hits

LOOK FANTASTIC

// Reklame

Nå har jeg jammen meg begitt meg ut på nye eventyr igjen. I lange tider har jeg mottatt Glossybox en gang i måneden, og selvom jeg er veldig glad i den, ville jeg prøve noe nytt, nå som jeg fikk tilbudet om det! Jeg har jo hatt litt å gjøre med dem før faktisk. Jeg mottok min første (og helt til nå eneste) boks fra dem helt tilbake i 2015 faktisk, og nå forleden fikk jeg jo en vakker liten sminkemappe med noen skjønnhetsprodukter inni som dere kan lese om i et innlegg her. Både maskaraen og nattkremen fra Clinique har jeg brukt fast helt siden! Den svarte sminkemappen er også i flittig bruk til p-piller og diverse. It looks good. Uansett! I dag skal tenkte jeg i hvert fall bare å vise dere januarboksen til Lookfantasic, og det fine den inneholder! Januarboksen kan dessverre ikke kjøpes lengre, men om noen er småkeen på februarboksen, så finner dere den jo på no.lookfantastic.com.

Jeg har en rabattkode til dere som lyder LEA15 og gir dere 15% på alt fra Korres frem til 14. februar! Bare å skrive den inn når dere er i handlekurven, så sparer dere litt penger. Klikk HER for å sjekke det ut!

Har dere abbonert på noe lignende før?

HVA ER DET VI DRIVER MED?

adlinks

Her kommer antrekket mitt fra i går som lovet! Denne tøtto har blitt smålig diva for tiden og skaffer seg den ene fuskepelsjakkene etter den andre. Snart må jeg vel ha dem i alle regnbuens farger, i hvert fall når Nelly nå selger så syyykt fine fuskepelsjakker. Jeg kjenner at jeg hadde digget å hatt både en brun og en svart også. Så det blir isåfall neste, om jeg bestiller flere. På min forrige nellybestilling gikk jeg faktisk for en hot pink eller fuschia-farget pelsjakke. WHAT HAVE I BECOME. Jeg likte egentlig sykt godt at den krydret opp det ganske nøytrale antrekket mitt, og tenkte å vise dere det her!

Det ble litt mange bilder, men dere skulle sett hvor langt innlegget var før jeg gikk gjennom og slettet halvparten. Det er så mye lettere å ta fete bilder med det nye kamerahuset at jeg nesten knipser for mange brukbare shots, så det blir en haug med bilder jeg egentlig vil legge ut, men så blir det liksom liiitt i overkant. Unskyld meg men hvaaa er det for et luksusproblem, haha. Av og til er jeg torn mellom å hate og elske forfengelighet. Det må jeg si. Jeg stod faktisk å skikkelig tenkte over det når jeg sminket meg til denne kvelden; hva er det vi jenter står her og prioriterer tiden vår på egentlig? Bruke timesvis på sminke og klær for å se bra ut for... hva? Hvor og hva er liksom viktigheten eller meningen med det? Så kom jeg til å tenke på hvor dyrisk og naturlig det egentlig er for oss. Både dyr og mennesker har alltid vært opptatt av utseende. Det har liksom vært en del av overlevelse og reproduksjon å se bra ut for det motsatte kjønn. Det gir oss en god følelse og å føle oss fin. Og ting som gir oss gode følelser er jo biologisk tilrettelagt for at vi skal overleve best mulig. Mennesker, som dyr liker å se på fine og sunne ting, og det føles bra å være en fin og sunn ting selv. For noen i større grad enn andre, men helt naturlig er det i hvert fall.

Det er morsomt det hele. Jeg har mange interesser og ting og tang som opptar tankene mine, men forfengelighet, har jeg konkludert med, er ikke noe jeg vil gi opp bare fordi det ikke er et verdensproblem, hvis dere skjønner?. Hvorfor gi opp noe som får en til å føle seg bra? Så lenge det ikke går får langt så klart, noe vi må være ekstra forsiktig med i dagens alder, kjenner jeg. Alt i moderasjon. Men å stå foran speilet og sminke seg for en kveld man gleder seg til, med badass musikk på og de høye helene klar til å trakkes nedi, det er faktisk så god stemning av og til at det må være helt greit, eller hva tenker dere?

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicJakke
her (jakken min er nesten på halv pris nå)
Singlet fra Zara
Bukse fra Gina Tricot
Smykke fra NA-KD
Klokke fra Daniel Wellington
Sko her (også veldig på tilbud)

FØRSTE GANG

Nyttårsbordet med jobben i går gikk kjempebra! Masse god mat og drikke og dødskoselige kollegaer med stor festglade. Føler meg veldig heldig for jeg har alltid likt de jeg har jobbet med på Sumo så godt. Vi opprettet både fb-gruppe og snapchatgruppe fra dag 1 vi ble samlet og går nesten altfor bra overens utenfor jobben også. Så å spise og drikke med hele gjengen av servitører, sjefen og til og med kokkene i går var faktisk dødsherlig. Såå god pratestemning, både av seriøse samtaler og masse tulling. Akkurat som om det er en vennegjeng jeg har liksom. Jeg var så bloggete av meg at jeg til og med tok med kameraet i går, noe jeg er veldig glad for. Av og til tenker jeg at det blir kleint å ta med kameraet i noen sosiale settinger, fordi jeg er hun ene bloggeren liksom, haha. Men ikke med disse folkene. Såå kameraglade, hvis det i det hele tatt er et ord. Så det gjorde egentlig alt bare mye gøyere. Så får jo dere se litt bilder av festlighetene som fant sted søndagskvelden også! Vi dro til og med videre ut etterpå, hvor jeg for første gang bevegde meg inn på 20-årssted på byn. Jeg har aldri hatt noe behov for å gå ut med falsk leg verken under 18 eller 20, for sååå gøy er det ikke, haha. Men i går fikk sjefen vår med alle, til og med de under 20 innpå et utested hvor festing og drikking fortsatte før jeg ble kjørt hjem av kjæresten til en kollega. En suupervellykket kveld og jeg gleder meg allerede til neste gang vi skal gjøre noe lignende!

Vi spiste på Salsa, som jeg har nevnt hør har griiisegod latinamerikansk mat. Både broren min og jeg feiret konfirmasjonen vår i dette lokalet, så det var good to be back. Og med gratis hovedrett, dessert, og tre drinker, (som ble litt mer) kunne det ikke blitt bedre.

Image and video hosting by TinyPic
Amanda og jeg godt plassert i kroken med fin oversikt over alle 


Hovedretten min var en chilensk veggie bowl, nyydelig.


Desserten min het alfajores. En slags kjeks med karamell inni, og vaniljeiskrem.

Image and video hosting by TinyPic
Kanskje de feteste jakkene?

Dere får fullt antrekk fra kvelden på bloggen senere. Vi sees da!

ET INNLEGG JEG NESTEN IKKE POSTER

Ææ, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har slettet hele avsnitt i dette innlegget nå. Det er et dilemma hvor mye man skal dele på bloggen og ikke av og til syns jeg. Sånn personlig liksom. Jeg er sliten. Men har det bra? Jeg har kanskje vært på noe av mitt laveste både mentalt og fysisk den siste uken, men jeg gjorde et forsøk på å dra i bursdagen til min kjære Anna i går. Siden jeg ikke var helt i form, tenkte jeg det var lurest å holde meg unna alkoholen, og heller lege kroppen min med sunn mat og drikke. Men på en annen side, siden jeg ikke var i form... kunne sikkert alkoholen også hjelpe? Hvor lurt valg det var vet jeg ikke, men jeg viftet bort engelen, og nikket til djevelen på skulderen min. Jeg slet skikkelig da jeg kom. Et slags anfall med hyperventilering, stamming og skjelving på fingrene - som det skal gå heelt fint med, så don't worry about me. Jeg fikk mer enn nok hjelp og støtte, og er uansett på bedringens vei. Men der og da var det altså noen drinker og gode ord som måtte til for å kurere meg. Kvelden ble etter hvert fylt med episoder av velvære, stemning og fine samtaler med nye og gamle venner.

Image and video hosting by TinyPic

Da klokken nærmet seg tolv, bar det videre til byn, som alltid er et kapittel for seg selv. Et rent kaos. Du hilser på folk, mister folk, snakker med folk litt for lenge og vet at sånn fem mennesker leter etter deg og sender melding mens du blir dyttet frem og tilbake i en sinnssyk folkemengde med musikk så høy at man må skrike til hverandre. Det eeer så tappende for energi, og jeg husker kjæresten sa til meg i den etterlengtede bilturen hjem, at han beundret viljestyrken til alle. Både de som jobber på utesteder og de som går der, for det er søren meg ikke det letteste faktisk. Jeg må prøve igjen på 20-årssteder når jeg er 20, men jeg tror nok dette var min siste bytur som 19-åring.

Og shit jeg gruet meg til denne dagen her da. Dagen derpå. Det kunne jo ikke bli bra når det ikke var bra fra før av. Jeg er grisesliten og hodet mitt skriker etter kvalitetsøvn, som er et fjern konsept for meg for tiden, men humøret er ganske greit. Eller så er jeg overtrøtt, haha. Men i kveld blir det faktisk nyttårsbord med jobben da gitt. Jeg skal prøve å hvile litt nå før jeg gjør meg klar (kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg til å sitte og redigere bilder og svare på mails og ikke sove) så er jeg forhåpentligvis klar igjen til en litt roligere, men fremdeles stemningsfylt kveld i dag. Vi får se hvordan det går, man vet jo aldri. Men neste uke! Daa skal jeg slappe av og pleie kroppen min da. Lover.

Image and video hosting by TinyPic

Leser gjennom det jeg har skrevet nå og innser det må være et ubehagelig innlegg å lese. Skikkelig dårlig stemning liksom. Og jeg er på nippet til å slette alt og poste noe helt annet. Men jeg bruker dette som en sjanse til å vise dere de litt kjipere sidene av livet mitt og. Ikke hele pakken så klart, men en liten smakebit på det som av og til suger med å være meg, eller å være menneske, rettere sagt. Beklager for at jeg booster blåsøndagen din. Eller kanskje noen kan relatere, hvem vet. Jeg leste et sitat som sa at følelser bare er gjester, og vi bare burde la dem komme og gå. Det ga meg ro. 

GRUNNEN TIL AT JEG ER VOLDELIG

Jeg nevnte at jeg har som nyttårsforsett å drive med kampsport jevnlig i år! Jeg fikk et veldig bra og fint spørsmål her om dagen angående det. Den som kommenterte lurte vel egentlig bare på hvorfor jeg hadde bestemt meg for å prøve akkurat kampsport. Jeg pleide selv, og syns fortsatt at kampsport kan være litt skummelt og brutalt, haha. Og liksom, hva er poenget bak å finne de beste mulige måtene å skade hverandre på? Vel, alt kan sees på fra forskjellige vinkler, og jeg tenkte å fortelle litt om hvordan jeg ser på det.

Interessen min ble vel vekket for rundt to år siden da pappa og Aaron satt og så på en dokumentar om Connor McGregor. Jeg så den ferdig med dem og likte det bedre enn jeg forventet. Min bror har drevet litt med kampsport en stund. Det har også min signifikante andre, som har prøvd å få meg med på boksetrening med han i vel et år. Lenge, lenge før jeg trodde vi i det hele tatt kunne bli en greie, haha. Jeg sto imot ganske lenge, men ga etter for både kjærlighet og boksingen etterhvert, hihi. Og for rundt to måneder siden ble jeg med på min første trening. Den var veldig fint tilrettelagt for en nybegynner som meg, og fant sted på Mudo i Åsane, som jeg nå har skaffet meg medlemskap hos for å kunne være med på timene deres. Espen, Aaron og jeg har vel blitt en liten trio som noen har sikkert har fått med seg på snap etter hvert. Så vi liker å dra dit sammen og gi hverandre litt juling. 


Mest psycho idiotene du finner men jeg elsker dem mest

Først og fremst er det alltid gøy å forsøke noe helt nytt! Å prøve å mestre noe du ikke vet noe om fra før av. Det er intens øving i fleksibilitet, kroppskontroll, treffsikkerhet og reflekser. En av de mest appellerende aspektene ved kampsport for meg er også evnen til å virkelig å gå løs på hverandre og så være like gode venner, og ha like mye (om ikke mer) respekt for hverandre etterpå. Jeg har alltid syntes det er fascinerende når MMA-boksere banker hverandre til blods, og går bort og sier ydmyke ord eller tar hverandre i hånden etterpå. Jeg tror det er noe vi alle har noe å lære av -  bare når det kommer til konflikter i hverdagen mener jeg. Jeg elsker mennesker som kan si nøyaktig hva de mener, være brutalt ærlig, men likevel ha like god stemning og et like godt forhold etter en eventuell krangel eller konflikt. Finnes det noe mer avslappende? Langtidssure mennesker er byrder, etter min mening. Dette er jo det komplett motsatte.

Kampsport, har jeg funnet ut, handler også mye om få lov å uttrykke seg, være ydmyk, og å kunne lære noe nytt av andre og nye nytt om seg selv. Det handler ikke minst også veldig om å pushe seg selv i ubehagelige situasjoner. Jeg elsker sitatet "discomfort is your friend." Man mååå ut av komfortsonen sin om man skal vokse som person. Jeg har opplevd mye jeg ikke vil oppleve. Sett mye jeg ikke vil se. Men samtidig har jeg også levd et veldig skjermet liv. Så jeg har merket at når jeg først opplever noe ubehagelig eller traumatisk for meg, så setter det arr og spor i sinnet mitt. Jeg vil ruste meg selv opp litt. Jeg tror at alt i alt, kan det ha en både styrkende og ydmykende effekt på meg som menneske. Så derfor bestemte jeg meg for å prøve kampsort. Jeg syns det er skummelt nå, men mestringsfølelse tar tid, og til slutt gir det livsgnist. Eller dopamin som en vitenskapsmann ville kalt det. Hvis man mestrer noe, tror jeg det vil gi en sterke psyke til å mestre andre ting i livet også. Man skaper nye bindinger i hjernekjemien. Så det er vel like mye trening for kroppen som for sinnet for meg, vil jeg si.

Ikke minst syns både typen og jeg at det er en betryggende tanke at jeg har større sjans til å kicke ass i tilfelle det skulle oppstå en ubehagelig situasjon en gang. Å kunne sloss betyr ikke at du skal gjøre det. Det betyr at du skal oppnå et best mulig utfall i tilfelle du blir nødt til å gjøre det en gang.

IT'S TIME

sponset

It's that time of the month again! Glossybox har inntruffet posten min og er blitt åpnet opp av en nysgjerrig blogger. Vi skal som vanlig ta oss en liten titt inni!

Image and video hosting by TinyPicDenne gangen var det akkurat som om Glossy Box visste hva jeg trengte. En primer, som dere ser helt til venstre på bilde, har jeg tenkt på å skaffe meg i lang tid. Det er faktisk flere år siden jeg har brukt en primer i sminkerutinenen min. Og det som er så greit med denne, er at den kan brukes både før som primer og etter som setting spray. Veldig fornøyd med den fangsten. Ellers er jo det alltid gøy å teste ut en ny ansiktsmaske, selvom jeg pleier å være litt skeptisk til dem. Men noen kan inponere. Den lille gulltuben dere ser i midten er er nynyydelig burgunderbrun farge til leppene jeg er nødt til å vise dere snart! Håndkremen kom i hvert fall i grevens tid, da hendene mine er oppsprukket og svir av tørrhet i vinterkulden. Og sist men ikke minst elsker jeg parfymeprøver, som også befant seg inni månedens glossybox. Over all veldig fornøyd med innholdet, og dere kan se på et abbonement selv rett her

DE FØRSTE BILDENE

Det er torsdag og jeg tror endelig jeg begynner å bli klar for å skrive litt igjen. Alle innleggene fra søndag har egentlig vært forhåndspublisert, og gjett om jeg er glad for at jeg hadde noen forhåndslagrede innlegg til dere de siste dagene. Jeg, som menneske, har vært fullstendig ubrukelig etter jeg tok meg litt for hardt ut på en spontan og sen fest på lørdag, og har regelrett sovet så og si konstant siden. Opsi, noen ganger blir det sånn, og det blir nok lenge til neste gang. Jeg har prøvd å ta opp macen flere ganger for å svare på mail eller blogge, men har endt opp med et "fuck det" og snorket videre." Haha, ikke likt meg i det hele tatt. Jeg fyrer på med vitaminer og søvn, for det er alt jeg kan gjøre for å komme meg tilbake på topp igjen. Men uansett, folkens! Jeg tenkte vel egentlig å vise dere enda litt bilder fra da jeg prøvde meg frem med det nye kameraet mitt her på rommet forleden. Jeg er stooorfornøyd med den klare kvaliteten, spesielt i såå dårlig lys som dette, og fullstendig uredigerte. Fun fact om meg, jeg redigerer så og si aldri bildene unntatt litt lys om jeg orker. Jeg har verken Photoshop eller Lightroom, og redigerer egentlig bare bildene i "bilder" på macen. Ekstremt amatør av meg, og skulle ønske jeg var pro til å redigere. Jaja, da trengte jeg i hvert fall dette nye kamerahuset til å hjelpe litt på med bildekvaliteten på bloggen tenker jeg. Kjenner jeg gleder meg skikkelig til å teste det ut i dagslys!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Skjorten min er fra Stradivarius
Skjørtet mitt finner dere her

EN GOD VEGANSK FROKOST

Wii, enda en enkel, liten matoppskrift for mine fellow amatørkokker. Egentlig for viderekommende også, haha, for dette er så godt. Og veldig enkelt! En liten havregrøtmiks med ingredienser helt fri for dyreprodukter! Søtt, varmt og mettende i lang tid. Let's go. Alt jeg gjør er å ta noen lettkokte havregryn i en skål, fylle den opp med vann slik at de øverste flakene flyter litt i skålen. Så setter jeg den i mikrobølgeovnen på 1min, tar den ut, rører om, og setter den inn i 1 minutt til. Så tar jeg en spiseskje med peanøttsmør i en skål, smelter den i mikrobølgeovnen i 30sek slik at den blir litt mer flytende. Peanøttsmøret heller jeg over havregrøten, tilsetter noen oppkuttede eplebiter og en oppkuttet banan. Til slutt strør jeg over litt kanel, og vipps, har du en sunn og deeeiliig frokost. Jeg tilsatte faktisk også noen jordbær i den etter hvert fordi jeg trengte litt mer friskhet, da måltidet er ganske varmt og mektig :) Kunne også brukt flere eplebiter.

You dig? ♥

TB TIL EN NYDELIG FERIE

I dag måtte jeg ta en liten throwback til en tur jeg var på sommeren 2016. Caroline sin søster og mann bodde i Leeds på denne tiden, og jeg var så heldig at jeg fikk snike meg med i kofferten til Caroline når hun skulle ned og besøke dem. Jeg har vært i London før, men aldri i andre byer enn det i England, så jeg var utrolig glad for at jeg fikk se litt hva annet landet hadde å tilby. Jeg vet i hvert fall ganske sikkert at om jeg noen gang skal til England igjen, så foretrekker jeg andre byer en folksomme London. De hadde de samme butikkene i Leeds som i Oxford Street for eksempel, bare billigere, og i tillegg var det så mange fine områder rundt byen at vi fikk med oss masse kultur og koselige småsteder på kjøpet. Vi shoppet, kjørte forbi lange vakre åser, så på gamle bygninger, drakk te som ekte engelskmenn, og satt i barer og kom i en diskusjon med kelneren om politikk. Hvor klisjé er ikke det? De skulle bare spilt Piano Man med Billy Joel i bakgrunnen. Nå var jo dette faktisk akkurat under Brexit, som gjorde at politikksnakk ble litt vanskelig å unngå når vi var i England på den tiden, men det var veldig gøy å se hvor mye pundet falt på kort tid da vi var der. (et pund over natten) Så dagen etter Brexit skaffet jeg meg en ny, billig tattis, haha.

Har dere vært noen fine steder i England før?

ET FARLIG SPILL OG EN VAKKER LØGN

Bildene jeg skal vise dere i dag ble knipset av en dyktig fotograf som kontaktet meg på Instagram for en stund tilbake. Jeg ble invitert til en liten photoshoot hos henne og vi fikk tatt noen fete bilder sammen dere helt klart kommer til å se litt på bloggen fremover. Jeg opplever ikke ofte å bli kontaktet av fotograf som vil ta bilder av meg. Jeg tar som regel bilder av meg selv med kamerastativ eller får venner til å hjelpe meg en sjelden gang. Så var det jo den gangen jeg dro til Oslo med Junkyard og tok bilder med dem, Madeleine Pedersen, Åshild Ringhus og Aurora Mohn til den nye kleskolleksjonen deres. Jeg husker jeg syns det var en dødsgøy opplevelse, å leve som modell for noen dager. Men jeg har aldri sett på meg selv som spesielt fotogen, og var ikke like glad i alle bildene av meg som de valgte å bruke, haha. Jeg er ikke en sånn som bare kan knipse et bilde fra hvilken som helst vinkel og se bra ut. Er vel egentlig ganske få av dem vil jeg tro? Jeg best tryggheten av å være alene med litt musikk på, flip-screenen på kameraet mot meg, og prøve meg litt frem når jeg skal leke modell til bloggen, hoho. Klarer på ingen måte å være like selvsikker, eller få så bra bilder hvis andre skal ta av meg føler jeg. Men det er jo absolutt noe å øve på for meg som blogger da tenker jeg, haha. Og jeg merket jeg ble mer og mer komfortabel jo lengre ut i shooten vi kom, så det var jo litt gøy!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Genseren min er fra Oldsoulnorway.com. 

Nei, jeg er ikke akkurat den fødte modell, vil jeg si. Og jeg trives kanskje enda bedre bak kamera enn foran til tider. Å være med å skape et vakkert bilde eller noe filmatisk er høyst givende for meg uansett. Det er så klart veldig gøy å ha bilder av seg selv en er fornøyd med. Nesten litt for gøy til og med - noe som kan være både positivt og negativt har jeg tenkt litt på. Det er vel kanskje flere enn meg som har opplevd frustrasjonen av å føle at en ikke ser noe bra ut på bilder innimellom, også begynne å innbille seg selv at en ikke er noe særlig fin i det hele tatt - at man faktisk ser ut slik man ser ut på bildet... Når det egentlig ikke er realiteten. Også skjer det samme om en får fine bilder av seg selv - det blir en liten selvtillitsboost. Farlig spill det der egentlig, så man må vel ha hodet på rett sted om man skal ta mye bilder av seg selv. Ikke la det gå inn på seg. Det er definitivt noe jeg selv må jobbe med - å ikke la meg brytes ned, når jeg prøver og prøver, men ikke klarer å få et flatterende bilde av enten ansiktet eller kroppen min. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har blitt veldig lei meg for det noen ganger. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke er alene om det, og at det mest sannsynlig er et vanlig tenåringsproblem her i vesten. Jeg vet selv at det er usunt at jeg lar det påvirke meg i så stor grad av og til, og dagdrømmer ofte om et samfunn uten sosiale medier. Men sosiale medier er virkelig en velsignelse og en forbannelse. Det er så ufattelig mange aspekter jeg elsker ved det, at det positive utveier det negative. Om jeg faktisk har rett, det vet jeg ikke, men det er slik det føles for meg i hvert fall. Det bringer meg mye glede å bare skrive dette innlegget for eksempel. Men på en annen side, uten sosiale medier, hadde jeg ikke hatt behovet for å lette på tankene om akkurat dette i et blogginnlegg.

Det er skummelt når det blir for mye fokus skjønnhet, likevel er det så gøy med vakre bilder syns jeg. Både av mennesker, menneskekroppen, dyr, omgivelser og alt. Fotografi er virkelig en av den teknologiske verdens mest utsøkte perler. Mennesker elsker å se på vakre ting. Vi vet at bilder lyger, men hvem elsker vel ikke en vakker løgn?

 

Dere finner fotografen min på Instagram @photo_byv hvis dere vil sjekke ut bildene hun har tatt! Mange fine, stemningsfylte bilder å beundre der inne.

LYKKERUS

Heisann, folkens og god lørdaaaag! I dag er en ordentlig vinterlørdag. Snøen ligger perfekt ute på alle overflater og reflekterer klart den skrå solen som smiler sidelengs inn fra en dus, lyseblå himmel. Det ekstra deilig når man ikke har noen forpliktelser, og kan våkne skvist inni armene til en man elsker, og ligge strødd helt til magen begynner å rumle, hihi ♥ Lyse rundstykker til frokost etterfulgt av en etterlengtet tur til Japanphoto. Endelig, etter seks år med min kjære, gamle Canon 600D, tok jeg endelig og kuttet vekk de siste to nullene og gikk til anskaffelse av en 6D mark 2. Jeg har siklet på det kamerahuset en stund, men samtidig hvert litt i stuss om jeg skulle bytte til et annet kameramerke. Men jeg holdt meg trofast og lojal mot Canon, slik at jeg kan bruke min elskede 50mm 1.4 linse med det, og beholde alle kunnskapene mine, uten å måtte lære meg et helt nytt kamerasystem. 6D er fullformat, og gjør nemlig slik at man får med enda mer av omgivelsene sammen med portrettlinsen jeg har fra før - veldig enkelt forklart da for de som ikke er kameraeksperter. Nå ligger det på lading ved siden av meg, og selvom det er litt kjipt at dagslyset snart forlater oss denne vakre dagen, slik at jeg ikke får tatt noen ordentlige bilder med det, så gleder jeg meg masse til å bruke det fremover! Det er et dyrt kamera, men jeg er så glad i fotografering og å ha fine bilder til bloggen, at jeg følte virkelig det var på tide med en liten oppgradering. Jeg er veldig stolt over hvor flink jeg har vært å spare de siste månedene, så jeg kan endelig begynne å spandere på meg noe ordentlig jeg virkelig ønsker meg i tiden fremover! Dødsherlig, og en veldig god oppnåelsesfølelse, i mangel på et bedre ord. 

Processed with VSCO with k2 preset

Processed with VSCO with k2 preset
Hettegenseren min finner dere her.

Jeg fikk solgt mitt gamle kamerahus og standardlinse i går, til min kjære Veronica faktisk. Morsomt at jeg skulle prøve å selge kameraet mitt i flere uker, så endte hun opp med det, haha. Men veldig digg for oss begge med nye kameraer, wii. Så nå blir blogg-gamet stepped the fuck up. Jeg gleder meg til å ta det i bruk og knipse enda bedre bilder til dere. Tror dette blir veldig bra, og jeg er i smålig lykkerus nå. 

Planene for resten av kvelden står ganske åpen egentlig. Det er mulig Espen og jeg skal joine broren min og kjæresten i en Ringenes Herre 3-kveld. Jeg har sett 1 og 2 nå, fordi jeg tydeligvis er nødt til å se og like dem slik som alle andre, haha. Sorry, jeg klarer faktisk ikke å leve meg inn i de filmene og se magien, selvom jeg forstår at andre gjør det... Men jeg vet ikke, de bare fengsler meg ikke slik som Harry Potter gjør for eksempel. Jeg tror typ 45% av hjertet mitt tilhører Harry Potter. Men nå babler jeg, så vi snakkes snart igjen dere! Hvordan tilbringer dere lørdagen deres?

ENKLEST OG BEST, VEGANSK MIDDAG

Hey hey hey! Se hvem som slår til med enda et middagstips i dag! Det er ikke så lenge siden jeg viste dere den deilige pasta- og pestosalaten min her på bloggen. Den inneholdt da fetaost, og var dermed ikke helt vegansk slik som dagens middagstips blir. Jeg er som sagt verken vegetarianer eller veganer, dessverre. Min eneste unnskyldning til det er latskap og lite viljestyrke for å være ærlig. Men noen ganger føler jeg meg inspirert og flink. Og i noen dager eller perioder er jeg faktisk helt vegansk i matveien. Det gir meg et annet nivå av glede og ro. Enda oftere er jeg vegetarianer faktisk, uten å i det hele tatt prøve. Jeg kan prestere å ikke spise kjøtt i en uke uten å i det hele tatt tenke over det, så det er jo veldig positivt at det har blitt så naturlig for meg. På restauranter er jeg også alltid ivrig på å sjekke ut veggismenyen :) Masse digge smaker å utforske. Jeg elsker å prøve ny mat og sier et stort ja til så og si alt.

Plantebasert spising er noe som begynte å oppta mye av interessen og engasjementet mitt for litt over 3 år siden nå. Jeg har alltid hatt masse respekt til alle som prøver å gjøre en positiv forskjell når det gjelder helse, dyr og ikke minst det globale miljøet - gjennom matvalg. Det er lite som kan måle seg med den positive effekten dyre-frie produkter har på akkurat disse tingene. Netflix har mange gode dokumentarer om dette hvis noen vil finne ut mer. Er utrolig masse spennende og overraskende å sette seg inn i hvis du fremdeles er ukjent med hele konseptet. Jeg ser veganisme virkelig vokse over alt for tiden. På YouTube, hos kjendiser, vennekretsen og til og med familien. Det er nesten bittersøtt å se at flere og flere innser at man virkelig ikke trenger kjøtt for å leve, og at det finnes mye bedre og sunnere alternativer til både proteinene og vitaminene. Ikke minst hvor uhorvelig stor innvirkning det har på miljøet, og selvfølgelig lidelsen for levende, følende skapninger som ønsker å leve gode liv. Jeg så faktisk nylig en Ted-talk hvor en snakket om hvor stor negativ innvirkning produkter med melk og kjøtt hadde på den mentale helsen i forbindelse med hukommelse og alzheimers. Ikke bra. Og hvor utrolig positiv innvirkning mat fra planteriket hadde på akkurat det. Forskjellen dietten kunne skape i hjernen var mind blowing. Dere kan se den her hvis dere vil. Syykt mye god info å ha, og ikke minst interessant.

 Så her forleden hadde jeg meg en vegansk dag og stelte i stand en suuuper god middag til meg selv etter trening. Den ble så god (og jeg ble så stolt) at jeg måtte dele den med dere. Se så fin og "typisk vegan" den ser ut, haha, dødsfin.

Du trenger:

En søtpotet
En pose vasket og klar spinatblader
Couscos
Avokado
Salt
PepperFremgangsmåte:

Jeg varmer opp ovnen til 225 grader celsius. Så kutter jeg søtpoteten i to og smører en teskje med olivenolje på flaten til begge to. Jeg lar dem bake i ovnen i 30 til 40min. Couscousen tar jeg i en skål, fyller den med vann akkurat slik at de øverste kornene flyter litt. Så tar jeg den i mikrobølgovnen i 3min. (Jeg pleier bare å øyemåle hvor mye couscous jeg bruker.) Så legger spinaten i en skål, kutter avokadoen i biter, river av skallet på søtpoteten og kutter den i biter. Hiver det oppi spinaten. Så heller jeg i couscousen (jeg sverger jeg kunne spist couscousen alene) Til slutt topper jeg alt med litt peppermiks og drysser over litt Maldon havsalt. 

Jeg eeelsker søt mat og er glad i alt som har søtlige, varme smaker. Med friskheten til avokadoen og spinaten, saltheten til couscousen og saltet, blir det en perfekt combo med søtpoteten (spiser også søtpotet alene, hehe) Så det var min veganske, enkle amatørmiddag! Søtpoteten har litt lang baketid, men jeg satt bare og sminket med meg en kopp te mens jeg ventet, så det gikk helt fint. Worth the wait!

Er dette noe dere kunne tenkt dere å prøve? :)

MER BRUNETTE

Nå har denne tøtto jammen meg blitt enda mer brunette, gitt! Jeg la jo litt lyse striper på min naturlige hårfarge i slutten av august i fjor, og ikke bare har håret mitt grodd fortere enn noensinne den siste tiden slik at etterveksten uten striper så liiitt kjip ut, men jeg var klar for å gå all dark for resten av vinteren. Det er faktisk bare en minicolor, så fargen vil gå ut etter hvert. Jeg farger egentlig alltid med minicolor både fordi det skader mindre og fordi jeg egentlig er veldig glad i min naturlige kalde, lysebrune hårfarge. Men av og til vil jeg ha en midlertidig forandring, og da syns jeg minicolor er genialt! Det varierer litt hvor lang tid det tar før fargen slipper taket. Spørs litt på håret ditt og hvor mye du vasker det kan jeg tenke meg. Jeg pleier å gå 3-4 dager mellom hver vask, og føler det er en stor grunn til at håret mitt har vokst så fort som det har, og vært så sunt som det har vært de siste månedene. Det har virkelig utgjort en stor forskjell for meg å vaske det sjeldnere, så det vil jeg anbefale alle som vil ha lengre, finere hår! 

Jeg har også tynnet ut håret mitt litt da tuppene mine ble veldig tjukke. Jeg syns nemlig det ble litt mye tyngde nederst, på grunn av det tjukke håret mitt. Noe jeg ikke syns var så fint da det er såpass kort. Både fargingen og uttynningen ble gjort av Maylinn! Hun som pleide å legge vipper på meg før om dere husker? Hun er snart ferdig med frisørutdanningen sin, og gjør både vipper, negler, hår og sminke. Jeg har alltid hatt full tiltro til henne når det kommer til alt innenfor skjønnhet. Hun er ikke bare en vakker og snill jente, men også veldig dyktig i det hun driver på med. Så til alle som vil gi seg selv en liten oppfriskning enten det er hår, øyner, ansikt eller negler - this is your girl. Uten tvil. Dere finner Maylinn på Facebook her, og hun holder til i Åsastuen frisør, som ligger på Tertnes her i Åsane! Dere kan bestille time på Ledigtime.no hvis dere søker på Åsastuen frisør.

Slik ble håret mitt!

 Dere kan faktisk se før-bilder i forrige innlegg. De er tatt i samme lys som disse bildene. Der kan dere også se hva jeg mener med etterveksten etter stripene. Jeg har endret håret mitt en del i løpet av det siste året. Hva syns dere jeg har kledd best?

ET MØRKT INNLEGG

Jeg er en person som liker å filosofere. Det har dere kanskje fått med dere frem til nå. Jeg liker å filosofere og snakke om forskjellige psykologiske aspekter. Forskjellige typer sinnstemninger, tanker, tankemønstre, forskjellige typer angst. Jeg kan huske i historie og filosofi på skolen, så hadde vi spesifikt om eksistensiell angst og eksistensialisme en periode. Det er mange psykologiske aspekter man kan snakke om så mye man vil, men aldri helt vil forstå før man opplever det selv. Eksistensiell angst går mye ut på meningen med livet, hvorfor vi er her og meningsløsheten med det hele. Jeg snakker ofte om jæger- og sankersamunnet. Drar egentlig alt tilbake til den gang. For da var det ganske enkelt - meningen med livet var å overleve. Etter hvert ble det religion. Vi søker alltid etter det mest meningsfulle, hva nå enn det er. Men i dag, for mange av oss i den vestlige, sekulariserte verden, er verken overlevelse eller høyere makter hovedfokuset i hverdagen. Å overleve dagene er en selvfølge, og ateisme er mer vanlig enn noensinne. Så vi er nødt til å lage våre egne meninger med å eksistere, som ikke alltid føles like store, meningsfulle og ekteHvis vi virkelig tenker over dem.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

I det siste er jeg ganske sikker på at jeg har opplevd, flere ganger, å få små kick av eksistensiell angst. Det er merkelig, for jeg har visst om konseptet "eksistensiell angst" så utrolig lenge. Jeg blir fascinert av å snakke om det. Jeg har alltid tenkt på livet som et meningsløst spill. Det spiller ingen rolle at vi er her, så vi burde bare gjøre det beste ut av denne lille eksistensen vår, fordi hvorfor ikke? Alt vi vil er å ha det bra. Og for tiden har jeg på mange måter hatt det ganske bra. Jeg har ting å glede meg til. Jeg blir snart 20, jeg har litt reiser planlagt, jeg skal studere til høsten og jeg føler jeg går en sikker, spennende og innholdsrik fremtid i møte. Men så treffer det meg - på et tilfeldig tidspunkt. Jeg står i dusjen, eller sitter i sengen og holder på med mitt, også bare... pang. Det går en kald klump av angst fra magen, oppover halsen og oppi hodet, mellom øynene. Den iler, som et vedvarende elektrisk støt. En følelse som skriker at det ikke er vits å være glad, eller føle at noe jeg gjør betyr noe som helst. Omgivelsene mine blir kalde, og jeg ser for meg soverommet mitt, jevnet med jorden om noen tusen år. Bare om hundre år er jeg ikke her lengre og føler noen ting, og ingen som lever da vil bry seg om dette livet jeg lever, men det som føles ut som alt for meg. Jeg kunne dødd nå og for 99,9999% av menneskeheten i dag, og evigheten, går det ikke utover noe eller noen som helst. Her sitter jeg, med lykken min, føler meg glad og heldig, så kommer det jævla stikket av at alt er fullstendig unødvendig og tomt. Jeg og følelsene mine er midlertidige, meningsløse, og spiller absolutt ingen rolle. Den følelsen jeg bare trodde inntraff når en var usikker til fremtiden sin og ikke visste hva en ville gjøre med livet sitt. Men hvor merkelig er det ikke da, at det er i de øyeblikkene jeg føler det stikk motsatte, at den ekle fornemmelsen skal inntreffe?

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Jeg har liksom tenkt disse tankene før, om individets objektivt sett meningsløse eksistens - men da har jeg syntes det har vært interessant og fengslende. Så har jeg tenkt at det faktisk er sykt befriende at livet er meningsløst, for da er ingenting egentlig så viktig, og vi bare er her for å have a good time. Men følelser bak tanker er damn vanskelig å styre. Og meningsløsheten kan noen ganger føles befriende og morsom, og andre ganger drepende og angstfylt. Det er så skummelt når den følelsen treffer meg. For den treffer meg helt plutselig, både psykisk og fysisk føles det ut som. Jeg syns ikke det er noe merkelig at mennesker opplever angst for forskjellige ting, og at det er vanlig med angst i dag. For det finnes utallige aspekter ved denne virkeligheten som absolutt kan sees på som absurd og merkelig, på en skikkelig kald, skrekkfilm-måte. Det kan være hva som helst. Det er jo egentlig bare hodet vårt som overtenker noe i et supernegativt lys. Men shit det føles så ekte der og da. Også går det en tilfeldig mengde tid, og alt er alt topp igjen. Men en giftig tanke om at lykken er meningsløs, kunstig og vitenskapelig, med tanke på hormoner osv, det skremmer meg av og til skikkelig kraftig.

Image and video hosting by TinyPic
Topp her

Hva tenker dere om dette? Noen som skjønner litt hva jeg mener?

INSANE IS THE NEW SANE

adlinks

Det er forvirrende når tankene mine om ting blir så annerledes enn alle andre sine at jeg selv begynner å tvile på meg selv og tro jeg er gal. Det er akkurat som om samfunnets stemme av sosiale aksepterte normer sitter i hodet mitt og setter meg på plass når jeg tenker for langt. Det begrenser meg. Viten om andres forventninger til meg, setter meg i en boks. Jeg vil jo si de tingene jeg vil si. Gjøre de tingene jeg vil gjøre. Men en eller annen usynlig skygge som har lagt seg over menneskeheten dytter alt som er utenfor boksen, inn igjen. «Du vil vel ikke at folk skal syntes du er rar? At folk avblåser alle dine meninger og tenker du tar feil. Eller havne på mentalsykehus?» - nei, jeg vil jo ikke det, svarer jeg skyggen. Det er så komfortabelt å være som alle andre, så jeg begynner jeg å tenke at jeg sikkert tar feil selv. Av ingen annen logisk grunn enn at alle andre syntes det.

"Sanity is a cozy lie."
- Susan Sontag

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

I min idealverden er det så mye diversitet i menneskene rundt meg at hver person er en ny, fjern planet hvor man puster vann og drikker luft. Hvor det regner gress og man går på vann. Jeg vil ikke høre de samme tonefallene i en setning som er fete å si, se de samme ansiktsuttrykkene eller snakke om noe lignende jeg snakket om med forrige person. Overrask meg, vær ærlig istedenfor hyggelig. Ingen tror på overhyggelige mennesker uansett. Vær positivt innstilt til den rareste kortfilmen du har sett i ditt liv, eller til en respons fra et menneske som var alt annet enn forventet. Jeg vil ikke se rynking på nesen eller sjokkerte øyner med linjer av avsky rundt munnen. Ingenting gjør meg tristere og ingenting bygger høyere murer i mitt prøvende sinn enn en slik reaksjon. Jeg vil se entusiasme, nysgjerrighet, aksept og ditt aller beste forsøk på forståelse for alt som er nytt, annerledes og unormalt. Hadde det vært slik, skal jeg love deg at øynene mine hadde lyst opp og du hadde sett det beste av meg. Men jeg holder munn og koser meg med prøvende analyser i mitt stille sinn. Overser kommentarer rundt meg som "det var rart," for det er tydeligvis tryggest, mest akseptert og mest behagelig å si om noe annerledes. Ingenting mer.

"In a mad world, only the mad are sane."
- Akira Kurosawa

Image and video hosting by TinyPic

Det finnes et uendelig antall andre måter som kunne vært "normalen" for slik man oppførte seg og levde livene sine her på dette ubetydelige, uendelige lille sandkornet, svevende i evigheten som vi på norsk har kalt Jorden. At dette tilfeldige utfallet av hvordan ting er, er det rette, eller en selvfølgelighet, er merkelig å tro. Vi er begrenset. Vi ser mindre enn en bitteliten prosentdel av det som faktisk er rundt oss, vitenskapelig sett. Vi ser synlig lys. Vi ser ikke elektrisitet eller stråling. Vi vet om det. Men det er søren ikke lenge siden vi ikke visste om det. Mesteparten av tiden mennesker har vært på jorden, var ikke det en virkelighet. Hva mer er det vi ikke vet om nå? Er denne verden, og alt vi vet i 2018, alt som er? Jeg lurer på hvem som ærlig hadde svart ja på det spørsmålet. Vi har såvidt begynt tror jeg. Og den dagen menneskeheten dør ut, da har vi også såvidt begynt. For kanskje er skalaen evig, og hodet vårt sprenger før vi har forstått 1% av det hele. Kanskje vi dyppet tåen i havet. Kanskje vi bare trodde havet var der. Kanskje vi bare diktet opp konseptet "havet." Nå vandrer jeg av tema her. Men det setter vel ting i litt perspektiv. I ett perspektiv av evig perspektiv jeg er sikker på andre mennesker har inni hjernen et sted, men som ikke alltid kommer ut.

"Our society tends to regard as a sickness any mode of thought or behavior that is inconvenient for the system and this is plausible because when an individual doesn't fit into the system it causes pain to the individual as well as problems for the system. Thus the manipulation of an individual to adjust him to the system is seen as a cure for a sickness and therefore as good."
- Theodore J. Kaczynski


Image and video hosting by TinyPic

Jeg skulle ønske det var akseptert at mennesker levde i forskjellige virkeligheter. For virkelighetsoppfatninger er noe det finnes mye av. Det forandrer seg fra 2018 til 1247 til 34000 f.kr. Det forandrer seg fra Norge til Jordan til Nepal til Peru. Men vi kopierer virkelighetssynet til de rundt oss... og er vi da virkelig helt frie? Kanskje i teorien. Men ikke praksis.

"One person's craziness is another person's reality."
- Tim Burton

Image and video hosting by TinyPicOransje hettegenser her 
Lue her

Så fanget vi er. Av fullstendig gjennomsiktige, oversette vegger. Friheten ligger rett der borte jo. Et steinkast unna. Men vi velger å være her. Gjøre og si alle disse tingene vi gjør og sier hver dag - som må se fullstendig absurd ut for en som ikke har besøkt jorden før. Eller for en som bare kommer på besøk fra fortiden. Eller fremtiden. Men hey, dette livet du ser rundt deg er visst fasiten på menneskeliv i dag.

Maybe insane is the new sane.
 Noen som har tenkt i samme baner? Jeg vil isåfall høre deres tanker om dette.

ACDC ANTREKK

adlinks

Jakke her
T-skjorte fra H&M
Gjennomsiktig topp her
Bukse fra Monki
Sekk fra GastonLuga.com (bruk koden leandra15 og få 15% på siden deres)
Lue her

BØKENE JEG LESTE I 2017 - DEL 2

Mye gøy respons på forrige del 1! Takk for anbefalinger! Da forsetter vi listen min og går gjennom de 6 siste bøkene jeg leste i 2017! Fremdeles et lite hjerte bak tittelen på mine favoritter.

Image and video hosting by TinyPic

Pan - Knut Hamsun ♥
Wiii, mer Hamsun! Denne likte jeg også utrolig godt. Jeg elsker hovedpersonen i boken. Jeg ser for meg at han virker sykt sær og sosialt inkompetent for de rundt seg, men han har likevel et klokt og misforstått, indre sjeleliv. Her er det natur, fredfull ensomhet, kjærlighet og merkelige sosiale interaksjoner. Som sagt var dette en bok jeg likte kjempe godt, og jeg måå lese mer Knut Hamsun i år. Noen av dere som har lest noe av han og vil anbefale en spesiell hamsunbok?

Sapiens, A breif history of human kind - Yuval Noah Harari ♥
Denne ga meg en sterk rød tråd i menneskeheten fra typ 30.000 år siden frem til i dag. Hvor mye elsker ikke jeg nomader og huleboerne sin livsstil, haha? Dødsfascinerende å se hva som skjer med oss fysisk og psykisk når vi begynner å bosette oss i høykulturer, lager samfunn og videreutvikler oss og kompleksiteten vår som menneskerase. Utrolig lærerik og interessant!

Image and video hosting by TinyPic

The Catcher in the Rye - J.D. Salinger
Enda en klassiker som måtte leses. Dette er også en ganske negativ bok, men likevel litt morsom og relaterbar. Syns ganske synd i hovedpersonen her. Han er tenåring som har vanskelig for å finne noen han liker og connecte (hva er er bra norsk ord for det?) med noen fordi alle er irriterende og ingen er på samme bølgelengde som han. Han prøver å nå ut til folk, men jeg føler han alltid er innesluttet og pyer på å vokse opp.

The Lord of The Flies
Dette er faktisk min minst favorittbok i år. Jeg syns konseptet var utrolig fett - mange unge gutter strandet på en øde øy og må prøve å overleve. Men den bare klarte ikke å treffe eller fengsle meg på noen som helst måte, og jeg led meg gjennom den. Jeg skrev på bloggen at jeg ikke helt likte den da jeg leste den, og da var det en som nevnte at jeg kanskje ikke helt forsto budskapet. Så jeg gjorde litt research, og leste noen analyser. Det ble jo litt mer forståelig, men syns faktisk ikke den illusjonen av frykt ble fremstilt så levende som jeg hadde ønsket. Men det viste seg også at jeg ikke var alene om å syntes at boken er ganske oppskrytt. En god bok om å overleve på en øde øy er Robinson Crusoe syns jeg. Leste den for sikkert 9 år siden, men husker fremdeles følelsen den ga meg. 

Image and video hosting by TinyPic

Naiv. super - Erlend Loe
Dette var en bokanbefaling jeg fikk av en bloggleser som trodde jeg ville like den. Og de må ha kjent meg ganske godt, for tankene hovedpersonen har i denne boken, er slik store deler av tankene mine har vært hele livet, haha. Store spørsmål om universet og mening.

Rus og Rolex - Bjørn Olav Jahr ♥
Denne boken handler om en narkoman. Men gjerne ikke det man vanligvis forbinder med en narkoman. Det er en biografi av en mann som heter Olav Olsvik, som var en forretningsmann som begynte sine bedrifter på 80-tallet i Norge. Han gikk i dress, brukte Rolex, men på grunn av diverse hendelser og valg i livet blir han mer og mer avhengig av rusmidler. Han bestikker legen til å gi han enorme mengder valium, paralgin forte, sobril og andre beroligende på resept mens han også kjøpte, og utviklet en avhengighet for kokain han kjøpte på gaten. Problemene hans holdt han skjult i mange mange år samtidig som han reiste og jobbet masse. Dosene hans ble større og større i lik fart med økonomiproblemene, familieproblemene og ikke minst de psykiske problemene. Boken minner meg litt om en norsk versjon av The Wolf of Wallstreet, bare med mye mer fokus på rusproblemene. Dere må nesten lese den selv, for å se hvor gale det ble og hvordan det hele endte. Det er ikke en historie jeg kommer til å glemme med det første i hvert fall. Underholdende, overraskende og rørende. 

Image and video hosting by TinyPicHettegenser her
Lik strømpebukse finner dere her

Har dere lest noen av disse, eller har noen andre bøker å anbefale meg for 2018? :)

BØKENE JEG LESTE I 2017 - DEL 1

Et av nyttårsforsettene mine for 2017 var å lese minst 5 bøker. Jeg skrev på slutten av året at jeg hadde klart å lese rundt 10! Jeg tror det ble 12 for å være eksakt, hvis jeg ikke har glemt noen... En del spurte da om jeg kunne lage en liten liste over bøkene jeg leste i 2017, og det syns jeg var en veldig god idé! Så her kommer den. Jeg må bare tenke så det knaker, og se om jeg husker alle, hehe. Jeg kommer til å skrive litt om hver av de, og skrive litt mer om de jeg har elsket. Fordi det kanskje blir litt mye tekst å skrive om så mange bøker har jeg delt innlegget opp i to deler. Så her kommer, i kronologisk rekkefølge, de 6 første bøkene jeg leste i fjor!

(Det står et hjerte bakom tittelen på mine aller største favoritter ♥)

Mengele Zoo - Gert Nygårdshaug
Dette var den første boken jeg leste i år, og den hadde et tema som er ganske sårt for meg og mange andre natur- og miljøelskere. Den handler nemlig om en gutt som bor i en regnskog som blir kuttet ned av et stort selskap. Det er ingenting han og stammen kan gjøre med det. Så vi følger videre veien hans mot å ta hevn mot disse menneskene, og det er helt rått. Jeg likte den bedre og bedre jo lengre jeg kom i boken. 1984 - George Orwell ♥
Åh, kjære vakre vene, hvor skal jeg begynne? Denne mørke boken sitter som støpt i meg. Jeg brukte den til særemnet mitt og sammenlignet den med The Hunger Games faktisk. Gammel favoritt. Problemstilingen min var: Hva er forskjellen på måten myndighetene kontrollerer innbyggerne sine på i de to romanene? Både norsklæreren min og jeg var fornøyd med den. Jeg kom frem til at i 1984, blir innbyggerne kontrollert gjennom mer subtile, ikke-synlige måter som hjernevasking, propaganda og overvåking, mens i THG er det mer synlig undertrykking, vold, og innbyggerne er faktisk klar over at de blir holdt nede, i motsetning til i 1984. Det er en gammel bok, skrevet rett etter andre verdenskrig som en fremtidsroman, om hvordan forfatteren trodde verden kom til å se ut i 1984. Det hele minner om et nazi- og kommunistregime med null toleranse for personlig frihet eller selvstendig tenkning. Jeg elsker opprør mot idiotiske regler og styremåter, så denne boken var som skapt for meg. Pluss den er utrolig deilig å bare ha lest, fordi den er så relevant i mange sammenhenger og intellektuelle, samfunnskritiske samtaler i dag. Kanskje en av de mest kjente bøkene i verden. Jeg fikk forresten 6 på muntlig! Kunne fortapt meg i og snakket om den i timesvis.

Image and video hosting by TinyPic

Sult - Knut Hamsun ♥
Enda en mørk og dyster bok, haha. Liker disse har jeg funnet ut. Klarer ikke helt å sette fingen på hvorfor jeg slukte denne boken slik jeg gjorde. Den har ingen oppbygging, ingen spenningstopp, men den er sååå elskverdig selvom. Jeg ble mer og mer glad i gammelnorsken - for et vakkert, innholdsrikt og morsomt språk. Begynte nesten å tenke på gammelnorsk selv da jeg leste den. Usedvanlig velformulerte, formelle, rare men samtidig på en måte relaterbare setninger? Uff, fikk lyst til å lese mer Knut Hamsun nå. Føler liksom at jeg kjenner han og hans innerste, personlige tanker og særheter, og jeg vil bli enda bedre kjent med han. 

Tusen strålende soler - Khaled Hosseini
Dette var en skikkelig god bok. Den handler om en jente som blir tvangsgiftet og finner seg selv i et forferdelig forhold, samtidig som de store forandringene skjer i Afghanistan på slutten av 1900-tallet. Du lærer masse historisk, og får et godt og vondt innblikk i livet til en kvinne som lever under psykisk og fysisk misbruk og null frihet over seg selv.

Image and video hosting by TinyPic

To Kill a Mockingbird - Harper Lee
Jeg var fast bestemt på å lese flere klassikere i år! Så da stod så klart denne også på listen. Det som var så fint med denne boken, var perspektivet det ble skrevet fra. Det er liksom gjennom en liten jente sine øyne i sørstatene i USA da rasisme hadde ganske stor innflytelse på lov og rett. Jeg får frysninger av å tenke på hvor fin faren, Atticus er. Han er advokat og skal beskytte en svart mann i en rettsak, noe som ikke akkurat lager et lett liv for han og familien hans. For meg handlet den veldig mye om uskyldighet, godhet og å følge sin indre moral, på bekostning av hva alle andre måtte syntes. 


Hettegenser her

Alexander den store, Skjebnens Sønn - Valerio Massimo Manfredi
Jeg elsker historie, og særlig gammel historie. Denne boken viser begynnelsen på livet til Alexander den Store, erobreren, hvor blant annet læreren hans Aristoteles er med <3 Det er homofili, orgyer, (som var helt vanlig på den tiden) alkohol, krig, kjærlighet, kunnskap og intriger. Også veldig fascinerende med et innblikk i hvordan livet var 300 f.kr. Det ble dog litt for mye krig- og strategisnakk for meg innimellom. Men er så klart glad for å ha lest den. Det er første boken i en trilogi, og jeg vil lese resten, men har et par andre bøker på listen min først.

Har dere lest noen av disse? Har dere eventuelt noen bøker å anbefale meg basert på hva jeg tilsynelatende liker å lese om? :)

ORANSJE ANTREKK

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic Caps her
Jakke fra Pull & Bear
Oransje hettegenser her (finnes også i flere farger)
Bukse fra Gina Tricot
Lignende sko her
 

ENKELT OG SUNT MATTIPS

Det er ikke ofte jeg prøver meg frem på kjøkkenet, eller er å finne på kjøkkenet i det hele tatt. Men av og til slår jeg til med noe digg faktisk. Frokoster er jeg best på. Varme rundstykker med all slags pålegg er egentlig standard meg om morgenen, og jeg koser meg skikkelig med det. Middag derimot, det er en helt annen sak. Jeg tror ikke noen har sett meg lage middag før. Men nå når jeg for en gangs skyld gjorde det her om dagen, og det i tillegg ble ganske godt, da må det faktisk deles på bloggen. Så dette er altså et lite middagstips til de som er like talentfulle som meg på kjøkkenet, eller som ønsker noe lett, godt og sunt. En ganske enkel miks med veldig god smak! Jeg har brukt:

- Baby leaf salat
- Fullkorns pastaskruer
- Pesto
- Fetaost
- Soltørkede tomaer
- Pinjekjerner 


Framgangsmåte: 

Jeg koker pastaen som anvist på pakken. Når de er ferdig tar jeg 1-2 spiseskjeer med pesto og rører det sammen med pastaskruene. Så finner jeg frem en skål og mikser alle ingrediensene nevnt over sammen. Superduper lett, og utrolig digg!

Noe dere tror dere hadde likt? Har dere noen andre lette, gode oppskrifter jeg burde prøve meg på?

SCENEFORANDRING OG ANBEFALINGER

Det er en sjelden begivenhet at jeg blogger noen andre steder enn på rommet mitt. Også er jeg er alltid nødt til å være helt alene. Kan ikke ha besøk (med mindre de sover. Da hopper jeg av og til på muligheten og blogger) De eneste andre stedene jeg har blogget er vel på flyplasser eller andre steder når jeg er på reise generelt. I dag hadde jeg hele dagen til å disponere akkurat slik jeg ville. Jeg visste det ble litt bildeknipsing, mailing og skriving, men jeg følte faktisk for å forlate min kjære hule i dag. Så nå sitter jeg alene på Jordbærpikene og lar tankene flyte litt. Det er varmt i dag. Og jeg sitter i singlet. Med en kopp te. Pukkate for å være eksakt. Så og si det eneste temerket som lager teer med god smak syns jeg. De har så mange spennende, sterke smaker å utforske. For øyeblikket drikker jeg Star Anise and Cinnamon. Alt med kanel er egentlig a-okay. Favoritten min av Pukka i lang, lang tid har vært Liqourice and Cinnamon. Tror jeg har vist den til så og si alle mine nærmeste. Jeg får alltid høre "men jeg liker ikke lakris" For det første, lakris er besssst, nam. Også har de har alltid likt den selvom, hihi. Til og med min femten-år gamle bror som ikke drikker te, slukte den i løpet av sekunder. Anbefales meget! Har også hatt en greie for Tumeric Gold i det siste. Litt blanding av sitrus og honning smak. Yummi.

Jeg anbefaler forresten å ta en matbit på Jordbærpikene til de som ikke har vært der enda. Det er definitivt den beste kaféen vi har i Åsane, men også ganske bra generelt. Det er veldig dyrt her syns jeg, men de har er upåklagelig utvalg av alt som ser fresht, nylaget og fargerikt ut. Smaken står også i stil med utseende.  Dere mååå teste ut deres cheese brownies. Mye bedre enn vanlig brownies. Så saftig dere aner ikke, huff.

At de spiller jazz og fransk musikk her gir meg en behagelig og groovy følelse. Blir nok sittende en stund til før jeg sniker meg på boksetrening kl. 20.

Har dere noen te-anbefalinger til meg?

LESS BITTER MORE GLITTER

Processed with VSCO with c7 preset

Processed with VSCO with c7 preset

Processed with VSCO with c7 preset

Processed with VSCO with c7 preset

Strømper her.

SASSY

sponset

Hola hermanos. Today I bring good news! Rett før jul fikk jeg noen nye posters fra Desenio i postkassen. Og ikke lenge etter havnet de på soveromsveggen min. Jeg har alt for mange posters i forhold til bilderammer, så de byttes ut altfor ofte egentlig. Jeg syns det er så gøy hva de kan gjøre med et rom. Denne gangen ble det en litt sassy feel. Det blir super bra når jeg får malt veggen også tenker jeg, wii. Desenio har så mye å velge mellom at man ikke klarer å ta øynene vekk fra siden deres når man først er der. Noe for en hver smak, virkelig.

Nå har jeg en rabattkode å dele ut til dere, som dere kan bruke på Desenio.no om dere ønsker å freshe opp rommet deres også! Den er så mye som "LEANDRA" og gir dere hele 25% på en håndplukket kolleksjon av bilder og rammer. Man kan bli sittende å bla på hjemmesiden deres i tiiimesvis så vær forsiktig, men have fun ♥ Link her.

Processed with VSCO with c6 preset

Processed with VSCO with c6 preset

Processed with VSCO with c6 preset

Processed with VSCO with c6 preset
Den nydelige nye jakken min finner dere her.

HAR DERE SETT DISSE FØR?

sponset

For en liten stund siden fant jeg ut om GasonLuga, som er et svensk merke som lager utrolig kule sekker. De har til all slags bruk; pyntet, hverdagslig, tursekker, skolesekker osv. Jeg elsker det enkle og gjenkjennbare designet på sekkene deres, og om jeg i fremtiden skal gå til anskaffelse av flere sekker, tror jeg nok GastonLuga blir mitt go-to merke. Den første sekken min herfra ble en svart sekk med ganske klassisk, enkelt utseende. Det var vanskelig å bestemme seg, for jeg ville egentlig også ha en av de mer fasjonable sekkene. Men jeg gjorde vel kanskje det rette valget ettersom jeg allerede har brukt den nye sekken min en del. Den kommer nok til å bli en god følgesvenn når jeg skal starte å studere igjen til høsten. Åh, som jeg gleder meg. Uansett, jeg tenke å tipse dere om hjemmesiden deres, gastonluga.com om dere er på utkikk etter en ny sekk. Jeg la ut bilde med den på Instagram for en stund siden, og på Instagram har GastonLuga utrolig mange fine inspirasjonsbilder av disse sekkene. De falt virkelig i smak hos meg, og kan tenke meg de gjør det hos mange av dere også!

Stoffet på innsiden er rødt, den klikkes igjen med magnet og kan strammes i åpningen med strikk. I tillegg har den ekstra lomme utenpå og datalomme på innsiden! Min modell finner dere her.

GJETT HVEM SOM HAR BURSDAG I DAG!

Jeg satt på Åsane Grill sted og trykket i meg litt dagen derpå-mat før jeg så ned i telefonen og la merke til noe spesielt med datoen i dag. 7. januar... Hva er det med den? Så kom jeg plutselig på at det jaggu meg er bloggen sin bursdag i dag! I dag har jeg altså blogget i hele 8 år på leaduvet.blogg.no. 8 år.... det er lengre enn en legeutdanning det. Utrolig å tenke på hvor lenge jeg har drevet på med dette opplegget her. Jeg har sikkert fortalt historien før, men bloggen ble til så spontant som at Malin var med meg hjem fra skolen en dag i 6. klasse og hjalp meg å opprette en blogg. Hun hadde blogg, alle hadde blogg, og jeg ville også ha blogg. Mens alle mine jevnaldrende la bloggkarrieren sin på hyllen etter en ganske kort periode, bare fortsatte jeg. Og 8 år senere, ser jeg ikke ut til å gi meg helt enda heller, wiii.

Tenkte å ta en liten titt på noen av de første bildene som ble postet på bloggen. Herregud, jeg var jo en liten drittunge. Kan man i det hele tatt skrive når man er så liten?


Søt.


Falsk burberryhårbånd og egentlig bare antrekket generelt. I en sandkasse. Hvor er sammenhengen?


Fiks øyenbrynene dine, kvinne


Jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre AV meg når jeg ser dette bilde Fyfaen. Bare alt med det.


Malin og meg


Har alltid sovet, sover og kommer alltid til å sove med Pernille.


Hva er dette


Meg med et dritmerkelig smil og min morbidly obese kanin, Chloe.

Og Simba


Vi har alltid vært gangster


Skjønner ikke hvordan jeg fikk for meg at dette var et antrekk.


Avslutter bildeserien med en sleasy gutt som skåler med gulrotjuice.

Shit, jeg har mye snacks i bloggarkivet. Det får faktisk holde for denne gang, haha. Uansett, GMD til bloggen! ♥

PURPLE TURTLE

sponset


Turtle neck her

God morgen, og god søndag, godtfolk! For øyeblikket ligger jeg i sengen etter gårsdagens sene nattestimer i femtiårsdag. Jeg drakk et par glass av både vin, champis og øl, og føler meg ganske fin i formen selvom jeg også har sovet helt elendig. Vet ikke om jeg har sovet i det hele tatt egentlig. Føler med alkohol kan det gå begge veier for meg - enten ligger jeg og halvsover hele natten, eller så sovner jeg som en stein. Man sover jo dårligere med alkohol i kroppen uansett hvor godt man føler at man har sovet egentlig. Jeg opplever for øyeblikket en kjip skrivesperre, og føler ikke jeg har noe interessant å komme med akkurat nå, hoho. Men jeg tenkte nå uansett å svippe innom å prøve å si noen ord. Mest fordi jeg ville poste disse bildene av den nye lilla turte necken min :) Så jeg lar det bli med det, og håper alle får en fin siste dag av uken. Jeg er usikker på hva dagen bringer, men jeg skal mest sannsynlig bake cookies med Solfrid, så hadde det vært digg med litt sol og en dusj tenker jeg. 

HADE BRA SOSIALE MEDIER

Sponset

Et av mine nyttårsforsett er å være mindre på mobilen i 2018. Jeg syns det er trist, skummelt og ubehagelig hvor besatt både jeg, og mange andre er av mobilen sin. Jeg syns det er et greit og sykt effektivt hjelpemiddel til utrolig mye her i livet, men når jeg først har låst opp skjermen, går det altfor mye tid i scrolling og inn og ut av appen jeg ikke trenger å sjekke for tredje gang på en halvtime. Å si til seg selv at en skal være mindre på mobilen, er et ganske vagt mål som er vanskelig å opprettholde. Det er ikke konkret nok, og det er sykt hvor lett det er å tenke "bare en gang til eller bare litt til" - og det gjelder alle avhengigheter egentlig. Det funker aldri med mindre du har viljestyrken til Jesus. Så jeg gjorde et veldig enkelt tiltak her om dagen for å sørge for at mindre tid blir kastet bort på mobilen, og det funker fantastisk!Jeg har skrudd av alle notifikasjoner, varsler, bannere og lyder fra de sosiale appene på mobilen. Det gjelder Snapchat, Facebook, Messenger og Instagram. Så når jeg ser på en låst skjerm så er den alltid tom! Det gir meg mye mindre lyst til å sjekke mobilen, og jeg kan fortsette med det jeg holder på med, og heller sjekke mobilen når jeg faktisk setter av ordentlig tid til det. Det er genialt, fordi før når skjermen lyste opp ved siden av meg, fikk jeg jo helt tvangstanker om at jeg måtte reagere og svare umiddelbart... eller så ligger det og ulmer i sinnet at jeg har noe ugjort og at noe venter på meg. Dette skjedde både på trening, når jeg skrev blogginnlegg, leste og kanskje til og med når jeg var med mennesker innimellom. Jeg kjenner jeg blir ubekvem hvis jeg snakker til noen som har en vibrerende eller lysende mobil i nærheten. Jeg føler oppmerksomheten deres konstant rettes mot mobilen i sosiale sammenhenger, og det kan virkelig ødelegge flyten og komforten. Vi er mye mindre tilstede for hverandre. Nå forstyrrer mobilen meg myyye sjeldnere, så jeg slipper å bli distrahert og kaste bort unødvendig mye tid på den i løpet av dagen. Det er ubeskrivelig digg og befriende. Kommer aldri til å ta på varsler igjen. Jeg elsker det.


T-skjorten min finner dere her
Jakken finner dere her
Buksen er fra H&M

Er dette noe dere kunne tenkt dere å prøve?

GI LIV TIL GAMLE MINNER

Annonse med BGA Minner

Utviklingen av teknologi de siste årene har virkelig gått fort! Og det er vel kanskje også en underdrivelse å si. Jeg føler utviklingen går fortere og fortere for hvert år som går. Ting er så teknologisert for tiden at jeg blir helt skremt, haha. Har problemer med å holde følge med det hele. Det er utrolig hvor mye mer greier og ting og tang vi hadde i huset før, i forhold til det vi har i dag. Vi trenger ikke lengre kompass, leksikon, kart, hjemmetelefon, dagbok og nesten ikke kamera, tv eller videokamera engang. Alt er blitt så komprimert og effektivisert, at vi finner alt vi trenger i iPhonen med perfekt størrelse i lommen vår. Selvom det er utrolig imponerende og lettvint, så ligger det så klart mye minner i det gamle. Foreldrene deres har gjerne babybilder på videobånd, sydenfilmer på smalfilm og andre verdifulle minner samlet på eldre elektronikk. Derfor tenkte jeg å tipse dere om en veldig lur side som heter bgaminner.noDisse overfører både smalfilm, videobånd, lysbilder og lydbånd til mer moderne formater for deg. Slik kan du ivareta gamle minner på nyere og enklere måter som gjerne er litt mer brukervennlig i dagens samfunn. Bgaminner er eksperter på digitalisering av analoge formater som  Super 8, VHS og LP til USB, DVD og CD.


Meg i hvit kjole og blå ballong :) 


Pappa og meg i verdens fineste lue.

Har dere klart å ta vare på noen gamle minner i video, film, eller lydformat? Hadde dere isåfall hatt lyst til å digitalisere dem? :) Link til bgaminner.no har dere her.

I 2018 SKAL JEG DETTE!

Sponset

Jeg syns nyttårsforsettene for i fjor gikk så veldig bra, så selvom mange syns det er tull med nyttårsforsett, ser de ut til å ha en god effekt på meg når det gjelder måloppnåelse og selvutvikling. Så her kommer mine forsett for det nåværende året!

Reise til et asiatisk land
Jeg er så utrolig higen på østlig kultur og å oppleve det på nært hold. Tenker veldig på Thailand, Vietnam og Butan! Men også New Zealand hadde vært fantastisk. 

Fokusere på én ting om gangen
Jeg skrev et innlegg på bloggen for en stund siden om overstimuli. At vi presterer å sjekke mobilen mens vi har tv-en på, er med et annet menneske og spise, alt på en gang. Jeg vil begynne å ta meg god tid til akkurat den aktiviteten jeg holder på med, og ikke la meg distrahere av distraksjoner. Jeg vil være uforstyrret, konsentrert og tilstede. Ikke svevende, fjern og distansert.

Male ene veggen på rommet og endre interørstil
Jeg har gått til anskaffelse av maling, kommode, speil, puter og noen nye bilder som snart skal opp på veggen. Jeg sier til meg selv at jeg må slutte å fokusere på å endre rommet mitt så mye og ofte, fordi jeg prøver å spare penger til reising, men det er altfor gøy med forandring av omgivelsene syns jeg. Nå har jeg en helt ny stil for rommet i planene. 

Kjøpe nytt kamera
​Her er jeg allerede i gang med å prøve å selge mitt gamle, og gjør masse research på eventuelle nye kameraer. Jeg syns egentlig kameraet og linsen min tar helt supre bilder, men mye vil ha mer, sier de. Og det hadde jo vært tilfredsstillende med enda finere bildekvalitet på bloggen da!

Jevnlig meditere eller drive med yoga
Jeg rister/vibrerer/skjelver alltid på føttene når jeg sitter i ro, skjærer tenner automatisk hele dagen, fikler med og kniper meg selv i fingrene, biter sår på innside av munnen min, kremter, engster meg for folk rundt meg, og sliter med spenninger i ryggen som gjør det ubehagelig og klaustrofobisk å puste innimellom. HEH wow, det var en del når jeg så alt skrevet ned. Så jeg begynner jo å lure på om det er noe. Tror yoga eller meditasjon, eller noe heftig beroligende(neida:pp)... er noe dette tilsynelatende nervevraket hadde hatt godt av innimellom. Er altfor deilig å skjære tenner og riste på føttene i hundreoghelvete, men det andre kan jeg gjerne bli kvitt hoho... helst alt selvfølgelig.

Føle meg mindre avhengig av mobilen
Dette begynte jeg med allerede i fjor faktisk. Jeg har et supereffektivt tips jeg må dele med dere i et eget innlegg om hvordan jeg klarer det! Innlegget kommer snart!

Drive med kampsport jevnlig
Jeg har vært på to boksetimer allerede, og trent litt med broren min tidligere. Så dette har jeg lyst til å forsette med. Jeg fikk for en liten stund siden medlemskap på Mudo, hvor de tilbyr masse forskjellige kampsporttimer som thai boxing, kick boxing, boxing, tae kwando osv. Dritgøy å få og gi litt bank innimellom. I tillegg er det evig slitsomt og bra for kondisen, og ikke minst armer og skuldre som blir helt KNUST, huff. 

Begynne å studere igjen
​Jaaa, og gud som jeg gleder meg! Akkurat nå er jeg dritfornøyd, fordi jeg nyter tilværelsen i friåret ekstremt. Jeg er dødsheldig som kan våkne av meg selv hver morgen syns jeg, og ha så mye tid som jeg kan disponere akkurat slik jeg ønsker. Det er fantastisk. Men jeg fikk faktisk tilbud studieplass på drømmeskolen min i går, og takket så klart ja. Så jeg gleder meg til høsten, og gleder meg til å vise dere hva planene mine er! Wiii, noe sier meg at 2018 blir veldig, veldig gøy og innholdsrikt. 


Den sporty toppen min finnere dere her
​Tightsen min er fra Nike og den finner dere her

Ta bloggen til nye høyder
Jeg vil jobbe enda mer med bloggen, være kreativ, ta masse bilder, skrive unike tekster og bli oppdaget av enda flere både lesere og sponsorer som liker meg. Det hadde vært utrolig gøy!

Har dere noen mål dere har satt dere for 2018?

MITT 2017 - DEL 4/4

OKTOBER


Jeg hadde Halloween party! Kledde meg ut som en kriminell ;)))

Processed with VSCO with c7 preset
Høsten var som nevnt helt sykt fin. Og det var faen meg den nye valpen til Solfrid også.


Sminkevideo med Kicks!

NOVEMBER

Processed with VSCO with e3 preset
Jeg blir ferdig med juleshoppingen og lager julestemning på rommet mitt.


Video med Daniel Wellington

Processed with VSCO with f1 preset
Lotte kom til Bergen og Amalie, Lotte, Anna og jeg samlet oss og spiste på sånn tre forskjellige restauranter på en dag, haha ♥

DESEMBER

Juleverksted hos meg!


Vakre pepperkakelandsbyen, som fortsatt står i stuen min. Er mulig det er et par nonstop som mangler :)) Nå må den jo faktisk meies ned snart. 


Jeg besøkte Bergens julemarked!


Masse julestemning 


Jeg dro på danskebåten med fetteren min Mads og en venninne av han, i forbindelse med bursdagen hans!


Så var det julaften så klart <3

Det var oppsummeringen av mitt 2017! Hvordan har dette året vært for dere?

VIL DU HA KAMERAET MITT?

Heisann dere! Nå har faktisk dagen kommet at jeg har lagt kameraet mitt pluss alt utstyret ut for salg! Jeg var innom Japanfoto forleden og hadde meg en lang og lærerik samtale med en av de ansatte der. Jeg har bestemt meg for å selge kameraet jeg har nå og gå for et nytt et! Da må jeg med et veldig tungt hjerte selge min nåværende følgelesvenn videre... Jeg selger også portrettlinsen og alt utstyret jeg har til kameraet. Så hvis noen av dere er på utkikk etter et kamra og en linse med god kvalitet og som er veldig lett å bruke, kan dere ta en titt på Finn-annonsen min HER. Det er på tide at jeg prøver noe nytt tenker jeg, så jeg håper at kanskje noen av dere hadde vært interessert i å kjøpe min kjære Canon som har følgt meg på bloggen her de siste årene! Her er noen bilder tatt med kameraet så dere ser hvilke vakker kvalitet det gir.

Bilder tatt med kameraet og standardlinsen:

Bilder tatt med portrettlinsen:Så igjen, hvis du er interessert, så kan du finne all informasjonen du trenger i annonsen her, og hvis du lurer på noe så finner dere også kontaktinformasjonen min der! :)

MITT 2017 - DEL 3/4

JULI


Processed with VSCO with hb2 preset
The Weekend konserten!!! Som jeg ikke husker særlig mye av, men det er kanskje likevel en av de gøyeste dagene i 2017. Perfekt mengde full, maaasse venner jeg er glad i, en sommerflørt, en brunfarge og et par mistede Ray Bans og øredobber. Huff, jaja, det var gøy!


Sommerfest med sotragjengen. Åå savner skikkelig å drikke og være med disse. Men høsten kom og mange flyttet. Jeg tror jeg visste der og da at det var en periode jeg kom til å savne, så jeg satt veldig pris på denne tiden.


Jeg klippet håret mitt kort! Jeg klippet det selv og satt i sjokk da jeg gjorde det. Femten minutter senere satt jeg i frisørstolen og fikset det opp, haha. Lite visste jeg at minst 5cm til også skulle av håret veldig snart. Såå glad i forandringer da. 


Sydentur med Solfrid på slep!!! Hihi, neida, Solfrid ble med pappa, Aaron og meg til Albir og jeg blir evig lattermild av å tenke på denne turen. Så mye kødd og fanteri Sol, Aaron og jeg finner på sammen. Hadde dere sett oss, hadde dere mest sannsynlig ringt til mentalhospitalet, men vi får i hvert fall latterkicks veldig jevnlig, og det var en veldig morsom og deilig sydentur!


Deiger meg utenfor leiligheten vi bodde i. Masse tidige minner fra dette stedet.


Jeg tok ny tattis!!! En søt solsikke på baksiden av armen. Solsikker er favorittblomsten min som mange sikkert har skjønt etter hvert...

AUGUST


Så klippet jeg håret enda kortere! Så kort hår har jeg faktisk aldri hatt, men shiiit jeg elsket det og elsker det fortsatt. Lite visste jeg her at jeg plutselig skulle få for meg å klippe pannelugg også, haha.


Hytteturer om sommeren! Det er få ting jeg elsker mer enn dette i løpet av et år. Hele familien på pappa sin side, tante sin overengasjerte hvite schæfer, grillmat, rett ved sjøen og ja... Tror aldri jeg er mer avslappet enn her ute faktisk.


Jeg testet kull-bleking for tennene. Det funket faktisk, men jeg er altfor dårlig på å bruke det. Såå mye gris, haha.


Jeg besøkte mormor i det vakre huset hennes i Spania. En liten ekstra solfylt ferie før høsten begynner i Norge.


De tre siste dagene var fylt med regn og matforgiftning. Ikke kos! Husker jeg leeeed på flyturen hjem ass. Tror jeg felte en tåre da jeg ventet på baggasjen min i Bergen, haha. Da ble jeg plukket opp av pappa så var det rett til legen.

SEPTEMBER


Jeg har aldri, og da mener jeg aldri... blitt så forelsket i en årstid som dette. Fy søren for et vakkert høstvær vi hadde i Bergen.


Kontrastene i naturen ser faen ikke ekte ut. All soppen. Det finnes ikke noe mer fargerikt enn naturen på denne tiden av året. Jeg er fortsatt amazed. 


Gleder meg allerede til neste høst. Det eneste som suger er at den er etterfulgt av kulde og mørke og fargeløshet. Sliiiter med å like vinteren as. Noe er selvfølgelig koselig, men høsten trollbinder meg.


Sååå klipper vi pannelugg vet du! Den klippet jeg faktisk helt selv, og har aldri lagt merke til at den har vært noe ujevn. Nå er den for lang til å brukes men lager noen brukbare side bangs. Innimellom skulle jeg ønske alt håret var like langt uten lugg, men noen frisyrer blir faktisk ekstra cute med dem. 
Gud, jeg lurer på hvor mange ganger jeg har brukt ordet "høydepunkt" i disse oppsummeringsinnleggene, men så kom jo september med Trondeimsturen da!  -hvor noen kompiser fra Sotra og jeg besøkte Malin og Lars. (Malin min barndomsvenn) i deres nye leilighet i Trondheim. Nydelig vær og innholdsrike dager med fantastisk selskap av kloke og morsomme sjeler. Såå tilfredsstillende.

Da var vi snart gjennom oppsummering av hele året. Bare de tre siste måneden igjen, som kommer i neste innlegg :)

HAR JEG OPPFYLT MINE NYTTÅRSFORTSETT I ÅR?

De siste årene har jeg laget meg noen nyttårsforsett som jeg har postet her på bloggen. I fjor på denne tiden var intet unntak. Så jeg tenkte nå vi skulle se om jeg hadde klart å oppfylle nyttårsforsettene mine for 2017! La oss gå gjennom dem :)

Trene regelmessig
Det har gått litt i perioder. I sommer var jeg ikke så flink til å trene, men nå de siste månedene i høst og vinter har jeg vært veldig regelmessig på trening vil jeg si. Det pleier i hvert fall ikke å gå mer enn to dager med fri før jeg er tilbake på treningssenteret igjen. Jeg gjør det sånn at jeg trener annenhver gang styrke og kondis. Det funker kjempebra for meg så langt, og jeg skal gjøre mitt beste å la det fortsette inn i det nye året. Det hadde vært deilig. 

Rense opp i vennegjengen
Ja shit, her har jeg faktisk lykkes... Mange av de vennene jeg gikk inn i 2017 med, har jeg ikke med meg ut. På godt og vondt. Jeg er egentlig alltid glad i folk jeg noensinne har vært glad i. Uansett hva negativt de har gjort med meg mentalt eller fysisk. Finnes ikke et menneske på denne planeten jeg ikke har tilgitt fra bunnen av hjertet mitt. Det gir meg sjelero sånn. Men når jeg tenker meg om, har livet blitt mye mindre komplisert på vennefronten nå mot slutten av året, og det var jo noe av det jeg hadde lyst til.

Image and video hosting by TinyPic

Lese minst 5 bøker
Oi, her har jeg overgått meg selv må jeg si. Jeg har lest i hvert fall over 10 bøker i år!

Bruke mer tid på bloggen
Nå husker jeg ikke helt hvor mye tid jeg brukte på bloggen i 2016, men jeg har i hvert fall ikke gjort det dårligere i 2017 vil jeg si. Jeg satser på at 2018 skal bli enda bedre!

Utvikle meg som person
Her tror jeg ikke jeg var helt klar over hva jeg hadde i vente når det kom til personutvikling. Jeg tror aldri jeg har sett en så stor endring i meg selv. Håper det fortsetter og fortsetter slik for alltid. Man blir aldri utlært i noe som helst. Verken i egenskaper eller personlighetsmessig tror jeg.

Bli flinkere på gitar
Jaa, det er klart det har blitt en del forbedringer her også. Spilte en del i sommer, og lærte meg mange nye triks. Det hender at jeg fortsatt sitter meg ned og spiller og synger litt innimellom. Men jeg burde gjøre det mye oftere. Det er så sykt deilig.

Spare minst 1000kr i måneden
Her har jeg også overgått meg selv! Langt over 1000kr har blitt spart i måneden, og sparekontoen begynner snart å bli klar for noen reiser i 2018 satser jeg på!


Har forresten også gått til anskaffelse av dette nydelige silke pysjamas-settet som jeg hadde på en ønskeliste for noen måneder siden. Det finner dere her!

Er mulig nyttårsforsettene mine har vært for enkel, for disse klarte jeg stort sett med glans vil jeg si. Men jeg kan ikke la være å bli litt stolt og fornøyd over meg selv faktisk. Målene skal jo være realistiske, ikke sant? Nyttårsforsett for 2018 kommer snart! Har dere klart å oppfylle noen fortsett dette året?

EN ANNERLEDES NYTTÅRSAFTEN

God morgen og godt nyttår, alle sammen! På meg ble det både fest, byn og nach i går - noe som er en ektremt sjelden begivenhet for meg. Kan nærmest ikke huske sist faktisk. Men i går var siste dagen i 2017, så da slapp jeg alle tøyler fri og tok meg ganske ut! Jeg skulle ønske jeg fikk være med enda flere av de nærmeste vennene mine, men greien med å være ferdig på vgs å ha friår, er at folk blir så utrolig mer spredt. Sykt merkelig med en sånn nyttårsaften faktisk, og ganske trist og bittersøtt. Men en god barndomsvenn feiret jeg i hvert fall med, pluss en annen jeg er veldig glad i og venner og kjærester av dem. Jeg tror nøkkelen til en bra nyttårsaften er spontanitet og ingen forventinger. Mange har en tendens til å si NYE er oppskrytt, men den er ikke det hvis vi ikke hyper den opp eller planlegger i massevis. Nesten umulig å unngå, for du gleder deg så klart til at klokken slår tolv og du vil være omringet av Allene vennene dine. Men de beste nyttårsaftene jeg har hatt, har vært de hvor jeg ikke hadde planer men ente opp med å gjøre noe likevel. I går var annerledes, men jeg hadde det fremdeles veldig deilig. Hvordan feiret dere gårsdagen?Nattkjolen min er fra H&M
Silkesettet mitt finner dere her

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018


Hei! Jeg er Leandra, en 20-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du møte deler av mitt liv liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, skjønnhet, mat, livsstil, filosofi og mange andre tanker. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com