg vet at det går opp. Fordi det eneste jeg ser herfra, er gropen min, en stige, og lyset langt der oppe. Jeg har vært her nede før, og det er kanskje enda lengre å klatre denne gangen, men jeg vil stå på toppen enda sterkere til slutt. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicRosa turtleneck HER.

Det mye som ikke passer seg å skrive på blogg. Eller som kanskje ikke jeg er personen til å dele. Ikke tøff eller åpen nok liksom. Redd for fra mennesker syns om meg, eller kanskje noen til og med godter seg over mine problemer. Det er en sånn ting man ikke burde la styre livet sitt, men den komfortsonen har vel litt fornuft i seg ved siden av redselen? Jeg vet ikke. Men jeg liker å dele litt generelt. Da kan andre relatere i hvert fall. Og vi kan begge føle oss litt mindre alene. Både jeg som skriver, og kanskje en av dere som leser. 

NÆRMERE VIRKELIGHETEN

Tenk så absurd det må se ut da. Fra hvilken som helst annen vinkel enn akkurat øynene våre. To homo sapiens side om side med beina i 90 grader inni en metallboks som fyker avgårde på en tilrettelagt bilvei. Det ser ut som det er meningen vi skal kjøre her liksom. At noen har bestemt det eller at vi gjør det på instinkt eller robotisk automatikk. Holder nede pedalen med nøyaktig presisjon og rattet i perfekte bevegelser for å unngå døden. Så meg - tilfeldige, patetiske, uvitende, storøyde meg i passasjersetet. Som igjen bestemte seg for å bygge videre på tanker istedenfor å la dem flyte lett og uberørt forbi. Men omgivelser du finner her på Vestlandet klarer visst å gjøre det med meg. Å plassere meg et sted. Ikke bare fysisk men psykisk. Busker og trær nærmest bilvinduet mitt skyter uklart ut av synet like fort som de oppstod, men de majestetiske fjellene og det glatte vannet der borte gir meg god tid til å ta dem inn i hodet mitt. De flyter flørtende forbi som en film på et kinolerret. Men vi er faktisk her. I filmen. Og spiller den rolig ut med ukontrollerte øyebevegelser og små smil avbrutt av ydmyke kommentarer og pekende fingre. Du klarer ikke å ta alt inn på en gang, men du vil. Du vil omfavne hele landskapet. Spise det opp. Du må huske det. Men huske det for hva? Nei, du må nyte det bare. For det som betyr noe er her og nå. Det evigvarende nå-et. Og det er tydeligvis sånne ting du virkelig innser når omgivelsene håner deg og alt det du før har syntes vært vakkert. Et fargerikt maleri eller en luksuriøs villa. Ingenting kaster virkeligheten i trynet på deg like hardt som den rå, urørte virkeligheten selv. På godt og vondt. Men vi ville ikke vært foruten, ville vi vel?

Jeg ser på en enorm dal av glatt, reflekterende snø. Hvor mange meter tykk er du, snø? Hvor langt strekker du deg uten spor av menneskesko eller bilhjul? Hvordan så du ut for 10.000 år siden? Og alt annet som ikke er dette rene stykke natur; motorveier, høyblokker, kjøpesentre. Så det likt ut som deg en gang, snø?

Svart hettegenser her
Caps her
Sko her

MIN BORTEHELG I BILDER

Jeg har vanskelig for å forstå hvordan det har seg, at det føles ut som jeg ikke får tid til alt jeg burde. Jeg har liksom friår! Det har visst blitt to fraværsdager fra bloggen denne uken, og jeg kan faktisk ikke huske sist det skjedde. Klokken er blitt sent denne søndagskvelden, og som sikkert mange har fått med seg til nå, så liker jeg egentlig best å poste innlegg om morgenen. Jeg føler liksom da at jeg går med en god følelse resten av dagen. Uansett, hytteturen er over, og jeg ville vise dere noen bilder jeg tok av oss under oppholdet. All tid jeg får tilbringe med familie verdsetter jeg veldig, veldig høyt. Så det å være med de to eldre søstrene mine er alltid en ubeskrivelig behagelig og varm følelse for meg. Det var også høyst koselig at alle hadde med kjærestene sine. Det har vi aldri gjort før; søster- og kjærestetur. Helgen i vinterland bestod hovedsakelig av brettspill, mat, vin, øl og prat. Tre av seks stod på ski, mens resten slappet meget av. Deriblant meg, Espen og Rebecca. Vi ble med på after-ski, og sa oss egentlig veldig fornøyd med det. 


Utrop til Bjarte, Ine, Espen, Jan Børge og Espen bak kamera ♥ Se så søt og happy gjeng!

Både Kari Traa-settet mitt og jakken er fra Junkyard. Er en stund siden det er kjøpt dessverre. Men jakken finner dere i leopardmønster her.

DETTE TRENGTE JEG

/reklame

Nå blogger jeg fra en hytte i Haukelifjell etter en dagslang kjøretur fra Bergen. Det ble en del stopp på kjæresten og meg da vi kjørte under lyseblå himmel og solskinn i dag. Å kjøre i fjell på dager som dette er så stemning at jeg ikke får sagt det bra nok. Måten de gigantiske områdene med urørt snø på fjellene reflekterer solskinnet, på forskjellige tidspunkt gjennom dagen er så fengslende, og ydmykende som Espen sa. Det er så mye mer storslått enn en menneskehånd noensinne hadde klart å skape. Da det nærmet seg solnedgang, var det akkurat som om atmosfæren i skumringen holdt på en eller annen hemmelighet. En slags mystikk over den halvmørke roen. Klarte ikke annet enn å leve meg inn i stemningen, stirre ut vinduet og la bakgrunnsmusikken gjøre jobben med å sette meg i tankeboksen.

Nå er det bekmørkt og man kan se enda flere stjerner her enn i Bergen. Vi er endelig fremme i hytten. Mine to eldre søstre, deres kjærester + meg og min, skal tilbringe helgen vår her. Jeg har gledet meg så lenge jeg, så selskapet og omgivelsene skal virkelig nytes merkes jeg. Middagen er snart ferdig og guttene har kjørt til butikken for å kjøpe inn litt mer drikke. Jeg benytter muligheten i den litt mindre befolkede hytten til å skrive litt her. Og dele noen bilder vi knipset på reisen. Den fete fleece min, som Espen ikke likte men jeg digger, finner dere herSer ut som om den er funnet bakerst i skapet hvor 90-tallsklærne til pappa ligger, men det var liksom det jeg likte, haha.

VISSTE DERE DETTE OM MEG?

// reklame

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Dere finner kjolen min her
Skoene mine finner dere her
De store øredobbene er fra CMYK
Armbåndet er fra Paul Hewitt 

Okei, hvor nydelig var ikke denne røde, glitrende kjolen, og ikke minst de vakre gullskoene fra Nelly? Bildene er tatt for en liten stund siden men jeg ville vise dere dem på en dag som dette, når jeg egentlig sitter i joggebukse og fleece bak skjermen, hehe, og jeg ikke har noe særlig behov for ta bilder av meg selv til bloggen :)) 

Ikke så mye annet som er deleverdig på bloggen i dag, bortsett fra en litt morsom ting faktisk. Vi snakket om det under middagen i går - det å skrive på dialekten sin når man skriver melding til en annen eller på sosiale medier. Og jeg vet ikke om dere visste det, eller har fått det med dere på Snapchat kanskje av og til? - at jeg skriver fullstendig etter dialekten min i uformelle situasjoner. På bloggen er så og si det eneste stedet jeg skriver bokmål. På iPhonen går det virkelig unna med bergenske uttrykk. Jeg, blir eg. Har ikke, blir hasje. Orker ikke, blir gidsj. Dere, blir dåkkar. Osv osv. Det har holdt på sånn i flere år, og i noen situasjoner er jeg faktisk så torn mellom hva jeg skal skrive at det blir en liten blanding. Spesielt hvis jeg skriver til litt eldre personer enn meg selv, som jeg gjerne ikke kjenner såå godt, haha. Det ser så sykt care og barnslig ut noen ganger, men det har gått så langt at det nesten er for sent å snu. Jeg tror den eneste grunnen til at jeg i det hele tatt kan skrive bokmål er på grunn av at jeg har bloggen og får trening i det her. Vel det, også lesing sikkert. Men jeg lurer på hvor mange av dere som giør det samme? Mange syns jo det er så irriterende, og jeg kan på en måte se den? At det er ubehagelig å lese noe som rett og slett er feil, haha. Jeg syns for eksempel når jeg skriver "isje" istedenfor "ikke", ser det faktisk helt jævlig ut, haha. Hva syns dere om dette? Noen som skriver nøyaktig slik de snakker selv?

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018


Hei! Jeg er Leandra, en 20-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du møte deler av mitt liv liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, skjønnhet, mat, livsstil, filosofi og mange andre tanker. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com