hits

Prosjekt SYRIA


Tertnes Videregående Skole, som jeg er elev hos, har nylig startet et innsamlingsprosjekt kalt Prosjekt SYRIA. I all hovedsak går det ut på at samtlige elever ved skolen skal være ute i arbeid Torsdag 19. November, på samme måte som Operasjon Dagsverk, som dere kanskje er kjente med. Det elevene måtte tjene, skal altså komme syriske flyktninger til gode. I tillegg vil det arrangeres en bøssebæringsøkt i samme tidsrom som arbeidsdagen.

Dette er et umåtelig, bunnløst viktig initiativ. Situasjonen vi ser i Europa i dag er det desidert den værste vi har vært vitne til siden den andre verdenskrig. Millioner av mennesker på flukt fra en hverdag bestående av kjemisk våpenbruk, tortur og bombing av sivile, barn og unge. De blir frarøvet livene sine, og blir i stedet nødt til å gå gjennom et levende helvete, som meg og deg ikke en gang kan forestille oss.

Én ting er å diskutere hvorvidt vi skal ta inn flyktninger eller ikke, eller hvor mange som eventuelt skal slippes over grensene. Det er imidlertid ikke denne problemstillingen som er mest akutt. Det som må adresseres først av alt, er flyktningene som ikke en gang har mulighet til å komme seg ut av flyktningeleirer der tilstandene er av miserabel natur. De som foretar den gudsjammerlig farlige reisen i en liten jolle over Middelhavet. De som dør av en lungebetennelse grunnet mangel på medisiner i leirer, de som ikke har rent vann, mat, de som ikke har utdanningstilbud mens livene deres blir satt på et fryktelig, gruoppvekkende vent i en flyktningeleir langt fra hjemlige trakter. De som daglig blir utsatt for forferdeligheter og har sett ting av en så ytterliggående natur at vi ikke kan se for oss en gang.

FN og flyktningehjelpen har gjentatte ganger bedt om penger! Vi trenger penger, så vi kan bedre forhold og hjelpe de som virkelig trenger det mest, som det imidlertid er uhorvelig mange av. I stedet diskuterer politikerne om de skal ta inn 8 000 eller 10 000 flyktninger, uten å øke nødhjelpen til FN nevneverdig. Foreløpig tør jeg påstå at det er forholdsvis irrelevant hvor mange vi tar inn eller ikke. Når politikerne mangler handlekraft, stepper befolkningen opp. Dette gjenspeiles i vår skoles flotte initiativ og engasjement. 

Vi har en Facebook side som over kun to dager har nådd godt over 400 likes. Der finner man informasjon om prosjektet vårt, hva vi skal gjøre, når vi skal gjøre det, en veldig god video som kort, enkelt og illustrativt forklarer situasjonen i Syria og hva som egentlig har forårsaket den eksistens og levende tilstedeværelse.

Jeg anbefaler og oppfordrer alle mine lesere til å like og dele denne siden, og be venner, familie og kjente om å gjøre det samme. Er vi nok mennesker som skaper nok oppmerksomhet, nok blest rundt temaet, gjør at flest mulig setter seg inn i det og begriper alvorlighetsgraden av situasjonen, og bidrar deretter, kan vi sammen skape en forskjell!

På den Facebook-siden finnes også en link til en donasjonsside vi har opprettet på flyktninghjelpens sider. Der kan man donere et hvilket som helst beløp, og alle beløp teller. Der har vi fått inn nærmere 5000 kroner. Donasjonene gjør man med vanlig bank eller kredittkort. Legger man ved mailadresse, får man kvittering og takk fra flyktningehjelpen der. Jeg vil også be dere alle om å snakke med foreldre, venner, øvrig familie om å gi et bidrag. Mange bekker små...?

Link til facebooksiden finner dere her, og link til donasjonssiden (som også ligger på facebooksiden) finner dere her.

Advarer mot sterke bilder.

10 kommentarer

Maren

15.10.2015 kl.17:54

Kjempebra, virkelig trist at mennesker skal oppleve sånn......

Ingrid

15.10.2015 kl.18:06

Flott prosjekt Tertnes v.g.s. Leandra, du er god som engasjerer deg sånn og blogger om det <3

Marius

15.10.2015 kl.18:07

Men lik, Maren! Lik og del!

Silje

15.10.2015 kl.18:50

Et veldig bra tema du tar opp!

Du er en av få toppbloggere som tar opp VIKTIGE tema, og ++ at du gjør det ofte! Skulle gjerne likt og delt og alt det der, men har ikke fb.

Andrea

15.10.2015 kl.19:01

Tommel opp til deg Leandra!

Leandra Valencia

15.10.2015 kl.19:03

Silje: Det var synd men takk for fin kommentar!

synneguldagr

15.10.2015 kl.21:51

Du er vilt flink til å skrive!

Eva Watz

16.10.2015 kl.15:09

Så utrolig bra skrevet, Leandra! Elsker å lese om dine tanker rundt viktige temaer, du har alltid noe bra å si! Stå på :))

Mina

17.10.2015 kl.13:41

Om å gjøre å bruke så mange og uvanlige adjektiver som mulig? haha, du overdriver det for å fremstille intelligent tydigvis - dessverre har det motsatte virkningen.

Leandra Valencia

17.10.2015 kl.13:57

Mina: Det at du velger å fokusere på adjektivene i teksten og ikke innholdet, sier litt mer om deg enn om meg.

Skriv en ny kommentarHei! Jeg er Leandra, en 20-år gammel jente med lidenskap for blogging. Her får du møte deler av mitt liv liv og alt jeg engasjerer meg i. Og det er mye! Du kan lese om ting som mote, skjønnhet, mat, livsstil, filosofi og mange andre tanker. Håper du liker deg her!

Lea-Valencia@hotmail.com