hits

GJETT HVEM SOM HAR BURSDAG I DAG!

Jeg satt på Åsane Grill sted og trykket i meg litt dagen derpå-mat før jeg så ned i telefonen og la merke til noe spesielt med datoen i dag. 7. januar... Hva er det med den? Så kom jeg plutselig på at det jaggu meg er bloggen sin bursdag i dag! I dag har jeg altså blogget i hele 8 år på leaduvet.blogg.no. 8 år.... det er lengre enn en legeutdanning det. Utrolig å tenke på hvor lenge jeg har drevet på med dette opplegget her. Jeg har sikkert fortalt historien før, men bloggen ble til så spontant som at Malin var med meg hjem fra skolen en dag i 6. klasse og hjalp meg å opprette en blogg. Hun hadde blogg, alle hadde blogg, og jeg ville også ha blogg. Mens alle mine jevnaldrende la bloggkarrieren sin på hyllen etter en ganske kort periode, bare fortsatte jeg. Og 8 år senere, ser jeg ikke ut til å gi meg helt enda heller, wiii.

Tenkte å ta en liten titt på noen av de første bildene som ble postet på bloggen. Herregud, jeg var jo en liten drittunge. Kan man i det hele tatt skrive når man er så liten?


Søt.


Falsk burberryhårbånd og egentlig bare antrekket generelt. I en sandkasse. Hvor er sammenhengen?


Fiks øyenbrynene dine, kvinne


Jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre AV meg når jeg ser dette bilde Fyfaen. Bare alt med det.


Malin og meg


Har alltid sovet, sover og kommer alltid til å sove med Pernille.


Hva er dette


Meg med et dritmerkelig smil og min morbidly obese kanin, Chloe.

Og Simba


Vi har alltid vært gangster


Skjønner ikke hvordan jeg fikk for meg at dette var et antrekk.


Avslutter bildeserien med en sleasy gutt som skåler med gulrotjuice.

Shit, jeg har mye snacks i bloggarkivet. Det får faktisk holde for denne gang, haha. Uansett, GMD til bloggen! ♥

GI LIV TIL GAMLE MINNER

Annonse med BGA Minner

Utviklingen av teknologi de siste årene har virkelig gått fort! Og det er vel kanskje også en underdrivelse å si. Jeg føler utviklingen går fortere og fortere for hvert år som går. Ting er så teknologisert for tiden at jeg blir helt skremt, haha. Har problemer med å holde følge med det hele. Det er utrolig hvor mye mer greier og ting og tang vi hadde i huset før, i forhold til det vi har i dag. Vi trenger ikke lengre kompass, leksikon, kart, hjemmetelefon, dagbok og nesten ikke kamera, tv eller videokamera engang. Alt er blitt så komprimert og effektivisert, at vi finner alt vi trenger i iPhonen med perfekt størrelse i lommen vår. Selvom det er utrolig imponerende og lettvint, så ligger det så klart mye minner i det gamle. Foreldrene deres har gjerne babybilder på videobånd, sydenfilmer på smalfilm og andre verdifulle minner samlet på eldre elektronikk. Derfor tenkte jeg å tipse dere om en veldig lur side som heter bgaminner.noDisse overfører både smalfilm, videobånd, lysbilder og lydbånd til mer moderne formater for deg. Slik kan du ivareta gamle minner på nyere og enklere måter som gjerne er litt mer brukervennlig i dagens samfunn. Bgaminner er eksperter på digitalisering av analoge formater som  Super 8, VHS og LP til USB, DVD og CD.


Meg i hvit kjole og blå ballong :) 


Pappa og meg i verdens fineste lue.

Har dere klart å ta vare på noen gamle minner i video, film, eller lydformat? Hadde dere isåfall hatt lyst til å digitalisere dem? :) Link til bgaminner.no har dere her.

VIL DU HA KAMERAET MITT?

Heisann dere! Nå har faktisk dagen kommet at jeg har lagt kameraet mitt pluss alt utstyret ut for salg! Jeg var innom Japanfoto forleden og hadde meg en lang og lærerik samtale med en av de ansatte der. Jeg har bestemt meg for å selge kameraet jeg har nå og gå for et nytt et! Da må jeg med et veldig tungt hjerte selge min nåværende følgelesvenn videre... Jeg selger også portrettlinsen og alt utstyret jeg har til kameraet. Så hvis noen av dere er på utkikk etter et kamra og en linse med god kvalitet og som er veldig lett å bruke, kan dere ta en titt på Finn-annonsen min HER. Det er på tide at jeg prøver noe nytt tenker jeg, så jeg håper at kanskje noen av dere hadde vært interessert i å kjøpe min kjære Canon som har følgt meg på bloggen her de siste årene! Her er noen bilder tatt med kameraet så dere ser hvilke vakker kvalitet det gir.

Bilder tatt med kameraet og standardlinsen:

Bilder tatt med portrettlinsen:Så igjen, hvis du er interessert, så kan du finne all informasjonen du trenger i annonsen her, og hvis du lurer på noe så finner dere også kontaktinformasjonen min der! :)

MITT 2017 1/4

Ååå jeg har gledet meg sånn til å lage dette innlegget! I skrivende stund har jeg lite peiling på hva jeg finner i arkivet mitt når jeg blar frem bilder og minner fra begynnelsen av 2017. Det er det som er så fantastisk med å ha blogg. Man får en fysisk, visuell oversikt over livet sitt som man kan se tilbake på. Så let's do this!

JANUAR

Jeg begynte året på en mellomstor fest på nyttårsaften med en god håndfull mennesker jeg liker. Er mange av disse jeg virkelig savner, og januar er egentlig en tid av 2017 som jeg tenker veldig mye på. Jeg hadde litt andre mennesker i livet mitt på den tiden. Jeg var veldig utforskende og overrasket ofte meg selv på flere fronter. En tid med klare, tydelige, rare, fine og vonde minner. Definitivt.

Processed with VSCO with f1 preset
Mine to favoritt Pettere og meg i feststemning


Antrekket mitt på nyttårsaften


Jeg tilbrakte mer og mer tid med min kjære bestevenninne, Veronica og her lager vi middag sammen med Petter. Vi tre hang egentlig også veldig ofte sammen på denne tiden. Flere opp- og nedturer vi måtte gjennom sammen. Nå bor Petter i Oslo :( Det er bittersøtt å mimre til denne tiden as.

Processed with VSCO with f2 preset
Jeg hadde ganske mørkt hår og nesering!

FEBRUAR

Shit, jeg ser nå at februar var en festlig og innholdsrik måned til tross for et litt knust hjerte. Jeg ble 19 den måneden, og må ha hatt den kjipeste bursdagen i mitt liv så langt. Men jeg hadde gode venner og fine ting å gjøre på.

Processed with VSCO with f2 preset
Solfrid og meg på vinkveld hjemme hos meg med masse girls

Processed with VSCO with f3 preset
Gamle trioen i full gang med bildeknipsing


Jeg var flink til å arrangere ting på denne tiden, så her ser dere en annen liten sammenkomst jeg hadde i februar. Matias lagde et helsikkens herremåltid til oss og jeg husker vi røykte på terrassen min, drakk vin og danset pardans til langt på natt.


Jeg hadde null sminke og nice hud. I februar faktisk. Creds til meg. 


Se på dette kunstverket!

Processed with VSCO with f1 preset
Et annet vors hos meg før vi dro i bursdagen til søsteren min.

Processed with VSCO with b2 preset
Jeg var på Mikhael Paskalev konsert! Åååå, fangirlen i meg har aldri vært større. Vi snakket til og med flere ganger og tok bilde sammen. Herreguuud, et av årets definitive høydepunkt!


En helikoptertur over Bergen. Dere kan tro jeg følte meg levende og rørt da. Jo lengre vekk fra jorden, jo bedre - ser jeg visst ut til å tenke. Høyder er fortryllende.

MARS

Mars var definitivt en roligere måned enn de to forrige. Tror jeg hadde brukt opp all energien på gjøre vinteren bra og gledet meg egentlig bare til sommeren. Jeg dyrket interessen min for kunst da. Man blir liksom mindre ensom av kunst føler jeg. De setter ord på følelser som ikke kan settes ord på, og de forstår deg på en måte mennesker ikke kan. Min kjærlighet for Vincent Van Gogh ble utrolig stor, og jeg så mange Quentin Tarantino filmer igjen. Så jeg vil vel si at mye av den jeg er i dag, videreutviklet jeg godt i denne perioden. 


Dette tenkte jeg faktisk på forleden. Jeg må begynne å gå på museum igjen. Det var jeg utrolig flink til de første månedene av 2017!


Jeg spiste en nice middag på Salsa jeg får vann i munnen av å se på. Tror absolutt det er en av favorittrestauranten mine i byn! Såå deilig stemning og sykt digg mat.

Processed with VSCO with f1 preset
Hit me up hvis dere finner filmer med bedre manus enn Tarantino sine. 


Er par venner og meg skulle ha 50-tallskveld. En etter en avlyste og til slutt trodde jeg vi bare skulle bli 4 stykker, men så hadde de søren meg stelt i stand surprise party for meg. En liten stund etter bursdagen min, men shit så gøy det var. Og så utrooolig lite jeg skjønte da hele gjengen hoppet frem i stuen og ropte "surprise". Her danset vi også mye til 50-tallssanger og spiste middag sammen.

Processed with VSCO with f2 preset

Så det var den første kvartdelen av året mitt. De siste kommer nok fortløpende! Hvordan har deres år vært? I wanna hear.

For deg med knust iphoneskjerm

sponset

Det jeg skal tipse om i dag, har jeg også tipset om for en god stund siden. Men nå har PineApples for andre gang fikset iPhonen min, og gjort den god som ny på en måte jeg ikke kan forestille meg mer lettvint. Jeg fikk både nytt batteri, ny skjerm (det trengtes) og en beskyttelsesskjerm. Og alt det på 20 minutter i en bil like utenfor huset mitt. Han kjører nemlig rundt og fikser folks mobiler. iPhonefiksing på jul. PineApples vil alltid være min go-to om det er noe gale med iPhonen min. Det er et par måneder siden han var her og fikset den sist, og jeg er fremdeles stooorfornøyd med tilstanden til min bedre halvdel.

Den flinke og dedikerte driveren av PineApples spurte meg så ydmykt om jeg ville tipse om at han nå hadde 15% på alle reperasjoner ut desember. Jeg tenkte kanskje noen av dere var like klumsete eller uheldig som meg og knuser iphoneskjermen med jevne mellomrom. Dere kan isåfall kontakte han på Facebook siden hans rett her!

Hvor mange har knust skjerm? :)))

Jeg trenger hjelp

Jeg er tilfredsstilt så lenge det postes i hvert fall ett innlegg på denne bloggen hver dag. Om jeg hopper over en dag, pleier det ikke å gjøre så aaaltfor mye, men livet er på stell når det ene kommer ut. Nå har jeg gått to-tre(?) dager uten å poste og skjønner ikke hvorfor motivasjonen går sånn i bølger som den gjør. Jeg lurer på hvor vanlig det er å være et periodemenneske, i forhold til et konsistent menneske. Hele året mitt er perioder. Perioder hvor jeg trener, perioder hvor jeg sloucher. Perioder hvor jeg ser film. Perioder hvor jeg ser serie. Perioder hvor jeg er avhengig av ett eller annet. Perioder hvor jeg på magisk vis ikke er avhengig lenger. Perioder hvor jeg blogger. Perioder hvor jeg ikke aner hva jeg skal skrive om. Er dere på samme måten, eller hva tror dere? Tenkt over det før? Jeg antar livet ikke kan gå på skinner hele tiden. Og når jeg først har sagt til meg selv at jeg er et periodemenneske, er det null sjans for at jeg plutselig ikke er det lenger. Tankekraft så ufattelig mye sterkere enn den virker som. Vi er akkurat det vi tenker vi er.

Processed with VSCO with c6 preset

Jeg kan ikke huske hvor jeg hørte dette, men jeg tenker på det ofte. Og det er at man hver dag skal gjøre noe som hjelper seg selv å komme eg dit man vil. Så om du har et mål, skal du hver dag gjøre noe som gagner det målet. Et skritt nærmere. Hver dag. Og hos meg er det alltid denne bloggen som kommer opp i tankene. Jeg elsker å skrive her og dele og få respons virkelig mer enn utrolig mye annet. Det er en så stor og positiv del av hverdagen min at jeg føler meg mye bedre når jeg har blogget, enn når jeg ikke har det. 

Så da trenger jeg deres hjelp, folkens! Jeg lurer på om jeg kjenner motivasjon og inspirasjon kommer krypende tilbake nå, men! Har dere noe spesielt dere vil lese om på bloggen fremover? Hvilke type innlegg liker dere best? Mote og antrekk, sminke og produkter, filosofiske tanker, hverdagslige gjøremål, bilder av meg, bilder av annet? Gi meg gjerne en liten pekepinn slik at jeg ikke bare tilfredsstiller meg selv når jeg blogger, men også dere som faktisk titter innom her om dagen!

Innred rommet med BGAfotobutikk

Innlegg i samarbeid med BGAfotobutikk

Det er torsdag og snart helg folkens! For min del blir "helgen" faktisk i dag og i morgen. Jeg har nemlig fri disse tre neste dagene før jeg skal jobbe litt på Sumo søndagskveld. Nå tenkte jeg bare å gi dere litt inspirasjon til innredning i kveld faktisk. For et par dager siden ble jo vinneren av konkurransen for BGAfotobutikk kåret, kontaktet og belønnet med et gavekort på nettsiden deres. Heldiggrisen får plukke seg ut hva hun vil fra nettsiden... De har både posters av alle slag, bilderammer, fotoalbum og speil. På rommet mitt mangler det fremdeles et par flere bilder som står i stil med naturbildene mine som står over og ved siden av sengen. Jeg er fortsatt på jakt etter noe som passer perfekt inn på rommet, og lager mer harmoni og fredfulle vibes her inne. Jeg tenkte i dag å vise dere litt hva BGAfotobutikk har å by på av andre ting. De har nemlig så mye forskjellig, at jeg vil tro de har noe for en hver stil. De har forskjellige kategorier du kan lete gjennom for å finne noe som passer bra til din type innredning i hjemmet. Bare ta en titt på noe av det jeg syns er finest innenfor hver av stilene!

VINTAGE AND RETRO


FASHION


KJØKKEN

Her er bare tre av kategoriene, men det finnes et hav av flere bilder innenfor hver av dem, pluss andre kategorier som kunst, grafisk eller filmplakater. Link til nettsiden finner dere rett her -> bgafotobutikk.no. Finner dere noe dere liker?

Processed with VSCO with 6 preset

Processed with VSCO with e6 preset

Dressjakken er fra Shein
Klokken er fra Daniel Wellington. Koden "leavalenica" gir dere 15% rabatt på alt på siden!

Nye bilder til rommet + Konkurranse!

Heisann, dere! For en liten stund siden plukket jeg ut noen nye bilder til rommet mitt fra bgafotobutikk.no. Tidligere har jo alle posterne på rommet mitt vært ganske basic og i svart-hvitt. Men jeg har lenge tenkt at rommet mitt mangler en del personlighet og farger. Jeg vil at det skal gå fra kjedelig hvitt og livløst til noe mer vibrant og mer meg. Jeg valgte disse levende, vakre naturbildene fra BGA fordi jeg assosierer dem med harmoni og eventyr. De setter virkelig et mer sjarmerende preg over rommet mitt. Jeg elsker hva de gjør med omgivelsene mine og humøret mitt. De minner meg på hvor jeg kommer fra og hvor jeg hører hjemme. En liten bit av naturen hvor jeg tilbringer mesteparten av tiden min ♥KONKURRANSE

BGA har mange andre typer posters dere kan dekorere rommene deres med også, så derfor tenkte jeg å kjøre i gang en konkurranse! Dere finner konkurransekriteriene under siste bildet på instagramprofilen min hvor dere kan vinne et gavekort på BGA for 500kr! Veldig lettvindte kriterier, så ta en titt og delta! Vinneren trekkes søndag 22. oktober. Lykke til!!! Heter forresten Leavalencia på instagram.

Se så fin sommeren min var

Nærmere 20 grader og en sol som titter skrått innover høsten. Jeg må bare si at dette er den fineste høsten jeg har vært vitne til i mitt liv. Eller, for å være helt oppriktig, den fineste utgaven av en årstid jeg har sett i mitt 19 og et halvt år gamle liv. Aldri vært så forelsket i omgivelsene som nå. Det var ikke en spektakulær sommer værmessig. Men vi har hatt noen perler innimellom, og et par dager med minner av gull. Jeg koblet til harddisken min og så gjennom alle mappene jeg har sortert med minner fra i sommer. Fikk av en eller annen grunn lyst til å samle dem sammen i et innlegg. Syns sånne oppsummeringsinnlegg av en viss periode er så koselig. Og veldig fine å se tilbake på. Det er det som er så fint med å ha blogg også. Jeg kan lage slike mimre-poster, så kan jeg bare finne frem til disse innleggene en gang i fremtiden og tenke noe som, ja, sommeren 2017 var ganske fin.

Disse bildene er de som er tatt med speilrefleksen, som jeg konstant minner meg selv på at jeg må bli flinkere til å ta med steder og bruke. Jeg har vært flink innimellom de siste månedene da. Og her er resultatet! Noen biter av sommeren min min gjennom speilrefleksen.Føler man gir av litt "se så fint livet mitt er-vibber" med slike innlegg? Haha, for det er jo det man gjør. Man tar bilder av fine øyeblikk og deler dem for å vise andre. Mange syns det er dumt at sosiale medier som oftest bare viser den fine siden av ting, og jeg ser hvor den kommer fra. Men for å være helt ærlig er det det jeg elsker med sosiale medier. Man kan se så mye fint. Alt fra et vakkert bilde av en venninne til et bilde av en bekjent som er på backpacking i Asia. Jeg syns det er gøy å se. Mennesker liker fine ting, og å se på fine ting. Vi vet jo alle at alles liv ikke er perfekte uansett, så at små øyeblikk av bliss blir fanget, det liker jeg. Syns vi skal unne hverandre det. En god veninne av meg, Malin skrev faktisk et innlegg jeg syns var såå bra om akkurat det på bloggen sin i går. Dere kan lese det her.

Om Dunkirk var bra?

(skrevet i gårkveld)

Jeg har akkurat kommet hjem fra en kinotur for å se den meget omtalte Dunkirk, og kan i hvert fall meddele at den var verdt alt hypet. Definitivt. Ikke bare var hver eneste scene filmatisk og estetisk vakker, (noe som egentlig er blitt en selvfølge i dagens kinematografi) men den var også rå, ekte og smart. Jeg hadde egentlig ikke gjort noe som helst bakgrunnssjekk på filmen. Ikke visste jeg om skuespillerne eller filmprodusentene, men da jeg så navnet til Christopher Nolan i hvitt på svart bakgrunn da siste scene var over, forstod jeg veldig godt hvorfor filmen var så bra som den var og brought me to tears mer enn en gang. Han er en av mine favorittregissører som står bak blant annet Interstellar, som jeg elsker og forguder, og mange andre større filmer så klart. I tillegg så jeg at Hans Zimmer stod for filmmusikken, så du kan i hvert fall ikke forvente noe annet enn kvalitet på lerretet. Anbefales til filmelskere som setter pris på slikt. Det var i hvert fall en tårevåt og imponert kinosal som forlot Bergenkino i går.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Liten sidenote; Bergenkino har fått noe som heter komfortsaler hvor setene er mye større, kan lenes i og har et lite bord ved siden av. Bakerst i salen får man gratis te, kaffe og en sjokoladebit. Det var nice, og anbefales også. 

Så det var dagens lille film review og tips! Noen av dere som har sett Dunkirk? Isåfall, hva syntes dere?

 

Mine første minner

Det sies at alt et menneske opplever ligger seg i underbevisstheten, men at vi ikke kan huske alt. I rundt 2-3års alderen begynner selve minnet å utvikle seg og man kan skape sine første minner. Her er noen av mine aller tidligste minner i livet.

- Jeg lå på brystet til pappa og drakk melk av en tåteflaske. Han måtte gå, sikkert på jobb eller noe, og jeg måtte holde flasken min selv. Det var første gang jeg holdt tåteflasken min selv, og jeg husker en liten mix av forvirret og skuffet.

- Jeg satt på gulvet hjemme hos mormor rett nedenfor TV-en. En nyhetssending stod på, og et fly krasjet inn i en skyskraper. 9/11.

- Jeg satt i en barnevogn på ferie i Colombia. Jeg hadde et basseng til venstre og vi stod i kø til en kiosk. Plutselig begynner det å pøse ned med regn. Like plutselig er regnet borte. Det er det eneste minnet jeg har fra Colombia. Jeg tror bare blandingen av solen, heten blandet med masse regn som varte i typ 10 sekunder virkelig fascinerte meg.

- Jeg var på hytten med familien på pappa sin side. Så var meg og fetteren min, som er like gammel som meg, i hagen. Vi skulle ha tak i bestemor så vi ropte annenhver gang. Han ropte "bestemor" og jeg ropte "farmor." Jeg så på han et par sekunder, så begynte jeg også å rope på "bestemor". Fra den dagen av het bestemor "bestemor", og ikke farmor. 

- Jeg skulle sove hjemmefra for første gang - hos Solfrid, min beste venn. Jeg gren og ville hjem fordi jeg ikke fant kaninbamsen min Pernille. Så fant jeg henne, og sovnet heldgivis. Dette skjedde også hos andre venner, og jeg fikk så mye hjemlengsel av og til at jeg måtte bli hentet av mamma eller pappa. 

- Jeg hadde mitt første mareritt og drøm jeg husker noensinne. Mamma, pappa, Rebecca og nyfødte Aaron som lå i barnevogn var på vei til cirkus. Så kommer det tre sinnsvakt svære spøkelser og løfter mamma, pappa og søss opp. Det var py.

Topp fra Romwe HER (sponset)
Shorts fra en butikk i utlandet
Klokke fra Daniel Wellington
Solbriller fra New Yorker
​Sko fra Mango


Husker du noen av dine tidligste minner?

En gang...

- En gang gikk jeg på bensinstasjonen i fylla fordi jeg var godtesyk. Men jeg ville bare ha en karamellfudge. Så jeg tok en oppi posen og gikk for å betale. Han i kassen stresset med å finne ut hva jeg skulle betale siden det ble under en krone. Så kom det en annen ansatt og prøvde å hjelpe. Det endte med at han sa at neste gang jeg bare ville ha én ting, kunne jeg bare stjele den. 

- En gang satt jeg på skolen i friminuttet og pratet med venner, så kjente jeg en klump i bukseleggen min. Så dro jeg ut en truse.

- En gang skulle jeg og noen venner kjøpe drikke til en fest, men vi var under 18. Vi spurte noen eldre vi kjente om de kunne kjøpe 1 sekspakning med cider og 1 sekspakning med øl. De var utenlandsk så kommunikasjonen var litt komplisert. Vi får melding om at de er på vei for å møte oss og at vi skylte dem 1700kr? :))) Da vi møtte dem hadde de misforstått og kjøpt seks sekspakninger med cider og seks sekspakninger med øl. - En gang skulle jeg lage sjokoladekake men spiste opp all røren og hadde mageproblemer i tre dager. Story of my life.

- En gang da jeg var liten satt jeg meg fast i et dynetrekk og fikk panikkanfall. Mamma prøve å få meg ut måtte til slutt klippe opp dynetrekket. Siden det slet jeg med klaustrofobi, hvor bare en litt trang genser over hodet var det jævligste i verden. En motorsykkelhjelm, heis, en låst dør eller et fullstendig mørkt rom var et helvete i mange år. Mange mareritt om natten om vegger som skulle skvise meg. Jeg har heldigvis vokst det mer og mer av meg, men må fortsatt snakke mye til meg selv for å roe meg i trange heiser osv. Har ikke klaustrofobi lengre, men i noen situasjoner veldig redd for å få tilbakefall.

- En gang spilte jeg dataspill med en kompis. Så kom det opp en nedtelling på dataspiller. Kompisen min sa at dataen kom til å sprenge når den hadde talt ned. Så vi løp opp og hentet hamsteret mitt som sov, og gikk utenfor huset og stod og ventet. Huset sprengte ikke, men hamseteret ble forkjølet og døde en uke senere.

- En gang var Solfrid og jeg i en nasjonalpark i USA. Det hender at vi blir litt fnisende drittunger når vi er sammen, så vi viste fing til kamraet som tok bilde på bergodalbanen. Vi fikk beskjeden: " Uhm, excuse me girls, we saw what you did on the ride" og ble bedt om å "please show some more respect next time". Hater oss.

- En gang kom ikke meg og Matias på hva stjernetegnet cassiopeia het. Så vi kalte det spalalå spalale. Nå er det legit navnet til det stjernetegnet for oss.

- En gang skulle pappa, Aaron, Matias og jeg kjøre til et eller annet sted i pappas svarte varebil. Så skulle jeg fylle diesel på bensinstasjonen. Så holdt jeg inne knappen da jeg tok den påfyllingsdriten ut, så sprutet jeg innpå øyet mitt. Så var det krise og måtte helle vann på øye. Jeg kan fortsatt se den dag i dag.

- Jeg har fått høre flere ganger at de beste vennene mine er noen av de sykeste menneskene de noensinne har møtt. Ikke noe jeg tenker over til vanlig, men kan ikke si i mot når det blir påpekt akkurat.- En gang tok jeg på albuen til Taylor Swift

- En gang leste jeg en novelle på en heldagsprøve i norsk og begynte å grine for den var så fin. 

- En gang fikk jeg velge hvilket kosedyr jeg ville sove med da jeg var liten. Før jeg kunne snakke. Jeg pekte midt inn i en flokk av kosedyr, og mamma løftet dem opp og tilbudte meg dem en etter en. Alle var feil. Helt til hun rakk meg Pernille, eller "nin" som hun het på den tiden. Pernille er en hauggammel kaninbamse jeg arvet av søsteren min som hun igjen har fått av noen andre. Pernille er med meg uansett hvor jeg reiser i hele verden. 

- En gang på familieferie glemte vi Pernille på en sportsbutikk i Spania og vi måtte kjøre i tre timer for å hente henne. Det er helt alvorlig et skikkelig spesielt type bånd jeg har til den bamsen. Bestemor har sydd på nytt lag med tøy på den utallige ganger fordi den blir helt opprevnet av kjærlighet og en tur i vaskemaskinen innimellom. 


Kaktus-topp fra Romwe HER (sponset)
Bikiniunderdel fra Todiefor

Fortell meg gjerne en liten hendelse eller noe om deg selv i kommentarfeltet. Koselig å lese.

Uken som gikk // uke 26

Ukens sang // 
Jeg har gjenoppdaget en sang jeg egentlig fant i 9. klasse. Den er av Bright Eyes og heter "First day of my life." De spiller den i en eller annen reklame på TV for tiden og jeg tok meg selv i å synge med for en stund siden, og bli fullstendig oppspilt av å høre den igjen. Den er jo DØDSfin, så nå sitter jeg og spiller den på gitar om og om igjen og hører på den hele tiden. 

Ukens tanke // 
Hvilken effekt det å være på landlige, litt øde, idylliske steder ved havet har på meg. Det er akkurat som om tankene mine blir klarere og tilstedeværelsen min blir mer ekte. Jeg innser at det er dette livet handler om. Godt for kroppen, tankene og sjelen. Jeg vil gjøre det mer. Men da må solen se til helvete å komme frem igjen.


Ukens TV //
Denne uken tror jeg ikke at jeg har sett på TV? Eller jeg lurer på om pappa og jeg så en episode av Huskestue på mandag. Isåfall blir jeg aldri lei det, haha. Norsk TV på sitt beste.

Ukens opptur // 
Selvfølgelig hytteturen med Lotte, Anna og Amalie som var ganske fantastisk. Men også i gårkveld da jeg hentet en jeg har savnet veldig på flyplassen <3

Ukens nedtur // 
Åh uten tvil å søle rødvin på macen min. Sitter og lengter etter den og lurer på når jeg får den tilbake fra reperasjon. 


Ukens mat //
Herregud jeg har jo spist så mye god mat i det siste, jeg aner ikke. På hytteturen spiste vi nystekte, lyse rundstykker med nutella og hvitost til frokost, og ja det er enkelt men FY så digg egentlig. 

Ukens throwback //  
Til denne eksepsjonelt deilige hair duen i fjor. Vurderer å ta det igjen i Spania i år, for håret mitt er et konstant slit og det var superdigg å ikke tenke på det - selv om denne frisyren skapte debatt om cultural appropriation, og det gjorde meg trist. Men det er noe jeg velger å ikke tenke på og skyve fullstendig unna tankene mine faktisk. Jeg er altfor multikulturell, eksperimentell, åpensinnet og glad i mangfold til å leve livet mitt inni en firkant av "typisk norsk kultur". Syns alle burde kunne ta box braids, faste i ramadan, bade i Ganges, oppnå Nirvana og be til eller fornekte Gud så mye de vil. 


Hvordan har din uke vært?

Uken som gikk // uke 23

Ukens tanke //
Hvor sinnsykt fort og plutselig livet kan forandre seg i løpet av kort tid pga. små, spontane avgjørelser som kan påvirke resten av livet ditt. Livet er bare en rekke av valg som vi tror blir tatt via fri vilje, og det fører hver og en av oss i en retning hvor et nytt valg må taes enten vi vil det eller ikke. Og alle disse små valgene former deg til deg, og fører deg ned én av uendelige stier livet ditt kunne tatt. 

Ukens opptur //  
En kompis sin onkel klarte å resette hele macen min slik at jeg nå har god diskplass! Jeg var først på Eplehuset og hørte med dem, men de skulle jo så klart ha 600kr for det. Fant ut at det var pittelitt bedre å høre med noen andre først, og javisst var det det. Ååå jeg har slitt med diskplassen så utrolig lenge nå så jeg føler jeg har ny pc. Dødsdigg. Ellers må jeg faktisk innrømme at byturen i går var jælla koselig. 
Processed with VSCO with f1 preset

Ukens nedtur // 
Absolutt da jdg hadde brukt en hel dag på å ta bilder til bloggen, også ble alt slettet når jeg la det inn på macen pga full diskplass. Hadebra til det problemet i hvertfall.

Ukens sang // Sånn alt fra The Lovin' Spoonful? Har hørt på Summer in the City jevnlig veldig lenge, men den er fortsatt skamdigg og classic. Daydream er helt sinnsykt fin og deilig, men Nashville Cats strummer en eller annen chord i hjertet mitt, og country-elskeren i meg blir tilfredsstilt herfra til Tennessee. Tror seriøst ikke jeg kommer på noe mer fengende enn teksten i den sangen. At jeg kan få frysninger av en useriøs, ikke-kjærlighetssang er litt villt. Fant kun en bra versjon av Summer in the City på Youtube, men hør gjerne de andre på Spotify eller Tidal.


Ukens TV //
Har ikke sett på TV hele denne uken tror jeg, men jeg har virkelig hatt en musikkvideo- og livekonsertuke. Har kost meg med musikkvideoer og live preformances fra alt fra David Bowie til Bruce Springsteen. Anna og jeg snapper hverandre mens vi ser på samme musikkvideoer og anbefaler hvilken den andre skal se etterpå. Vi kan også finne på å bli sittende i evigheter å se på musikkvideoer fra gamle klassikere når vi er sammen. Da blir jeg faktisk skikkelig jentete og fangirl og frustrert for at jeg ikke ble født tidligere på 1900-tallet enn 98.

Ukens mat // 
Ostekaken fra Starbucks. Say no more.

Ukens throwback // 
Summer of 14´. Beste sommeren i mitt liv. Det været det året er noe av det sykeste som har skjedd Bergen siden svartedauden.

 

Uken som gikk // 21

Ukens tanke //  
Har tenkt mye på hvordan det er å være ordentlig sulten og ikke kunne spise, pga Ramadan naturligvis. Og hvor ufattelig mye mer man setter pris på det når man først får mat, etter å ikke ha kunnet spist på lenge.

Ukens opptur //
Vet ikke helt, det har vært en generelt fin og sosial uke. Men om jeg må velge, så tar jeg lørdagen, hvor vi hadde typ 25 grader og sol i Bergen. Det var første dag med Ramadan, og jeg tror ikke jeg har opplevd en større glede enn det måltidet jeg spiste lørdagskveld før jeg dro ut med venner senere, og kom hjem klokken halv fire om natten, med en fortsatt lyseblå himmel over meg. Det var en fin kveld det. 
Processed with VSCO with f1 preset

Ukens nedtur // 
Hele klesskapet mitt ramler sammen. Jeg har jo en garderobe fra Garderobemannen (Ditt navn er kvalitet, my ass), og jeg sverger alle skuffene er ødelagt, sitter fast og ramler ut. MÅ få fikset det snarest. Det vil si - pappa må fikse det. Jeg er fullstendig fortapt når det kommer til handy mandy greier.

Ukens TV //
Jeg har så lyst til å dedikere et eget innlegg til denne filmen. Jeg anbefalte den på snapchat for et par dager siden. (Leandra86) Filmen heter Captain Fantastic, og den har fått mye bra kritikk. Fantastisk konsept jeg var livredd for at de skulle ødelegge. Men jeg bøyer meg i støvet for regissøren. Spektakulære skuespillerprestasjoner, estetisk vakre scener, morsom, lighthearted, men samtidig rørende og rivende. Intelligent og sorgmuntert manusskript. Jeg elsker faren, som er hovedpersonen, og heide på han gjennom hele filmen. Please gjør meg en tjeneste og søk den opp, og gi en lyd om du ser/har sett den. Tror seriøst det er en av mine nye favorittfilmer.

Ukens mat //
Dadler, haha. Det er jo tradisjon å bryte fasten om kvelden med dadler, og det har jeg gjort. Det passer med sykt mange forskjellige middager egentlig.

Ukens lættis //
Hadde besøk av noen venner på søndag/igår og vi så den ene episoden av Kollektivet som heter Borgelig Regjæring hvor de gjør et fantastisk mislykket forsøk på å snakke gammelnorsk, hahah. Jeg har lest noen få gammelnorske bøker, typ Henrik Ibsen og Knut Hamsun. Og jeg sverger - du begynner å tenke på gammlenorsk etter å ha lest en sånn bok. Anyway, vi tok helt av med å begynne å preike gammelnorsk og det er så jææævlig tidig. Det er så formelt at det går ikke an å ta det seriøst et sted.

Ukens sang // 
Meet me in the morning av Bob Dylan er skamdigg å høre på.

Ukens throwback //
Fant et bilde av meg og babybrother i bloggarkivet. Her er vi modeller i snøen i typ 2010.
 

Uken som gikk // 20

Ukens tanke //
Jeg har vært alene hjemme en del dager og jeg både elsker det og syns det er en smule ensomt. Jeg blir på en måte et mye mer tenkende, men samtidig autentisk menneske når jeg tilbringer tid for meg selv og har hele huset for meg selv. Jeg gjør mye mer enn jeg vanligvis ville gjort. Helt tilfeldige ting som å spise kvelds i solnedgangen på terassen. Ligge meg i sofaen å lese. Gå på lange turer i fjell og korte turer i nabolaget. Det er deilig å ha det så stille rundt seg, men det er akkurat som om noe mangler. Vi mennesker er jo flokkdyr, og biologisk sett, lever og bor mennesker sammen. Så jeg antar det er det som er sunnest, men det er likevel litt befriende og inspirerende å leve for seg selv.

Ukens sang // 
Tror det må bli Down in Mexico av The Coasters. Jeg fant den i Quentin Tarantinos film, Death Proof for en stund siden, og trodde jeg var den eneste i verden som hørte på den. Så fyrte jeg den på en gang på stranden, og da det viste seg at en av mine beste venner, William også kunne den, har vi sunget den med en voldsom innlevelse og entusiasme hver gang vi tar den på. Vi tok den på på fest på fredag, og det bliiir stemning. Den er fet.

Ukens opptur //
Leserstatistikken min denne uken ha føket til værs! Jeg har vært både motivert og aktiv på bloggfronten og det har lønnet seg ser det ut som. Tusen hjertelig takk til hver og en som klikker seg inn her. Det betyr masse masse at folk ser det jeg produserer. 

Ukens nedtur // 
Det må bli både at jeg sippet på cola med brukte snus oppi og ble grisekvalm natt til 17. ofc :)) Men det var heller ikke så chill å få kork i vinen når jeg skulle kose med ordentlig med rødvin for første gang på 1mnd.

Ukens mat //
Mine hjemmelagde søtpotetfries. Det ble spist i hvertfall tre søtpoteter av meg forrige uke.
Image and video hosting by TinyPic

Ukens TV //
J
eg så en film som heter The Choice, og likte den utrolig godt. Vakker og rørende film! Historien er av Nicholas Sparks, som står bak blant annet The Notebook, The Last song og Dear John, så filmen er i samme sjanger. Perfekt om du trenger en kjærlighetsfilm!

Ukens throwback //
Hahah, ååå søskene mine Aaron, Rebecca og meg. Familien var å besøkte Rebecca i Minnesota, USA da hun gikk et år på High School der. Kan ikke tro at jeg faktisk er eldre enn det Rebecca var på dette bildet. Her var hun 17, som vil si at jeg er to år eldre enn henne nå. Wææ det er sykt.

Uken som gikk // 19

Ukens tanke //  
Følelsen av at skolen nesten er over er så rar. Det er nesten ingen skole fremover. Det blir rart hvordan det siste skoleåret bare fader sakte men sikkert ut. Vi er ikke halv klasse i de fleste timer engang fordi folk er (fylla)syke og ja, skolen bare føles som en sinnsykt liten del av livet mitt fremover, og det blir litt rart å ikke skulle sette seg ordentlig på skolebenken igjen med full klasse. Jeg kom forresten opp i norsk, nynorsk og historie og filosofi i skriftlig. Tror det blir kos. 

Antrekk her

Ukens sang // 
Jeg har ikke hatt en spesiell favorittsang denne uken faktisk, men hver gang jeg hører en sang av Creedence Clearwater Revival, lurer jeg på hvordan i alle dager det går an å lage så utrolig mange gode klassikere. De gutta kan ikke ha laget èn sang som ikke er legendarisk? Suzie Q, Lookin' Out My Back Door, Fortunate Son, Proud Mary, Bad Moon Rising, Who'll Stop The Rain, Cotton Fields. 60-70-tallsmusikken deres treffer meg et spesielt sted i sjelen. Evig deilig.

Ukens opptur //
Virkelig konfirmasjonen til min fetter på søndag. Det er hands down den fineste konfirmasjonen jeg noensinne har vært i. Lokalet var dødsfint, og talene var så rørende at tårene presset på uttallige ganger. Wow. Moren til fetteren min hadde også stelt i stand en nyhetssending hvor hele sendingen omhandlet konfirmasjonen til Mathias, og hun fikk flere kjente TV2-ansikt til å gratulere han sov. Hun jobber nemlig for TV2. Sinnsykt morsom og kreativ video det nesten ikke går an å beskrive med ord. Ellers var bufféen digg, og jeg må ha lagt på meg 10kg av kakene. 
Processed with VSCO with f3 preset
Fetteren min og broren min. Syns de ligner mer og mer.

Ukens nedtur // 
Landstreff Bergen. Jeg tror nok at mangen koste seg, og jeg gjorde det til tider jeg og. Men i løpet av den tiden jeg var på selve landstreffet, var det bare dårlig samhold og folk forsvant og musikken var elendig osv, så, det var litt nedsig.

Ukens mat //
Som noen kanskje fikk med seg på snapchat (leandra86) har jeg egentlig bare spist enorme mengder frukt og bær. Lagd fruktsalat av alt jeg fant i kjøleskapet og kuttet opp en haug med frukt slik at jeg kan snacke på det gjennom hele dagen.

Ukens TV //
Det har fått denne spalten før også, men Paradise Hotel. Du kan tro jeg skal kose meg med en episode når dette innlegget er ferdigskrevet. Spenningen er til å ta å føle på, og jeg hyller redigeringen og hele opplegget egentlig. Mange vil kalle det et hjernedødt program, men selve produksjonen og alt det innebærer er faktisk høy kvalitet, haha. I hvertfall for å være norsk tv. Nei, vennene mine og jeg er oppslukt. Og å samles, spise drit og se ph har nesten blitt tradisjon.

Ukens throwback //  
Da Solfrid og jeg var i California, muligens 6 flags på dette bilde? I hvertfall en sinnsyk bergodalbane hvor vi absolutt skulle prøve å ha et straight face når vi ble tatt bilde av. Vi klarte det ikke på første forsøk for å si det mildt, men dette ble ganske vellykket?

:)

Uken som gikk // uke 17

Ukens tanke // Okei, dette er skikkelig rart men jeg elsker når steder nevnes i sanger. Amerikanske byer eller delstater, europeiske land... Ja, jeg vet ikke. Det bare gjør sangen umiddelbart bedre, mer personlig og kreativ om steder nevnes. Aner ikke hvorfor jeg syns det.

Ukens opptur // Det må vel bli å ha hele familien samlet i konfirmasjonen til Aaron. Enorme mengder mat, kaker, politikksnakk, bilder og masse familie. Det trengs et par ganger i året for å holde meg gående. Jeg venter fortsatt på bildene. Det er nemlig fetteren min som sitter med dem for øyeblikket. 

Ukens mat // Grillmaten hos Lotte på fredag. Definitivt. Kylling, Scampi, salat, potetsalat, barbecuesaus, sweet chilli sauce, brød, aioli, maiskolbe, squash. Vi ble passe mett kan man si.
Processed with VSCO with f3 preset

Ukens nedtur // Tror det må bli solbrentheten min. Jeg får så dårlig samvittighet ovenfor hudcellene mine. Huden i pannen min er nå flekkete og stiv og litt plastikkaktig med små linjer. Føles som om jeg aldri kommer til å få fin hud igjen, men jeg har vært brent verre før så jeg håper pannen min tåler denne gangen også, så skal jeg love å smøre den resten av livet. Jeg må virkelig slutte å overvurdere pigmentene mine bare fordi jeg har litt latinamerikanske røtter. Mange tror jeg er naturlig gyllen, men dere hadde raskt trukket det tilbake om dere hadde sett et par gamle bilder av meg for å si det sånn. Jeg har en sånn undertone i huden som virkelig ikke kler å være på sitt hviteste. Ser grå og syk ut nesten. Tror det er meningen jeg skal ha litt farge på kroppen. 

Ukens sang //  Me and Bobby McGee av Janis Joplin. For det første er teksten helt nydelig. "Freedom is just another word for nothing left to lose" er en av de sitatene som bare setter seg i hjernebarken min og gjør inntrykk. Og "I'd trade all of my tomorrows for one single yesterday." Teksten er bra og stemmen hennes er perfekt for å lage en slags sår og desperat stemning. Jeg blir avslappet, trist, håpløs og melankolsk av denne sangen. Livredd for å bli lei den da, klarer ikke å la være å høre den minst ti ganger om dagen.


Ukens TV // Jeg så en film som heter Southpaw. Det handler om en bokser og var en sportsdrama. Egentlig ikke helt meg. Men jeg har fått en stor kjærlighet for Jake Gyllenhaal i det siste, og når jeg så at han spilte sammen med Rachel McAdams, da måtte jeg egentlig bare se den. Og shitttt for noen skuespillerprestasjoner av Jake. Han skuffer dønn aldri, og er egentlig en utrolig undervurdert skuespiller etter min mening. Utrolig god og rørende film også. Anbefaler den til gutter og jenter i alle aldre egentlig. 

Ukens throwback // Siden broren min konfirmerte seg i dag, tar vi en liten tb til da jeg konfirmerte meg på denne tiden for fire år siden.

 

Uken som gikk // uke 17

Ukens tanke // Alle sier det; GU som tiden flyr. Rart at vi aldri blir vant med at tiden går fort. Samtidig føler jeg at tiden speeder opp jo eldre man blir. Noe som er litt skummelt og uvant for alle kanskje. Da jeg var liten, og noe skulle skje om en måned, da var det ikke vits å glede seg engang fordi det var så ufattelig lenge til. Nå har "om en måned" allerede skjedd. Ya feel?

Ukens opptur // RT2017! Trodde aldri jeg skulle si det, men jeg sykt positivt overasket. Det er bare noe med det sosiale og at man hele tiden er med masse venner, blir mye bedre kjent og møter mange nye mennesker. Alle er glade. I tillegg er det noe med at man liksom ikke tar livet så seriøst, og hele tiden har noe å glede seg til. Arrangementer, spontanturer, overnattinger og solskinn. Føler meg bare skikkelig fri og lykkelig. Mai er jo tross alt favorittmåneden min i året, og det ser neppe ut til at dette blir et unntak.

Nei vet dere hva nå glemte jeg meg helt. Ukens høydepunkt var uten tvil da jeg scorte et mål i fyllafotballkampen. Jeg fikk endelig bekreftet teorien min om at jeg er bedre i fotball full enn edru. Og ikke nok med det; Blårussen vant over rødrussen 5-4 og vi fikk dele en champis premie!!! Dere kan tro det var god stemning. Og det målet kommer jeg til å leve på resten av livet. Du kan tro jeg ringte til pappa og sa det med èn gang <3 
Processed with VSCO with f1 preset

Ukens nedtur // Dette problemet har jeg hatt en stund da.... Jeg får hele tiden opp at jeg har full startdisk på macbooken min. Jeg har maks 30 bilder på pcen og ingen videoer og har overført alle viktige dokumenter til harddisk. Alt unødvendig av nedlastinger er slettet osv. Er det noen som vet hvordan jeg enkelt kan fikse dette problemet? Det er jo akkurat som om 90% av det jeg sletter kontinuerlig legger seg inn på et eller annet skjult sted på dataen og stjeler plass. Dødsirriterende, og hadde satt stor pris på om noen kan fortelle meg hvordan jeg kan fikse det lett.

Ukens sang // Blir nok ikke en russesang, haha. Jeg er blitt sinnsykt glad i My Baby Just Cares For Me av Nina Simone. Jeg vet ikke hva det er med den sangen. Eller jo det gjør jeg. Det jeg falt for var definitivt pianospillingen, som er ubeskrivelig digg, spesielt til den jevne rytmen som av og til tar pauser, og ææ ja det er så deilig. Jeg skal ikke begynne å analysere hele sangen, (selvom det hadde vært gøy) men det er et parti midt i sangen hvor pianospillingen tar litt av. Og en gang når jeg bare gjorde meg klar til ett eller annet på rommet, ble jeg helt våt i øynene i det partiet av sangen. Det kom helt uventet, for det er ikke en trist eller emosjonell sang i det hele tatt, men den er så full i sjel og kraft samtidig som den er enkel. Det er en av de sangene jeg setter på og innser hvor mye jeg setter pris på musikk. Og at jeg kanskje burde begynne å høre mer på jazz. Se for deg hvor intenst han eller hun pianisten koser seg når du hører sangen.


Ukens TV // Lettttt Huskestue!!! Vi så på det i fjor sommer i Spania, og det var dønn dagens høydepunkt. Nå sitter jeg og ser årets sesong og alene og skrattler for meg selv. Dødsmorsomt og vanvittig håpløst å høre svarene til Dag Otto innimellom, herrejesus. Huskestue må vel være det beste på norsk TV etter min mening.

Ukens mat // Vanskelig. Har spist så mye forskjellig, men kan jeg heller ta ukens drikke? Haha, jeg gjør det. Jeg anbefaler drinken, espresso martini. Den smaker rett og slett iskaffe, bare bedre. Vi lager den selv hjemme, men jeg har også smakt den ute. Det er faktisk min favoritt alkoholholdige drikke, og dette kommer fra en stor rødvinselsker.

Ukens throwback // Det må blir Spania i fjor når vi først var innpå det i forrige punkt. Jeg var i Albir med pappa, Aaron, (broren min som jeg mest sansynlig viser fing til på dette bilde) Caroline, mange venner av pappa og barna deres. Sykt mange morsomme minner derfra. Og flere skal jeg lage der i år! Vi skal nemlig tilbake til Albir, bare at denne gangen blir Solfrid med meg :) Vi gleder oss.

Uken som gikk // uke 15

Ukens tanke // Hvor lei jeg er russetiden. Side på side i media over alt, mystoryer fulle av russefester og folk som oppfører seg ekle bare fordi de har på seg en russedress. Får helt avsmak. Skal gjøre mitt beste å legge det på siden og kose meg når russetiden faktisk begynner for oss på fredag, men jesus det tar jo helt av allerede, og det har det gjort siden slippfestene i høst. Gleder meg til dåp og fest og russeknuter, men fy så digg det blir når alt rølpet er over. Og ikke minst hvor glad jeg er for at jeg takket nei til å bli med på russebuss. Det er nok koselig med samhold og sånn, men hører om uendelige problemer og krangler og komplikasjoner med busser. Så litt glad for at jeg slipper å bruke flere titallstusener av kroner på akkurat det.

Ukens opptur //  Kanskje en by- og kinotur på mandag med noen venner. Vi så Get Out på kino, og jeg har aldri kvept(kvuppe??) så mye i hele mitt liv. Hvis jeg hadde hatt hjerteproblemer hadde jeg ikke skrevet dette innlegget til dere nå for å si det sånn. Jeg er egentlig ikke glad i skrekkfilmer fordi jeg syns alle er dårlig, forutsigbar og ikke skumle. Men psykologiske thrillere derimot - Det fanger oppmerksomheten min. Da vi kom ut av kinosalen var det fortsatt lyst. Så da surret vi rundt i byn en stund før vi stakk hjem. Ganske koselig egentlig.

Processed with VSCO with f1 preset

Ukens nedtur // Været er dønn piss. Får ikke uttrykt mitt hat mot det nok. Alle dager det ikke er sol, venter jeg på at det skal bli sol. 

Ukens mat // Jeg har begynt å spise havregryn igjen. Det finnes utallig med tilbehør til vanlig havregryn som kan krydre den opp, og min favorittblanding for øyeblikket består av havregryn, gresskarkjerner, eplebiter, vann, rismelk, fyrer den i mikroen i 3min, og tar på kanel og honning til slutt. Perfekt.

Ukens sang // Mungo Jerry med In The Summertime som jeg nevnte i forrige innlegg, in case you missed it.

Ukens TV // Dawson's Creek, som jeg også mener jeg nevnte i forrige innlegg. Det er en ungdoms- og dramaserie fra 1998, så ja den er sånn like gammel som meg. Søsteren min på 27 så på det da hun var yngre. Fullstendig tilfeldig at jeg skulle sjekke ut første episoden, men jeg ble faktisk hektet fra første sekund. Tusen millioner ganger bedre serie enn den nye "13 reasons why" som har vært så populær på Netlix. Den var en gigantisk skuffelse. Klarte ikke å fullføre den. Men ja, Dawsons Creek er min guilty pleasure og nye favorittserie. 

Ukens throwback // Da Balto var baby og alt jeg gjorde var å kose med han og øve til en matteeksamen i bikini på terassen.
Processed with VSCO with f1 preset

En liten tur til Latin-Amerika

I dag vil jeg tipse om et bra spisested til dere! Et som jeg anbefaler alle som er i Bergensområde å sjekke ut. Jeg feiret faktisk konfirmasjonen min i dette lokalet, men siden den gangen, har de renovert hele lokalet. Det er omgjort til en latinamerikansk restaurant hvor både menyen, atmosfæren, arkitekturen og musikken gjenspeiler dette. Man føler virkelig at man har tatt en reise til en bar i Mexico eller Sør-Amerika. Jeg er så glad for at verden vår består av et så stort mangfold av forskjellige kulturer man kan bli inspirert av, kose seg med og lære av. Derfor gjør det meg veldig oppspilt at man kan gå på gaten i regnfulle, grå bergen og plutselig finne seg omringet av latinsk kultur bare man går ned en trapp og inn en dør.

Restauranten heter Salsa, og grunnen til at jeg anbefaler den, er ikke på grunn av spons eller noe sånt. Selvom det hadde gjort seg det og, haha. Men jeg fikk lyst til å tipse om det fordi jeg først egentlig skulle spise på Friday's den dagen, men det var helt fult + kø, så da dro jeg hit istedenfor. Det var litt surt å se at Fridays var så proppet med mennesker, mens på Salsa var det nesten bare ledige bord. En så god og gjennomført kvalitetsrestaurant, med ikke så mye værre priser enn det Fridays tilbyr. Litt kjipt. Det er vel kanskje det som er litt digg med slike spisesteder også. Det er liksom små gullkorn du finner i en bakgate som ikke så mange vet om. Men nå vet dere i hvertfall om den. Den ligger ganske sentralt egentlig, men samtidig litt bortgjemt. Bare å søke opp navnet og se om dere finner frem. Så kanskje du drar dit neste gang du skal ut å spise.

Se så fint det er...

Processed with VSCO with f3 presetProcessed with VSCO with m1 preset

Processed with VSCO with m2 preset

Har dere vært her? Eller har dere eventuelt noen andre bra spisesteder å anbefale i Bergen?

AmsterdamAmsterdam. Elver. Broer. Båter. Stroopwafel. Lange mennesker. Økologiske butikker. Sykler. Parker. Anne Franks huis. Shopping. AirBnB. Markeder. Barer. Søstre.

Denne tiden av året tror jeg alltid medfører seg reisesyke. Midt i mørkeste januar. Midt i mellom fjorårets sommerferie og årets sommerferie. Akkurat nå hadde jeg et lite tilbakeblikk på Amsterdamturen til mine to eldre søstre og meg i 2015. Det var bare en langhelg, men gud som vi klarte å kose oss selvom. Amsterdam er en by som absolutt har grodd seg fast i hjernebarken min. En fin plass jeg vil tilbake til. Rolig. Estetisk. Oppegående, pene mennesker. En litt mer sivilisert og utviklet by enn Bergen på mange måter. Kanskje ikke like fin som Bergen, men fremdeles fin. Det er nå bare min smak. Amsterdam er i hvertfall et reisemål jeg anbefaler til alle som vil ha noe litt annerledes, men samtidig ikke et kultursjokk. Veldig søt by det er lett å føle seg hjemme i.

Mine nyttårsfortsett 2017

Trene regelmessig
La oss bare få unna klassikeren først. Jeg skal trene mer regelmessig. Jeg trener veldig bra i perioder, og lever som en boms i noen perioder. Jeg har kjøpt boksehansker, hoppetau, mobilholder, strikk, og har allerede komt godt i gang, bortsett i fra litt for mye vin og lite søvn denne ferien som ødelegger litt for utbytte av treningen. Når skolen begynner, skal jeg igjen gjøre det til en vane å ta med treningstøy på skolen og gå på trening etter skolen. Når jeg er i gode treningsperioder, eller på trening generelt, er det jo faktisk såå deilig og energigivende, og jeg skjønner ikke hvordan jeg noen gang kan ligge på latsiden.

Rense opp i vennegjengen
Dette tror jeg blir den vanskeligste. I det siste har jeg merket en enormt stor kontrast i vennegjengen, av hvem som virkelig vil det beste for meg, og de som rett og slett ønsker det motsatte. Jeg har en dårlig uvane med å tviholde på venner, og ikke gi slipp på venner som virkelig sårer meg gang på gang, bare fordi jeg er så utrolig glad i dem. Jeg er altfor svak for venner jeg er glad i, men jeg er faktisk nødt til å skyve et par unna meg slik at jeg slipper å bli så innmari skuffet når jeg gir og gir, og bare får drit slengt tilbake. Jeg har en dårlig uvane ved at jeg prøver å tilfredstille alle til en hver tid, og det går jo ikke. I 2017 vil jeg bare ha de beste rundt meg, og være mye mer selektiv med hvem jeg prioriterer tid og energi på. Det tror jeg vil gjøre meg mest lykkelig til syvende og sist.


Lese minst fem bøker
I fjor leste jeg som nevnt bare to. Det er altfor dårlig av meg, så i år skal jeg lese minst fem bøker. Rett og slett. 

Bruke mer tid på bloggen
Jeg skal bruke kameraet mye mer og fokusere mye mer på bloggen, sponsorer og alt det måtte innebære. Jeg vil øke statistikken av lesere på bloggen, og jeg vil rett og slett vokse som blogger. Virkelig fokusere på den, og jeg skal ha den både som en hobby og en jobb. Processed with VSCO with f1 preset

Utvikle meg som person
Jeg vil stadig vokse som person. Aldri bli utlært eller tro jeg vet nok. Jeg vil bli smartere. Mer open-minded. Reflektert. Mindre sint og irritert. Mer avslappet. Ikke ha høye forventninger. Ikke la mennesker eller hendelser påvirke meg negativt og gå innpå meg i stor grad. Jeg vil bli flinkere til å skrive. Flinkere til å ta bilder. Flinkere til å gå tur, legge fra meg mobilen, lytte, sette pris på, klemme. Overlesse kjente og ukjente med komplimenter. Stole på meg selv. Være selvstendig. Nyte tid alene. Vokse. Være stolt av meg selv. Være god mot mennesker. Jeg vil rett og slett bli en bedre versjon av meg selv. Dette syns jeg burde være alles prosjekt gjennom hele livet egentlig. Man blir aldri perfekt, men fysøren så mye glede man får ut av å bli et bedre "jeg" etterhvert som årene går.


Bli flinkere på gitar
Jeg har blitt flinkere på gitar i 2016, men ikke mye! Jeg vil lære meg enda flere sanger i 2017. Lære meg å holde nede den forbaskade F-en ordentlig, og fingerspille et par sanger jeg liker.

Spare minst 1000kr i måneden
Jeg har en liten sparekonto jeg opprettet for meg selv tidligere i år, hvor jeg hele tiden setter inn 1000kr fra brukskontoen om jeg mener jeg har mer enn jeg trenger der. Denne sparekontoen skal gå direkte til å finansiere noen reiser jeg planlegger å ta i friåret mitt. Jeg elsker nyttårsfortsett. Eller bare nye år generelt. Jeg føler skikkelig på det liksom. Alt er jo egentlig bare menneskelige påfunn med feiring, nytt år osv. Unntatt at vi går mot lysere tider, det er digg det. Men ja, jeg ser ikke noe gale i det jeg. Jeg tror mennesker trenger å føle at de kan starte litt på nytt. Det gir en ny motivasjon, og en ny livsgnist å kunne legge en periode av livet sitt bak seg, og rette fokuset sitt fremover. Jeg blir alltid litt emosjonell på slutten av et år jeg. Årene er liksom som kapitler i en bok. Det er i hvertfall mentaliteten jeg har, og sikkert deler med mange andre også. Nå blar vi om til neste side i en bok vi kan fargelegge helt selv. Jeg gleder meg. Også gleder jeg meg til et år fra nå - og se tilbake på disse målene, og ikke minst se tilbake på året som har gått. Livet er så spennende dere. Embrace å ikke vite hva som skjer. Den bergodalbanen og det mirakelet som er livet, er noe stort å sette pris på. Hva er noen av deres nyttårsfortsett?

Godt nyttår! Og tusen millioner takk for et fantastisk år med gode tilbakemeldinger og samtaler i kommentarfeltet. Jeg håper dere blir med meg på nye eventyr i 2017!

Høye forventinger

Du skjønner tingen er. At jeg har for høye forventninger. Ikke på den måten at han må være høy, mørk og kjekk. Utseende utgjør en så liten prosent av hva som tiltrekker meg. Virkelig. Bare spør veninnene mine. En dag. Kanskje i morgen. Kanskje om 10 år. Vil jeg ha noe som er mangelvare. En som kan inspirere meg. Lære meg noe. En jeg kan se opp til. En som bærer seg selv med en samlet og selvsikker holdning. Som ikke sier så mye. Men egentlig er har jævlig mye å si. En som vil høre på det jeg har å si. Og bry seg. En som er villig til å lære noe av meg også. Jeg vil kveppe når jeg finner ut av at vi har samme favorittfilm, og at jeg ikke er den eneste som hører på det bandet, eller har tenkt den tanken som er vanskelig å forklare.

En som tar dokumentaren på pause for å diskutere en setning. En som har like vanskelig for å flytte blikket ned fra himmelen på en stjerneklar natt som meg. En som vil vise meg det vakreste de vet, og lar meg snakke i timesvis om miljøproblemer og verdensrommet. En som er interessert i de dypeste delene av meg, og elsker dem mer enn utseende mitt. En som har stoppet opp, tatt et steg tilbake - nærmere det naturen og universet mente at et menneske skulle være. Og jeg ønsker at den rastløse sjelen min er moden nok til å ikke ødelegge det.


Kimono fra Shein (sponset)

- Noen tanker jeg hadde en sen kveld for noen dager siden. God helg, alle sammen <3

Mine beste dokumentar-anbefalinger

Et av de mest etterspurte innleggene jeg får, er et om alle favorittdokumentarene mine. Om jeg skulle laget et innlegg med alle dem, hadde dette blitt tidenes lengste innlegg. Jeg ser kanskje i gjennomsnitt 4 dokumentarer i uken, så da kan dere tenke dere. Prøver for tiden å ta litt pause fra dokumentarer og lese istedenfor, men godamn its hard. Dukker hele tiden opp nye på Netflix og Youtube jeg vil se. Uansett, jeg tenkte å starte en liten serie på bloggen hvor jeg anbefaler èn dokumentar i uken. Hvordan høres det ut? Jeg tenkte å begynne med en av mine all time-favorites... Okei, denne tror jeg dere har hørt meg snakke en del om før, men den kan ikke nevnes nok. Det finnes tre Zeitgeist-dokumentarer. Zeitgeist The Movie, Zeitgeist Moving Forward og Zeitgeist Addendum. Alle er helt fantastisk og spekket med informasjon de aldri lærer deg på skolen. Det kan være litt slitsomt for mange, så jeg pleier ofte å ta på pause, høre på nytt/lese på nytt det som blir vist. Eventuelt notere ned. Jeg har sett den første Zeitgeist-dokumentaren 6 ganger og jeg lærer noe nytt hver eneste gang.

Peter Joseph er mannen bak disse dokumentarene. Og dere vil merke at meg og han tenker ganske likt om hvordan verden skulle blitt styrt og hva folk skulle visst. Det er veldig komplekse dokumentarer som forteller deg sannheten bak noen av verdens mektigste institusjoner. Alle jeg har vist dem til har fått hakeslep, så jeg kan garantere deg en øyeåpnende reise gjennom disse dokumentarene. Spørsmålet er om du er klar for det. Jeg gikk inn en periode preget av sjokktilstand og grining i noen uker etter jeg så dem. Lett for å føle seg ganske alene, fordi du vet så mye andre ikke vet og du vil bare skrike det ut til alle du kjenner.Det er uansett tre dokumentarer jeg tror kan forandre mange hoder der ute, og jeg anbefaler egentlig alle å se dem. De er lange, så hent teppe, snacks og en notisblokk! De finnes både på Netflix og Youtube.

Noen som har sett dem?

Anbefaling av serie

For en stund siden ble jeg ferdig med Cosmos: A Space Oddessey. De som følger med på snapchat vet hvor obsessed jeg har vært med dette i det siste. Faktisk var det så bra at jeg må dedikere et blogginnlegg til det. For jeeesus kristus, jeg gleder meg til å se det på nytt.

Cosmos er en dokumentarserie på Netflix, på rundt 13 episoder tror jeg? Jeg er egentlig ekstremt dårlig til å se serier, og begynner alltid på en ny serie for å så glemme den etter max tre episoder. Men denne dokumentarserien sluuukte jeg. Helt siden jeg kunne lese, har jeg elsket astronomi og læren om kosmos. Og etter jeg har sett så og si alt av dokumentarer om universet på youtube på både engelsk og spansk, ble jeg oooverlykkelig da jeg fant noe jeg ikke hadde sett før. Men jeg ante ikke at det skulle være så bra, og tilgjengelig på Netflix!?

Vet ikke hvor mye jeg skal si en gang, men jeg satt i hvertfall oppslukt i den serien, med tårer i øynene av og til fordi jeg bare elsker temaene så mye. Serien er hostet av Neil DeGrasse Tyson og han forteller om universets sammenheng, fenomener og historie. Samtidig har de nydelige animasjoner av viktige vitenskapsmenn opp gjennom historien, og deres betydning innen deres respektive felt. Serien går i dybden i livet på jorden, hvor vi kommer fra og sammenligner veldig smått med veldig stort, og veldig lenge med veldig kort. Det er så mye å ta inn, og informasjonen er så overveldene... Men det er noe med den følelsen som bare treffer meg dypest av alt, og jeg elsker det. I tillegg blir jeg såå glad når de går grundigere inn på temaer jeg allerede vet fra før, eller nevner personer som jeg elsker. Da sverger jeg øynene mine blir store som tallerkner.COSMOS: A SPACETIME ODYSSEY: The mystery of comets is explored in the all-new "When Knowledge Conquered Fear" episode of COSMOS: A SPACETIME ODYSSEY airing Sunday, March 23 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX and Monday, March 24 (10:00-11:00 PM ET/PT) on Nat Geo.

Nå er jeg jo en vitenskapsnerd og astronomielsker nr.1 men jeg kan tenke meg at det finnes mange flere enn meg som syns dette er ufattelig fascinerende. Så til dere har jeg ikke noe mer å si enn gi det en sjanse! Har du sett det? Isåfall fortell meg hva du syns!

7 ting du ikke visste om meg

Nå har jeg gravd dypt og funnet noen fakta om meg jeg tror ganske sikkert mesteparten av dere ikke visste om meg!

Det skumleste jeg vet - Jeg liker å tro at jeg ikke er en lettskremt person, men jeg kvepper noe helt sinnsykt når biler fløyter hvis de kjører forbi meg. Bare spør vennene mine; er på nippet til å grine hver gang. Vet ikke hvorfor. Kanskje jeg er redd for at det skjer en ulykke eller at noen holder på å kjøre meg ned, hahah. Ellers har jeg klaus og trange rom eller sitte fast i noe er mitt verste mareritt. Og det siste som gjør meg oppriktig livredd er å spille zombies på Call of Duty. Kvepper og skriker og griner, men samtidig er det evig gøy.

Blir aldri lei - Favorittfilmene mine noensinne er Pulp Fiction og Interstellar. Mer intelligente filmer er vanskelig å finne altså. Kan se dem igjen og igjen.

Min største flaw - Jeg har veldig vanskelig for å åpne meg eller bli sårbar ovenfor gutter. Tror bare det er noe i meg som sier at jeg må være sterk, kald og selvstendig, slik at det er dem som faller og ikke meg. Tror jeg i underbevisstheten virkelig bare prøver å unngå å bli såret, men det kan ofte ende opp med at motparten blir såret istedenfor, og det er et skikkelig dilemma for meg. I guess balance is key.

Chicks over dicks - Dette er en liten forsettelse på forrige punkt, men det er litt morsomt; for når det kommer til venninner er jeg helt motsatt. Jeg blir så inderlig glad i vennene mine, ønsker dem det beste i verden og stoler på dem med hele hjertet. Så man kan vel si at jeg har gått på en del smeller her, for det er nemlig ikke alle som ønsker det beste tilbake. Mange bruker gjerne hemmeligheter og opplysninger i mot deg for å såre. Og jeg tror ikke det finnes noe jeg blir mer knust og nede av enn det. Tror jeg har grått over en gutt to ganger, og uten tvil grått over venninner som har stukket meg i ryggen laangt flere ganger.

Leandra - Jeg blir sykt giret når jeg finner ut at noen heter det samme som meg. Jeg har jo et ganske sjeldent navn så det har bare skjedd to ganger. Den ene var en servitør i Fifty Shades of Grey-boken, og den andre var i en Rihanna-sang jeg hørte hinn dagen! Fant ut senere at bestevennen til Rihanna heter Leandra. Det gjorde jo alt tusen ganger bedre.

Prinsessesyndrom - De første årene etter mamma og pappa fikk Aaron, slet jeg veldig med sjalusi. All oppmerksomheten gikk liksom fra meg til han da jeg var rundt 5 år. Jeg var jo vant til å være den søteste</3 Tok dette veldig tungt en del år, og slet faktisk med vinterdeprisjon om kveldene når jeg skulle legge meg, men så utviklet det seg i en veldig positiv retning og nå er Aaron favorittpersonen min noensinne og det er seriøst ingen i verden som kan få meg til å miste pusten av latter like mye som han. 

Jeg er ikke som du tror - Nesten hver gang jeg blir kjent med nye personer får jeg høre at jeg ikke var som de forventet i det hele tatt. Det er ganske morsomt. Mange antar at jeg er overlegen, dum, ivrig og/eller overfaldisk fordi de vet jeg har blogg, men etter et par samtaler har jeg fått høre at jeg var mye greiere, roligere, og smartere enn de trodde. Har hørt det av både voksne, jenter og gutter, nære venner og bekjente. Jeg syns i hvertfall det er utrolig hyggelig å bli kjent med folk som er mye kulere enn jeg hadde trodd, så syns det gjør meg veldig glad når folk får den positive opplevelsen med meg.

Dette var myyye tekst, hahah, gi en lyd om du leste alt, og/eller om du kjente deg igjen i noe! 

 

Uken som gikk...

Ukens sang... Klarer ikke heelt å bestemme meg mellom Hold Up av Beyonce og Starfish and Coffee av Prince. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten Tidal, for de sangene er dopet mitt for tiden. Forsåvidt er jeg forelsket i hele det nye albumet til Rihanna også. Det finnes på Spotify for de som bruker det, og er absolutt verdt å sjekke ut. 

Ukens cravings... Jeg elsker å kjøre frosne bananer, havremelk, kakaopulver og kanel i blenderen. Smaker dønn sjokoladeis. 

Ukens høydepunkt.... Dette er et sykt teit svar men den ene episoden av Skam, hahaha. "Bare tenker på William" heter klippet, og jeg kan faktisk ikke si meg mer enig i ALT som kom ut av kjeften på Sana i de elleve minuttene. Men hun representerer alt jeg står for, og jeg kunne ikke sagt det bedre selv. Elsker folk som skjønner at alt er relativt, at man må lære seg å se ting fra et større perspektiv og sette seg inn i tankesettet til folk som er annerledes enn seg selv. Dette er ekstremt sterke verdier jeg har, og hun fikk de så bra frem at det klippet ble ukens klimaks, hahah. PREACH SANA.

My face 90% of the time.

Ukens nedtur... Å ødelegge mobilen var ganske kjipt da, men jeg tror faktisk det kommer på delt førsteplass med det faktum at jeg ikke ante det var mattetentamen før 10min før den begynte. Hadde ikke øvd, ikke penal med meg, ingenting. Jeg er jo ikke akkurat et mattegeni, så jeg hoppet bokstaveligtalt over minst fire oppgaver og var den første til å stikke, to timer før vi måtte gå, fordi jeg virkelig ikke hadde peilig på hva jeg drev med og ga egentlig helt opp. Sinnsykt kjipt siden matte er avsluttende for meg i år siden jeg har 2P, og det var min aller siste mattetentamen noensinne som kommer til å stå på vitnemålet. Jeg er god for en 4-5 men på denne tentamen er jeg heldig om jeg står for å si det sånn, så dere kan jo tenke dere :)))

Ukens innkjøp... Må være denne beige buksen fra H&M. Jeg var tilfeldigvis innom hinn dagen, og ante ikke ar jeg trengte en sånn bukse før jeg prøvde den på. Den satt som et skudd og ga rumpen et lite løft. Ikke feil.


Ukens film... Denne uken har jeg sett èn film, og den så vi i markedsføring og ledelse på skolen. This is England het den og blir kåret til ukens dårligste film faktisk. Rart, for jeg er egentlig en person som interesserer meg for maaaasse, og spesielt alvorlige temaer om politikk osv, men akkurat den filmen var helt på tryne for min del. Rar, dårlig stemning og ekkel. Skuespillerprestasjonene var upåklagelig, men fikk helt avsmak av resten for å være ærlig.

 

Kjære pappa

I 18 år har jeg kjent deg nå. Og ingen vil noen gang ta plassen din som den snilleste, søteste, sterkeste og smarteste i mine øyner. Siden dag 1 har jeg alltid følt meg som en dyrebar skatt du prioriterer før alt, og du setter alltid barna dine først. Jeg vet du angrer på at du har jobbet mye, men hadde jeg vært deg, ville jeg ikke gjort det på noen annen måte, så ikke stress. Du har vært der for oss gjennom alt, og tatt oss med på akkurat de minnene et barn skal få oppleve med sin far, pluss mer, nettop på grunn av at du har jobbet så hardt. Vennene dine forteller meg at du er unik, og vennene mine snakker også bare gode ord om deg. Men det er ikke noe nytt. Jeg setter allerede pris på deg hver dag, og dårlig samvittighet skjærer i hjertet mitt sekundet etter jeg skulle ta en sur tone til deg eller bli irritert på deg, fordi jeg kanskje føler du er overbeskyttende eller stiller for mange spørsmål. Du gjør jo det bare fordi du bryr deg. Du bryr deg om andre, og det merker alle som kjenner deg. Jeg skjønner ikke hvordan du kan fokusere på deg selv oppi alt sammen.

Jeg har lært så masse av deg, pappa. Og hver gang jeg er stolt over meg selv, fordi jeg oppfører meg bra eller sier noe fornuftig, så vet jeg at jeg har det fra deg. I tillegg har jeg arvet din elendige håndskrift og dårlige rytme. Det kunne jeg klart meg uten, menmen. 


Throwback til da du lånte capsen til Aaron og så ut som du gikk siste år på elektro om igjen for tredje gang og brukte nav-pengene chartetur og is. Og til da jeg slo deg i basketball.Jeg må ta et par linjer i dette innlegget og gi all creds til deg og mamma for at jeg ikke engang merket da dere ikke var sammen lengre. Hvor mange foreldre klarer det? Da dere flyttet fra hverandre, var det null problem, for dere sørget for at det ikke var mer enn 5 minutter å gå uansett. Vi spiser middag sammen, feirer store dager sammen, og spiller Alias sammen med mamma. At dere to er bestevenner, hjelper hverandre og vil hverandre det beste, setter et uendelig godt eksempel for Aaron og meg. Jeg håper og tror at han vet like godt som meg hvor heldig vi er som har dere to. Dere to vidt forskjellige mennesker.

Mamma er utadvent, lidenskapelig, entusiastisk og har energien til en hundevalp. Du er en mann av få ord, rolig og konsentrert. Og jeg, jeg ble en liten mix av dere. Jeg har jo alltid blitt kalt den stille i familiebesøkene på mamma sin side, men i forhold til deg, pappa, er jeg jo faktisk en masekopp. Jeg kan erte deg for den dårlige engelsken din, eller den gammeldagse norsken, eller hvor uendelig sakte du skriver på tastaturet på iPaden du bare kan se hvis du holder den en mil unna de mysende øynene dine og med tungen hengende ute. Det er derfor du er den søteste pusen jeg kjenner, og jeg er uendelig stolt av og glad i deg, og jeg håper jeg blir mer og mer lik deg jo eldre jeg blir. 

... for du er nødt til å fortelle meg hvordan i alle dager du er kjekkere i dag enn du var på 80-tallet.

Gratulerer så mye med 50års-dagen, pappa!

Cruisin' down the street

/ reklame

Spanskprøven i dag gikk veldig fint føler jeg! Men jeg blir helt blind på hva som er riktig bøyingsform av verb under spanskprøver, så vi får seee, hoho. Lært meg selv å ikke ha så høye forventninger til karakterer, så får jeg heller bli positivt overasket. Det gjelder vel det meste i livet egentlig. Aldri ha forventninger til noe så blir du ikke skuffet! 

Hahah, okei! Det var ikke det dette innlegget skulle handle om. Etter skolen i dag ble jeg hentet av min kjære kjørelærer, Rolf. Vi bare cruiset rundt i Bergen Sentrum i halvannen time og så på folkelivet gjennom vinduene til BMW-en egentlig. Neida, det var ikke så chill som det høres ut. Paralellsvinger forvirrer meg, og av og til krasjer jeg nesten borti parkerte biler, men ellers gikk det egentlig fint, hahaha. Jeg vil anbefale Max Trafikkskole på det varmeste til alle som har tenkt til å ta lappen! Nå nærmer det jo seg for meg også etterhvert. Jeg får nok ikke lappen til 18-års dagen i og med at jeg er treig med å komme i gang med teorien. Så jeg mangler den, glattkjøring, langkjøring også er det bare å øvekjøre litt til oppkjøringen, så er vi i boks. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte Max Trafikkskole. Jeg hadde en annen kjøreskole før, men de som jobber hos Max er så herlige, og man får så trygg og oversiktelig oppfølging. Bare gode ord å komme med om dem!Jeg vet ikke om det er sånn at man får velge kjørelærer? Men om dere får det, spør om Rolf! Han gir klare beskjeder lenge før de skal utføres, er alltid i godt humør, tolmodig og rolig, selv når jeg svinger i 60km/h inn på en parkeringsplass og bråbremser uten å skjønne hva som skjedde :))) Yes, it happened. Det er så viktig med en rolig og tolmodig kjørelærer som får deg til å føle deg trygg og avslappet! Max trafikkskole finner dere på facebook her, og på instagram @Max.trafikkskole.

Noen av dere som øvekjører? Eller har noen morsomme historier fra øvekjøring? 

10 ting du ikke visste om meg

Jeg er mentalt gammel. Av og til går det opp for meg at jeg mentalt må være rundt 60 år. Jeg drakk en ny kaffe med mamma i morgenkåpen min hinn dagen og kommenterte hvor rund den var i smak, uten å tulle. Da hun påpekte det, måtte jeg faktisk le litt av meg selv. På fritiden hører jeg gjerne på The Rolling Stones, Elvis, Queen eller The Beatles, istedenfor listepop som jeg for øvrig bare hører på før og på fest. Jeg "flørter" eller prøver meg på noen kanskje max èn gang i skuddåret. Jeg diskuterer dagsaktuelle saker på kaféer ukentlig og er elendig med alt teknologisk. Jeg plystrer hver dag. Så den "gamle" siden av meg er vel en side som ikke så ofte kommer til uttrykk på bloggen, men nå vet dere det da :)

Jeg elsker rødvin. Rødvin er noe jeg har likt hele livet faktisk. Første gang jeg ble full på rødvin var jeg 2-3 år! Jeg klarte å stjele av glasset til foreldrene mine når de ikke så på, og tok den gjerne ut av hendene deres også for å få litt mer. Liten alkis rett og slett. Haha, nå drikker jeg helst alltid rødvin på fest, selvom 90% rynker på nesen av det. Blir så glad når jeg finner fellow rødvin-elskere når jeg er ute.

Jeg har tre søsken. Ine-Therese, halvsøsteren min på pappa sin side som er 28 og bor i Stavanger. Rebecca, halvsøsteren min på mamma sin side som er 25 og bor her i Bergen. Også har jeg lillebroren min, Aaron. Jeg elsker søsknene mine over alt, og jeg kan ikke huske sist jeg kranglet med noen av dem. Super takknemlig.

Jeg vil bli astronaut. Min første "drømmejobb" noensinne var å bli astronaut. Helt siden jeg kunne lese har drømmen vært å dra ut i verdensrommet, noe den egentlig fortsatt er.  Jeg blir aldri lei av verdensrommet og kan lese side opp og side ned om fysikken bak alle universets fenomener. 

Jeg er et hundemenneske. Kjærligheten min for hunder er så stor, dere... Da jeg var liten lekte jeg at jeg var en hund. Jeg krøp rundt på gulvet og elsket at folk behandlet meg som en hund. HEHE psykopat. Men guuud mitt største ønske er å få en valp altså. Jeg har mast på foreldrene mine seriøst hele livet. Senest i dag var temaet rundt middagsbordet hva jeg skulle kalle hunden min. Jeg har klaustrofobi. Heldigvis har den blitt mye svakere med årene, men da jeg var liten var det ganske ekstremt. Jeg satt fast i et laken (???) da jeg var ganske ung og skrek og gren helt til mamma og Rebecca måtte klippe den opp mens jeg fortsatt var i panikk. Etter den hendelsen klarte jeg ikke å ta heiser, ta trange gensre over hodet, låse døren til toalett osv. Får nesten litt klaustrofobisk følelse bare av å skrive det, hahah. Også er ikke klaustrofobi og astronaut enn veldig fin kombo heller da... Hjelmer som dekker hele hodet gir meg fortsatt høy puls.

Jeg er en grineunge. Jeg tror ikke dette er noe mange ville gjettet om meg, men jeg kan faktisk begynne å grine relativt lett. Om en venninne sier noe trist er jeg den første til å grine. Om en film er trist, griner jeg. Om en økonomistyringstime eller lekse er litt for hard, (noe den alltid er) griner jeg. Om noen venner og jeg snakker om f.eks barnesoldater,  på en kafé, griner jeg. Om noen viser meg et eller annet rørende klipp med dyr på facebook, griner jeg. Jeg vil påstå jeg har en ganske god evne til å sette meg i andres situasjon, enten jeg vil eller ikke, så for det meste griner jeg på andre sine vegne. Og jeg tror helt seriøst at de gangene jeg griner for min egen del, så er det på grunn av frustrasjon under økonomistyringshelvete.

Jeg er avhengig av lobotomi. For noen uker siden fant jeg ut hva lobotomi er....... og jeg klarer ikke å slutte å søke på det og finne ut mer om det. Det er offisielt det sykeste og ekleste og mest forstyrrende jeg har sett i hele mitt nesten 18-år gamle liv. Men av en eller annen grunn klarte jeg ikke å slutte å lese om det, for det fascinerte meg på en sånn sinnsyk måte. Det var en form for operasjon de gjorde på folk med psykiske lidelser som schizofreni, ADHD osv, hvor de tok en ishakke opp gjennom øyelokket og traff en del av hjernen. Der hamret de til de ødelagte funksjonene i frontallappen. Noen døde. De kom i hvertfall aldri tilbake på jobb. De ble helt apatisk og robot-ish, og legene trodde de hadde fikset pasientene! Det er det jævligste noensinne, og det skjedd under tvang. I Norge!!! Opp til 1974!??!?!?!??! Skjønner ikke hvordan jeg ikke hadde fått vite om det tidligere? 95% av de jeg spurte visste ikke hva det var! Veldig underdiskutert for å være så sykt mener jeg.

Jeg har et kosedyr som heter Pernille. Over til noe litt mer koselig enn forrige punkt, haha! Det er en kanin, og alle ler av den fordi den er så fillete og stygg. Men den er egentlig helt sinnsykt nydelig og jeg elsker den av hele mitt hjerte. Jeg hadde mange fine bamser når jeg var liten, men mamma har fortalt at den eneste jeg ville sove med (helt siden før jeg kunne snakke) var Pernille. Jeg vet ikke, jeg er bare sinnsykt knyttet til den og glad i den som om den skulle vært et ekte kjæledyr. En gang glemte vi den på et hotell i Spania, og da vi hadde kjørt i halvannen time hører mamma og pappa "nin" (som var det tidligere navnet på Pernille) fra baksetet da jeg innser at jeg ikke har henne. Så da kjørte de hele veien tilbake for å hente hun <3 <3 <3 Vb foreldre.

Jeg har dårlig hørsel. Da jeg var liten slet jeg en del med ørebetennelse og etter hvert hørselen. Jeg husker når jeg fikk lagt inn dren, og jeg hørte hele verden noe som føltes dobbelt så høyt. Jeg kunne høre når jeg trakket i grusen, som om det skulle skjedd rett ved siden av øret mitt, og jeg kvapp da jeg trakk i snoren. Det var skikkelig skummelt å plutselig høre normalt faktisk. Drenene skal falle ut av seg selv, og da skulle jeg egentlig ha operert inn nye men det visste vi ikke? Så jeg tror jeg fortsatt har litt dårligere hørsel enn andre pga jeg ikke fikk operert dem inn igjen, i og med at jeg ofte hører helt feil når folk snakker og sier en del "hæ." I tillegg har jeg fortsatt arr på trommehinnen i følge legen. Wohoo. Også har jeg sinnsykt små ører som broren min mobber meg for innimellom. Men hørselen er egentlig det eneste "handikappet." Not too bad I guess.

Noe du visste fra før, eller ikke visste?

Min ønskeliste

Hei, og god 3. søndag i advent! Jeg innså plutselig at det faktisk bare er 11 dager til julaften? Jeg er stolt over å fortelle at jeg faktisk er ferdig med innkjøp av julegaver allerede! Og jeg er såå fornøyd med alle gavene jeg skal gi vekk, så nå gleder jeg meg ekstre til familien skal åpne gaver. Jeg tenkte det var på tide å lage en liten ønskeliste til meg selv! Disse tingene står høyest på ønskelisten i år, ved siden av en valp eller en kattunge så klart. Fortell meg noen av deres ønsker!

1. Kevin Murphy shampoo, balsam og/eller hårkur. Søsteren min hadde disse for mange år siden og jeg kan fremdeles huske den ene gangen jeg lånte shampoo og balsam av henne. Håret mitt har aldri føltes så mykt og luktet så godt // 2. Grått Acne skjerf. Har ønsket meg det så lenge nå, og har ikke kjøpt det selv enda. Så da får jeg prøve å ønske meg det til jul // 3. Nike Air Max 90 Ultra Essential. Røde! Syns de er så fine, og hadde virkelig satt prikken over i-en på et basic antrekk // 4. Uggs Mittens Gloves. De må ikke nødvendigvis være fra Uggs, men et slikt bar med votter hadde vært himmelsk.5. Bare Minerals Original Foundation i fargen Golden Medium. Bare Minerals foundationen min synger på sine siste vers, og den er i tillegg ikke helt riktig farge. Så denne må jeg nok gå til innkjøp av i romjulen om den ikke gjemmer seg i en pakke under juletreet i år // 6. Victor & Rolf Flowerbomb. Jeg har allerede hatt tre eksemplarer av den, men det siste året har jeg prøvd litt nye parfymer uten hell. Tror jeg må tilbake til min gamle gode Victor & Rolf // 7. Mac lipstick. Jeg vet ikke hvilken farge nøyaktig. Mac har så mange fine leppestifter. Jeg klarer aldri å bestemme meg for hvilken jeg vil ha når jeg er i butikken deres, men en mørk plummefarge hadde ikke vært feil! // 8. Ekstern cd-rom. Haha, en liten fornuftig julegave også da.

Serier fra barndommen

Noen venner og jeg forvillet oss inn i en del av youtube hinn dagen, hvor alle de gamle, gode seriene og filmene befant seg. Og der ble vi sittende leeenge å kose oss. Det er liksom mange man på en måte har glemt, men med èn gang man hører melodien til introen, flommer alle minnene tilbake og man kan synge med uten problem. Jeg elsker å få en slik nostalgisk følelse, men samtidig får det man til å innse hvor fort tiden går, og hvor gamle vi har blitt! Dette er tv-serier jeg har koblet forskjellige minner med for rundt 10 år siden! Jeg husker det som om det var i går at bestemor alltid tok på Bonanza på lørdagsmorgener når jeg hadde sovet hos henne <3

Jeg fikk Disney Channel på tv-en et par år etter alle andre, så jeg vokste på en måte opp med Cartoon Network. Jeg hadde selfølgelig Disney-filmene på kasett og så dem tusen ganger på rad, men det er disse seriene vist under hverdagen min bestod av som liten. Så vi på noe av det samme?

3 x 13

· 3 ting jeg liker ·
Dokumentarer
Gammel musikk
En god samtale


· 3 ting jeg ikke liker ·
Regn
Når noen er stygg med de jeg er glad i
Matindustrien

· 3 fakta om meg ·
Jeg kvepper så lett i trafikken. Hvis en bil fløyter i det den kjører forbi, kan jeg skrike og nesten være på gråten mens de andre bare ler.
Jeg er elendig med teknologi. Jeg aner ikke hvordan jeg slår på tv-ene i huset mitt. Jeg trengte hjelp da jeg skulle bruke en vannkoker for første gang i mitt liv forrige uke. Ellers failer jeg med alt annet av teknologi, og kan ikke fordra classywalks eller sånne nye teknologiske duppeditter. It's too much.
Mitt største ønske har alltid vært å bli astronaut, men jeg har klaustrofobi.


· 3 ønsker ·
Å ha teknologien og pengene til å besøke andre steder i universet
Å kunne reise tilbake i tid
En fredlig, harmonisk verden uten korrupsjon og krig hvor alle stormaktenes førsteprioritet var lykke istedenfor penger.

· 3 ting jeg burde ·
Lære meg en markedsføring og ledelse-presentasjon utenat istedenfor å skrive dette innlegget.
Trene
Begynne å lese en bok

· 3 ting jeg kan ·
Ta ting som det kommer istedenfor å stresse
Holde rommet mitt ryddig til en hver tid
Knuse deg i quiz, biljard, fire på rad og alias.


· 3 ting jeg ikke kan ·
Løpe langt
Danse
Lage mat


· 3 ting jeg ofte snakker om ·
Korrupsjon
Flyktningskrisen i Syria
Mat

· 3 ting jeg ønsker meg ·
Fint hår
Et Spotify og Netflix abbonement slik at jeg slipper å bruke andres.
En svart veske fra Tiger of Sweeden

· 3 ting jeg blir rolig av ·
Å nettop ha trent
Å være med dyr
Etter å ha spist et godt måltid


· 3 ting jeg blir stresset av ·
Har dere noen gang vært sulten, kald og måtte tisse samtidig? DET stresser meg.
Rot
Å ha uferdige lekser


· 3 ting jeg har gjort i helgen ·
Vært på slektstreff
Feiret bursdagen til farmor
Sett The Maze Runner: The Scorch Trials på kino med Birgitte


· 3 ting jeg gjorde forrige uke ·
Hatt utegym da en skikkelig regnbye plutselig bestemte seg for å drukne oss, så utegym ble avlyst og alle løp inn gjennomvåt.
Gått fjelltur med Caroline og en hund vi passet. 
Endelig fikset den knuste skjermen på iPhonen min

Bli kjent med meg! 20 funfacts

Hei, alle sammen! Jeg fant et slikt 20 funfacts-innlegg på bloggen til Marthe Borge, og da fikk jeg veldig lyst til å besvare det selv også. Jeg har sett en del bloggere gjøre det i det siste og jeg personlig elsker å lese slike innlegg, så da håper jeg dere også gjør det. La oss sette i gang!

På shopping er jeg... hun som MÅ prøve på klærne før hun kjøper dem selvom hun vet det er riktig størrelse. Må jo skjekke om jeg kler dem?

På byen er jeg... ikke velkommen enda. Et halvt år igjen, så skal jeg komme tilbake til deg.

På skolen er jeg... hun som blir oppslukt i det meste som undervises i og er relativt aktiv og tilstede. Men det hender at jeg enten blir veldig trøtt eller veldig rastløs og da kan jeg dette litt ut.

Hjemme alene er jeg... i minst mulig klær, omringet av mest mulig mat og har musikken mest mulig høyt.

På jobb er jeg... ikke å se enda dessverre. Forhåpentligvis snart!

I matbutikken er jeg... hun som leser bakpå alle pakker og bruker timesvis på å bestemme seg for hvilken frokostblanding eller youghurt som skal kjøpes, og syns det er dritgøy.

På facebook er jeg... bare for å gi bursdagshilsner, vise bilde av hvilken person det er snakk om i en samtale og av og til lese artikler.

På McDonalds er jeg... muligens to ganger i året. Og da bytter det mellom chicken salsa, fries med masse salt, verdens beste donuts eller en sundae.

På vorspiel er jeg... hun som elsker å prate og gjerne blir sittende å diskutere eksistensielle spørsmål med venner. Politikk, miljøproblemer, filosofi, fysikk og astronomi er også veldig akutelle temaer vi kan prestere å ta opp. Ellers bare elsker jeg å prate rundt med hyggelige folk og få nye venner.

På flyet er jeg... Det går i faser. Først er jeg supergiret på flyreisen. Etterhvert finner jeg med noe å lese. Så blir jeg ekstremt rastløs, stirrer rundt på folk og lurer på hvordan i alle dager de klarer å sovne sittende. Hvis noen er våken, må de underholde meg. Forrige gang jeg flydde tvingte jeg pappa til å lære meg poker av alle ting. Blir dritglad hvis det kommer turbolens, for det er gøy, men ikke for mye, for da blir jeg redd. Jeg har ikke flyskrekk, men mitt værste mareritt har alltid vært å dø i flykrasj, fysøren så jævlig.

I diskusjoner er jeg... full av liv og entusiasme og elsker å lytte på andres meninger, men hender også jeg blir frustrert hvis jeg ikke klarer å ordlegge meg.

På toget er jeg... nødt til å kjøpe en pakke med salte sild, ha på meg joggis, gi opp håpet på at gratis wifi skal funke og sove.

På Tinder er jeg... ikke eksisterende. Jeg har de fleste sosiale medier, men Tinder ogsånn har aldri vært helt min greie.

På biltur er jeg... glad i å prate.I telefonen er jeg... bare hvis du ringer meg først. Jeg hater ringe folk og gjør det bare hvis noen ber meg om det.

På melding er jeg... hun som skriver et par ord i hver melding, istedenfor å skrive en sammenhengende tekst.

På ferie er jeg... veldig lykkelig og takknemlig. Setter pris på stueforandring, fine omgivelser, det å prøve ny mat og å tilbringe tid med familie og venner.

Akkurat nå er jeg... bekymret for at jeg ikke kommer meg opp av sengen i morgentidlig. Jeg skriver dette innlegget fordi jeg ikke får sove, og i morgen skal jeg ta klassebilde, så det passet jo ikke så veldig bra akkurat.

På date er jeg... alltid meg selv, mest mulig avslappet og med et smil om munnen.

Så da håper jeg dere likte innlegget og ble litt bedre kjent med meg som person og hvordan jeg er i forskjellige situasjoner :) Ha en herlig mandagsettermiddag!

Mine 15 favorittfølelser

Å ha en samtale med noen om et tema jeg virkelig interesserer meg for og har mye forkunnskaper i. Da er det noe som gnistrer opp inni meg og jeg koser meg skikkelig.

Når jeg får annerkjennelse fra en person jeg ser opp til eller liker. Å få en fin kommentar direkte eller høre at de har sagt noe positivt om meg bak ryggen min - Det er selvtillitsboost det.

Å glede seg til noe! Enten det er ferie, en høytid, en event, å se noen igjen. Livet gir mer mening når jeg har noe å se frem til.

Når en hund blir glad for å se meg. Åherre, da smelter hjertet mitt. Hunder er verdens vakreste dyr.

Å kose! All form for kosing. Pusing i håret, på ryggen, i hånden, massasje, klemming og nærkontakt med en du er glad i. Visste dere at det også er bevist at det er bra for helsen og immunsystemet? Så det er bare å kose i vei, folkens.

Her kommer klassikeren. Å legge seg nydusjet, nyshavet, innsmurt i bodylotion og nytt, rent sengetøy. Sånne små luksuriøse hverdagsgleder du steller i stand for deg selv burde virkelig bli verdsatt.

Når familien er samlet. Jeg elsker familien min, og det beste er når onkler og tanter, fetre og kusiner og besteforeldre er samlet i et familiebesøk. Det er noe av det koseligste jeg vet.

Å være forelsket. Selvom det også kan være vondt, så er det under de rette omstendighetene, uten tvil en av de beste følelsene som fins.

Å innse at jeg har gjort noe feil, og si unskyld for det. Syns det er deilig å ha evnen til å innrømme at jeg har gjort eller sagt noe gale. Føles så mye mer befriende enn å komme med unskyldninger, og ikke minst mer modent. Å være litt selvreflektert er bare positivt og løser konflikter mye lettere syns jeg.

"Å ha en dag" som vennene mine og jeg liker å kalle det. Det vil si en dag hvor vi har utnyttet hver time til det maksimale, gjort masse forskjellig og skapt mange gode minner på under 24 timer. Det er noe av det herligste jeg vet.Når jeg åpner meg fullstendig for en person, og forteller private ting om meg selv på godt og vondt, og de responderer helt perfekt og jeg innser hvor takknemlig jeg er for å ha dem.

Når jeg holder på å tisse meg ut og endelig finner et toalett. Holy.

Å hjelpe noen. Enten jeg hjelper broren min med leksene, en venninne med problemer eller bærer en barnevogn opp trappen med en fremmed dame, så føles det bare så godt å være til nytte for andre.

Å starte dagen med en treningsøkt. Når jeg da kommer hjem, dusjer og steller meg for resten av dagen, føler jeg meg helt uovervinnelig. Endorfinene merkes i flere timer etter økten og jeg har god samvittighet for å ha gjort noe positivt mot meg selv og min egen helse.

Når jeg ser maten min kommer på restaurant. Er aldri mer sulten enn de minuttene før maten kommer, og jeg føler meg som et barn på julaften når servitøren endelig plasserer tallerkenet foran meg.

Listen kunne bare fortsatt og fortsatt. Det er så mange vakre ting i livet som gir meg en god følelse. Og det er jo det vi lever for, er det ikke? Å ha det bra? Det tror i hvertfall jeg. Fortell meg gjerne noen av deres favorittfølelser.

Et helt halvt år / KONKURANSE

Hei, dere! I dag skal jeg ha en bokanmeldelse (uten spoilers) av Et Helt Halvt År - en bok som jeg ser mange leser i det siste. Jeg kjøpte den rett før jeg dro på ferie, slik at jeg hadde noe å lese i på mens jeg solte meg, men også for å skjekke ut hva hysteriet rundt boken dreide seg om. Og på slutten av innlegget har jeg en konkuranse hvor du kan vinne et eksemplar av boken, så hold øynene åpne for det!

Boken handler om en 26-år gammel jente, Lou som bor med familien sin i en engelsk by, har kjæreste og lever et ganske stabilt og kjedelig liv. I begynnelsen av boken mister hun jobben sin på en café hun har jobbet på lenge. Hun prøver en stund å finne ny jobb, og ender opp med en ganske uvanlig en. Hun skal nemlig jobbe hos en mann, Will, som er lam fra nakken og ned, og dermed sitter i rullestol. Utover boken klarer disse to å helt forandre måten de ser verden på, og spesielt hovedpersonen får virkelig åpnet øynene for en helt ny måte å leve på, og det inspirerte meg som leser.

Det jeg syns er mest imponerende med boken er hvor nøye forhåndsarbeid forfatteren, Jojo Moyes har gjort. Hun får virkelig med detaljer fra livet til en funksjonshemmet og det virker som hun vet om alle utfordringene de møter på i hverdagen og hvor begrenset livet deres blir, men også hvilke muligheter de har - ting som i hvertfall jeg aldri har tenkt over. Også likte jeg at hun av og til hadde kapitler der man fikk lese fra en av de andre karakterenes synspunkt. Det var virkelig øyeåpnende. Karakterer som jeg fikk dårlig inntrykk av, forstod jeg plutselig helt. Og det beviser på en måte det faktum at man ikke skal dømme noen før man har vært i deres sko, og der tror jeg mange har noe å lære.

Stemningen i boken var både morsom, koselig og emosjonell. Men jeg må likevel si at jeg kjedet meg litt i i hvertfall første del av boken, fordi jeg syns den var litt rolig. Det var lite som skjedde, og få uforutsette vendepunkt. Men jeg likte boken bedre og bedre for hvert kapittel. Det er ikke en sånn bok jeg vanligvis pleier å lese, og ikke helt min stil, men jeg kan jo se at det er en gjennomtenkt, bra skrevet bok med en syk historie.

Hvis dere er nyskjerrig på boken og vurderer å lese den, vil jeg absolutt si det er verdt det. Jeg fant faktisk nettop ut at det kommer en oppfølger til boken til høsten og den må nok leses!

KONKURANSE! Jeg prøver å hjelpe en venn til å få 1000 likes på DENNE facebook-siden og trenger deres hjelp! Facebooksiden er egentlig en svær dugnadsside der dere kan få dugnader til f.eks russebuss, van, skoleturer osv, pluss at man kan vinne mange gøye premier. Så hvis dere 1. Liker den siden, 2. Inviterer minst tre venner til å like siden og 3. Gir beskjed om at det er gjort i kommentarfeltet, så skal jeg plukke ut en av dere til å få tilsendt et eksemplar av Et Helt Halvt År. Dere har altså ingenting å tape på å være med i konkuransen, og det hadde gjort meg utrolig glad om vi hadde klart å komme til 1000 likes! :) Så da håper jeg mange deltar. Tusen takk på forhånd og lykke til!

Her kan dere finne meg!

I dette innlegget har jeg samlet sammen alle stedene dere kan finne meg på sosiale medier, så nå kan dere følge meg over alt.

VSCO
En av mine favoritt apps er VSCOcam. Det er både en bilderedigeringsapp og et sosialt medie hvor du kan legge ut bilder i griden din og følge andre. Føler folk er mye mer aktiv der enn på instagram. Jeg er i hvertfall det selv. Bildene trenger ikke å være super fine, og man er ikke like nøye med hva jeg legger ut der som på instagram, men det er derfor jeg liker det! Blir litt mer personlig. Jeg heter LeandraValencia på mobilappen, men dere kan se griden min på leandravalencia.vsco.co/

Facebook
Dere kan like facebooksiden til bloggen min her. Da får dere med dere hver gang jeg poster et nytt innlegg på bloggen, eller kommer med andre nyheter.

Tumblr
Tumblr har jeg også blitt veldig glad i i det siste, og der heter jeg leavalencia. Nettadressen er leavalencia.tumblr.comInstagram
På instagram heter jeg leavalencia og legger ut de fineste bildene jeg tar med iPhonen.

Weheartit
Jeg er virkelig rutinert på weheartit. Har flere kolleksjoner med bilder i forskjellig tema, og oppdater ganske ofte. Så dere må gjerne følge meg eller noen av kolleksjonene mine.


 Hvis dere vil ta kontakt, kan dere sende mail til Lea-valencia@hotmail.com.

14 ting du kanskje ikke visste om meg

Av og til liker jeg å ha slike "fakta om meg-innlegg." Jeg har hatt det et par ganger før, men ettehvert oppdager man jo nye ting om seg selv, eller kanskje noen andre kommenterer noe. Så her har dere altså en liten liste med noen tilfeldige fakta om meg!

 

- Jeg skriver ned drømmene mine nesten hver natt


- Jeg opererte nesen 13. august 2014


- Lykketallet mitt er 86, og det har det vært i mange år


- Jeg ELSKER quiz og er aldri mer tilstede og engasjert enn når jeg deltar i en quiz


- Jeg er 1/4 colombiansk

 

- Jeg sover med et kaninkosedyr som heter Pernille hver natt, og det har jeg gjort siden jeg var baby. Elsker hun over alt i verden

 

- Jeg elsker astronomi, og kan så og si alt de forteller i dokumentarer om universet fra før


- Jeg har aldri vært i Oslo eller Sverige


- Jeg gikk på friidrett i 7 år


- Jeg hater håret mitt over alt i verden, og har en god hårdag max 2 ganger i året. Har enda ikke hatt det i 2015


- Jeg er med i AUF


- Brownies og oreokake er det beste som fins i hele verden


- Jeg blir ekstremt værsyk, og humøret mitt avhenger 95% av været. Er det sol, er jeg glad. Er det regn, blir jeg tung og sliten i kroppen og skikkelig dårlig humør. ALT blir så  mye bedre med sol og varme. 
 

- Jeg er forelsket i California og syns alt med det er perfekt. Klimaet, naturen, folkene, stemningen, alt du kan gjøre der. En dag skal jeg tilbake, og bli der for alltid.


 

Kan dere forresten gjøre meg en tjeneste å se denne (James Bond - Casino Royal Parody) videoen på youtube? <3 Det er en veninne av meg som går media, og har konkuranse på skolen - om å gjøre å få videoen sin sett flest ganger, så det hadde virkelig hjulpet om dere hadde sett den!

Skriv ned drømmene dine

I en ganske lang stund nå har jeg skrevet ned drømmene mine. Fikk tipset av en kompis, og det er faktisk veldig morsomt. Man drømmer jo så utrolig mye rart. Masse som har sammenheng med virkeligheten men som alikavel er vridd om til helt rare situasjoner. Drømmer har jeg alltid syns er veldig interessant og elsker å høre andres drømmer. Man drømmer jo hver natt, men glemmer jo opptil 90% av dem. Man husker mest rett etter man har våknet etter en drøm, og det er da jeg famler frem mobilen, skriver ned stikkord av det jeg husker, og sover videre. Om morgenen er det utrolig gøy å lese gjennom dem.

Jeg tenkte å dele noen av drømmene mine med dere i dette innlegget, selvom det føles ganske rart og privat, men jeg håper det inspirerer noen andre til å begynne å skrive ned drømmene sine. Dette blir en veldig kort oppsummering av noen få.

Jeg levde med noen venner i en verden under bakken. Det var store snegler utenfor metallveggene som var farlige. De klarte å få seg inn gjennom veggene, så jeg måtte hoppe gjennom et hull i en stor globus som var verdens midtpunkt for å falle ned til mange etasjer under bakken. Det var snegler utenfor der også.

Det var påskeaften og jeg spiste middag hos en annen familie. De stengte alle dørene til stuen og tvang meg til å synge påskesanger i flere timer (finnes det påskesanger??? Hahaha) Jeg klarte til slutt å komme meg ut av stuen og inn i en annen stor stue med vinduer som vegger. Opp av en søppelkasse midt i stuen kom det flere venner av meg, og vi ringte brannmenn som fikk oss ut av bygningen, og jeg møtte flere kjente på vei ut av huset. Utenfor huset satt flere av vennene mine i fjellsiden og de hadde på seg klærne mine.

Jeg var tvunget til å gå på en skole med 90-talls pc-er hvor oppdraget til skolen var å få elevene til å puste inn i store maskiner fordi de trodde at verden trengte mer oksygen. Men jeg visste at man pustet ut karbondioksid så det ville ikke funke. Derfor prøvde jeg å rømme ut av skolebygget, men det var vanskelig fordi jeg måtte hente noe på et rom som eksploderte hvis jeg gikk inn. Plutselig visste jeg at jeg drømte og bestemte meg for å våkne. Jeg våknet sammen med kjæresten i det huset jeg bodde i før og ble følgt ut av Kristin fra Paradise for noen sesonger siden. Så ga hun oss skjerfene til søsteren min og sendte oss hjem i mørket. 


Jeg var en av Kardashian søstrene også skulle vi ha photoshoot. Men lyset ble dårlig før vi rakk det :(

Verden holdt på å gå tom før mat og alle var mye tynnere enn vanlig. Ingen hadde hus og det var om å gjøre å få sengeplass på IKEA som hadde blitt til ett stort rom med bare etasjesenger på mange etasjer. Flere voksne ble syke. Pappa kjørte ut på Askøy med broren min og meg. Da vi skulle fylle bensin, kom ikke pappa inn igjen i bilen. Da jeg gikk ut for å skjekke hvorfor, var han også blitt syk og stod slapt med hodet inntil bilen og nevnte navnet på et sykehus jeg måtte kjøre han til. Men jeg hadde ikke lappen og visste ikke hvor sykehuset lå og det gjorde ikke han heller.

Jeg bodde i en by hvor en gigantisk flodbølge av søppel kom rennende inn over byen og alle døde.

Kjæresten min var utro med en jente i en varebil. Jeg var hun jenten samtidig som jeg var meg selv, og ble sykt såret over hvor lett det var å forføre han. Da jeg var meg selv igjen slo jeg opp med han og han brydde seg ikke (Hahaha, sånne drømmer er verst. Blir jo helt hjerteknust når jeg våkner!)

Shortsen er fra junkyard, og den er jo helt nydelig. Føles som en drøm og ser ut som en! Kan kjøpes her / sponset

Så dette var litt av noen få drømmer jeg har hatt i det siste. Skriv gjerne noen drømmer du husker i kommentarfeltet slik at jeg kan lese! 

Klar for sommeren med reiseradio

Jeg er fortsatt optimistisk på at sommeren er rett rundt hjørnet og at været snart snur til det bedre. En og annen gang i vår har det dukket opp dager med fint vær, og da spretter jeg opp av sofaen slik som resten av Bergen. Da blir det alltid grilling, byn, parken eller stranden. Og det blir nesten alltid styr når noen må ta ansvaret for å ta med musikk. Neste gang melder jeg meg frivillig, for nå har jeg fått meg en ny, fin reiseradio som heter Tiny Audio Polka. Den har et praktisk håndtak, er bra i størrelsen og har god lydkvalitet. Rett og slett perfekt å dra med seg hvor som helst. Den tar seg også bra ut på soverommet eller baderomshyllen. Jeg bestilte min i hvit/grå men den finnes også blå/lyseblå og rosa/lilla pastellfarger. 

Radioen har oppladbart batteri og FM/DAB + vekkerklokke med alarm og slumrefunksjon.

Polka kan blandt annet kjøpes hos Euronics nettbutikk. Link her.

Har dere musikkannlegget klart for sommeren? :)

Posters fra Desenio

// Innlegg i samarbeid med Desenio.se

Jeg elsker interiør og alt som kan få rommet mitt til å se finere ut. Så jeg er utrolig glad jeg fant denne siden som heter Desenio.se. De har et utrolig bredt og fint utvalgt av posters til overaskende lavere priser. De har alle salgs mulige motiver. Fashion, sitater, dyr, kunst, insekter og portretter. Har veldig lyst til å fylle opp veggene og hyllene mine med disse bildene. Har funnet sååå mange som hadde passet helt perfekt på rommet mitt, så det vil nok bli klikket en del hjem til meg snart. Eneste problemet er å velge ut de jeg liker best. Alle er jo så unike og fine. Gleder meg masse til å dekorere med dem i hvertfall!
Desenio åpner snart for Norge og hvis dere registrerer dere her, vil dere få mail når de selger til Norge. Dere blir også automatisk med i trekningen om et gavekort på 500kr.

Fine, ikke sant? Kan garantere dere at dere vil finne noe som faller i smak om dere tar en titt innom siden deres!

Summer hurry upSene, lyse kvelder, lukten av grill, utlandet, brunfarge, sommerklær, perfekt temperatur, venner, bikini, frukt, telt, nattbading, barbeint på stranden, lukten av solkrem. Ååå, alt blir bedre om sommeren! Jeg er en skikkelig sommerperson og gleder meg gaaal til ordentlig vår og sommer nå ♥ Noen fler som føler det samme? Har dere lagt noen planer for sommeren allerede nå? Tell me.

Verdens fineste radio / Juice Mini

Helt siden jeg fikk en radio til bursdagen av foreldrene til kjæresten, har jeg blitt helt avhengi! Så i dag vil jeg tipse dere om en radio dere kan kjøpe hos Elkjøp som jeg fikk tilsendt for noen dager siden. Det er deres Juice Mini. Den har et utrolig fint, bærbart design, slik at du kan ha den med deg på stranden, besøk eller hvor enn du måtte ønske. Den har 20 radiostasjoner og AUX-inngang slik at du kan koble den til mobilen din og høre på musikk fra Spotify eller egne musikkbibliotek. Du kan også ta i hodetelefoner om du vil koble ut alene med musikken din. Jeg er i hvertfall helt hektet på radioen min og har den med meg over alt. Kjøkkenet, soverommet, badet. Love it so much. Det er også en veldig fin gave å gi til noen, om du er på leting er noe til en venn, far eller andre du er glad i. 

Nettbutikken til Elkjøp besøker dere HER og direktelink til produktet finner dere HER.

/ sponset

Junkyard giveaway (avsluttet)

Hei, alle sammen ♥ ♥ I dag har jeg en veldig gøy ting å meddele. Jeg skal i samarbeid med junkyard.no holde en giveaway! Premien er et gavekort på hele 1500kr du kan bruke på hele nettbutikken. Junkyard er i hvertfall favorittsiden min å shoppe på, og kan tenke meg den er det for mange av dere også. Både for gutter og jenter, så her er er det dere må gjøre for å være med i trekningen:

1. Lik fanpagen til junkyard på facebook HER.
2. Skrive i kommentarfeltet at du er med + mailadressen din slik at jeg kan kontakte deg.
3. Dele dette innlegget videre på facebook.

Konkuransen avsluttes om en uke fra nå (onsdag 04.02.15) Lykke til!

Ting som gjør meg glad

kaffe
komplimenter på personligheten
smågodt
kjæresten min
overaskelser gode lukter
når rommet er ryddig
morgenkåpen min
sommer 
17. maikattunger
California
nye klær 
nye venner
bursdager 

trening
å bli invitert til ting
victoria's secret
kallenavn
kjoler
å blogge 

å reise
helg
familie
Netflix
spansk 

Hva gjør deg glad?

10 fakta om meg (skrevet av Tobias)

Heihei, dere! I dag tenkte jeg å gjøre noe litt funny. Kjæresten min har skrevet et eget blogginnlegg med 10 fakta om meg! Det blir litt annerledes enn hvis jeg skulle skrevet det selv, pga det er jo mye jeg ikke tenker over som andre gjerne legger merke til. Håper dere liker innlegget! Jeg måtte i hvertfall le godt da jeg leste igjennom det.

1.Lea elsker over alt i verden å rydde (!) klær og rot på rommet sitt, men når jeg en gang i blant prøver å være en trivelig kjæreste og slenger fra meg en liten genser eller to på gulvet, så blir hun forbanna fordi hun må rydde opp etter meg. For hun liker nemlig bare å rydde etter seg selv. 

2. Det virker kanskje som om Leandra ikke bryr seg veldig om fotball, men sannheten er at hun lever og ånder for Liverpool. Når de vinner er hun i ekstase og det er det eneste hun prater om resten av uken. Vet ikke hvordan hun er når de taper for det har aldri skjedd.

3. Leandra liker veldig godt å tro at hun er colombiansk, og går rundt og furter for alt vi har i Norge som regn, snø osv. For der hun kommer fra er det nemlig sol og varmt hele året, folk snakker spansk og alt er skamdigg. Men egentlig er den eneste forbindelsen hun har med Colombia at moren hennes sin kusine sin nevø sin mor sin mor sin onkel ble født i Colombia.

4. Hun synes det er veldig vittig å bruke ord og uttrykk som gamle mennesker og foreldrene våre bruker. Noen av favorittene hennes er omforladels, potemani, bevare meg vel og òkei. Dette syns hun er skamgøy og ler høyt av seg selv når hun gjør det.

5. I en alder av seksten og et halvt og faktisk enda litt mer har Lea enda ikke klart å lære seg klokken! Hun tar ofte feil når hun skal fortelle meg hva klokken er. Noen ganger er det lette feil, som å tenke at klokken er 6 når den er 16.00, men ofte er det helt uforståelige feil, som å tro at den er 2 når den er 19.47!

6. Hun er VELDIG opptatt av å spise sunt, trene og ta vare på seg selv. Hun påstår at en skive med avokado og reker er bedre enn nugatti og sier at nugatti er det kjedeligste man kan ha på skiven! Men alle med litt vett i hodet vet at nugg gir livet mening.

7. Lea blogger, tweeter, facer, instaerer, flickrerer og weheartiter veldig mye og dette har etterhvert gitt henne ultra mega skamsykt ferrari ninja lysets hastighet speed skriveskills i fingrene. Og i tillegg trykker hun så hardt på tastaturet at når jeg sitter og spiser i stuen kan jeg høre at hun blogger inne fra soverommet.

8. Pernille er en kosekanin hun har hatt fra hun var 2 mnd gammel som ser ut som den har vært gjennom en tornado uten sidestykke. Den har blitt operert og omsydd opp til flere ganger, men er fortsatt stygg. Likevel er hun veldig glad i Pernille, som kommer over alt i verden. Hun er faktisk så viktig at når jeg skal legge hun fra meg må jeg brette inn halen, svøpe hun i akasie honning og legge venstre øre mot Mekka, hvis ikke blir Lea forbanna.

9. Leandra er superglad i dyr og ønsker seg veldig en katt. For ikke så lenge siden fikk hun passe en katt som het Kleo. Hun passet den bare i en helg, men det var mer enn nok tid til å forelske seg i den. Hun snakket om Kleo i flere uker etter etterpå og katten tronet til og med plassen på bakgrunnsbildet hennes i lang tid.

10. Til slutt er Leandra den nydeligste jenten i verden og har den beste utstrållingen. Derfor får jeg ofte mange blikk og kommentarer fra folk vi passerer på gaten om hvor heldig jeg er som har hun. Hahah det er veldig vittig, og jeg er jo helt enig med dem for hun er jo verdens beste jente <3Hahaha, nå er det Leandra som skriver her og jeg må jo få lov til å komme med noen kommentarer. For det første så er faktisk moren min halvt colombiansk, så genene mine er mer tilpasset en annen værtype :))) Og ja, jeg blir glad når Liverpool vinner, men den beskrivelsen over høres mer ut som Tobias, ikke meg. Jeg er bare glad både far og kjæreste slipper å falle i dyp deprisjon etter Liverpool-tap. Og den siste - hahah, han påstår han får mange blunk og blikk jeg ikke legger merke til, men de gangene de i tillegg kommer med kommentarer, er det jo veldig morsomt for meg.

Hva syns dere om innlegget?

Dream of summer

Nå er det så forferdelig vær i Bergen, dere. Jeg gikk til skolen i dag og plutselig kom det et vindkast fra høyre så sterkt at det gjorde meg gjennomvåt fra klærne og inn til sjelen. Paraply er ubrukelig. Jeg kan ikke fatte hvordan noen mennesker kan ha høst eller vinter som favorittårstid. Livet mitt består av sommer, og venting på sommer, haha, så mens jeg venter, kan jeg drømme meg vekk i disse bildene... 


Noen flere som gleder seg til vår og sommer nå?

Instagram lately


@Leavalencia

Nyttårsfortsett 2015

♥ Få bedre kondis
♥ Ta flere bilder med speilrefleksen
♥ Flere outfits på bloggen

♥ Være mer imøtekommende og åpen for nye venner 
♥ Komme ned i spagat
♥ Få en katt
♥ Være en god kjæreste

♥ Være mindre på mobilen
♥ Få 6 i naturfag
♥ Bli flinkere til å lage mat♥ Spare penger
♥ Lage flere videoer
♥ Trene annenhver dag Hva er dine nyttårsfortsett?

Tb til sommer

Sommeren 2014 for meg var helt feilfri ♥ Hadde en nydelig og trist sommeravslutning med ungdomsskolen etterfulgt av den første dagen i ferien som virkelig var en pangstart på sommeren. Mange venner og jeg samlet oss på en strand og bare koste oss hele dagen og kvelden. Resten av ferien bestod av bading, nye venner, fullstendig uventede eventyr, Gran Canaria med venner og familie, masse trening, henge med venner hver dag, vannski, sommerflørt som utviklet seg til kjæreste, hytteturer, byturer, strandturer, bursdager. Og på toppen av det hele, en langstreik med helt fantastisk vær! Ååh, som jeg savner det. Det skal virkelig mye til for å slå sommeren 2014 altså.

Kakaokos

I månedene som kommer må man gjøre det beste ut av kalde dager med vind og rein som blåser deg sidelengs inn i ansiktet. Huff, kjenner jeg vemmes bare av å tenke på det. Varm sjokolade er noe jeg elsker å drikke på denne tiden av året. Mamma lagde det stadig vekk rundt juletider i fjor, og vi ble aldri lei. Det ser jo så koselig ut når vi øser kakaoen fra gryten til koppen, åe elsker det. Kjæresten og jeg lagde i hvertfall min første kopp med varm sjokolade på lørdag, og det blir nok bare en av mange fremover. 

Det er flere fremgangsmåter, men jeg fant en på nettet til dere som virker sykt digg som jeg vil prøve neste gang.

♥ Del 150g mørk kokesjokolade i biter og ha i en gryte
♥ Hell gradvis over 1l melk og varm dette sakte opp til kokepunktet, mens du hele tiden rører
♥ Tilsett 4ts sukker og 1/2 teskje vaniljesukker i kremfløten og visp denne til en halvfast masse
♥ Rør inn kremfløten i gryten like før kokepunktet 

Til slutt tok vi på krem og pyntet til med kanel og litt sjokoladestrøssel og voilà!

Pleier dere å lage varm sjokolade om høsten/vinteren?

Mine topp 5 serier på Netflix

1. Gossip Girl handler om en vennegjeng som lever ekstremt luksuriøse liv i New York. Jeg har vært blodfan av denne serien i hele seks år nå! Da jeg så at Gossip Girl var kom ut på Netflix, så jeg selvfølgelig alle sesongene. Det bringte tilbake så mange minner fra den tiden på barneskolen jeg var helt obsessed med Gossip Girl. Anbefaler virkelig denne serien til dere som liker drama, dyre merkeklær og kjærlighet. Dønn helt perfekt serie. Dette vil være min all-time favorite.

2. Prison Break handler først og fremst om Micheal Scofield som skal bryte broren sin, som sitter på dødscelle, ut av fengsel. Det er en intens og ikke minst utrolig spennende serie! Det skjer noe sykt og uventet i hver episode. Dere skulle hørt hvor engasjert jeg er når jeg snakker om Prison Break med venner. Rett og slett en utrolig genial og gjennomtenkt serie. Med temaer som kjærlighet og konspirasjon, er Prison Break høyt oppe på listen altså.

3. Blue Mountain State handler om Alex Moran som går på collage, spiller amerkansk fotball, fester og rett og slett lever det perfekte liv. Får så lyst å gå på college i USA når jeg ser på dette. Humoren i BMS treffer meg rett i sjelen <33 Jeg kunne seriøst giftet meg med sånn cirka alle i denne serien, både gutter og jenter. Dere skjønner hva jeg mener når dere ser noen episoder. Ble ferdig med BMS for en stund siden men er ganske sikker på at jeg kommer til å se den igjen snart. Savner det!

4. The Walking Dead handler om at mesteparten av i hvertfall USAs befolking har blitt smittet av et zombievirus. Serien omhandler Rick Grimes og hvordan han må beskytte familien sin + venner de møter på veien. På mange tidspunkt virker alt helt håpløst og jeg lurer på om det virkelig hadde vært verdt å kjempe for å overleve i en slik verden. Men så skjer det både oppturer og nedturer, og samholdet og måten de hjelper hverandre på er faktisk inspirerende til det virkelige liv. Veldig spennende serie, spesielt hvis du er interesert i postapokalyptiske verdener.

5. Modern Family handler om en familie som er bosatt i Los Angeles og serien følger egentlig bare dagliglivet deres, men humoren er så unik og genial, dere. I tillegg blir man så glad i karakterene at man kan sitte å se episode etter episode. Utrolig tidig serie, elsker å se denne med venner. Blir alltid god stemning.


Følger dere med på noen av disse seriene? Har dere en bra serie å anbefale til meg?

My wish list

♥  Sminkeveske fra Lulu's! Jeg trenger en stor, fin sminkeveske jeg kan putte sminke og toelettsaker i når jeg er på overnatting. De virker bare utrolig praktisk for reising også er de jo så søte.

♥ Treningstøy. Har så lyst på nytt, fresht treningstøy som kan motivere meg enda mer til å gå på trening. Elsker fargerikt treningstøy! Får aldri nok av det.

♥ Victoria's Secret Body Mist. Åå disse lukter så friskt og herlig! Ønsker meg aller mest Mango Temptation men kunne gjerne hatt flere utstilt på rommet.

♥ Micheal Kors lommebok. Jeg er så desperat etter en ny lommebok ettersom min ble ødelagt. Nå bruker jeg en gammel, så en ny Micheal Kors lommebok i en av disse fargene hadde absolutt ikke skadet. Marc Jacobssine lommeboker er også utrolig fine!

♥ En kattunge! Har så uendelig lyst på en liten pusekatt å komme hjem til hver dag. Da er man liksom aldri alene og har alltid noen å kose med, tenk så koselig da!

♥ Acne skjerf. Ønsker meg et i enten sandbrun, burgunder eller mørkelilla. De er definitivt de fineste skjerfene jeg vet om. Store, gode, fine pluss super kvalitet har jeg hørt. 

♥ iPhonedeksel fra Victoria's Secret. Rett og slett nydelige. Trenger jeg å si mer?

♥ Marc Jacobs veske. Disse er så fine! Elsker spesielt denne typen som er så rund og løs i kantene, i forhold til noen andre som er mer firkantet og hard. Føler disse blir mer praktisk.

♥ Tatovering. Dette er en av mine største ønsker! Har lyst til å finne et perfekt motiv, og tatovere det et fint sted på kroppen. Elsker tatoveringer, uansett om de er betydningsfull eller ikke. Det er kunst, og jeg tror jeg hadde blitt veldig glad i tatoveringen min.

♥ Daniel Wellington klokke. Denne hadde tatt seg bra ut rundt håndleddet syns jeg. De er så stilren og vintage. Elsker disse klokkene. Syns svart og brun rem er finest.

♥ Hvite Converse. Jeg må være den eneste i Norge som ikke har eid et par med hvite, lave Converse. Har alltid kjøpt i andre farger, men de hvite er jo så klassisk og passer til alt, så tenker det hadde vært på tide med et par snart.

Er det noe av dette du kunne tenkt deg?

Salgsblogg - jeg selger klærne mine

Heihei. Jeg ryddet gjennom skapet mitt i dag og fant ut av at jeg har altfor mye klær. Da gjorde jeg et fornuftig valg og bestemte meg for å selge de plaggene jeg brukte minst. Så da har jeg opprettet en salgsblogg HER, hvor dere kan kjøpe klærne mine! Håper mange går innom og kjøper et par plagg. Da hadde jeg blitt veldig glad! Det kommer flere innlegg med klær, men det første er postet og dere kan begynne å shoppe allerede nå! 

Jakken på bildet over finner dere øverst i innlegget på Leaduvetsalg.blogg.no :)

10 morsomme fakta om meg

♥ Jeg ble oppkalt etter min colombianske oldemor. Leandra er et veldig gammelt latinamerikansk navn.

♥ Jeg gikk på friidrett i 6-7 år og hadde stort talent i det. Ble dessverre lei til slutt, og vet jeg kommer til å angre masse på det i fremtiden ettersom jeg kunne laget en karriere ut av det.

♥ Lykketallet mitt er 86 og det har det vært i mange, mange år.

♥ Jeg er fullstendig avhengi av iPhonen min. Kan ikke engang gå ut av rommet for å hente ett noe uten å ha den i hånden eller lommen. Skjekker konstant om jeg har fått varsler osv. Det er gale.

♥ Favorittfargen min er blå.

♥ Jeg har blogget i fire og et halvt år, og jeg er ikke lei i det hele tatt. Elsker både å blogge og lese andre blogger

♥ Jeg ønsker meg en katt.

♥ Bestevennen min har jeg kjent like lenge som foreldrene mine. Hun heter Solfrid og er vb. 

♥ Jeg elsker avokado. Avokado i salat, på knekkebrød, med reker, på skiver, guacamole, you name it.

♥ Favorittfagene mine er naturfag og engelsk.

 

Fortell meg gjerne en eller flere funfacts om deg! Kan bli gøy å lese :)

Min popcornmaskin

For et par dager siden mottok jeg denne popcornmaskinen fra Alphageek.no. Jeg er kjempe glad for at de kontaktet meg! Ikke bare fordi de var snille nok til å sende meg denne gratis, men for at jeg oppdaget siden i det hele tatt. De har utrolig mange fine julegaver. Spesielt til gutter, som kan være vanskelig å finne til syns jeg.

I går testet jeg ut popcornmaskinen. Jeg bare klippet opp en pose med mikropopcorn og tømte dem oppi, deretter slo jeg maskinen på. Etterhvert begynner de å poppe, og da er det bare å sette en skål under før de begynner å hoppe ut. Den funker perfekt, og i tillegg tar den seg veldig bra ut på kjøkkenbenken. Absolutt å anbefale!
Link HER

// Sponset

Starbucks ice coffee

Endelig fredag, dere! Tenkte å komme med et lite tips eller en anbefaling til dere nå og det er Starbucks sine iskaffer. Syns faktisk de er bedre enn brus og det meste annet som kan drikkes. Sykt synd at de er så små, for jeg drikker dem jo opp så fort. Merker det litt på energinivået også. En gang drakk jeg to på en dag og da satt jeg og trippet med føttene og fikk ikke sove om kvelden. Da spiste jeg i tillegg noen energisjokolader da, for jeg trodde var vanlig sjokolade, hahah ops. Uansett, har dere smakt dem? Hvilken liker dere best?

Junkyard konkuranse

Heihei! I dag tenkte jeg å glede dere med en gøy konkuranse her på bloggen. Den er i samarbeid med Junkyard.no og dere kan altså vinne et gavekort 1500kr å shoppe for på siden! Det er super lett å delta. Bare to punkt dere må gjøre for å være med:

♥ Lik facebooksiden til Junkyard HER.

♥ Link opp ditt favorittplagg fra Junkyard i kommentarfeltet. 


Konkuransen står åpen en uke, så neste tirsdag kåres vinneren. Masse lykke til alle sammen!

Step by step: sunt og godt mellommåltid

Heihei! I dag tenkte jeg å lage et aldri så lite matinnlegg her på bloggen. Jeg eksprimenterer ofte med små mellommåltider som er både sunne og gode. Denne blandingen prøvde jeg for noen dager siden, og ble så fornøyd at jeg bare måtte dele den med dere. Kombinasjonen av ingridiensene smaker helt herlig og siden det i tillegg er sunt, kan man jo spise mye med god samvittighet. Fikk litt mestringsfølelse da jeg tok min første skjei, haha, jeg som er så dårlig på kjøkkenet ble både stolt og overasket når det smakte så godt som det gjorde. Blir nok spist mye som snop fremover dette her.


Jeg begynner med å ta Tine sin vaniljeyoughurt oppi en skål.


Så strør jeg over et godt lag med lettkokt havregryn. Da får jeg i meg fiber og det holder meg også mett en god stund.


Deretter kutter jeg opp små bananskiver og dette gir en deilig, søt smak. Bananer er virkelig noe av det sunneste man kan spise ettersom det inneholder det meste kroppen trenger.


Til slutt legger jeg over blåbær. Dette frisker opp måltidet og i tillegg får jeg i meg antioksidanter som bare det.

Funker bra som frokost, kvelds eller mellommåltid. Håper dere vil prøve det ut og liker det like godt som jeg gjør! ♥

10 funfacts om meg

♥ Leaduvet har nesten blitt mitt andre navn, haha. Jeg blir jo selvfølgelig kalt det sånn halvveis på tull eller hvis noen vil erte meg litt, men det er litt tidig at et dumt bloggnavn jeg lagde i 6. klasse skulle bli så mye brukt så mange år senere.

♥ Jeg har så og si aldri mensensmerter eller humørsvingninger. Og ja, jeg vet jeg er utrolig heldig pga dette. Jeg er stortsett alltid i godt humør rundt andre. Mine nærmeste merker i hvertfall fort hvis det er noe som plager meg.

♥ Jeg har møtt Audun fra Paradise. Pappa samarbeidet med han gjennom jobben så arrangerte han et møte til oss. Tok med meg Victoria, Caroline og Camilla og det var sykt kleint og tidig, haha.

♥ Rommet mitt må være ryddig hele tiden. Takler ikke at noe er rotete og det er glemmesak at jeg legger meg hvis det ligger så mye som en sokk på gulvet.

♥ Jeg elsker å bli kysset i pannen. Det får meg til å føle meg satt pris på og det er jo så herlig. Suss på andre steder man vanligvis ikke tenker over som ryggen og hendene er også noe av det beste jeg vet.

♥ Aaron og jeg har et sykt bra søskenforhold. Jeg er veldig takknemlig for at min bror på 11 år og jeg dønn aldri krangler. Vi holder lett på hemmelighetene til hverandre og har det egentlig bare gøy sammen.

♥ Jeg er en person som ler mye. Av filmer, bilder, meg selv, andre... Det har jeg nok fra mamma for hun er enda værre enn meg. I dette øyeblikket sitter hun og og ler høyt av Two and a Half Men. Dere skulle dønn hørt henne, haha.

♥ Jeg er egentlig skambleik. Det er vanskelig å tro, men hvis du ser på bilder fra et par år siden er huden min så hvit at det ikke er morsomt en gang. Jeg er kanskje over gjennomsnittlig opptatt av brunfargen min og har brukt veldig mye (konfe)penger og tid på å bygge den opp.

♥ Jeg elsker å skrive. Jeg vet at jeg ikke er noen ekspert og jeg liker heller ikke å skrive langt, men jeg bruker alltid veldig lang tid på det jeg skriver. Tentamene mine var som oftest ikke lengre enn 2-3 sider, men det var ikke mer enn det som skulle til for å få toppkarakterer norsk og engelsk.

♥ Jeg er veldig klumsete. Dere aner ikke hvor lei mamma er av at jeg raser ned, ødelegger, knuser og mister alt jeg tar i.

Water Dancing høyttalere

I går gikk jeg i posten og hentet en pakke fra Posytron.no. Inni den var det to water dancing høyttalere, og herregud de er så fine! På innsiden av glasset er det fire vannsøyler som spruter opp i takt med musikken i fire forskjellige farger. Bra kvalitet og utrolig kult å se på. Syns dette er en fin gaveidè til en venn, spesielt gutter som kan være veldig vanskelig å finne gaver til. Kan leses mer om og kjøpes HER.Vinn kinobilletter til å se The Other Woman (AVSLUTTET)

Nå skal jeg ha en konkuranse hvor jeg skal gi ut en kinobillett til deg og en venninne til den nye filmen The Other Woman. Kinobillettene gjelder for hvilken som helst kino i hvilken som helst by og vil havne i posten til vinneren i løpet av noen dager. Dere ser traileren under, og jeg skal selv se denne på førpremieren med noen venner nå på onsdag. Gleder meg masse fordi det virker som en utrolig morsom og kreativ film!

Det eneste du må gjøre for å være med i konkuransen er å dele dette innlegget på facebooken din, og legge igjen mailadresse i kommentarfeltet slik at jeg kan kontakte deg. Vinneren blir kåret  på søndag så kjapp dere, og masse lykke til! 

Vinneren av konkuransen ble Charlotte Turøy. Gratulerer!

Besparklycases

Da jeg kom hjem fra Geilo på torsdag lå det en pakke på sengen min med to nye iphonedeksler fra Besparklycases. Besparkly UB er en ungdomsbedrift som drives av fem jenter fra Bergen. Sammen designer og produserer de egne, unike iphonedeksler med jenter som hovedmålgruppe. De har et utrolig fint utvalg av iphonedeksler til både iPhone 4/4s og 5/5s. Siden deres anbefales å skjekke ut! Her er de to dekslene som kom hjem til meg.

// I samarbeid med Besparklycases.com

Throwback // Thailand


 2012

Nytt design

Ikke bare fikk jeg ny header i går, men også et helt nytt design som jeg er kjempe fornøyd med. Håper dere også er det. Det var Tonje som var så snill og tok seg tid til å lage begge deler til meg, og jeg er utrolig takknemlig. Hun er så flink!Hva syns dere?

Vinneren av goodiebagen

Ååå jeg skulle ønske jeg kunne gi alle en goodiebag. Det var så mange søte kommentarer, så får skikkelig dårlig samvittghet over at jeg bare kan gi goodiebagen til èn. Menmen, sånn er det. Den heldige vinneren av konkuransen er i hvertfall valgt ut helt tilfedlig, og hun heter Synne! Synne blir kontaktet på mail i dag, så satser vi på at hun svarer snart. Gratulerer så mye!

Vinn en goodiebag til deg og fire venninner!

Nå skal jeg ha en konkuranse her på bloggen hvor premien er en goodiebag til deg og fire venninner! Det vil si fem eksemplarer av hvert produkt. Jeg mottok akuratt det samme hinn dagen, og jeg må si det føtes ut som juleaften. Spesielt gøy var det å glede fire av venninnene mine. Jeg har fått sjansen til å uttdele akuratt det samme til den heldige vinneren av denne konkuransen.

Konkuransen er så enkel at man må legge igjen mailen sin i kommentarfeltet og si at man ønsker å vinne. I tillegg må du dele linken til dette innlegget på facebook. Etter et par dager kårer jeg en vinner. Vinneren kontakter jeg på mail-adressen og får navn og adresse slik at vi får sendt ut premien.

Her er alt du vinner:Lykke til, alle sammen!

Tegnefilmer fra barndommenMonsterbedriften


Den Lille Havfruen


Bambi


Min Bror Bjørn


Aristokattene


Tarzan


Løvenes Konge


101 dalmatinere

Throwback // Praha

Prahaturen med noen av de fra konfegruppen var virkelig en annerledes ferie og opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme. Vi bodde på et ekkelt, skittent hotell som var frustrende der og da, men som jeg bare ler av nå. Det var jo faktisk utrolig koselig! Å sitte oppe på rommene til hverandre til sent på natten og snakke om alt mulig mens vi spiste billig, tsjekkisk snacks. Og de lange, solfylte dagene på festivalområdet overfylt av fine gutter og nye venner. Og når vi dro inn til byen på shopping og spiste sammen, ååh for en fin uke det var! Savner det faktisk utrolig masse, og hadde gjort hva som helst for å oppleve det på nytt med akuratt de samme folkene. 

11 hverdagsgleder

♥ å finne masse ny, bra musikk

♥ når mamma eller pappa har overaskelser til meg

♥ å bli kjent med en med et dårlig rykte, og oppdage at personen faktisk er mye skjønnere og snillere enn forventet

♥ når venner kommer med mat på døren

♥ når fulle folk ringer og sier fine ting til meg, eller ting jeg kan plage dem for

♥ de periodene jeg føler meg sunnere og tynnere enn vanlig

♥ når jeg får en bedre karakter enn forventet eller skryt av læreren

♥ når en fremmed smiler til meg på gaten

♥ å kose med crushet, bli pjusket og strøket på tommelen

♥ en sånn "jeg vil bli bedre kjent med deg-melding"

♥ å ordne opp med noen jeg har kranglet med
Throwback // USA

Ååå, lengter sånn tilbake etter varmen og perfeksjonen av vestkysten i USA. Det var rett og slett et paradis for meg. Å bare dra rundt med min beste venn og oppleve ting jeg bare har drømt om. Minner for av livet. Jeg SKAL tilbake en dag. Bare vent.

Los Angeles, San Fransisco, San Diego, Las Vegas, Disneyland, Starbucks med wifi og dritgod mat, de glade amerikanerne, lukten av weed langs Venice Beach, sløse vekk alle forbanna konfepengene, kjekke badevakter, stillheten midt i Grand Canyon, hotellfrokost, shopping på Third Street Promenade, Sephora, Urban Outfitters, Forever 21. Listen av ting jeg savner bare fortsetter og fortsetter.
Fin jobb.


Omg, gren nesten når vi ankom Venice.


Har aldri vært et sted med bedre stemning enn i Disneyland, guud for en herlig dag dette var.
Han her servitøren var verdens herligste person, skulle gifte meg med han.


Skulle gifte meg med han badevakten og.


Her var vi på Alcatraz, et gammelt fengsel på en øy rett utenfor San Fransisco som du ser bak flagget.


Six Flags ♥


Helikoptertur over Grand Canyon.


Siste dag i USA (i Las Vegas) hvor vi spiste i den høyeste bygningen i byen.


Innkjøp fra USA del 1

 
Del 2

Throwback // Berlin

Et av høydepunktene i fjor var den helgen i juni da jeg dro til Berlin med søstrene mine, Rebecca og Ine-Therese. Det var en av konfirmasjonsgavene jeg fikk, og definitivt den beste. Jeg har lenge elsket Tyskland og historien i landet, så det å besøke hovedstaden var virkelig en av de tingene jeg ville ha gjort før jeg døde. Vi var så heldig som fikk vakkert vær, et veldig sentralt hotell, fantastisk shopping og god mat. Vi hadde også en herlig turguide som viste oss rundt i en av de nydeligste byene jeg har vært i. Den turen er et utrolig fint minne jeg liker å se tilbake på. En rolig og koselig tid før livet mitt på godt og vondt ble så annerledes utover året. Dette er helt klart et av de beste minnene, og jeg gleder meg til å dra ut å reise med dem igjen i år en gang ♥
 

 

Nyttårsfortsett

 

- Ta flere bilder med speilrefleksen
- Unngå drama
- Trene tre ganger i uken
- Poste flere bilder på Instagram
- Bli bedre kjent i de forskjellige bydelene i Bergen
- Slutte å sløse penger
- Få langt hår 
- Bli flinkere til å blogge
- Møte nye folk
- Lage like mangen nye minner som i år 

Godt nyttår! ♥

 

Nytt smykkestativ

Det blir ikke julegavevideo i år, men dere får vel se noen av gavene etterhvert. Nå ville jeg bare vise dette smykkestativet jeg fikk av Ine-Therese til jul. Det ligner litt på det jeg hadde før, bare at på dette kan man henge opp øredobber og armbånd også. Brukte lang tid i går da jeg sorterte alle smykkene, og kastet vekk de jeg ikke brukte lengre. Koste meg faktisk ganske mye når jeg organiserte stativet, og ble kjempe fornøyd med resultatet i tilleg!

Tips for bedre humør

Av og til er det lett før å føle seg litt deprimert eller trist, både med og uten grunn. Det er helt normalt, og det skjer med alle innimellom. Men når man blir lei av den følelsen, (gjerne etter du har snakket ut med noen) er det et par ting man kan gjøre for å komme i bedre humør, og her er noen tips som funker for meg. Håper de kan hjelpe dere og!

Gjør noe
Det værste du kan gjøre hvis du er lei deg, er å ikke gjøre noe. Hold deg opptatt med ett eller annet. Vask klær, napp øyebrynene, følg en matoppskrift og bare la tankene flyte. Jeg blir glad av å være produktiv.

Mat
Jeg merker at hvis jeg spiser enten for lite eller for mye kan det påvirke humøret negativt. Så prøv å spis noe forfriskende og sunt som frukt eller en salat. Da får i hvertfall jeg god samvittighet og føler meg mye bedre med meg selv.

Alkohol
Det beste å gjøre er å slukke sorgene med 40%, det hjelper alltid. Neida jeg tuller, haha, for all del, ikke gjør det. Hvis det blir en vane, blir alt tusen ganger værre.

Weheartit
Sett på fin musikk, drikk kakao og bla gjennom weheartit. Det er så koselig!

Rydd/omøbler rommet
Jeg vet ikke med dere, men jeg klarer ikke å ha et rotete rom. Når alt er ryddet, og jeg sitter meg ned i sengen, føles det mye bedre å være i rommet og jeg blir skikkelig fornøyd. Det er også utrolig gøy å bli inspirert til å omøblere litt. Forandring fryder. 

Spill et instrument
Enten du spiller gitar, piano eller noe annet, vet du at det er en god følelse når du har lært deg en ny sang. 

Vær med noen
Bla gjennom kontaktene dine, og lag planer med noen. Jeg hater å være alene en hel dag eller flere dager på rad. Føler meg både rastløs, lat og hodet blir fylt med negative tanker om hvordan jeg kaster vekk tid og heller burde dra ut og skape minner.

Stell deg
Av og til virker det beste å bare ligge å rotne i sengen hele dagen, men når du først har tatt en dusj, ordnet håret og sminket deg, føles det utrolig herlig og rent. Perfekt tidspunkt å ta selfies og. 

Tren
Lag en spilleliste med med god upbeat musikk og begynn tren enten hjemme eller på et treningsstudio. Kan være stress å sette i gang, men når du først har komt inn i det, vil du ikke til å angre.

Snapchat
Haha, høres veldig teit ut, men begynn å snap med en venn som får deg i bedre humør. Hvis jeg kjeder meg, vet jeg alltid hvem jeg kan begynne å snappe med. Så glemmer jeg alt for en stund, og bare sender stygge bilder av meg selv og får enda styggere bilder tilbake.

Meg hver måned i 2013

Det var en som foreslo at jeg kunne legge ut et innlegg hvor jeg viste hvordan jeg har forandret meg utseendemessig hver måned i 2013. Syns det var en super idè, så da samlet jeg sammen ett bilde fra hver måned og lagde noen collager. Jeg syns jo jeg har forandret meg litt i hvertfall. De største forskjellene er vel kanskje øyenbrynene, sminken og håret. De tre første bildene er så forferdelig, haha. Litt flaut å legge dem ut, menmen. Hva syns dere om forandringen?


Januar, februar, mars

april, mai, juni

juli, august, september

oktober, november, desember

Any suggestions

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive innlegg om noe annet enn bare hverdagen min osv. Enten ting som interesserer meg eller ta opp andre emner. Så hvis dere har noen forslag til et tema dere vil jeg skal ta opp, skriv det i kommentarfeltet, så skal jeg prøve å lage et innlegg om det. Takk for hjelpen!
November recap // iPhone

10 ting som irriterer meg

Folk som blander seg inn i andres liv
Og skal komme med meninger om hvordan en person skal gjøre noe annerledes. Liksom, neei gå vekk, fokuser på deg selv og la andre være i fred, så blir det nok bedre. Dette er noe av det som irreterer meg mest av alt, herregud noen er så dumme.

For frekk humor
Greit å være litt frekk i kjeften med venner av og til, men noen ganger er det visse folk som går langt over grensen. Spesielt hvis de skal tulle med noe som faktisk er sant og folk kan ta seg nær av. Hjelper nemlig ikke at du "bare tulte."

Maktsyke lærere
Eller maktsyke voksne generelt. Det er jo også litt tidig, men når lærere bare blir lærere for å bestemme over unger og være en sjefete bitch, da merker jeg at jeg får lyst å slå noen. Du liksom ser at de koser seg med den makten de har, haha, vi ser rett gjennom dere.

Å ikke være seksten år
Å være femten kan være så kjipt i visse situasjoner. Over denne kriminelle, og under den seksuelle lavalderen. Merker jeg gleder meg til alle fordelene som kommer når jeg blir seksten.

Foreldre som ikke kan bestemme seg
"Du er for mye hjemme," "Du er for mye ute." Okei?

Folk som ikke klarer å innrømme at de har feil
Når jeg har bevist klart og tydelig at jeg har rett, og du fortsetter å stå på ditt, ser du bare ut som en stor idiot. Verden hadde vært tusen ganger bedre om alle bare hadde klart å si at de tok feil. Noen må bli litt mer moden i hodet. 

Folk som gleder seg til sommer når det er jul
Og gleder seg til jul når det er sommer. Nei? Når det er sommer, går man i bikini, bader på stranden og bruker solbriller. Hvis du får julestemning på en sommerdag i juli, er du dessverre montert feil.

Regler om når man må være hjemme i helgene
Kan ikke foreldre bare ringe litt innimellom og skjekke om det går bra i stede for å ta vekk timesvis med minnerike netter fra barn?

Folk som tror de er perfekt og bedre enn andre
Ser du ned på folk fordi de tar andre personlige valg enn deg, er du rett og slett mindre intelligent, og har fullstendig misforstått hva som er viktig her i livet. Nemlig å være så lykkelig som mulig. La folk gjøre det på akuratt den måten de vil, og respekter hver enkelt like mye.

Drama
Huffameg, kan ikke alle bare ønske alle andre det beste? Prøv nå i hvertfall å bli kvitt sjalusien, og prøv å unngå konflikter i stede for å lage dem.

Noen du kan kjenne deg igjen i? Fortell.

Selfie collageOktober recap (iPhone)

Batterideksel fra Posytron

I dag mottok jeg en pakke i posten fra Posytron.no. Jeg var så heldig å fikk tilsendt et batterideksel av dem. Det vil sa at mobilen kan lades helt til 100% mens den er i et dekselet, noe som virkelig kan være en livredder til tider. Den er spesielt praktisk for meg siden jeg til nå har klart å ødelegge minst tre iPhone ladere og måtte dele med mamma. Derfor var det også ganske digg å få min egen igjen som jeg forhåpentligvis ikke ødelegger i nærmeste fremtid. Syns dette er en ganske smart invistering, eller noe veldig fint å ønske seg til jul foreksempel.Kan kjøpes for bare 239kr HER.

Deksel fra Lux-Case

For en liten stund siden fikk jeg velge ut to iPhone 4 deksler fra Lux-Case, og jeg mottok dem i posten i går. Det er alltid gøy med nye deksler, og jeg trengte spesielt den lilla bumperen. Elsker de typene siden de beskytter så bra og gjør ikke så mye ut av seg. Cola dekselet var jo bare utrolig fett så da valgte jeg den også. Er veldig fornøyd med begge to!

// Lux-case.no

Treningsrutinen

Jeg har fått mange spørsmål på Ask i det siste om treningsrutinen min, så nå tenkte jeg å skrive et langt innlegg her i stede for å svare på ett og ett spørsmål. Jeg har akkurat fått medlemskort på Nr.1 Fitness etter en lang og lat sommerferie. Trener på søndag, tirsdag og torsdag sammen med Birgitte og Caroline. Går også alene hvis de ikke kan, og en økt varer vanligvis mellom 50min til 2t. 

Begynner med å varme opp i 20min på det apparatet hvor det ser ut som du går på ski. Tar på masse motstand de fem siste minuttene slik at jeg blir ordentlig svett. Etter det har jeg egentlig ikke noe fast program å følge. Bruker bare de forskjellige apparatene for å trene de fleste musklene litt. Gjør som oftest 15 gange 3. De kroppsdelene jeg vil fokusere ekstra på gjør jeg i enda flere omganger. For meg er det nedre rygg, mage, inside lår og rumpe.

Trener dere noe, i så fall hva?

Frokostsnakk

Vet det er sånn uhørt å skrive på bloggen hva man har på skiven til frokost, haha men dønn - alle må prøve smør, avokado, krydderskinke, ost og agurk. Jeg spiser vanligvis ikke skiver i det hele tatt, men etter moren til Benjamin lagde dette til noen venner og meg for litt siden, har jeg blitt helt avhengi. Hun hadde ikke avokado på da, men jeg fant ut at det smakte sykt godt. Og jeg drikker mest vanlig kaffe, men av og til blander jeg den med masse sjokoladesaus og melk/fløte. Da smaker det nesten kaffe mokka, noe som er det jeg savner mest fra Starbucks. Hva pleier du å spise til frokost?

Jeg har forresten trukket ut en vinner av konkuransen hvor du kunne fire produkter fra Elf. Den heldige heter Victoria, og jeg kontakter henne snart på facebook!

konkuranse // elf

Elf har nå spurt meg om jeg vil ha en konkuranse på bloggen hvor en av dere kan vinne disse fire tingene fra hjemmesiden deres. Det du trenger å gjøre for å være med i trekningen, er bare å dele dette innlegget på facebooken din og kommentere her når du er ferdig. Skjekker at alle har delt innlegget. Så trekker jeg en vinner og kontakter den via mail eller facebook. Så husk og enten skriv mailadressen din, eller navnet ditt i kommentarfeltet. Vinneren må deretter bare gi meg fullt navn og adresse, før den mottar premien i posten. Masse lykke til! ♥

Dette er hva du kan vinne:
- Mineral Infused Mascara 
- Nail Polish
- Eye Enhancing Eyeshadow
- Studio Glossy Gloss

I samarbeid med Eyeslipsface.no 

Øyeblikk i livet mitt jeg ikke vil glemme

I dag har jeg vært syk, og dermed sengeliggende. Da jeg ble lei av soving, sosiale medier, lekser og lesing, fant jeg ut av at jeg ville skrive i min Listography. På hver side er det en ny liste du skal fylle ut, og jeg tror jeg har fylt ut nesten halvparten i dag. Nå tenkte jeg å skrive av en av favorittlistene mine her på bloggen, "List moments in your life you don't want to forget" Tenk å se tilbake på den når du er gammel da! Gleder meg nesten. Fortell meg gjerne noen øyblikk i livet ditt du ikke vil glemme også. Her kommer noen av mine:

♥ ri på en elefant i Thailand
♥ se Hollywood-skiltet LA
♥ dykke i et korallrev i Egypt
♥ ta på Taylor Swift sin albue på Speak Now-konserten i London
♥ høre et par ha sex i naborommet på et hotell i Las Vegas
♥ fly over Grand Canyon
♥ møte norske youtubere i Haugesund
♥ skate ved Venice Beach
♥ fikk min første bot i Praha
♥ dagen i Disneyland
♥ grille pinnebrød på YMCA-festivalen
♥ dra på førpremieren på The Hunger Games med Rebecca, Solfrid og krykker
♥ så Berlinmuren
♥ da jeg tulleringte til mamma og sa at jeg var gravid
♥ shoppet i Third Street Promenade 

Berlin

Dette har jeg faktisk ikke nevnt på bloggen enda. Men fra 6. til 9. juni skal jeg til Berlin! Hvis du leste intervjuet mitt på Blogit.no for en stund siden, sa jeg at et av mine reisemål var Tyskland, og det at jeg skal dit om under to uker er helt utrolig å tenke på. Jeg reiser dit med søstrene mine, Rebecca og Ine-Therese, noe som er utrolig kult fordi at selvom de er i 20-årene kommer det ikke til å føles som å reise med noen voksne i det hele tatt. Det var konfirmasjonsgaven deres til meg, og jeg er kjempeglad for at vi fikk utført den så kjapt etter konfen. Gleder meg!

// Weheartit

Har noen av dere vært i Berlin før? Noen steder eller ting dere anbefaler?

Cookie dough

Jeg klarer faktisk ikke å bake noe som helst. Da Emilie og jeg skulle lage cookies i går, stod det at vi skulle tilsette 25ml vann, men... okei, jeg vet ikke hvor mye det er. Vi/jeg kom fram til at det var riktig å ta oppi 2,5dl. Emilie syns det så litt mye ut, så vi droppet den siste deciliteren. Den ble litt flytende da, but we just rolled with it. Da Solfrid hadde komt og vi tok cookiesene ut av ovnen, viste hun oss hvor mye vann vi egentlig skulle ta oppi, som selfølgelig var mye mindre. Tror hun sa halvparten av halvparten av en deciliter. Which makes sense. Ønsk meg lykke til på mattetentamen.

Det søg litt fordi jeg har alltid hatt lyst til å lage cookies. Cookie doughen ble egentlig sykt god, og cookiesene også. Bare litt for myk konsistens naturligvis.

Har du laget cookies før? Hvordan gikk det?

Et veldig godt mellommåltid

En stor del av dagen min består av å være dødssulten. Om morgenen, på skolen, når jeg kommer hjem fra skolen og om kvelden. Da er jeg alltid på en desperat leting rundt i huset etter noe å spise. Så jeg åpnet kjøleskapet i går, og forventet egentlig ikke å finne noe. Men ett eller annet i hodet mitt sa vaniljesaus og druer. Så da blandet jeg det sammen. Jeg følte meg litt mer kreativ, og skjærte opp noen små eplebiter, og blandet alt sammen med krem. Til slutt tok jeg et lite lag med kanel på toppen. Jeg aner ikke hvor denne idèen kom fra, men det ble kjempe godt!Det er ikke meningen at dette skal sunt, men bare et ekstra godt mellommåltid hvis du er søtsyk. 

Linkerunde

Nå tenkte jeg å ha en linkerunde! Jeg har aldri hatt det før, men jeg tror det fungerer sånn at du bare legger igjen din egen eller en du liker sin bloggadresse. Så plukker jeg ut noen fine blogger, og linker til dem på bloggen.
9 fakta om meg

♥ Jeg hater å se på nyhetene. Ikke fordi det er kjedelig, men det skjer så sykt mye deprimerende jeg ikke trenger å vite. Vil ikke hate mennesker, bli trist og paranoid.

♥ Jeg elsker historie. Skjønner ikke at jeg ikke gjorde det før, fordi det er så mye spennende! Pluss at man kan cracke sykt mange jokes hvis du kan litt historie.♥ Jeg blir aldri 100% fornøyd med videoene mine.

♥ Jeg klarte å ha iPhonen min i  9 måneder før jeg knuste skjermen.

♥ Jeg har mye bedre engelsk-grammatikk enn norsk-grammatikk. Når jeg skriver lange tekster på skolen, har jeg vanligvis over ti skrivefeil i norsk, mens i engelsk er det kanskje rundt to-tre. Uansett så har jeg 4-5 i norsk og 6 i engelsk. Haha, det hadde gitt mer mening hvis det hadde vært omvendt.

♥ I 2012 var det siste jeg ville gjort på å trene. Men etter Emilie fikk meg til å begynne på friidrett, har jeg blitt ganske glad i trene.

♥ Jeg snakker vanligvis ikke så mye, med mindre jeg snakker om noe jeg syns er interessant. Da snakker jeg mest og høyest av alle.

♥ Jeg er 1/8 tysk, og litt for stolt av det, haha! Tyskere må ha det mandigste språket i hele verden... hvert eneste ord liksom. Og hver gang jeg skal snakke språket roper jeg som en tysk soldat fordi det er den eneste måten jeg har hørt dem snakke på, haha.

♥ Jeg sier ordet "diarè" i min mest sette video på youtube. Bra, Leandra... bra.

Instagram update@LeaValencia

Shorthairdontcare

Legger ut litt flere bilder av den nye hårklippen min jeg, siden jeg følte for det.Hvilken lengde har du på håret?

Sommeren 2011Dette var sommeren fra 7. til 8. klasse. Den inneholdt blandt annet sommeravsluting, hytteturer, loking med venner i rundt Åsane. Og selfølgelig ferien til Italia (Sicilia) sammen med Aaron, pappa og familien til Cecilie og Natalie. De ti dagene er uforglemmelige. Vi møtte mange... interessante mennesker der nede, og hadde det gøy uansett hvor vi var. På stranden, kaien, badelandet, taket på villaen osv. Vi har så mange minner fra de stedene som vi forsatt ler av. Da vi var på middagsbesøk hos dem i går, planlagte vi at vi skal til Geilo sammen i vinterferien. Can't wait!

7 fakta om meg

NERD.
Jeg elsker astronomi. Jeg har alltid gjort det, helt siden jeg var liten. Jeg husker da barneskolelæreren min måtte spørre meg fordi jeg kunne så mye om galakser, lysår, supernovaer, atmosfærer, kretsløp osv. Jeg suger til meg all informasjon som har med astronomi å gjøre, og glemmer det aldri.

YOLO.
Jeg får alltid en trang til å bare løpe ut når det pøsregner. Om sommeren da selfølgelig. Det er så sykt gøy å komme inn å være klissvåt, haha. Får et slags kick av det.

KARAKTERER
Min dårligste karakter på karakterkortet i år er 3 i matte. Gikk ned to karakterer fra i fjor jo! Spansk og engelsk skriftelig er de to fagene jeg er mest fornøyd med arbeidet mitt i, så jeg er utrolig glad og stolt over 6 på karakterkortet i de fagene.

BFF
Solfrid og jeg møttes for første gang da vi var fire måneder. Vi har vært bestevenner hele livet, selvom hun bor en time med buss unna meg. Må si at jeg er ganske fornøyd og stolt med at vi forsatt er bestevenner. Jeg fikk faktisk 6 på en engelsk-oppgave hvor jeg skrev et vennskapsbrev til henne. Den henger på veggen hennes nå, haha. Vi skal så sykt mange gøye ting i 2013 sammen, og jeg gleder meg helt vilt til å fortelle dere om det. Holder ikke ut!

GINGER
Jeg har et hemmelig ønske om å være ginger. 

HUMOR
Jeg er absolutt ikke kresen på humor. Jeg har ulike venner med helt forskjellig og alle kan få meg til å dø av latter. Love it!

Sorry, venner, hahaha.

TANNKREM
Jeg hadde aldri vært allergisk mot noe, helt til jeg ble allergisk mot tannkrem. Jeg aner ikke når det startet. Rundt 5 år siden kanskje. Det er i hvertfall et stoff i tannkrem som jeg ikke tåler. Det begynner å klø skikkelig, jeg skjærer tenner, biter meg selv på innsiden av kinnene og får sår. Så jeg må bruke tannkremer uten Sodium Lauryl Sulfate, haha. Grådig spesielt, jeg vet.

Har vi noe til felles?

5 tips for hvordan du kan lage bedre videoer

Alle elsker lys
Film videoen forran et vindu en dag det er fint vær ute. Naturlig dagslys ser nesten alltid best ut uansett hvilket kamra du har. Sitt i hvertfall ikke slik at vinduet er bak deg. Da blir det så mørkt.

Tittelen
Tittelen er det som tiltrekker oppmerksomhet. Så helst ikke ha bloggnavnet ditt som tittelen på en video du legger ut på youtube. Da pleier ikke jeg å vurdere å se videoen en gang, fordi jeg ikke aner hva den handler om.

It's only awkward if you make it awkward
Jeg skjønner utrolig godt at det er flaut å snakke til et kamra i begynnelsen. Men ikke gjør det mer flaut enn det allerede er. Ved å foreksempel le av deg selv, si at det er kleint eller å ta i håret ditt 99% av videoen. Det gjør det bare ubehagelig for den som ser på. Not good. Si det du skal, vær vennlig og gjør det beste ut av det. 

Inside jokes
Ok, dette er bare noe som har skjedd helt uten at jeg var klar over det selv. Men hvis du nevner noe eller noen gjentatte ganger i videoer, så føler seerne en liten connection til deg. Akuratt som om dere er venner og har "inside jokes." Foreksempel det at jeg nevner 86 eller Vitus Apotek-paraplyer gjentatte ganger. Det er liksom vår greie. Litt vanskelig å forklare, men jeg håper du forstod det alikavel.

Cut the crap
Dette er kanskje det aller viktigste tipset! Når du redigerer videoen, klipp alltid vekk hvor du ikke snakker, eller der du kommer med unødvendig informasjon. For all del, ikke kast vekk tiden til den som ser på, sånne videoer er utrolig kjedelig.  Håper dette hjalp eller inspirerte noen!

Organisert

Jeg er ikke en naturlig-organisert person, men prøver så hardt å være det. På barneskolen foreksempel, glemte jeg alt hele tiden og kom som oftest for sent. Jeg fikk høre at når folk så meg løpende over skoleplassen mot første time, var det tegnet på at det hadde ringt inn. Men da jeg begynte på ungdomsskolen, satt jeg som et mål og bare være sykt organisert og å huske alt av bøker, timer osv. Jeg har blitt utrolig mye flinkere! Jeg klarer faktisk ikke å legge meg hvis rommet mitt er rotete. Uansett hvor trøtt jeg er, rydder jeg alt før jeg legger meg. Jeg bare elsker følelsen av at alt  er på plass både fysisk og psykisk. Jeg vil helst aldri bli syk, krangle med noen, skade meg, at noen rundt meg skal ha det vondt eller at noe skal bli ødelagt. Da er liksom ikke llvet som det skal, føler jeg. Og selfølgelig må jeg akseptere sånne ting av og til. Det sier jeg til meg selv. Men jeg har det best når alt er på plass og alt er organisert.La oss bli bedre kjent med hverandre her... Er du en organisert eller uorganisert person? 

Et diplom, en rose og en klemDet kommer ikke som et sjokk at jeg blogger om dette, haha. Hvis du ikke har gjettet det enda, så ble jeg kåret til årets blogger på nyttårsballet i går! (som jeg skriver litt om senere) Ikke bare fikk jeg en rose og et diplom, men en freakings klem av Kristian fra Mixmaster Cru (fra Norske Talenter). Tillat meg å ha et lite fangirl moment her.. brphibeoirwg.

Julegavene fra Emilie

Grunnen til at vi ikke utvekslet gaver før i går, var fordi at Emilie var i USA i julen og på nyttårsaften. Eller, grunnen til at vi var ekstra sen var fordi jeg ikke hadde kjøpt gave til henne når vi begynte på skolen igjen, haha... Uansett, her er hva jeg fikk av henne.Hungry Games T-skjorte - Macy's. Maybelline 24 Hour Color Tattoo i Bad To the Bronze. Revlon Colorstay Lip Butter i Rasberry Pie. 

Det som er så awesome er at du ikke kan kjøpe disse produktene i Norge, og jeg har ønsket meg dem. Så tuuusen takk, Squint ♥

Ny header av Kristellins

En stooooor takk til Kristine (kristellins.blogg.no) for headeren hun laget til meg! ♥ Den så ikke sånn ut i utgangspunktet, men hun sa at jeg fikk lov til å si hvis det var noe jeg ville hun skulle endre på. Så jeg gjorde det, og den endte opp med å bli akuratt sånn som jeg ville ha den. Tekst i headeren er noe nytt her på Leaduvet, men den var så orginal og classy, at jeg kunne ikke motstå den. Syns det ble en fin helhet i designet nå, så jeg er veldig, veldig fornøyd! High five, Kristine! 

Hva syns du?

Gjett hvem som har bursdag i dag?

Ikke meg. Men bloggen blir faktisk tre hele år i dag! Så grattis med dagen, bloggen ♥ Når jeg var liten ville jeg syntes at tre år var en evighet, men disse årene har seriøst flydd forbi. Og det har vært super gøy å hatt bloggen som en hobby. Jeg har elsket å se hvordan jeg alltid får noe igjen for det jeg gjør og skriver på bloggen. Hvordan jeg sakte men sikkert får flere lesere hver måned, bare ved hjelp av at andre snakker om bloggen. Når jeg tenker over det, har faktisk det å blogge lært meg ganske mye. Når det gjelder skriveferdigheter, eller diskutering av forskjellige temaer i kommentarfeltet. Takk, blogg.no, for at dere eksisterer, fordi blogging og alt som hører med er virkelig gøy!


Ikke minst er jeg takknemlig for de som leser bloggen min. Jeg visste ikke at det fantes så mange snille og søte mennesker som kunne lyse opp dagen min på den måten de gjør. Å si "takk" er ikke nok en gang. Jeg føler meg så heldig når jeg tenker på at de leserne, som jeg beundrer så mye (for de utrolige personlighetene sine), vet hvem jeg er. Awesome!?

Hvordan fant du ut av bloggen min, og hvor lenge har du lest den?

Falske rykter om meg

Det føles så rart å høre rykter om meg selv, men i det siste har det faktisk vært noen. De fleste går i glemmeboksen med en gang fordi de er så random og patetisk. Men noen av ryktene beskylder meg for alvorlige ting som jeg ikke har gjort. Så jeg vil bare si til de som leser rykter om at jeg er sur, slem, stygg med andre osv. er noe bullshit folk finner på helt ut av det blå. Jeg kommer nok aldri til å skjønne hvorfor folk dikter opp helt usanne ting. Men så lenge jeg vet selv at ryktene er falske, kan jeg leve med god samvittighet. Men jeg vil jo selfølgelig ikke at de som hører/leser disse ryktene, skal tro på dem, så derfor skrev jeg dette innlegget for å fortelle sannheten - at jeg aldri kommer til å skrive/si stygge ting til andre uansett hvor mye drit jeg får av dem. Bare tenkte at dere skulle få vite det ♥

Hva er dine tanker om folk som sprer rykter?

Mine meninger om Haylor

Ok, tenkte å gjøre noe litt annerledes i dag når det kom til bloggingen. Fordi det er nemlig et tema jeg vil ta opp. Og det har med Haylor å gjøre, så hvis du ikke er interessert i verken Taylor Swift eller Harry Styles, så blir det nok ikke så interessant for deg å lese videre.

For det første er jeg lei av at folk sier at en kjendis er lei seg bare fordi han/hun ikke smiler på et bilde en paparazzi tar. Nei, det går ikke ann å se det i øynene deres om de er glade, triste eller forelsket. Nei, det går ikke ann å lese kroppsspråket deres ut i fra et bilde - Hvordan de ser ukomfortabel ut osv. Haha, NEI? Det er 100% tilfeldighet hvordan man ser ut på et bilde man ikke vet blir tatt. Selv ikke en tankeleser, psykolog eller noe sånt kan se det. Og du kan godt si i mot, men forskjellen er at dette er mine egne meninger, og ikke meninger du har lest på tumblr av Taylor-haters, og vært naiv nok til å tro på. 
  Bare husk at en paparazzi kan ta bilder når en ikke smiler, og journalisten skriver at vedkommende er deprimert. Eller de kan ta bilde når en smiler, og si at vedkommende er lykkelig. Og det værste er at folk tror på det!? Det er så frustrerende. Jeg vet ikke med deg, men jeg går i hvertfall ikke på gaten og uttrykker følelsene mine gjennom øynene og kroppsspråket når jeg er trist. Det skjer bare i tegnefilm. Så selvom noen gjerne vil tro at Harry er trist med Taylor, så husk at han valgte å være med henne selv. Og hvis du tror at managementet tvinger Harry til å være sammen med Taylor, så er jo det helt latterlig, fordi fansen liker jo det ikke... De mister rett og slett fans av det, så derfor er det ingen logikk i at de blir tvingt til å være sammen. 

Nå har jo Harry på en måte confirmed at han og Taylor er i et forhold. Og det var reaksjonen til noen av fansen som fikk meg til å skrive dette innlegget. De klikker jo helt, sier at de hater han, at han har stikket dem i ryggen og løyet for dem. Om han ikke ville si at han og Taylor var i et forhold før nyttår, så er jo det ingenting å bli sur for? Hadde jeg vært Harry, hadde jeg vært super glad for å miste disse fansene, på grunn av den ekstremt teite oppførselen deres. Jeg ville aldri i livet hatt sånne fans! Så take a chill pill, kos dere med dette forstyrrende bilde, og nyt tanken på at forholdet deres mest sansynlig ikke kommer til å vare foralltid, uansett om du støtter Haylor eller ikke.


Haha. Sikkert redigert av en litt psycho anti-Haylor-jente, men jeg likte bildet uansett.

My favorite iPhone case

Til jul ønsket jeg meg iPhone deksler, og fikk et av bestemor jeg er helt avhengi av å bruke nå for tiden. Jeg har ikke hatt et lignende før fordi jeg trodde ikke at jeg kom til å like den. Men den er så praktisk! Super beskyttelse både forran og bak, pluss at den fungerer som en liten lommebok.

Hvis du har, hvordan ser dekselet til din mobil ut?

Bilder gjennom 2012

Her er ett bilde fra hver måned i 2012, så kan du se om jeg har forandret meg. Det eneste jeg ser forskjell på er øyenbrynene mine som forandrer seg litt gjennom året, men ellers har ansiktet stayed the same. Jeg har dessverre ingen bilder fra januar av en eller annen grunn, men her har du de elleve andre månedene.
Warning: Det kommer noen intense close-ups. 


Februar


Mars


April


Mai


Juni


Juli


August


September


Oktober


November


Desember

Syns du at du har forandret deg mye dette året?

Før og etter - ny tapet

Da var tiden kommet for å vise den nye tapeten på rommet mitt. Du har kanskje allerede sett den på instagram, men her er litt mer detaljerte bilder. Jeg er så utrolig fornøyd, og jeg har allerede tatt meg selv i å bare sitte og stirre på den uten mål og mening, fordi den er så fin. For det første syns jeg mønsteret er utrolig vakkert, og det passer helt supert med resten av rommet mitt. Fargene er så rolige, men samtidig ser det så ekslusivt ut. Men det beste er alikavel at den glitrer i lyset. Vampyrvegg!


FØR.


ETTER.
Her kan du se at den har litt glitter i seg. Du kan egentlig se det mye bedre når det kommer lys på den, men det var overskyet i dag.

Tapeten er fra Interørriket. Det kostet 720kr for en rull. Veggen min er 3.20m lang og 2.50m høy, så jeg trengte to ruller.

Sneakpeek på den nye tapeten

I dag har vi fått tapeten på rommet mitt på plass, og jeg er så fornøyd at jeg holder på å sprekke av glede! Jeg fikk ikke tatt bilder av det ferdige resultatet, fordi da var det blitt mørkt, så jeg gir noen sneakpeek-bilder nå, så viser jeg det ferdige resultatet i morgen - på lillejulaften. Ææææh, excited!
Fire fine headere

Disse fire, pluss den jeg har nå, har vært de headerne jeg likte best av de som ble sendt til meg. Åh, jeg elsker at disse var litt spesielle og annerledes. Skulle ønske jeg kunne bruke alle sammen, men det blir litt for dumt å bytte header rett etter at jeg gjorde det så offesielt at jeg byttet hele designet. Men igjen, hvis du tok deg tid til å lage og sende en til meg, så tusen takk! Det var så koselig å se gjennom dem. Spesielt de to siste i dette innlegget som kom helt uventet. Super redigering!


Laget av Ei Martinesen.


Laget av Ida


Laget av Sara


Laget av Elin Kristine.

Men bare sånn på gøy da, hvilken av disse headerne vil du heller at jeg skulle brukt i stede for den jeg har nå?

På nattbordet

 Nattbord fra Living. Nattlampe fra Skeidar. Ramme og kaffekopp fra Europris. Sengetøy fra IKEA.

Skiftet design

Da var designet skiftet! Og headeren endte faktisk opp med å bli et samarbeid mellom tre personer. Jenny redigerte the basics. Altså hun klippet inn bildene ved siden av hverandre. Det var faktisk hun som redigerte den forrige headeren min også. Og Kine var så snill at hun redigerte inn en lens flare i midten av bilde for meg. Hun er super flink til å redigere bilder. Til slutt redigerte jeg lyset i headeren. Fargene ble klarere og varmere.


Redigert av Jenny.


Så redigerte Kine videre på den.


Så gjorde jeg den helt ferdig.

En ekstra stor takk til dere to, og takk til alle andre som også sendte inn headere! ♥ Og den nye bakrunnen på bloggen er laget i Picmonkey.com

Tips til dekorering av rommet

Jeg var på kino med Kaia tidligere i kveld og så Breaking Dawn Part 2. Jeg. elsket. slutten! Ingen kan si noe som får meg til å bytte mening om at det er den beste slutten jeg har sett på en veldig lang stund! Hehe, jeg var sånn 90% glad og 10% trist da vi gikk ut av kinosalen. #Denfølelsen

Det var en liten update på fredagen min. Nå vil jeg vise noen bilder av hvordan jeg dekorerte skapet mitt tidligere i uken. Jeg teipet ganske enkelt opp noen vennebilder parallelt på siden av klesskapet mitt. Jeg syns det ga litt farge til rommet pluss at det er koselig å se på.

Tips: Hvis du ikke vil at teip-bitene skal synes i alle fire kantene av bildet, kan du rulle teipen bakover for å lage en sirkel av den, slik at den klebrige siden peker utover. Så henger du den på skapet/veggen og fester bildet oppå.

Ellen tegnet meg

En veldig hyggelig og talentfull person som heter Ellen har skrevet noen kommentaren på bloggen min i det siste som sa at hun holdte på å lage en tegning av meg. Jeg geeket jo helt ut fordi jeg syns det var så kult, og har gledet meg lenge til å se resultatet. Jeg hadde ingen forventninger til tegningen. Jeg bare syns det var utrolig snilt at noen ville ta seg tid til å tegne meg. Jeg fikk tegningen pluss en liten melding på mail i går, og det really made my day for å si det sånn! Jeg er så imponert. Spesielt over hvordan hodeformen og hårfestet er nesten identisk med mitt, haha. 


Dette innlegget var det minste jeg kunne gjøre for å takke deg, Ellen! ♥

Enklere Liv sine personalarmer

Enklere Liv spurte om jeg ville få tilsendt disse produktene fra Safe+ og skrive en anmeldelse om dem på bloggen. Og siden det bare kommer gode ting ut av å gjøre det, så hvorfor ikke?

Med den rosa CLIP personalarmen er det bare til å kaste den fra seg om du skulle blitt overgrepet, så lager den en ekstremt høy lyd. Overgriperen kommer sansynligvis til ha som førsteprioritet å få av alarmen ettersom den tilkaller oppmerksomhet på ganske lang avstand, eller bare forvirre han sykt, og gi deg tid til å løpe din vei. Yay.
Du kan også trykke på den eller dra ut den grå delen bak, for å få alarmen til å gå av. 

Den oransje er min personlige favoritt! Der kan du nemlig feste en nøkkel i den ene enden sånn at du kan stabbe overgriperen i tilleg til å trykke på den oransje knappen for å få alarmen til å gå av. Kan det bli bedre? Haha.Haha, først visste jeg ikke hvordan de funket, fordi jeg ikke hadde lest på pakken. Så da jeg gjorde riktig, kvapp jeg så sykt av den høye lyden. Det skulle vært filmet altså. FIkk helt panikk. Men uansett, jeg syns dette er en super fin og omtenksom julegave til en du er glad i, eller til deg selv hvis du er en av de som ikke liker å gå ute alene når det er mørkt. Og nå på denne tiden av året blir jo det mørkt veldig tidlig. Mamma ble så glad på mine vegne da jeg fikk dem i posten, så jeg ga den rosa til henne. Nå har begge to hengt dem på nøkkelhanken vår.

Clip personalarm og Hit personalarm - 149kr hos Enklere Liv. 

Vil du lage header til meg?

Nå er det på tide med en ny header! Og jeg er super takknemlig for at noen mennesker spør om de kan lage en ny header til meg. Det er så snilt ♥ Her forklarer jeg hvordan du kan gjøre det. 

Headeren min er jo ganske stor, som vil si at det hadde blitt dårlig kvalitet på den hvis jeg hadde lagt bildene ut på bloggen. Hvis du har lyst til å prøve å lage en header til meg, så kan du skrive e-mail-adressen din over/i kommentarfeltet og poste en kommentar, så sender jeg deg bildene jeg vil ha i headeren på mail senere i dag.

Jeg vil gjerne ha en header som er ganske lik den jeg har nå. Bare med de nye bildene jeg sender til deg selfølgelig. Jeg liker best uten tekst, med mindre teksten er super fin. Her er høyden og bredden på headeren:
height: 462px;
width: 1103px;Hvis lageren av den headeren jeg velger har blogg, skal den selfølgelig få en link på bloggen min. Og hvis det blir mangen fine, kan jeg også legge dem ut med en link til bloggeren. 
Tusen takk til de som tar seg tid til å gjøre det! ♥

Bra tirsdag

Wueeh, jeg er så fornøyd nå! Det gikk ganske bra på norsk tentamen i dag, jeg har spilt inn en sminkevideo, en video med Emilie og tatt bilder til en ny header. Her er en liten smakebit på bildene. Jeg skal bare redigere de andre før jeg legger dem ut. Hvordan har din tirsdag vært?Darkness

Det er èn ting jeg ikke liker med denne årstiden, og det er at det blir mørkt alt for fort. Jeg skulle til å ta noen bilder isted, men de ble faktisk styggere enn styggest fordi det er så deprimerende mørkt ute. Hvis vi ser bort i fra det, så elsker jeg å sitte inne i comfy klær, ha på stearinlys og se på tv om høsten og vinteren. 

Hva syns du om at det blir mørkt så fort?

Excuses

Jeg kom til å tenke på for noen dager siden, nei, who am I kidding, jeg har tenkt på dette hver dag en god stund nå! Jeg har ikke laget en video på alt på lenge. Og jeg hater, hater, hater denne unskyldingen, men jeg har vært så opptatt i det siste at det har bare ikke har passet å lage en video. Ville bare si at jeg har selfølgelig ikke sluttet å lage videoer. Så snart jeg får muligheten, sitter jeg meg ned og filmer en ny, og det gleder jeg meg til. Hvilken type video vil du se?

Aaron har bursdag!

Min bror har bursdag i dag, så dette innlegget er for en av de mandigste og morsomste personene jeg kjenner, Aaron. Han blir faktisk ti hele år i dag, og jeg har nettop vært på Gamestop og kjøpt en gave til han. Jeg husker for noen år siden da vi var som et vanlig søskenpar som irreterte og fikk hverandre i trøbbel. Men nå kommer jeg ærlig talt ikke på sist vi var uenige en gang. Vi ble rett og slett så voksne at vi innså at det å være uvenner er helt bortkastet, spesielt når vi har så lik humor at vi kan få hverandre til å rulle på bakken av latter i stede.Skriv en mandig hilsen til Aaron i kommentatfeltet, så viser jeg dem til han senere. Da blir han glad, tenker jeg! Nå skal vi spise et bursdagsmåltid sammen med familien. Ha en fin torsdag!

Fjernutløser til Canon

Ikke bare klarte jeg å ødelegge den gamle linsen min tidligere i år, men jeg mistet også fjernutløseren til kamraet i oktober. Jeg letet bokstavelig talt i hver eneste millemeter av rommet mitt og gjennom alle klærne mine. Jeg ble ekstra desperat etter å finne den da jeg hadde fått den nye linsen, ettersom den er så langt zoomet inn og det er umulig å ta portrettbilder alene uten en fjernutløser. Og på torsdag fikk jeg tak i en ny på JapanPhoto. Det er nesten den eneste foto-butikken i Bergen som selger fjernutløsere tror jeg.Jeg letet rundt på internett etter informasjon om denne fjernutløseren og fant ut av at det står utrolig lite om den. Så da jeg skriver jeg en liten review av den nå til de som er interessert i å kjøpe en til kamraet sitt.

Jeg har ikke telt hvor mange meter jeg kan stå i fra kamraet når jeg trykker på den, men mellom 10-20m kan jeg tenke meg. Fjernkontrollen må peke mot kamraet når du trykker. Når du har trykket på knappen, autofokuserer den, også venter den rundt 3 sekunder før den tar bilde. Og det er helt perfekt, fordi da får du akuratt tid til å legge fra deg fjernutløseren og strike a pose før bilde blir tatt. Den kostet 279kr på JapanPhoto. Dumt at det skal koste så mye for en så liten sak, men du blir helt avhengi av den når du først har prøvd den.

Håper dette innlegget hjalp noen.

Instagram sin siste oppdatering

Endelig har Instagram gjort sånn at du kan besøke profiler på dataen! Dette var faktisk noe jeg trodde gikk ann når jeg var helt ny til Instagram, og syns alltid det var rart at man ikke kunne besøke profiler på dataen. Men nå kan man faktisk gjøre det. Så hvis du ikke har Instagram, kan du se alt jeg poster der på denne nettsiden: Instagram.com/leavalencia

Forresten så endret jeg litt på designet mitt i går. Eller i natt. Inspirasjon og idèer kommer alltid til meg om natten. Det er så irriterende når jeg prøver å sove. Men jeg må bare skrive det ned i notater på iPhonen i det øyeblikket eller så glemmer jeg det til dagen etterpå. Akuratt dette innlegget foreksempel, skrives klokken ett om natten.

DumleJeg spiser på Dumle nå as we speak, og jeg har ikke hvert så lykkelig siden jeg kjøpte den nye kamralinsen (i går) Pleier du å plutselig få en sånn craving på ett eller annet spiselig? Jeg pleier å få det med Biff Chop Suey, Tropicana sin appelsinjuice og Freia Melkesjokolade, men av en eller annen grunn har jeg ikke fått Dumle ut av hodet mitt siden søndagskveld. Det føles så godt og endelig spise det.

Ny kamralinse! (Canon 50mm 1.4)

Jeg har ikke vært så lykkelig siden The Hunger Games kom på kino! Jeg har faktisk nettop vært på Elkjøp og fått en ny kamralinse. En Canon 50mm 1.4. Før hadde jeg 1.8, hvis du lurte. Og jeg har nettop tatt noen prøvebilder rundt på rommet mitt i det forferdlig dårlige kveldslyset, men bildene ble faktisk super bra, og jeg gleeeder meg til å begynne å ta masse bilder til bloggen igjen. Som du sikkert har merket, har ikke bloggmotivasjonen vært på sitt beste i det siste, men nå blir det bedre kan jeg tenke meg.


Dette var det første bilde jeg tok med linsen. Jeg filmet en vlog til Youtube.com/Coooool555 :)Bildene er ikke redigert.

Den er kjøpt til 2795kr på Elkjøp. Pluss en forsikring på 699kr. 

Mer ting jeg liker

Interne vitser, dagslys, blogg.no, kaffekopper, britisk, Slender, vintage, lage videoer, leppestift, ukuleler, jul i New York, tøfler, soverommene til toppbloggerne, Clove, smokey eyes, Solfrid sitt hår, sminke, fangirling, Kremmerhuset, roser, mandighet, RED, ønskelister, iPhones, Wonderstruck, mennesker, 90-tallet, smaksvann, dekorere, svensk snop, burgunder, award-shows, snø, gode lukter, familiebesøk, glitter, månen, eyeliner

HER er det forrige innlegget med ting jeg liker. Hva er noe du liker?

Videoidèer

Heisann! Jeg føler for å lage en ny video i dag, men er ikke helt sikker på hvilken type. Det blir ikke sminkevideo siden jeg allerede har sminke på meg i dag, men hvis du har noen andre forslag, hadde jeg blitt glad om du hadde skrevet det i kommentarfeltet!
Livechat med Solfrid i kveld

Nå har Solfrid og jeg nettop vært på gudstjeneste i kirken, og senere i dag kommer hun på overnattingsbesøk hos meg. Og da tenkte vi å ha livechat! Så hvis du ikke har noe å gjøre på denne søndagskvelden, så inviterer vi deg til å henge med oss kl. 6 på denne linken. Det er jo grådig typisk at internetten skal slutte å virke hver gang jeg skal ha livechat, så ønsk meg lykke til kl. 6 i kveld.Er forresten mindblown av kommentarene på forrige innlegg ♥ Snakkes senere!

86

Lørdagen min har jeg tilbrakt på rommet mitt for å lage videoer. Da jeg var ferdig, så jeg meg tilfeldigvis i speilet og så at jeg hadde glemt å ta på maskara. Jeg hadde øyenskygge, eyeliner og ikke maskara, haha. Det var ikke noe big deal, fordi man kunne ikke se det så godt pågrunn av måten jeg filmet på, men alikavel... det har aldri skjedd før. Jeg tok meg også en liten tur på Åsane Senter for å kjøpe lørdagsgodt. Det er alt jeg har gjort ute i dag, men er egentlig ganske fornøyd med dagen.

Nå arbeider pappa og jeg med rommet mitt. Eller, han jobber, jeg blogger, fordi jeg er en luring. Gleder meg sånn til rommet er ferdig! Det ser litt tomt ut foreløpi. But it's getting better!

PS. Det er bare 86 dager til jul. Dette får på en underlig måte meg til å ikke ønske det var sommer lengre. Hvem gleder seg? 

Spørsmålsrunde

Jeg kommer til å svare på de spørsmålene jeg føler er mest underholdene svare på, haha. For å være helt ærlig liksom! Men selfølgelig, hvis det er noe du virkelig lurer på så spytt ut, for nå blir det spørsmålsrunde!

Livechat om 10 minutter

iPhone covers I want

Herregud, jeg vil ha 90% av iPhone dekslene til Soceity6. De er så sinnsykt kreative, men desverre er de ganske dyr. Alle koster 35 dollar, og da kan du gange det med seks tror jeg, så får du den norske prisen. Men uansett, se på disse herlighetene!

Alle er fra Soceity6.com.

I sommer har jeg

lært å plystre
dipdyed håret mitt 
sett på anime i Asia
baket seks ganger
vært hos tannlegenridd på en elefant
begynt å se på Grey's Anotomy
fått Wonderstruck parfymen
gått på fjellturer
sett de nye skuespillerne som skal være i Catching Firefått fotmassage
nådd tusen subscribers på youtube
lært å lage en fiskebeinsflette
fått ny iPhone
sovet hos Solfrid en helgholdt en babytiger og en babykrokodille
sett Taylor Swift live på youtube
vunnet en smoothie war
flyttet ut av mitt eget hus

Hva er noe kult du har gjort i sommer? 

Let's get serious

Dude, jeg fikk så mye inspirasjon av å lese gjennom kommentarene da jeg spurte om hva jeg skulle blogge om. Så hvis du kommenterte det, så liker jeg deg like mye som jeg liker sure kirsebær. Ok, men tingen er... Det var noen som spurte om jeg kunne gi tips til forskjellige ting. Vi snakket litt om det på livechatten i går også. Og det er noe jeg har villet gjort veldig lenge nå, fordi jeg føler at i min alder, (pluss, minus) så er det en del ting vi trenger tips med. You know, skole, venner, gutter, selvtillit osv. Så det jeg vil er at hvis det er noe i livet ditt du trenger tips med, så kan du legge igjen en kommentar om det i kommentarfeltet, så skal jeg svare på det i enten et innlegg eller en video så godt jeg kan. Tro det eller ei, så har jeg litt experience med drama og sånn. Så i tilfelle deg skulle være noe, så vet du hvor du har meg, haha! 

Forklar problemstillingen, så skal hjelpe deg. Okei, fyr løs!

Livechat helg 3

Klokken 7 i dag blir det livechat med meg og Solfrid pluss noen andre kjente ansikter. Unskyld at jeg ikke har sagt i fra tidligere, men som noen vet holder vi på å flytte, og det bringer en haug med stress inn i hverdagen min. Men om litt over en uke er vi settled down i den nye leiligheten. Men tilbake til livechatten! Jeg håper du kan komme, for ehm.. jo flere jo bedre, I'm I right!? Gleder meg!

Håper du kan komme HIT kl. 7.

Any suggestions?

Hva i alle dager skal jeg blogge om da? Jeg er helt blank, og trenger hvilken som helst forslag! Jeg har haugevis av videoer som jeg skal poste etterhvert, men i mellomtiden hadde det vært grådig greit med noe interessant å lese, eller hva? Jeg liker ikke den følelsen av at jeg ikke fortjener leserne jeg har nå for tiden. Så fortell meg... hva har du lyst til å lese om?
Thanks

Egentlig hadde jeg forventet litt hat på det forrige innlegget mitt om at jeg overreagerte eller noe, for jeg er fult klar over det når det kommer til The Hunger Games, haha. Men jeg er super glad for at mange føler det på samme måte som meg. Og de som ikke føler det på samme måte som meg skriver noe som, "sånn var det med skuespillerne i den første boken òg, Men når filmen kommer ut, kommer vi til å elske det." Og vet du hva, jeg tror du har rett. Jeg leste en del sånne kommentarer på youtube i går også, og de har et poeng. Jeg klikket nesten da jeg så hvem som skulle spille Haymitch i den første filmen, men nå er han egentlig OK+. Så... det kommer til å ta litt tid å bli vant ansiktet til Sam Claflin som Finnick, men jeg tror det kommer til å gå bra når det nærmer seg 22. november 2013. Selvom for øyeblikket så er det ingenting jeg ser i ansiktet til Sam Claflin som er Finnick Odair. Håret, kroppen og alt det der går fint. Men ikke ansiktet. We'll see, guys. We'll se.

Meg og Solfrid skal forresten ha livechat i morgenettermiddag. Vet ikke hvilket klokkeslett, men jeg skal holde deg oppdatert i morgen. Gleder meg!

Sam Claflin. Virkelig?Jeg skjelver, jeg kaster på ting, jeg klemmer Mockingjay boken min. Lionsgate har virkelig ødelagt det.

Beige design

Jeg elsker det nye designet mitt! Headeren er redigert av Jenny. Hun redigerte to bilder av meg sammen, og sendte bildet til meg på mail. Og nå har jeg akuratt blitt ferdig med å redigere lyset på headeren sånn at det skal passe til designet litt bedre, og jeg er super fornøyd!

Syns du det ble bedre enn det forrige?

Livechat weekend 2

Livechatten i dag var jo faktisk enda mer koselig enn forrige helg! Vi holdt på i tre timer. Haha, plutselig var klokken 8, og jeg kom på at jeg måtte spise middag. Jeg skal prøve å ha en livechat vær helg fremover. Neste helg blir mest sansynlig Solfrid med. Det blir gøy! Og til dere som la igjen nummerene deres, så tror jeg at jeg skal lage en egen video der jeg ringer dere eller noe sånt. Hvis du vil se det, så si i fra. Ellers... Har du hatt en fin søndag?

So much peace-signs.

Livechat kl. 5

Nå henger jeg med med Emilie her, og vi skal ha en livechat, samme sted som sist. Klokken fem i dag. Tenkte å si i fra litt tidligere en forrige gang, haha. Skulle gjerne sagt i fra noen dager før, men vi fant ikke ut av det før i dag. Så da håper jeg du joiner oss HER. Klokken fem. It's gonna be a party.

Jeg gir beskjed rett før kl. 5 på DENNE siden. Skal du se på?

Det var veldig gøy

Wooops, blogger litt sent nå. Vet ikke hvorfor jeg ikke liker å blogge sent, haha, men det gjør jeg ikke. Jeg har egentlig vært med Matias og Emilie store deler av dagen, og vi hadde en livechat som rundt 60 personer fikk med seg i to timer i dag. Det var veldig gøy. Ting som skjedde på livechatten var at vi danset litt for dere, viste hvordan man loket, Aaron kom, jeg viste dere den ene kaninen min, vi var mandige OG vi tulleringte til Solfrid. Da vi snakket med henne senere på dagen, sa hun at hun forstod at det var meg i den første setningen. Kanskje fordi den innebærte både The Hunger Games og tallet, 86. Tror det er en logisk forklaring, ja.

Og unskyld for at jeg ga beskjed bare en halvtime før det begynte. Vet det var mange som ikke fikk det med seg på grunn av det. Jeg skal ha en livechat igjen snart, og gi beskjed mye tidligere. Tror faktisk det kan bli en til helgen med Solfrid. Det hadde vært grådig greit og kreisi bananas på samme tid.

Livechat med Leaduvet

Klokken halv to i dag, skal jeg ha en livechat på denne linken: TWEETCAM.  Gleder meg! Så hvis du vil henge med meg og og to venner av meg, trykk på den linken halv rundt halv ett. Da begynner vi liveshowet. Da kan dere stille spørsmåls osv, også skal vi gjøre vårt beste for å underholde dere. Du logger inn med Twitter for å se på livechaten, sånn at du er nødt til å ha en Twitter-account. Hvis ikke du har det, så har du god tid nå til å lage en på Twitter.com før det begynner om ca. en halvtime. Det blir gøy!Skal du joine oss halv to?

Rediger meg

Jeg snakket litt om å kanskje lage meg en ny header med bildene jeg tok ute for to dager siden. De fleste sa at jeg skulle beholde den jeg har nå, og det er jeg egentlig litt enig i. Men så fikk jeg plutselig tilsendt noen headere av tre lesere. Dere er mine nye favorittpersoner altså. Tusen takk for at dere tok dere tid til dette. You be makin' me blush ♥


Laget av Marte. Skulle ønske jeg kunne redigere sånn.


Den siste setningen - det kan du banne på at jeg gjør! Denne er laget av Ellen.


Denne er laget av Kine. Hun er forresten veldig pen, og veldig flink til å redigere.

Hvis det er noen som har lyst til å lage en header til meg, så kan jeg sende noen bilder du kan bruke i en mail, sånn at bildene er store og blir i bra kvalitet. Også kan jeg poste headeren i et innlegg, hvis du vil. Da er det bare å si i fra i kommentarfeltet. Men ellers, tusen takk til de som lagde. 

Vi skal flytte hit

Som noen kanskje vet, så solgte vi huset vårt for en stund siden, og vi er nødt til å flytte ut den 1. September. Og nå har vi endelig kjøpt et nytt hus! Mamma, pappa og jeg var på visningen for (4-roms) huset i går før bursdagsbesøket til Birgitte. Jeg ble helt forelsket i huset. Det var så fint og lyst, noe som er posetivt for en som lager videoer og tar bilder. Er helt avhengi av bra lys. Men i dag fikk vi i hvertfall kjøpt det. Her er noen bilder av huset jeg fant på Finn.no.

 
Det kommer jo selfølgelig til å bli helt annerledes når vi flytter inn.

Og nei, vi skal ikke flytte langt vekk. Huset ligger rett bak Åsane Senter. 5 minutter fra skolen, 2 minutter til senteret og 3 minutter til bussterminalen.  Gleder meg til å flytte inn!

Drawsomething with me

Så etter min forrige video fant jeg ut av at det forsatt finnes folk som spiller Drawsomething. Omg, yes! Så hvis du har lyst til å tegne med meg, så legg igjen brukernavnet ditt på Drawsomething i kommentarfelter. Jeg heter bare LeaValencia der for de som lurer. Okei, la oss tegne!


En liten smakebit på mine tegnekunnskaper. Dette er en sjøhest.

Vil du tegne med meg?

EDIT: Ok, dere er sykt flink til å tegne på Drawsome! Har det så sykt gøy nå, haha. 

Leandraxo

I går endret jeg designet på Twitteren min, og fikk lyst til å reklamere litt for meg selv på bloggen. Hope you don't mind!

Jeg oppdaterer egentlig ikke så mye på Twitter om livet mitt. Men jeg elsker å legge ut sitater der. Ikke veldig dype og romantiske, men mer morsomme og... frekke. Haha, men hovedgrunnen til at jeg vil at dere skal følge meg på Twitter er fordi at i dag fant jeg ut en suuuper lett måte og ha en live-chat derfra. Så den planlagte Solfrid og jeg å bruke en gang, og da sier jeg i fra på Twitter. Så hvis du vil å få med deg den, så kan du vel enten lage en bruker på Twitter.com (som forresten er super enkelt) Og hvis du allerede har det, bare følge meg on the Tweet-place, if ya know what I'm sayin'

Trykk på bildet for å komme til Twitteren min.

Hjemmelaget capo

Hvis det er noen gitarspillere der ute, så har jeg et smart triks å dele med dere i dag. 

Har du noen gang ville spille en sang på gitar, men så stod det på en nettside at du trengte en capo for å spille den? Du kan enkelt bare bruke en blyant/kulepenn og gummi/hårstrikk til å lage din egen hjemmelagede capo. Du legger blyanten på det båndet du vil capoen skal være. Så legger du strikket over den ene siden der blyanten stikker ut, går under gitaren og legger den over andre enden av blyanten. Da presses blyanten ned mot strengene på båndet akuratt som en capo ville gjort, og nå høres det lysere ut når du spiller.

Spiller du gitar?

Et tilfeldig spørsmål til deg

Jeg har et tilfeldig spørsmål å stille dere. Kom på tanken helt helt ut av det blå. Men nå lurer jeg skikkelig på om hvis jeg bare kunne gjort èn av tingene. Hadde du villet at jeg skulle bare blogget og aldri laget videoer? Eller bare laget videoer og aldri blogget? Veldig nyskjerrig! Og håper de som er kjent med både videoene og bloggen vil svare på spørsmålet.

Vær så snill og ikke si "ingen av delene" Det var det! Snakkes i morgen.

The tribute guide

Hei! Jeg kom inn dørene for bokstaveligtalt et minutt siden. Det har vært kjempe koselig hos Solfrid i helgen (selv om det var dårlig kvalitet på Teen Choice Awards)  Nå skal jeg snart begynne å pakke ut litt ting jeg hadde med meg til henne, men tenkte bare å vise dere noe utrolig kult jeg kjøpte i Thailand først!

Da jeg var i Thailand, gikk jeg inn på en butikk som het Asia Books. Ironisk nok var alle bøkene der på engelsk. Bokstaveligtalt det første jeg så da jeg gikk inn var noen bøker det stod "The Hunger Games" på. Ikke serien, men en del andre bøker med da de lagde filmen, behind the scenes, the world of The Hunger Games osv. Am I in heaven? Så, ja, seff måtte jeg kjøpe en. 


Frister den? Haha.


District 4 in my heart.


Our mockingjay.


Cloooove ♥


Eneste personen jeg liker bedre i filmen enn i boken.


Stakkars, søte Primrose.

Jeg kjøpte en liten bok som het Tribute Giude. Den viser Never-before-seen-pictures hele veien opp til de 74. lekene begynner. Det er også inforamsjon om alle distriktene og alle tributtene. Gleder meg sånn til å begynne å lese i den! Jeg viste den kjapt i den forrige videoen min, og, nei, jeg vet ikke hvor man får kjøpt den ellers. Har i hvertfall ikke sett den i Norge. Noe som gjør det enda kulere at jeg har den!

Bloggeboller

Hey guys ♥ I dag har vi kjørt en båt fra stranden og ut til en øye som ligger litt utenfor byen vi er i. Det var super fint å bade der! Vannet var rent og turkis og sanden var bløt og hvit. Så der ble vi værende en stund før vi reiste tilbake fordi vi ble så sulten. Så nå har vi spist, også bestemte meg for å blogge littegrann. Tok desverre ingen bilder da vi var på øyen. Noe som jeg angrer på nå som jeg sitter og blogger. Får vel legge ut noen arkivbilder jeg hadde i et utkast-innlegg fra den dagen jeg tok bilde til headeren min.

Btw, gleder meg til å komme hjem på TORSDAG! Bloggingen min har søget så mye at jeg har mistet 200 lesere mens jeg har hvert i Thailand. Meget oppmuntrende, må jeg si! Så fra torsdag av blir det andre boller. Andre bloggeboller. Og videoboller. Nå fikk jeg lyst på boller...

Instagram

Jeg har ikke hatt det lenge, men jeg er allerede forelsket i Instagram! Så jeg tenkte å legge ut profilene til noen av vennene mine sine Instagram-profiler. De som har hvert her på bloggen før, og dere kanskje kjenner til. Det dukker jo kanskje opp bilder av meg også på instagram-profilene deres.

Meg - LeaValencia
Emilie - EmilyRoost
Matias - MatiasAlexander
Solfrid - Somfotihose
Birgitte - Birgitteg 

Update: Internetten suger i Thailand, og nå gleder jeg meg skikkelig til å komme hjem.

Noen gode apps?

Jeg reiser jo på ferie i kveld, og siden flyturen er ganske lang, tipper jeg det blir mye venting. Så hvis noen av dere iPhone/iPod/iPad-brukere har noen gode apps å anbefale til meg, så hadde jeg sittet pris på om du hadde lagt igjen en av favorittene dine i kommentarfeltet. Skriv gjerne om dem også, sånn at jeg kan laste ned det jeg syns er interesant, og sitte og bruke dem når jeg venter på flyplasser.

Helst noen morsomme spill!

Min nye iPhone

I dag har jeg faktisk fått meg en ny iPhone 4S! Det var overaskelsen jeg skulle få av pappa som jeg snakket om i en vlog på siste skoledag. Feels very good å bli kvitt min feite Nokia-mobil fra 2009. Litt flaut å gå med den ute kan man si. Jeg er super stoked for å begynne å bruke min nye iPhone fremover! ♥ Jeg elsker Apple.

Jeg har allerede skaffet meg en fint deksel med det norske flagget på. Ikke så veldig bra beskyttelse egentlig, men jeg likte utseende. Også har jeg begynt å laste ned en del apps - inkludert Instagram, siden det har hvert en del som har spurt om jeg har den appen. Og nå er svaret ja, folkens! Så hvis du vil følge meg der, så heter jeg LeaValencia på Instagram, og jeg kommer sikkert til å poste masse bilder der nå i løpet av ferien i Thailand og tidene fremover.

Mareritt

God morgen. Jeg hadde faktisk et mareritt i natt... Fordi jeg var dum nok til å se en Skrik film i går, haha. Det var liksom en blanding av The Hunger Games og The Scorch Trials (2. boken i The Maze Runner) Arenaen var i en stygg, øde storby. Lignet på New York. Og jeg vet ikke helt hvordan spillet funket men noen av vennene mine var der, inkludert Emilie. Og siden det bare kunne være èn vinner, endte det opp med at jeg ikke vant. Jeg døde ikke i spillet, men myndighetene hadde det sånn at alle som ikke vant, skulle drepes noen dager senere. Det var da alt ble sinnsykt skummelt og mareritt-akti. Jeg prøvde desperat og få mamma til å flytte langt vekk med meg, så jeg slapp og dø. Hun sa at jeg måtte bare ta det som det kommer. Hahaha, da ble jeg pissed of, så jeg gikk til pappa. Jeg tror vi klarte å komme oss vekk, fordi jeg har noen bilder fra drømmen som ligner på et sted langt ute på landet i Italia. Alt er så mye værre i mareritt enn det høres ut somi virkeligheten! Har du hatt noen mareritt i det siste, eller bare noen andre drømmer? Jeg hadde digget å lese noen andre sine!

Dipdye, here I come

Haha, fikk så sykt mange bra kommentarer i innlegget om dip dye i går! De aller fleste mente at dip dye var fint og at jeg burde gjøre det. Det som overbeviste meg var grunnene til at jeg skulle gjøre det. Her er noen av dem:

- Bedre å angre på noe du har gjort, enn noe du ikke har gjort.
- GJØR DET. GJØR DET. GJØR DET. GJØR DET. 
- Håret blir ikke  skadet når du bleker tuppene bare èn gang.
- Du får faktisk ikke lov til å avbestille den timen. No way.
- YOLO.
- Det ser sinnsykt fint ut.Da gleder jeg meg til å dra til frisøren i morgen! Selvom det kommer til å fire timer å gjøre det, haha. Nå drar jeg på senteret med Birgitte. Ha en fin mandag!

Hva jeg valgte i kirken

Dette er offesielt den første dagen i sommerferien for meg. Og det feirer jeg med... å legge ut en video senere! Normalt. Det kommer en sommerinspirert video ihvertfall. Ellers skal jeg ikke gjøre så mye annet enn å lese i The Scorch Trials i dag, som er den andre boken i The Maze Runner-serien. Det har faktisk hvert ganske mange spørsmål om jeg kan snakke om den boken. Og jeg har bestemt meg for at når jeg er ferdig med alle tre bøkene i serien, skal jeg lage en anmeldelse om dem i en video. Det gleder jeg meg til!

Jeg har helt glemt å si hvilken sånne konfirmasjons-aktiviteter jeg valgte i kirken. Og det sa jo jeg at jeg skulle si for en stund siden, men kan vel si det nå. Jeg tror jeg valgte torsdagsklubb som første valg. Så Sanctus, også hjertelaget. Hvis du også er en 98-er som skal konfirmere deg kristelig, hva valgte du?

Jeg liker

Vanilje, Japan, såpe med eplelukt, Hydracolor, gamle bilder, sci-fi, gingere, Spirited Away, youtube, Uglies, rydde rommet, ragdoll katter, leger, sure kirsebær, The Hunger Games, ankere, dip dye, Louis Tomlinson, sukkerspinn, nerdy techno, Canon, 90-tallet, Finnick Odair, joggebukser, skuespill, Apple, deg, Lush, berg-og dalbaner, søsteren min, bueskyting, 86, Los Angeles, krøller, anime, Toms, parfymer, blåbær Candy King, fregner, spille, Taylor Swift, mint, sommer, redigering og geografi.

Nevn noen ting du liker i kommentarfeltet! ♥

Fine kommentarer

Jeg skal ikke skrive et innlegg om hvor takknemlig jeg er for fine kommentarer, for det vet dere vel allerede? Jeg skal heller snakke litt om hvor viktig jeg syns det er å gi dem. 

Når jeg får fine kommentarer, elsker jeg å svare. Og når jeg kommenterer fine kommentarer til andre, elsker jeg å svar. Hvis du er posetiv på internett, er det bare en evig god sirkel av lykke og fine kommentarer. Når jeg får stygge kommentarer på internett, får jeg på en måte et ubehagelig sug i magen. Noen kjenner kanskje følelsen? Og det noen sier med at man ikke skal svare de stygge kommentarene, syns jeg er feil. Mange er sikkert uenig med meg, men jeg pleier alltid å svare dem. Nei, jeg pleier aldri å skrive noe stygt mot dem tilbake. Jeg bare forteller dem hva de gjør feil liksom og hvordan de ikke får noe ut av å være "haters" Give them some life advice bascly! Haha. Da får de litt den ubehgalige følelsen selv, og det vil de vel ikke? Det er deres feil da, ikke sant? Jeg har fortalt dette - Jeg syns det viktigste i livet er å ha det gøy og tenke på seg selv uten å skade noen andre. Den beste måten å gjøre det på er å være snill mot andre. Da føler jo man seg bra med seg selv, ikke sant?


Arkivbilde.

Hvis du gir stygge kommentarer til andre på internett, er du alltid litt nervøs for å lese hvilken kommentarer du får tilbake. Hvis du vil slippe det, ignorer det som du ikke liker, og bare kommenter fine ting. Da vet du at hvis du får stygge kommentarer, er det ingenting gale du har gjort ihvertfall.

Noen ganger blir jeg bare inspirert til å skrive slike innlegg. Håper ikke du har noe i mot det av og til, fordi jeg føler noen trenger å vite det selvom de fleste forhåpentligvis vet det fra før av ♥

Ukens spørsmål #20

Kunne du tenkt deg dip dye? Tror du hadde kledd lysere brun i tuppene?
Sykt morsomt at du spør, fordi jeg har faktisk bestilt en time til frisøren for å gjøre akuratt det. Skal til frisøren på tirsdag om to uker. Skal også tynne ut håret. Kommer til å ta fire timer tilsammen da, fordi jeg må bleke tuppene osv. Er så spent!

Hvor har du kjøpt toalettmappen du viste i Room Touren?
Den er kjøpt på Primark i London. 

Leandra, du er ganske frekk! Fetteren min heter Bob Reidar også kaller du han stygg?
Jeg sa at jeg kaller alle stygge ting for Bob Reidar, ikke at fetteren din var stygg. Jeg kunne like gjerne kalt alle stygge ting Lise liksom, det betyr ikke at jeg syns at alle som heter Lise er stygg eller at det er et stygt navn. Gratulerer til fetteren din forresten. Han er den eneste i Norge som heter Bob Reidar!

Er du og Rebecca hel eller halvsøsken?
Halv-søsken. Vi har samme mamma.

Kan du lage hårvideo hvor du viser hvordan du lagde de krøllene?
Åh, dere vet jeg er dårlig på hårvideoer... Men neste gang jeg lager dem, kan jeg godt filme det. Men husk at de kommer ikke til å bli helt likte. Det går nesten ikke ann, skjønner du.

Hvordan tjener du penger? Jobber du eller får du pengene? 
Tjener penger på gode karakterer på skolen. 

Er du i starten eller slutten av 14?
Jeg er født i 98 og hadde bursdag 19. februar, så jeg er i begynnelsen. 

Hvor kjøpte du den nydelige, hvite smykkehengeren du viste i Room Tour-videoen din?
Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror det var på Panduro. På den hobbybuikken som er i nederste etasje på Åsane Senter, ved siden av H&M og en malebutikk. 

Min nabo

Han her camper utenfor vinduet mitt hver kveld! Funny thing is... han gjorde det i fjor også! Vær sommer kommer han og henger utenfor vinduet mitt. Den er gigantisk og ekkel, så den må få et navn... Bob Reidar. Jeg kaller alle stygge ting Bob Reidar, sorry. Men jeg syns det kler han. Æsj... 

Catching Fire - My dream cast

Haha, jeg vet at det er ett og halvt år til Catching Fire kommer på kino, men her er mitt drømme-cast i Catching Fire. Selfølgelig - hvis de finner noen mindre kjente skuespillere som passer til rollene, so go for it! Dette er bare de skuespillerne som jeg kjenner til som jeg syns passer best foreløpi. Jeg vet at jeg sa at jeg syns Armie Hammer var perfekt som Finnick, men jeg syns også at Trevor Donovan hadde passet.
 Mila Kunis kjenner du kanskje til. Hun har blandt annet spilt i Friends With Benefits. Og jeg tror hun hadde spilt rollen som Johanna, perfekt! 
Àstrid er ikke veldig kjent, men hvis du har sett den siste Pirates of the Caribbean, så var det hun som spilte havfruen som han kristne fyren forelsket seg i. Hadde ikke hun hvert en perfekt Annie?

Finnick - Trevor Donovan
Johanna - Mila Kunis
Annie -  Àstrid Bergès-Frisbey
Wiress - Helena Bonham Carter
Beetee - Micheal Emerson
Mags - Betty White 

Listen over ting jeg skal gjøre før jeg dør


 • Dra utenlands med venner
 • Ride på en kamel i ørkenen
 • Dra på et cruise ship
 • Dra på en Taylor Swift konsert
 • Bade med delfiner
 • Dra til Disney World
 • Se en solformørkelse
 • Dusje i en foss
 • Fly i en luftballong
 • Dra til Los Angeles
 • Lage et surprise-party for en venn
 • Dra på campingtur med venner i skogen
 • Være publikum i et award-show
 • Dra på en proffesjonell photoshoot
 • Gifte meg på en strand
 • Dra til JapanHva er noe du har lyst til å gjøre før du dør?

I'm 15 years old and I'm GONNA have baby!

Jeg klarer ikke så slutte å le av denne videoen! Dette er tydeligvis et program hvor de tar inn helt kreisi tenåringer som vil bli gravid og få barn osv. I denne videoen møter vi Victoria og moren hennes. Og herregud, jeg får latterkrampe når Victoria skal introdusere seg etter 3.30 minutter i videoen. Hun er det nye forbilde mitt altså. Er så morsomt og etterligne henne!


That's right. I'm a player, but that's cool cuz I got it like that! Hahaha.

Det kan være fake da, og det kan være de er en gjeng med skuespillere... La oss håpe at det er skuespill da, ellers er det virkelig synd i denne forstyrrede jenta. Publikummet er også ekstremt morsomt, haha. Tror du det er ekte eller fake?

Me being serious

For meg er det viktig å være i det rette humøret når jeg lager videoer, at lyset ok, og ikke minst at video-idèen er bra. Å lage videoer skal være gøy for meg. Det er ikke en jobb jeg  gjøre. Hvis jeg lager videoer når andre sier at jeg skal gjøre det, og jeg egentlig ikke vil... Hva skjer da? Da blir jeg lei, og slutter. Så det blir best hvis jeg gjør det når jeg vil. Om jeg poster dem èn gang i måneden er det opp til meg. Det kommer ikke flere videoer av de klagekommentarene som sier at jeg kke har postet på en uke. Men når noen kommer med videoidèer derimot - Da noterer jeg dem ned i listen ov videoer jeg vil lage når jeg har lyst. Det gjelder egentlig litt det samme med blogging.

Jeg vil ikke virke slem eller utakknemlig når jeg sier dette, fordi jeg er utrolig glad for at noen ser på videoene mine i det hele tatt! Så det er ihvertfall sånn jeg tenker på saken og det jeg ville få frem var bare: Ikke har så høye forventninger, er du snill. Jeg gjør alltid mitt beste.Take it or leave it.

God morgen, nytt design!

Solfrid og jeg tok noen få bilder ute i går, og jeg fant noen jeg ville bruke til header og sidemeny-bilde. Hva syns du? Jeg syns det er mye finere enn det forrige ihvertfall. 

For øyeblikket sover faktisk Solfrid forsatt. Er ikke sikker på når vi la oss etter vi så Harry Potter i går, men alikvel... Jeg sover aldri så lenge, haha. Er sulten nå, så jeg tror jeg går ned i stuen til Rebecca og spiser litt, og håper på at Solfrid vokner snart. 

Ha en super søndag videre!

Happy birthday, Katniss

Gratulerer med dagen, fictional character, venn, søster, helt, vår mockingjay, the girl on fire, aka KATNISS EVERDEEN!


Perfekt Kjemi

For noen dager siden ble jeg ferdig med boken, Perfekt Kjemi som jeg såvidt har nevnt her på bloggen. Tenkte bare å komme med en liten book-review av den!

Jeg skal ikke ta meg tid til å fortelle hva den handler om, men jeg kan vel si at det er en kjærlighets-bok. Den er selfølgelig helt annerledes enn science fiction bøkene jeg vanligvis leser (THG, Uglies) Og jeg hadde egentlig ikke lyst til å lese noe annet utenfor den sjangeren. Men Solfrid anbefalte denne boken så sterkt til meg, så jeg stolte på henne og gave it a try! Jeg kan ikke si at jeg angrer! Den er veldig, veldig bra skrevet og historien er dramatisk og rørende. Den er perfekt for jenter på min alder (pluss, minus) som liker å lese om kjærlighet og drama.Jeg personlig liker best historier fra en helt annen verden, der handlingen handler om noe større og viktigere enn et kjærestepar. Men Perfekt Kjemi av Simone Elkeles klarte å holde meg underholdt hele tiden, og det var derfor jeg ble ferdig med den ganske kjapt. Hadde faktisk problemer med å legge den fra meg om kveldene. Skal ikke legge skjul på at jeg gren litt på slutten heller, hehe. 

Har du lest den?

Mine favoritt-ting med våren

Selfølgelig er sommer favoritt-årstiden min, men det er så mange fine ting med våren også. Det jeg liker best er hvordan jeg merker at lyset varer lengre hver kveld. Jeg elsker når det er lyst lenge! Om sommeren er jo det lyst nesten hele døgnet. Men da savner jeg å se stjernene om natten. Elsker å se på stjernene. Jeg er helt obsessed med alt som har med astronomi og universet og gjøre. Og det er kunn våren som kan gi meg lyset, fargene og stjernene i samme årstid. Våren er akuratt som i syden - lyst om dagen og svart om natten.

Det er også fint å se at trærne og bladene blir grønne. Jeg husker at før jeg dro til leirskolen i fjor, var skogen så grå, åpen og kjedelig. Men da jeg kom hjem en uke senere hadde trærne fått blader på seg, og alt var så fyldig, fargerikt og grønt. Også elsker jeg å bruke vårjakker! De fineste jakkene jeg har, bruker jeg om våren. Og en siste ting jeg liker med våren... er selfølgelig tivoli. Det er jo alltid tivoli rundt påske og 17. mai. 

Hva er din favoritt-ting med våren?

Nytt, enkelt design

Har fått mange spørsmål om hvorfor jeg ikke har hatt header i det siste. Jeg syns egentlig ikke header er så vikitg, men nå har jeg da ved hjelp av Matias, tatt bilder til en ny header. Men jeg håper du liker det nye designet da, selvom det er ganske enkelt. Må si jeg ble fornøyd med det, selvom det ikke tok meg så lang tid.

Syns du dette var bedre enn det forrige?

Min drømme-Finnick

Han er ikke den peneste personen jeg vet om, men alikavel er det noe i øynene hans som bare sier "Finnick Odair" til meg. Armie Hammer har gyllent hår, er solbrun og muskuløs akuratt som Finnick. Han hadde helt sikkert kledd sjø-grønne linser også. Jeg vet det er noen som absolutt ikke vil ha Armie Hammer som Finnick, men for meg og en del andre er han perfekt! Jeg må inrømme at jeg var litt skeptisk til han i begynnelsen, men hvis du søker opp flere bilder av han på google eller intervjuer på youtube, tror jeg kanskje at du også kommer til å like han. Like han så godt at du stoler på han til å spille Finnick Odair.

Hvis du syns han passer, kan du trykke på bildet, så kommer du til en facebook-side som heter "ArmieforFinnnick" Den har ihvertfall jeg trykket "like" på!

Hvem syns du hadde passet til å spille FInnick i Catching Fire?

Jeg elsker Finnick Odair
Fra weheartit.com

Jeg er forelsket i Finnick fra The Hunger Games, og er så utrolig spent på å se hvem som skal spille han i den andre filmen. Jepp, jeg liker han bedre enn Peeta og Gale. Foreløpig så har vi som har lest THG bare et bilde av han i hodet. Men jeg vet allerede hvilken skuespiller jeg syns hadde hvert perfekt som Finnick. Kan godt vise et bilde av han hvis noen er interesert. 

Hvilket bilde likte du best?

Bilderedigering - Pixlr

Siden Picnik.com skal legges ned 19. april, har jeg hvert på en desperat leting etter en ny lignende redigeringsside. Men har egentlig aldri funnet noe som er like bra. Jeg har brukt Picnik veldig lenge, og har funnet ut av masse ting jeg kan gjøre med det redigeringsprogrammet som har tatt meg flere år å lære.


Bildet er redigert i Pixlr.com

Jeg fikk en kommentar fra Selma, som spurte hvor jeg hadde redigert bildet mitt i innlegget, Rebel kid. Jeg har jeg funnet en ny side som duger, men er langt i fra like god som min kjære, gamle Premium Picnik. Den heter Pixlr.com. Den er ganske lett å bruke, og du blir fort kjent med den. Du kan gjøre en del kule ting der, så hvis du vil redigere noen av bildene dine, kan det være bra å bruke den siden.

Har du et gratis bilde-redigerings program/nettside du anbefaler?

HP for life

Nå sitter jeg og ser på Harry Potter and the Chamber of Secrets på TV-Norge. Det er toeren. Helt opp til den siste filmen, var det favoritt HP filmen min. Jeg hadde faktisk et hamster jeg oppkalte etter søsteren til Ron, haha. Når jeg sier at Harry Potter er barndommen min, tenker jeg alltid på denne filmen. Og selvom barndommen min ble ødelagt da jeg ikke fikk brevet mitt fra Hogwarts da jeg ble elleve, håper jeg at Aaron engang sitter på toget, ni og trekvart. Haha, neidaaa! Så obsessed er jeg ikke! (.....) Men jeg liker hvordan alle filmene har en spennende, liten historie, men egentlig bygger opp mot den siste filmen, som får en sykt bra avslutning. J.K. Rowling = Genius.Vokste du opp med Harry Potter? Hvis ikke, så har du ikke hatt en barndom!!! Neida, det er ok hvis du ikke liker det, jeg skjønner. Men jeg elsker ihvertfall fantisy og science fiction. Og dette er sikkert det meste nerdete du noen gang har hørt, men jeg beundrer de som har redigert lyset i filmene. Lyset får meg virkelig til å føle som om jeg er i en helt annen verden. Jeg har sett et klipp der lyset er uredigert, og det ser ut som en søt Disney-serie, haha. Så respekt til lys-redigeren altså! Men nå blir det spennende her, så vi snakkes i morgen. Hadebra! ♥

God påske!

Hei!

Det er meg, Solfrid igjen. Leandra har prøvd å få Internett men det klarte hun ikke. Så sorry for drittblogging, men sånn er det når man ikke får nett!

I øyeblikket er jeg i bilen på vei til Lindås, for jeg skal i båten med Henriette, og må derfor blogge med mobilen, så det blir et crappy innlegg dette og... Lover dere bedre blogging senere! <3<3<3<3<3<3 så glad er jeg i dere <3

God påske fra meg og Lea!

Svar på spørsmål om Safe and Sound coveren

Jeg satt med sommerfugler i magen da jeg leste gjennom kommentarene på videoen jeg la ut i går. Tusen takk til alle som ga sin mening! Du skal bare vite at hver gang jeg tok et skritt i videoen, gjorde det vondt i ankelen, haha. Og det er veldig vanskelig å regissere en video (kommandere folk til å gjøre ting) og ha hovedrollen samtidig. Så det var utrolig tilfredsstillende å høre så mye fint av snille mennesker da jeg la den ut. Tenkte bare nå å svare på litt spørsmål jeg fikk.Er det du som synger?
Hehe, jepp, det er det!

Hvor spilte du inn selve sangen?
I Garage Band. Det er et program alle mac-er har.

Kan du legge ut en bloopers-video?
God idè! Det skal jeg gjøre snart.

Fikk også en kommentar som sa at jeg ikke måtte redigere sånn på stemmen min. Syns ikke stemmen min høres så redigert ut da, hehe. Men for å være ærlig så kan jeg ikke redigere stemmer engang. Alt jeg har gjort med stemmen min er å få det til å høres ut som jeg synger i et "stort rom", sånn at det ikke høres så "matt" ut. Så der tok du feil, gitt...

Hvis du ikke har sett videoen allerede så er den i ett innlegg under dette. Og hvis du vil ha flere sangvideoer/musikkvideoer, så er de tbare til å spørre når du savner det. Takk igjen for kommentarene, som jeg sitter og leser igjen og igjen.

Musikkvideo kommer snart!

Nå er jeg hjemme igjen, og siden videoen jeg har snakket om skal bli postet i kveld, tenker jeg bare å fortelle deg hva du har i vente.

Litt etter julen i 2011 lagde jeg en cover av Taylor Swift sin sang, Safe and Sound. Den ble ikke postet på internett, fordi jeg hadde planlagt å lage en liten musikkvideo til den før THG kom ut på kino. Men da jeg knakk ankelen kunne ikke musikkvideoen bli sånn som jeg forestilte meg. Jeg ventet til for fire dager siden, da jeg endelig kunne bruke foten litt. Og fikk noen venner til å hjelpe meg å spille inn videoen. Tusen takk til Solfrid, Matias og Aaron for at dere ville hjelpe meg selvom jeg blir lett sur og frustrert når jeg regisserer videoer. Men jeg fikk det resultatet jeg ville ha, og det kunne jeg ikke klart uten dem.Musikkvideoen handler om en tidligere vinner av The Hunger Games som tenker tilbake på hva som skjedde på arenaen. Jeg ville prøve å få frem i videoen hvordan lekene kan ødelegge et menneske. Du får se meg som synger og gir deg tilbakeblikk på THG-lekene jeg var med i.

Videoen blir postet på bloggen 21.30.

Bjørn Borg - Turn the lights off!

Jeg virker kanskje ikke som den personen som bryr seg veldig mye om miljøet, men hvis du spør mine nærmeste venner, kan de bevise at du tar feil. Å takke nei til poser på butikken, aldri la vannet renne når jeg pusser tennene og å ta av lysene er noe som er helt vanlig for meg, og det er jeg ikke redd for å minne vennene mine på heller. Så la oss bare si a Earth Hour er noe jeg tar litt seriøst. Jeg beundrer den som kom opp med den idèen, og fikk den verdens kjent.

Men jeg må ærlig si at jeg hadde ikke komt på at det var Earth Hour i dag, hvis jeg ikke hadde sett denne videoen av Bjørn Borg som minte meg på det. Syns det var en utrolig kreativ reklame fra dem. Lysende underbukser? Haha, genialt! Klikk for å se reklamen, og fortell meg hva du syns om den. Og klikk på den igjen for å komme til facebook-siden deres.

Gratis design kanskje?

Jeg kan ikke tro at jeg ikke har tenkt på dette før... Folk spør meg ofte om jeg kan lage design til bloggen deres. Men jeg sier alltid nei, fordi jeg føler det tar så lang tid å lage et forskjellig til alle som spør. Men herregud, jeg kan jo bare lage gratis-design! Men da må du svare meg på noen spørsmål først. Og hvis en del folk svarer ja, så kommer jeg sansynligvis til å begynne å lage noen gratis-design av og til.Ok, for det første - Har du en blogg? Vet du hvordan du kopierer og limer inn et nytt design i stilsettet ditt og html-maleren din? Og ville du prøvd et av gratis-designene mine uten å ta vekk der det stod at det er jeg som har laget det? Hvis du likte designet da, selfølgelig. 
Spent på svar (: 

Kan du lage en tutorial på hvordan du redigerer filmene dine i iMovie?

Dette spørsmålet får jeg veldig ofte, og tenkte bare å ta det opp nå.

Jeg redigerer jo dem annerledes hver gang, og det utrolig mye jeg kan gjøre i iMovie, så jeg vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne. Og det hadde tatt en times-lang video å vise alt. Men du må egentlig bare åpne programmet og prøve deg frem. Jeg vet det høres gørrkjedelig ut å lære å redigere filmer på den måten, men det var det jeg gjorde i begynnelsen. Grunnen til at jeg kan så mye om iMovie nå, er fordi jeg elsker å redigere videoer. Blir aldri lei av det.

Jeg kan lære dere èn basic ting da... Hvordan man får et klipp inn på iMovie!

I venstre hjørne på bildet har du et lite ikon det står "iPhoto" ved siden av. Klikk på den. Også klikker du på "importer filmer" som jeg har vist på bildet over. Så velger du en video fra dataen din som du har filmet, og dobbelklikker på det. Nå holder det på å laste opp på iMovie.
Klippet du laster opp vil havne på de feltene hvor du ser screenshots av de to guttene som sykler på bildet over. Og nå trykker du på det lille "+" tegnet midt på skjermen. Det betyr at du starter et nytt prosjekt/en video du vil redigere. Da vil den øvre venstre delen av skjermen blir helt grå:


Nå kan du markere deler av videoen din, som jeg har vist på bildet over. Også drar du den opp i det grå feltet. Gratulerer, det er første del av videoen din!

Herfra må du finne ut hva du vil gjøre med videon selv. Så tingen er å bare prøve å klikke på en haug med knapper på iMovie og husk hva de gjør! Det feltet nede i høyre hjørne på bildet kan gjøre mange kule ting med videoen din. Prøv deg litt frem der.

Håper dette hjalp noen som har iMovie på dataen sin, og har lyst til å bruke det!

Screenshots av kommende videoI morgen blir det en ny video! Endelig en som kan bli gøy for de som ikke enda er THG fans. Noen som kan gjette hvilken type video det er? Hint: Den har hvert etterspurt veldig lenge.

1

Så èn dag til THG altså! Herregud, jeg må snakke litt med Rebecca og Solfrid etterpå for å planlegge litt om i morgen. Jeg har forresten sett den nye sangen på THG-soundtracket til Taylor Swift, Eyes Open. Takk til alle som har sendt den til meg. Jeg elsker den, og kan den allerede. Hehe.
Så var det litt prat om distrikt èn da. Vel, her kommer det også career tributes fra. Som vil se at de blir trent og oppdratt til å være med i The Hunger Games, ulovlig. Men det er en ære for dem å vinne. Sykt. 

De to tributtene jeg ser på kinoskjermen i morgen er Marvel og Glimmer. Emilie sier at hun liker Glimmer, men jeg er mer en Marvel-fan. Marvel ser veldig nerdete ut, men alikvel har han en sånn badass-vibe. Digger det!

 

Forskjellen på sidevisninger og lesere

Jeg fikk et spørsmål om hva som er forskjellen på sidevisninger og lesere, og jeg husker jeg lurte på dette skikkelig lenge da jeg begynte å blogge. Men jeg fant jo etterhvert ut av det, og her er svaret!

LESERE
Leser-linjen i statistikken viser hvor mange dataer som har klikket seg inn på bloggen din. Altså hvor mange forskjellige personer som er innom bloggen din hver dag. Så når noen spør deg hvor mange lesere du har, så viser den "blå" linjen svaret. 

SIDEVISNINGER:
Den røde linjen viser sidevisninger, og det er denne mange går ut i fra når noen spør hvor mange lesere de har. Men sidevisninger viser hvor mange ganger alle dataene har klikket seg inn på bloggen din til sammen. Så hvis jeg foreksempel besøker min egen blogg hundre ganger om dagen, vil sidevisninger vise 100, men lesere vil bare vise èn. Så sidevisninger viser hvor mange ganger leserne har klikket seg innpå bloggen sin til sammen hver dag.Forstod du det?

2

-Hva skal du denne uken da?
-Jeg skal se The Hunger Games i om to dager!Cato og Clove sin tur til å skinne! The career tributes fra distrikt 2. Åh, har jeg sagt hvor mye jeg digger Clove? Skuespilleren (Isabelle Fuhrman) som skal spille henne er helt perfekt, og jeg har hatt dager hvor jeg har stalket henne like mye som de som spiller hovedrollene. 

3De to personene vi blir kjent med fra Distrikt 3 er Wiress og Beetee. Vi møter dem ikke før langt ute i den andre boken, men alikvel ble jeg glad i dem på grunn av de spesielle personlighetene deres. Begge er utrolig smart. Sikkert på grunn av at de kommer fra distriktet hvor hoved-industrien deres er teknologi.
Men viktigst av alt - 3 dager til The Hunger Games! Herregud, det har ikke helt gått opp for meg enda. Men av og til får jeg små anfall som varer i ca. ett sekund hvor jeg innser at jeg faktisk skal se den på kino på torsdag

Har du lyst til å se THG når den kommer på kino?

Midlertidig design

Yay. Nytt design! Det var bare noe jeg satt sammen ganske fort, men etter jeg har fått av gipsen, skal jeg ha en photoshoot sånn at jeg får bilder til en ny header. Jeg har ingen bilder av meg selv for tiden. Frustrerende. Men jeg syns det nye designet er ganske enkelt og fint. Liker det selvom det bare er et midlertidig design.
Hva syns du?
Youtubere jeg anbefaler

Jeg kunne sittet i timevis og fortalt om hva jeg liker med hver av de hundre youtuberene jeg følger, fordi jeg vet seriøst alt om hver eneste èn. De er alle så utrolig spesielle og morsomme på hver sin måte i motsetning til norske bloggere. Derfor leser jeg nesten ingen blogger, men er på youtube hele dagen. Her er noen få youtubere som det er verdt å skjekke ut:Følger du noen youtubere? Hvis du gjør, hvem er favoritten?

Gjett hvilken video jeg lager...

4Distrikt 4. Yes! Dette fiske-distriktet som ligger ved sjøen i Panem er mitt favoritt distrikt. Hvis jeg kunne valgt, ville jeg bodd her. Dette er en av de rike distriktene sammen med 1 og 2, og her kommer det ofte career tributes fra som har en god sjanse til å vinne i The Hunger Games fordi de blir trent opp til det hele livet. Sånn som Finnick Odair og Annie Cresta som begge er tidligere vinnere. Jeg forresten forelsket i Finnick Odair! Omg. Han er per-fek-sjon. Selvom han bare finnes i boken og hodet mitt. Men jeg er superspent på å se hvem som skal spille han i Catching Fire. Jeg håper det blir Armie Hammer eller Grant Gustin. Syns begge passer kjempe bra!

Hvem syns du burde spille Finnick?

5Vi får ikke vite så mye om dette distriktet untatt at Foxface er derfra. Digger henne! Og digger hun som skal spille henne i filmen. Helt perfekt for rollen! Solfrid har T-skjorten hvor det står "I ♥ foxface", hehe. Den skal hun gå med på premieren. Som forresten er om 5 dager! Herregud, under en uke? No way.

6

Det gle aldri nevnt i bøkene, men i følge siden, Captiol.Pn, er distriktets viktigste industri, transport. Noen av innbyggerene der er morphling narkomaner. Som den tidligere vinneren fra distriktet deres foreksempel, som brukte morphling som dop for å glemme minnene om da hun var på arenaen. Men vi ble ikke godt kjent med noen andre personer fra dette distriktet i bøkene.

Blogger jeg anbefaler

Jeg leser ikke så mange blogger til vanlig, fordi jeg følger heller med på 100 youtubere hver dag, men det er noen blogger jeg syns er bra! Jeg kan godt lage en liste over noen av youtuberene jeg liker. Den listen hadde blitt mye lengre! Men her er ihvertfall noen gode blogger det er hvert å skjekke ut:

Har du en blogg å anbefale?

7

I dag skal det handle om distrikt 7! Det er ett av mine favorittdistrikt på grunn av at Johanna Mason kommer derfra. Hun er ikke med før i 2-eren, men hun er en av mine favorittpersoner. Sykt morsomt å lese om henne. Hun er en tidligere vinner av The Hunger Games, og jeg kan tenke meg at hun vant ved å bruke en øks. Det er jo det de driver med i distrikt 7 - kutte ned trær med økser.

7 dager igjen. Om en uke fra nå av gjør Solfrid, Rebecca og jeg oss klar til premieren. Det har ikke helt gått opp for meg enda... Haha, kan ikke tro at det er så nært!

8

Distrikt 8 sørger for å lage klær. For det meste til Capitol vil jeg tro, og peacekeeper uniformer selfølgelig. Jeg vil også si at dette er et veldig sterkt distrikt, fordi de var de første av distriktene til å (spoiler alarm!) gjøre opprør. Men jeg ville ikke akuratt levd der. Distrikt 8 er beskrevet som å være ganske stygt, stinkende av fabrikklukt og man kan ikke se et eneste gress-strå. 

Men Bonnie og Twill er jo derfra, og jeg liker hva distriktet driver med. Uten dem hadde nok ikke Effie Trinket hatt så fantastiske klær!

9

Forrige gang ble jo ikke alle så glad når jeg ikke skrev noe i nedtellingsinnlegget, men det er vel ikke så mye annet å si at jeg gleder meg sånn at jeg holder på å kaste opp. Men det vet jo du allerede, så... Har ikke noe spesielt forhold til distrikt 9. Jeg kommer til å skrive mest i de innleggene hvor det har med et distrikt jeg liker å gjøre.
Vil bare også minne noen på det jeg sa med at du trenger ikke å kommentere dette innlegget, hvis du ikke liker THG. Du trenger heller ikke å lese dem. Det bestemmer du selv, så hvis du syns dette innlegget er kjedelig. Så er det ditt problem. Som jeg sa i det første nedtellingsinnlegget - Jeg skriver disse innleggene for fansen av The Hunger Games.

I'm trying!

Trykk på bildet, så kommer du til en video jeg filmet i går for min andre kanal på youtube. Jeg kommer til å lage mange sånne videoer fremover. Det er nesten det beste jeg kan komme med når jeg er fudgings handikappet. Personlig syns jeg de mer underholdene enn de vanlige jeg legger ut på bloggen, så vil anbefale å følge med på youtube.com/coooool555 hvis du vil ha noen videoer. Siden noen klager på mangel av det i det siste. 

Bare vit at jeg prøver så godt jeg kan å filme videoer når jeg kan. Jeg elsker å lage dem!

Fysisk umulig!

Tusen takk til alle som skjønte hva jeg snakket om i mitt forrige innlegg, og kommenterte noe fint og støttende. Innlegget var virkelig ikke får å få sympati fra noen, men de som leser bloggen min er tydeligvis noen super snille mennesker ♥

Det var forsatt noen kommentarer som frustrerte meg da. Kommentarer som "Det er blitt kjedelig på bloggen i det siste" eller "Kan du lage en video hvor du viser rommet ditt?" eller "Savner når du lagde videoer" Ja, jeg også syns det er kjedelig på bloggen, men det er fordi jeg har knukket foten, og det er ikke så mye å gjøre, som betyr ikke mye å blogge om. Også er det fysisk umulig å filme rommet sitt, mens man går på krykker. Jeg skal begynne å lage masse videoer igjen når jeg slipper disse krykkene, fordi det er et slit å få alt på plass før jeg skal begynne å filme, skjønner du.Men hvis dere har bedre blogg-idèer enn meg, så kom med dem i kommentarfeltet. Så lenge det er fysisk mulig for meg å gjøre de neste tre ukene, hehe. Bare hold ut med meg, så lover jeg at denne våren og sommeren skal bli den beste bloggtiden på Leaduvet.blogg.no noen sinne!

1011

Er super glad for responsen på mitt forrige nedtellingsinnlegg! Det hadde jeg helt ærlig ikke forventet. Men jeg er glad det er så mange THG fans som kommer til å skjønne disse innleggene.
Så i dag er det District 11 sin tur til å være i rampelyset. Når jeg tenker på District 11 er det første som kommer til hodet Rue. Jeg tenker på den fire-toners melodien hennes på slutten av THG-traileren, frukttrær, strenge fredsvoktere, mange folk og åkere. Men mest av alt vil jeg at dette innlegget skal være for kjære Rue. Hadde jeg fått sjansen, hadde jeg gitt henne en stor klem ♥

Men mest av alt tenker jeg vel på at det bare er 11 dager til 23. mars. Bare 10 dager for noen av oss heldiggriser som skal på førpremieren. Jeg husker ikke helt om jeg har spurt om dette før, men skal du på førpremieren den 22?

Sorry, I'm a fangirl

Kamraet, dataen og mobilen har nesten ingen strøm igjen. Haha, så det suger jo litt siden jeg er hos bestemor. Men vi planlegger å se en film senere da, også har jeg jo lørdagsgodtet. Så da går jo det litt bedre. Jeg bruker de siste bitene av datastrømmen til å se på forskjellige THG-trailere på internett. #!%$&/#? I am BEYOND EXCITED. Fy søren. Like wtf!? Liksom... GAH. Nei, rett før jeg griner. Sorry, men et veldig synlig personlighetstrekk jeg har er "fangirl" Jeg blir veldig lett spent på forskjellige ting. Jeg hadde foreksempel besvimt hvis jeg hadde sett en kjendis i virkeligheten.

Sanne postet denne på Facebook til Emilie, Birgitte og meg. You shouldn't have! Nå bobler jo det over av fangirlness all over the place!

Er du en typisk fangirl?

12

Nei, vet du hva? Det har ikke gått opp for meg enda. 12 dager?

De neste 12 dagene skal det bli et nedtellings-innlegg hver dag. Hver dag til ære for hvert distrikt. I dag begynner vi med distrikt 12. Det minste og fattigste distriktet som jeg absolutt ikke ville levd i. Det eneste posetive er vel hvor snille fredsvokterne er der. Men ellers kunne man trygt sultet der. Ville ikke akuratt spist Greasy Sae's mat heller. Haha.(Sorry til alle som ikke finner disse innleggene interesant fordi de ikke har lest bøkene. Jeg skriver nedtellings-innleggene for de som er fans av The Hunger Games)

Har du lest The Hunger Games? Vær så snill og fortell hvis du har det, fordi jeg vil gjerne vite hvor mange av leserne mine som bryr seg om disse innleggene (:

Unskyld for dette innlegget

Whaaaat is up nuggetheads? good morning freaking amerika. helg!! yay hva skal jeg skrive om i dag? hm, jeg vil lage en video... LEA YOU LOOK TERRIBLE. ikke lag en video! out. of. tha. freaking question. inspirasjon. konfirmasjon. informasjon. morendinermansjon. what? jeg spisste nettop en kebab som var en halv meter lang. den var svær. thats what she said. uuuh, nastytown! gange ti. tusen. millioner. jeg trenger en dusj, but i dont wannaaa. Hvorfor snakker jeg engelsk når alle er norske? fordi norske kan engelsk, og noen ting høres bedre ut på engelsk. BOOM. u just got owned. skal jeg stikke krykken inn i solar plexusen din!!?!??! ikke deg altså. hvem snakker jeg egentlig til? 


Oi, tøffen!

skal jeg virkelig poste dette innlegget? nei, jo! jeg begynte ikke med stor bokstav i hver setning en gang. det gjør jeg jo alltid! aaaalltid! men hva annet skal jeg blogge om da? ingenting. nei, der ser du. post innlegget! NEI. ok da. here i go... jeg gjør det! nåååå gjør jeg det! BAM, lagret og publisert. 

Handicapster!

Rebecca: "Du vet du har en handikapp i hus når det er en stol i dusjen."

Billettene er bestilt!

Da klokken slo 10.30, bestilte jeg billettene så fort jeg kunne. Det var da de åpnet for salg, og halvparten av setene var allerede tatt. Jeg bestilte 3 billetter til Solfrid, Rebecca og meg på førpremieren, klokken 18.00 på torsdag 22. mars. Nå er jeg så spent at hele kroppen skjelver. Haha. Skal du se The Hunger Games når den kommer på kino?

We love THGI dag er det akuratt èn månde igjen til The Hunger Games! Jeg har aldri hvert så spent på en film i hele mitt liv!
Dere har jo sett min "I ♥ Haymitch" t-skjorte? I dag gikk også mine tre THG-gale venner med sin favoritt person på t-skjorten sin. Helt tilfeldig altså. Haha neida, jeg måtte snike med meg kamraet mitt på skolen. Og jeg var supernervøs da jeg tok den med ut i friminuttet. Jeg tror ikke det er lov til å ta bilder eller filme på skolen. Ja, folk gjør det hele tiden med mobilen. Men man får litt mer spesielle blikk når man går rundt med en speilrefleks... Men det gikk fint! Jeg fikk til og med tatt masse bilder i skogen på vei hjem fra skolen, så de skal jeg vise senere!

Uansett, happy OneMonthLeftTilTheHungerGames!

Sint

Så...... Sint! Jeg filmet en sminkevideo hvor jeg viser hvordan jeg sminket meg i bursdagsbesøket mitt. Videoen var ferdig redigert. Lyset, sminken og håret var perfekt. Men dumme, dumme meg satt og ryddet gjennom dataen min i går. Og ved et uhell, klarte jeg å slette hele videoen permanent fra macbooken (pluss alle bildene i iPhoto) Jeg hadde planlagt å poste videoen (jeg ble kjempefornyød med) i dag, men det ser ut til at den aldri kommer alikavel. S I N T.

Årrh, hva skal jeg blogge om  da?

Gaver fra 19. feb

Nå skal jeg vise de fleste gavene jeg fikk til bursdagen min på søndag, siden det var en del som spurte om jeg kunne gjøre det på video. Men i dag tror jeg at jeg bare viser de i et innlegg. Håper ikke det gjør noe. Jeg viser ikke absolutt alle gavene, som foreksempel fliseklemmer, hårstrikk osv. Men her er det meste.

Jeg er super fornøyd med alt jeg fikk. Hvis du har sett på noen av videone mine på Coooool555, så vet du at jeg har siklet over disse støvlettene fra Skoringen siden før jul. Er også utrolig glad for Loverdose parfymen som jeg også har ønsket meg lenge!Boots, BareMinerals & Loverdose - Mamma og pappa.
Alt fra Bobbi Brown - Tante Christine.
Snop og penger- Rebecca og venner.
Neglelakk - Emilie.

Hva ønsker du deg til bursdagen din i år? Og hvis du har hatt, hva fikk du?

Min bursdagskake oppskrift

Ovn - 180 grader celsius.

 • 4 egg
 • 6dl sukker

Mix det sammen i en skål med en mixmaster.


Også tar du alle disse ingridiensene oppi:

 • 9dl hvetemel
 • 300g smeltet margarin
 • 2ss oboy pulver
 • 2ss bakekakao
 • 4ts bakepulver
 • 4ts vaniljesukker
 • 4dl melk/fløte/kulturmelkMix alt sammen. Og nå min venn, har du det  beste i hele verden forran deg. Sjokoladekakerøre. Det er like godt som sure kirsbær, nuggets og kinamat. No kidding!

Før du spiser opp all røren, må du smøre en langpanne og dekke den med bakepapir. Bruk en slikkepott til å få ut all røren av skålen - og over i langpannen. Sett den midt i ovnen. Der skal den være i 25-30min. 

Så der har du verdens beste  sjokoladekake. Du kan takke meg etter du har smakt den! Si i fra hvis du bruker oppskriften en gang da. Hadebra!

I heart Haymitch


 

NEW!

Da har jeg endelig fått et helt, nytt design! Laget med mine egne hender, sånn at du kan se det med dine egne øyner. Jippi! Jeg er super fornøyd! Hva syns du?

I killed Selena Gomez because I'm retardedSkriv i kommentarfeltet hva du fikk!

The Hunger Games Theatrical Trailer #2

Jeg skal ikke lyge... Tårer renner nedover kinnet mitt nå. Tastaturet er helt vått. For noen par minutter siden oppdaget jeg den andre traileren for The Hunger Games som kom ut 1. februar. Jeg måtte se den tre ganger før jeg lagde dette innlegget.
Fy søren, var det vits i å lage en til? Jeg er så følelsesladet nå, jeg vet ikke engang hva jeg skal si. Fortell meg hvordan du reagerer til denne nye traileren hvis du har lest bøkene. Jeg er sikker på at noen av dere har det. Jeg har fått 21 personer til å lese dem, og er veldig glad for det.

Nå skal jeg sitte å se på den om og om igjen resten av kvelden helt til jeg ender opp med å kunne alle replikkene utenatt akuratt som i den første traileren.

SPØRSMÅL OM LEA, SOLFRID SVARER!!

God morgen! Se så tidlig oppe jeg er på en lørdag da... Jeg skal dra på Kvamskogen å stå på ski snart, og tenkte bare å si hei & hade. Jeg kommer hjem i 5-tiden tror jeg. Så mens jeg er vekke, skal jeg ha enda en spørsmålsrunde.. Har blitt mange av dem i det siste. Men denne gangen skal Solfrid svare på spørsmål om meg. Så da får du sjansen til å se hennes perspektiv på meg. Be creative! Snakkes når jeg kommer hjem.Hei LESERENE TIL LEA! Gud, jeg likte ikke å kalle dere det, fra nå av er dere Ann Sølvi'er, GREIT?
 JAA, kanskje dere lurer på hvem det er (egentlig ikke, HALLO les overskriften!) men dette er Solfrid med en viktig melding til alle dere Ann Sølvi'er; Jeg skal ha en spørsmålsrunde om Leandra, der dere spør meg om hva som helst, og jeg svarer på video!Så kom med spørsmål. Dette blir gøy!

In case you get bored while I'm gone

Jeg reiser faktisk til Geilo igjen i helgen. That sucks dunkey nuts... og det betyr at det blir lite blogginlegg i morgen, noe som irreterer meg. Jeg har så lyst å bare sitte hjemme og lage videoer hele dagen. Men det skal faktisk være visning på huset vårt her på søndag. Noen husker kanskje at for lenge siden sa eg at vi skulle selge huset? Jepp, så jeg må fjerne alle tingene på rommet mitt og bare rydde. Så jeg har en del å gjøre før jeg reiser.

Men hvis du kjeder deg, og det ikke er noen nye innlegg på bloggen i morgen, kan jo du skjekke ut en av youtubekanalene mine. Gå gjennom dem, og se om det er noen videoer du ikke har sett enda.

                           

Trykk på en av bildene for å komme til en av kanalene mine.
PSSSST! Husk å trykk på "abboner" hvis du vil vite når den neste videoen kommer ut. Kay, thx, bye!

Fuzzy socks2% comfort, 3% warmth, 95% sliding around like a ninja

THG spørsmålsrunde!

Siden dette har blitt en halveis Hunger Games blogg her i det siste, har jeg fått en del spørsmål om bøkene. Jeg fikk blandt annet mye sånne spørsmål i spørsmålsrunden. Jeg hadde lyst til å svare på alle, men jeg ville helst variere spørsmålene litt i svar-videoen.
Så nå skal jeg ha enda en spørsmålsrunde, der du bare kan stille meg spørsmål om THG. Enten du har lest dem eller ikke. Så hvis det er noe du lurer på om bøkene, om jeg er team Peeta eller team Gale, eller om du bare vil vite hvem min favorittkarakter i bøkene er. Så spør i vei! Gleder meg allerede til å svare på spørsmålene. Så kjør på!

PAKKE I FU*KINGS POSTEN!

Jeg har ventet med å fortelle dere dette... veldig lenge nå - om det jeg bestilte på Amazon.com. Du vil bare finne dette interesant hvis du har lest The Hunger Games. Men SE hva jeg fikk i posten i dag!!!

Hvis du vet hva dette er, kan du freake ut sammen med meg nå.. OMGOMGOMGOMGOMG!!!!!!! Det er en freakings The Hunger Games T-skjorte og en Mockingjay brooch jeg kan feste på genseren, akuratt som Katniss Everdeen!

Hvis du vil se reaksjonen min når jeg åpner opp pakken sammen med Emilie, har jeg lagt ut vloggen på Coooool555 youtube-kanalen min.  

Jeg fikk ikke sove før halv seks i natt på grunn av DEG!

Jeg ser Rebecca går forbi rommet mitt. Hun stopper i gangen, snur seg, står i døren og sier "Jeg fikk ikke sove før halv seks i natt på grunn av DEG" Hun holder The Hunger Games i hånden. Hun har komt kjempe langt! Jeg løper bort til henne og vi begynner å geeke ut over boken!

Planen om å vise henne skuespillerne gikk i vasken. Hun har selfølgelig allerede søkt dem opp selv. Nå gleder vi oss så sykt til 23. mars! Det er bare 63 dager, 5 timer, 30 minutter og 2 sekunder til!

EDIT: Rebecca ble akuratt ferdig med bok nr.1 og vi så nettop traileren. Jeg ble så PUMPED at jeg skaffet meg en nedtellingsboks i sidemenyen. Se!

THG

 Ok, nå begynner jeg å bli sykelig obsessed med The Hunger Games. Jeg har sittet i flere timer og stalket skuespillerne som skal spille i filmen. Vel, mest Josh Hutcherson som spiller Peeta. Fordi han er den fineste personen i verden. Rett og slett. Jeg er overlykkelig over at jeg har fått rundt 10 personer til å lese bøkene allerede. Men også er det noen som skriver til meg "Ser gøy ut, men jeg er ikke en leseperson" eller lignende. Vel, la meg bare fortelle dere at jeg er heller ikke en "leseperson." Jeg leste aldri en bok frivillig før, og pleide å tenke "Hvorfor lese, når man kan se filmer?!" Men vet du hva? Jeg bestemte meg for å prøve noe nytt. Og jeg var så utrolig heldig over at jeg kom over disse bøkene. Så vist du foreksempel har det sånn som meg, at på skolen  man ha en bok å lese i norsken, anbefaler jeg The Hunger Games. Ganske sikker på at du ikke kommer til å angre.


Er du en av de som har lest THG, eller har lyst til det?
 

Hvilke blogger leser du?

Jeg fikk noen spørsmål på spørsmålsrunden om hvilke blogger jeg leser fast. Jeg tenkte å bare svare på dette i et innlegg. Jeg tror ikke jeg kommer på alle akuratt nå, fordi mange av vennene mine har jo blogger som jeg leser av og til. Så jeg kommer bare til å nevne de jeg liker best, og er oftest innom. Det er ikke så mange faktisk.Hvilke blogger leser du?

Spørsmålsrunde

Tenker å ha spørsmålsrunde jevnlig noen få ganger i året. Det kommer alltid inn nye spørsmål til meg som jeg må ta meg tid til å svare på èn og èn. Så nå kan du bare spørre om alt du lurer på i dette innlegget. Jeg kommer ikke til å svare på alle, men hvis du har noen kreative spørsmål, eller spørsmål du faktisk lurer på, så kommer jeg garantert til å svare deg. 

Noe du lurer på? Da er tiden inne for å spørre nå! 

Vitus Apotek Paraply... du er tilbake!

Jeg har akuratt hvert ute å stått på ski her på Geilo - for siste gang før vi drar hjem snart. Vi skal dra å spise på Geilo Grill, også bærer det avsted til Bergen, Åsane!

Jeg lagde en video på torsdag, jeg hadde ikke planlagt å lage den. Men jeg løp bare rett opp på rommet og improviserte gjennom hele videoen. Det måtte gjøres. Det skjedde nemlig noe fantastisk den 12. januar.

Her er link til den første videoen jeg lagde om paraplyen 3. juni 2011: CLICKME

Hvordan få en bra blogg?

Jeg fikk et spørsmål om hvordan jeg får så mange lesere og har så gode innlegg. Og dette er et spørsmål jeg syns er veldig vanskelig å svare på. Syns det er litt rart å svare på dem, siden det kan høres litt skrytete ut. Men jeg skal prøve!Jeg hadde aldri, aldri, aldri trodd at jeg kom til å få så mange lesere som jeg har i dag. Siden jeg ikke blogger, oppfører meg, eller ser ut som en toppblogger. Men jeg syns at en blogg kan bli god selvom man ikke blogger sånn "steriotype-blogginnlegg" Okei, jeg var litt heldig. Hele familien min er úber kreisi. Jeg slår de fleste i Norge når det kommer til å være utadvent forran kamra og på bloggen. Klarer du å være deg selv 100%? Da er neste steget å være det på bloggen også. Jeg syns at det er nøkkelen til en bra blogg - å klare å skrive på en måte som er deg. En person som folk kjenner igjen. Tenk litt, hvordan er du som person? Hvordan er humoren din, og hva er egenskapene dine? Nå.. vis dem på bloggen. Det var det jeg gjorde.
Håper det fikk noen til å tenke, og ga dem litt inspirasjon.  

Flere spørsmål og svar

Nå kommer det enda flere svar på spørsmål som blir stilt på bloggen av og til.

Hvor kjøper du den gode fundationen som du hadde i sminkevideoen? Chanel Vitalumiere Aqua Fundation kan du få kjøpt den på hvilket som helst parfymeri. Jeg kjøpte min på Esthetique. Den er litt dyr, (rundt 400kr) men jeg syns den er hvert det.

Kan du ha 2011 favoritter, sangvideo, "hva du har i sminkemappen" og lage flere sketcher? Jeg også har veldig lyst til å gjøre alt dette, og jeg skal lage nye sånne videoer hver gang jeg kan. Har veldig lyst til å lage flere sketcher snart.Skal du på skoleballet på onsdag? Jepp, det skal jeg!

 Har du noen gang likt Matias? Nei, det går liksom ikke... Vi har hvert bestevenner så lenge at jeg har ikke tenkt på å like han engang.


Hva redigeringsprogrammer bruker du på bilder? Jeg pleier bare å gjøre bildene lysere iPhoto, som er et program på mac man laster inn bildene sine på. Men noen bilder som headeren ogsånn, redigerer jeg i Picnik.com Men jeg har Picnik Premium. Det koster penger. Da får du tilgang til litt mer forskjellige ting.

Hvor kjøper du den sprayen som får sminken til å holde hele dagen? Jeg fikk den til jul. Det samme med alle de andre tingene som er fra Mineralogie. Så jeg vet ikke. Men søk opp "Skin Sprits" på google. Det første som kommer opp er den fra Mineralogie som jeg har. Gjør litt researching så kanskje du finner ut av hvor de selger dem.Bare til å spørre når som helst, så kan jeg svare i flere slike innlegg!

Bloggen 2 år - intervju

BLOGGEN ER 2 ÅR I DAG!

Yes! 7. januar er bloggen's bursdag. Og i dag fyller Leaduvet 2 hele år! Det er faktisk ganske lenge det. Jeg kan tenke meg jeg har blogget i gjennomsnitt 2 ganger hver dag siden jeg begynte. Men mange pinlige innlegg har blitt slettet da...
Jeg har prøvd å tenke ut noen spesielle ting jeg skal gjøre i dag, siden bloggen har bursdag, men jeg aner virkelig ikke hva jeg skal finne på. Haha! Vi får se hva som skjer. But for now... HURRA FOR LEADUVET!

Hvor lenge har du lest bloggen min?

Chillin' in my redbird

Åh, som jeg digger fredag kveld. Helgen har akuratt startet, og nå skal jeg ned å se litt på tv. Men ville bare si god natt først. I morgen er en ganske spesiell dag her på bloggen. Kanskje noen klarer å gjette hva som sker den 7. januar... (hint - arkivet) Hehe, vi får se i morgen da! God natt, Chicken Mc. Nuggets ♥

Ida, Irina og Tiril

Hahahaha, jeg så nettop videoene dere lagde. Den slår alle mine videoer tilsammen. Lo meg ihjel! Dere er offisielt mine favoritt nuggetheads. Skulle kjent dere i virkeligheten, for jeg syns at personligheten deres er grådig grei! (for å si det sånn) Jeg har forresten sendt denne videoen til Solfrid og Emilie, sånn at de også kan le seg ihjel.

Nei, dere var kule altså... thanks for making my day ♥

Sengetøy fra IKEASå jeg kom sent jeg fra skolen, og fant ut at jeg måtte blogge. Jeg skal prøve å finne noe bedre å blogge om, men får nå... legger jeg ut de mest tilfeldige bildene av rommet mitt ever. Så da har jeg et tilfeldig spørsmål til deg... Hvilken farge er sengetøyet ditt for øyeblikket? Wow, jeg vet ikke om jeg bør poste dette innlegget engang... woooops! Looks like I just did! Seeyalaterbye!

The Hunger Games

Jeg var som sagt trøtt i går, og la meg tidlig. Jeg tenkte å lese litt før jeg sovnet, men litt ble til mye. Og jeg klarte å lese ferdig den siste boken i serien, The Hunger Games. Må beklage til den siste siden i boken som ble full av tårer, men herregud for en historie! Jeg anstrengte ikke èn muskel i fjeset, for jeg var fast bestemt på å ikke gråte så sent på kvelden. Men de begynte bare å renne av seg selv, og jeg gråter ikke lett. Det var ikke det at slutten var så forferdelig trist, for det var den ikke, tvert i mot! Men jeg hadde så mange spørsmål, og de siste sidene var så vakker. Nei, jeg har ikke ord.


Jeg er ikke en av de personene som frivillig leser en bok. Jeg leste aldri hjemme før. Men når jeg hørte om denne bokserien, bestemte jeg meg for å gi den en sjanse. Du kommer ikke til angre du heller, hvis du hadde gitt dem en sjanse.
  Jeg begynte på bok nr. 1 i november, og er nå ferdig. Det er så utrolig trist at jeg kommer sikkert til å lese dem på nytt igjen! Men det er jo egentlig ikke over. Filmen kommer ut om 80 dager! Jepp, nedtelling hver dag.

Har du lest, eller har du lyst til å lese The Hunger Games?

Spørsmål og svar

Nå skal jeg svare på noen spørsmål som ofte blir stilt på bloggen. Jeg pleier alltid å svare en og en, men så plutselig kommer det en ny og spør om det samme spørsmålet. Så hvorfor ikke bare ta alt i ett innlegg?
 

Hvilket redigeringsprogram bruker du til videoene dine? Jeg bruker iMovie 11. Det er et program som er på alle Mac-er. Og kan desverre ikke lastes ned på windows pc-er.
Vasker du av almond oil når du vokner om morgenen? Du merker ikke oljen i fjeset om morgenen, fordi den har gått inn i huden din i løpet av natten. Så du vasker den ikke så mye vekk på en måte. Men jeg vasker fjeset om morgenen uansett. Så, ja - på en måte.
Kan du si rekkefølgen til The hunger Games serien? The Hunger Games, Catching Fire, Mockingjay. På norsk blir det Dødslekene, Opp I Flammer, Fugl Føniks.
Hvor kjøpte du Almond oil? Rart at så mange spurte om det, når det står i begynnelsen av videoen om oljen at jeg kjøpte den på Global Food. Hvis du bor i Bergen kan du finne den butikken litt utenfor bystasjonen. Ellers kan du kanskje finne den på google maps?
Bruker du almond oilen av og til, eller hver dag? Før brukte jeg den hver dag, men ikke nå lenger. Det er ikke noe spesiell grunn til det. Jeg ville bare prøve litt andre produkter i fjeset. Men jeg går alltid tilbake til almond oil. Den slår alt jeg har prøvd!
Hvilken klasse går du i? Jeg blir snart 14 år og går i 8. klasse. 

Jeg kan kjøre i gang en spørsmålsrunde snart hvis noen vil det? Så kan jeg svare på alt dere måtte lure på - i videoformat. Hva sier du til det?

Årets første innlegg

Nå er det på tide å blogge. Jeg har jo ikke gjort det siden i fjor. Ha ha, jeg er så morsom. Nei,  jeg tenkte at det ville hvert passende å vise dere noen fyrverkeri-bilder jeg tok da klokken slo 12. Det er vanskelig å ta fyrverkeribilder altså!
Jeg bare forestiller meg alle bloggerne som står klar med kamraene sine og stresser med å få noen bra bilder, mens familien står og ser på det fargeriket showet. Fikk du tatt noen fine fyrverkeribilder i går?

Nyttårsforsett for 2012

Jeg har ikke så veldig mange nyttårsforsett i år. Jeg har egentlig lyst å forsette å leve sånn som jeg gjør nå. Men det er noen ting jeg vil forsatt være flink med, eller bli flinkere til. Her er en liten liste:
 • lage masse videoer
 • lese flere bøker
 • være spontan med venner
 • dekorere rommet mitt og holde det ryddig
 • spare penger
 • ta mer bilder

Hva er ett nyttårforsett du skal prøve å holde i 2012?

Time to get emotional

Dette kommer ikke til å være et morsomt innlegg på noen måte. Ikke noe gammel dame, mandig mann eller "grådig greit" Men det er jo tross alt siste dagen av 2011, og jeg vil bruke dette innlegget til å bare takke til deg som har lest bloggen min dette året. 

Før sommerferien hadde jeg ikke mer enn rundt 40 lesere, og var fornøyd med det.
Utover høsten 5-doblet leserantallet mitt seg. Hvorfor? Fordi jeg fant meg selv. Jeg er ikke en av de standard-bloggene som later som de har masse fans, og tror de er bedre enn alle som leser bloggen sin. Det er mange som sier "Hei, alle sammen" når det som oftest er èn person som sitter alene og ser på videoen. Jeg ville heller latet som jeg snakket til èn god venn. Ikke mange små hunder, hvis du skjønner (:

Tingen er at jeg begynte å lage videoer, hvor jeg var meg selv. Jeg delte humoren min med leserne og seerne, og behandlet dem som venner, ikke fans. Vi har til og med interne vitser sammen! På denne måten, fanget jeg de perfekte leserne.
Jeg gleder meg til 2012, vi skal ha det så utrolig gøy sammen da! Godt nyttår, nuggetheads ♥

Oppsummering 2011!


Feiret bursdagen min ganske tidlig på året med hele klassen fra barneskolen


Dro til London med Thea og hadde det supergøy på shopping med henne, mamma og søsteren min, Rebecca


Var på verdens beste Taylor Swift konsert i London med Thea, hvor jeg til og med fikk tatt på henne! Sykeste opplevelsen som har skjedd meg, og jeg skal definetivt dra på en av konsertene hennes igjen! Går ikke èn dag uten at jeg tenker på dette!


Var på leirskole på langedrag med klassen, hvor vi ble kjent med en klasse fra Oslo, og hadde mange kvelder med synging, gitarspilling og snakking. Kjempe fin opplevelse. Hadde det utrolig koselig!


Hadde en fin 17. mai med familie og venner og det aller beste..... kinamat!


Spiste på Dolly Dimples med klassen når det nærmet seg skoleslutt. Var kjempekoselig å samles der, hele gjengen.


Siste dag på skolen og meg og Malin øver på Back To December med publikum. Gøy å opptre om kvelden på avlsutingen for veldig mange folk, men angrer sykt på låtvalget. Back to December må være den kjedligste sangen å synge på en sommeravsluting!


Bildet fra sommeravlslutningen på barneskolen. Begynte med at vi skulle ta bilde av noen få personer, men så kom det bare flere og flere og kastet seg på!


Det ble sommerferie og jeg hadde verdens beste ferie med de to herligste jentene mine i Italia. Kommer aldri til å glemme de latterfylte dagene på stranden og kveldene med sjterneklar himmel og gamle Taylor Swift sanger. Savner dere, Cecilie og Natalie ♥


Dro på hytten og plukket masse blåbær og chillet med Harry Potter filmer og snop om kveldene. Det var litt før den siste Harry Potter filmen kom ut. Elsker å være der om sommeren. Der er så koselig området vi har hytte i!


Dro til Polen og shoppet og spise som aldri før! Vi fant på kjempemasse der nede!


Kom tilbake til Norge med mørkebrunt hår og hadde solfylte dager med venner på myrdal og andre steder.


Var oppe til langt på natt og øvde inn rappen til meg og Malins cover av Stereo Hearts, før vi neste dag spilte inn musikkvideoen. Vi øvde, spilte den inn, redigerte den, filmet den, og redigerte filmen på 17 timer. Med bare spise pauser. En lang, slitsom men gøy prosess!


Feiret jul og fikk et nytt kamra jeg kommer til å bruke mye fremover. Og i dag er det siste dagen i 2011. Jeg har hatt et kjempefint år, men jeg er sikker på at 2012 kommer til å bli enda bedre.

Hva er ditt favoritt minne fra 2012?

Et minne fra min tid på Hogwarts

Jeg sitter i sofaen i stuen med Aaron og Solfrid og ser på en eldgammel film som det er gøy å gjøre narr av. Dirty Dancing faktisk... (Grådig vulgær for å si det sånn) Solfrid skal sove hos meg i kveld. Jadda!! Så, det blir mata fresht eller grådig greit - Spørs om du er en gammel dame, eller mandig mann.
For noen par minutter siden tok fritidsproblemene overhånd. Vi løp nedover nabolaget og skrek så høyt vi kunne for å vekke alle naboene. Sykt morsomt, herregud.


Jeg hang opp Ravenclaw skjerfet jeg fikk av Emilie forresten. Det henger der bare midlertidig. Men det så litt collage-akti ut der det hang. Eller litt sånn "her er et minne fra min tid på Hogwarts" Haha.

Men nå skal jeg kose meg videre med Solfrid og bruttern. Hva skal du gjøre i kveld?

To hjerter

Så jeg byttet design... Var så lei av det andre, at jeg måtte bytte i dag. Men jeg tror vi skal ta noen bilder ute i morgen med Solfrid hvis det blir fint vær. Da blir det i hvertfall nytt design igjen. Min favoritt ting med det nye deisgnet er de to hjertelinkene. Syns de er kjempe søte ♥ Du ser dem rett der i sidemenyen --->

Julegave bytting med Emilie

Gavesnakk

Da var vi ferdig å pakke og skal snart dra fra Austevold. Vi har faktisk ganske god tid før fergen drar. Valencia + god tid? Skjer sjeldent... Meg og Aaron blir kjørt ut til bestemor nå når vi kommer av fergen. Kanskje det tilogmed er noen gaver som ligger å venter på oss der.
Når vi snakker om gaver, så skal jeg definitivt lage en video om hva jeg fikk til jul, siden det var mange som ville det. Jeg syns det er kjempegøy med sånne videoer der man viser hva man har kjøpt eller fått. Men så er det faktisk noen få som syns det er skrytete å vise det frem. Det er jeg uenig i. Jeg mener at det bare gir inspirasjon til hva andre folk kan kjøpe, hvis du forteller litt om tingen hvis du skjønner, og jeg elsker selv å se hva andre kjøper eller får. Jeg er glad dere også er det!Menne... nå har jeg fortalt deg hva jeg skal i dag. Hva skal du gjøre denne første juledagen?

No freaking way!

Det er liksom en tradisjon her at vi får åpne èn julegave om morgenen og resten om kvelden på julaften. I år fikk jeg en stor firkantet pakke. Da jeg rev opp papiret, så jeg at det var en sånn stor kartong som holder toalettpapir. Jeg åpnet kartongen og alt jeg så var masse løst toalett papir på toppen. Jeg begynte å grave, og det jeg fant var en bag til kamraet. Det stod Canon EOS på den. Men jeg har jo Sony? Daa jeg gravde dypere...... lå babyen min der og smilte til meg. Drømmen min lå nede i en boks meg toalettpapir. Canon EOS 600d. Filmer i HD, har flip screen og 18 megapixler. Fy søren, jeg fikk anfall da! 

Jeg kan endelig begynne å lage youtube-videoer jeg har drømt om altfor lenge. Jeg har en annen kanal på youtube jeg skal poste mer proffesjonelle videoer på. Jeg gleder meg sånn til å starte å bruke den!
I 2012 skal jeg lage videoer til dere dagen lang. Med dette kamraet får jeg sykt mye blogglyst, og hvis du har lyst til å gi meg enda mer blogglyst, ikke vær redd for å skrive kommentarer i bøtter og spann, som mange gjor i forrige innlegg. Jeg gleder meg til 2012 altså!

Pleier du å få en gave om morgenen på julaften?

Almond oil

Jeg fikk noen spørsmål om mandel oljen jeg hadde med i forrige vlogmas episode, og tenkte å bare skrive litt om den nå. Men først og fremst, er grunnen til at jeg elsker den, fordi den rett og slett gjør huden min helt fantastisk. Hvis jeg bruker den om kvelden, får jeg skjokk over hvor fin og jevn huden min er når jeg vokner. Du har kanskje hørt at oliven olje er bra for hud og hår, men jeg vil nå si at almond oilen er 86 ganger bedre!


Jeg sa jeg kjøpte den på Global Food. Det er en liten utenlandsk forretning rett ved siden av bystasjonen i Bergen. Det er den eneste Global Food butikken jeg har sett. Men hvis du ser den der du bor, eller tar den en tur til bystasjonen, så anbefaler jeg å skjekke ut den butikken. Det er så mye magisk der inne! Ting du ikke ser noen andre steder, som er naturlig og bra for deg. Og det beste av alt, er at mandel oljen (som jeg har brukt i over et år nå) koster bare 34kr i den største størrelsen! Jeg kan vise hvordan jeg bruker den i en video, hvis noen har lyst til å se det. Det er ganske enkelt!

Saturday morning

Endelig har snøen lagt seg i Bergen igjen! Det er så fint å vokne opp en lørdagsmorgen til lett snø som daler ned. Det ser jo spesielt fint ut med solen som titter frem mellom skyene her og der. Vinterferien har jo praktisk talt begynt! De få dagene jeg skal på skolen neste uke blir bare gøy. Leksene blir byttet ut med film, spill og snop på skolen. Åh, som jeg elsker jul. Det er min favoritt høytid!

Hva er din favoritt ting å feire i året?

Hello

Ønskeliste #2

 

Hvilken av disse tingene ønsker du deg til jul?

VinterdesignNå har jeg byttet design igjen, og dette kommer jeg til å ha gjennom vinteren. Jeg tenker ett nytt design for hver årstid. Og jeg må si jeg ble fornøyd med dette nye designet! Hva syns du?

Før solen går ned!

Nå skal meg og Matias ut og ha en photoshoot i snøen. Forhåpentligvis blir det noen fine bilder til en header! Vi må kjappe oss ut før solen går ned, så vi snakkes senere!
Bloggen er winterized!

Jeg hadde hatt mitt gamle design altfor lenge nå, og selv noen lesere begynte å bli lei det. Jeg skrev for en stund siden at jeg skulle prøve å komme meg ut å ha en photoshoot når det ble snø. Og nå har jo det blitt snø faktisk! Men det må også være en dag en venn kan komme over, og jeg slutter tidlig på skolen, sånn at jeg har best mulig lys midt på dagen til photoshooten. Men nok snakk om det! Vel, som du kan se så har jeg brukt noen gamle bilder fra en photoshoot og bare redigert dem litt vinter-ish!Dette er bare et midlertidig design til jeg får hatt en ordentlig photoshoot ute i snøen. Men jeg syns det er litt søtt da ♥
Hva syns du?

Snø, snø, masse snø!

Jeg skulle gjerne hvert ute og tatt bilder av den nye snøen som har lagt seg tjukt over Åsane i dag. Men jeg sitter nå inne i joggebukse og en stor genser og gjør naturfagslekser. Jeg skal ihvertfall begynne med de snart... Hehe, også skal jeg redigere dagens Vlogmas episode jeg filmet med Matias på vei til skolen i dag. Så den kommer på bloggen litt senere. Og jeg kom faktisk på en ting i dag... Jeg gjorde faktisk vlogmas i fjor også! Jeg fant noen av videoene jeg filmet på den gamle dataen min. Og herregud så kamrasjenert jeg var! Jeg er glad det har forbedret seg. Og det blir sikkert enda bedre neste år!
Julekalenderen jo!

Er det masse snø hos deg i dag?

Dåp!

God morgen! Grunnen til at jeg er så tidlig oppe i dag, er fordi jeg skal i barnedåp til fetteren og kusinen min. Jeg er hjemme i sånn 3-tiden tenker jeg. Men da tror jeg jeg skal en liten til på senteret. Siden senteret er åpent på søndager nå! Jeg må ffå unnagjort litt mer juleshopping. Skal se om jeg får tatt noen outfit-bilder også der i dåpen.
Haha, når vi snakker om outfit bilder... så er det morsomt at èn jente kommenterer under forskjellige navn på forskjellige innlegg og skriver at jeg har bestemorstil, og at hun bare prøver å hjelpe meg. Haha, det er så patetisk, fordi hun skriver sånn skikkelig slemfjortiss-ish så jeg klarer ikke å ta henne seriøst. Uansett, skjønner jeg ikke hvorfor hun prøver å hjelpe meg til å endre stil? Jeg liker det jeg går med, og hvis hun er den eneste som ikke liker det, kommer jeg ikke til å endre det.. obviously!Uansett, nå gleder jeg meg til å dra i dåp, fordi jeg husker ikke sist jeg var i det! Så det blir sikkert ùberkoselig.
Når var sist du var i dåp?

Vlogmas!

For to dager siden lagde jeg en vlog hvor jeg ramset opp alle youtuberne jeg fulgte. I går lagde jeg en vlog hvor jeg viste dere snø og snakket om litt forskjellige ting. I dag har jeg også filmet. Og helt uten at jeg var klar over det, har jeg startet Vlogmas! Vlogmas er når du vlogger hver dag opp til julaften, som en adventskalender på bloggen, eller en nedtelling. Så akuratt nå sitter jeg og redigerer vloggen for i dag. Vlogmas dag 3! Jeg legger den ut når den er ferdig opplastet på youtube. Og forresten, hvis du ikke skjønte det. Så er Vlogmas et ord satt sammen av vlog og Christmas... Vlogmas! :D

Det kommer jo selfølgelig Favoritt Fredag hver fredag, men også en vlogg hver dag, hvor jeg bare tar dere med meg rundt i livet mitt. Kommer du til å se på dem?

Til jul ønsker jeg meg...

The Hunger Games - Trailer

Jeg har sett denne traileren rundt ti ganger nå. Selvom det er utrolig lett å misforstå traileren før du har lest boken. Jeg har ikke ord hvor hvor spendt jeg er på filmen da! Men samtidig er jeg litt nervøs fordi at noen scener i boken er så intens, at filmen må ha utrolig gode skuespillere for dem. Men jeg elsker jenta som spiller Katniss. Hun er helt perfekt for rollen sin!
  Det kommer vist fire filmer av de tre bøkene. Den siste blir delt i to, akuratt som med Harry Potter og Twilight.
Jeg anbefaler deg å lese boken før filmen kommer ut. Det er så mye i boken jeg vet de ikke klarer å få med i filmen, så ikke gå glipp av denne boken altså! 

Har du lest The Hunger Games?

Angående ny header

Det var en som spurte om jeg ikke kunne få meg et litt mer vinterlig design og header snart. Jeg er helt enig, men for at jeg skal få en vinterlig header, trenger jeg snø! Og her i Bergen er været udigg.. for å si det sånn! Det regner sidelengs og det blir aldri ordentlig dagslys ute. Det er bare grått. Men en dag det er sol + snø skal jeg løpe ned til Matias og få han til å hjelpe meg og ta noen bilder. Jeg gleder meg veldig til å se vinterlige design på blogger. Syns det er så fint!Ellers får jeg ikke redigert ferdig neglelakk videoen til i dag... (Sad face) Men vi snakkes jo snart! (Happy face)

Later!

Jeg har en super busy mandag i dag, så vi må blogges senere når jeg har tid! Later!
Vlogging VS blogging

Så jeg har bare et lite spørsmål til deg. Du ser vell kanskje hvis du blar nedover bloggen min at jeg blogger ikke heelt som alle andre. Fordi jeg har nemlig mer videoblogger enn vanlige innlegg. Og det er noe jeg trives med. Jeg elsker å lage og redigere videor. Selvom det tar mye lengre tid enn å lage et innlegg... Men så lurer på på hva du  syns!

 Liker du best når jeg skriver vanlige innlegg eller legger ut video? Jeg hadde sutte utrolig mye pris på om du hadde svart på det!

11.11.11 kl. 11.11

Goood morgen! Jeg er så barnslig at jeg ventet til kl. 11.11 for å poste dette innlegget 11.11.11. Det ble 10, elleve tall det! Kanskje vi skal gjøre det til 11. Okei, der har vi det. Anywaaays, sykt godt å fri i dag. Og jeg er forsatt like overasket over hvor utrolig nydelig været her i Bergen er. Det er november! Og i fjor på denne tiden snødde det. Men akuratt nå er det en helt blå himmel ute. Fan-freaking-tastic!Har du fri fra skolen i dag?

My EMA favourite

Fler enn meg som ser på EMA's nå? Jeg ELSKER award-shows! Det er seriøst det gøyeste å se på på tv. En dag skal jeg være i publikum på et awardshow. Tenk den stemningen da... Og hvis du ser på, så vet du at katy Perry nettop vant for beste Live sanger. Og du aner ikke hvor glad jeg ble! Jeg har hvert en trofast crazy Katy Perry fan helt siden "I kissed a girl" Og, det pisser. meg. off. når folk sier at hun ikke kan synge live. Så er veldig glad på hennes vegne nå! Jeg er oooverexcited for å se hva Lady GaGa har på seg ikveld!

Hvem gleder du deg mest til å se i kveld?

That awkward moment when

you're at a sleepover at your friend's house, and you wake up before them, and all you can do is just lay there and stare around the room until they wake up...Klokken er elleve.. Børr jeg vekke henne?

En bra blogg?

Hei, hallo og godmorgen! Min favoritt dag er kommet og solen skinner (såvidt) i dag. Gleder meg til å treffe Solfrid senere. Jeg skal sove hos henne i kveld. Vi blir alene, så dette blir bra saker! Men mens jeg venter på at hun skal svare på meldingen min, trenger jeg noen blogger å lese.

Noen ganger så bare sulter jeg etter noen gode blogger å lese! Så hvis du har en blogg, eller vet om en bra blogg, kan du legge adressen igjen i kommentarfeltet? Og kanskje skrive litt om bloggen, hvis du gidd. Da blir jeg glad. Skal se gjennom alle! ♥

Upcoming Favourite Friday!

I morgen kommer en litt annerledes episode av Favoritt fredag hvor jeg viser dere mine topp 5 favoritt kjoler. Sitter å redigerer den nå. Håper den blir ferdig i tide. Gleder meg til å vise den! Har ikke hatt en video på bloggen på en stund nå.

Kommer sikkert til å bli sittende her esten av kvelden... Du børr være klar for dette i morgen, hehe ♥

Youtuber of the day - Toby Turner

Toby Turner. En vanlig youtuber som ikke er så veldig vanlig selv. Det er ikke ofte jeg ler over internett, men i vloggene hannes så sier han de mest unødvendige og uventede ting. Jeg bare digger han så utrolig mye! Ser lazy vloggene hannes hver dag. Er avhengi kan man vell si... Kanalene hannes er TobyTurner(vlogkanal) og Tobuscus (hovedkanal) Åh, elsker han!


Jeg ler meg ihjel av disse vloggene han gjør hver dag. Disse kommer ikke til å være morsom for deg dersom du ikke er flink i engelsk, eller ikke følger med. Og disse blir bare bedre og bedre for hver dag du ser dem, fordi du ser han gjør og sier de samme standard tingene. Han er helt genial!


En av hans proffesjonelle videoer på kanalen Tobuscus. Herregud, denne sangen er EPIC. "Dip the mashed potatoe covered chicken nugget in barbecue sauce. Haha, genialt! Advarsel: Veldig lett å få på hjernen! Denne videoen er verdt å se! Den er sett av over 1 mill firehundre tusen personer.

Youtuber of the day - Brittani Louise Taylor

Brittani Louise Taylor. Har fulgt henne over et år, og jeg går aldri lei videoene hennes. Du blir bare utrolig glad av å høre på henne snakke, og spille i sine hjemmelagde sketcher. Ekstreeemt god kvalitet på videoene. Hun er sykt rar, men jeg elsker det. Får ikke nok av henne!
 

Hun legger ut nye videoer hver lørdag og søndag på Youtube.com/BrittaniLouiseTaylor. Og vlogger sjeldent på Brittani.
Hørt om henne før? Eller har du tenkt til å skjekke henne ut nå?

Behind The Scenes - bilder

Meg og Malin har nå lagd videoer siden kl. 10 i dag - med to spisepauser. Tatt en del bilder også, som skal være i med i videoen, så her er både litt Behind The Scenes og sneakpeak bilder!

Nå skal jeg snart begynne å redigere videoen.. Gleder meg til jeg er ferdig!

Nå kan du...

like bloggen min på facebook! Hvis du ser nederst i sidemenyen min til høyre på bloggen kan du se knappen. Der trykker du! Og når du har kommet til siden, kan du trykke liker. You know how it works!Jeg elsker...

Håndhjerter, brownies, strikk, spontanitet, gingere, twitter, Steve Jobs, Clinique, iMovie, kinamat, hemmeligheter, Bergen, cowboyboots, lilla, bursdagsbesøk, iJustine, moteblader, Canon, sterinlys, krøller, smågodt, neglelakk, Harry Potter, Macbooks, videoblogge, Sims 3, glitter, shopping, California, smil, swag, livet, 86, spansk, headset, kreativitet, regnbuer, og deg. Hvorfor? Fordi du nettop leste dette.Hva elsker du? Fortell meg i kommentarfeltet ♥

Tell me a little bit about yourself!

Nå har jeg faktisk 3 ganger mer lesere hver dag, enn jeg hadde for rundt to månder siden (Arkivet viser ikke alle bildene av en eller annen grunn) Og hvordan er det egentlig mulig uten at noen av dere har spredd ordet om Leaduvet videre til venner? Åh, det gjør meg så glad og se at det går oppover etter snart to år med blogging! Så la oss leke en liten lek.. Du som leser dette, ja du! ... skal svare meg på tre spørsmål i kommentarfeltet!

 

Kanskje du ikke har kommentert bloggen min før, men jeg hadde blitt glad for å se noen nye navn som gjør det!

WE HEART IT

Hvis du vil, kan du se bilder jeg tar på Weheartit.com/Leapea. Fotografi er en liten hobby for meg, så Weheartit er en perfekt nettside for meg å legge ut bildene jeg tar. Bare trykk på linken med lys skrift i den første setningen jeg skrev i dette innlegget. Det er kun mine egne bilder jeg har der. Så ta en titt gjennom dem hvis du vil! 

Hvis du også har en bruker på weheartit.com kan jo du følge meg? Da kan du lett se når jeg hearter nye bilder. Det er lett og gratis å bli medlem. Du finner sikkert ut av det hvis du leter litt på siden deres, det gjorde ihvertfall jeg! Så langt har jeg fått 6 followers, jippi! ♥

Jeg kan følge deg, hvis du skriver brukernavnet ditt i kommentarfeltet!

Lea du vet's standard design

Nå er det mørkt ute, og jeg kjenner lukten av pizza nede i stuen. Skal straks ned og spise og kose meg med familien forran tv-en. Men ville bare først stikke innom bloggen for å fortelle dere det, så kanskje dere får en litt koselig stemning av å lese dette.. denne stille lørdagskvelden.
Som du kanskje ser, holder jeg på å endre på designet. Ikke noe stort. Det designet jeg har nå er standard for Leaduvet. Enkel farge i bakrunnen, og Impact som overskriftstype. Liker det veldig godt selv! Men sitter jeg å redigerer bildene i headeren og sidemenyen, må få fargene til å stå litt i stil med bakrunnsfargen, så litt rosatoner i bildene ble jeg fornøyd med. Før var de mer gul..

 

Men da pep ovnen, og jeg skal ned å spise grandiåsa! Ha en nyydelig lørdagskveld, søte deg ♥

Har ikke snakket om noe annet i dag...

Dette blir Steve Jobs-day på bloggen.
Hadde det ikke hvert for han, hadde ikke jeg blogget engang. Jeg hadde rett og slett ikke klart å lage videoer og laste inn bilder på en vanlig pc. Kanskje det bare føles sånn siden jeg har blitt vant med Mac. Men virkelig... Det er lett å lære seg, stilrent deisgn, og et utrolig kreativt touch med eple! Mine videoer på bloggen hadde ikke hvert like god uten iMovie du får på Mac-er. Det er så proffesjonelt og enkelt! Faktisk, hadde jeg ikke lagd videoer i det hele tatt uten Mac. Og det er helt sant.. Og bloggantall-leserene mine øket med ca. 110% etter jeg begynte å legge ut videoer.  #ThankYouSteve

iSad

Mange vet ikke hvem han er, mange holder hans produkter i hendene, og skriver på dem hver dag. Siden jeg oppdaget Mac i 2009, har jeg såvidt rørt en vanlig pc igjen. Jeg kom opp med ordtaket: Once you go mac, you never go back. I'm I right?
Jeg er forsatt fascinert hver dag over hvor utrolig kreativt Apple er. Vi elsker alle produktene hver dag, men tenker ikke over hvem som har komt opp med idèen.. Steve Jobs alle sammen, er det kreative geniet som har hvert et forbilde for meg og mange andre. Han døde av en sjelden kreftsykdom i gårkveld. 56 år gammel forlot han familien sin og selskapet sitt. Da han pensjonerte seg for noen få månder siden, ble jeg sint. Nå som han er helt borte er det bare utrolig tragisk på alle måter!

R.I.P Steve Jobs ♥

AWKWARD SITUATION... KINDA

Du vet i mitt forrige outfit-innlegg? Jeg var ute i skogen og tok de bildene med kamrastativet mitt. Og det pleier nesten aldri å være folk der, men den ene gangen jeg var der, kom det en mann og en jente som satt i en vogn bak på en hest. Inn på en sti i skogen... Haha? Og jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, jeg bare pakket litt sammen, og tok litt bilder rundt omkring... Så snudde jeg meg med ryggen til dem og håpte på at de ikke hadde sett meg. Og han mannen i vognen bare "Ta bilde av oss da!" Jeg knep øynene igjen som "neineineinei" Men jeg snudde jeg meg tilbake, smilte og sa "Jada!"Så da jeg gikk hjemover, kom jeg på at jeg ikke hadde outfitbildene jeg trengte, så jeg loket litt rundt i skogen før jeg bestemte meg for å gå tilbake å ta flere bilder. Haha, høres ut som den loneren! Men det var litt sånn koseligpinlig da. 

Dette er selfølgelig ikke det mest pinlige jeg har opplevd, men fortell meg om en gang du var i en pinlig sitausjon. Skal bli gøy å lese for meg!

86 happening

Stresset i evigheter nå med å sende en fil på It'sLearning, og endelig klart det. Er så stolt av meg selv nå. Fordi jeg pleier aldri å få til sånne fornuftige ting. Spesielt ikke på It'sLearning. Så bare kom innom for å si det, hihi. Siden jeg deler alt med bloggen vettu... OGSÅ gjett hvor mange som var pålogget på It'sLearning da?     Mhm.. Jeg ser 86 oooveralt!

  Vet du hva, nå når vi snakker om det, så må jeg fortelle deg noe sykt som skjedde på Sims i går. Jeg skulle kaste en fyr ut av huset og så jeg et fint hus til han, og det huset het Landgrabb Avanue 86(!!!) Og jeg bare Woaaah, men såå så jeg hvor mye penger han flyttet ut med og det var 40086kr. Dude, det er litt sykt! Ehm, nå skal jeg faktisk spille sims igjen. Er blitt avhengi helt på nytt igjen, sååe, leksene er ferdig og nå skal jeg ta på meg joggebukse. Ogsåå har vi litt kake! Ah, det er livet, det! Da blogges vi senere. 

Ps. Dette var et ekstremt rart innlegg (haha) skriver utrolig sjeldent sånn på Leaduvet.blogg.no. Hihi, men litt forandring er gøy! 

Gjett hvem som har bursdag i dag?

Kaninen min, Chloe! Jeg gir henne èn brokkoli bit, for hver gang en sier "gratulerer med dagen" til henne ♥ Simba kommer kanskje til å stjele noen da...


Chloe til høyre.

Super smoothie oppskrift!

Jeg fikk lyst til å lage smoothie for noen dager siden. Men så hadde vi verken jordbær eller blåbær. Og det er en av hovedingrediensene syns jeg! Men jeg brukte bare masse ennen frukt, og det endte med at den smakte oooveraskende (sinnsykt) godt! Skal definitivt lage den igjen en gang. NAM!

Det du trenger er:

 • Noen annanassbiter
 • Juice (skal fylle ca. opp til halvparten av alle ingrediensene)
 • Noen mangobiter (ikke vitkig)
 • En kiwi
 • En spiseskjei syltetøy (ikke viktig, den blir like god uten)
 • Litt Youghurt (samme hvilken) 
 • En halv banan (veldig viktig med banan, det er et MUST for at konsistensen skal bli god)
 • En Plomme (ikke viktig)

Du må selfølgelig regulere litt selv hvor mye av ingrediensene du tar oppi. Spørs hvor mange du er. Denne oppskriften jeg har skrevet, funker for èn person.Fargen ser ikke fristende ut, i know. Men den smaker utrolig godt!

Bare fordi jeg liker deg!

Jeg elsker bakrunnsfargen jeg har på bloggen! Den er søt, men samtidig enkel sånn at fokuset er på headeren og bildet i sidemenyen. Så i tilfelle du har lyst til å bruke den på din blogg, er fargekoden: F8F1F1
Den plasserer du etter Backround Color nesten heelt øverst i (design - rediger - stilsett)Fortell meg hvis du bruker det da! (:

GJESTEINNLEGG HOS LEA DU VET!

Yo. Gjett hvem? Leandra, hvem ellers? Hihi, neida. Er nok meg, SOLFRID! Akkurat for øyebikket holder Lea på å ta av seg extensionene (?) og, DA tenkte jeg at jeg skulle benytte sjangsen og rett å slett lage ett innlegg på bloggen. Hvis noen av dere er så utdaterte og ikke vet hvem jeg er, så slenger jeg inn ett bilde.


Dette er meg, fin sant? Vet. 

Ehm, ville bare si at jeg er drit kul. Og morsom. Og fin. Og deilig. Og alle liker meg, lizzzzm.
ALTSÅ, jeg r så sinnsykt deilig, alle liker moi, lizm <3<3 LOL. Men, skal vi snakkes senere, pewser? Skal vi det? <3<3<3 ;-*;-*;-*
 
OKEI, er ikke så tragisk. Bare fjortisser som skriver sånn, e9? Hihi, see what I did there? Nei? Okei...

Nå skal jeg gå, kanskje vi snakkes en annen gang. Bye alle lesere fra Leaduvet!
- Love you. (Lea liksom, hihi <3) 

Outfit of the day - 86

Nå er Marte på besøk! Snart kommer Emilie også. Det er tid for vår måndtlige jenteklubb! Snart 14 år nå! Wee. MEN i dag kommer Solfrid også! Hun sluttet i jenteklubben for ca. 4 år siden og i dag kommer hun! Åh, det blir gøy. Gjenforening!
Men jeg må jo selføøølgelig vise dere dagens outfit. Jeg skal bruke denne genseren hver dag, resten av livet mitt. Neida, men jeg elsker den nye genseren min!

86, mitt lykketall! 

86 GENSER!

Mitt favoritt tall i hele veeeerden er 86! Trooor jeg har fortalt dennen historien før men det begynte med at hver gang jeg skulle si et random tall, så endte det alltid med 86 (eks. 3859749386) Så la jeg merke til selv at jeg faktisk sa det tallet helt tilfeldig hele tiden. For tenk da.. 86, det er liksom så utrolig tilfeldig. Haha. Og jeg er en fan av tilfeldige ting... Så begynte jeg å se/legge merke til tallet ooooveeeralt! Og hver gang jeg ser det blir jeg liksom glad!

Så for noen dager siden hadde Maiken på seg en genser det stod 86 på på skolen og jeg freeaket ut, så måtte jeg gå å kjøpe den, hihi. Det var Thea sin genser og hun hadde ingenting i mot at jeg kjøpte den samme, hvis du skulle lure. 

Og nå har jeg smittet en del venner. De sender meg alltid en melding når de ser et 86 tall et sted. Så det er litt morsomt!
Nå har jeg kjøpt den fineste genseren i verden. My life is complete! Gleder meg til å bruke den masse og legge ut hele outfit bilder med den!

Har du et lykketall?

FAIL

That moment of frustration when your nailpolish touches something right after they're painted and you get so mad that you ruin them even more.

Neglelakkfjerner next.

God morgen! Jeg trodde jeg begnte kl. 8 i dag, men det viste seg at jeg begynte ti over 9. Dette er en av de dagene jeg kan sove lenge. Så voknet jeg ti på 7. Not fun. Så nå når matpakken er laget, klærne er på og frokosten er spist, sitter jeg i her i sengen min og ser på youtubevideoer.

Snakkes etter skolen (:

Steve Jobs - I love you

Hører eggene knitrer i pannen nede... Skal snart ned og spise egg og bacon til frokost. For en klassisk søndags morgen! 

Planene for dagen er ikke så mye. Tror jeg skal spille litt Sims 3 etterpå faktisk. Er så utrolig lenge siden. Kanskje et halvt år. Jeg husker for 2-3 år siden var jeg helt hekta på det! Spilte det hver dag, og på dagen Sims 3 kom ut, husker jeg mamma kom og hentet meg på skolen, og i setet lå Sims 3 spillet! Jeg. geeket. ut! Så funket det ikke å spille det på dataen vi hadde, så vi gikk på Elkjøp hvor jeg kjøpte meg min første Mac ♥ Jeg. skal. aldri. gå tilbake til vanlig pc. Apple er genialt! Når vi snakker om Apple.... Steve Jobs my hero, (oppfinneren av Apple, geniiiiet bak våre iPhoner, iPoder osv) han pensjonerte seg :( Fordi han er syk.... Herregud så trist. Apple produkter børr bli like bra og kreative som før!

Vell, da går jeg ned og spiser!
Kommer en ny lang video med meg og Solfrid senere. Jeg la ut en Behind The Scenes for den, for noen dager siden... Noen som kan gjette hva filmen er om?

Bildene du aldri ser på bloggen!

Tar dere med "behind the scenes" på en photoshoot. Alle bildene blir ikke like bra for å si det sånn!

Pakker kamaene inn i poser når det regner


Vi fant et sted med bra lys, så jeg ble glad


Skjekker området for ulver


Yay for long face


 Jeg jakter på deg

Ah, lenge siden vi har hatt noen sånne bilder av meg her, så det var på tide (:

SolfridSkal kanskje være med denne jenta her senere! Først er det litt spansk lekser, så er jeg ferdig med leksene for uken.  Sweeet!

Mine tre klassebilder!

Når Rebecca (min støresøster) kommer hjem i dag. Skal vi mest sansynlig dra på kino og se Bridesmades kl. 7. Hørt av blandt annet Solfrid, Taylor Swift (og Rebecca som har sett den en gang før) at den er sykt morsom! Skikkelig jentefilm, så den gleder jeg meg å se! Ferdig med leksene for resten av uken... Og det føles som skolesekken har blitt løftet av skuldrene mine! (Se what I did there? :D) Utroolig deilig med andre ord. 
Og til deg som spurte så fint i mitt forrige innlegg om jeg kunne legge ut ny video i dag også...
- Jaa, legger ut en video èn gang hver dag resten av denne uken. Det kommer en i kveld! So watch out for that later!
Forrige tirsdag tok vi klassebilde og nuu kan jeg vise dere mine tre klassebilder opp gjennom tidene! Jippi.
En fra 1. klasse, 7. klasse og det siste er fra nå i 8. klasse. 

Har du tatt klassebilde i år? Hvordan ble det? (:

Kjærlighet

(Dette er mine egne ord. Ikke skrevet rett ut i fra boken, men det jeg har lest, bare i andre ord, min opffating)

Alt i verden har kjærlighet. Uten kjærlighet, hadde ikke du og jeg hvert her, og uten kjærlighet fins det ingen liv, ingenting godt. Jeg snakker ikke bare om kjærlighet mellom mennesker. Men din kjærlighet til alt. Posetivitet er kjærlighet. Foreksempel forrige gang du spiste snop, tenker du "dette er såå godt" utgir du kjærlighet og posetive tanker. Da er du takknemlig og lykkelig. Disse små tingene er med på å skape kjærlighet i livet ditt. Er du sur, negativ og/eller klagete har du lite kjærlighet. Dette kan du fikse i hode ditt. Sett pris på små ting. Alle negative og posetive tanker vil komme tilbake til deg!
Du vet når noe dumt skjer, og du sier "Årh, typisk! (Dette skjer ALLTID)" Det er din feil at det er typisk. Tenker du at det er typisk, vil det forbli typisk.
 


Du styrer ditt eget liv. Tenk! Ikke vær en dum unge som klager... Har møtt masse sånne folk. Og jeg for lyst å si alt dette jeg har skrevet nå til dem. Men gidd ikke, fordi de frustrerer meg. Foreksepel, hvis noen kommenterer noe negativt om antrekket du har på deg, er de de som sprer negativitet i sin egen hjerne. Da må du tenke ut hva du liker med antrekket ditt.
Sååå tenker jeg at jeg skal være glad for at jeg ikke går å klager på alt, og at jeg har kjærlighet (:

Little taste of the oceanKjøpte de to stearinlysene til mamma når jeg var i Italia. Jeg var inni en butikk med maange forskjellige lysestaker. De var så fine og kreative! Noen så ut som ekte melonbåter, og de hadde denne i lyseblå og andre farger. Elsker det hav-inspirerte designet. Spesielt med tauet rundt og den søte lille fisken! ^_^

Livet består av to ting...

Positivitet og negativitet! Det er ganske enkelt. Du velger selv hvordan du vil leve livet ditt. Om du tenker negativt, lager du negativ energi i kroppen din og alle negative tanker du tenker vil bli sendt tilbake til deg som hendelser. Hvis du våkner opp om morgenen og er sur fordi du skal på skolen og tenker og forestiller deg hvor kjedelig skolen er, kommer det garantert til å bli en kjedelig dag. 
Våkner du opp og sier "for en vakker dag" har du allerede spredt posetivitet i hjernen og kroppen din, og dine tanker forsetter å være posetive (hvis du vil det) Da utgir du posetiv energi som kommer tilbake til deg som posetive opplevelser.Dette er kraften. Alle mennesker har den i seg, alle mennesker kan styre sine egne liv. Trenger du mer penger? Først forestill deg selv med mer penger, føl det. Så rydder du plass i lommeboken til pengene. De er nemlig på vei, hvis bare tenker posetivt rundt penger! 

Jeg leser en fantastisk bok som heter Kraften/The Power. Den lærer meg at det er MENINGEN at du skal ha det beste mulig livet. Har du lyst til noe, er det meningen at du skal gjøre det også! Er det noe du brenner for? Forestill deg det, føl det, motta det...

Hjelp, dette er krise!!

Jeg har et problem, og jeg trenger din hjelp! Du vet den cupcaken som sitter ved siden av bloggadressen min? Ja jeg vet, den er søt. Jeg skal ha den som bakrunnsbilde på mac-en min. Men så er spørsmålet, burde jeg bare ha èn i midten, eller sånn at den fyller hele skjermen med tusenvis av cupcakes!?

Hva syns du så kulest ut?!

Vinneren av blogg VS blogg - vurdering

Tidligere i dag hadde blogg VS blogg finalistene 9 stemmer hver, så jeg måtte skrive et innlegg for å minne dere på at dere forsatt kunne stemme. Og da fikk jeg inn en del stemmer til. Og vinneren er KINNARIEN.BLOGG.NO! Nå har jeg lest gjennom bloggen hennes, og skal vurdere den!Header og design: Du har et søtt gratisdesign, men har sittet inn den egen header som jeg liker. Den har enkel hvit skrift, den er sommerlig og det er to av deg i den. Det er jeg veldig fan av!
Innlegg: Du skriver utrolig bra, og ut i fra det jeg ser, fortjener du så sykt mye mer kommentarer enn du får nå. Urettferdig. Du har masse nye bilder på bloggen din som har noe med teksten din å gjøre.
Jeg ser ingen grunn til å ikke gi deg noe annet enn en klar 6-er! Karakter 6! 

Besøk bloggen hennes, du kommer ikke til å angre! Jeg mener det, hvis du liker bloggen min, kommer du til å elske hennes!

Okay, so listen up everybody!

Jeg har en blogg VS blogg litt lengre nede på bloggen min going on. Og begge finalistene har 9 stemmer hver. Så har du lyst til å gå ned å stemme på en av bloggene og være den avgjørene stemmen. Vinneren får nemlig en vurdering av meg. Og jeg har veldig lyst til å ta den vurderingen i dag eller i morgen siden jeg begynner på skolen på mandag!

All'ya gotta do is scroll down, skrive bloggadressen til den du syns fortjener å vinne, så tar jeg meg av resten. Will u do that for me? Kay, thx, bye! ♥

Innlegg incoming!

Så jeg har nettop komt hjem fra bursdagsbesøk, og har en haug med inkommende innlegg til dere. Blant annet outfit, sminke, og vinneren av blogg VS blogg. Det er forsatt ikke bestemt hvem som vinner, siden dere forsatt kan stemme to innlegg under!


Håper dere følger med videre... I morgen blir det masse innlegg-skriving på meg!

Blogg VS blogg finalister - Du stemmer!

Jeg har sittet her og sett gjennom bloggene til alle som meldte seg på Blogg VS blogg i mitt forrige innlegg. Og jeg må bare si at det var myyye fler som meldte seg på enn jeg hadde forventet. Seriøst? 20 stykker? Det er ihvertfall mye for meg. Jeg hadde forventet rundt 5-10 kanskje. Haha! Men tusen takk til alle som meldte seg på. Det var gøy å se gjennom bloggene deres!

Finalistene ble:

 Ti0.blogg.no

Kinnarien.blogg.no

Så dere kan dra over til bloggene deres, se gjennom dem, komme tilbake hit, og skrive bloggadressen til dendu syns hadde den beste bloggen i kommentarfeltet mitt!

Meld bloggen din på BLOGG VS BLOGG!

Blogg VS blogg på Leaduvet.blogg.no!

Jeg velger jeg ut to av de som melder seg på, skriver kjapt om bloggen deres (pluss et bilde av dere) Så folket stemme på en av personene. Og den som får mest stemmer, vinner!

Du må gjøre to lette ting for å bli med i trekningen! 

 1. Bare skriv bloggadressen din i kommentarfeltet.
 2. Ogsååå må du skrive på bloggen din at du er med i blogg VS blogg på Leaduvet.blogg.no og be leserene dine gå å melde seg på! Jeg vil ha mange blogger å se gjennom, skjønner du. Du trenger ikke å lage et helt innlegg om det altså, bare skriv det med uthevet skrift nederst i et innlegg eller noe. Så lenge du nevner blogg VS bloggen min, er du med!

Hvis du vinner... Får du en bloggvurdering av meg her på bloggen (Det kan gi deg en del nye lesere!)
Og det er faktisk sykt stor sjanse for at du vinner, siden jeg ikke har veldig mange lesere! Woohoo, It's your lucky day!

 (Jeg skjekker at du har skrevet at du er med i blogg VS blogg på Leaduvet.blogg.no før du er med i trekningen) Sååå, vil du melde deg på? Det tar bare et lite minutt vet du!

Se mitt nye design!

FØR:
Jeg har jobbet med dette designet i mange, mange timer nå. I hele dag faktisk, men jeg ble super fornøyd! Med mine egne bilder i headeren, bilde i sidemenyen, fargene, de runde kantene, skriften, cupcaken ved siden av blogg-adressen spesielt!
Håper det blir morsommere for dere å besøke bloggen min nå! Nuu skal jeg se film med min søster, Rebecca!

- Lea Dear Voldemort

... mine's bigger! Sincerely, Pinocchio.

Lørdagssnopets must have's!

I dag var jeg på Friday å spiste med storesøster, lillebror og pappa. Jeg bestile verdens beste Chicken Fingers BLT. Where have you been all my life?! De.lic.ious! Og en porsjon med Oreo Madness til dessert. Da kan jeg love dere dere blir mett. Jeez.. Nåår vi snakker om mat, så kaan jeg ha nevnt tidligere at jeg elsker sure  kirsebær! Jepp, de er mine number 1 must have's hver lørdag.
Ooog disse er ganske god da!

Er det noe du bare MÅ ha på lørdager? Hva er det? :D 

Gangstah's in public

Gjør deg klar for et BAD-ASS gangstah-innlegg! Åhjadda.Her har vi - ikke Aaron, men RockaRon, ikke Solfrid, men Solkrig, ikke Matias B, men Mr. M.B og sist men ikke minst - ikke Leandra men LeanDraDegTilHe*vette!


What the f*k did u just say to me?!


Sååee, jadda..

Ting som er bra med å komme hjem fra ferie!

 • Når du er ferdig å pakke ut og alt er i orden og du kan sove i din egen seng = avslappene!
 • Spise norskt snop
 • Å se venner igjen er definitivt det gøyeste med å komme hjem!
 • Hvis du har blogg, kan du skrive masse om ferien din.
 • Du føler vell deg vell litt tryggere her i Norge enn i et annet land?
 • Å dusje i sin egen dusj

Hva syns du er bra med å komme hjem fra ferie?

Just had a photoshoot with myself while dancing to Taylor Swift!


Sånn ser jeg ut for øyeblikket, for jeg hadde nettop en meget vellykket photoshoot på rommet mitt! Brukte det nye kamrastativet mitt og mens kamraet knipset danset jeg til Taylor Swift og lagde alleslags crazy grimaser. (LONER PARTY!) Ble utrolig fornøyd med bildene, så nå skal jeg laste dem opp på dataen, redigere dem og legge dem ut i løpet av uken.
Can't wait til å vise dem til dere! Dere børr være klare for ny header og et photoshoot innlegg ♥ 

Btw, glad noen av dere likte sminkevideoen i mitt forrige innlegg. Hvis du ikke har sett den, kan du forsatt se den you know! Baibai.

86 years in happyness and silence

Første dagen vi var her i Polen var det to søte papegøyer som satt i gaten og de plukket ut et sånt lite kort til deg, der det liksom skulle stå om fremtiden din sant?

Og jeg har skrevet et innlegg om hvorfor 86 er lykketallet mitt. At jeg begynte å si det tilfeldigvis på slutten av hvert eneste "random" nummer jeg sa, og at jeg begynte å se tallet overalt. Vell, i følge dette kortet kommer jeg meg til å gifte meg med en eller annen Peter og leve i 86 år!
Feel free to read about my future. Haha!

Soooo, yeh, that's it.

Klippet deg?

- Har du klippet håret ditt?
- Nei, jeg farget tuppene av håret mitt usynlig... 

When I was little...

 ♥ When I was little I used to think my heart was actually heart-shaped!

Les mer i arkivet » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017


Hei! Jeg er Leandra, en 18-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du se mitt liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, samfunn, skjønnhet, fotografi og masse annet. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com